Melyik mangát olvastad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Mattanja, 2004-08-23, 23:43:31

Previous topic - Next topic

roderick

NieA_7-et is õ alkotta, nemcsak a karaktereket tervezte. de ez igazából csak fölösleges :_piszka: -lódás

Amúgy 1000x hála a linkért, asszem ez még nem volt meg nekem... már majdenm elkezdtem tanulni, de megmentettél:)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Ramiz

Quote from: kikuchiyoNem ismered?!? Azt mered mondani, hogy nem ismered a Haibane Renmei alkotóját, aki mellesleg a Lain, a NieA_7 és a TExhnolyze karaktereit is tervezte, és sokan az egyik legtehetségesebb mangarajzolónak tartják?
Most, hogy így mondod, már rémlik. A felsorolt mûvekbõl csak a Texhnolyze-t ismerem, azt imádom is, top 5-ös anime nálam, nagyon király! :cool: Lain már be van készítve, és elõbb-utóbb a HR-t sem kerülhetem el, de nem szeretnék ilyen nagy mûveket unni, ezért várok a megfelelõ lelkiállapotra. (Addig is One Piece, 130-nál vagyok még csak.)

Quote from: kikuchiyoBTW. azért írom így a nevét, mert õ is így írja: amikor még internetes zugrajzolóként tevékenykedett, ez volt a nickje.
Ááá... so ka.

EDIT: ez marha jó volt, ez a manga... rövid, és a végére már majdnem sikerült valamennyit megértenem ebbõl a skrizofén, kilátástalan látomásból (ami némileg a PXI-re emlékeztetett), amikor az utolsó oldalon AB elmagyarázta, hogy ez egy hosszú történet kis részlete, magyarul nem is lehet megérteni ennyibõl... de azért reméli, hogy nem sajnáluk elolvasni. ^^ Hát nem. Melyik mangájával folytassam? HR manga? :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kikuchiyo

Nem is tudom. Igazából neki csak ilyen rövid kis szösszenetei vannak, ha jól tudom.
A HR manga is ilyen, van belõle 4 fejezet összesen, amibõl az elsõ kettõ nagyjából lefedi a sorozat elsõ részét, van egy 'extra' ami tkp. poénos kis rajzocskák gyûjteménye, hozzám hasonló fanoknak bejön, de neked, mint un-initiated véglénynek nem biztos, az utolsó meg durván spoileres.
Ha feltétlenül hozzá akarsz fogni, akkor elõször a manga elsõ két fejezete, aztán a sorozat, aztán egy hét betegszabadság, aztán még egyszer a sorozat, aztán a maradék manga meg a háttérképek meg a fanficek meg a doujinok meg a... *lerángatják a pódiumról*
Failure is the default option

kikuchiyo

Ha má' itt cseszem el az idõm, egy kérdés:

Errõl a "Külföldi a férjem" c. "képregényrõl", amit az index cikkében említenek (lásd japán kultúra topik), tud vki vmit?
Érdekes lehet.

roderick

Quote from: kikuchiyoNem is tudom. Igazából neki csak ilyen rövid kis szösszenetei vannak, ha jól tudom.

Igazából énse tudom mibõl élhet meg a faszi, Niea_7 manga is csak pár fejezetes, amúgymeg animékbe csak karakterdesignolt, szóval jól csinálja a dolgot: kitalálja a lényeget aztán hagyja másoknak hogy megcsinálják, mégit öt istenítik az olyan balgák mint én:)
Namajd egyszer ha megtanulok japánul elolvasom a honlapját:)

kikuchiyo

Úgy is föl lehet fogni, hogy annyira kreatív a pali, hogy egymás után bugyognak elõ a brilliáns ötletek belõle, de ideje sincs kidolgozni õket, mert már hajtja az önkifejezési kényszer, hogy egyre újabb és újabb dolgokat alkosson...

Andi

A Gunnm-ban sem rajongtam a Motorball-ért, de ez a manga kifejezetten tetszett. Elõször kicsit rövidnek tûnt az a 4 fejezet, de mégis egy kerek történetet mond el. A rajzolás szép, a történet érdekes és vannak benne cyborgok rendesen:whoah:

Ramiz

Quote from: kikuchiyoA HR manga is ilyen, van belõle 4 fejezet összesen
:3x3: Ez milyen már? Végig sem rajzolta? Vagy ez ilyen utólag-manga? Akkor már inkább az anime, azt legalább befejezték... :rolleyes: Vagy megkeresem azt a Nivea 7-et.

Quote from: kikuchiyoHa feltétlenül hozzá akarsz fogni, akkor elõször a manga elsõ két fejezete, aztán a sorozat, aztán egy hét betegszabadság, aztán még egyszer a sorozat, aztán a maradék manga meg a háttérképek meg a fanficek meg a doujinok meg a... *lerángatják a pódiumról*
:lol: De mégiscsak csinált valami komolyat!?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

roderick

Quote from: Ramiz:Vagy megkeresem azt a Nivea 7-et.

NieA_7, de ha megtaláltad szólj, merténcsak japánul találtam meg azt a kb. 2 fejezetet ami van beõle a sorozat Artbookjában.

Amúgy Haibane-nél is elõõb volt az a pár chapter manga, meglátták benne az ötletet és megcsinálták sorozatban, Nie_7 is ilyesmi lehetett, csakhát ott a sorozat elég so-so lett... mondjuk nekem tetszik, mertén elvakult vagyok:)

QuoteÚgy is föl lehet fogni, hogy annyira kreatív a pali, hogy egymás után bugyognak elõ a brilliáns ötletek belõle, de ideje sincs kidolgozni õket, mert már hajtja az önkifejezési kényszer, hogy egyre újabb és újabb dolgokat alkosson...
Hát jah, csak ilyen kevés embernek sikerül, hogy ennyire megússza "nagy mû" nélkül:)

Amúgy felteszem vagy van valami jól fizetõ polgári állása vagypedig sikerül illusztrációkból (pl. könyvborítok stb.) elivselhetöen megélnie:)

roderick

Quote from: Ramiz:Vagy megkeresem azt a Nivea 7-et.

NieA_7, de ha megtaláltad szólj, merténcsak japánul találtam meg azt a kb. 2 fejezetet ami van beõle a sorozat Artbookjában.

Amúgy Haibane-nél is elõõb volt az a pár chapter manga, meglátták benne az ötletet és megcsinálták sorozatban, Nie_7 is ilyesmi lehetett, csakhát ott a sorozat elég so-so lett... mondjuk nekem tetszik, mertén elvakult vagyok:)

QuoteÚgy is föl lehet fogni, hogy annyira kreatív a pali, hogy egymás után bugyognak elõ a brilliáns ötletek belõle, de ideje sincs kidolgozni õket, mert már hajtja az önkifejezési kényszer, hogy egyre újabb és újabb dolgokat alkosson...
Hát jah, csak ilyen kevés embernek sikerül, hogy ennyire megússza "nagy mû" nélkül:) (edit: najó most nézem, hogy a Haibene-nek a scriptjét is õ irta, nem mással iratta meg:) )

Amúgy felteszem vagy van valami jól fizetõ polgári állása vagypedig sikerül illusztrációkból (pl. könyvborítok stb.) elivselhetöen megélnie:)

Ramiz

Ok, szólok, ha találtam valamit, vagy ha meglátom benne a swinget, ami annyira elkap, hogy én is belépek a Fan Clubba és csináltatok mindenkinek "y.AB" feliratú pólót. :)

Btw vettem Eden mangát hirtelen felbuzdulásból a Lurdyban, majd este beszámolok (addig meg vizsgázok egyet, bwuhahah).

TurboK

Quote from: AndiA Battle angel Alita:Last ordert olvasta valaki az 1. kötet után? Csak érdekel hogy milyen, hogy érdemes-e belekezdeni vagy nem..
a második chapterig jó, utána viszont nagyot ugrik és elég hirtelen.

edit: chapter 6 viszont nagyon visszahozza a lelket a sztoriba.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Andi

Ok, köszi, már a 6. kötetet is kivégeztem :D

death_scythe

Most kezdtem el olvasni életem elsõ mangaját. Tök fura mert az anime hatására kezdtem el holott mindehol azt írják a manga jobb(szebben van rajzolva mint az anime, ami egyébként igaz, de engem ez abszolut nem zavart)
szóval nem bírtam ki hogy nem tudom mi történik az anime vége után úgyhogy neki estem. Angolul az elsõ 5 volume-nál(chapter 40) tartanak ami kb az anime fele, úgyhogy ha valakinek megtetszik az akár el is kezdheti nézni az anime-t, mert az egészen kb 72 chapter-ig tart. Amúgy én az Animescans-esek fordítását olvasom, (nem'tom fordítják e mások is) néhol kicsit angoltalanok a fordítások de ezt a hely hiány számlájára írom(az alkotó nem túl nagy szöveg buborékokat használ eredetileg). Nyersben éppen a 90-ik chapter-nél járnak Jappánban.A manga amúgy romantikus jellegû néhol kicsit drámai de azért nem annyira+ eechi.

Miki-chan RULZ(chapter 36;) )

PS: Alkyra azt tudom hogy nézed az anime-t de a manga-t is olvasod??
Hanem akkor enye-benye, szégyeld magad és ess neki azonnal, a honlapjuk forumában le van fordítva a ch 75 és 76 is ha érdekel(remélem a kettõ közötti részeket a ch 40 és ch75 nem ugorják át)

I am Madlax.  I am the pain when you touch the truth.  The existance born from sadness.

Alkyra

Nagyon jó. Sokkkkkaaaallll jobb mint az anime.
Egyrészt a kedvenc fõhõsnõmet is többet szerepeltetik(Nishino), s sokkal jobban meg van spékelve a sztori.^^
A 9. chapter végén meg majdnem el kezdett vérezni az orrom.:ejnye: (MÉSZ ONNAN MANAKA!!:grrr:  Õ AZ ENYÉMMMMMM!!!:hahaha: :hahaha: :hahaha: )

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a vége.
Lehet h meg is rendelem az Onegai sorozat mellé.

Alkyra

Még nincs vége? Én teljesen aztt hittem, hogy 14-nél megáll a sorozat...
Nah mind1.^^Ez több olvasni valót, s a több élvezet jelent számomra.Hehe.:hahaha:

Lazzaret

Most fejeztem be a 11. dik kötetett. Suggoi!!! Hát nem egyszerü az biztos. Még a végén kiderül hogy nem is az ördögök a rosszak. Ök csak egy kicsi elmebetegek :D No de az angyalok se egyszerüek. Komolyan mondom szinte letehetettlen tudni mi lesz a következõ lépés a történetben. Teli van fordulatokkal és izgalmas jelenetekkel. Plussz rengeteg magyarázás és fényderítés a homályban ráadásul baromi jól kiegyensúlyozva.Igy sosem lehet ráunni.
Eddig baromi jó volt.

www.arkangyalok.uw.hu

Rounin

Quote from: LazzaretMost fejeztem be a 11. dik kötetett. Suggoi!!! Hát nem egyszerü az biztos. Még a végén kiderül hogy nem is az ördögök a rosszak. Ök csak egy kicsi elmebetegek :D No de az angyalok se egyszerüek. Komolyan mondom szinte letehetettlen tudni mi lesz a következõ lépés a történetben. Teli van fordulatokkal és izgalmas jelenetekkel. Plussz rengeteg magyarázás és fényderítés a homályban ráadásul baromi jól kiegyensúlyozva.Igy sosem lehet ráunni.
Eddig baromi jó volt.

Majd jönnek az igazi ördögök is :__devil:

Ha mégis megunnád, szólj. Addig faragok egy böszme nagy keresztet :bsd:

Groven

Mai Otome kapcsán megtaláltam a teljes Mai Hime mangát. Elkedztem olvasni és hát izéé.... ledöbbentem. Az 1 dolog, h 1-2 dologban lényegesen eltér az animetõl, de sokkalta durvább! Néha a pulzusom verését érzem a halántékomon úgy izgulom végig a fejezeteket. Még nem végeztem, kb a negyedét olvastam el eddig. De folytatom.:)

Manitu

Quote from: AlkyraNagyon jó. Sokkkkkaaaallll jobb mint az anime.
Egyrészt a kedvenc fõhõsnõmet is többet szerepeltetik(Nishino), s sokkal jobban meg van spékelve a sztori.^^
:tezsvir:  Teljesen egyetértek :) Kár hogy már vége :(

Quote from: GrovenMai Otome kapcsán megtaláltam a teljes Mai Hime mangát. Elkedztem olvasni és hát izéé.... ledöbbentem. Az 1 dolog, h 1-2 dologban lényegesen eltér az animetõl, de sokkalta durvább! Néha a pulzusom verését érzem a halántékomon úgy izgulom végig a fejezeteket. Még nem végeztem, kb a negyedét olvastam el eddig. De folytatom.:)
Hol találtad meg? Nekem csak az elsõ három kötet van meg, és ha jól tudom még kettõ van, amit sehol nem lelek.

Alkyra

Quote from: Manitu:tezsvir:  Teljesen egyetértek :) Kár hogy már vége :(

Nem értem mirõl beszélsz. Én most töltöttem le a 18. fejezetet hozzá.
Ott véget ér a manga? Te hol hagytad abba?

u.i.: Egyb. örömmel konstálom h az avatarod a kedvenc szereplõm.^^(most megjelent egy lány, Kozue, õt is kezdem nagyon megkedvelni) Remélem õt fogja választani majd a végén.(vagy kozuet.^^)

Manitu

Quote from: AlkyraNem értem mirõl beszélsz. Én most töltöttem le a 18. fejezetet hozzá.
Ott véget ér a manga? Te hol hagytad abba?

u.i.: Egyb. örömmel konstálom h az avatarod a kedvenc szereplõm.^^(most megjelent egy lány, Kozue, õt is kezdem nagyon megkedvelni) Remélem õt fogja választani majd a végén.(vagy kozuet.^^)
Nekem is Nishino meg Kozue a kedvenceim :) Látom jó ízlésed van :)
Amúgy én már végigolvastam, 19 kötetes.

Alkyra

Quote from: ManituNekem is Nishino meg Kozue a kedvenceim :) Látom jó ízlésed van :)
Amúgy én már végigolvastam, 19 kötetes.

Tényleg? Te, a 19. kötetet honnan tudom letölteni?
Vagy neked megvan eredetiben? Még egy utolsó kérdés::)
Manaka fog vlkt választani a végén? Én nagyon remélem, hogy igen.
Ne lõdd le h kit, csak annyit mondj, hogy fog-e vagy nem.(a sok lány egy pasira animoknál ált. ez szokott lennie h egyiket se...)

Manitu

Quote from: AlkyraTényleg? Te, a 19. kötetet honnan tudom letölteni?
Vagy neked megvan eredetiben? Még egy utolsó kérdés::)
Manaka fog vlkt választani a végén? Én nagyon remélem, hogy igen.
Ne lõdd le h kit, csak annyit mondj, hogy fog-e vagy nem.(a sok lány egy pasira animoknál ált. ez szokott lennie h egyiket se...)
Hát, még a nyáron szedtem le torrentrõl, egy amatõr csapat megunta hogy Yanime olyan lassan halad, és kitolta az utolsó négy kötetet iszonyatos minõségû magazinscanekben, én meg nem tudtam nem leszedni :D
És meg lehet nyogodni, választ valakit, de csak az utolsó 3-4 oldalon derül ki kit :D

Groven

Quote from: ManituHol találtad meg? Nekem csak az elsõ három kötet van meg, és ha jól tudom még kettõ van, amit sehol nem lelek.

Háááát ITT!:) A listát görgesd le ott lesz. Van más finomság is.

Manitu

Quote from: GrovenHáááát ITT!:) A listát görgesd le ott lesz. Van más finomság is.
Tényleg :) Pedig annó itt kezdtem el az Ichigot meg a Himét is olvasni :) Thnx .

Alkyra

Quote from: ManituHát, még a nyáron szedtem le torrentrõl, egy amatõr csapat megunta hogy Yanime olyan lassan halad, és kitolta az utolsó négy kötetet iszonyatos minõségû magazinscanekben, én meg nem tudtam nem leszedni :D
És meg lehet nyogodni, választ valakit, de csak az utolsó 3-4 oldalon derül ki kit :D

Uccsó 3-4 oldal? Beh. Illik Manakához, hogy a legutolsó pillanatban dönti el.:)
Érdekes várom...Most épp Kozue-channal rejtegetõznek(természetesen oda nem illõ pózban) egy "perverz" elõl.:hahaha: :hahaha:

Mattanja

Eddig nem tudtam abbahagyni, most pedig nincs más választásom. Ne foglalkozzatok az animével, olvassátok ezt, megéri. :jee:
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Alkyra

Gyönyörû. Egyszerûen gyönyörû.Isteni manga.
A történet, a karakterek, a cselekmények, mind egytõl egyik isteniek.
A rajzolásához, bár hozzá kellett szoknom az elején, de késõbb már nagyon jó lett.
Mindenkinek ajánlom, aki szereti a shoujo-t. Ez egy igazi minõségi manga.
Mindenképpen érdemes elolvasni a 19 kötetet.
Csak jót tudok mondani errõl.

Értékelés:
150%/100%

Lazzaret

Quote from: AlkyraGyönyörû. Egyszerûen gyönyörû.Isteni manga.
A történet, a karakterek, a cselekmények, mind egytõl egyik isteniek.
A rajzolásához, bár hozzá kellett szoknom az elején, de késõbb már nagyon jó lett.
Mindenkinek ajánlom, aki szereti a shoujo-t. Ez egy igazi minõségi manga.
Mindenképpen érdemes elolvasni a 19 kötetet.
Csak jót tudok mondani errõl.

Értékelés:
150%/100%

Ha egyszer végre lesz idõm mangát olvasni és befejezem az angel sanctuaryt ez lesz a következõ a soron:)

www.arkangyalok.uw.hu