Melyik mangát olvastad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Mattanja, 2004-08-23, 23:43:31

Previous topic - Next topic

Prof. William

Az FTP-na Taanaka Yutaka-s Love romance Collection könyvtárban vannak. Bár ezek H mûvek de a szép rajzolás+az aranyos karakterek miatt megéri megnézni. AZ Itake na Darling ráadásul angol nyelven van meg. Kezd azzal.

via_mala

Vagabond 14. kötet végéig.
Takehiko Inoue egész egyszerûen lenyûgözõen élethû, kiemelkedõ minõségû, már-már mûvészi igényességû rajzai, és a rendkívül érdekes (valós) karakterek teszik ezt a mangát alapmûvé. Komolyan mondom, egyes képkockákat percekig bámultam, annyi apró részlet van rajtuk kidolgozva.
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

zolan43

Kiválló!
Sechs már nem annyira "gépies"!
Alita mégerõsebb lett. ([COLOR="LemonChiffon"]"egyesült" Yokoval[/COLOR])

Alkyra

Hp6:

Igen, én olvasom a könyvet, kövezzetek meg, de ez most(a közepén lévõ nyálas ki-kit szeret részt kivéve) piszkosul durva volt s rohadtúl élveztem.
S itt nem ilyesmire gondolok, hogy véres meg hasonlók(bár az is).
A tények, egyszerû ámde brutális feltárása s közlése hihetetlen jó volt.
Nagyon élveztem, hogy az igazgató s Harry Voldemort emlékeiben kutatva próbálják meglelni a választ a varázsló mibenlétében.
Ezmár nem gyerekjáték, amelyben vicces, humoros, gyerekes dolgok történnek s a fõhõsnek az a legnagyobb baja, hogy meg kell írnia a házifeladatát...
Az utolsó oldalak szinte tökéletesen robolták le véglegesen az 1-2-3 kötetben felépített gyermeki illúziót.
Ez is csak egy világ, hol az emberek korruptak, ki akarják használni a másikat, gyilkosságok sorozata történik s már csöppet sem olyan mesés mint ahogy elõször véltük...
Nem tudom, hogy a fiatalabb olvasók meg fogják-e érteni, hogy Voldemort miért lett ilyen, milyen célok vezérelték, hogy Neki miért kellett meghalnia lepecstélve ezzel az ifjú Harry sorsát.(ezt az irónõ nagyon szépen fejtette ki a legvégén a könyvnek)
Tükõn ülve várom a befejezõ részt s hogy miként alakul a történet vége.

Bocsássatok meg az offért, dehogy On is legyek:

Dears 1-5:
Ez is  teljesen más mint az anime. Már a 2. kötet végén elérjük az anime csúcspontját.(Takeya elfogadja, hogy Õ Ren mestere s Ren az Õ szolgája.)
Egy kicsit komolyabb az animénél.
Nagyon tettszik s továbbra is meg fogom rendelni a következõ részeit.

Prof. William

Deep Love

Nagyon durva kis manga!
Nincs benne vámpír, vagy szörnyeteg esetleg magical girl-ek csak emberi sorsok.

Fõhõsünk egy csinos lány aki mellesleg prosti de titkolja. Fekszik pénzért meg minden...
Lassan süllyed egyre méylebre és mélyebre... durva... Jól be van mutatva...

Aztán egy nap....

De nem árulom el...

Kicsit oylan érzésem volt mint amikor a Rekviem egy álomért néztem. Bár ez nem a drogról szól, de az érzelmek, a magányosság a reméyntelenség, az önundor nagyon jól átjön belõlle.

Azt hittem hogy az elején a Deep Love kifejezést csak poénból adták címnekk, mert mait a csaj mûvelt annak távolról sem volt köz hozzá, de a manga második kötetében világossá váli a történet...

Csakis vidám dolgokkal egybekötve olvassátok! Én így tettem így a végén csak kicsit volt olyan kedvem, hogy kiugorjak az ablakon....

Jó olvasást! :)

U.I.

A japán utcai prostiknak ilyen jól megy?
Mukor az árról beszének a fickó 700 dolcsit mond egy menetért... Nem csoda hogy prosti lett a csajból... :)

Mattanja

Ez most fájt. Elõször nem gondoltam, hogy ilyen lesz, de csak összejött. Valós, szomorú, és igaz...

Köszönöm az ajánlást, Prof. William.
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Alkyra

A csaj milyen hirtelen elhallgatott, mikor ichigo úgy belebaszta a fejét a földbe, hogy szétrepedt a maszkja s vele együtt majdnem a feje is.XD

A manga vlm isteni. Alig várom már, hogy befejezzék ezt a szar boundos cuccot s végre nekikezdjenek az igazi, hamisíthatatlan bleachhez.:whoah:

Lazzaret

Quote from: AlkyraA csaj milyen hirtelen elhallgatott, mikor ichigo úgy belebaszta a fejét a földbe, hogy szétrepedt a maszkja s vele együtt majdnem a feje is.XD

A manga vlm isteni. Alig várom már, hogy befejezzék ezt a szar boundos cuccot s végre nekikezdjenek az igazi, hamisíthatatlan bleachhez.:whoah:

Most olvastam el én is. Ez az igazi Bleach érzés és nem az ami az animes filler vackokban megy. Abból már teljesen kiveszet a Bleach érzés.

www.arkangyalok.uw.hu

Alkyra

Quote from: LazzaretMost olvastam el én is. Ez az igazi Bleach érzés és nem az ami az animes filler vackokban megy. Abból már teljesen kiveszet a Bleach érzés.

Hát nem? Én is pontosan ezt érzem! A mangában ez az érzés még megvan, de a fillerrészekben...áhhh...
Nem tudja vlk mikor lesz vége ennek a szemétnek?

Lazzaret

Quote from: AlkyraHát nem? Én is pontosan ezt érzem! A mangában ez az érzés még megvan, de a fillerrészekben...áhhh...
Nem tudja vlk mikor lesz vége ennek a szemétnek?

Hát ezt sajna nem tudom, de inkább utóbb mint elöbb :( Addig is inkább olvassuk a mangát mert ezerszer jobb.

www.arkangyalok.uw.hu

Alkyra

Quote from: LazzaretHát ezt sajna nem tudom, de inkább utóbb mint elöbb :( Addig is inkább olvassuk a mangát mert ezerszer jobb.

:tezsvir:

SaiyaGin

School rumble ch 104-109
Miért nincs meg a következõ fejezet??? :bruhuhu:

Member

Quote from: SaiyaGinSchool rumble ch 104-109
Miért nincs meg a következõ fejezet??? :bruhuhu:
A School Rumble is neverendingstory lesz? :eeek:

SaiyaGin

Quote from: MemberA School Rumble is neverendingstory lesz? :eeek:

Legalábbis olyan hosszú, hogy kijõjjön belõle még 1 sorozat. :D

Yakumo

Megkaptam a Gunslinger Girl köteteit 1-3-ig.
Nos érdekes "kapcsolat" van az anime-hez képest. Az anime ugye 13 rész. Nos ennek a történetnek, amit az anime-ben láthattunk, annak a második kötetben vége is van. Ez az anime-ben részletesebben is van talán egy kicsivel, de azért átélhetjük ismét az ott történteket. Ezután jön a Manga lényege: mint ahogy ez szokott történni a manga tovább viszi a cselekményt, amire én elsõként (fõleg az anime megnézése után) azt hittem, hogy szükségtelen. Kiderült ez nem így van:jee: (imo)
A továbbvitt történet is nagyon izgalmas, érzelmes és bizony lekötött engem! További akciók, többet megtudhatunk a lányok múltjáról és a különös és néha igen fájdalmas kapocsról, ami "kiképzõjükhöz" köti õket és viszont. Érdekes gondolat jutott eszembe ennek kapcsán. Nagyon sokszor úgy éreztem, hogy a mai Szülõknek nevezett létformák is sokat tanulhatnának ebbõl a mangából, annak ellenére, hogy itt egyáltalán nem szokványos nevelésrõl van természetesen szó. De sok érzelmet és emberséget érzek ebben a történetben. Ezért is fogott meg ez a sorozat régebben.
Ajánlom nektek (az anime-t is!) és várom a további köteteket, mert a 4.-rõl még csak Pre-order-ként sincsen hír. De majd.

kikuchiyo

Kétségbeesésemben, hogy mit is fogok én nézni májusig, leszedtem a Mushishi mangát. Sajnos fordítást csak az elsõ 8 fejezethez találtam, így kénytelen leszek összeszedni minden japántudásomat és nekiállni. Kár, hogy a kanjikkal le vagyok maradva; a bonyolultabb szövegeket kevéssé értem, a szótárazás meg megöli a hangulatot.

Pár fejezetet viszont megnéztem, nagyon hasonlít az animére, talán csak Ginko van egy kicsit máshogy megrajzolva.
Failure is the default option

Ramiz

Quote from: Prof. WilliamDeep Love
Ezt nem tudná valaki feltölteni ftp-re? :) Ha jól értettem, nem is túl hosszú. Kíváncsi vagyok egyébként nagyon. :merci:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Yakumo

Quote from: Prof. WilliamDeep Love

Nagyon durva kis manga!
Nincs benne vámpír, vagy szörnyeteg esetleg magical girl-ek csak emberi sorsok.
HOL

VAN

EZ?

EZ KELL!  Honnan-honnan?

Mattanja

Én is oda tudom adni, 80 mega tömörítés nélkül.
8]]=((

Feldin

szintén megvan. az elsõ tetszett a legjobban.
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Ramiz

Ha zsozsonak megfelel (mért ne felelne, én is feltölthettem a PXI-t) lécci töltsétek fel! :merci:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

ArchElf

Legutoljára a Planetes-t olvastam és nagyon-nagyon tetszett... Sok dologban különbözött az animétõl, de nem mondanám, hogy az egyik vagy a másik sokkal többet nyújtott volna. Ha nem lennék most olyan fáradt, mint az állat, írnék egy fél oldalas összehasonlítást, de most csak annyit mondok, lehet, hogy ez lesz az elsõ authentikus mangám.
:)
AE

あさ。。。あさだよ。。。あさごはん たべて がっこう いくよ。。。

0118 999 881 999 119 725...3

zolan43

Illuminati-Manga kiadta a befejezõ 2 fejezetet.:whoah:

Ramiz

Quote from: 'ArchElf[HUN']Legutoljára a Planetes-t olvastam és nagyon-nagyon tetszett... Sok dologban különbözött az animétõl, de nem mondanám, hogy az egyik vagy a másik sokkal többet nyújtott volna. Ha nem lennék most olyan fáradt, mint az állat, írnék egy fél oldalas összehasonlítást, de most csak annyit mondok, lehet, hogy ez lesz az elsõ authentikus mangám. :)
AE
Csak belenéztem, de nagyon máshogy néznek ki a szereplõk... Viszont az orosz csaj vetkõzik, amit hiányoltam az animébõl... :cool: Micsoda dögös nõ!

zolan43

Prince of Tennis

Sport témához képest elég jó, a szereplők változatosak (Kaidou alias Viper a kedvenc), bár az "önaktualizálás" után kicsit elment tőle a kedvem...

Mattanja

Igényesen megrajzolt kegyetlen stílusú manga - de azért horrornak nem nevezném. Veszélyes hímek és nőstények, sok vér, erőszak, különféle világnézetek ütközése. Eddig nagyon tetszik.
8]]=((

kikuchiyo

Ha nem szégyellném bevallani, akkor bevallanám, hogy a Victorian Romance Emma utolsó fejezetét olvastam legutóbb. A múlt2századi Angliában játszódó HC romantikus történet, gazdag csávó vs. szegény cselédlány. A korabeli helyszínek, ruhák, viselkedési minták hitelessége miatt érdekes els?sorban.
Ez az utolsó fejezet vhogy nem zárta le teljesen a történetet, túl sokat hagy a képzeletre.

Mattanja

Kellett nekem tovább olvasni, most még kíváncsibb vagyok, hogy mi lesz ezután. Az előbiből lemaradt, hogy helyenként dühítően egyszerű a rajzolás a megszokotthoz képest, és nem egy harci jelenetet többször meg kellett néznem rendesen, hogy rájöjjek kinek melyik karja-lába hol van.
8]]=((

zolan43

Manga-Sketchbook kiadta a záró 15 kötetet. Akik látták az élőszereplős filmet azok nem fognak meglepődni a végkifejleten. :uzi:

kikuchiyo