SporTopic

Started by Exo, 2004-05-24, 17:57:45

Previous topic - Next topic

sirtomi

Quote from: .Attila on 2008-05-21, 19:31:23
Quote from: teraflare on 2008-05-21, 11:44:13
trükkös  :appl:

Látványosnak látványos, még hatásos is, de szabálytalan :)
Miért is szabálytalan?

teraflare

sirtomi

minuszmiki

Quote from: sirtomi on 2008-05-22, 10:28:09

Miért is szabálytalan?
Nem az, fej fölött dobja, két kézzel, a lába nem ér a vonalhoz. Más szabály nem vonatkozik a bedobásra.

.Attila

Quote from: minuszmiki on 2008-05-22, 19:04:59
Quote from: sirtomi on 2008-05-22, 10:28:09

Miért is szabálytalan?
Nem az, fej fölött dobja, két kézzel, a lába nem ér a vonalhoz. Más szabály nem vonatkozik a bedobásra.

+ mindkét lábnak a talajon kell lennie. Mondjuk ennél a dobásnál lehet vitatkozni rajta, hogy most lent volt-e mindkét lába vagy sem, szerintem nem, aztán lehet, hogy nincs igazam.

minuszmiki

Igaz, de szerintem simán lent van, amikor elengedi a labdát.

.Attila

Quote from: minuszmiki on 2008-05-22, 21:43:56
Igaz, de szerintem simán lent van, amikor elengedi a labdát.

Ezért mondtam, hogy ezen lehetne vitatkozni. A bírónak viszont nincs videója :)

minuszmiki

Nem is kell neki, megadta a szabályos körülmények között született gólt. :)

.Attila

Quote from: minuszmiki on 2008-05-22, 21:50:22
Nem is kell neki, megadta a szabályos körülmények között született gólt. :)

[spoiler][/spoiler]

sirtomi

Dobás pillanatában lent volt mindkét lába, előtte a mutatvány nem számít. Ha számítana akkor nekifutni se lehetne a dobásnak :)

.Attila

Hát, talán éppenhogy akkor ér le a lába.

sirtomi

Ennyire nem hiszem hogy figyelnének a bírok :D

teraflare

Szerintem ez a focis vita is legyen
Quote from: teraflare on 2008-05-22, 15:49:56
Döntetlen  :D

Más, de újra gyúrás:

Ki milyen gyakorlatot végez a különböző izomcsoportokra? (széria, ismétlés,súly nem érdekes) mik az egészségtelenek, mit javasoltok...
csuklya: vállvonogatás súlyokkal
mell: tárogatás,fekvenyomás, tolódzkodás, fekvőtámasz
váll: előre emelés, oldalra emelés, döntött törzsű oldalemelés, kinyomás
hát: evezés, fekvőtámasz, ritkán húzódzkodás
kar
  bicepsz: koncentrált bicepsz, kalapácsemelés
  tricepsz: fej fölötti emelés, lórúgás, tolódzkodás
  alkar: az a marokerősítő izé
has: hasprés, összehúzódás, királyszék(?)
comb: guggolás, kitörés
fenék: kitörés
vádli: nemtom a nevét
...

.Attila

És ki az, aki nem gyúr, hanem másképp (próbál) sportol(ni)?
Én biciklizek mostanában, ill. orvos elküldött úszni, majd arra is megyek, ha megvan a hely.

sirtomi

Quote from: teraflare on 2008-05-23, 11:30:16
Más, de újra gyúrás:

Ki milyen gyakorlatot végez a különböző izomcsoportokra? (széria, ismétlés,súly nem érdekes) mik az egészségtelenek, mit javasoltok...
csuklya: vállvonogatás súlyokkal
mell: tárogatás,fekvenyomás, tolódzkodás, fekvőtámasz
váll: előre emelés, oldalra emelés, döntött törzsű oldalemelés, kinyomás
hát: evezés, fekvőtámasz, ritkán húzódzkodás
kar
  bicepsz: koncentrált bicepsz, kalapácsemelés
  tricepsz: fej fölötti emelés, lórúgás, tolódzkodás
  alkar: az a marokerősítő izé
has: hasprés, összehúzódás, királyszék(?)
comb: guggolás, kitörés
fenék: kitörés
vádli: nemtom a nevét
...
mell: fekvenyomás, 45 fokos padon egykezess súlyzókkal kinyomás (nem tudom jobban leírni), fekvőtámaszt csak vállszélleségben csináálom így inkább hát és váll.
váll: állva kinyomás, fekvőtámasz, thaibox :D
hát: húzódszkodás nyak mögé, fekvőtámasz, evezés

bicepsz: scott pad, egykezes súlyzók
tricepsz: fejfölötti emelés, meg gépeken ez-az :)
alkar eddig kimaradt, max gumikarikát szorongatok idegesség ellen :p

has: félfelülés törzsforgatással (thaibox edzésről jön, inkább rángatás mint fogratás), lábemelés, hasprés
comg: guggolás szabadsúllyal, meg gépek, dombfutás
vádli: dombfutás, ugrálókötél, lábújhegyre kiállás negatívból súllyal

Mást nem is nagyon szoktam csinálni.

Kondin kívül a thaibox amit csinálok, emellett futás és úszás állóképesség növelésre.

teraflare

Quote from: sirtomi on 2008-05-23, 11:45:36
Kondin kívül a thaibox amit csinálok, emellett futás és úszás állóképesség növelésre.
Én capoeira-t akarok majd elkezdeni (tudom hogy inkább tánc, de nem érdekel nem fogok úgysem verekedni soha)  az úszás az még vár, mert 31-én nyit itt gyalog 10 percre a strand (remélem nem kapok infarktust a jegy/bérlet áraktól  :he:)

.Attila

Quote from: teraflare on 2008-05-23, 12:04:26
Quote from: sirtomi on 2008-05-23, 11:45:36
Én capoeira-t akarok majd elkezdeni

Az igen, bátor vállalkozó.
Rosszul tudod, az egyáltalán nem tánc, csak annak néz ki. Viszont pont ezért össze lehet jönni társasággal zenélni és csinálni. Nem utolsó sorban (sőt) az egyik leglátványosabb harcművészet.

sirtomi

Capoeira asszem nem nekem való, ahhoz már komoly ritmusérzék és hajlékonyság kell, de kétségtelenül szép és élvezetes lehet :)
Thaiboxhoz is kell ritmusézék, de közel sem annyi, ez nekem jobban megy.

teraflare

Quote from: .Attila on 2008-05-23, 12:12:45
Rosszul tudod, az egyáltalán nem tánc, csak annak néz ki. Viszont pont ezért össze lehet jönni társasággal zenélni és csinálni. Nem utolsó sorban (sőt) az egyik leglátványosabb harcművészet.
Tudom hogy harcművészet amit a rabszolgák fejlesztettek ki mert nem lehetett nyiltan harcot tanulniuk ezért táncba rejtve tanulták. Csak ahány videnyót kerestem youtube-on 10 ből 9 ember lehurrogta hogy ez nem harcművészet, az utcán használhatatlan, stb. Ezt megelőzendő írtam az előzőt, nem akarok én lenni az Undefeatable. Amúgy akartam harcművészetet és társastáncot is tanulni. Most egybe sűrítem a kettőt.  :D

Quote from: sirtomi on 2008-05-23, 12:16:36
Capoeira asszem nem nekem való, ahhoz már komoly ritmusérzék és hajlékonyság kell, de kétségtelenül szép és élvezetes lehet :)
Egyenlőre még én sem vagyok biztos hogy ezek kellően megvannak, ha nem megy akkor úgysem erőltetem. :haha:

Fazék

Quote from: teraflare on 2008-05-23, 13:16:11Csak ahány videnyót kerestem youtube-on 10 ből 9 ember lehurrogta hogy ez nem harcművészet, az utcán használhatatlan, stb.
annyi a haszna, mint a legtöbb sportnak. erőnlét, mozgás. tényleges önvédelmi haszna szinte semmivel sem több, mint mondjuk a fallabdázásnak sztem.

.Attila

Quote from: Fazék on 2008-05-23, 13:18:13
Quote from: teraflare on 2008-05-23, 13:16:11Csak ahány videnyót kerestem youtube-on 10 ből 9 ember lehurrogta hogy ez nem harcművészet, az utcán használhatatlan, stb.
annyi a haszna, mint a legtöbb sportnak. erőnlét, mozgás. tényleges önvédelmi haszna szinte semmivel sem több, mint mondjuk a fallabdázásnak sztem.

Azt azért erősen kétlem. Ha nem egy pisztolyos vagy egy kemény bunyós áll előtted, hanem csak egy nagypofájú, akkor azért használható a megszerzett technika.

Manitu

Quote from: .Attila on 2008-05-23, 13:57:57Ha nem egy pisztolyos vagy egy kemény bunyós áll előtted, hanem csak egy nagypofájú, akkor azért használható a megszerzett technika.
Ilyen esetben akár a foci is tekinthető önvédelmi sportnak.

Dreamcleaver

Quote from: Manitu on 2008-05-23, 19:22:42
Quote from: .Attila on 2008-05-23, 13:57:57Ha nem egy pisztolyos vagy egy kemény bunyós áll előtted, hanem csak egy nagypofájú, akkor azért használható a megszerzett technika.

Akkor már inkább a Fazék által javasolt fallabda. Közép- és hosszútávon halálos.  :D

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

.Attila

Quote from: Dreamcleaver on 2008-05-23, 19:24:46
Quote from: Manitu on 2008-05-23, 19:22:42

Akkor már inkább a Fazék által javasolt fallabda. Közép- és hosszútávon halálos.  :D

Szerintem meg sportlövészet.

Én

Can we cut the failtrolling?
Gyúrós témára visszatérve: van ugye az a gép, amin beállítod a súlyt, fenntről és lenntről arra a hegymászókapocsra raksz egy foganytút, és úgy húzogaod, na avval a fogantyúk cserélésével az egész felsőtestet jól meg lehet edzeni a has és váll kivételével. :) Persze én is szoktam mást csinálni, kb amiket leírtatok + alkarra olyat, mint ami sima bicepszre emelés, csak elfordítot a csuklód, hogy az alkarod nézzen felfele. Hátra meg még jó, ha van magas pad, ráhasalsz, és oldalra eelgeted, úgy h az alkarod lóg (ezt meg lehet oldani ülésből is).

Én futni és biciklizni szoktam, régen pedig elég aktívan floorballoztam egyesületben, de az már csak hobbi. Még valamikor nyolcadikos koromban atlétikáztam, abban voltam eddig a legsikeresebb (minden versenyen nyertem legalább 1 érmet) de abbahagytam, mert lusta geci vagyok. Lehet, hogy oda vissza kéne menni.

Edit: alkarra még ott van a csuklózás, fogsz egy nagyobb rudat, neadjisten ráraksz súlyt, és csak csuklóból elkezded fel-le emelgetni.

.Attila

Quote from: Én on 2008-05-23, 20:08:21
Edit: alkarra még ott van a csuklózás, fogsz egy nagyobb rudat, neadjisten ráraksz súlyt, és csak csuklóból elkezded fel-le emelgetni.

Alkarra van vmiféle marokmütyür, nem tudom a nevét.
Nekem van olyan, amivel az ujjakat is lehet edzeni külön-külön (gitár miatt nem árt).

Én

De az gondolom szálkásításra jó inkább...
Olyan ujjas cucc nekem is kéne. Az alkarom már egész jó a csuklómon kívül (azzal nem tudok mit kezdeni), az ujjaim meg az egész kezem viszont vékony mint a fene. :D

Lythis

Quote from: Én on 2008-05-23, 20:32:47
spoiler: az ujjaidban inak vannak, izmok nem sűrűn...

.Attila

Olyan ujjas cucc nekem is kéne. Az alkarom már egész jó a csuklómon kívül (azzal nem tudok mit kezdeni), az ujjaim meg az egész kezem viszont vékony mint a fene. :D

Attól nem lesz vastagabb.
Nekem azért kell, hogy jobban le tudjam ütni a húrokat. Egyébként meg felesleges szerintem.

Én

Quote from: Lythis on 2008-05-23, 20:33:21
spoiler: az ujjaidban inak vannak, izmok nem sűrűn...
És az alkaromban is bubu? :D
Quote from: .Attila on 2008-05-23, 20:34:52
Attól nem lesz vastagabb.
Nekem azért kell, hogy jobban le tudjam ütni a húrokat. Egyébként meg felesleges szerintem.
ok