Main Menu

Bittorrent

Started by Shadowolf, 2004-05-27, 23:31:08

Previous topic - Next topic

.Attila

Quote from: sirtomiFelraktam a BitComet-et.
Elindításnál kiír valami üzenetet, hogy állítgatni akarja a tûzfalamat a program futásának idejére.

Ez mit jelent? Én nem szeretném, ha bármit is állítgatna. Inkább én engedélyeznék neki portot, ha az kell.
Tedd azt (mármint az utóbbit).

sirtomi

Csak portot kellett engedélyezni a BitComet -nek és már jó is :)

Van még kérdésem.
Van egy BitTorrent nevû egyszerû torrent kliensem is. Ez vagy a BitComet lehet a gyorsabb, vagy ez nem nagyon függ a progitól?

Xaga

Quote from: sirtomiVan egy BitTorrent nevû egyszerû torrent kliensem is. Ez vagy a BitComet lehet a gyorsabb, vagy ez nem nagyon függ a progitól?

Nem nagyon függ a progitól. A bitcomet "fejlettebb" kliens mint a bittorent enyi.

.Attila

Mivel az Azureus nem igazán rugalmas, ha portokról van szó(és most egy tracker igényeli), BitComet-re váltok én is. A kérdés: hol tudom a portokat beállítani, mert a beállítások között nem találom.

Fazék

Quote from: BonciMivel az Azureus nem igazán rugalmas, ha portokról van szó(és most egy tracker igényeli), BitComet-re váltok én is. A kérdés: hol tudom a portokat beállítani, mert a beállítások között nem találom.
pedig ott van szerintem :) beállítások/kapcsolat és ott a figyelt port :) ez kell nem?

.Attila

Quote from: Fazékpedig ott van szerintem :) beállítások/kapcsolat és ott a figyelt port :) ez kell nem?
Kellene, de semmilyen figyelt portot nem látok az említett menüben.

edit: ja hopsz, megvan, én a másik kapcsolat menüt figyeltem :)

.Attila

Borzasztóan hálás lennék, ha vki tudna adni nekem egy torrentet a Koudelka címû, ha jól emlékszem PS1-es játékhoz. Nagyon-nagyon kell, ugyanis kiderült, hogy ez félig elõzménye a Shadow Hearts 1 játéknak.

Btw. érdekesen haladok a sztoriban. Elõször végigjátszottam a Shadow Hearts 2-õt, most az 1-et, és most annak az elõzményét keresem :) (ill. pontosabban csak félig az elõzménye)

Fazék

Quote from: BonciBorzasztóan hálás lennék, ha vki tudna adni nekem egy torrentet a Koudelka címû, ha jól emlékszem PS1-es játékhoz. Nagyon-nagyon kell, ugyanis kiderült, hogy ez félig elõzménye a Shadow Hearts 1 játéknak.

Btw. érdekesen haladok a sztoriban. Elõször végigjátszottam a Shadow Hearts 2-õt, most az 1-et, és most annak az elõzményét keresem :) (ill. pontosabban csak félig az elõzménye)
http://www.google.com/custom?q=filetype:torrent%20=Koudelka&hl=en&lr=&ie=UTF-8&oe=ISO-8859-1&c2coff=1&client=pub-9361639791139835&cof=FORID:1%3BGL:1%3BBGC:FFFFFF%3BT:%23000000%3BLC:%230000ff%3BVLC:%23663399%3BALC:%230000ff%3BGALT:%23008000%3BGFNT:%230000ff%3BGIMP:%23

.Attila

Quote from: Fazékhttp://www.google.com/custom?q=filetype:torrent%20=Koudelka&hl=en&lr=&ie=UTF-8&oe=ISO-8859-1&c2coff=1&client=pub-9361639791139835&cof=FORID:1%3BGL:1%3BBGC:FFFFFF%3BT:%23000000%3BLC:%230000ff%3BVLC:%23663399%3BALC:%230000ff%3BGALT:%23008000%3BGFNT:%230000ff%3BGIMP:%23
Ez a tracker sajnos már nem él :(

edit: átváltottam Azureusról BitComet-re, mert egy trackernél az azureus által használt portok fekete listán vannak. Benyomtam egy torrentet, és most 100k-val jön O.o Sose jött semmi nálam 100k-val Azureusnál. Lehet, hogy véletlen, de lehet, hogy nem...

Necrid^

Quote from: BonciEz a tracker sajnos már nem él :(

edit: átváltottam Azureusról BitComet-re, mert egy trackernél az azureus által használt portok fekete listán vannak. Benyomtam egy torrentet, és most 100k-val jön O.o Sose jött semmi nálam 100k-val Azureusnál. Lehet, hogy véletlen, de lehet, hogy nem...
Hmm..most pl jón le egy Film 215k Azeruesal.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

sirtomi

Quote from: NecridHmm..most pl jón le egy Film 215k Azeruesal.
Jó neked.
Nekem Azureus-sal sosem jött ilyen gyorsan. BitComet-et még nem sokat használtam.
Nekem eddig leggyorsabban az alap Bittorrent kliensel ment a letöltés.

Necrid^

Quote from: sirtomiJó neked.
Nekem Azureus-sal sosem jött ilyen gyorsan. BitComet-et még nem sokat használtam.
Nekem eddig leggyorsabban az alap Bittorrent kliensel ment a letöltés.
Bitcomet-et még nem használtam de Bitlordot már igen azzal is simán jött ilyen sebbeséggel.. csak át tértem azuresrá mert sokan aljánlották.

.Attila

Úgy tûnik torrentje válogatja itt is. Lejött az a gyors torrent, elindítottam ugyanannak a sorozatnak a 2. és a 3. részét. 30-40k-val jönnek összesen.

sirtomi

Egyébként melyik kliens progit érdemes használni?

Használtam Azureus-t, de az nálam nagyon lassan mûködött (nem túl erõs a gépem), most próbálgatom a BitComet-et, és próbálgattam egyszerû klienseket is, de azoknál nesok mindent lehet állítani.

Necrid^

Quote from: sirtomiEgyébként melyik kliens progit érdemes használni?

Használtam Azureus-t, de az nálam nagyon lassan mûködött (nem túl erõs a gépem), most próbálgatom a BitComet-et, és próbálgattam egyszerû klienseket is, de azoknál nesok mindent lehet állítani.
Nemtudom esetleg Bitlord a gyengép gépek számára de nekem eddig nem volt bajom Azuressel. Sztem ahogy monta bonci hogy torrent függõ az egész.

.Attila

Quote from: NecridNemtudom esetleg Bitlord a gyengép gépek számára de nekem eddig nem volt bajom Azuressel. Sztem ahogy monta bonci hogy torrent függõ az egész.
Nagyrészt igen. Viszont én ismerek egy olyan trackert, ahol az Azureus által használt portok fekete listán vannak, azaz le vannak tiltva. Innentõl kezdve azon a trackeren az Azureus halott. Ezért váltottam BitComet-re. Ott olyan portot adok meg, amilyet akarok.

Darkstar

Quote from: BonciNagyrészt igen. Viszont én ismerek egy olyan trackert, ahol az Azureus által használt portok fekete listán vannak, azaz le vannak tiltva. Innentõl kezdve azon a trackeren az Azureus halott. Ezért váltottam BitComet-re. Ott olyan portot adok meg, amilyet akarok.

Miért tiltják le az Azureus portjait azokon a trekkereken?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

sirtomi

Quote from: BonciNagyrészt igen. Viszont én ismerek egy olyan trackert, ahol az Azureus által használt portok fekete listán vannak, azaz le vannak tiltva. Innentõl kezdve azon a trackeren az Azureus halott. Ezért váltottam BitComet-re. Ott olyan portot adok meg, amilyet akarok.
Aha.
Asszem próbálgatom õket, aztán amelyik megtetszik hazsnálom. :)

Necrid^

oks, akkor innentól BitComet.. :), Hón-é lehet letölteni? esetleg tudsz adni egy gyórs linket?

katz

Quote from: Necridoks, akkor innentól BitComet.. :) ,Hón-é lehet letölteni? esetleg tudsz adni egy gyórs linket?
Tessék

Necrid^

Quote from: katzTessék
:merci:

.Attila

Quote from: DarkstarMiért tiltják le az Azureus portjait azokon a trekkereken?
Ok, hülyeséget beszéltem.
A default p2p portokat (6881-6889) tiltják, csak elfelejtettem, hogy Azureusban is lehet állítani a portot :lame:
Viszont így elsõre a BitComet jobban tetszik.

Darkstar

Quote from: BonciOk, hülyeséget beszéltem.
A default p2p portokat (6881-6889) tiltják, csak elfelejtettem, hogy Azureusban is lehet állítani a portot :lame:
Viszont így elsõre a BitComet jobban tetszik.

Ok, így már világos. Amíg nincs vele gondom, én maradok az Azureusnál. :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Necrid^

Tisztára ugy nézki mint a Bitlord..

Moha

Quote from: BonciA default p2p portokat (6881-6889) tiltják, csak elfelejtettem, hogy Azureusban is lehet állítani a portot :lame:
Én speciel eleve nem szoktam semmit az alap porton használni - pontosan ebbõl kifolyólag. Nomeg akadnak olyan vírusok, amik pont ezeket az alap portokat keresik random IP címeken, és megpróbálnak bejutni. (igaz, ez most egy linuxos router mögött már nem gond. :p)
QuoteViszont így elsõre a BitComet jobban tetszik.
Nekem is valami ilyesmi volt. Azureus-hoz képes kicsivel kevesebb infót látsz, de sokkal rendezettebb és legalább annyit tud. Nem beszélve róla, hogy mivel C++-ban írták, sokkal gyorsabb, mint a Java-s Azureus.
Én egy jó fél éve váltottam és nem bántam meg. Most már vissza nem térnék az Azureus-ra. :)

Damnatus

Nekem Azureus tökéletesen mûködik, az, hogy mennyivel jön, az a seederek és leecherek számától és minõségétõl függ.

sirtomi

Quote from: DamnatusNekem Azureus tökéletesen mûködik, az, hogy mennyivel jön, az a seederek és leecherek számától és minõségétõl függ.
Nekem maga a program volt lassú, gondolom mivel java-ban készült kicsit erõsebb gép kéne hozzá.
A letöltés szerintem jó volt Azureus-sal is.

.Attila

Quote from: MohaMost már vissza nem térnék az Azureus-ra. :)
Na ez röhej:
vissza kellett térnem az Azureushoz, mert a BitComet azon a trackeren úgy ahogy van bannolva volt. Azureusnál portot váltottam, és megy.

Necrid^

Quote from: BonciNa ez röhej:
vissza kellett térnem az Azureushoz, mert a BitComet azon a trackeren úgy ahogy van bannolva volt. Azureusnál portot váltottam, és megy.
:haha: :haha: