Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Ramiz

Egész jó móka volt a szimultán sorozatnézés, csak fárasztó, mert nem minden nap tudtam mindbõl 1 részt megnézni. Felhívom a figyelmet elõre, hogy ezek nagyon szubjektív vélemények, amik nem az egész sorozatot, csak a megnézett 3 (illetve 1) részt illetik (lásd még: topik legeleje, hogyan is indult...)! A 6-ból 3-mat akartam eredetileg kiejteni, de csak 2-t tudok. :o

Gun X Sword - az egyértelmû vesztes

Érdekes anime. Fájt a szívem, hogy annyi munkát beleöltek a készítõi (mennyi melóval jár csak pár percnyi anime összerakása is, és hány ember kell hozzá...). A koncepció az volt, hogy összeloptak néhány jó animébõl pár stílusjegyet, és összevarták. Sajnos nem mûködött...
Lássuk a "honnan mit" listát (ahogy nekem beugrottak - lehet, hogy néhol közös eredet van!):
- Trigun: a legtöbbet innen emelték át. A sivatagos világ, a rablóbandák debil stílusa (kicsit One Piece-es is, de a Trigunban is ilyenek voltak), a "ki védi meg magát, ki nem" téma, kicsit a fõhõs is (sovány, magas, nem zavarja, ha megverik egy kicsit).
- Samurai Champloo: a fõszereplõ (Van) arca és stílusa (beszédstílus és küzdõstílus) egy az egyben Mugentõl van. Ismerõs még az éhezés motívuma is (jó, ez sok animében van, One Piece, Bebop, Slayers stb., de ez itt nagyon Champloo-s, haskorgás, támolygás), és persze a "kiscsaj, aki ráakaszkodik a fõhõsre" motívum is.
- Vampire Hunter D - Bloodlust: a fõhõs öltözködési stílusa erõsen emlékeztet D-ére, éppen csak bevágták a kabátját alul, és hogy ezt a hatalmas különbséget a nézõ is észrevegye, minden mellékszereplõ elmondja... :lame: Ja, és a kalapja is szögletesebb lett.

* mecha: ez nem lopás, hanem tipikus anime elem, de annyira nem illik ide, hogy kifejezettten zavaró. Pláne hogy az a tipikus epizód-script (már amíg néztem), hogy rossz bácsik szemétkednek, mire a rész végén Van lehívja a robotot az ûrbõl és mindenki száját elkeni.
* Látszik, hogy próbáltak még valami vicces jellemzõ szokást kitalálni a fõhõsnek, hogy egyéni legyen. Azt találták ki, hogy sok szószt nyom minden kajára, illetve nem iszik (tejet kér pia helyett a kocsmában). No comment...

Külön zavaró, hogy ennyi hülyeség mellett még vannak is élvezhetõ pillanatai...
No mindegy, ezt tuti kilõttem.

Genshiken - az erõs mezõny miatt esik ki

Nem rossz anime, kicsit semmilyen, és kicsit lassú, de vannak nagyon jó poénok - kb. részenként kettõ-három. Ez kicsit kevés. Ha összenyomnák a sorozatot 1 filmmé, szívesen megnézném, de így félreteszem, van ennél sokkal jobb is.
Azért az a pár poén nagyon jól esett, mert az animérõl meg az otakuságról szólnak, és errõl ritkán látni animét. :) Az a rövidke rész meg egyenesen zseniális volt, ahol a csaj elkezdett panaszkodni a totál otaku (és egészségesen perverz) társaságnak, hogy a barátja szobájában hentai magazinokat talált. :lol: ( Lehet, hogy késõbb mégiscsak befejezem. ^^)

Crying Freeman - a régi animék profizmusa

Az elsõ, ami eszembe jutott, amikor elkezdtem nézni, az volt, hogy ez régi. A tempója, a zenéje, a rajzolása, minden árulkodik errõl. A második, hogy hála istennek! Mert régen talán, amíg kevesebb animét csináltak, kevésbé volt ipar, addig több idõt és energiát szántak a részletekre. Bár az is igaz, hogy ez egy OVA, és nem tévésorozat, meg az is igaz, hogy a gyengébbek valószínûleg nem maradtak fent annyira... Na mindegy, a lényeg az, hogy érezhetõen aprólékosan készítették, a rajzstílus nekem kifejezetten tetszik (a ma divatos, elterjedt anime-stílusnál, amiket rengeteg sorozatban alkalmaznak, és szinte semmi különbség nincs a szereplõk között hajszínen meg -viseleten meg ruhákon kívül, jobban tetszik ez a régi fajta), és a CGI-t sem hiányolom. ^^ Szintén jólesik végre a sok kamu tönk pisztoly után Smith & Vessonokat meg más, valódi fajtákat látni egy animében. A történet izgalmas krimi, tiszta film hangulata van. A harci jelenetek nagyrészt realisztikusabbak, mint általában, persze vannak furcsaságok (ugrás/vetõdés közben lövés - de az is igaz, hogy közvetlen közelrõl történik!). Az erotikus betétek pedig egy igazi tökös krimibe egyszerûen kellenek, ezt jól érezték a készítõk, és abszolút nincs fanservice vagy beleerõszakolt hentai hangulata a dolognak, mint pl a Kite-ben.
Egyszóval nem volt kiejteni egy kis "6/3"-as számmágia miatt. :Ð

Monster - ígéretes kezdés, krimi/thriller-anime! (ritka)

Ebbõl 6 epizódot néztem meg, és csak most indult el a sztori (ötvenakárhány részes), úgyhogy kellett ennyi. A történet sokat ígérõ, bár egy kicsit félek, mert hasonló érzésem van, mint a Noir-nál vagy éppen a Berserk-nél. Elõbbinél ugyanis azt akarták éreztetni velem mint nézõvel, hogy mennyire ártatlan a hentelõ kislány, és végig nem sikerült lenyomniuk a torkomon (ezért is nem akarom megnézni az el-t), utóbbinál (és itt) pedig azt, hogy az egyik (természetesen ártatlan kinézetû) szereplõ milyen hatalmasan, hátborzongatóan, gyönyörûségesen gonosz, elvetemült és pszihopata alak. Én pedig utálom, ha valamit éreznem "kell". Basszus, a rendezõ dolga, hogy érezzem, amit el akarnak érni, nem a forgatókönyv-íróé! Példa: halljuk az illetõ szereplõ egy cselekedetét, amely förtelmes elvetelmültségre vall. Kép: aki hallotta a sztorit, kimeredt szemmel, verejtékezve ül, hang nem jön ki a torkán, csak "k... k... k...", a zene pedig ijesztõ akar lenni. Ez olcsó!
Sorry, ezt a kifakadást el kellett mondanom, mert gyenge pontom és mert sok animével kapcsolatban zavar (ld. fentebb). De eddig a Monsterben azért nem olyan erõs a hatás, mint a fentiekben, és remélem nem is lesz. Ami viszont feltétel nélkül tetszett: a nem szokványos szereplõk és helyszín. Elõbbi: fõszereplõ egy közönséges orvos. Nem gyerek, nincs csodaereje, nem vámpír és nem is veszi körül egy háremnyi szexéhes fiatal lány. ^^ Utóbbi: Németország, rendszerváltás elõtt, majd némi ugrással, után. Ígéretes, csak hosszú. De nézeti magát, azért is haladtam elõrébb, mint a többivel. :)

Mushishi - a meglepetés

Ez az anime a teljes meglepetés volt számomra. Totál semmit nem tudtam róla, csak emlékeztem, hogy kikuchiyo ajánlja a mangát. Azt viszont fárasztó olvasni, így hát próba-szerencse alapon megnéztem egy részt az animébõl. Le vagyok nyûgözve! Teljesen egyedi, meglepõ, nyugodt, varázslatos kisugárzású anime. (Egy-két japán filmnek volt hasonló hatása rám, ami miatt el is kezdtem ázsiai filmeket nézni nagy mennyiségben. :) ) A története (((egyelõre?))) nem nagy, szárnyaló eposz, vagy valami bonyolult, sokszereplõs kavarás, hanem csak ennyi: a mi világunk számunkra észlelhetõ valósága mögött van egy másik világ, ami a legtöbb ember számára rejtve marad. Ott élnek a mushi-k, amik a képzeletbeli élet-fán az ágakon található állatoknál és az ágak tövében található növényeknél sokkal mélyebben, a törzs aljában találhatóak, közel a gyökerekhez, a tiszta életenergiához. Ezek a lények titokzatosak és ijesztõek, ugyanazért, mint Lovecraft szörnyei: nem lehet antropomorf módon hozzájuk állni. Annyira mások, mint mi, hogy az olyan emberi fogalmak is érvényüket vesztik, mint "jó" és "gonosz". De a sorozat azért izgalmas, mert általában valamilyen káros hatásuk alól kell az embereket felszabadítani a fõszereplõnek, aki egy Mushishi, egy mushi-vadász. De nem pusztítja õket össze-vissza, csak ismeri õket. Õ vándorol a világban, és különféle érdekes esetekkel és emberekkel és mushikkal találkozik. A környezet a gyönyörû, nyugodt, háborítatlan erdõkkel borított Japán hegyes-dombos vidéke. A természet mély, megnyugtató erejét árasztja minden képsora. Ennyiben - és a mushikban is - Miyazaki mesteri mûveire emlékeztetett, különös tekintettel A vadon hercegnõjére (ott azok a kis fehér emberkék hasonlóak). A zene passzolóan nyugalmas, a rajzolása pedig nagyon szép (egyedül a fõhõs feje furcsa egy kicsit). Nem tudom, hogy lesz-e valami "fõszál", amin izgulni lehet egyre jobban, de remélem, hogy nem. Nekem ez az anime a békét, a misztikus kalandokat és a kis dolgokban is megtalálható izgalmat jelenti (lehet ám rajta szorítani nagyon, amikor a Mushishi gyógyítani próbál!). Lythisnek, blarke-nek például nem ajánlanám, de tényleg egy gyöngyszem.

Planetes - az egyértelmû gyõztes

Ezt többen is látták mostanában, és nagyon jó (hoszabb) értékeléseket kapott olyanoktól, akiknek sokat adok a véleményére (ABC-ben: kikuchiyo, Manu, Zoli), meg pár szóban mások is megemlítették. Szóval teljesen érthetetlen, hogy miért csak most botlottam bele. Ez az anime zseniális! Marhára tetszik. Sajnálom, nem tudok nem lelkesedni. Isteniek a karakterek: csupa remekül eltalált figura a való életbõl(!) (nem 1000 más sablonos animébõl!) ismerõs jellemvonásokkal, egyénien kinézõ kinézettel (ez milyen hülyén hangzott, basszus... hülye szóismétlés :) ) (pedig egyszerû a megoldás:) egyéni kinézettel (ennyi volt! pfhû... ^^"). Az ûrjelenetek legalább olyan erõs "ûrhangulatot" árasztanak, mint Lem Visszatérés c. könyvének a kiképzésrõl szóló passzusa (nálam az az etalon :) - furcsa, hogy film még nem tudta ezt visszaadni...), a viccek remekek, és minden annyira realisztikus, amennyire csak az unalom elkerülésével lehet! És még izgalmas is az anime, sokat lehet drukkolni egy-két jelenetnél. Na nem is merem tovább dicsérni, nehogy túl sokat várjatok. Üljetek le elé elvárások nélkül (ezek után könnyû lesz, ugye? ^^"), és nektek is tuti tetszeni fog.

-----------------------------------------------

Szummárum:

1.) Helyreállt pár gyenge darab után kissé megrendült a hitem az animékben.
2.) Visszaveszek az "egy film per nap"-os ázsiai film-nézésbõl.
3.) Megint nem alszok majd éjszakánként... :haha:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Relunx

Ramiz-nak:
A Crying Freeman tényleg egy kira anime. A régi idõket idézi, amikor még "tudtak" animéket csinálni. A mostaniak fele szemétre való...EZ TÉNY, szal nem kell felkapni a vizet (Akit mégis megbántottam volna: Gomen.) Mellesleg láttam a filmet is, az is kira.

Amit most néztem meg:
Grenadier Ep. 3-6
:
Kira! Nekem való anime. Rengeteg ecchi jelenet + poén van benne sok-sok eksönnel fûszerezve.
Fõhõs szereplõt (Rusyuna) egy pillanatra sem tévvesszük szem elõl...:D

Relunx

RE@L

Szép kis összefoglalót rittyentettél ide Ramiz ;)

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Member

[SIZE="4"]QRVAJÓ!!!!!!![/SIZE]
Azonfelül, hogy [COLOR="PaleTurquoise"]Nana él[/COLOR], már rendesen peregnek a dolgok! csak így tovább! :D

Darkstar

Quote from: Member[SIZE="4"]QRVAJÓ!!!!!!![/SIZE]
Azonfelül, hogy [COLOR="PaleTurquoise"]Nana él[/COLOR], már rendesen peregnek a dolgok! csak így tovább! :D
Kezdi érezni! :D:D :tezsvir:
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Member

Quote from: DarkstarKezdi érezni! :D:D :tezsvir:
Ami jó az jó. Pont. (blarkésan) :) A befejezõ 5 másodperc nagyon üt!!!

Lt. Simoan Blarke

mondtam én, hogy ne ítéld meg az elsõ kevés részbõl. most már megvan a fíling, 6 rész az pillanatok alatt megvan, nyomás :D
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Ready2

haha ezt se hittem volna hogy pont te fogod ezt irni egyszer elfen liedrol :)

RE@L

Kutagattam gépemen, és véletlen folyamán beleakadtam eme régi rivjúmba, gondoltam megosztom veletek is mivel Gunslinger Girl is nagyon megéri!!!!!

Gunslinger Girl

Szeretném azzal kezdeni az ismertetõt hogy nagyon bánom és nagyon mérges vagyok magamra hogy mindig toltam halogattam a Gunslinger Girl végignézését. Másrészrõl viszont jóltettem hogy nem 1 délután néztem meg vagy nagyon intenzíven. Jó volt néha elgondolkozni 1-1 rész mondanivalóján.

A történet, ezálltal az egész sorozat Olaszországban jáétszódik. A készítõk annyira komolyan vették az olasz atmoszférát hogy csak annyi tûnik fel hogy nem olaszul beszélnek a szereplõk, minden más részlet olaszos, mondjuk fiatot 1 et se ismertem fel hirtelen de 1 újabb Renault ot igen =). Nahszóval visszakanyarodva a történetre hat mesterséges testrészekkel ellátott kislányról szól akik az idegen testrészek beültetése nélkül nem élték volna túl. Mindenkinek megvan a története hogy hogy jutott erre a sorsa és neméppen vidám... A kormány eme titkos projectjét arra használják fel hogy ebbõl a hat lányból tulajdonképpen bérgyilkosokat képezzenek kisebb-nagyobb terrorista leszámolásokra. Ez a megfogalmazás lehet hogy nem fedi a valóságot túlságosan de más most nemjut eszembe rá. A lányok mindegyikét a mesterséges beavatkozás révén kondícionállják a hozzájuk rendelt felettesükhöz (nagybátty, Fratello=testvér)és törlik az elõzõ borzalmas emlékeiket. Az hogy a gyerekekbõl érzõ átlagos lányok, vagy a befolyásolt érzelmektõl szenvedõ lény legyen az a Fratello-jukon múlik hiszen amellet hogy nekik engedelmeskednek õk nevelik õket. A középpontban az egyik ilyen lány Henrietta és José a "testvére" áll. Mindegyik fõhõs egyedi, legalábbis én még nemtalálkoztam ilyen karakterekkel, majdnem az elejétõl fogva valamennyi lánnyal szimpatizálni lehet hiszen az "áldás" azaz a mechanikus test egyben átok is. A sorozat színei élénkek de olyan sötétes élénkek, a hangvétel is inkább komolyabb, néhol vidámabb olyan szívbemarkolós a végefelé. Az opening zene nagyon elvan találva, egy-két rész után már teljesen átérzi az ember a mondanivalóját. Az utolsó rész után néztem az stáblistát és folytatásért kiabáltam magamban szinte. Aztán a nap folyamán, mivel reggel néztem meg mielõtt órára mentem volna átgondolva megint így tökéletes ez a sorozat is mert ha valaminek a közepébe kezd az elején annak nem lehet csak úgyni végetvetni hanem függõben haggyja hogy úgy maradjanak meg a szereplõk az emlékeinkben ahogyan bemutatta õket.

Nekem egyértelmûen 10/10 a sorozat de mivel minden relatív ezért zusammen olyan 10/8-9 es mivel abszolúte etalon 10 es nemlétezik :)

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....

Fazék

Nem mertem volna lefogadni, de reméltem Ramiz, hogy téged is meg fog ragadni a Mushishi :)

Roderick: hmm... azt hiszem az anime megtekintése után következik a Beck manga, de most már nem hagyom abba az anime-t a felénél :) érzõdik hogy sokat ugrál idõben elõre az anime, de valahogy pont nem zavaró, nem tudom talán még zavarna is, ha még ennyire sem pörögnének az események. :D majd a manga után lesz összevetés részemrõl is a megfelelõ topic-ban :)

Member

Quote from: Ready2haha ezt se hittem volna hogy pont te fogod ezt irni egyszer elfen liedrol :)
Mit hagytam volna ki, jézusanyám! (Ramiz must húzhat egy vonást a hülyegyerek rovat mellé :))

RE@L

Énsem fogom megérteni akkorse hogy EL miért kap ekkora Hype-ot :(

Ramiz

Quote from: RE@Lmivel abszolúte etalon 10 es nemlétezik :)
De igen... na mindegy, nem is mondom. :muhahah:

Quote from: FazékNem mertem volna lefogadni, de reméltem Ramiz, hogy téged is meg fog ragadni a Mushishi :)
Ugyan, tudod, hogy milyen jó ízlésem van... :lazza: :haha: :__devil:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

RE@L

Quote from: RamizDe igen... na mindegy, nem is mondom. :muhahah:

Ezt még jóval Monster elõtt írtam, szóval azóta már számomra is van Etalon:muhahah:

Lazzaret

Quote from: RE@LÉnsem fogom megérteni akkorse hogy EL miért kap ekkora Hype-ot :(

Ha nem csak a véres baromságokra gondolsz hanem egy kicsit belegondolsz a lényegébe és a mondanivalójába talán neked is megtetszik. Én is ugy voltam eleinte hogy ez sz*r. De miután teljesen végignéztem és megértettem mi miért is történik utána nem volt megálás. A sok szörnyüség nagyon jól ki lett egyensúlyozva azzal a kevés szép mókás és jó dologgal ami benne van. Ráadásúl akik már érezték a társadalomból való kitaszítotság érzését azok teljesen magukénak tudják érezniaz animet. Talán ezek azok amiért én jó animenak találom. Persze ettõl még nem fo mindenkinek tetszeni.

www.arkangyalok.uw.hu

Member

Hát igen, ez a "Mindenki gyûlöl engem" érzés nagyon benne van. Amit az a féreg a tengerparton lenyom Nanának... Meg úgy az egész. Ezt nem a magánéletben is sikeres otakuknak (hej beszép oximoron) találták ki, hanem azoknak, akik érzik, micsoda gyûlölet (vagy "levegõnek nézés") árad feléjük az utcából, amin végigmennek. A hihihehe old a szorongáson, nekem tetszik, hogy beletették...

Pirula

Naszóval... ha az embert valami lázas betegség dönti le a lábáról egyik napról a másikra annak azért jó oldalai is vannak. Végignéztem például a Samurai Champloot. Geniális egy sorozat, valóban, ideje volt már bepótolni.

Most hébe hóba-nézem a School Rumble-t is, aranyos kis limodádé, most hogy csak nyers teán élek jól esik még ez is, bár a nagy felhajtást nem értem körülötte. Bár igaz ami igaz, nekem a Love Hina óta a szerelmes-vicces animekategória nem tud sok újat mutatni.

Ma kábé 6,78 szor néztem meg a Jin-Rohot, végig darabokban, össze vissza tekergetve. De legalább elkészültem azzal a felirattal aminek az elsõ 30 sorát cirka másfél éve véstem merevlemezre. Ez meg még mindig egy mestermû sõt, most hogy ennyire belemélyedtem a szövegbe, még jobban teccik.

Lt. Simoan Blarke

Quote from: PirulaNaszóval... ha az embert valami lázas betegség dönti le a lábáról egyik napról a másikra annak azért jó oldalai is vannak. Végignéztem például a Samurai Champloot. Geniális egy sorozat, valóban, ideje volt már bepótolni.
:tezsvir:

SR-t Wild Arms után én is megnézem. de ha te Love Hinához hasonlítod, akkor lehet, hogy gyorsan a Lomtárban fogja végezni...
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

Pirula

Quote from: blarkeSR-t Wild Arms után én is megnézem. de ha te Love Hinához hasonlítod, akkor lehet, hogy gyorsan a Lomtárban fogja végezni...
Te tudod, én azért nézegetem mert valami humorosat akartam és ez többé-kevésbé az. Kivéve azt a gombafejû gombszemû csávót akinél tenyérbemászóbb és semmilyenebb szereplõt ki se lehetett volna találni. De mivel az a szerepe ami, valószínû hogy erre is lett kihegyezve.
Egyébként ha valaki ajánlana nekem bármi jobbat akkor nem szakadnék bele a félbehagyásába. Szóval én így vagyok vele.

Fazék

Quote from: PirulaTe tudod, én azért nézegetem mert valami humorosat akartam és ez többé-kevésbé az. Kivéve azt a gombafejû gombszemû csávót akinél tenyérbemászóbb és semmilyenebb szereplõt ki se lehetett volna találni. De mivel az a szerepe ami, valószínû hogy erre is lett kihegyezve.
no igen, én is csak így voltam képes elfogadni jelenlétét a sorozatban és azt hiszem a sorozat elsõ felében valamikor majdnem abba is hagytam, de végül Harima elõtérbe kerülésével mondhatni megmenekült a sorozat és a késõbbi pár gyengébb rész fölött is szemet lehetett hunyni, így bekerült a 7-8/10-es kategóriába nálam, ami végülis nem rossz :)

Pirula

Quote from: Fazékno igen, én is csak így voltam képes elfogadni jelenlétét a sorozatban és azt hiszem a sorozat elsõ felében valamikor majdnem abba is hagytam, de végül Harima elõtérbe kerülésével mondhatni megmenekült a sorozat és a késõbbi pár gyengébb rész fölött is szemet lehetett hunyni, így bekerült a 7-8/10-es kategóriába nálam, ami végülis nem rossz :)
Na akkor még nézegetem egy darabig. Viszont az aláírásod láttán egybõl kedvem lett újranézni az Azut. :)

Lt. Simoan Blarke

Quote from: PirulaNa akkor még nézegetem egy darabig. Viszont az aláírásod láttán egybõl kedvem lett újranézni az Azut. :)
újranézni az Azut? az az agybetegség egyszer is sok :D

Ramiz

Quote from: PirulaNaszóval... ha az embert valami lázas betegség dönti le a lábáról egyik napról a másikra annak azért jó oldalai is vannak. Végignéztem például a Samurai Champloot. Geniális egy sorozat, valóban, ideje volt már bepótolni.
:tezsvir:

Quote from: PirulaMa kábé 6,78 szor néztem meg a Jin-Rohot, végig darabokban, össze vissza tekergetve. De legalább elkészültem azzal a felirattal aminek az elsõ 30 sorát cirka másfél éve véstem merevlemezre. Ez meg még mindig egy mestermû sõt, most hogy ennyire belemélyedtem a szövegbe, még jobban teccik.
Tényleg, ideje újranézni. :) Magyar felirat? Akkor megnézném, úgysem láttam még tisztességes magyar feliratot egy ideje. :rolleyes:

Pirula

Quote from: blarkeújranézni az Azut? az az agybetegség egyszer is sok :D
Majd most kiderül hogy tényleg az-e. :)
Quote from: RamizMagyar felirat? Akkor megnézném, úgysem láttam még tisztességes magyar feliratot egy ideje. :rolleyes:
Mint a feliratok témában is jeleztem pont tesztelõket keresek, szóval hova küldhetem? PM vagy mail?

Ramiz

Quote from: PirulaMint a feliratok témában is jeleztem pont tesztelõket keresek, szóval hova küldhetem? PM vagy mail?
PM vagy mail. :) De vigyázz, mert kíméletlenül kritizálok, ha hibát találok! :__devil:

RE@L

Quote from: LazzaretHa nem csak a véres baromságokra gondolsz hanem egy kicsit belegondolsz a lényegébe és a mondanivalójába talán neked is megtetszik. Én is ugy voltam eleinte hogy ez sz*r. De miután teljesen végignéztem és megértettem mi miért is történik utána nem volt megálás. A sok szörnyüség nagyon jól ki lett egyensúlyozva azzal a kevés szép mókás és jó dologgal ami benne van. Ráadásúl akik már érezték a társadalomból való kitaszítotság érzését azok teljesen magukénak tudják érezniaz animet. Talán ezek azok amiért én jó animenak találom. Persze ettõl még nem fo mindenkinek tetszeni.

Én egy szóval sem mondtam hogy nem láttam vagy hogy nem tetszett... csak egyszerûen énsem tartom kimagasló anime-nek sõt azt se értem hogy mért ez a sorozat kapta 2004 es legjobb horror/thriller díjat AniReactortól.

Feldin

Most hébe hóba-nézem a School Rumble-t is, aranyos kis limodádé, most hogy csak nyers teán élek jól esik még ez is, bár a nagy felhajtást nem értem körülötte. Bár igaz ami igaz, nekem a Love Hina óta a szerelmes-vicces animekategória nem tud sok újat mutatni.

Ma kábé 6,78 szor néztem meg a Jin-Rohot, végig darabokban, össze vissza tekergetve. De legalább elkészültem azzal a felirattal aminek az elsõ 30 sorát cirka másfél éve véstem merevlemezre. Ez meg még mindig egy mestermû sõt, most hogy ennyire belemélyedtem a szövegbe, még jobban teccik.
Megkaphatjuk akkor? :D (a feliratot)
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Feldin

Quote from: PirulaNa akkor még nézegetem egy darabig. Viszont az aláírásod láttán egybõl kedvem lett újranézni az Azut. :)
:D
Ez egy jó döntés volt.
Bizony ám! :)
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Necrid^

Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Lt. Simoan Blarke

Bleach 68-69
mint az meg lett állapítva kapcsolódó topicban, valószínûleg másik rajzolócsapathoz került a dolog, és a sztori is egyelõre viszonylag normális... de marad a filler. bár én, mivel nem olvasok mangát, nem érzek rajta annyira filler-fíííílt.

Wild Arms ep 13
avagy hogyan toljunk egy vadnyugati-scifi-humor animébe ezotériát, harcmûvészetet, háborút és vámpírszerû kisgyereket :D