Melyik mangát olvastad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Shiroi., 2004-08-23, 23:43:31

Previous topic - Next topic

SaiyaGin

Quote from: MemberA School Rumble is neverendingstory lesz? :eeek:

Legalábbis olyan hosszú, hogy kijõjjön belõle még 1 sorozat. :D

Yakumo

Megkaptam a Gunslinger Girl köteteit 1-3-ig.
Nos érdekes "kapcsolat" van az anime-hez képest. Az anime ugye 13 rész. Nos ennek a történetnek, amit az anime-ben láthattunk, annak a második kötetben vége is van. Ez az anime-ben részletesebben is van talán egy kicsivel, de azért átélhetjük ismét az ott történteket. Ezután jön a Manga lényege: mint ahogy ez szokott történni a manga tovább viszi a cselekményt, amire én elsõként (fõleg az anime megnézése után) azt hittem, hogy szükségtelen. Kiderült ez nem így van:jee: (imo)
A továbbvitt történet is nagyon izgalmas, érzelmes és bizony lekötött engem! További akciók, többet megtudhatunk a lányok múltjáról és a különös és néha igen fájdalmas kapocsról, ami "kiképzõjükhöz" köti õket és viszont. Érdekes gondolat jutott eszembe ennek kapcsán. Nagyon sokszor úgy éreztem, hogy a mai Szülõknek nevezett létformák is sokat tanulhatnának ebbõl a mangából, annak ellenére, hogy itt egyáltalán nem szokványos nevelésrõl van természetesen szó. De sok érzelmet és emberséget érzek ebben a történetben. Ezért is fogott meg ez a sorozat régebben.
Ajánlom nektek (az anime-t is!) és várom a további köteteket, mert a 4.-rõl még csak Pre-order-ként sincsen hír. De majd.

kikuchiyo

Kétségbeesésemben, hogy mit is fogok én nézni májusig, leszedtem a Mushishi mangát. Sajnos fordítást csak az elsõ 8 fejezethez találtam, így kénytelen leszek összeszedni minden japántudásomat és nekiállni. Kár, hogy a kanjikkal le vagyok maradva; a bonyolultabb szövegeket kevéssé értem, a szótárazás meg megöli a hangulatot.

Pár fejezetet viszont megnéztem, nagyon hasonlít az animére, talán csak Ginko van egy kicsit máshogy megrajzolva.
Failure is the default option

Ramiz

Quote from: Prof. WilliamDeep Love
Ezt nem tudná valaki feltölteni ftp-re? :) Ha jól értettem, nem is túl hosszú. Kíváncsi vagyok egyébként nagyon. :merci:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Yakumo

Quote from: Prof. WilliamDeep Love

Nagyon durva kis manga!
Nincs benne vámpír, vagy szörnyeteg esetleg magical girl-ek csak emberi sorsok.
HOL

VAN

EZ?

EZ KELL!  Honnan-honnan?

Feldin

szintén megvan. az elsõ tetszett a legjobban.
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Ramiz

Ha zsozsonak megfelel (mért ne felelne, én is feltölthettem a PXI-t) lécci töltsétek fel! :merci:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

ArchElf

Legutoljára a Planetes-t olvastam és nagyon-nagyon tetszett... Sok dologban különbözött az animétõl, de nem mondanám, hogy az egyik vagy a másik sokkal többet nyújtott volna. Ha nem lennék most olyan fáradt, mint az állat, írnék egy fél oldalas összehasonlítást, de most csak annyit mondok, lehet, hogy ez lesz az elsõ authentikus mangám.
:)
AE

あさ。。。あさだよ。。。あさごはん たべて がっこう いくよ。。。

0118 999 881 999 119 725...3

zolan43

Illuminati-Manga kiadta a befejezõ 2 fejezetet.:whoah:

Ramiz

Quote from: 'ArchElf[HUN']Legutoljára a Planetes-t olvastam és nagyon-nagyon tetszett... Sok dologban különbözött az animétõl, de nem mondanám, hogy az egyik vagy a másik sokkal többet nyújtott volna. Ha nem lennék most olyan fáradt, mint az állat, írnék egy fél oldalas összehasonlítást, de most csak annyit mondok, lehet, hogy ez lesz az elsõ authentikus mangám. :)
AE
Csak belenéztem, de nagyon máshogy néznek ki a szereplõk... Viszont az orosz csaj vetkõzik, amit hiányoltam az animébõl... :cool: Micsoda dögös nõ!

zolan43

Prince of Tennis

Sport témához képest elég jó, a szereplők változatosak (Kaidou alias Viper a kedvenc), bár az "önaktualizálás" után kicsit elment tőle a kedvem...

kikuchiyo

Ha nem szégyellném bevallani, akkor bevallanám, hogy a Victorian Romance Emma utolsó fejezetét olvastam legutóbb. A múlt2századi Angliában játszódó HC romantikus történet, gazdag csávó vs. szegény cselédlány. A korabeli helyszínek, ruhák, viselkedési minták hitelessége miatt érdekes els?sorban.
Ez az utolsó fejezet vhogy nem zárta le teljesen a történetet, túl sokat hagy a képzeletre.

zolan43

Manga-Sketchbook kiadta a záró 15 kötetet. Akik látták az élőszereplős filmet azok nem fognak meglepődni a végkifejleten. :uzi:

kikuchiyo

kikuchiyo

El is olvastam.
Szinte már Dragon Ball Z-szerűen el van nyújtva ********** halála. :/

(Egye fene, kicsillagozom, pedig teljesen nyilvánvaló, hogy mi fog történni...)

Yakumo

Quote from: kikuchiyo on 2006-04-16, 16:38:36
El is olvastam.
Szinte már Dragon Ball Z-szerűen el van nyújtva *********** :/
PLZ Beware of Spoilers!  :ejnye: ;)

zolan43

Air Gear
"Bandázós" görkorcsolyázós sorozat. Az nagyon LOL amikor motorhajtású görkorcsolyával az épületek oldalfalán közlekednek...
Az alkotó gyerekkorában biztos sokat olvasta a Pinokkiót...

Ramiz

Death Note

Erre most nagyon rákattantam... Izgalmas, ötletes, vicces! Pártatlan vagyok, egyiküknek sem drukkolok teljesen (mint a halálisten), kicsit talán Kira felé húzok, mert ő az, aki több ötlettel előáll, bár [spoiler]ugye már nem csak elítélteket öl, úgyhogy megdőlt az az "elve", hogy jobbá teszi a világot, mert csak a "rossz" embereket pusztítja el.[/spoiler]

Kira

Én D.Gray-mant olvastam/olvasok merthogy még messze nincs befejezve, és szerintem fantasztikusan jó. Ajánlom mindenkinek aki szereti a misztikus, akciódus, bishounenes mangákat X3

zolan43

Mahou Sensei Negima

A szereplőkön látszik, hogy a Love Hina készítője viszi a sorozatot. A 15. kötetnél tartanak.
A harcok a Dragonball-ra hajaznak. A Kyotoi túra után már az anime sorozattól eltérő a története.

Apatilos

termeszetfeletti es vigjatek is egyszerre. igazabol egyikben sem melyultek el nagyon a keszitok - meg is latszik. a poenos reszekert talan megeri elolvasni, ugyis rovid.
Might and glory flowing for a changing dawn
Ancient power reveals from an iron crown

Clear and cold and shining so far and bright
Crush the world in one clash of your blinding light

Yakumo

Megérkezett a Trigun mangám. Nem a Maximum, hanem az első sorozat. "Csak két kötet, de böhöm nagyok. O_O
Mivel ez volt az első manga, amit olvastam (a 3x3 Eyes volt a második) akkor még monitoron^^, ezért szereztem meg eredetiben is. Még mindig nagyon tetszik, visszahozta a régi érzést. :jee: Sokan kritizálják, hogy néha azt sem látják, kinek hol van milye a csatákban, de sztem 5 perc és megszokja az ember.
Love & Peace! :D Read it! :jee: 

kikuchiyo

Apatilos

Quote from: kikuchiyo on 2006-06-19, 12:04:42
Asszem már tudom, mit fogok legközelebb elolvasni:
Tsutomu Nihei: Abara
:hehe: :hehe: :hehe:
jo otlet, koszonom a jelzest. remelem hamar letolheto lesz az egesz.
Might and glory flowing for a changing dawn
Ancient power reveals from an iron crown

Clear and cold and shining so far and bright
Crush the world in one clash of your blinding light

kikuchiyo

Nem hiszem, havonta jönnek ki a fejezetek.

roderick

Vajon ez majd meghaladja-e az 1 kötetes álomhatárt?
Sajna Niheiben már nem bízok :)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

kikuchiyo

Mos méééér mondassz ilyent?? ;)

(A Biomegát is folytatja elvileg, azt olvastam vhol, hogy 2006 áprilisától...)

roderick

Esetleg kell egy eladó híd olcsón? :D
Mondjuk én leszek a legboldogabb ember ha tényleg folytatja :)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Ramiz

kikuchiyo

:G is your friend... olyat keress a listában, hogy omanga.