Melyik mangát olvastad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Mattanja, 2004-08-23, 23:43:31

Previous topic - Next topic

zolan43

11 kötetes alkotás. Természetfeletti képességeket itt Aurának nevezik. Az Aura-Fightok elég látványosan vannak megrajzolva. A történet a végére egy kicsit sablonossá válik: Egy "átlagos" Aura iskolában kezdõdik, a fõhõs apránként tanulja használni képességeit. A nagyhetalmak vezetõi építtetnek egy gépet, amivel módosítani lehet az embberek Aura képességeit. Csak a fõhõs és legendáshírû bátyja képes megállítani a terveiket...

Ha jól tudom, akkor van belõle anime változat.

Ramiz

Befejeztem a Koroshiya 1-et (Ichi the Killer). Furcsa, megrajzolva egyes (igaz, a filmben nem szereplõ) részek még durvábbak is! Kakihara elsõre nagyon nem tetszett a film után, de megszoktam. Hiányzott a Miike-s humor, viszont itt érthetõbb a sztori és mindenki még betegebb. :D
Mindenesetre most elkezdtem a Homunculust (ugyanaz a rajzoló, ugye?), idáig az is nagyon érdekes + tetszik.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

purple haze

Most tartok az MPD-psycho harmadik köteténél, és ez nagyon húha :eeek: (olvasta valaki?)

Az egyik legbrutálisabb manga, amit valaha láttam. Én pont ettem az olvasása közben, és gyorsan elment az étvágyam. Bár a sztori egyenlõre csak bonyolódik, elég jónak tûnik. A "karakterdizájn" szerintem nagyon szép.

Ramiz

12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

lynx655

Az utóbbi idõben elolvasásra került mangák:

Kaze no Tani no Nausicaa
Midori no Hibi
Onegai Teacher


és folyamatban a Naruto, NGE és Angel Sanctuary.

A Nausicaa-t nem lehet leírni. Hihetetlen jó, akinek a film tetszett, vagy szeretik Miyazaki munkáit, meg úgy mindenkinek kötelezõ darab. A film a 3. kötet körül készült, és a történetet is úgy kellett alakítani, úgyhogy a történet módosul, mint minden ilyen esetben.

A Midori no Hibi nagyon jó anime és manga, most is említeném az általános szabályt, ugye a manga autómatikusan élvezetesebb és jobb az animénél, nagyon ajánlom mindkettõt, és nehéz egy mangáról spoiler nélkül ennél konkrétabb véleményt nyílvánítani. :D

Ami viszont erõsíti a fenti szabályt  :hehe: az az Onegai Teacher manga. Nincs vele semmi bajom, de terjedelme össz-vissz 2 kötet, vagyis egy 12 részes sorozatot nem töltött meg teljesen, s ebben az esetben az anime jobb a mangánál, mivel a manga történései mellett tartalmaz egyéb epizódokat, melyek színvonala eléri a mangáét. Mindent összevetve élvezetes, és érdemes elolvasni ettõl függetlenül, nem tart sokáig elolvasni 2 kötetet...

A Neon Genesis Evangelion kötelezõ olvasmány, az anime hangulatát õrzi, de története ismét eltér természetesen. Sok karakter sokkal jobban ki van dolgozva a mangában, pl. Shinji sem annyira idegesítõ, Rei kicsit emberszerûbb :D stb. Összahatásban magyon élvezhetõ, csak még nem találtam belõle csak az elsõ 8at, ha valaki esetleg valaha belebotlik többe, szóljon.

A Naruto sorozat szorosan követi a mangát, ugyan van pár kifogásom pár jelenet kidolgozásával, a manga élvezhetõ, jó sztorival, a történések is gyorsabbak valahogy papíron :D, a mangáról a szokásos megjyegyzésen túl érdemes kiemelni, hogy míg az anime érezhetõen kommersz irányba húz sok helyen, annyira, ami már néha kicsit zavaró, addig a mangával semmi hasonló probléma nincsen.

A végére hagytam az Angel Sanctuaryt. Azt kell mondjam, a történet alapjába véve tetszik. Egyes konzervatívabb személyek számára problémát okozhat ugyan, de a történetben elõre haladva, ez az érzés enyhül. Egyrészt megszokod, másrészt pedig rájössz, hogy ezt a történetet ugyanúgy kell kezelni mint bármely mást, és az az univerzum nem ez az univerzum, és az az isten sem ez az Isten stb.

Ramiz

NGE-ben mangához kiegészítés: Kaji sem olyan idegesítõ. :)
Nausicaa-ra kíváncsi vagyok ez alapján.
Miyazaki munkával kapcsolatban eddig csak animébõl kivágott jelenetes "mangát" láttam, ami nem is manga, ha-ha. Az nem túl érdekes.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Feldin

#126
Quote from: lynx655Az utóbbi idõben elolvasásra került mangák:

Kaze no Tani no Nausicaa
Midori no Hibi
Onegai Teacher




Hol szerzed a mangákat? a Nausicaa engem is érdekelne.
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Ramiz

(Ezért kár volt az egészet idézni. :rolleyes: )
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

lynx655

Quote from: FeldinHol szerzed a mangákat? a Nausicaa engem is érdekelne.

A Nausicaa, Angel Sanctuary és NGE 1-7ig fenn van AnimeHQn, a 8.-at Ayanami's MangaScansrõl szedtem, Midori no Hibi elvileg már fenn van USTEAMen, de én eredetileg BoxTorrentsrõl szedtem le az Onegai Teacherrel együtt. A Narutot meg NarutoFanról szedtem, de azt ide is feltöltik.

purple haze

A Band of the Hawk oldaláról letölthetõ már a Homunculus 5. része is, de az össz izgalmat a hentai beütés okozza, mert a sztori eléggé ellaposodik. A következõ biztos jobb lesz.

Most szedem a teljes Koroshiya-t. Remélem jó lesz!

zsolti123

Quote from: purple hazeA Band of the Hawk oldaláról letölthetõ már a Homunculus 5. része is, de az össz izgalmat a hentai beütés okozza, mert a sztori eléggé ellaposodik. A következõ biztos jobb lesz.

Most szedem a teljes Koroshiya-t. Remélem jó lesz!

már rég le lehet szedni a mangascreener oldaláról torrentel de itt van egy http mirror is:
http://souhaku.free.fr/index.php?go=series&id_manga=31

Ramiz

Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e valami a Homonculusból. Egy ilyen jó alapötletért kár lenne, de ha nincs valami ütõs sztoriterv, akkor le fog ülni.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Miura

Mostanában olvastam:
Penguin Brothers
Boys and Girl

mindkettõ nagyon tetszett nekem;)
Ismertetõt nem írok..mert nem tudok ;) (fennt van pár fejezet mindkettõbõl a manga.hu-n)
"A szeretet hiányát az ember soha nem pótolhatja; ám a szeretet minden mást pótol."
(P. Matteo)

Ramiz

Quote from: purple hazeA Blame nem rossz, de a rajz nekem annyira nem tetszett (bár lehet, hogy csak a GANTZ elképesztõ grafikái után tûnik "silánynak").

Viszont... Olvastam most egy mangát. A címe HOMUNCULUS. Egyike vizuálisan a legötletesebb mangáknak amiket mostanában láttam. Sajna csak a 4. részig van meg... (tud valaki a folytatásról?)

A Gantz-ot még csak most kezdtem el olvasni, de már volt egy-két rajz, ami zavaró volt (nem elég gondosan megrajzolt), igaz, hogy olyanokhoz hasonlítom, mint az Akira, Homonculus vagy a Blame, amik mind különösen szépek. De ha késõbb "elképesztõ grafikák jönnek" is, hogy a Blame ehhez képes "silány legyen"... :confused:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

#134
Quote from: White SeeDHellsing / Saikano

Mindkettõ király. Csak egyik sincs meg végig :(
Hellsing RULEZ! Az egyik leg :kiraly: -abb menga, amit olvastam! Minden, a rajzok, a stílus, a szövegek! A FTP-n sincs viszont fönn teljesen csak a 2. kötetig!! :( :(

Edit: A Blame-el kapcs.-ban csak annyit, hogy az szinteén a legjobb mangák közé tartozik(szvsz). A Gantz-ot még nem olvastam, de a Blame biztos, hogy nem silány. Nem keveri Purple Haze kolléga valamivel véletlenül?
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Quote from: Raggie GordonHellsing RULEZ! Az egyik leg :kiraly: -abb menga, amit olvastam! Minden, a rajzok, a stílus, a szövegek! A FTP-n sincs viszont fönn teljesen csak a 2. kötetig!! :( :(

Áhá, szóval már kezdesz "puhulni"! A végén még te is pc-n fogsz mangát olvasni! :hehe: :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

roderick

#136
Quote from: RamizA Gantz-ot még csak most kezdtem el olvasni, de már volt egy-két rajz, ami zavaró volt (nem elég gondosan megrajzolt), igaz, hogy olyanokhoz hasonlítom, mint az Akira, Homonculus vagy a Blame, amik mind különösen szépek. De ha késõbb "elképesztõ grafikák jönnek" is, hogy a Blame ehhez képes "silány legyen"... :confused:

Hát elég értelmetlen a kettö összehasonlítása, mert a Gantz az részeben cg-vel van csinálva, míg a Blame!-ben, meg néha nem is inkább rajz hanem sokkal inkább ilyen tusos dolog (habár nem értek hozzá, csak így ránézésre). Így ténlyeg cask ízlés kérdése.

Amúgyhamár kinézetnél tartunk sztem a legszebben megrajzolt mangák egyike a Blade of the Immortal (lsd. avatarom :) )
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Ramiz

#137
Most, hogy mondod, tényleg más a rajzstílus... :)
De hát nem én hasonlítottam össze elõször. :) De akkor is: Gantz, több kockás párbeszéd alatt a háttér majdnem végig fehér! Jó, nem az a lényeg, de a Blame! miben silány ehhez képest? ...
Oké, oké, tiráda vége. :__devil:
Az a Blade of the Immortal-os rajz tényleg elég :cool: . Most, hogy mondod, nekem már volt is kezemben az a manga. Filóztam, hogy azt vegyem, vagy inkább a Blame!-t kezdjem el. (Végül is a Blame! mellett döntöttem, ami nem jelenti azt, hogy a másikra nem fog sor kerülni. ;) )

Az Eden-t ismeritek? Mirõl szól? Jó?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Quote from: RamizÁhá, szóval már kezdesz "puhulni"! A végén még te is pc-n fogsz mangát olvasni! :hehe: :)
Csak letöltöttem Feldin kollégának, és ezt te is jól tudod! És soha nem fogok PC-n mangát olvasni!
roderick: Az avatárod alapján erõsen felkeltette az érdeklõdésemet az a manga! Úgyis éppen azon gondolkodtam, hogy milyen mangát kezdjek el megveszegetni. Trilliannál lehet ilyet rendelni?
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

roderick

Blade of the Immortal, elvileg Darkhorse kiadvány nyugaton uh. sztem biztos lehet rendelni, csak még nincs befejzve asszem olyan, 13 kötet után fejezetenként adják ki, de már vagy fél éve nem találtam újabb fejezetet az interneteken.
Amúgy egész érdekes alaphelyzete, nagyon sok jó harccal, mint mondtam jó rajzokkal, habár annyire nem tudott lekötni, mint a legtöbb manga amit olvastam. De sok érdekes szereplö van benne és elég sokszor tud olyat csavarni a történeten, amire nem is gondolna az ember.
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Raggie

Quote from: roderickBlade of the Immortal, elvileg Darkhorse kiadvány nyugaton uh. sztem biztos lehet rendelni, csak még nincs befejzve asszem olyan, 13 kötet után fejezetenként adják ki, de már vagy fél éve nem találtam újabb fejezetet az interneteken.
Amúgy egész érdekes alaphelyzete, nagyon sok jó harccal, mint mondtam jó rajzokkal, habár annyire nem tudott lekötni, mint a legtöbb manga amit olvastam. De sok érdekes szereplö van benne és elég sokszor tud olyat csavarni a történeten, amire nem is gondolna az ember.
Még mindíg érdekel! Majd ha megyek, akkor megkérdezem! Ha még nincs befejezve az nem feltétlenül baj, mivel lassanként fogom megvenni, mert nincs pénzem többre!  :bruhuhu: Addigra meg csak befejezik, mire a végére érek! :)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

roderick

Homunculus tényleg hihetelenül jó!
habár a rajzstílustól én nem voltam annyira elájulva, olyasmi mint a Gantz, de a történet és maguk a szimbólumok azok nagyon zseniálisak...
aztán majd remélem nem lesz nagyon elszállta a történet további része, de az eddigi 5 kötetet szinte egybe faltam be:)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Ramiz

Szerintem azért jóval igényesebb, mint a Gantz... sztorivezetésben is és kidolgozottságban is.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Quote from: RamizSzerintem azért jóval igényesebb, mint a Gantz... sztorivezetésben is és kidolgozottságban is.
Most már csakazértis?! :D :__devil:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

roderick

#144
Vooohaa... szinte véletlenségböl letöltöttem a 20th Century Boys-t és valami hihetetlenül fenomenális...
annyira magávalragadó története van, hogy arra nincs is szó... és a történetvezetés valami páratlanul jó, végig játszik az idegekkel... mert az ember mindig sejti, hogy mi fog történni, de akkor vagy elöránt az író egy meglepö fordulatot vagy ami még rosszabb, hogy meglepö mód ragaszkodik a klisékhez és sose lehet tudni mi jön
no, megyek is és megpróbálok elöásni újabb köteteket, mert animeHQ-n csak 8 és valamennyi volt...

(ráadásul a rajzstílus se rossz, kicsit Akirás)

edit: VÁHÁááá.. usteamen végtelensok van belöle valami misztikus cbz formátumban... hálistennek nem kellett sokat keresnem :)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Fazék

Quote from: roderickVooohaa... szinte véletlenségböl letöltöttem a 20th Century Boys-t és valami hihetetlenül fenomenális...
annyira magávalragadó története van, hogy arra nincs is szó... és a történetvezetés valami páratlanul jó, végig játszik az idegekkel... mert az ember mindig sejti, hogy mi fog történni, de akkor vagy elöránt az író egy meglepö fordulatot vagy ami még rosszabb, hogy meglepö mód ragaszkodik a klisékhez és sose lehet tudni mi jön
no, megyek is és megpróbálok elöásni újabb köteteket, mert animeHQ-n csak 8 és valamennyi volt...

(ráadásul a rajzstílus se rossz, kicsit Akirás)

edit: VÁHÁááá.. usteamen végtelensok van belöle valami misztikus cbz formátumban... hálistennek nem kellett sokat keresnem :)
Ugyanettõl a szerzõtõl (Naoki URASAWA) származik a Monster manga is. Javaslom töltsd le, az legalább be is van fejezve, és legalább annyira jó, mint a 20th Century Boys (legalábbis gondolom :D) ami sajnos még javában fordítás (készítés?) alatt áll. :)

Ramiz

No de mégis... mirõl szól? Milyen stílusú?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fazék

Quote from: RamizNo de mégis... mirõl szól? Milyen stílusú?
MONSTER  és 20th Century Boys (nagyon) tömör leírásai.

Ramiz

Tényleg elég tömörek. :)
Eden c. mangát ismeri valaki?

Gantz, madáremberes rész: hát ez elég röhejes volt...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fazék

Quote from: RamizGantz, madáremberes rész: hát ez elég röhejes volt...
És még nagyon sok ilyen lesz benne... én csak azért nem állok le vele, mert kéthetente nem olyan nagy áldozat 3 percet rááldozni, ha már eddig elolvastam.  És valamennyire érdekel is, hogy mit hoznak ki belõle, mert végre úgy tûnik, hogy már tart is valahova. De az anime-be senki sem tudna rávenni, hogy belekezdjek mégegyszer, néhány karakternek a manga-beli bénaságán is sikerült túlteljesítenie...