Négyszögletes, vékony, fa eredetû lapokból készített dolgok sok fekete jellel

Started by Ramiz, 2004-07-01, 18:29:24

Previous topic - Next topic

Keelhaul

Kedvenc film: A Hetedik Pecsét, Stalker, Nagyítás, Dr.Caligari, Brazil, Az Élet Értelme
Zene: Skinny Puppy, Laibach, Rammstein, Stan Getz, Al di Meola, SoaD, ilyesmik, jó sok minden :)
Játék: már nem játszom, de BG és Monkey Island fanatikus voltam korábban. A Heroes sorozat első 4 tagjával még most is játszom + King's Bounty :)
És szeretem a belga sört.

Ramiz

Quote from: KeelhaulOlvassatok Kafkát, vidám, realisztikus.
Én is szeretem. Fõleg a novelláit (Az éhezõmûvész az egyik kedvencem, a kínzógépes a másik).
De ha már a klasszikusabb, ámde fantasztikusba hajló írások szóba jöttek, hadd ajánljak egy méltatlanul ismeretlen (legalábbis iskolában, felnõttek közt) regényt: Dosztojevszkijtõl A hasonmást. Furcsa, hogy ez a fickó, aki annyi elnyújtott, hót unalmas, belsõ monológokkal halálra tûzdelt könyvet írt, annak van egy ilyen frappáns és ijesztõ tulajdonképpen fantasztikus regénye.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Keelhaul

Quote from: RamizFurcsa, hogy ez a fickó, aki annyi elnyújtott, hót unalmas, belsõ monológokkal halálra tûzdelt könyvet írt, annak van egy ilyen frappáns és ijesztõ tulajdonképpen fantasztikus regénye.
Én a másik fajtákat is szeretem. Most olvasom a Karamazov testvéreket. :)
Kedvenc film: A Hetedik Pecsét, Stalker, Nagyítás, Dr.Caligari, Brazil, Az Élet Értelme
Zene: Skinny Puppy, Laibach, Rammstein, Stan Getz, Al di Meola, SoaD, ilyesmik, jó sok minden :)
Játék: már nem játszom, de BG és Monkey Island fanatikus voltam korábban. A Heroes sorozat első 4 tagjával még most is játszom + King's Bounty :)
És szeretem a belga sört.

Ramiz

Quote from: KeelhaulÉn a másik fajtákat is szeretem. Most olvasom a Karamazov testvéreket. :)
Áhá, szóval megtaláltad a bújtatott, tökéletesen objektív véleményemet! :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Ramiz

Fenrir: :merci: hogy nem mondtad el a Hyperion sztoriját! Kénytelen-kelletlen kivettem a könyvtárból a második kötetet, és vesztemre elkezdtem olvasni elõadás elõtt... nem jegyzeteltem semmit. :lazza:

Másik, szintén kellemes csalódás: Salvatore. Pusztán a neve miatt bízva benne megvettem anno antikváriumban A mágia visszhangjai c. könyvet. Még egy olyan béna, sablonos, röhejesen vacak ponyvát (ami ráadásul 200 oldalon éppen csak belekezd egy sztoriba, de úgy, hogy addig sem történik semmi... S. nagyon belejött a könyvsorozat-írásba, úgy látszik... :ejj: ) nem olvastam. Most meg a kezembe tuszkolta egy cimbim az Otthon c. könyvet (sötételf-sorozat 1. része), és kifejezetten nagyon tetszik! :cool:
Mostanában újra fantasy-s, sci-fi-s hangulatban vagyok - ez után talán még a Robert Jordan-féle Az idõ kereke sorozatba is belekezdek. A Másvilág címû díjnyertes cyber-, de nem punk sci-fi meg már itt van kivéve a FSZEKbõl. :)

Kvikveg

Quote from: kikuchiyoEzenkívül van egy sci-fi antikvárium a Kruspér utcában (a BME-hez közel), Univerzum vagy mi a neve. Ott is vannak ritkaságok.
Hehe, azt ismerem, de alaposan. Holnap fogok bekoszonni, regen nem dumaltunk. :D
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

kikuchiyo

Nem tudjátok esetleg, hogy a címben említett anime alapjául szolgáló könyvet hogyan lehetne beszerezni? Megvenni vagy [COLOR="LemonChiffon"]letölteni[/COLOR].

Nincsenek illúzióim, hogy magyarra lefordították volna. De eredetiben érdekelne.
Kíváncsi vagyok, Miyazaki mennyire tért el az alapanyagtól.
Failure is the default option

Ramiz

Quote from: kikuchiyoNem tudjátok esetleg, hogy a címben említett anime alapjául szolgáló könyvet hogyan lehetne beszerezni?
Mintha valaki a fórumon már említette volna... de nem tudom. Keress rá itt a fórumon is, hátha jól rémlik.

kikuchiyo

...és meg is van. Kösz neked is, meg norikonak is, aki berakta a linket.

Amúgy ez egy jó trükk, ha egy regény elektronikus változatát akarjuk megtalálni:
az orosz google-n kell keresni (com.ru a vége), és át kell állítani iszkaty v russzkom intyernyetyére.

[SIZE="1"]Edit: új Edit felület rulez, szürke háttér suxx...[/SIZE]

Ramiz

kikuchiyo

Ja, sok orosz e-book server van, fõleg a tufa irodalomra szakosodtak, de mást is meg lehet találni.

Az SLP sajnos megszûnt, ill. zárttá vált.

Feldin

Quote from: kikuchiyo...és meg is van. Kösz neked is, meg norikonak is, aki berakta a linket.

Amúgy ez egy jó trükk, ha egy regény elektronikus változatát akarjuk megtalálni:
az orosz google-n kell keresni (com.ru a vége), és át kell állítani iszkaty v russzkom intyernyetyére.

[SIZE="1"]Edit: új Edit felület rulez, szürke háttér suxx...[/SIZE]
ok, akkor oszd meg velem h mit találtál? mert érdekelne
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Feldin

http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Lythis

Quote from: Feldinlogin? pass?
:wtf: annó amikor utoljára néztem, még nem kellett. Innen nyúltam valami Sherlock Holmes könyvet is, meg még mittoménmit - jah igen, R.A. Salvatore cuccot.

edit:megnéztem, és télleg kell neki baze... a legjobb az egészben, hogy nemtom hol lehet regelni, és a régi username/password-öm amit a fórumokon használtam, azsem mûxik... yaay..

kikuchiyo

Miután a kiadók és a jogvédõ köcsögök rájuk szálltak, bezárták az oldalt, most csak az szedhet onnan, aki dolgozik is nekik (szkennel, editál stb.).
Bekerülni nem nagyon lehet.

Hasonló sorsra jutott a többi ismert magyar e-könyv-site is.

Ramiz

Quote from: kikuchiyoHasonló sorsra jutott a többi ismert magyar e-könyv-site is.
:morci:  Ebben az országban tényleg bûn olvasni? A könyvtárakat meg a tahók cs.szik szét... kész...

kikuchiyo

Tudod: az üres agyú embereket könnyebb irányítani.

BTW, elolvastam a Howl's moving castle könyvváltozatát.
Sajnos így már nem tûnik olyan jónak Miyazaki filmje, mint közvetlenül a megnézése után. [SIZE="1"](súlyos spoiler!)[/SIZE][COLOR="LemonChiffon"] A Wales-ben, tehát a mi világunkban játszódó részek kihagyásával lényegében kiherélte a történetet, helyette viszont berakta azt a naív és semmitmondó háborús szálat. Kár érte. Ebbõl a könyvbõl jobb filmet is lehetett volna csinálni.[/COLOR]

kikuchiyo

Egyéb teendõimet félresöpörve (amiért még keservesen meg fogok fizetni...) tegnap elolvastam.

Igen érdekes az alapfelvetése: Mi van, ha az Óvilágból érkezett bevándorlók magukkal vitték isteneiket Amerikába?
Ezek a félig elfelejtett, megszemélyesült istenek kényszerülnek harcra ([COLOR="LemonChiffon"]legalábbis az elején még így néz ki a dolog...[/COLOR]) Amerika új, modern isteneivel.

Két másik könyv/film volt, ami az olvasás vége felé és után eszembe jutott: a Pom Poko (Takahata Isao animéje), illetve Roger Zelazny Lord of Light c. könyve. Mindkettõ valamilyen szinten hasonló témáról szól, tehát akinek az Amerikai Istenek tetszett, annak ezt a kettõt is ajánlom.

Amire fel szeretném hívni a figyelmet, az az, hogy a magyar kiadás (legalábbis az, amit én olvastam [COLOR="LemonChiffon"]PDF-ben[/COLOR], cenzúrázott volt: legalább két bekezdés hiányzik belõle. (Onnan tudom, hogy véletlenül pont annál a fejezetnél néztem bele az angol változatba...))

Ramiz

Quote from: kikuchiyoAmire fel szeretném hívni a figyelmet, az az, hogy a magyar kiadás (legalábbis az, amit én olvastam [COLOR="LemonChiffon"]PDF-ben[/COLOR], cenzúrázott volt: legalább két bekezdés hiányzik belõle. (Onnan tudom, hogy véletlenül pont annál a fejezetnél néztem bele az angol változatba...))
És mi az, amit cenzúrázni kellett egy ilyen könyvben? :confused:

kikuchiyo

Hááát, éppen egy... khmm, hogymongyam magának... [COLOR="LemonChiffon"]hasonnemûek intim aktusának bemutatásából[/COLOR] tûnt el két bekezdés.
Úgy tûnik, a járkáló hullák nem zavarták a fordítót, de ezt nem vette be a gyomra.
Mindenféle ízléstõl függetlenül ilyet persze nem lehet csinálni. :ejj:

Ramiz

Quote from: kikuchiyoHááát, éppen egy... khmm, hogymongyam magának... [COLOR="LemonChiffon"]hasonnemûek intim aktusának bemutatásából[/COLOR] tûnt el két bekezdés.
Úgy tûnik, a járkáló hullák nem zavarták a fordítót, de ezt nem vette be a gyomra.
Mindenféle ízléstõl függetlenül ilyet persze nem lehet csinálni. :ejj:
Hát ez az. A tisztelt olvasó max lerakja a könyvet, ha nem bírja... (én meg kézbe sem veszem :D )

Ramiz

Elnéztem a Kruspér utcába, vesztemre... elköltöttem az ebédpénzem. :D
Tetszik a hely, és bár a fazon mentegetõzött, hogy most kevés könyv van éppen, olyan könyveket láttam, amelyeket máshol elvétve látok csak (3 William Gibson könyv magyarul!), király (és ritka) Lemek, a Káoszt is majdnem megvettem, stb... Csak nagyon drága.

Djinn

A minap láttam a Don Camillo c. filmet a Tesco egyik polcán, ami arra késztetett, hogy előkaparjam Giovannino GUARESCHI: Don Camillo kisvilága című könyvét és újból elkezdjem olvasni. :haha:
Nem tudom, ismeri e vki, de aki szeret jókat nevetni, annak mindenképpen ajánlott olvasmány. Én lagalábbis nagyon szeretem. :jee:
Van egy Don Camillo és a fiatalok c. könyv is, amit már évekkel ezelött megrendeltem több antikváriumban is, de azóta sincs hír róla. Ha valaki tud sehgíteni az ügyben nagyon örülnék neki. :)
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Kvikveg

kikuchiyo: koszi az alairasodat!!!

Ha valaki a Don Camillos konyvet latja, azonnal szoljon! Hol lehetne megszerezni??? Librinel pl nincs.

Most olvastam el a The Brain-t, Robin Cooktol. RC rakat orvosregenyt irt, ha az ember 2-t elolvas, a tobbit mar be tudja saccolni. Ez valami korabbi muve lehet, mert kicsit komolyabb, mint a tobbi. A tobbiben az atlagfelallas: par furcsa aldozat, fiatal, de mar valamennyire pozicioban levo, jokepu orvosnak gyanusak az esetek, kis csetepate, felettesek nyomas alatt tartjak, szep/kedves noverke/rangban alatta levo noverke szinten felbukkan, minimalis kavaras, huha, megoldas. Ahol kiderul mindig, hogy valami masik orvos kiserletezett az mebereken. Ponyva. Csak orvos, aki irta.
Ennek mas a vege, de nem lovom le a poent. Anno az IPMben jelent meg, noverem szerint ott izgalmas volt, de en ezen majdnem elaludtam, az utolso 20 oldaltol eltekintve alig tortenik valami. Valoszinuleg az is befolyasolt, hogy angolul olvastam vegig egy telken toltott (azert annyira nem faraszto) nap utan. Nyelvgyakorlasnak jo volt. Legalabb tudom, mi az a Pep smear, vagy mi. :hehe: Meg a gynecologist. :lul:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Djinn

Quote from: KvikvegHa valaki a Don Camillos konyvet latja, azonnal szoljon! Hol lehetne megszerezni??? Librinel pl nincs.
Erre egyedüli esély tudtommal az antikvárium. (online antikváriumok is egész jól mûködnek!!) Én is onnan szereztem. :)
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Ramiz

Quote from: Kvikvegkikuchiyo: koszi az alairasodat!!!
Részemről is :merci: . Minden alkalommal összerezzentem, amikor ránéztem, mert féltem, hogy megszokom a hejtelen írásmódot, most végre kijavítottad, tiszta öröm olvasni. :)

Online antikváriumok: tényleg jók, nem olcsó, de vadi új állapotú Vianokat rendeltem. Ingyen házhoz hozzák! :)

Don Camillo: :hail: :) (se a papokat, se a kommunistákat nem szeretem, de itt olyan... aranyosak... ^^)

kikuchiyo

Elolvastam Neil Gaiman Neverwhere c. könyvét.
Most nincs kedvem/idõm hosszabban értekezni róla, mindenetre érdekes összehasonlításokat lehet tenni más mûveivel, fõleg a Stardust-tal.

(Nameg a könyv olvastán eszembe jutott a siralmas budapesti metróhálózat, itt bizony nem játszódhatna a könyv... :rolleyes: )

Ramiz

Viktor Pelevin: Generation 'P'
Ez még A rovarok életénél is jobban tetszik. Jól ír a fazon.