Kétszintű érettségi

Started by Ramiz, 2004-05-18, 19:49:26

Previous topic - Next topic

Meske

ÓÓÓÓ, ne már. Én nem akarok majd az ország másik felében érettségizni. Miért nem lehet úgy megoldani, hogy csak egyszerûen a városon belül menjek egy másik iskolába????  :bruhuhu:

Na mind1, akkor még gondolkozom, hogy emeltre megyek e, vagy sem....

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Ramiz

Valószínûleg egyetemhez kell majd.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Karma XXL

Quote from: MeskeÓÓÓÓ, ne már. Én nem akarok majd az ország másik felében érettségizni. Miért nem lehet úgy megoldani, hogy csak egyszerûen a városon belül menjek egy másik iskolába????  :bruhuhu:

Na mind1, akkor még gondolkozom, hogy emeltre megyek e, vagy sem....

Olyanról nem tudok, hogy középiskolást más városba rendeltek volna. A srác egyetemista volt, mint mondtam.

Voltam én is emelt szintû matek szóbelin... Délre voltam kiírva, fél 12-re odamentem. 20 perc várakozás után kijött egy nõ, és mondta, hogy a következõ 4 ember (én az 5. voltam) jöjjön vissza fél 2-re, mert ebédszünetet tartanak.

"..." mondtam, aztán vissza is mentem. Mivel én voltam az 5., meg kellett várnom, amíg a benn lévõ 4 ember közül az elsõ felkészül és lefelel (20+20 perc), utána bementem, megkaptam a tételt, és volt 1 órám kidolgozni.

Fááááárasztó! :) De azt hiszem jól sikerült  :lazza:

Ramiz

SysOP: én mindkettõt lezavartam 30 perc alatt... :lazza:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Karma XXL

Quote from: RamizSysOP: én mindkettõt lezavartam 30 perc alatt... :lazza:

Nem tehetek róla, a szervezés volt ilyen :3x3:

Ma meg informatika emelten voltam, de ez rendben lement :) Ha ma is délre hívtak volna, megismétlõdött volna a tegnapi jelenet...  :ejj:

De nem :D :__devil: Én feleltem másodiknak, elmondtam mindent, sõt beszéltem egy csomó olyanról, ami biztos nem követelmény (a tételem a hálózati kommunikációs szolgáltatások voltak).

Ramiz

Úgy látszik, megvan a 144 pont!!! :hopp: Hacsak nem húznak meg töri és magyar szóbelin, jövõre BME-s villamosmérnök leszek! :lazza:

katz

Quote from: RamizÚgy látszik, megvan a 144 pont!!! :hopp: Hacsak nem húznak meg töri és magyar szóbelin, jövõre BME-s villamosmérnök leszek! :lazza:
Szegény Egyetem, hová sûllyedt?

Ramiz

Pirula

Quote from: RamizÚgy látszik, megvan a 144 pont!!! :hopp:
Mennyiiiii? :eek: Még mindig 120 a max ugye?

.Attila

Quote from: PirulaMennyiiiii? :eek: Még mindig 120 a max ugye?
Biztos nem :)
3 évvel ezelõtt 120 + egy nyelvvizsga + sporteredmények + versenyen (pl. matek) elért eredmények.
Nyelvvizsgáért max 6 pont járt (felsõfokú), így a reális max. a 126 volt.

katz

Quote from: PirulaMennyiiiii? :eek: Még mindig 120 a max ugye?
Elnézve Ramiz eredményét én 500-ra saccolom, vagy 1000-re

Mattanja

Quote from: katzElnézve Ramiz eredményét én 500-ra saccolom, vagy 1000-re
Már az elõzõ postodra is ezt akartam írni, de most már muszáj: DÖG!
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Ramiz

Quote from: ShiroiMár az elõzõ postodra is ezt akartam írni, de most már muszáj: DÖG!
Ezt is megéltem! Shiroi megvéd katz-tól! :eeek: :D Ma is megérte felkelni! :hopp:

Mattanja

Quote from: RamizEzt is megéltem! Shiroi megvéd katz-tól! :eeek: :D Ma is megérte felkelni! :hopp:
1. Ne szokj hozzá.
2. Várd ki a végét. Majd a nap végén...
3. Ki mondta, hogy nekem nem ilyen gondolataim támadtak? ;)
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Ramiz

Quote from: Shiroi1. Ne szokj hozzá.
2. Várd ki a végét. Majd a nap végén...
3. Ki mondta, hogy nekem nem ilyen gondolataim támadtak? ;)
1. katz se szokjon hozzá, hogy nem védem meg magam. :D
2. "Ööö... menekülök!!!" (Leggyakoribb Utolsó Mondás :lazza: )

Pirula

Quote from: BonciBiztos nem :)
3 évvel ezelõtt 120 + egy nyelvvizsga + sporteredmények + versenyen (pl. matek) elért eredmények.
Nyelvvizsgáért max 6 pont járt (felsõfokú), így a reális max. a 126 volt.
Lehet hogy most hozzáadják még a cipõméretet, az életkort a és a megjelent, de nem szuvas bölcsességfogak számát hogy feltolják a ponthatárt. Amekkora kavarodás az OM-ben lehet...

Karma XXL

Nekem 141 pontom van, BME villanykar, mérnök informatikus BSC szakon :)

Beb@szna, hogy ha lenne 413 ember, akinek 144 pontja van, és ezért nem vennének fel :)

Sidney

Quote from: SysOP XXLNekem 141 pontom van, BME villanykar, mérnök informatikus BSC szakon :)

Beb@szna, hogy ha lenne 413 ember, akinek 144 pontja van, és ezért nem vennének fel :)

Szerintem ennyivel már lesz esélyed  :rolleyes:
Nem úgy, mint nekem... Én mondjuk már 1 éve egyetemre járok, csak szeretnék mellé még egy szakot persze államin, és ez az uccsó év, hogy vki 1szakosan jelentkezhet még 1re.
Csak 1 emeltszintût voltam hajlandó megírni, mivel a 10 vizsgám mellett nem sok mindenre maradt idõm.
Ja, és a legnagyobb poén, hogy Szegedrõl elküldtek Bajára érettségizni, de hogy miért 2 megyével odébb  :mad:  ?!
Amúgy meg az eredményt visszaküldték Szegedre, ahol meg nem engedik megnézni, mivel csak 1 idõpontban lehetett volna, akkor meg épp szigorlatom volt.  :bruhuhu:  Persze ezzel nem vagyok így egyedül...
Ha nem vesznek föl, akkor  :linsux:  nincs több esély

Ramiz

Túl vagyok az egészen!!! :hopp: :D :cool:  :o  :whoah:  :kiraly:  :muhahah:
Aki szintén ebben a cipõben jár vagy csak felidézõdtek benne a leérettségizés felemelõ érzései (az a hideg sör a suli melletti kocsmában... az a büszke cigaretta... egész más, mint máskor... :lazza: :cool: ), és tud németül kicsit, az hallgassa meg ezt (nálam fél órája ez megy :D ):
Die Toten Hosen: Abitur
Ez pedig a szöveg.

Sidney

Örülj neki! És ha oda vesznek föl, ahová szeretnéd, az tényleg  :cool:
Ha jól emléxem, tavaly mi is (túl) jól ünnepeltük meg ezt az eseményt, és persze szokássá vált minden vizsga után  :jee:

Ramiz

Quote from: SidneyÖrülj neki! És ha oda vesznek föl, ahová szeretnéd, az tényleg  :cool:
Ha jól emléxem, tavaly mi is (túl) jól ünnepeltük meg ezt az eseményt, és persze szokássá vált minden vizsga után  :jee:
Meg minden egyéb után, beleértve egy másik sörözést. :D

Karma XXL

Felvettek! A BME-VIK-en 126 pont volt a határ  :__devil:

Kinek mi lett a vége?

Darkstar

Quote from: Karma XXLFelvettek! A BME-VIK-en 126 pont volt a határ  :__devil:

Nagy grat hozzá!!! + Mindenkinek, akit felvettek oda, ahová akarta.  :jee:

Quote from: Karma XXLKinek mi lett a vége?

Majd jövõre megtudod.  :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Necrid^

Kinek mi lett a vége?
Grat hozza  :jee:
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Kvikveg

Kinek mi lett a vége?
Grat! Nem akarsz matekkonyveket venni tolem? :hehe:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Exo

1. hely: BME-VEK Vegyészmérnöki (BSc): 108 pont kellett, megvolt! (127) :)
JUH-HÉJ! :D  :__devil:

katz

Quote from: Exo1. hely: BME-VEK Vegyészmérnöki (BSc): 108 pont kellett, megvolt! (127) :)
JUH-HÉJ! :D  :__devil:
Részvétem. és mi leszel, ha nagy leszel? informatikus, manager, humorista, benzinkutas?

Kiváncsi vagyok sûllyedt e színvonal annyit, hogy Ramizt is felvegyék? :D

Meske

Eléggé lefoglalt a suli az elmúlt 2 hétben, s csak most jutottam odáig, hogy gép elé is tudjak ülni, így itt kiönteném a lelkemet az iskolámról és a híres, vagy inkább hirhedt szervezési tehetségükrõl, ami miatt nagyon mérges voltam az elmúlt napokban, de mára már szerencsére némiképp javult a helyzet...

Elõször is, nem is gondoltam volna, hogy elsõ nap már komoly tanulás lesz (úgy voltam vele, és nem csak én, hogy lesz vagy 3 osztályfõnöki, s mehetünk haza...). De nem, épp ellenkezõleg! Csak az 1. óra volt osztályfõnöki, a többi rendesen megtartva, sõt volt akinek még faktja is volt az nap, tehát min. 4-ig bennt volt a suliban... (majdnem én is, de szerencsére sikerült leadni a fizika faktot /errõl majd késõbb beszélek részletesebben is/)

Ez még nem is lett volna olyan baj, na meg még talán a az 1. nap feladott "könnyû" matekházi sem, ha nem lett volna olyan nehéz, hogy az osztály kb. fele nem tudta megoldani... De azért büszkén mondhatom, hogy mindegyik feladat végére sikerült valami megoldást kihoznom, s ha minden igaz, akkor az 5-bõl csak 1-et rontottam el, méghozzá pont azt, amit az egyik legkönnyebbnek gondoltam... :p

De ez sem az ami miatt ide írok igazán, hanem a faktok számlálása. Ugyanis én a fizika fakt helyett fel akartam venni az éneket, s szándékomban áll abból érettségizni, DE csak 3-an jelentkeztünk volna erre a faktra, sõt tavaj még csak lehetõségünk sem volt rá, mert én már akkor jelentkeztem volna... És ezt az énektanár sem értette, hogy miért nincs a választási lehetõségek között...
Na szóval, ott akartam kilyukadni, hogy végül nem lehetett elindítani a faktot, mert 5 embertõl indítanak. Ennél már csak az volt a megrázóbb, amikor valamelyik nap találkoztam egy tavaj (vagyis most májusban) érettségizett Dóczyssal, s mondta, hogy náluk 1, ismétlem 1 embernek indítottak énekfaktot!!! Akkor 3-nak miért nem lehet????
De mivel, tudtommal ha már legalább 1 évet heti 1 órában tanítottak egy bizonyos tárgyat (és az éneket min. 4 évig tanították csak ebben az iskolában), akkor az iskolának kötelessége megadni a diáknak a lehetõséget, hogy érettségizhet belõle. Szóval "szakkör" néven tudnák csak elindítani és felkészíteni az érettségire, ami azt jelenti, hogy nem számít bele az órarendbe, és ÁLLÍTÓLAG nincs meg az elegendõ óraszámunk, és muszáj felvenni min. két faktot. Ezért lemondóan majdnem maradtam a fizika fakton, de szerencsémre az osztálytársaim rábeszéltek a magyar faktra, mert abból úgyis kell érettségizni, nameg nekem felvételi tárgy is... Így most magyar-matek fakton vagyok, valamint valahova be kéne iktatni egy ének "szakkört" is...
De nem értem hogy nem jön ki az óraszám, mikor faktok nélkül is van heti 30 óránk, és én még tavaj úgy olvastam, hogy 12.-ben a min. óraszám 27, tehát ha nem lenne 1 faktom se, akkor is meglenne, de akkor minek 2...

Meg ezt az egész órarendet is bénán álították össze, hogy tele vagyok lyukas órákkal. Nem tudom, miért nem tudták volna azt megtenni, hogy az angol órákat elsõnek vagy utolsónak pakolják be?? Nem, nekik mindet a nap közepébe kellett tenni, mert úgy sokkal jobb, ha a 34-bõl 28 nyelvizsgázott diák (a maradék 6 embernek van csak angol órája) egyszerre tömörül be az iskola icike-picike könyvtárába, s valóságos tömegnyomort idéz elõ, mert abban a röpke 45 percben semmi érdemlegeset nem lehet tenni, és amit mégis azt is csak a könyvtárban tudod... :ejj:

És a hab a tortán az volt, mikor elkezdték az embereket rémisztgetni azzal, hogy akik tavaj (májusban) elõérettségit tettek, annak is be kell újra jelentkezniük, a nyáron nyelvizsgázottakkal együtt. Az iskolában teljes volt a káosz e miatt, egyik tanár sem tudott semmit, mindegyik mást mondott,  ráadásul ezt az elõrehozott érettségis dolgot nem is a mi iskolánk szervezte most, hanem egy másik, ahova csak 2-4ig lehetett bemenni szeptember 1-én (állitólag), ami késõbb kiderült, hogy 5-én is lehetett még menni. Na de mit tegyen az a szegény, akinek már 1-jén 4-ig volt faktja?
Végül kiderült, hogy itt a sulinkban ezt az elõérettségivel kapcsolatos adminisztrációs dolgot össze-vissza keverték (és ennek hála 1. nap a francia órának csak a fele volt megtartva, mert a tanárnak mennie kellett újraírni... :p) Aztán végül õ nyugtatott meg abban, hogy nekem nem kell mégegyszer bejelentkezni elõrehozott érettségire, mert már májusban megvolt. :)

Röviden és tömören összefoglalva:
MÁR MOST ELEGEM VAN EBBÕL AZ EGÉSZ 12. ÉVFOLYAMBÓL ÉS AZ ÉRETTSÉGIBÕL!!! :b+:

Tuti, hogy idén is lesz annyi kavarás az érettségivel kapcsolatban, amennyi csak lehet, már csak azért is, mert én mindig kifogom az ilyen peches eseteket. Már most elõre érzem, hogy úgy el fogom szúrni, hogy egy évig csak sajnálni fogom magam, hogy hagyan lehettem ennyire béna...
Na jó, tudom nem szabad ilyen negatív elõítéletekkel lenni, éppen ezért meg is változtattam az aláírásomat... :)

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Darkstar

Meredek... Nekem fakt-al együtt 25 órám van /hét és a három angolból kettõ elsõ v. utolsó. Viszont a hétfõm így néz ki: 2 töri fak., 2 magyar (az oföm egy szemét vénasszony  :b+: ), matek fakt., angol (lehet, hogy mégis be fogok járni, jól jönne az emelt szintû vizsga). Azért nálunk se ment minden simán. Eredetileg az angoltanár azt mondta, hogy vhogy okt közepéig meghosszabították a nyelvvizsga leadásának határidejét, aztán csütörtökön közölte, hogy mégse, mert nem tudom mit kell csinálnia, a határidõ ma(!). Ehhez ugye kell a nyelvvizsga fénymásolata, aki nem adott le korábban, az húzhatott haza érte (szép mi?). Nálunk az irodalomfakosok pénteken már ell. dolgozatot írtak a nyári köt. olvasmányokról (mondtam, hogy szemét a tanár, még jó, hogy nem járok fakultációra),

Más... Nyáron felújítottaák a sulit, mert most 2005-ben száz éves. Nem mondom, jobban néz ki, mint eddig, de akkora marhaságokat is csináltak, hogy hihetelen. Az összes lépcsõ közül eggyet azaz 1-et kicseréltek márványra. Mégpedig az, ami az udvarról a földszintre vezet. Ez a lépcsõ most alapjáraton egy koripályához hasonlatos. Télen, ha vizes lesz, amíg be nem zárják az udvart, mindennaposak lesznek a nagy esések. Mindez érdekes annak a tükrében érdekes, hogy 1,5 éve nem lehet sportszert hozni az iskolába, mert volt 2 baleset, viszonylag közel egymáshoz. Erre egy ideig nem mehettünk ki az udvara, aztán bejött ez a tilalom (mindezt tavasszal). Ha most ennyire vigyázni akarnak ránk, miért nem figyelnek az ilyen "apróságokra"? Vagy most az egész alagsort le fogják zárni büféstõl, ebédlõstül?
Aztán nem vettek új padokat (pedig kevés van, vagy éppen elég), sem székeket(a helyzet ua.), a felújított konditerem beázott, hámlik a vakolat, rondább, mint volt, és még csak egy új gépet sem vettek. Örülök, hogy itt ez az utolsó évem.
Na ez elég hosszúra sikerült, és nem írtam le mindent. :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Ramiz

Kellett nektek jókat röhögni a mi szívásainkon... :D
(Csak vicceltem. Ti nem vagytok olyanok. De mi igen. :__devil: )