Stratégiai játékok

Started by Isi101, 2004-05-16, 15:24:12

Previous topic - Next topic

Damnatus

Hali!

A Panzer General nagyon jó, de ha kihozol egy elég erõs légierõt, az bedarál mindent. Én az utolsó pár küldetésben már stukákkal repültem rá a légvédelmi ütegekre :)
A civek jók, (fõleg az egy)
fantasy general ugyanaz mint a panzer, de erõsek az íjászok, légierõ nem olyan erõs.

c&c sztorija szerint az idõbe visszamenve megölik Hitlert, így nem alakuk ki a náci németország. Viszont a Szovjeteknek sem marad ellenfele, csak a szövetségesek (angol német francia és amerikaiak a szovjetek ellen).

Szvsz hangulatban a Warcraft 1 volt a legjobb.

Titkos

Quote from: Damnatusc&c sztorija szerint az idõbe visszamenve megölik Hitlert, így nem alakuk ki a náci németország. Viszont a Szovjeteknek sem marad ellenfele, csak a szövetségesek (angol német francia és amerikaiak a szovjetek ellen).

Köszi, csak ezt akartam tudni. :) (Az introban érdekes volt, hogy kezetfognak, aztán Hitler eltûnik, nem nagyon derült ki, hogy mi lett vele.)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

TurboK

hogy is volt Kane szövege a Red Alertben?
"He who controls the present - commands the future.
He who commands the future - conquers the past."
Azaz aki irányitja a jelent, az parancsolhat a jövõnek. De õ (Kane), aki irányitja a jövõt, most meghóditja a multat...
(aki emlékszik a RA1 szovjet videóira, csak az érti ezt a szöveget)

És a C&C sorozat az abszolút kedvencem a RTSek terén. voltak még olyan szösszenetek mint a magyar SWINE, de egyszerûen nem tudták felülmúlni a C&C hangulatát.

Kivétel a Generals, ami szar lett. Minden hiányzik belõle amiért a C&C-t imádni lehet: ütõs zene (Frank Klepacki isteni szintû muzsikája), remek sztori, Joe Kucan alias Kane, az eszméletlen mozik, az egyszerû és felhasználóbarát, mégis effektív kezelés, az ötletes, futurisztikus, mégis technikailag a jelenre alapuló egységek (lásd Tesla gömb), a hihetetlenül ötletes, mesterien összerakott térképek (pl. a Yuris Revenge elsõ szovjet missziója, ahol egy t-rexet lehetett visszahozni az oldaladon az idõbõl), a fanatikus hanulat...
helyette van egy, a mostani antiterrorista balhét meglovagoló közepes játék abszolút nulla egyjátékos móddal, multira kihegyezve, nyakonöntve az Electronic Arts gusztustalan üzletpolitikájával.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

TurboK

ja, és a Westwood még adós a C&C utolsó részével, a "Command and Conquer - Tiberian Twilight"-al.

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Dragon

Megmondom õszintén, nekem a SWINE nagyon nem tetszett, IMHO nem illik a túlzott poénkodás a stratégiai játékokba, ráadásul ilyen gyerekes és erõltetett poénokkal, meg az állatok magyar szövegét is roppantul gagyinak találtam.
Ez még csak elmenne, de halálra tudott idegesíteni, amikor elõreküldtem egy csapatot, és a gyorsabb jármû, mivel nem fért el a saját tankomtól, úgy gondolta, hogy õ majd okosan a menetoszloptól leszakadva tesz egy kitérõt, és belegázolt az ellefelek tömegébe, amin ráadásul nem bírta keresztülverekedni magát, hanem leállt velük szerencsétlenkedni.
A jármûvek forgolódása meg hasonló töketlenkedések, fõleg a vontatóegységek esetén elképesztõen megnehezítették az életet.
Na jó ez csak személyes tapasztalat, ettõl még másnak tetszhet.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Fazék

egy RTS, amit soha ne próbáljatok ki:
Dune2000 a Westwood-tól
rettentõen unalmas játékmenet, kiegyensúlyozatlan népek, csapatok rendes irányítására esélyed sincs, stb. eljátszottam rendesen az Atreides 6. pályáig, majd úgy döntöttem ez nem éri meg ezt a pályánkénti szenvedést, és bár ilyet szinte sohase csinálok, de most letöltök egy trainer-t hozzá, hogy legalább a pályák közötti videókat, ill. az ending-eket megnézhessem... nem érte meg, még az F5 skip level használata se érte el a kellõ hatást nálam... a videók rettentõen gagyik, értelmetlenek, az ending pedig egyenesen siralmas! ha lehet ezt a játékot minnél messzebbrõl kerüljétek el! A jóízlés nevében MEGTILTOM hogy játsszatok vele!  :grrr:

Xaga

Ezekszerint Blimp te még nem láttad a Force Commandert Kockalépegetõivel. Az egy gagyi játék.

Fazék

Quote from: XagaEzekszerint Blimp te még nem láttad a Force Commandert Kockalépegetõivel. Az egy gagyi játék.
annak neki se mertem ugrani, a Dune2000-el is csak azért álltam neki, mert imádtam a 2. részt és habár sose sikerült végigjátszanom, de az elsõ részt is, továbbá a kedvenceim között vannak a Dune könyvek... ha egy kicsit jobb gépem lesz, akkor azért még nekiugrom az Emperor - Battle for Dune c. játéknak, mert állítólag az már jól sikerült :)

Moha

Én anno elég sokat szenvedtem a Dune1-gyel. Csak sajnos a végére mindíg kifogytam a sipce-ból és nem sikerült végigvinnem. Pedig már egész szépen zöldelltek a mezõk :) A Dune1-et azért szerettem, mert jól ötvözõdött benne a kalandjáték és a stratégia. Meg az akkori technikához képest nagyon jól ki volt dolgozva szvsz.
A Dune2-vel nem sokat játszottam, a 2000-et pedig egyszer kezdtem el, de hagytam is a fenébe...

Xaga

A Dune 2 jó volt méltó ellenfele a Warcraftnek a maga idejében.

Fazék

Quote from: MohaÉn anno elég sokat szenvedtem a Dune1-gyel. Csak sajnos a végére mindíg kifogytam a spice-ból és nem sikerült végigvinnem. Pedig már egész szépen zöldelltek a mezõk :) A Dune1-et azért szerettem, mert jól ötvözõdött benne a kalandjáték és a stratégia. Meg az akkori technikához képest nagyon jól ki volt dolgozva szvsz.
a beszámolód miatt most kedvet kaptam a Dune 1-hez! nekem is pont emiatt a kaland+stratégia-ötvözõdés miatt tetszett átkozottul :)
kb most ugrom neki nyolcadszor... :) elõször valami olyan lemezes verzióm volt, ami folyton kifagyott, amikor a "hal szájában" lévõ sietch-et megtaláltad, majd lett egy rendes, de valahogy mindig gyengén álltam neki a katonai kiképzésnek, és eltaroltak a Harkonnen-ek, de most végre az Underdog-ról megvan a CD-s verzió, hátha azóta fejlõdtem is taktikailag :) de egy ilyen élvezetes játéknál egyszerûen nincs szívem nekiállni csalni egy vacak trainer-rel, ha 20x-ra se sikerül...  :rolleyes:

Damnatus

Hali!

Én a Dune 1-et nem tudtam végigvinni, mert vmi rohangálós résznél nem tudtam továbbmenni.

Moha

Quote from: Blimpde most végre az Underdog-ról megvan a CD-s verzió
Az Underdog még mûködik? :wtf: Én azt hittem, már nem él, nekem legalább is csak egy katalóguslap jön be a helyén. Milyen címen van? Én a theunderdog.org-ot ismertem.
Quote from: DamnatusÉn a Dune 1-et nem tudtam végigvinni, mert vmi rohangálós résznél nem tudtam továbbmenni.
Melyik is az a rész pontosan? Hol rohangálsz?

Shadowolf

Quote from: MohaAz Underdog még mûködik? :wtf: Én azt hittem, már nem él, nekem legalább is csak egy katalóguslap jön be a helyén. Milyen címen van? Én a theunderdog.org-ot ismertem.

itt van :)

Moha

Quote from: Shadowolfitt van :)
:merci: Lehet, hogy csak rosszul emlékeztem a címre. Bár asszem mintha a (korábban mûködõ) favorites linkrõl sem mûködött volna nekem. Mondjuk kb fél éve nem is néztem, hogy mûködik-e. Mindenesetre köszi a linket.

Edit: Igen, nekem még anno kötõjel nélkül volt a cím eltárolva. Az már tényleg nem mûxik.

Dragon

:D én ott akadtam el a Dune 1-ben, amikor a hölgyeményt kellett rávenni, hogy velem jöjjön a legvégén
azon voltam kiakadva, hogy egyetlen nõ miatt a full tápos seregem ott vesztegel, és nem bírok továbbjutni a csatáig
aztán megoldottam
"nesze, a romatikád te ribanc, most meg menjünk zúzni"  :lol:

Mindenesetre átkozottul jó játék volt.

fú, az underdogs-ot de rég nem láttam már, asszem be is nézek oda, hátha azóta van ott pár új régiség  :)

és még anime szekció is van!  :cool:

.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Moha

Quote from: bpka000:D én ott akadtam el a Dune 1-ben, amikor a hölgyeményt kellett rávenni, hogy velem jöjjön
Igen, nekem is eltartott egy darabig, míg leesett, hogy meg kéne várni az estét :p
Quoteasszem be is nézek oda, hátha azóta van ott pár új régiség  :)
:lol: Jó szófordulat!
Quoteés még anime szekció is van!  :cool:
Ezt én is csak most néztem. Korábban nem volt. Jó pont!

TurboK

Dune 1 apááááám azzal mennyit nyomultam. Az a trükk egyébként hogy az elején amikor még nincs felfedezve az adóvevõ terem, addig hagyni kell dolgozni a fremeneket és leamortizálni a kezdeti készleteket, így lesz elég induló pénzed és tovább tudsz nyomulni.

Virágokat meg ne termessz csak ott ahol már abszolút nincs spice, mert ahol van növény ott nem lehet bányászni. Ezzel a módszerrel el lehet játszani elég sokáig...

és a Dune 2000 tényleg nyomi.

Rounin

Hejj, de jó is volt anno Dune 1-2. Azok miatt bolondultam bele stratégiai játékokba. Kár hogy D2000 olyan lett, amilyen :(

Phoeneix

A Dune 2-rol en sem tok rosszat mondani, a maga idejeben, o volt a  :kiraly: , legalabb 20x vegigjatszottam, es nem lehetett megunni, az uj duneket viszont nagyon Lbasztak.
Nekem a C&C nagyon tetszett, de a tobbi klonja mar nem jott be, utana mar tul unalmasak lettek... bar meg redallert2-vel jatszottam vmennyit.
Ami a blizzardot illeti, nekem a war2 volt az 1. amivel jatszottam toluk, de az nagyon is megfogott, utana a SC-rol meg a War3-rol nem lehet rosszat mondani, ez a 2 jatekom van amit megvettem, eredetibe, csak hogy bnetezhessek:D Ilyen hangulatjatekokat nem mindenki tud csinalni.
Heroes 3 is ott van, a maga stilusaban nagyon jo, csak 1 kuldeteshez 1 fel nap kell, szal nem 1 gyors game. A 4-et viszont naon Lbaxtak...
Es meg lemuriat is a jo strategiai jatekok koze sorolnam:D
"A mesterseges inteligencia nem foghato a termeszetes hulyeseghez"
(Anonymus)

Phoeneix

Quote from: Blimpannak neki se mertem ugrani, a Dune2000-el is csak azért álltam neki, mert imádtam a 2. részt és habár sose sikerült végigjátszanom, de az elsõ részt is, továbbá a kedvenceim között vannak a Dune könyvek... ha egy kicsit jobb gépem lesz, akkor azért még nekiugrom az Emperor - Battle for Dune c. játéknak, mert állítólag az már jól sikerült :)

en nem allnak neki, mert nekem 1. ranezesre olyan dune2k es redallert oszegyurasanak tuntaz emperror.
A konyveket meg Lkezdtek ujranyomni, kemenykotessel, ami tartos, es nem olyan xar mint a regi ragasztott... Nekem az alapdune mar szet is esett:( Akonyvekrol meg csak annyit, hogy azAlapkonyv a legjobb, a tobbi az mar csak torteneti koret, magat a dunet meg se tom szamolni hanyszor olvastam L. Nemreg meg elkezdtek irni hozza 1 uj trillogiat, ami a butleri dzsihadot irja majd le... Bar semmi koze nincs a dunehez...

Asszem ez mar offtopic lett:D
(Anonymus)

Fazék

Quote from: PhoeneixAkonyvekrol meg csak annyit, hogy azAlapkonyv a legjobb, a tobbi az mar csak torteneti koret, magat a dunet meg se tom szamolni hanyszor olvastam L. Nemreg meg elkezdtek irni hozza 1 uj trillogiat, ami a butleri dzsihadot irja majd le... Bar semmi koze nincs a dunehez...
akkor én is bocsi hogy egy tovább off-olok, de Dune témában nem értek egyet.
sztem a "klasszikusnak" tekinthetõ könyvek mind nagyon jók ezek a következõk:
Dune
Dune Messiah
Children of Dune
God Emperor of Dune
Heretics of Dune
Chapterhouse: Dune
ezekbõl csak az utolsó kettõt nem olvastam (idõhiány alakult ki, mostanra pedig újra kéne olvasnom az elsõ 4-et), a többit alvást és egyéb fölösleges teendõket félretéve képes voltam kiolvasni angol eredetiben (mert persze nincs egyszerûbb könyv ennél, én is jól választok, na mindegy...)

on: azért én még nekiugrom az Emperor-nak egyszer, szeretek a saját káromon tanulni :)
a Blizzard termékek meg sztem is annyira hibátlanok, hogy "visszamenõleg" megvettem egy ilyen bnet dobozt, pedig nem is játszok net-en... (<--idióta) nem bírom az emberek elleni játékkal kapcsolatos feszültségeket :(
Warcraft 3-ban az egyedüli hiba a gépigénye, mely multinál gyakran elõjön a nagyobb csatáknál... márpedig ez nem az a játék, ahol az egységeid maguktól is 100%-os hatékonysággal küzdenek...

Phoeneix

Quote from: Blimp... márpedig ez nem az a játék, ahol az egységeid maguktól is 100%-os hatékonysággal küzdenek...

:D Ez a kenyszer a war3ban jott ki, de visszamenoleg is lehet alkalmazni, az olyan jatekokba, ahol nem a massolasrol szol a game(mint AoE, Cossacs,stb.:D) War3 ban keves 1seggel is lehet nyerni, ha jol iranyitod oket, hogy kulon irany\tsd oket, azt iszonyat nehez megtanulni, es figyelni meg nehezebb rajuk ha mar sokan vannak(tobb mint 1 csapat), de megeri:D
(Anonymus)

Titkos

Quote from: PhoeneixAmi a blizzardot illeti, nekem a war2 volt az 1. amivel jatszottam toluk, de az nagyon is megfogott, utana a SC-rol meg a War3-rol nem lehet rosszat mondani, ez a 2 jatekom van amit megvettem, eredetibe, csak hogy bnetezhessek:D Ilyen hangulatjatekokat nem mindenki tud csinalni.

Így van! :D  Amúgy nekem is  WC 2 volt az elsõ tõlük, és szinte az összes Blizzard játék megvan eredetiben. :)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Xaga

Quote from: Titkosszinte az összes Blizzard játék megvan eredetiben. :)

Nekem is majdnem az összes megvan eredetiben. BLIZZARD RULEZ :D De az a hülye blizi nem akarja kiadni a Starcraft Ghostot PC-re :ejj:

Phoeneix

Lehet ugy vannak vele, hogy PC-n nem lenne olyan jo, nehezkes lenne az iranyitasa...
(Anonymus)

Xaga

Quote from: PhoeneixLehet ugy vannak vele, hogy PC-n nem lenne olyan jo, nehezkes lenne az iranyitasa...

Beszerzek egy konzolt a géphez :D

Fazék

Quote from: XagaDe az a hülye blizi nem akarja kiadni a Starcraft Ghostot PC-re :ejj:
1. nekem annyira nem hiányzik a TPS nem az én stílusom (kiv.: Oni)
2. tudtommal külsõ fejlesztõcsapatnak adták ki a munkát, de természetesen továbbra is nagyon odafigyelnek a minõségre és tesztelik, márpedig olyan szinten, hogy ha jól tudom pár hónapja visszadobták a már majdnem kész programot, hogy ezen gyorsan javítsanak valamit, mert ezt így bizony õk ki nem adják! ... tetszik a hozzáállásuk :D

Xaga

Quote from: BlimpOni)

Oni király :D

Quote from: Blimp2. tudtommal külsõ fejlesztõcsapatnak adták ki a munkát, de természetesen továbbra is nagyon odafigyelnek a minõségre és tesztelik, márpedig olyan szinten, hogy ha jól tudom pár hónapja visszadobták a már majdnem kész programot, hogy ezen gyorsan javítsanak valamit, mert ezt így bizony õk ki nem adják! ... tetszik a hozzáállásuk :D

Ja külsõsökkel csináltatják. És tényleg jó hozzáállás de akkor is az SC fannok PC-sek szoval nyugodtan kiadhatták volna PC-re is.

Phoeneix

Szerintem azert kulsosokkel csinaltatjak, mivel ok meg nem irtak gamet konzolra...
(Anonymus)