Melyik mangát olvastad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Shiroi., 2004-08-23, 23:43:31

Previous topic - Next topic

NLZ

Quote from: Megmurdel on 2015-03-08, 18:49:18
Quote from: NLZ on 2015-03-08, 16:03:16
Qualia the Purple
Végre véget ért az őrület. Sajna nem lett semmi extra a végére, csak happy end.
8/10
Még nem sikerült elolvasnom a végét, de én happy end-re számítottam, szóval nálam is jó pontot fog kapni.
Engem ez a valódi őrület fogott meg, ahogy próbálkozott. Ezek után a lezárás nem tartotta nekem a szintet.
[reserved]

Zelda

Quote from: fema on 2015-03-08, 20:00:06
Quote from: Zelda on 2015-03-08, 16:54:40
Sword Art Online up to volume 14.
Épkézláb a fordítás? Úgy értem, hogy élvezhető vagy csak érthető? Szabad kérdezni itt a forrás felől? Amit én egyszer néztem, kb úgy nézett ki, mintha egy 8 éves írta volna :D
A fordítás átlagon felüli. :D

Megmurdel

Quote from: NLZ on 2015-03-08, 20:14:30
Quote from: Megmurdel on 2015-03-08, 18:49:18
Quote from: NLZ on 2015-03-08, 16:03:16
Qualia the Purple
Végre véget ért az őrület. Sajna nem lett semmi extra a végére, csak happy end.
8/10
Még nem sikerült elolvasnom a végét, de én happy end-re számítottam, szóval nálam is jó pontot fog kapni.
Engem ez a valódi őrület fogott meg, ahogy próbálkozott. Ezek után a lezárás nem tartotta nekem a szintet.
Most már értem mire gondoltál. Viszont MAL-on nekem 21 ch-t írtak, viszont a 2 extrával is az csak 20 .. esetleg valami ötlet?

NLZ

Quote from: Megmurdel on 2015-03-09, 11:49:39
Most már értem mire gondoltál. Viszont MAL-on nekem 21 ch-t írtak, viszont a 2 extrával is az csak 20 .. esetleg valami ötlet?
Érdekes.
Viszont 18 végén ott van, a köszönő üzenet (nem spoileres] és a kötet végi oldal, szóval nem tudom én se, honnan jön a 21.
Sajna a 3. kötet első (12.) fejezete úgy néz ki, hogy újságból van scannelve, így nincs benne tartalomjegyzék.
[reserved]

Megmurdel

Quote from: NLZ on 2015-03-09, 12:06:33
Érdekes.
Viszont 18 végén ott van, a köszönő üzenet (nem spoileres] és a kötet végi oldal, szóval nem tudom én se, honnan jön a 21.
Sajna a 3. kötet első (12.) fejezete úgy néz ki, hogy újságból van scannelve, így nincs benne tartalomjegyzék.
Ok, köszi az infót. Mondjuk előfordult már ilyen 1-2 helyen ha jól emlékszem, így viszont nem keresgélek még egy fejezetet.

LuckyDingo

Shigatsu wa Kimi no Uso 43
Most komolyan ennyi, [spoiler]Kaorinak lőttek? [/spoiler]:S Értem én hogy arra mennek, [spoiler]hogy az ő halálát, már képes lesz feldolgozni Kousei, [/spoiler]de akkor is, csöppet szívszorító lenne a bad ending.

Zelda

Quote from: LuckyDingo on 2015-03-10, 02:56:53
Most komolyan ennyi, [spoiler]Kaorinak lőttek? [/spoiler]:S Értem én hogy arra mennek, [spoiler]hogy az ő halálát, már képes lesz feldolgozni Kousei, [/spoiler]de akkor is, csöppet szívszorító lenne a bad ending.
Pedig nagyon úgy tűnik, hogy ez a vége.

Megmurdel

Még a spoilereket se kell megnézni, hogy sejtsem miről van szó szóval. (╯°□°)╯︵ ┻━┻

LuckyDingo

Quote from: Zelda on 2015-03-10, 15:26:48
Quote from: LuckyDingo on 2015-03-10, 02:56:53
Pedig nagyon úgy tűnik, hogy ez a vége.

És tényleg, nem tudom hogy mit gondoljak erről. Hirtelen vége lett és Kousei jövőjéről semmi nincs. :S Na mindegy fura volt szép voltaz anime még hozzá is tett a zenével, de valahogy a végével nem vagyok elégedett.

NLZ

Mahou Tsukai no Yome
Hánytatott sorsú kislányt elragad egy szörny a világ egy másik "oldalára", hogy mágust neveljen belőleg. Meg poénkodnak azzal, hogy a feleségének akarja, de ez csak a leányálom izzítására szolgál. Tetszik a világa, érdekesek a karakterek, csak kissé lassan csöpögtetik az információt. Nem is tudom, miért nem futottam még bele eddig.

Sekai Oni
Hánytatott sorsú kislányt elragad egy szörny a világ egy másik "oldalára", hogy többedmagával megvédje a Földet azt elpusztítani akaró szörnyektől. Ez már közel sem olyan vidám, a kislányt verik, megerőszakolják, stb. De ez csak az elején, később már csak a harc van. Kb ilyen Gantz stílusban megy, időről időre beidézik őket, leverik a szörnyet és megy tovább az élet. Jah, és mindenkinek megvan a saját elmeroggyantsága. Azért érdekes darab.
[reserved]

NLZ

Kubera 2x129 Ugh. Nem tudom szavakba önteni, csak nézem tehetetlenséggel, ahogy a jól felépített szörnyűséges kimenetel szép lassan beteljesül.
[reserved]

frozenstein

To Aru Majutsu no Index New Testament vol.12
Nem volt rossz, de még mindig csak egy felvezetőt kaptunk a Magic God Arc-hoz :_piszka:. Lassan rátérhetnének a lényegre.

Leara

Véget ért a Pandora Hearts. Kicsit sietősnek tűnt az utolsó fejezet, de összességében méltó lezárás volt. Viszont úgy érzem, hogy nem ártana egy újrázás, mert annyi kavarás volt a sztoriban, hogy már most sem emlékszem pontosan mindenre :D. 9/10
MAL

Megmurdel

Rising x Rydeen Nekem nagyon bejött az elején aztán megláttam, hogy befejeződött, nah ott már tudtam, hogy elkaszálták. LN-t szívesen elkezdeném, de ha jól tudom nincs érdemleges angol fordítás, úgyhogy, majd egyszer ha kap anime adaptációt, talán többet megtudok róla. 7/10

Cross x Regalia Kb ugyan az a helyzet itt is. Pedig ez se indult rosszul.6/10

chilip

blackronin

Hunter x Hunter manga (349-ig)
A 2011-es anime értékelésem is megtalálható a "Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?" topicban.
Ezt csak azért emelem ki, mert írok benne eléggé eltérő dolgokról is a mangához viszonyítva.

Összegzés:
4/10.

Nem akarom nagyon elhúzni, így jöjjenek a főbb érvek/ellenérvek a sorozat mellett...
Azt már előre leszögezem, hogy nem tervezem folytatni a manga olvasását.
A mangát csak azt az anime feldolgozás miatt olvastam mellé, hogy korrektebb képet alkothassak az egészről.

Jó:
[spoiler]- Bíztató kezdet a Vadász Vizsgával
- Vannak érdekes karakterek benne pl. Ging, Hisoka, Chrolo Lucifer, Meruem, Netero, Fantom Társulat tagjai, Zordlic család néhány tagja, Morel, Knuckle
- néhány képesség jópofa pl. Hisoka Bungee Gum, Kaito "Slotja", Netero képessége, Morel füstje
- Van pár izgalmas harc pl. Meruem vs Netero, Fantom Társulat vs Kimérahangyák
- előfordult hogy az art néha bejött, valamint a hangulat is megütött egy bizonyos szintet
- kedvenc arc: Yorkshin Town, ez nagyjából rendben volt[/spoiler]

Rossz:
[spoiler]- Gon mint főszereplő katasztrófális. Minden tekintetben (design, személyiség, képesség, történet, cél) egy szánalom.
Utálom őt.
- Killua, Leorio, Kurapica röhejes szerepeltetése (Killua állandóan van, míg a másik kettőt alig látjuk) és elhelyezése a történetben (gyenge backstory-k, kötődés nem alakul ki)
- rengeteg gyenge vagy "hulladék" színvonalú karakter pl. Kiméra hangyák többsége, a mellékszereplők kb. 80 %-a (hosszú lenne felsorolni)
- említésre sem méltó rajzolás a manga 70-80 %-ában, gusztustalan és igénytelen az egész
- Togashi hozzáállása az egész sorozathoz vérlázító
- a sorozat teljesítménye hullámzó, legtöbbször nem üti meg még az átlagos kategóriát sem
- szörnyű történetvezetés, gyakran unalomban fulladó arc-ok és események
- legrosszabb arc: Greed Island, legnagyobb csalódás: Chimera Ant arc[/spoiler]

chilip

Quote from: blackronin on 2015-05-10, 17:08:41
Hunter x Hunter manga (349-ig)[spoiler]
A 2011-es anime értékelésem is megtalálható a "Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?" topicban.
Ezt csak azért emelem ki, mert írok benne eléggé eltérő dolgokról is a mangához viszonyítva.

Összegzés:
4/10.

Nem akarom nagyon elhúzni, így jöjjenek a főbb érvek/ellenérvek a sorozat mellett...
A mangát csak azt az anime feldolgozás miatt olvastam mellé, hogy korrektebb képet alkothassak az egészről.

Jó:
[spoiler]- Bíztató kezdet a Vadász Vizsgával
- Vannak érdekes karakterek benne pl. Ging, Hisoka, Chrolo Lucifer, Meruem, Netero, Fantom Társulat tagjai, Zordlic család néhány tagja, Morel, Knuckle
- néhány képesség jópofa pl. Hisoka Bungee Gum, Kaito "Slotja", Netero képessége, Morel füstje
- Van pár izgalmas harc pl. Meruem vs Netero, Fantom Társulat vs Kimérahangyák
- előfordult hogy az art néha bejött, valamint a hangulat is megütött egy bizonyos szintet
- kedvenc arc: Yorkshin Town, ez nagyjából rendben volt[/spoiler]

Rossz:
[spoiler]- Gon mint főszereplő katasztrófális. Minden tekintetben (design, személyiség, képesség, történet, cél) egy szánalom.
Utálom őt.
- Killua, Leorio, Kurapica röhejes szerepeltetése (Killua állandóan van, míg a másik kettőt alig látjuk) és elhelyezése a történetben (gyenge backstory-k, kötődés nem alakul ki)
- rengeteg gyenge vagy "hulladék" színvonalú karakter pl. Kiméra hangyák többsége, a mellékszereplők kb. 80 %-a (hosszú lenne felsorolni)
- említésre sem méltó rajzolás a manga 70-80 %-ában, gusztustalan és igénytelen az egész
- Togashi hozzáállása az egész sorozathoz vérlázító
- a sorozat teljesítménye hullámzó, legtöbbször nem üti meg még az átlagos kategóriát sem
- szörnyű történetvezetés, gyakran unalomban fulladó arc-ok és események
- legrosszabb arc: Greed Island, legnagyobb csalódás: Chimera Ant arc[/spoiler]
[/spoiler]

hmm hát ez is egy vélemény :D nekem a kedvencem a manga

[spoiler]valahogy nem láttam akkora gáznak gont, mint te. igen a kiméra arc az hulladéknak indult de sztem az egyetlen negatívuma az az lett hogy kurva hosszúra nyúlt el. kihozott mindent belőle amit lehetett és ha belegondolsz hogy a hunterek feladata a veszélyes állatok felkutatása is, a kiméra hangyák is azok és jól beleszőtte az új világ mítoszba. a rajzolás az olyan amilyen, én el tudom nézni neki. lényegében amikor először kiad egy chaptert togashi az a vázlat színvonalán van és aztán újrarajzolja őket (vagy újrarajzoltatja). már megszoktam. greed island tényleg nem kellett volna.

nekem a manga a mai napig olyan kedvencem mint neked a toriko / OP de igen, nincs hiba nélkül az tény, csak adna ki új chaptert ;______________________;[/spoiler]

blackronin

chilip:
A leírtakhoz csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy ha nem lett volna a 2011-es anime feldolgozás, valamint csak a mangát ismertem volna, akkor kb. a Greed Island felénél dobtam volna már a cuccot.
A Chimera Ant 120 fejezetes kínlódása pedig egy sértés (arról nem is beszélve, hogy hány évig húzta Togashi és az egyes fejezetek között mennyi szünet volt). Ami pár dolog jó volt benne, azt megemlítettem az értékelésemben.

Sajnálom, de elképzelni se tudom, hogy miként tudsz erre a sorozatra úgy gondolni, mint mondjuk az OP-re...  ^^"
Ha van még kitartásod, akkor hajrá és kövesd a mangát, de én magam részéről befejeztem.
Nem izgat se az új kontinens, se az új kalandok.

chilip

hát itt jön be ki mit tart érdekesnek/izgalmasnak/értékes infonak. ha mindenki ugyanazt szeretné kurva unalmas lenne a világ

Leara

Quote from: blackronin on 2015-05-10, 17:08:41
Hunter x Hunter manga (349-ig)

Összegzés:
4/10.

Hát igen, tényleg kinek mi tetszik :D. Számomra a HxH minden hibája ellenére még mindig egy gyöngyszem a shounenek klisés tengerében :D.
MAL

Zelda

Akatsuki no Yona up to ch 92.
Kb 4-5 hónapja kezdtem bele, eleinte vonakodva, majd egyre lelkesebben olvastam a soron következő chaptert, mivel az anime megragadta a figyelmem. Egy viszonylag átlagos setting-ről van szó, egy nem is olyan reménytelen főhősnővel, és op kompániájával fűszerezve. A sárkányok mind igazi egyéniségek, Yoon egy zseni bishi, és Hak the thunder beast (őt nem kell magyarázni, kb. mindent visz, ha haderőről és hűségről van szó). Nálam Shin-Ah viszi a pálmát, nem tudok betelni vele.  :D
Összességében rendkívül jó manga, még talán a Reimei no Arcana-t is veri, holott az nagy kedvencem. Érdeklődve várom a következő chaptert.

Haikyuu! in one go from the 1st to the 160th ch.
Mert sport mangából sosem elég (legalábbis nekem). Gyorsan olvasható, igényes, izgalmas, szórakoztató manga. Kb. egy szinten van a Daiya no A-vel, a különbség csak annyi, hogy még jobban bele tudom magam élni, mert a baseball-al ellentétben a röplabdában van 4 év tapasztalatom. A tapasztalatok alapján pedig azt kell mondjam, hogy amennyire tudott, megmaradt a valóság talaján, ellentétben a Kuroko no Basuke-vel, ahol a kezdeti (és erősen díjazott) valóságosságtól messzire szárnyaltunk a villámló szemek és a levegőben előzetes rotációs lendület nélküli megmagyarázhatatlan forgások irányába ^^" .
Hinata és Kageyama jó páros, Tsukki pedig jól ellensúlyozza őket. Egyébként az összes karakter jól fel van építve, és az is + pont, hogy kidolgozott a mangaka egy egészen kiemelkedő rivális, de barát légiót Karasuno és a Tokyo-i iskolák csapatai között. Már nagyon várom a Shiratorizawa elleni meccs végét, remélem jól helyrerakják Ushiwaka-t, eddig ő ugyanis a legunszimpibb karakter.  :szemuveges:

Zelda

Eden no Ori (Cage of Eden)
Random kattintás után jutottam el ehhez a darabhoz, de abszolút nem bántam meg a neki szentelt időt. Régen olvastam ennyire izgalmas mangát, egyszerűen minden oldalát élveztem. A Lost c. sorozathoz lehetne legjobban hasonlítani, habár azt sosem néztem végig, mert rém unalmasnak találtam, ez viszont...
A sztoriról röviden: [spoiler]Adott egy repülőjárat, mely Guam-ból indul vissza Japánba fedélzetén több mint 300 utassal, kiknek nagy része kiránduló diák. A repülő nem sokkal indulás után rejtélyes okok miatt lezuhan és az utasok egy lakatlan szigeten találják magukat, ami önmagában nem is akkora katasztrófa, ám hamar kiderül, hogy nagyobb veszélyben vannak, mint valaha is képzelték volna mert egymás után jelennek meg rejtélyes küllemű állatok, melyekről hamarosan kiderül, hogy valaha már egyszer kihaltak... Fő főszereplőnk, Sengoku Akira pedig habár csak egy mihaszna bajkeverő srác volt az iskolában, a szigeten hamar kiderül, hogy mindenkinél rátermettebb, bátor és mindenek felett még a legszorultabb helyzetekben és képes megvédeni a barátait. Az ő vezetésével az eleinte aprócska létszámú csapat egyre nagyobbra dagad, és végül számos veszteség ellenére megoldják a sziget rejtélyeit is.[/spoiler]
Nem volt egy finomkodó manga, pont ez tetszett benne nagyon. Néhol erősen gondolkodóba ejtett és végeredményben egyetértek azzal a konklúzióval, hogy igenis az ember a legnagyobb állat a földön...
Egy anime adaptációt mindenesetre szívesen megnéznék, az egyszer biztos.

Megmurdel

Quote from: Zelda on 2015-06-15, 22:22:21
Én is már évek óta erre várok. :)

Zelda

Quote from: Megmurdel on 2015-06-16, 19:09:01
Vajh' miért, nem is tudom elképzelni.  :D Tényleg nagyon jó volt.

Deadman Wonderland
Már kétszer belekezdtem, mert az anime nagy kedvencem, de csak most tudtam a végére jutni... Cirka 1 délután alatt 40 chapter. Nos, a 40. ch után úgy hirtelenjében összecsapottnak éreztem és pár pillanat erejéig azt gondoltam, hogy ott kellett volna lezárni a sztorit, hogy DW-et elsőre bezárták. De aztán ez az érzés hamar elment mert már azon röhögtem, hogy az öreg mennyire nem bír meghalni. Szerencsére a végén mégis sikerült végre kivonni a forgalomból ál-Hummingbird-öt és onnan már nem volt annyira rossz, bár nem volt sok fantázia benne legalábbis 14 chapterrel a vége előtt tudtam, h kb. mi lesz.
[spoiler]A happy enden viszont erősen meglepődtem, mert ezt az egyet nem vártam.[/spoiler]
Mindenesetre számomra Senji Amazing Shy around women Crow-san adta a hangulatot végig, őt nagyon szerettem. ZUPPASHI!!!

Megmurdel

Quote from: Zelda on 2015-06-17, 18:07:41
Quote from: Megmurdel on 2015-06-16, 19:09:01
Vajh' miért, nem is tudom elképzelni.  :D Tényleg nagyon jó volt.
Igazi rejtély. :D

Ha gondolod beleolvashatsz a mangaka egy újabb mangájába: Deathtopia Én véletlenül bukkantam rá, de eddig nem rossz.

Selmo

Kár, hogy amikor elértek a toronyig, onnantól kitaláltam mi történt.

A tökéletesség unalmas.

Megmurdel

Quote from: Selmo on 2015-06-22, 13:55:49
Kár, hogy amikor elértek a toronyig, onnantól kitaláltam mi történt.
Onnan már lehetett tudni valóban, de nálam nem vesztett az értékéből ez miatt.

Megmurdel

Ratman Végre kint vannak az utolsó fejezetek is. Meg kell, hogy mondjam elég sokat kellet rá várni, de megérte. Én teljesen elégedett vagyok a végével, talán egy dolog van amit furcsálltam, de az nem vészes. Részemről 9/10

Zelda

Quote from: Megmurdel on 2015-06-23, 17:38:51
Ratman Végre kint vannak az utolsó fejezetek is. Meg kell, hogy mondjam elég sokat kellet rá várni, de megérte. Én teljesen elégedett vagyok a végével, talán egy dolog van amit furcsálltam, de az nem vészes. Részemről 9/10
Nahát, el sem hiszem... Hát akkor holnap én is befejezem.  :D

Megmurdel

Quote from: Zelda on 2015-06-23, 22:45:51
Quote from: Megmurdel on 2015-06-23, 17:38:51
Nahát, el sem hiszem... Hát akkor holnap én is befejezem.  :D
Én is csak azért hittem el, mert 3 siteról is kaptam email értesítéseket a fejezetekről. :D