Main Menu

Bittorrent

Started by Shadowolf, 2004-05-27, 23:31:08

Previous topic - Next topic

zsozso

Quote from: ikoKár.
De a bittorent nem úgy van hogy minél több ember annál jobb?
De csak ha minnel tobb kiado/erdekvedo szervezet jon akkor mar nem annyira.
Death is the only redemption

Moha

Quote from: zsozsoA tracker hatarozatlan ideig pihen. Koszonjetek annak aki kirakta kulfoldi oldalakra.
Esetleg másik portra nem lehet átrakni?
Vagy addig nem érdemes, amíg a kölföldi oldalon "el nem ül" a dolog?

zsozso

Quote from: MohaEsetleg másik portra nem lehet átrakni?
Vagy addig nem érdemes, amíg a kölföldi oldalon "el nem ül" a dolog?
Majd, ha meglesz az uj vas akkor esetleg ujbol belekezdek vmi ilyesmibe, de biztos hogy totalisan mas modon.

Doggod

Quote from: zsozsoDe csak ha minnel tobb kiado/erdekvedo szervezet jon akkor mar nem annyira.

Ez azért nem pont így mûxik... Amcsikat is csak azér basztatják, ha licenszelt animét fordítanak/tesznek elérhetõvé. Szal amíg nem licenszelt M.O.-on, adig nem igazán lehet belõle nagy baj. És különben se azzal fognak egybõl jönni, hogy "oké, most azonnal beperelülk te kis köcsög, mert a mi animénk volt a trackereden!!!". Viszont már láttam pl. Genshiken esetében, hogy felszólították a fordítócsapatot, hogy legyenek szivesek befejezni a fordítást,
és leszedni IRC-rõl/torrentrõl/e-mule-ról a cuccosaikat. De nem volt semmi komolyabb fenyegetõzés.

Szal nem értem, mi a gond. Ha kapsz egy felszólítólevelet, hogy állítsd le a trackert, akkor leállítod, addig meg (akár több évig) vígan mûxik a tracker mindenki javára.

zsozso

Quote from: DoggodEz azért nem pont így mûxik... Amcsikat is csak azér basztatják, ha licenszelt animét fordítanak/tesznek elérhetõvé. Szal amíg nem licenszelt M.O.-on, adig nem igazán lehet belõle nagy baj. És különben se azzal fognak egybõl jönni, hogy "oké, most azonnal beperelülk te kis köcsög, mert a mi animénk volt a trackereden!!!". Viszont már láttam pl. Genshiken esetében, hogy felszólították a fordítócsapatot, hogy legyenek szivesek befejezni a fordítást,
és leszedni IRC-rõl/torrentrõl/e-mule-ról a cuccosaikat. De nem volt semmi komolyabb fenyegetõzés.

Szal nem értem, mi a gond. Ha kapsz egy felszólítólevelet, hogy állítsd le a trackert, akkor leállítod, addig meg (akár több évig) vígan mûxik a tracker mindenki javára.
Na akkor jobb ha tolem tod, hogy a kgne licensed. Es amit mondasz az mind igaz is lenne, legalabbis MO-n, de vazz vki kulfoldi trackerre rakta ki... Nezd meg a mircx esetet vagy epp az 1000masikat amit felszolitott az adv, aztan beperelte/leszedette a site ot. De ha nemhiszel nekem nezz korul ilyen temaban.

Chronos

Quote from: DoggodEz azért nem pont így mûxik... Amcsikat is csak azér basztatják, ha licenszelt animét fordítanak/tesznek elérhetõvé. Szal amíg nem licenszelt M.O.-on, adig nem igazán lehet belõle nagy baj.
Esetleg nézz utána a jogszabályoknak, thx...:)

Edit: Zsozso megelõzött, mint mindig...:lol:

CHRONOS

Fazék

Quote from: DoggodEz azért nem pont így mûxik... Amcsikat is csak azér basztatják, ha licenszelt animét fordítanak/tesznek elérhetõvé. Szal amíg nem licenszelt M.O.-on, adig nem igazán lehet belõle nagy baj. És különben se azzal fognak egybõl jönni, hogy "oké, most azonnal beperelülk te kis köcsög, mert a mi animénk volt a trackereden!!!". Viszont már láttam pl. Genshiken esetében, hogy felszólították a fordítócsapatot, hogy legyenek szivesek befejezni a fordítást,

nagyon idilli képet festesz az illegális adat-terjesztéssel kapcsolatban... már-már kedvet kap az ember, hogy ezzel foglalkozzon és ebbõl éljen meg... de, hogy téged idézzelek sajnos "nem pont így mûxik"... elsõ gond: szeretné zsozso elkerülni, hogy (nem magyar) külföldiek zabálják a sávszélességet. továbbá szeretné zsozso sztem tökéletesen érthetõ okokból, ha minnél késõbb terelõdne az oldalra a figyelme különbözõ átok szervezeteknek stb. és ezen okok sztem már pont elegek ahhoz, hogy lezárja a torrent-ezést. további problémák voltak teljesítmény ügyileg + az indulás se volt a legszuperebb, mert többen csak most kezdtek el ismerkedni a bittorrent szépségeivel, talán majd az új vasnál kicsit máshogy, már jobban összejön a dolog.

edit: lassú voltam... de látom nem csak én :D

.Attila

Quote from: zsozsoNa akkor jobb ha tolem tod, hogy a kgne licensed. Es amit mondasz az mind igaz is lenne, legalabbis MO-n, de vazz vki kulfoldi trackerre rakta ki... Nezd meg a mircx esetet vagy epp az 1000masikat amit felszolitott az adv, aztan beperelte/leszedette a site ot. De ha nemhiszel nekem nezz korul ilyen temaban.
KGNE licensed Mo-on? :wtf: Mire föl? Hol játszották vagy adták ki adathordozón, hogyha már a más módon való elérhetõségeket tiltják?

zsozso

Quote from: TriviKGNE licensed Mo-on? :wtf: Mire föl? Hol játszották vagy adták ki adathordozón, hogyha már a más módon való elérhetõségeket tiltják?
Ertsetek mar meg nem mo on van licenselve hanem amerikaban. Ok meg meg a mittomen milyen kis szigetre bejegyzett mirkx et is leszedettek a webrol, raadasul az a sziget nemtartozott bele a nemzetkozi egyezmenyekbe, ugymond vedett volt, es megis.

Fazék

Quote from: zsozsoErtsetek mar meg nem mo on van licenselve hanem amerikaban. Ok meg meg a mittomen milyen kis szigetre bejegyzett mirkx et is leszedettek a webrol, raadasul az a sziget nemtartozott bele a nemzetkozi egyezmenyekbe, ugymond vedett volt, es megis.
egyes embereknek tényleg nagyon nehéznek tûnik ezt elhinni... mondjuk csak letöltõként nem is olyan meglepõ, hogy bátrabbak... :rolleyes: - bocsi no offense emberek, csak egy kis észrevétel :)

.Attila

Quote from: zsozsoErtsetek mar meg nem mo on van licenselve hanem amerikaban. Ok meg meg a mittomen milyen kis szigetre bejegyzett mirkx et is leszedettek a webrol, raadasul az a sziget nemtartozott bele a nemzetkozi egyezmenyekbe, ugymond vedett volt, es megis.
Jóvanna, azért nem kell leharapni a fejem :_piszka: ;)

Doggod

Azt nem értem, hogy miért készült akkor tracker, ha ennyire paráztok a dolog miatt? Szerintem egyértelmû, hogy ha valaki megtalálja a torrenteket az usteam trackerén (teszemazt egy külföldi srác, aki pont a KGNE-t keresi), és elég jószívû, akkor egy nagyobb oldalra fel fogja rakni a torrentet, hogy mások is leszedhessék. Szal hülyeség volt azt hinni, hogy ez majd csak egy kis magyarhoni tracker, magyarhoni kis animerajongóknak lesz.

És animés balhét eddig csak Amcsiktól hallottam (azért még utánanézek a dolognak, hogy "örüljetek"  :hopp: ).

Mellesleg:
Blimp: Sokan igenis illegális adatterjesztésbõl élnek meg (igen MAGYARORSZÁGON is; csak hogy tudd).

Fazék

Quote from: DoggodAzt nem értem, hogy miért készült akkor tracker, ha ennyire paráztok a dolog miatt? Szerintem egyértelmû, hogy ha valaki megtalálja a torrenteket az usteam trackerén (teszemazt egy külföldi srác, aki pont a KGNE-t keresi), és elég jószívû, akkor egy nagyobb oldalra fel fogja rakni a torrentet, hogy mások is leszedhessék. Szal hülyeség volt azt hinni, hogy ez majd csak egy kis magyarhoni tracker, magyarhoni kis animerajongóknak lesz.
de pontosan hogyan is találhatja meg egy külföldi a tracker-t ha sehol nincs kihírezve, és kereséssel se igazán lehet megtalálni? (bár ez csak hasraütésszerûen mondom) szóval tippre elõbb egy magyar-nak kell valahol kiraknia, hogy tudjanak errõl... bár tény hogy nem vagyok ott a témában
Quote from: DoggodÉs animés balhét eddig csak Amcsiktól hallottam (azért még utánanézek a dolognak, hogy "örüljetek"  :hopp: ).
hidd el, rettentõen fogunk örülni...
Quote from: DoggodBlimp: Sokan igenis illegális adatterjesztésbõl élnek meg (igen MAGYARORSZÁGON is; csak hogy tudd).
nagyon osztod az észt... ha nem is vagyok benne, de azért sztem valamennyire tisztában vagyok a (magyar) warez scene-el, nem kell kioktatnod (én is jártam pl a lemezes korban másolós sráchoz, aki jó pénzért írta ezeket és lehetett látni a "gyarapodását" akár havi szinten is egy ilyen "kisker" embernél is... és látom hogy milyen jól megy az illegális dvd-ág...), én csak arra akartam felhívni a figyelmedet, hogy nagyon úgy festetted le, mintha mindenki csak kedvesen és barátságosan bánna az illegális szoftvermásolókkal... akik komolyabban pénzért ûzik, azok elõbb vagy utóbb, ha nem állnak le, szépen belebuknak, továbbá soha nem voltam oda az olyan emberekért, akik büszkék arra hogy lopnak és még meg is akarnak gazdagodni rajta... :ejj: (persze ezzel most egy talán kicsit önellentmondásba kerülök, de ennyi még érzésem szerint belefér...)
(bocsi az OFF-ért, ha kell átszerkesztem más topic-ba)

ezzel az arrogáns stílusoddal meg nem tudok mit kezdeni, még az én zsebemben is kinyílt rá a bicska, pedig nem is hordok magamnál...  :_piszka: edit: bocsi, lehet hogy nem ez állt szándékodban, de nagyon ez érzõdik ki...

izriot

Quote from: zsozsoA tracker hatarozatlan ideig pihen. Koszonjetek annak aki kirakta kulfoldi oldalakra.
Csak ugy kiváncsiságbol, hova lettek kirakva?
Quote from: Blimpelsõ gond: szeretné zsozso elkerülni, hogy (nem magyar) külföldiek zabálják a sávszélességet
A bittorentnek pont az a lényege amit már iko is felismerni vélt: "De a bittorent nem úgy van hogy minél több ember annál jobb?". De. Minnél több peer és seeder van annál gyorsabban fogsz adatot kapni, mivel minden egyes kliens letöltés közben egyszerre fel is tolt, és az hogy a peerek külföldiek-e vagy sem technikailag nemszámít, különben ha nem így lenne valószínüleg a zsozso sem csinált volna trackert. Hisz pont az volt a cél, hogy az ftp sávszélességét tehermentesítsék. Mivel ha ftp-rol 10 kliens ugyanazt a filet szeretné letölteni egyszerre fogja a server szolgáltatni az adatokat mind a 10-nek, mikozbe torrentnél egyszerre csak 1 kliensnek szolgáltat adatcsomagokat, de mégis gyorsabb ha sok kliens van mint az ftp a fent említett okokbol  kifolyólag és  így a server leterheltsége is csökken.

Quote from: Blimptovábbá szeretné zsozso sztem tökéletesen érthetõ okokból, ha minnél késõbb terelõdne az oldalra a figyelme különbözõ átok szervezeteknek stb
Egy anime tracker önmagában ezt eredményezi akármennyire is eldugott, akár rendelkezik külföldi sávszéllel akár nem... az üzemeltetõnek ezzel a rizikóval számolnia kell.

Viszont hogy mondjak is valami építõ jellegû szöveget: barátommal támadtt egy jó ötletünk. Az eddig elkészített torrenteket kirakni külföldi trackerre, nem torrentgyûjtõ site-ra, trackerre! Szal a meglévõ torrentekben a trackert átírni valami ingyenesen használható trackerre(mondjuk hongfire) és felrakni az oldalukra. A server elkezdené seedelni és mivel külföldi a tracker külfoldi ip-k is rácsatlakozhatnak, ezáltak sokan fogják használni. (sok kliens=gyors letöltés) Eközben az usteam honlápjára is felraknátok a torrentek linkjeit. Ekkor jon az animefanatiku egyén és meglátja: jujj, torrent?! miez?? gyorsabb mint az ftp? segíthetek vele tehermentesíteni az ftp sávszéljét? hogy is mûködik? na akkor nosza tölteni! És igy jogilag a serverüzemeltetõ nem büntethetõ mivel csak hivatkozásokat tesz elérhetõvé az oldalon. Ezzel az erõvel meg a google-t is perelhetnék... Ha meg  esetleg télleg jönne levél adv-tol vagy anyámkínjátol max el a linkeket kéne leszedni és kész...
Ha tetszik az ötlet okoskodjátok ki/tovább és valósítsátok meg, nekem nem szívügyem, csak egy javallat volt...

Doggod

Ez amit izriot meg a haverja kiötlöttek még mûködne is, nem lennének belõle gondok...ha lenne a servernek külföldi sávszélessége.. de mivel állítólag nincs, ezért a server nem tudna külföldi egyéneknek seedelni, mert azok nem láthatják az ip-jét. De ötletnek nagyon jó.

Az pedig, hogy valaki külföldi site-ra kirakta a torrenteket ne zavarjon, mert ha tényleg csak belföldi sávszélességed van, meg se találja a kliensük a trackert, mert nem látja az IP-t mivel csak belföldi...

Szal no para, nem kell csinálni a cirkuszt, hogy "jajj, külföldi oldalon a torrent, most mi legyen?!"... Nem tudnak csatlakozni, ha nincs a trackernek külföldi sávszélessége... No para zsozso...

izriot

Quote from: Doggodha lenne a servernek külföldi sávszélessége.. de mivel állítólag nincs, ezért a server nem tudna külföldi egyéneknek seedelni, mert azok nem láthatják az ip-jét
Hát én nemnagyon tom hogy mûködik egy ien server hostingolás a sávszéllel kapcsolatba ( kifelé van befelé nincs, stb..), egyesek írják hogy csak belföldi sávszél van, a zsozso pár postjábol meg ugy veszem ki h van külföldi, õ meg ebben az ügyben még nem nyilatkozott. Ö a szervezümeltetõ szal akkor neki kéne most ezt tisztáznia a további félreértések elkerülése végett...
De orulok h legalább az otlet tetszett : )

Isi101

Quoteizriot :  És igy jogilag a serverüzemeltetõ nem büntethetõ mivel csak hivatkozásokat tesz elérhetõvé az oldalon. Ezzel az erõvel meg a google-t is perelhetnék... Ha meg esetleg télleg jönne levél adv-tol vagy anyámkínjátol max el a linkeket kéne leszedni és kész...
És szerinted ha a torrentet észreveszi, nem néz szét jobban? Az ftpn pedig van pár cucc amit nem kéne látnia.

Moha

Quote from: DoggodSzal no para, nem kell csinálni a cirkuszt, hogy "jajj, külföldi oldalon a torrent, most mi legyen?!"... Nem tudnak csatlakozni, ha nincs a trackernek külföldi sávszélessége... No para zsozso...
Egy: szerintem nem jó ötlet lehordani a site admin-t. Kettõ: VAN külföldre is sávszélessége a szervernek, csak nem túl nagy. Szóval lazán látják külföldrõl az IP-t. Tudtommal a 80-as (http) és a 21-es (ftp) portok blokkolva vannak külföldre, de ettõl még a trackert el tudták érni, mert az a 6969-es porton volt.

Azon kívül mi itt Amerika szemében elég jelentéktelen ország vagyunk, de a jogvédõ szervezetek keze mindenhová elér, és ha elterjed a tracker híre külföldön is, nem biztos, hogy csak egy "ejnye-bejnye, tessék leszedni" lesz a válaszuk, hanem kapásból bezáratják a szervert és még zsozso-t is lecsukathatják. Ugyanis jórészt olyan animék vannak fent, amik Amerikában már licenszelve vannak.
Éppen ezért kell csak a hazai körben mûködtetni a torrentet, mert itthon még mindíg elég ismeretlen az anime, és nem pattognak a licenszek miatt.
Elhiheted, ha itthon forgalmazott, teljes filmek lennének fent, már régesrég bezáratták volna az oldalt...

Cobra

További megbeszélést szerintem az Offtopicban tegyük, én mindjárt írok is oda hozzászólást.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

TurboK

Nem lehetne a tracker portját is lezárni külföldre? Az nem oldaná meg a dolgot?

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

.Attila

Asszem én is átszokom dc-rõl torrentre :) Sokkal könnyebben lehet hozzájutni sokkal több anime-hez.
Egy kérés: nem tud vki Azumanga játékokhoz torrenteket? Eddig jön az Azumanga Donjyara Daioh, de többet még nem találtam, ill. csak egy halottat.

Moha

Quote from: TriviEgy kérés: nem tud vki Azumanga játékokhoz torrenteket?
Ezeket tudom ajánlani. A fanware pack-ot már leszedtem, abban benne van a Taisen Race (van pár screenshot a galériában). A másik nem tudom, milyen.

.Attila

Quote from: MohaEzeket tudom ajánlani. A fanware pack-ot már leszedtem, abban benne van a Taisen Race (van pár screenshot a galériában). A másik nem tudom, milyen.
Domo arigatou :hail: Azumanga Beach Volley RULZ :hail:

Moha

Szívesen. :)
Quote from: TriviEddig jön az Azumanga Donjyara Daioh
Ez milyen játék? Érdekelne. ;)

.Attila

Quote from: MohaSzívesen. :)
Ez milyen játék? Érdekelne. ;)
Nemtom még, ha lejön, elmondom. Csak sajna 72.8%-nál megállt,remélem folytatódni fog.

Bruce

Öööö... le akartam tölteni valamit, és egy igen érdekes hibaüzenetet kaptam:
Hiba: nincs több fájl (allocateFiles:elérési út)
Ez tulajdonképp mit jelent? :confused:

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Cobra

Nem lehet, hogy nem volt elég helyed a HDD-n ?
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Bruce

Quote from: CobraNem lehet, hogy nem volt elég helyed a HDD-n ?
Gondoltam már rá én is, de olyankor mást ír, meg aztán hely is volt bõven, kivételesen... átállítottam angolra, hátha valakinek így ismerõsebb lesz:
Error: Data missing blablabla... Ja, és Azureust használok...

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Moha

Quote from: BruceError: Data missing blablabla... Ja, és Azureust használok...
Ez arra utal, hogy hibás az adatfile (pl törölve lett, nem megfelelõ a mérete, stb.)
Ha nem volt reset, áramszünet, stb., ami tönkretehette, akkor szerintem próbálj meg egy újraellenörzést végignyomni rajta (leállítod a letöltést és a jobb gombbal elõhozod a menüt, abban lesz ez a menüpont)
Ha az sem segít, akkor nézd át, nem hiányzik-e valamelyik file.