Main Menu

Bittorrent

Started by Shadowolf, 2004-05-27, 23:31:08

Previous topic - Next topic

Moha

Quote from: Fazékde akkor is félelmetesen undorító, hogy pénzzel miket el nem lehet érni...
Hát igen. De sajnos mindent a pénz irányít ebben a mocskos világban. Akinek van, azé az igazság. :(
Undorító, hogy a nagy jogvédõ szervezetek meg lemezkiadók folyton síránkoznak a bevételkiesés miatt, közben pedig az ilyen akciókkal bizonyítják, hogy dúskálnak a pénzben. :ejj: Ergo: adhatnák olcsóbban is a cuccokat, nem halnának bele... Így továbbra is virágozni fog az illegális letöltés.
És ugye az a baj, hogy az ember megvesz egy CD-t vagy programot mocsok drágán, azzal sem igazán az elõadót/programfejlesztõt támogatja, hanem a kiadót, mert a nagy zsét õk nyúlják le, a szerzõnek meg éppen dobnak valami csontot. Szóval továbbra is  :b+: ezt nekik!

Fazék

Quote from: Xipeezt ugyanigy elmondhatjuk majd az europai reszlegrol is es a jogrendszererol.
Igen pont ez a fõ bajom, hogy a hülyeség és a korrupció ragályos... Bár MS ellen is egész jó lépéseket próbált tenni az EU (mondjuk az eredmény és haszna már igencsak kérdéses), szóval bennem él még egy gyufalángnyi remény...

Quote from: MohaÉs ugye az a baj, hogy az ember megvesz egy CD-t vagy programot mocsok drágán, azzal sem igazán az elõadót/programfejlesztõt támogatja, hanem a kiadót, mert a nagy zsét õk nyúlják le, a szerzõnek meg éppen dobnak valami csontot. Szóval továbbra is  ezt nekik!
És mellesleg a megvett programodat/zene cd-t annyira próbálják védeni, hogy peches esetben a lejátszód nem is tud vele mit kezdeni, és még sok esetben az amúgy engedélyezett biztonsági másolatot is megtiltják... :ejj:
Jó dolog ez a kapitalizmus, csak néha emlékeztetnem kell másokkal magamat a pozitívumaira, mert nem mindig ugranak be :)

Darkstar

Quote from: FazékÉs mellesleg a megvett programodat/zene cd-t annyira próbálják védeni, hogy peches esetben a lejátszód nem is tud vele mit kezdeni, és még sok esetben az amúgy engedélyezett biztonsági másolatot is megtiltják... :ejj:

Egyik haverom, miután minden probléma nélkül hosszú ideig játszott másolt warcraft III-mal, úgy döntött, hogy megveszi eredetiben. Az új lemez 3 nap múlva belerobbant a meghajtójába. És amikor emiatt reklamált, közölték vele, hogy ez az olvasó hibája, és innentõl kezdve lesza*ták a fejét. Ennyit az eredeti cd-krõl, meg a vásárlól "megbecsülésérõl".  :b+:
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

.Attila

Belerobbant? Ezt meg hogy érted? Esetleg beleolvadt?

Darkstar

Quote from: BonciBelerobbant? Ezt meg hogy érted? Esetleg beleolvadt?

Ahogy mondom. Nem olvadt, robbant. Még nem láttál ilyet? A valszeg szerkezeti hibás lemez a nagy fordulatszám miatt fellépõ erõhatásokat nem bírja, és szó szerint belerobban a meghajtóba, néha haza is vágja. Ált szép nagy darabokban kerül elõ a diszk, ha sikerül kinyitni az olvasót.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Karma XXL

Quote from: BonciBelerobbant? Ezt meg hogy érted? Esetleg beleolvadt?

Történt már, hogy a pörgést nem bírva a lemez széttörik a meghajtóban. Egyes olvasókat (1998 körül) még külön fémtálcával is felszereltek, hogyha szétrobban a CD, akkor ne ölje meg a usert...

.Attila

Nem egészen ebbe a topicba tartozik, de itt ment a téma:

http://ps2konzol.atw.hu/

Alkyra

Az oldalt törölte az asva...

.Attila

Quote from: AlkyraAz oldalt törölte az asva...
Ezért linkeltem be ;)

edit: mi történt a boxtorrents-szel? Most dht-n megy a letöltésem...

TurboK

Quote from: Chronos1. A szoftvereket nem szokták gyártani.
2. "a fájlcserélõ szoftvereket gyártó cégek felelõsek a felhasználók illegális letöltéseiért." <-- ez illegális, mármint hogy a "cégek" felelõsek akármiért is...

Ez olyan mintha kijelenteném, hogy az autó a felelõs azért mert karamboloztam, vagy hogy a "Windóz" a hibás, mert letöröltem a rendszerfájlokat...

Nevetséges hogy pénzzel mindent el lehet érni... :lame:

CHRONOS
Ja, a Sony és a Phillips meg azért felelõs mert létezik CD technológia amivel lehet MÁSOLNI.
Sõt, az USA állam pedig közvetlenül felelõs azért mert létrehozták az INTERNETET amin lehet MÁSOLT illegális tartalmat terjeszteni.
Ha már itt tartunk, legyen felelõs a Microsoft is, mert egy olyan fájlrendszert hoztak létre (Fat, Fat32, NTFS) amiben a felhasználónak lehetõsége van arra hogy MÁSOLJON DIGITÁLIS TARTALMAT.

Persze.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Moha

Quote from: Bonciedit: mi történt a boxtorrents-szel? Most dht-n megy a letöltésem...
Valószínüleg ez lesz a gondod:
QuoteBecause of severe problems with users posting account on Bugmenot and those accounts being used to leech, any one who posts an account on Bugmenot will have their account deleted and their IP banned. Any one who uses a Bugmenot account to leech will have their IP banned. If too many users from the same ISP use Bugmenot accounts the ENTIRE ISP WILL BE BANNED for a month.
Nekem megy rendesen... egyelõre. Elég nagy idióták, akik kirakják bugmenot-ra a jelszavaikat, akik meg ilyet használnak torrent oldalra... :ejj:

.Attila

Magyarul okos axelero-sok miatt én is bannolva lettem... nem baj, dht-vel még valamennyire megy.

Moha

Quote from: BonciMagyarul okos axelero-sok miatt én is bannolva lettem...
Ha szerencséd van, nem bannolták az egész axelero-t, csak sikerült kifognod egy bannolt IP-t. Nézd meg esetleg, hogy ha újracsatlakozol (más IP-t kapsz), azzal megy-e.

.Attila

Quote from: MohaHa szerencséd van, nem bannolták az egész axelero-t, csak sikerült kifognod egy bannolt IP-t. Nézd meg esetleg, hogy ha újracsatlakozol (más IP-t kapsz), azzal megy-e.
Ahhoz resetelnem kell a modemet, az most meg nem megy. Majd kipróbálom.

TurboK

nem kell resetelni a modemet, elég ha lejössz és visszalépsz a netre.

Ha routert vagy ilyesmit használsz, akkor viszont lehet hogy resetelni kell hogy ujracsatlakozzon, de csak van benne valami "csatlakozás bontása" opció...

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Fazék

Quote from: TurboKnem kell resetelni a modemet, elég ha lejössz és visszalépsz a netre.

Ha routert vagy ilyesmit használsz, akkor viszont lehet hogy resetelni kell hogy ujracsatlakozzon, de csak van benne valami "csatlakozás bontása" opció...
az én vacak d-link router-emben, van a web-es felületen is egy 'reset' és másik menüben 'connect' 'disconnect' opciók is, és más router-eknél is ezt tapasztaltam, szóval hajrá Bonci ;)

.Attila

Quote from: Fazékaz én vacak d-link router-emben, van a web-es felületen is egy 'reset' és másik menüben 'connect' 'disconnect' opciók is, és más router-eknél is ezt tapasztaltam, szóval hajrá Bonci ;)
d-link van nekem is, és arra a resetre gondoltam. Ellenben ketten lógunk a neten, úgyhogy most nincs reset, de most nem olyan fontos. És most már bejön a boxtorrents oldal, úgyhogy valszeg a torrentek is rendesen fognak menni.

.Attila

Quote from: White SeeDTudom, tudom, vissza kéne olvasnom, és megtalálnom a kérdésemre a választ, de most nincs annyi idõm, így mekérdem...

1,Hogyan tudom leszedni a school rumble utolsó 4 részét. Leszedtem egy torrentletöltõt vagy mit. beveszi, megnyitja, kijelöli hova szedje le.
total commanderrel be is léptem a könyvtárba ahova pakolja a részeket, kitöröltem az elsõ 22 részt, de semmi hatása. Vissszaveszi és az elsõ résztõl szedi.

2, Ez tényleg ilyen lassú, hogy 4-5-el jön le? Csak mert így az életbe nem fog lejönni:(Nem kell valamit beállítani, hogy gyorsabban jöjjön?
1. nem letörölni kell a fileokat, hanem a kliensben kell beállítani, hogy ne töltse le. megnyitod (duplaklikk) a torrent, kijelölöd a fileokat, jobb klikk, rangsor beállítása vagy mi, és ne töltse le.
2. a kérdés az, hogy engedélyezted-e a kliensnek a 2 portot, amit az elején kért. Mégha engedélyezted is, akkor se fog olyan hûdenagyon gyorsan lejönni, gondolj bele, hogy akik töltenek fel neked, azok másoknak is töltenek fel. Ha nincs nagyon sok kapcsolat, akkor kicsit lassabban jön, de jön ;)

.Attila

Quote from: White SeeDööö, de nekem nincsenek ilyenek.

Van egy 3 centis csík, egy gagyi menüvel, ahol semmit nem tudok beállítani. Ez lenne a bittorent?
Van fenn egy görgetõ, ahol az uploadot tudom görgetni azon kívül látszik maga a torrentfile, ahol van egy infogomb, aholo megnézhetem a fileok listáját, de aztán semmi egyéb.
+van egy directori gomb, amivel belép a könyvtárba intézõvel...
Van van valami normál program is?
Milyen klienst használsz?

.Attila

Quote from: White SeeDEzt

http://www.jox.hu/cikk/?id=105&r=2

legalább is kb így néz ki.
Akkor ne ezt használd :)
Legtöbben a BitComet-et ajánlják, én Azureust használok.

Necrid^

Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

.Attila

Quote from: White SeeDa bitcomet-tel próbálkozok, de itt sem megy 10 fölé...

Hol kell beállítani, hogy milyen kapcsolatom van?
vagy automatikus?
Sajnos hozzá kell szokni, hogy ez nem ftp sebességgel megy.
A BitComet-et nem ismerem, majd jön Moha, és felhomályosít.

Necrid^

Quote from: White SeeDFTP-t nem is vártam, de egy közepes DC++ (30-40) szintet elvártam volna.
Attól füg a dolog hogy hányan töltik fel és mennyivel...multkor is töltöttem 340k-val..
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Moha

Quote from: White SeeDa bitcomet-tel próbálkozok, de itt sem megy 10 fölé...
Bittorrent esetében két dologtól függ a letöltési sebességed:
1. hányan töltik a torrentet. Minél többen vannak, annál gyorsabb neked is a letöltés.
2. Milyen sebességgel tudsz te feltölteni. Ha nagyobb a feltöltési sebességed, akkor a letöltés is gyorsabb lesz.

Naszóval:
Bitcomet-ben megnyitod a torrent file-t, már a legelején ki tudod kapcsolni azokat a file-okat, amit nem akarsz, hogy letöltsön (szedd ki a pipát). Aztán a beállításoknál érdemes a feltöltési korlátot úgy beállítanod, hogy a maximális feltöltési sebességetõl kicsit kevesebb legyen. Pl. ha 384 kbit-es ( 48 KB) a fektöltésed, akkor vedd 40 körülire. Ha ugyanis a teljes feltöltési sávodat lefoglalod, a letöltés nagyon belassul, mert a gép nem tudja küldeni a nyugtázó (ACK) csomagokat. Ez fõleg ADSL esetén jön elõ, de kábelnél is elõfordul néha.

A 10 KB/sec még egész tûrhetõ érték egy átlag torrentnél. Nekem volt, hogy 2-3 K-val szenvedett végig. Nomeg, ha csak pár file kell egy torrentbõl, akkor eleve lassabb lesz (nem minden usernél van meg az a rész, ami neked kell, ergo kevesebb embertõl tudsz tölteni).
Röviden ennyi. Ha kell, majd írok tutorialt a BitComet-rõl is. :rolleyes:

zolan43

Következõ a helyzet: A Rooter jelszóval van levédve --> Ebbõl következik, hogy csak Passzív módban tudok csak használni a Bittornado programot.:(

Az lenne a kérdésem: Létezik olyan program ami végigpásztázza a Rooteren az összes Portot és kiírja, hogy melyikek vannak nyitva?

Rounin

Quote from: MohaPl. ha 384 kbit-es ( 48 KB) a fektöltésed, akkor vedd 40 körülire. Ha ugyanis a teljes feltöltési sávodat lefoglalod, a letöltés nagyon belassul, mert a gép nem tudja küldeni a nyugtázó (ACK) csomagokat. Ez fõleg ADSL esetén jön elõ, de kábelnél is elõfordul néha.

Ezt mondjuk jó tudni. Eddig persze nem hallottam róla :/ Na shebaj, kösz ;)

Moha

Quote from: RouninEzt mondjuk jó tudni. Eddig persze nem hallottam róla :/ Na shebaj, kösz ;)
Próbáld ki: indíts el egy torrentet feltölteni teljes sávszéllel és pl. mellette kezdj el valamit szedni ftp-rõl. Lehet, hogy meg fogsz lepõdni. ;)
Nekem pl volt, hogy nagynénémnél töltöttem az adsl vonalról (1024/192-es vonal) jött lefelé a torrent 15-20 K-val, mondom elindítok mellette egy ftp-töltést. Aztán lestem, hogy csak 5-6 K-val jött. De amint a torrent max. feltöltését levettem 20 KB/s-re, az ftp egybõl 90 KB/s környékére gyorsult...

Rounin

Quote from: MohaPróbáld ki: indíts el egy torrentet feltölteni teljes sávszéllel és pl. mellette kezdj el valamit szedni ftp-rõl. Lehet, hogy meg fogsz lepõdni. ;)
Nekem pl volt, hogy nagynénémnél töltöttem az adsl vonalról (1024/192-es vonal) jött lefelé a torrent 15-20 K-val, mondom elindítok mellette egy ftp-töltést. Aztán lestem, hogy csak 5-6 K-val jött. De amint a torrent max. feltöltését levettem 20 KB/s-re, az ftp egybõl 90 KB/s környékére gyorsult...

O.O És tényleg. Megint tanultabb lettem :D Még a végén kimûvelõdöm teljesen és werekocka leszek ;)

Manu

Vazz, a fenének szenvedtem eddig Azureussal. Áttértem BitCometre, és ez maga a kánaán. Az Azu úgy belasította a nete, hogy gyakorlatilag lehetetlen volt a böngészõt használni, s így sem tudtam 30 Kb/s-t kicsikarni belõle. BitComettel símán 70-80 között jön. (persze nem egy file). És már egy éve töltögetek Azureussal  :mad:

Xaga

Quote from: ManuVazz, a fenének szenvedtem eddig Azureussal. Áttértem BitCometre, és ez maga a kánaán. Az Azu úgy belasította a nete, hogy gyakorlatilag lehetetlen volt a böngészõt használni, s így sem tudtam 30 Kb/s-t kicsikarni belõle. BitComettel símán 70-80 között jön. (persze nem egy file). És már egy éve töltögetek Azureussal  :mad:

Hát nekem pedig jobban müködik Azu mint bitcomet.