Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Moha

Nekikezdtem a To Heart-nak. Aranyos, szívmelengetõ kis sorozatnak tûnik így az elsõ rész alapján, kíváncsi vagyok, hogyan alakul a történet.
Csak az idegesít, hogy szép kis melléfordítások vannak a szövegben (B-F sub) Nincs valakinek más fansub verziója?

Chiyouni

A Mai Otomét kezdtem el.....olvastam róla, h a MAi HiME tulképpeni folytatása, tehát olyan rossz nem már nem lehet......és a zenéje is bejön (Kajiura Yukit nagyon szeretem...)....kár, h még nincs vége...nem szeretek heteket várni 1-1 részre.

Elõtte a Shamanic Princess-t láttam, az is egész jó, csak kicsit talán kidolgozatlan.

A Trigun-t most töltöm, az alapján a pár perc alapján, amit az a+on láttam belõle, tetszett, mégha néhol kicsit túl idétlen is. Egy megfelelõen érzelemdús animének tûnik és a stílussal sincs bajom. Meg tetszik az ed.

Member

Quote from: ChiyouniA Trigun-t most töltöm, az alapján a pár perc alapján, amit az a+on láttam belõle, tetszett, mégha néhol kicsit túl idétlen is. Egy megfelelõen érzelemdús animének tûnik és a stílussal sincs bajom. Meg tetszik az ed.
Nézz csak fentebb két posttal. :p

RE@L

Quote from: ChiyouniA Mai Otomét kezdtem el.....olvastam róla, h a MAi HiME tulképpeni folytatása, tehát olyan rossz nem már nem lehet......és a zenéje is bejön (Kajiura Yukit nagyon szeretem...)....kár, h még nincs vége...nem szeretek heteket várni 1-1 részre.

Elõtte a Shamanic Princess-t láttam, az is egész jó, csak kicsit talán kidolgozatlan.

A Trigun-t most töltöm, az alapján a pár perc alapján, amit az a+on láttam belõle, tetszett, mégha néhol kicsit túl idétlen is. Egy megfelelõen érzelemdús animének tûnik és a stílussal sincs bajom. Meg tetszik az ed.

Mai Otome Alternatív történet sokat merítve Mai HiME-bõl alternatív univerzumban ugyanazokkal a szereplõkkel és szinkronhangokkal de semmi más hasonlóság nincs!!!!!

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Chiyouni

QuoteMai Otome Alternatív történet sokat merítve Mai HiME-bõl alternatív univerzumban ugyanazokkal a szereplõkkel és szinkronhangokkal de semmi más hasonlóság nincs!!!!!

Erre azért sikerült rájönnöm 19 rész alatt....
A Mai HiME egyébként sztem iszonyat jó, de azért az Otome se rossz. Bár igaz, h nem olyan jó, mint az elõdje, de azért nem gázos.

Nevl

Nekem privátba, vagy itt spoilerként kifehérítve, vagy akárhogy leírhatná valaki, hogy mégis mi lesz a trigunból, azaz mi lesz a vége, mi a lényege... (lehet kedvet kapnék ennek ismeretében :) )
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

Creeplideath

tegnap este a Spriggan volt a soron...
nos...nekem személy szerint nagyon nem jött be, akciódús, de így önmagában értelmezhetetlen (nemtom,h  van-e mellette manga vagy anime-sorozat...gondolom van, mert anélkül nem nagyon találom szórakoztatónak).
Kicsit dühít is, h 2en is maxot adtak rá a "leírások" szekcióban...szerintem nagyon vérszegény, félrevezettek a leírások:(
Automatic crystal remote control,
We come to move your soul.

Bandita ^^

Nemsokára végzek vele, akkor irok róla bõvebben... Lesz mirõl.

Azt hittem ez is egy NGE-klón lesz, és mekkorát tévedtem...:3x3:
"Van nagyobb sötétség annál, mint ami ellen harcolunk. Ez az eltévelyedett lélek sötétsége. Mi ezt a háborút nem hatalmak és elvek ellen vívjuk, hanem a káosz és a reménytelenség ellen. A test halálánál rosszabb a remény, az álmok halála. Ezért sohasem adhatjuk meg magunkat. A jövő itt van körülöttünk az átalakulás pillanataira vár, hogy újjászülethessen a megvilágosodásban. Senki nem ismeri a jövőt, vagy hogy hová vezet majd, csak annyit tudunk, hogy mindig fájdalommal születik meg."

SaiyaGin

Quote from: Creeplideathtegnap este a Spriggan volt a soron...
nos...nekem személy szerint nagyon nem jött be, akciódús, de így önmagában értelmezhetetlen (nemtom,h  van-e mellette manga vagy anime-sorozat...gondolom van, mert anélkül nem nagyon találom szórakoztatónak).
Kicsit dühít is, h 2en is maxot adtak rá a "leírások" szekcióban...szerintem nagyon vérszegény, félrevezettek a leírások:(

A film a manga egy részlete.
Nekem se tetszett.

Manitu

Quote from: Prof. WilliamManga is indult a sorozatból és úgy látom követi a történetet.
Ez így nem egészen igaz, a manga már az 5. kötetnél jár, bár csak most kezdték el fordítani, gyanítom hogy az anime hatására... Megjegyzem abban még meglehetõsen kezdetlegesek a rajzok... majdhogynem már ronda...
Amúgy az anime nagyon aranyos, kár hogy ilyen rövidek a részek :) Meg hogy Lunar ilyen lassú, már a 4. rész is lement a tvben :(

Lazzaret

Elkezdtem én is nézni. És nagyon tetszik. Valahogy olyan valós az egész. Vicces és kedves története teljesen letudja kötni az embert. Csak sajna nagyon rövid egy egy rész.

www.arkangyalok.uw.hu

Próféta

Sítáborban voltam, múlt szombaton bepakoltam, tegnap kipakoltam. Akinek volt ilyen élménye (kinek ne lett volna), tudhatja, hogy a pakolás finoman szólva nem az a tevékenység, ami a legjobban leköti az embert, és egy nettó negyedórás munkafázis is elhúzódhat egy egész délelõttig, mert egyszerûen mindig eszébe jut valami az embernek, amit csinálhatna.
Szóval pakolás közben állandóan anime részeket játszott le a gépem, valami kifürkészhetetlen okból. Persze tudtam, hogy pakolás helyett nem lehet egész sorozatokat végignézni, úgyogy inkább mindig belekezdtem egy újabba. Hiszen annyi sorozat van, amit már régen régen meg akartam nézni, a meleg ajánlások miatt, vagy mert régóta kimaradt, vagy valaminek a folytatása, vagy nagy vita megy róla...
Szóval a mérleg egy be- és egy kipakolás alatt/helyett 11 darab elsõ epizód, 6 darab második epizód, 4 darab harmadik epizód, egyetlen 47-edik epizód (no igen, a Monster kicsit kilóg a sorból, versenyen kívül indult).

Eddig a mit láttál legutóbb, most jön a hogy tetszett. Nem lesznek olyan szép profi review-k, mint Ramiz nemlég levarázsolt hasonló vállalkozása esetében, de pl. egyetlen epizód alapján nem szeretnék alaposan leszólni semmit, mert semmi jogom nincs rá, meg sérteném is azoknak az érzékenységét, akik ismerik és szeretik. Csak kijelenteném, hogy részemrõl slussz.

Nem nézem tovább
Crying Freeman - nem fogott meg. Nem a saját hibájából, inkább az enyémbõl, valahogy nem fekszik a mûfaj. (1 ep)
Earth Girl Arjuna - az elsõ epizód tetszett, volt benne egyfajta transzcendentális naturalizmus (ez képzavar?), érdekes kivitelezés, meg hát Yoko Kanno zenéje is jó ajánlólevél. Aztán jött az epizód utsó három perce, és kicsapta a fejemben a biztosítékot, mert nem magic girl mûfajra számítottam, [COLOR="White"]az átváltozás és a környezetszörnyetegek és repülés[/COLOR] és ilyesmi nagyon nem kellett volna bele, szóval mûfaji okokból nem nekem való (1 ep)
Seikai no Senki 2 - reméltem, hogy a nagyon jó elsõ és a nagyon gyatra második sorozat után a harmadik újra felcsigázza az érdeklõdésemet, de nem sikerült. (1 ep)
Infinite Ryvius - errõl csupa jót hallottam, de az elsõ epizód a kuszaságával valahogy egyáltalán nem kötött le, szinte semmi emlékem nem maradt róla egy hét után (meg kellett néznem a listát, mert nem jutott eszembe, mi volt a tizenegyedik), és semmi kapcsoltot nem sikerült kiépítenem a szereplõkkel és történésekkel. Nem vagyok elég jó közönség hozzá. Érdemes erõltetni? (1 ep)
Comedy - nézném én, de nincs tovább, muris egyrészes kisfilm :) (1 ep)

Parkolópálya
Azumanga Daioh - na, ez már évek óta esedékes volt, és köbö azt kaptam, amire számítottam. Kellemes, meg lehet rajta röhögni, unalomûzésre jó, de nem az a fajta, ami intenzíven lekötne és mégmégmég érzést indukálna bennem. Majd lassan, apránként nyilván meg fogom nézni. (2 ep)
Trigun - kb. lásd Azumanga. Bár gyanítom, hogy ezt a mûvet félreismerem még és több is van benne, szóval hangsúlyozottan csak parkol, nem halt be. (2 ep)

Rácuppanok (-nék, ha lenne a köv. szorgalmi idõszakban idõm)
Mushishi - tényleg weeeird. (3 ep)
Elfen Lied - na ezt azért nézem, hogy értsem, mi tölti ki a fórum fél forgalmát. Szóval egyelõre még nem nézhetetlen, egyébként no comment. (3 ep)
ΠΛΑΝΗΤΕΣ - aktuális sláger, perpillanat úgy tûnik, hogy nem kizárt, hogy megérdemelten. Az elsõ epizód nagy Firefly-flash volt, de azóta már nem emlékeztet rá; sebaj, attól még jó lehet, kiváncsian várom. (3 ep)
[SIZE="3"][COLOR="Red"]Kino no tabi[/COLOR][/SIZE] - na viszont ez az, ami naggggyon tetszik. Talán via_mala és Feldin ajánlotta; tanúsíthatom, hogy nem akarták átverni a népet. Ha valamihez hasonlítani kellene, talán egy kicsit a Kiberiádára emlékeztet, de csak egy kicsit. Road movie, ahol a Kino nevû vándorral és motorcangájával járunk be különbözõ országokat, ahol csupa érdekes és elgondolkodtató dolgot találunk. Sok a dilemma, néhol talán tanulság is van. Viszont nem tesz úgy, mintha a problémákat meg tudnánk oldani, inkább csak elmélázunk rajtuk. Régóta nem találtam ennyire értékesen szórakoztató mûvet, és a remélhetõleg reprezentatív mintának tekinthetõ három rész után erõsen bízom a hasonló folytatásban, és mindenkit bíztatnék, hogy kóstoljon bele! (3 ep)

Lehet hittéríteni, hogy mit gondoltam rosszul! (Aztán nem biztos, hogy hallgatok rá :beeee: )

Ramiz

Quote from: NevlNekem privátba, vagy itt spoilerként kifehérítve, vagy akárhogy leírhatná valaki, hogy mégis mi lesz a trigunból, azaz mi lesz a vége, mi a lényege... (lehet kedvet kapnék ennek ismeretében :) )
Alapvetõen vadnyugati hangulat és a totális pacifista hangulat lengi be az animét: a fõhõs profin bánik a pisztollyal, mégsem hajlandó ölni. (Zseniális jelenet példa: tapadós nyilat lövõ játékpisztollyal "elintéz" egy csomó fegyveres rablót...) A végére aztán némi dráma is van benne olyasmi kérdésekkel, mint hogy lehet-e igazán kívülállónak maradni hatalom birtokában (v.ö. a szintén zseniális Star Wars: KOTOR 1-2 játékokkal), de nem igazán van végkicsengés, kicsit gyengusz a vége. De mindenképpen érdemes tovább nézni szerintem.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Member

Elkéstél Ramiz, én már elmeséltem neki pmben a lényeget és nemigen ilyen "ruhába öltöztettem". Ez a "kívülálló" az akar lenni, hogy Vash belekényszerül a sorsába, nem térhet le a forgatókönyvtõl?

Lt. Simoan Blarke

Quote from: MemberElkéstél Ramiz, én már elmeséltem neki pmben a lényeget és nemigen ilyen "ruhába öltöztettem". Ez a "kívülálló" az akar lenni, hogy Vash belekényszerül a sorsába, nem térhet le a forgatókönyvtõl?
a fenét. nézd végig, és megérted. az utolsó rész rossz, de addig zsíííír. befolyásolni akarják, mert... (nemmondomel:p)
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Ramiz

Quote from: MemberMert mindig jön egy ellenség, aki meghal és Vash sajnálja, már drámai? Vagy mert Vash mindenkit sajnál, akinek akár a haja szála is görbül? [COLOR="PaleTurquoise"]Esetleg Wolfwood halála az volt?[/COLOR] Végigsírtam, de azért, mert olyan szinten szánalmas volt, hogy teljesen összeomlottam tõle... [COLOR="PaleTurquoise"]Meg amikor Legato kinyíratta magát, hogy Vash széthuljon lelkileg...[/COLOR] Sajnos az FMA tényleg nem a drámájáról híres, de ha úgy nézed már, hogy a hibáit keresed, nem hinném, hogy sokat fedezel fel belõle. A felszínen tapogatózol, míg a jéghegy java a tenger mélyén van...
Lolololol... EL-re és FMA-ra lelki katarzison mész át, Trigunt meg, ami jóval visszafogottabb, fikázod, hogy gagyi? No comment... Te egy UFO vagy... mert emberben nincs ilyen khm... na mindegy.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Member

Quote from: blarkea fenét. nézd végig, és megérted. az utolsó rész rossz, de addig zsíííír. befolyásolni akarják, mert... (nemmondomel:p)
Szerintem tiszta Sailor Moon felépítésû (ajjaj, katz kór :rolleyes: ), na jó, hasonlítsuk inkább az Inuhoz. Minden rész gyk. ugyanarróls szól, jön vmi majom nemtommilyengunos faszi, azt kinyírják, Vash megismer egy jófejt és az meghalt, vagy egy rosszfejt, aki mégsem gonosz, és ez jóvá válik. Persze Vash végigbõgi az egészet, hogy "De szemét a világ, miért kell ártatlanokat ölni?" és ez volt a dráma. Ez minden II. animében benne van, de burkoltabb formában és ott neked kell rájönnöd.

RAMIZ: Boku wa ningen janai de... Ahogy Nevlnak már írtam, a Trigun egy tömegtermék, melyben feláldozzák a még kellemes vadnyugatot, hogy aztán "hûdekomoly" dráma legyen... Borzalmas...

Lt. Simoan Blarke

Quote from: MemberMinden rész gyk. ugyanarróls szól, jön vmi majom nemtommilyengunos faszi, azt kinyírják, Vash megismer egy jófejt és az meghalt, vagy egy rosszfejt, aki mégsem gonosz, és ez jóvá válik.
közelsem. visszaadja az embereknek a hitet és az önbecsülést többek között. az elején meg marháskodik :D
Quote from: MemberPersze Vash végigbõgi az egészet, hogy "De szemét a világ, miért kell ártatlanokat ölni?" és ez volt a dráma. Ez minden II. animében benne van, de burkoltabb formában és ott neked kell rájönnöd.
hát... én a Scattered Rain meg a Sound Life hatására még mindig könnyekben török ki. az, hogy miért kell ártatlanokat ölni, az Rem miatt ül... és csatlakozom Ramizhoz - EL és FMA hatására katarzis, Trigun meg sux? this is deh apocalypse.
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

Rage

Quote from: MemberAhogy Nevlnak már írtam, a Trigun egy tömegtermék, melyben feláldozzák a még kellemes vadnyugatot, hogy aztán "hûdekomoly" dráma legyen... Borzalmas...
Sajnalatos teny, hogy neked ez jott le a sorozatbol, dehat ez van, nem muszaj szeretni, de azert a "tomegtermek" kicsit eros, foleg annak fenyeben, hogy az FMA-t / Elfenliedet, amik _tenylegesen azok_, remek animenek tartod. (Szigoruan maganvelemeny.)
痛みを感じる方向に、出口がある!

Member

Tömegtermék az, amelyet ha leadsz a Kölyökklub után, mindenki verni fogja az asztalt, hogy milyen jó már. Szerinted egy EL például örömet okoz az emberek 65%-ának? Az FMA-t már sokan az elején feladják, csak mert ott még nemigen pörög a cucc, sokáig folyik a bevezetés. (Na, már várom is a blarke-rusht). Amúgy az nem tûnt fel, hogy ti hárman teljesen ellentétes mûvekért vagytok oda, erre azt állítjátok, hogy "Trigun cool!"? Innentõl kezdve már nem beszélhetünk "egyéni közönségrõl".
Reménykedtem benne, hogy végre lesz egy tökjó western anime, amely visszaadja a jó kis spagetti-western filmek hangulatát, erre bekeverik a sci-fit (közvetlenül elõtte néztem a Sabert és ugyanez volt az alapszitu, s mivel akkor vmi érthetetlen folytán Saberbuzi voltam, ez a tény igencsak felbõszített). Másrészt nagyon uncsi, hogy minden 2. epizódban vadászik rá vki a pénz miatt. A dráma meg irtógyenge, meg hogy Vash még a legutolsó férget is megmentené, aki azelõtt 400 emberéletet oltott ki. Ez a jóvátevõs dolog meg fõleg kiakaszt, egyedül Kenshintõl viseltem el, tõle is csak a 65. részig úgy kb..

Feldin

Quote from: Profeta[SIZE="3"][COLOR="Red"]Kino no tabi[/COLOR][/SIZE] - na viszont ez az, ami naggggyon tetszik. Talán via_mala és Feldin ajánlotta; tanúsíthatom, hogy nem akarták átverni a népet. Ha valamihez hasonlítani kellene, talán egy kicsit a Kiberiádára emlékeztet, de csak egy kicsit. Road movie, ahol a Kino nevû vándorral és motorcangájával járunk be különbözõ országokat, ahol csupa érdekes és elgondolkodtató dolgot találunk. Sok a dilemma, néhol talán tanulság is van. Viszont nem tesz úgy, mintha a problémákat meg tudnánk oldani, inkább csak elmélázunk rajtuk. Régóta nem találtam ennyire értékesen szórakoztató mûvet, és a remélhetõleg reprezentatív mintának tekinthetõ három rész után erõsen bízom a hasonló folytatásban, és mindenkit bíztatnék, hogy kóstoljon bele! (3 ep)

Lehet hittéríteni, hogy mit gondoltam rosszul! (Aztán nem biztos, hogy hallgatok rá :beeee: )

Végig jó lesz.
hm. most beugrott a virág szemlélet különbség.
nyugati ember: de szép, letép, váza, haza, elhervad.
keleti: de szép, nézi, holnap is , köv nap is, de nem bántja. ha otthonra akar ültet.
valami ilyesmi is van benne.
figyel és valamennyire véleményt mond de nem avatkozik be.
Utóbbi idõkben a legjobb amit láttam.
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Lt. Simoan Blarke

Quote from: MemberTömegtermék az, amelyet ha leadsz a Kölyökklub után, mindenki verni fogja az asztalt, hogy milyen jó már. Szerinted egy EL például örömet okoz az emberek 65%-ának? Az FMA-t már sokan az elején feladják, csak mert ott még nemigen pörög a cucc, sokáig folyik a bevezetés. (Na, már várom is a blarke-rusht).
az FMA-ban is minden benne van, ami az alkotók szerint az általuk választott kategóriában jóvá teheti úgy rajzolási, mint történeti elemekben. az EL nem azért tömegtermék (ha jól értem, amit Rage mond), mert az emberek 65%-ának örömöt okoz, hanem mert belekevertek több kategóriát, hogy így mindegyik kategória kedvelõi hûdeszeretnifogják.
Quote from: MemberReménykedtem benne, hogy végre lesz egy tökjó western anime, amely visszaadja a jó kis spagetti-western filmek hangulatát, erre bekeverik a sci-fit (közvetlenül elõtte néztem a Sabert és ugyanez volt az alapszitu, s mivel akkor vmi érthetetlen folytán Saberbuzi voltam, ez a tény igencsak felbõszített).
nekem tetszett. a Wild Arms is. pedig abba is belekeverik a sci-fit. én szeretem a sci-fit, és gyûlölöm a klasszikus spagetti-westerneket.
Quote from: MemberMásrészt nagyon uncsi, hogy minden 2. epizódban vadászik rá vki a pénz miatt. A dráma meg irtógyenge, meg hogy Vash még a legutolsó férget is megmentené, aki azelõtt 400 emberéletet oltott ki.
mert hisz abban, hogy mindenki megváltoztatható... és igaza is van. az meg, hogy vadásznak rá, az szükséges rossz a "nevettessük is a jónépet" oltárán - hozzáteszem, nekem tetszett. egyébként meg nem kergetik olyan sokszor. számold össze, hogy hány rész van erre kihegyezve. ha jól emlékszem, nincs az 13 :p

Rage

Member:
Egyrészt az FMA és az EL lényegesen nagyobb fandommal bír, mint a Trigun, ezzel goldolom tisztában vagy. Másrészt ezekszerint ha teszemazt az A+ csatornán neadjisten FMA-t / EL-t adnának (na ez utóbbit nagyon remélem, hogy nem fogják, vagy max. 02:00-kor), már tömegtermék lenne szerinted is?

Más: a Trigun NEM WESTERN. Egy szinte posztapokaliptikusnak nevezhetõ világban játszódik, ennyi az egész. Mûdrámát én személy szerint sehol nem láttam benne, persze lehet, hogy elsiklottam efelett. (Nem tudom, hogy az FMA-s "dráma" miben lenne "mélyebb" ennél.)
痛みを感じる方向に、出口がある!

Ramiz

Quote from: RageSajnalatos teny, hogy neked ez jott le a sorozatbol, dehat ez van, nem muszaj szeretni, de azert a "tomegtermek" kicsit eros, foleg annak fenyeben, hogy az FMA-t / Elfenliedet, amik _tenylegesen azok_, remek animenek tartod. (Szigoruan maganvelemeny.)
Igen, de sok ember magánvéleménye. :tezsvir:

Member: hidd el, az EL-re és fõleg az FMA-ra SOKKAL több tizenéves nyálazna kölyökklub után, mint ahány a Trigunt értené. (FMA-t nem lehet nem érteni, annyira szájbarágós...)

Lt. Simoan Blarke

Quote from: RageMás: a Trigun NEM WESTERN. Egy szinte posztapokaliptikusnak nevezhetõ világban játszódik, ennyi az egész.
az elsõ rész után nem esett le neki, a nagy punk mutáns meg a haverjai alapján... de mondjuk sok benne a kovbojkalapos csóka.
Quote from: RageNem tudom, hogy az FMA-s "dráma" miben lenne "mélyebb" ennél.
Member pont azt magyarázta, hogy az FMA nagy ütõereje nem a drámaiságában van, ha jól emlékszem.

Kvikveg

Quote from: Member...
a Trigun egy tömegtermék, melyben feláldozzák a még kellemes vadnyugatot, hogy aztán "hûdekomoly" dráma legyen... Borzalmas...
En konkretan nagyon orultem, hogy a vadnyugatot felaldoztak. Pont az eleje nem jott be, majdnem nem neztem meg. (Nebraska family jajj...) Aztan kb a 6. resztol racuppantam. :)
FMA szerintem nem indul lassan. Aaaa hogyishivjak... Lain. Na az lassu. Ott behaltam.

Kino no tabibol egy reszt lattam, az alapjan nagyon erdekes. Megnezem.

Jah, Hellsing OVA 1 tomoren: oh miert???? :eek: :beken:
Bovebben ld Hellsing topicban. (Anime alatt.)

edit: tenyleg nem western. Na de akkor az ilyen mutanswesternt hogy hivjak??! :eeek:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Member

Quote from: blarkeaz FMA-ban is minden benne van, ami az alkotók szerint az általuk választott kategóriában jóvá teheti úgy rajzolási, mint történeti elemekben.
Rajzolásilag eléggé egyedi lett, elég csak a hibáktól hemzsegõ arcokat megnéznük. Arakawa Hiromu kedvtellésbõl írta a mangát, elõször nem is tervezte, hogy kiadja, ezért is gondolom, hogy nem mindenkinek fog tetszeni (még ha beleszámítjuk, hogy a manga története eléggé más, akkor is).
Quoteaz EL nem azért tömegtermék (ha jól értem, amit Rage mond), mert az emberek 65%-ának örömöt okoz, hanem mert belekevertek több kategóriát, hogy így mindegyik kategória kedvelõi hûdeszeretnifogják.
Én alapvetõen szeretem a kevert mûfajt, különösen, ha a hangsúly folyamatosan változik. Viszont nem hiszem, hogy egy Love Hina fanatikus beleszeret az ecchie részekért, vagy egy sci-fis a vektorokért.
Quotenekem tetszett. a Wild Arms is. pedig abba is belekeverik a sci-fit. én szeretem a sci-fit, és gyûlölöm a klasszikus spagetti-westerneket.
A westernet és sem komálom, de animében nagy poén (lett volna).
Quotemert hisz abban, hogy mindenki megváltoztatható... és igaza is van.
Nem hinném, hogy egy velejéig gonosz arc hip-hop jófiúvá válna... Az álláspontot nem foglaló (mai emberek többsége) megváltoztatható, eltolható vmelyik irányba, de egy határozott pólust homlokegyenest áttorzítani...
Quoteaz meg, hogy vadásznak rá, az szükséges rossz a "nevettessük is a jónépet" oltárán - hozzáteszem, nekem tetszett. egyébként meg nem kergetik olyan sokszor. számold össze, hogy hány rész van erre kihegyezve. ha jól emlékszem, nincs az 13 :p
Én nem nevettem. Talán egyszer sem. El kellett volna dönteni, hogy hûdevicces komédia lesz vagy vérdráma, nem pedig egy átmenet, amelyikben egyik sem jó. Vagy urambocsá, lenne mind a kettõ mesteri!

Quote from: RageMember:
Egyrészt az FMA és az EL lényegesen nagyobb fandommal bír, mint a Trigun, ezzel goldolom tisztában vagy. Másrészt ezekszerint ha teszemazt az A+ csatornán neadjisten FMA-t / EL-t adnának (na ez utóbbit nagyon remélem, hogy nem fogják, vagy max. 02:00-kor), már tömegtermék lenne szerinted is?
Lehet, hogy kevebb a fan, de ha jól látom, nem osztja meg annyira a tábort. Nincsenek komoly fanatikusok (kivételek persze vannak), és vérellenzõk, csak olyanok akik szerint jók meg akik szerint elmegy.
Ha leadják az A+-on és a kutya sem fogja nézni, akkor nem lesz tömegcucc, de mivelhogy sok az idényanimenézõ, aki másnap már nem is tudja mit látott...

QuoteMûdrámát én személy szerint sehol nem láttam benne, persze lehet, hogy elsiklottam efelett. (Nem tudom, hogy az FMA-s "dráma" miben lenne "mélyebb" ennél.)
Sajnos FMA drámailag tényleg nem eléggé megható, kivéve, ha nem bélyegzed meg a Homikat rossznak és végig az õ oldalukon állsz. :3x3:

Quote from: RamizMember: hidd el, az EL-re és fõleg az FMA-ra SOKKAL több tizenéves nyálazna kölyökklub után, mint ahány a Trigunt értené. (FMA-t nem lehet nem érteni, annyira szájbarágós...)
EL = Kizárt, vagy max élveznék, hogy ömlik a vér, de ennyi.
FMA = Tudomásom szerint nem is láttad végig. Aki a világ felépítését és forrásokat mind mind érti, az már nagy ember.
TRIGUN = Eléggé szuperhõsszerû, úgyhogy szerintem komáznák (elég sok nem anime-fant ismerek, aki imádja)

Nimlot

Oh Yeah! Úgy néz ki vége az Initial D 4th stage-nek is... szerintem nagyon jó volt befejezésnek az uccsó rész. Remélem jön majd valamikor az 5th stage is :)
"Being too kind is also... cruel!"

Necrid^

Quote from: NimlotOh Yeah! Úgy néz ki vége az Initial D 4th stage-nek is... szerintem nagyon jó volt befejezésnek az uccsó rész. Remélem jön majd valamikor az 5th stage is :)
egyetértek jó volt. csak megmindig az zavar engem hogy soha sem veszit takumi. nah mindegy lényeg hogy jó volt. alig várom 5-th stage :)
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Fazék

Member: látogass már el kérlek pár gyûjtõoldalra, ahol vannak nézõi szavazatok is, és hasonlítsd össze kérlek megjelenési idõt is figyelembe véve a leadott szavazatok számát és értékét (és esetleg ahol ezt is jelölik (ilyen hirtelen nem ugrik be, csak imdb), akkor a korosztályokat, akik a szavazatokat adták). ha ezek után is azt mondod, hogy Trigun "populárisabb tömegtermék" mint EL és FMA, akkor bocsi de vak vagy és tényleg értelmetlen bármiféle vitát is folytatni veled a jövõben.

szerk: mert ahogy mondtad igazán szélsõséges ember úgyse javulhat meg :p :D