Melyik mangát olvastad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Mattanja, 2004-08-23, 23:43:31

Previous topic - Next topic

Ramiz

Quote from: ShiroiBár még nem olvastam végig (fõleg mivel tudtommal nincs is vége egyelõre), de igazat kell, hogy adjak mindazoknak, akik azt mondják, hogy jobb mint az anime. Pedig ez a második kedvenc animém (NGE-trónjára tör), mint azt egy-két ember talán tudja is.
Az elején zavart a rajzolási stílus, de ahogy azt Rounin is mondta: a 8. volume-tól ez lényegesen jobb lesz, nekem is sokkal jobban tetszett utána.
Több minden is derül ki belõle, mint az animébõl, izgalmasabb is, minek ragozzam: sokkal jobb!  :jee:

Bocs, de nem tudom megállni: na ugye! ;)

Én imádom a Berserket is meg a Blame!-t is meg a Hellsing-et is, és marha jó, hogy ennyi sok azonos ízlésû ember van itt! :tezsvir:

roderick: Blame! NSE, Biomega, Noise címet tudsz?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

roderick

Quote from: Ramizroderick: Blame! NSE, Biomega, Noise címet tudsz?

Noise asszem fent van az omanga.net-en
a Blame! NSE és a Biomega pedig -már az a kevés ami van belöle- azt az evil-genioustól töltöttem le irc-n.
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Morrandir

Nekem itt virít a gépen a teljes Blame!, és evileg az is az omanga-ról származik.
Reinforcements? I am the reinforcements.

katz

Nemrég fejeztem be. Az anime nagyon tetszett, ez nagyonnagyonnagyonnagyon tetszett. Ritkán olvasok mangát és eddig a Love Hina (mi más?) volt az abszolult kedvencem. Most már nem állítanám ezt ilyen határozottan.
Egy kis POD/Metallica/hasonlók zenei aláfestéssel roppantul hangulatos.
Aki szereti a darkos fantasy horror történeteket annak kötelezõ irodalom.

Pár kérdés a mangával kapcsolatban:
- a vol 29, chapter 247 megvan vkinek, az ftp-n nincs fenn
- hány részes lesz a manga (meddig kell várni a végére)

Feldin

Blimp!
Gyere vasárnap társasozni és hozz nekem DVD-t!!! :)
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Fazék

Quote from: katzPár kérdés a mangával kapcsolatban:
ez fura... nem vettem észre hogy nincs feltöltve, már rakom is föl...

edit2: feltöltve. amint zsozso átrakja, már szedheted is :)

edit:
Quote from: FeldinBlimp!
Gyere vasárnap társasozni és hozz nekem DVD-t!!! :)
lehet róla szó, csak addig írd össze, hogy mi kéne, mert fejem lenni lukacsos.  :rolleyes:

purple haze

A Blame nem rossz, de a rajz nekem annyira nem tetszett (bár lehet, hogy csak a GANTZ elképesztõ grafikái után tûnik "silánynak").

Viszont... Olvastam most egy mangát. A címe HOMUNCULUS. Egyike vizuálisan a legötletesebb mangáknak amiket mostanában láttam. Sajna csak a 4. részig van meg... (tud valaki a folytatásról?)

zsolti123

purple haze:
a Homunculust én is most kezdtem el olvasni, bejön nagyon, bár vizuálisan nekem annyira nem, de a sztori jó, akárcsak a koroshiya-1ben.
egy kis info a mangascreener.com-ról:
Homunculus
Mangaka: Hideo Yamamoto
Serialized in: Big Comic Spirits [Shogakukan]
Length: 4 volumes
Project Status: Joint (with Band of the Hawks)
Status in Japan: continuing (v.5 publishes late February)

szóval sztm március vége elõtt ne várd a következõ részt. de addig olvasd végig az ichit ha tetszik, az már befejezõdött :D

blimp:
a monstert én is imádtam amíg tartott, most az animét nézegetem óvatosan, hogy ne érjem utol az ani-krazet :D ha tetszett akkor azt mondanám hogy nézd meg a 20th century boyst, az is Naoki Urasawa, csak az a baj hogy nemrég dobta a mangascreener mert licenszelte a viz. pedig már csak pár kötet lehetett vissza...  :hogyaza: a sztori legalább ugyanolyan csavaros, és nagyon érdekes.
http://www.mangascreener.com/project.php?id=8&&view=synopsis

a Blame! és nagyon jó meg a Noise is, a sztori sem piskóta de az építmény valami hihetetlenül jól ki van dolgozva, a hatalmas terek, vékony hidak, zeg-zugok...

amiket most olvasok:
a spirit of the sun
king of thorns
Natsunokumo - Spinning Web
Homunculus

nagy kedvencem a route 20, egykötetes manga, érdemes elolvasni.
ja ezek mind mangascreener projektek úgyhogy a http://www.mangascreener.com -on utána lehet nézni meg le is lehet szedni torrenttel.

zolan43

A Death Note-ot töltöm le. A vol4-ig látottak alapján tetszik.
Kár hogy a REAPER-nek nincs szarva...

Fazék

Quote from: FlaserHa eleve egy kissé bekattant mániákus super-violent berseker vagy, akkor azt hogy miden barátodat felfalják; s a legjobb barátod és amúgy ideálod/hõsöd elárul akkor azt még csak-csak kibírod....mármint ha gyakran levezeted a feszültséget egy kis henteléssel.

....de ha a tetejébe magáévá tesz egy démon és torzszülött gyereket szülsz, továbbá nem vagy mániákus pszichopata....hát...

Persze, sztem is már kissé vontatott-elhúzott az egész "retardált-Caska" dolog, de valahol érthetõ, hogy nem fog hip-hopp kigyógyulni, csak mert Gatts elviszi pittypangot szedni.
na ne mondd... én is tisztában vagyok mindezzel, de szinte semmi elõrelépést nem tapasztalunk az állapotában, valami hihetetlenül régóta és engem már kezd untatni a vele kapcsolatos pár poén...

Rounin

Quote from: katzPár kérdés a mangával kapcsolatban:

Ld. pár postal feljebb; mint azt idéztem, nincs látható idõtartamon belül. Abban reménykedem, hogy megélem a végét még. (komolyan!)

(a zenei aláfestéhez csak annyit, hogy Luca Turilli ditto fekszik alá :))

Doggod

No emberek, kb másfél hónapja már, hogy feltöltöttem MPD-Psycho c. mangát animeHQ-ra, de még csak most kezdtem bele... és... éss..ss BOAAAAA..
Eléggé gyomorforgató egy manga... ha ebbõl animét csinálnának, akkor elég botrányt kiváltó darabbá válna... már a manga megjelenése is picit körülményes volt. De ettõl függetlenül ajánlom mindenkinek, aki bírja gyomorral, és szereti a Psicho-Thrillereket.

Hajime no ippo is fölcsúszott a gépemrõl vol 18-ig, elég jó kis manga, boxról szól.

Monster manga is fölment a végéig, szal aki még nem olvasta azt az utolsó pár chaptert, ami hiányzott animeHQ-ról, az most megteheti.

Blame! NSE, meg a Biomega folytatás nem tudjátok, mikor fog végre kijönni?

Ramiz

Quote from: purple hazeA Blame nem rossz, de a rajz nekem annyira nem tetszett (bár lehet, hogy csak a GANTZ elképesztõ grafikái után tûnik "silánynak").

:eeek: :wtf:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

zolan43

24 kötetes mûvet az AnimeHQ-ról szedtem le a vol10 kivételével.
Kórea a színhely. Minden Gimnáziumnak megvan a saját bandája, a bandavezér titulusa a Jjang. A fõszereplõ csaj is egy Jjang, aki nem csinál mást mint alszik, verekszik és zabál. A történet elején egy baleset miatt átkerül egy másik lány testébe, a történet felénél meg amnéziásan vissza a saját testébe.

Ramiz

Noise tetszik, egy kicsit világosabb lett tõle a Blame!
A Biomega fõhõse elég zavaróan néz ki, no meg a medvék is furcsák elsõre...

Ramiz

Ichi the killer manga

Kakihara a filmben sokkal királyabb arc volt - tudom, ezt nem lehet a mangának felróni, de kár érte...
Viszont Jijiri karaktere árnyaltabb, és a sztori is bõvebben bontakozik ki.
Valamint Ichi egy kicsit (sokkal) normálisabb, mint a filmben. Olyannyira, hogy egy avatárt is kölcsönöztem tõle. :)

roderick

Quote from: RamizNoise tetszik, egy kicsit világosabb lett tõle a Blame!
A Biomega fõhõse elég zavaróan néz ki, no meg a medvék is furcsák elsõre...

A Biomega viszont rohadtszépen van megrajzolva... habár lehet a scan minöségén is múlik a dolog, de akkor is iszonytatóan ki van már alakulva a stílusa a fazonnak... most olvasom újra a Blame!-t és azért látszik, hogy Killy pl. elég "sok arcal rendelkezik" még az elején...
BlameNSE-re lennék már naon kiváncsi, de még mindig csak az elsö chapter beszerezhetö...

Ramiz

Az épületektõl, városoktól én is lefontam a lábam...  :eeek: valami eszméletlenül gyönyörû... :cool: na de Nihei Tsutomu mestertõl el is várjuk. :D

Akira 3. köteténél tartok, nagyon tetszik. (A film is van ilyen jó, csak hát kényszerûségbõl erõsen kivonatolni kellett a mangát.) Van más mangája is Katsuhiro Otomo-nak? És hány kötetes voltaképpen az Akira?

roderick

Quote from: RamizAkira 3. köteténél tartok, nagyon tetszik. (A film is van ilyen jó, csak hát kényszerûségbõl erõsen kivonatolni kellett a mangát.) Van más mangája is Katsuhiro Otomo-nak? És hány kötetes voltaképpen az Akira?

Akira 6 kötetes... fent is van mind itt az ftp-n. most néztem meg, mert régen még nem volt.

Ramiz

Ó, az kitûnõ. Akkor nem kell elapróznom, hogy sokáig tartson. :D

Rounin

Quote from: RamizÓ, az kitûnõ. Akkor nem kell elapróznom, hogy sokáig tartson. :D

Ebben ne legyél olyan biztos. Egy éjszakára cirka 15 kötet biztosít elegendõ olvasmányt :) Ennél kevesebb mellett aludni is van idõ :p

zsolti123

Quote from: RamizAz épületektõl, városoktól én is lefontam a lábam...  :eeek: valami eszméletlenül gyönyörû... :cool: na de Nihei Tsutomu mestertõl el is várjuk. :D

én nemrég olvastam a wolverine - snikt! -et amit szintén õ jegyez, és nagyon jó ahogy a rajzstílusa találkozik a marveles hipermodern szinezéssel. a sztori nem olyan nagy szám, de azért érdemes elolvasni ha bejönnek a mangái.

Ramiz

Raggie

Most kaptam meg a noriko által hozott EVA vol 7.-emet és egy fél óra alatt kiolvastam... :mad:  Sosem tudom megállni, hogy ne olvassam el gyorsan, pedig ha szépen beosztanám akkor egy hétig is rágcsálhatnám... :rolleyes:  Na mind1, mostmár elolvastam, bár azért még párszor újra el lehet olvasni mert nagyon jó! Aki szereti a sorozatot annak nagyon ajánlom, mert sokkal többet tudunk meg pont az érthetetlen részekrõl. Aki nem annak is ajánlom mivel ettõl majd megszereti!
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Nem próbálok úgy tenni, mintha valami újat ajánlanék, sõt, (ellentétben Raggie kollegával, amikor NGE-t ajánl... :hehe: ), de mivel jobb' szeretem kézbe vehetõs kötetben olvasni a mangákat, amit néha-néha tudok venni, azt nem olvasom gépen (bár nehéz megállni). Így történhetett, hogy csak most olvastam el a 3. kötetet a Hellsing címû nagyon nagy királyságból. :__devil: Az anime is tetszett, de ez... És egyre "durvul"... :__devil:
Alucard se rossz, de: Father Anderson rulez! :cool:

Raggie

Quote from: RamizNem próbálok úgy tenni, mintha valami újat ajánlanék, sõt, (ellentétben Raggie kollegával, amikor NGE-t ajánl... :hehe:
Azért mert mindenki olvasta már, és régi ismert alkotás, attól még lehet ajánlani nem?! :D
Quote from: RamizAlucard se rossz, de: Father Anderson rulez! :cool:
Ehez viszont csatlakozom!  :lazza:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Rounin

Quote from: Raggie GordonAki nem annak is ajánlom mivel ettõl majd megszereti!

Suliban olvasva engem lehentaiperverzbuziállatoztak ennek láttán.  :/ Ennyit errõl.

Raggie

Quote from: RouninSuliban olvasva engem lehentaiperverzbuziállatoztak ennek láttán.  :/ Ennyit errõl.
Jó, de b*nkó és tudatlanul ítélõ emberek mindíg vannak! Ha nem ezért, akkor majd másért ítélnek el :( ! (saját tap.)

Well, do ya, punk?"

Rounin

Quote from: Raggie GordonJó, de b*nkó és tudatlanul ítélõ emberek mindíg vannak! Ha nem ezért, akkor majd másért ítélnek el :( ! (saját tap.)

Jahh :) nem törtem le. Utána Berserket olvastam órán :D Na arra mit reagáltak o.O :rolleyes:

Gab3c

Quote from: White SeeDHellsing / Saikano

Mindkettõ király. Csak egyik sincs meg végig:(

+Jó lenne, ha a Tenjou Tengét kicsit gyorsabban fordítanák:)
Ugy remlik a Saikano osszes fent van RAW-ban vhol (hongfire pl.)
Kimi Ga DVDk angol felirattal itt: http://www.hongfire.com/forum/showthread.php?t=14037
Many thx to ae101kai