Main Menu

Álmok

Started by Meske, 2004-08-30, 13:46:43

Previous topic - Next topic

Meske

Ma egy nagyon bonyolúlt, hosszú és sokrétû álmom volt. Már elõre elnézést kérek a most következõ álom kesze-kuszasága miatt, de valószínüleg úgy fogom írni, ahogy az eszembe jutnak a történések... Ja, és az esetleges SZÓISMÉTLÉSEKÉRT is elnézést kérek!
Megpróbálok majd érthetõen fogalmazni, nem garantálom, hogy sikerülni is fog, de azért remélem ki lesz vehetõ az alap történés.
Elolvasását elsõsorban Djinn-nek ajánlom, mivel neki egy meglepetése is lesz benne! ;)

És most jöjjön végre az álom:
Az egész álom egy nagy szigeten játszódik, aminek az északi részén egy viszonylag magas hegy van. Szinte az egész sziget területén egy áruház található, s mivel ilyen nagy, ezért benne egy villamos is mûködik, ami a hegy belsejében is megy, s a pályája építésében nagy részben apukám is besegített. A hegy belsejében található egy szépségszalon szerûség, tehát az áruháznak a kozmetikai részlege. Itt még pezsgõfürdõk is vannak elválasztva a férfi és a nõi részleget. És még egyéb szépítészeti dolgok nõknek és férfiaknak egyaránt. A hegyen kívül, attól egy kicsit keletre található meg az áruház péksége, ahol mindig friss árukat találunk. Innen ha délre megyünk, akkor az áruháznak a játék-részlegébe érkezünk, ami nem olyan nagy kiterjedésû a többihez képest. Utunkat folytatva pedig könyvespolcok sorába akadunk. Az áruháznak ezeken kívül még sok más részlege van (pl. ruhaosztály), de az álom szempontjából ezek a legfontosabbak.
Ugyanakkor ezen a szigeten van a mi házunk is, ahhonnan az álom kiindult.
Asszem ennyi elég is volt bevezetõnek, mostmár tényleg jöhet az álom, mert még a végén nem fog kiférni egy postba... :rolleyes:

Szóval az egész úgy kezdõdött, hogy az ágyamban aludtam, olyan volt, mintha ez nem álom lenne, hanem csak egyszerûen aludnék. S ezután pedig azt álmodtam, hogy felébredek, s egy darabig azt hittem, hogy tényleg felébredtem, de ez hamar kiderült, hogy nem így van, mivel a szemem valahogy mégis túl nehéznek éreztem, valahogy úgy, mint amikor álmomban fenn vagyok, s olyankor általában nehezebben tartom nyitva a szemem (tehát azt álmodom, hogy ébren vagyok, s ezalatt az álomébrenlét alatt tudom nehezen nyitva tartani a szemem. Remélem azért valamennyire sikerül megérteni... :p)
Aztán, amikor álmomban valóban felébredtem, akkor ott volt a szobámban anyukám, aki épp egy hatalmas tortát készített. Magassága kb. fél méter lehetett, s szélessége pedig szerintem még az 1m-ert is meghaladja egy kicsit, szóval el lehet képzelni milzen nagy torta is volt az.... De az alakja is formabontó volt, mivel szabálytalan formályú volt, legjobban a félkör alakjára tudnám hasonlítani, de mégsem az... Ha jól láttam, akkor tejcsokimázzal volt körbekenve, s anyukám épp a díszítését kente fel. Erre aztán mégjobban "felébredtem", s kiderült, hogy ott volt nálunk Animal és Djinn tesója. Valamint éppen akkor ott volt Moha az öcsém szobájába, s természetesen az öcsém is. De volt ott még valaki, egy õsember... Animal és Djinn tesója pakolásztak, készülõdtek, s közben Moha megkért engem és anyukámat, hogy mindketten a saját gépünkrõl nyomtassunk valamit (amikor a valóságban anyukámnak nincs is számítógépe, nameg külön nyomtatónk sincs, na mid1 végülis ez egy álom, ahol minden megtörténhet, s ez még csak nem is a legfurább dolog rögtön ott van ugye az õsember is...). Meg is tettük a nyomtatást, s ezeket a kinyomtatott dolgokat Moha az öcsém szobájának az ablakán nézte és próbálta õket összeilleszteni, valamint az õsember is bírálta azokat. Hogy miket nyomtattunk ki? És egy egyszerû lapot valami szöveggel, ami igazán nem lényeges, de anyukám egy ABLAKÜVEGET nyomtatott ki... :wtf:
Ekkor bejött Animal és Djinn tesója a szobába, s kiderült, hogy mi is ez a nagy pakolászás, tortakészítés stb. Ugyanis Djinn fedezte fel ezt az õsembert, s ennek a tiszteletére akartunk egy nagy bulit rendezni neki, bár amikor anyukám magyarázta, hogy kinek lesz a torta, azt mondta, hogy Dinn, de azért ebbõl könnyen ki tudtam következtetni, hogy ki is lehet a fórumról, mivel Animal is ott volt... ;) Szóval készülõdtünk a meglepetésre, mert Djinn bármikor megjöhet...

Itt van egy kis filmszakadás, s egy következõ helyszínre "szállunk", méghozzá az áruház egyik villamosára. Asszem valahogy úgy kerültem át ide, hogy valamilyen bulikellékeket kellett még összeszedni az áruházból, de nem tudom pontosan milzen úton értünk oda. Ide anyukám és öcsém jöttek velem.
A villamos kinézetérõl is érdemes pár szót szolni, mivel ez is érdekes lehet a történet szempontjából: egy villamos két kocsiból áll, s a hátsó kocsinak van egy erkély része, ami egy ajtóval el is különül a belsejétõl. Valamint mind a két kocsin körbehúzódik egy keskeny korlát, amin éppen, hogy el lehet menni...
Mi a hátsó kocsiba szálltunk. Anyukám és az öcsém a kocsi belsejébe ültek, én pedig kiültem az erkélyre, de miután az már tulságosan megtelt gyerekekkel  és már nem nagyon fértem el, ezért kiszorultam a korlátra, ahol éppencsak, hogy elfértem, így hamar be is másztam a villamos belsejébe, ahol több fiatal skac is volt, s az egyikkel elkezdtünk szemezgetni, s egy idõután mind a ketten kint álltunk a korláton és beszélgettünk. Ám ez a srác eléggé egy züllött alak volt, pedig a kinézete egyáltalán nem vallott elre (szép ápolt szõke hajú, kék szemû :haha: ), de egyszer csak elõvette a kis zacsiját, amiben FÛ volt. Na ezzel aztán jól lejáratta magát elõttem... Persze meg akart kínálni vele, de én egyértelmûen visszautasítottam, s inkább visszamentem a gyerekzsivalztól hangos erkélzre... De a haverjaival ki akartak onnan rángatni...
A villamos közben pedig átment a hegyen, s lassan kanyarodott visszafele. Itt már le kellett szálnunk öcsémékkel... (Talán szerencsére...)
Elmentünk a játék és könyvrészleg határához, s különbözõ könyveket nézegettünk. Ekkor megjelent mellettem egy mostani 12-es (akit személyesen ismertem a VALÓSÁGBAN is), és asszem valami könyvet nem hozott vissza idõben, vagy valami ilyesmi baja volt vele az ottani "könyvtárosnak", mert itt nem csak vásárolni, hanem kölcsönözni is lehetett a könyveket. Szegénynek nem volt ideje visszahozni könyveit, mivel ugye érettségízett, s ezt én tudtam is, de a könyvtáros látszólag nem...
Közben pedig öcsém figyelmetlenségbõl leszort a földre pár könyvet, s szoltam is neki, meg anyukámnak, hogy gyorsan szedjük össze, nehogy ránkszoljanak... Gyorsan fel is pakoltuk a könyveket, s nem is volt abból semmi baj. Már éppen mentünk volna a részlegbõl, amikor a játék és könyv részleg közötti polcon (Egész végig annak a közelében voltunk.) észrevettük, hogy az egyik kis mûanyag bábú, valójában egy másik õsember, ami éppen keledez. (na jó, az öcsém vette észre) Valahogy így találhatta meg Djinn is azt a másik õsembert... Gyorsan bedugtuk a többi mögé, hogy nehogy elvigye valaki, s amíg ki nem kel, itt biztonságban lesz.

Mentünk is tovább, s a játékrészleg északi bejáratánál összefutottam egy olyan sráccal, akivel évekkel ezelõtt találkoztam egy másik ismétlõdõ álmomban, ahol mindig az õ házánál találkoztam vele, s mindig különféle dolgokat csináltunk (általában behívott hozzájuk, s megkínált valami kis kekszel), de szinte mindig elsírta magát, az okát azonban sohasem tudtam meg...
De most, amikor megláttam hirtelen nem tudtam honnan ismerem, de az bizonyos volt, hogy ismertem valahonnan, s õ is felismert, mert igaz, hogy a haverjaival volt, de amint megláttuk egymást tekintetünk rögtön összefort... (Nem is csoda, mert olyan szééép csillagszeme volt... :haha: és még hozzá szép barna haja is... [ebbõl is látszik, hogy nincs pasiideálom, mert a másik skac abszolut nem így nézett ki, mégis tetszett, azonban a barna hajú nem csak külsõre volt megnyerõ, hanem beksõleg is... :D])
Én közel hozzájuk lekuporodtam, s közben anyukámék továbbmentek. Egyszer csak fogta magát a srác, s odajött hozzám, s ezt mondta: "Nem tudom miért sírtam..." Ez aztán valóban meglepett. Nagyon fura volt, hogy egy másik álmom karaktere jelent meg elõttem, akit életben még sohasem láttam, de olzan volt, mintha ez valóság lenne, s õ is tudná, hogy mit álmodtam róla, vagyis mintha az a másik álom is valóság lett volna, s most magyarázta volna el (vagyis épp ez az, hogy nem magyarázta el), hogy miért sírt....  :eeek:
Ettõl aztán teljesen kiakadtam, nem is tudom pontosan mi történt velünk ezek után... Valahogy asszem elváltunk, de ez a rész abszolut nem világos...

Ezek után elmentem a pékségi részlegbe, ahol megint találkoztam a "villamoson füvezõssel", de most a haverjai nélkül volt. Most is egy csínytalanságba akart bevinni, méghozzá azt akarta volna, hogy lopjunk némi kenyeret. De én ezt sem akartam... Õ azonban mégiscsak ellopta, s még egy óriásperecet is elvitt. Ezzel aztán végképp betelt a pohár, s ott is hagytam...
Elmentem a pékségi részbõl, s a kozmetikai részlegbe érkeztem, ahol, gondoltam, ha már itt vagyok legyantáztatom a lábam. Ez hamar meg is volt, s ez után egyéb szépségipari termékeket nézegettem, s közben összefutottam apukámmal, és egy haverrommal. Anyukámékat keresték...
Nem volt sok tippem, hogy hol lehetnek de, a haveromat és apukámat érdekelték a pezsgõfürdõk is. Ezért továbbvezettem õket, meg lehet, hogy anyukámék is ott vannak... Be is mentünk. Elõször a nõi részleget találtuk meg, ahol mondtam apukáméknak, hogy ennek a másik oldalán lesz valószínüleg a férfi részleg. Ezt viszont meghalltotta egy idõsebb dagadt hölgy, s erre leszolt, hogy ott úgyis ronda pasik vannak. Nem igazán értettem, hogy mi köze hozzá, hogy én mit teszek, de attól én még nem akartam bemenni a pezsgõfürdõbe.
Átmentünk az elválasztó kapun, és kimentünk már teljesen a hegy belsejébõl, amikor egyszercsak beviharzott öcsém, s mögötte kocogott anyukám is. Mondták, hogy sietni kell, mert az õsember hamarosan kikél, s a játékrészleg innen elég messze volt. Mivel ugye lent voltunk a villamossín szintjénél, ezért még egy szintel fentebb is kellett valahol másznunk. Öcsém talált egy sürgõsségi feljáratot, amit elvileg csak "security"-sek használhatnak, de öcsém azzal a kifogással, hogy hát apukám is építette a villamos útvonalát, ezért van jogunk azon felmenni. Fel is másztunk, s erre meg hallottunk egy bejelentést, hogy a villamos-szerelvény elromlott, ezért oda is oda kellett rohannunk. Kész fejetlenség volt az egész...
Öcsém meg anyukám valahonnan szereztek biciklit, s azzal próbáltak a villamos után tekerni (mivel így vissza kellett mászni a villamos szintjébe...) én pedig futottam utánuk. Apukám és a haverom is futott utánunk, de õk nem igazán értették, hogy mi van...
De én nem tudom miért, úgy gondoltam, hogy akkor gyorsabban megjárom, ha a hegyen nem megyek keresztül (pedig pont valahol annak a közepén romlott el a villamos...),hanem megpróbáltam felmászni rá... Talán pont azért, mert féltem az ott lévõ nyanyától, aki már egyszer leszólt, nem tudom... :p
Nagyon nehéz volt, ugyanis a meredeksége majdnem 90fokos volt... Nameg rengeteg bokor is lógott kifele, de valahogy csak megmásztam, s a hegytetõn szinte egy teljesen más világba csöppentem. Ugyanis itt lovas vadászat folyt. Asszem nyulakra. De ebbe nem igazán akartam belekeveredni, ezért igyekesztem minél hamarabb tovább álni, viszont ez egy kicsit olyan volt, mintha eddig néztem volna egy filmet, s benne egy másik film kezdõdött volna el, ami annyira nem érdekel. Ekkor volt bennem olyan gondolat, hogy a hegy közepén mintha lenne egy lefele járat, s ott lemehetnék a villamoshoz, de nem volt ott semmi fákon bokrokon és vadászó embereken kívül semmi...
Lemásztam a hegy másik oldalán, de ez már nem volt olyan meredek, mint ahol feljöttem. Nem is mentem vissza a hegy belsejébe, hanem egyenesen a játékokhoz vettem az irányt, mert ugyebár egy õsember éppen ott keledezett... Amikor odaértem már kikelt, s elég nagy felfordulást csinált, de szerencsére a személyzet nem vette észre... El is vittem gyorsan hozzánk, s a szüleim, az öcsém és a haverom is valahogy hazakeveredett (õk biztosan a villamossal voltak elfoglalva), de azt sajnos nem tudtam meg, hogy vajon Djinn hogyan fogadta ezt a meglepetést, ami rávárt nálunk, ugyanis felébredttem...
Pedig ezzel talán teljesen befejezett lenne a történet...

Na ennyi, asszem leírtam minden fontosabb dolgot... Remélem nagyjából ki lehetett venni, hogy mikor mi is történt...
Djinn: nem akarod befejezni a történetet nekem? Hogyan reagálnál egy ilyen meglepetésre???
Egyébként majd lehet, hogy majd írok ebbõl egy normálisabb, összeszedettebb, befejezettebb, kevesebb szóismétlés tartalmazó mûvet, de azt így mindenképpen le akartam írni elsõsorban azért, hogy vajon Djinn hogyan reagál rá...

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

HVp213

Ja ezért tartott eddig leirni :p

(még nem olvastam )
"Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes, tőle óvakodjatok! Aki tud, de nem tudja, hogy tud. Az bölcs, tőle tanuljatok. Aki nem tud és tudja, hogy nem tud. Az okos, őt tanítsátok! Aki nem tud és úgy tudja, hogy tud. Ő a hülye őt hagyjátok!"

Meske

Quote from: HVp213Ja ezért tartott eddig leirni :p
Hát igen, meg még közben gépcsere is volt. (értsd: a Moha gépén kezdtem el írni, s az én gépemen fejeztem be.)
Már attól féltem, hogy nem fog kiférni egy postba, de végül csak sikerült. :p

Djinn

Quote from: MeskeMa egy nagyon bonyolúlt, hosszú és sokrétû álmom volt. Már elõre elnézést kérek a most következõ álom kesze-kuszasága miatt, de valószínüleg úgy fogom írni, ahogy az eszembe jutnak a történések... Ja, és az esetleges SZÓISMÉTLÉSEKÉRT is elnézést kérek!
Megpróbálok majd érthetõen fogalmazni, nem garantálom, hogy sikerülni is fog, de azért remélem ki lesz vehetõ az alap történés.
Elolvasását elsõsorban Djinn-nek ajánlom, mivel neki egy meglepetése is lesz benne! ;)
....
....
Na ennyi, asszem leírtam minden fontosabb dolgot... Remélem nagyjából ki lehetett venni, hogy mikor mi is történt...
Djinn: nem akarod befejezni a történetet nekem? Hogyan reagálnál egy ilyen meglepetésre???
Egyébként majd lehet, hogy majd írok ebbõl egy normálisabb, összeszedettebb, befejezettebb, kevesebb szóismétlés tartalmazó mûvet, de azt így mindenképpen le akartam írni elsõsorban azért, hogy vajon Djinn hogyan reagál rá...
Ööööö, hát még egyenlõre nem tiszta a kép a fejemben. Õsembert találni biztos izgalmas  :rolleyes: és a meglepetésbuli  nagyon :cool:!!! Szóval a bulinak örülnék, az biztos!!!!  :haha:
Mindenesetre nagyon érdekes álom. Hogy tudsz, ilyet megjegyezni? És többynire annak is örülök, hogy azt tudom, álmodtam e. Nem, azt, hogy mit...
befejezni, nem hiszem, hogy be tudom, szeintem ez inkább a te feladatod. Tessék továbbálmodni, hogy megérkezhessek!!  Mondjuk, ha már másik õsember is van, akkor nem is olyan nagyszám az enyém :(
Ez az álom inkább a pasikról szolt, nem? Azt a részét kéne kibogózni, hogy mit is akar jelenteni...  :3x3:  :haha:
Majd holnap elolvasom mégagysze, hátha valami elkerülte a figyelmem. Ez a járkálás kicsist összefoly nekem, meg a hegymászós rész sem tiszta teljesen :o

De nagyon  :merci: , a szándék a fontos,mégha fel is ébredtél, mielött megérkeztem volna  :)

Azért ez az árruház nagyon gyanús. Véletlenül nem olvatad A sofõrõket?? akkor érthetõ lenne az a rész.
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Meske

Quote from: DjinnVéletlenül nem olvatad A sofõrõket?? akkor érthetõ lenne az a rész.
Ezt a mondatot nem értem...  :3x3:

Egyszerûen meg tudom jegyezni: méghozzá úgy, hogy, amikor felkelek, s még a fejemben van az egész álom, akkor átgondolom magamban mégegyszer, hogy mi is történt, s ez után már sikerült is megjegyeznem. :haha:

Majd megpróbálom tovább álmodni, hogy te is megérkezhess! ;)
És mint írtam, majd valószínüleg átírom közérthetõbre és egy kicsit átírom, ahol kell, s az már valószínüleg az Írások threadbe fog menni. :)

Arra én is gondoltam, hogy itt leginkább a pasik voltak a lényegek, valószínüleg azért mert tegnap este nagyon beindult a bishonen topic... :haha:

De hogy az õsemberek honnan jöttek, az passz...

Djinn

Quote from: MeskeEzt a mondatot nem értem...  :3x3:
A sofõrök Douglas Adams könyve. Abba van Az Áruház és ott lakanka a Manák.  Nem fontos, csak beugrott nekem az álmodról.
Quote from: MeskeMajd megpróbálom tovább álmodni, hogy te is megérkezhess! ;)
És mint írtam, majd valószínüleg átírom közérthetõbre és egy kicsit átírom, ahol kell, s az már valószínüleg az Írások threadbe fog menni. :)
Ok, már nagyon várom. Bár így már nem lesz meglepetés a meglepetés  :eeek:  :bruhuhu: :D
Quote from: MeskeArra én is gondoltam, hogy itt leginkább a pasik voltak a lényegek, valószínüleg azért mert tegnap este nagyon beindult a bishonen topic... :haha:
Hmmm, igen? Na akkor majd oda is benézek és küldök pár szõkét meg barnát meg feketét meg vöröset, meg kéket meg... :D
Quote from: MeskeDe hogy az õsemberek honnan jöttek, az passz...
Lehet valami õsember típusú pasira vágysz, aki a hajadnál fogva húz... Á ez nem valószínû  :rolleyes: Akkor más magyarázatot kell találni :p

Baldy

Nekem mindössze egy kérdésem lenne álmokkal kapcsolatban:
Ki miként vélekedik róluk?
Mi az álmoknak a lényege, a célja? Van nekik egyáltalán?
Lehet, hogy ez valami olyasmi misztikus dolog, ami a jövõbõl is ad egy kis izelitõt, vagy egy elmúlt életrõl? Vagy csak lelkünk legmélyebb bugyraiból emel ki egy-egy fejezetet?
Az emberek ritkán hiszik el az igazságot, amikor látják, és még kevésbé, amikor nem akarják látni

Öngyilkosság: fõnév: amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert felmondasz.

HVp213

Baldy: Neked csak ilyen egyszerû kérdéseid vannak dejó... :lazza:
De ha már kérdeztél (nem engem de ez sose zavar :p) Sztem nem ad jövöröl képet se a multról inkább a vacsimrol mert amikor királyul belakok akkor nekem is ütõs álmaim szoktak kerekedni :rolleyes:

Meske: Tipikus nõi álom: Egy hegy méretû bevásárlóközpont (áruház), pasikkal fûszerezve :lol:

Djinn: Érkezzél már meg most már, hogy sikerült végig rágnim magam érdekelne a vége :jee:
"Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes, tőle óvakodjatok! Aki tud, de nem tudja, hogy tud. Az bölcs, tőle tanuljatok. Aki nem tud és tudja, hogy nem tud. Az okos, őt tanítsátok! Aki nem tud és úgy tudja, hogy tud. Ő a hülye őt hagyjátok!"

Meske

Quote from: HVp213Meske: Tipikus nõi álom: Egy hegy méretû bevásárlóközpont (áruház), pasikkal fûszerezve :lol:
:lul: :lol:

Baldy: szerintem az álmok belsõ gondolatainkat, a tudatalattinkat vetitik ki elénk, de nem hiszem, hogy a jövõre utalnának. A múltra lehetséges, mert ha esetleg valakit valami megrázó dolog ért, vagy épp ellenkezõleg, nagyon is jó, hogy nem is tud betelni vele, ilyenkor nagyon gyakran elõfordul, hogy errõl álmodik az ember. :)

Djinn

Quote from: BaldyNekem mindössze egy kérdésem lenne álmokkal kapcsolatban:
Mi az álmoknak a lényege, a célja? Van nekik egyáltalán?
Lehet, hogy ez valami olyasmi misztikus dolog, ami a jövõbõl is ad egy kis izelitõt, vagy egy elmúlt életrõl? Vagy csak lelkünk legmélyebb bugyraiból emel ki egy-egy fejezetet?
Én úgy tapasztaltam, hogy az álmok többnyire az elõzõ nap(ok) hatásabóli és az embert foglalkoztató kérdések/problémák-bõl kutyulódnak. Azokat a dolgokat is beleértve, amik nem tudatosulnak bennünk (tudatalatti  :rolleyes: ) Szóval többnyire egy nagy zagyvalék az egész, de szerintem semmi nem lerül egy álomba véletlenül. Mindennek kell jelentenie valamit. Hiszen már ott van a fejünkben  :3x3: (pl. ez lehet egy rádióban hallott dolog is, amire nem is figyeltünk oda ("nem hallottuk"), de tudatalatt megmardt) Lehet, hogy hülyeséget mondok, de én így tapasztaltam. Mondjuk nem hiszek pl. az olyanfajta álomfejtésben, ami általánosít. Szerintem nem lehet sémákat húzni a dologra. Pl. ha véres ruháról álmodsz, akkor pénz áll a házhoz vagy olyesmi  :rolleyes:
De velem többször is elõfordult már, hogy megálmodtam, mi fog történni. És nem ám magát az eseményt csak, hanem a legapróbb részleteket. És ami a legjobb, el is mondtam embereknek, mielött bekövetkezett.  :eeek: Elég rémisztõ tud ám leni a dolog. Fõleg, mikor valakivel baj történik :(
Quote from: HVp213Meske: Tipikus nõi álom: Egy hegy méretû bevásárlóközpont (áruház), pasikkal fûszerezve :lol:
:lol: a tipikus nõ nem elégszik meg ezzel. Pénz nélkül egyik sem ér semmit neki. :hehe:
Quote from: HVp213Djinn: Érkezzél már meg most már, hogy sikerült végig rágnim magam érdekelne a vége :jee:
Na ugye, én is  kiváncsi vagyok. Muszály lesz Meskének továbbálmodni.  :haha:

HVp213

Quote from: Meske:lul: :lol:
Ezt egyetértésnek veszem :p (már tudjuk mirõl álmodoznak a lányok... :haha: )

edit:
Djinn: mohó nõk semmi se elég :lazza:

Meske

Quote from: DjinnNa ugye, én is  kiváncsi vagyok. Muszály lesz Meskének továbbálmodni.  :haha:
Megteszek minden töllem telhetõt! :haha:

Pirula

Quote from: BaldyNekem mindössze egy kérdésem lenne álmokkal kapcsolatban:
Na végre valaki feltette ezt a kérdést! Kondulnak a harangok, itt van Pirula a nagy megfejtésekkel! :haha:
Na, jó nem, inkább csak véleményezek tényleg.
Djinnel értek leginkább egyet, miszerint a napi összes, érzékszerveinket ért inger - mélyebb jelentésben nem rendszertelen - keveréke az álom, legyen az tudatos vagy küszöb alatti. Már ha ezt értette azon amit ír. :) Álmoskönyves megfejtõsdit én sem szeretem, én mindig azt szoktam mondani ha valaki megkérdez hogy ez vagy az mi akar lenni, hogy tisztázza le, számára mit jelent. Kötõdik-e hozzá gyerekkori élmény, elõzõ napi/heti dolgokhoz kapcsolódik talán, ilyesmi. Ha így nem jut vele dûlõre akkor jön az asszociáció. Fogja az álmának egy fõ motívumát és leírja. Majd azt hogy errõl a szóról mi jut az eszébe, majd hogy arról mi jut az eszébe, spontán és így tovább, amíg csak el nem akad. Elakadás általában olyan dolgoknál van amik mélyebben is foglalkoztatnak bennünket esetleg okai lehetnek egy nagyon fura vagy jelentékeny, esetleg visszatérõ álomnak. (Ezt a módszert persze nem én találtam ki.) Mondjuk pár nagyon alapvetõ közös vonás lehet az álomképekben, de semmiképpen sem ilyen szinten hogy a ciklámen zokni a svájci tehén bal hátsó lábán az okvetlenül egy közeli hozzátartozó kávéfõzõautomata iránti vásárlási szándékát mutatja met.
Hogy a jövõbe lehet e látni az álmok által... húúú, jó téma. Nekem volt már pár alkalom amikor pontosan megálmodtam a másnapi eseményeket. Az a tapasztalatom hogy ilyen álmokban elõrevetítem azokat a szándékaimat, és dolgokat amik mögött nagy lelki feszültség és munka van, így szinte önbeteljesítõ jóslatként hatnak rám. De tõlem teljesen független dolgokat azt hiszem még nem álmodtam meg.
Mindjárt megyek úgyis és tesztelem állításaimat. :)

Relunx

Baldy-nak:
Az álmok és az õ jelentéseik sztem:
Lehet mint azt ahogy Djinn is mondta, az aznap ért hatások/ingerek kivetítése képekben, de lehet egy régebbi idõpontban/napban ért élmény feldolgozása is/újraélése, de lehet egy egész folyamat (ez lehet akár egy hét is) álltal tpasztalt dolgok/érzések stb újra átáláse, feldolgozása stb...
Itt pl utalok arra hogy amikor 3x néztem meg az AH! My Goddess animét (ez volt olyan 3nap egymás után) akkor tuti Belldandy-val álmodtam...

Relunx

Djinn

Quote from: Pirula..... Már ha ezt értette azon amit ír. :)
Igen ezt értettem rajta. Csak én nem tudom ilyen szakszerûen megfogalmazni és nem vezsem a fáradtságot, hogy visszaolvassam értelmes e a mondta :o
Quote from: Pirula.... De tõlem teljesen független dolgokat azt hiszem még nem álmodtam meg.
Na ez, az, hogy én meg teljesen váratlan dolgokat álmodtam meg. Olyat, ami a mindeniek meglepetés volt.
Pl. hogy az angolórén (ami a mi padlásunkon volt) az tanárnõ bejelenti, hogy vendéget hozott, mire bejön egy néger pasi (aki folyton vigyorog) és õ tartja meg az órát, a mi tanárunk meg oldalt leül egy székre. (nem emléxem már a másra, ez volt a lényeg). Na ezt másnap reggel elmeséltem a barátnõmnek (Szilvinek. Õt többen is ismerik innen :)) a buszon, jót röhögtünk rajta, hogy micsoda marhaság.
Elsõ óra angol, tanárnõ bejön, azt mondja egy emelettel feljebb kell mennünk, mert valamiversnyvagymi van ebben a teremben. Felmászunk, leülünk. Tanárnõ nagyon mosolyog és bejelenti, hogy vendégünk van ma, mire kimegy és 1/2 perc mulva bejön egy néger pasival, aki zavarában folyton vigyorog....   :eek: <---Szilvi :eek: <-- Djinn :eek:<--Meg még akinek elmondtuk. bemutatkozás megvan, ma õ tratja az órát. Tanárnõ leül oldala egy székre és onnan figyeli az eseményeket....
Ilyenkor mi van??? Véletlen az egész? Végülis még arra is van esély, de mennyi... :3x3:

Pirula

Quote from: DjinnIgen ezt értettem rajta. Csak én nem tudom ilyen szakszerûen megfogalmazni és nem vezsem a fáradtságot, hogy visszaolvassam értelmes e a mondta :o
Értelmes volt az, csak azért kérdeztem utána mert sokszor belemagyarázok dolgokba fölöslegesen és terjedelmesen. :)
Quote from: DjinnIlyenkor mi van??? Véletlen az egész? Végülis még arra is van esély, de mennyi... :3x3:
Nemtom, velem csak egyszer történt meg ilyen, megálmodtam hogy a töritanár felhív feleltetni aztán odamegy valaki hozzá pár dolgot kérdezni és közben megfeledkezik rólam én meg megúszom. Majd a következõ órán újra fel fog hívni és akkor már lefeleltet. Ez így sorban bejött, sõt, még a témakört is megálmodtam, így nem volt nehéz készülni. :D
Na de hogy ez mitõl van? :confused:

Meske

Ha így belegondolok, nekem is volt már olyan, hogy amikor 8.-ban a kiséretségire készültem elõre megálmodtam, hogy melyik tételt fogom kihúzni. Bár nem igazán hittem benne, úgy voltam vele, hogy csak úgy egy álom a kisérettségirõl, mert annyire be voltam parázva, s így ugyan úgy tanultam a többi témakört is.
Ám, amikor elérkezett a kisérettségi napja pontosan ugyan azt a tételt húztam ki, mint, amelyiket megálmodtam...  :eeek:
Aztán, amikor 10.-ben megint volt kisérettségi, abban reménykedtem, hogy megint megálmodom, hogy melyik tételt fogom kihúzni, ám ezúttal nem álmodtam semmit sem ezzel kapcsolatban. (biztos azért mert túlságosan is akartam... :rolleyes: )
Remélem azért ez az elõre megálmodás a tétel kihúzásával kapcsolatban majd bejön jövõre a "nagy" érettséginél! :D

--------------------------------------------------
Sajnos nem sikerült tovább álmodnom, hogy megérkezhessen Djinn, pedig annyira akartam. Biztos túlzottan gondoltam rá, s ezért nem sikerült.
De nem baj, akkor majd a saját tudatos fantáziámra hagyatkozva be fogom fejezni a történetet. ;)

Djinn

A másik érdekes ami történni szokott, hogy ugyanazt álmodom több emberrel. De nem olyat, hogy dolgozatot írtunk matekból és mindenki egyest kapott...
Pl, olyat, hogy sétálok a Marson és egyszercsk a fejemre esik egy lilacsíkos zöld ládika, amibõl kiugrik egy sárga öltönyös Elvis. Vagy valalami ilyesmi. Párszor fordult csak elõ ilyesmi velem és mindig ugyanazokkal az emberekkel. Elég fura, mikor elkezded mesélni az idióta álmod és egyszercsak a másik folytatja helyetted...  :eek:
Quote from: MeskeDe nem baj, akkor majd a saját tudatos fantáziámra hagyatkozva be fogom fejezni a történetet. ;)
Már alig várom!!!! :D

Ramiz

Éjjel egy Counter-szerû játékban játszottam álmomban, de focilabdával irtottuk egymást. Valószínûleg a Shaolin Soccer hatása. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

katz

Quote from: RamizÉjjel egy Counter-szerû játékban játszottam álmomban, de focilabdával irtottuk egymást. Valószínûleg a Shaolin Soccer hatása. :D
:lul: Ilyet én is álmodtam a film után

Sidney

Ezt Syeren-nek ajánlom:
Álmomban a kaktuszom virága nõtt még fél métert, én megette a szobatársam számítógépét (ami amúgy is érdekes, mert a kaktusz otthon van), utána meg kimászott a cserépbõl, és a koli folyosóján ilyesztgette a takarítónõket... (ja, amúgy tegnap végülis teljesen elvirágzott, de van róla kép)

Relunx

Tegnap végre benne volt az álmomban Sakuya! :D

Relunx

Relunx

Tegnap olyan álmom volt amitõl tartottam: megint totális összevisszaságos izé volt...volt benne Star Wars, suli, anime, kocsival száguldozás...meg egy-két akció jelenet...sokra már nem emléxem...hamar kiszál a fejembõl az álmaim "tartalma". - Hogy én miért nem tudok néha 1 dologról álmodni, mondjuk lehet hogy az unalmas lenne...

Relunx

Sidney

Quote from: RelunxTegnap olyan álmom volt amitõl tartottam: megint totális összevisszaságos izé volt...volt benne Star Wars, suli, anime, kocsival száguldozás...meg egy-két akció jelenet...sokra már nem emléxem...hamar kiszál a fejembõl az álmaim "tartalma". - Hogy én miért nem tudok néha 1 dologról álmodni, mondjuk lehet hogy az unalmas lenne...

Relunx

Pszicho-ból azt tanultuk, hogy általában az ember arról álmodik, ami õt akkor nagyon foglalkoztatja. Úgy látszik téged elég sok minden érdekel  :)  
Sokan rögtön felébredés után leírják az álmot, így még el tudják mesélni másnak.

Ramiz

Quote from: RelunxTegnap végre benne volt az álmomban Sakuya! :D
Relunx
:D :cool: Hogy csináltad? Sokat gondoltál rá este?
Én is beviszek valakit az álmomba... :__devil:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Sidney

Quote from: Ramiz:D :cool: Hogy csináltad? Sokat gondoltál rá este?
Én is beviszek valakit az álmomba... :__devil:

Ha sokat gondolsz rá lefekvés elõtt, akkor elvileg sikerülhet  :)

Meske

Quote from: SidneyHa sokat gondolsz rá lefekvés elõtt, akkor elvileg sikerülhet  :)
Én sokat gondoltam arra, hogy szeretném folytatni a Djinn meglepetésálmát, mégsem sikerült...  :beken:

Ma egyébként megint egy jóóóó nagy hülyeséget álmodtam, s ezt is lehet, hogy majd továbbírom... (Csak majd gyõzzem is megcsinálni a sok igérgetésemet...  :rolleyes: )

Szóval elég érdekes volt az álom, mert hol kutya voltam benne hol ember. (Egyébként kutyaként németjuhász voltam...)

Az egész úgy kezdõdött, hogy fenn voltam nagynénémék teraszán, s ott ki volt pakolva egy csomó 1l-es innivaló különbözõ ízekben. Asszem valami szolgamelót akartak rámsózni, s én pedig ügyesen kicseleztem õket, s még egy liter innivalót is elcsentem, de csak találomra vettem ki egyet, mert sötét volt, s nem láttam milyen ízesítésû.
Hazamentem, s elmondtam anyámnak, hogy sikerült elhozni egy kis innivalót is, s ekkor megkérdezte, hogy milyet hoztam el. Én leginkább annak örültem volna, ha almalevet sikerül elhozni, de sajnos pont a legrosszabbat hoztam el, amit se én se apukám nem szeretett. (legalábbis az álmom szerint) Valami ásványvízszerûség volt, de mégsem az... Aztán meg olyan volt, mintha abban egy film lett volna, s azt akartuk volna nézni, de közben észrevették, hogy eltüntem, s egy kis pia is...
Szóval nekem el kellett mennem. Itt "változtam" elõször kutyává. Ezt azér teszem idézõjelbe, mert nem változtam át, hanem hirtelen olyan volt, mintha eddig is az lettem volna, pedig nem... Na mind1.
Szóval futottam, s a többiek meg a nyomomba voltak, beszáltam egy taxiba (itt megint ember voltam), s már azt hittem, hogy megmenekültem, amikor a taxit bekerítették. Ezért gyorsan kiszáltam onnan, s loholtam tovább (ismét kutyaként), befordultam egy sarkon, s itt volt idõm elbújni. Ott volt egy öreg nénike, és annak két unokája: egy kislány és egy kisfiú. A kisfiú játszádból, vagy nem tudom miért, de menekült a nagymamája és a testvére elõl. Közben én bebujtam egy szikla mögé, és egy takarót húztam magamra (nem tudom hogyan került oda.), de ezt látta a kiskölyök is, s odabújt mellém. Gondoltam segítek neki, nameg ha lebukik, engem is lebuktat... Tehát suttogva szóltam neki, hogy meg se moccanjon, maradjon csendben, még levegõt se vegyen. Õ igyekezett is. Közben a nagymamája és a tesója keresték, de hiába, ám az üldözõim is megérkeztek, s mi csak lapultunk jobban. Persze észrevették a takarót a szikla mögött, de azt mondta az egyik nyomozó (innentõl volt olyan a dolog, mintha egy gyakorlott bûnözõ lennék, kit még több éve keresnek, de még sosem tudtak elkapni...):
-Á, biztos nincs a takaró alatt, már rég eltünt alóla, biztos van annyi esze...

Én meg csak kacagtam magamban, mikor tovább mentek, hogy hehe ez volt az átverés, mert itt voltam. A rendõrök után ment a nénike és unokája is, s ekkor váratlanul a kisfiú kiugrott mellõlem, s (õ is úgy mint én kutya lett) rátámadt a nénikére, s az meg is sérült, és belegabalyodt egy jókora nagy ágba.
Elõször nem tudtam mihez kezdjek, majd döntöttem: elindultam arra, amerrõl jöttem, s arra gondoltam, hogy mostmár hazamehetek. Ám mielõtt hazaértem volna, váratlan felindulásból a elkanyarodtam, s egy állatorvoshoz mentem (ami az álmom szerint a szomszédunkban volt, és itt ismét kutya voltam), tudtam, hogy benne megbízhatok, s elõször is felesküdtettem, hogy nem mondja el senkinek sem, hogy itt jártam, majd elmondtam, hogy egy vadorsó kiskölyök mit mûvelt, gyorsan segíteni kell... Aztán a helyszín valahogy megváltozott, s olyan volt, mintha a rendõrségre mentem volna, s az orvos pedig a rendõrkapitány lett volna. Mközben a dokinak magyaráztam a dolgot,  arra jött két nõ is, így azokat is fel kellett esküdtetnem, hogy nem mondják el senkinek. Így összesen 4-en indultunk el a nénihez. De elõtte ki kellett tanítattni õket a kutyaságra (nem tudom miért...  :eeek: ). Elõször csak négykézláb járó emberek voltak, s úgy tanulgattak tõlem, hogy hogyan kell menni, ugrani, szagolni, nyalni. Majd õk is kutyák lettek.
Miközben ezeket tanítgattam elindultunk egy úton, s ott különbözõ érdekességekkel találkoztunk. Elõször egy szép fehér kutya jött velünk szembe, s kérdezte, hogy mit csinálunk. Elmondtam neki, s továbbment.
Majd egy olyan helyre lyukadtunk ki, ahol eredetileg az idõs embereknek adnak szállást, de õket valahogy kezdték kitúrni a középkorúak, s a tinédzserek. De ezek mind pasik voltak, akik az idõseket ki akarták túrni. Az egyik ház majdenem szétesett a sok bepaszírozott embertõl, s mindenütt veszekedtek a helyért... Elég érdekes volt.
Segíteni akartunk ezeknek az embereknek is, de az öreg néninél sem késlekedhettünk....

És itt sajnos megszakadt az álom, mert "hajnali" fél 12-kor felkeltett anyukám... :haha:
Szóval egy újabb álom befejezetlenül, vagyis pont a legizgalmasabb részénél megszakítva...  :bruhuhu:

Majd most vasárnap megyek a Mátrába kb. 2 hétre, s majd ott minden ilyen ígéretemet megírom (a 2 álom, Sárkány-story, és egy bónusz, amit már régóta meg akarok írni), szóval ha visszajövök teleírom az Írások threadet, csak majd gyõzzétek olvasni! :D

Relunx

QuoteOriginally Posted by Ramiz
:D :cool: Hogy csináltad? Sokat gondoltál rá este?
Én is beviszek valakit az álmomba...  :__devil:
Nem volt nehéz, miután találtam róla vagy 30 képet! :D (+ ez a kép nagyon megragadt a fejemben: Sakuya) :angyali:

Relunx

Ramiz

Quote from: SidneyHa sokat gondolsz rá lefekvés elõtt, akkor elvileg sikerülhet  :)
Az a baj, hogy fél órát is gondolhatok valamire/kire, pontosan elalvás elõtt beugrik: "Csak nehogy Hannibal Lecterre/a (volt) kémiatanárnõre/Bushra/stb gondoljak!!!" - és máris oda az éjjeli nyugalomnak... :D (Ez az ún. "rózsaszín elefánt" effektus.)

Sidney

Quote from: RamizAz a baj, hogy fél órát is gondolhatok valamire/kire, pontosan elalvás elõtt beugrik: "Csak nehogy Hannibal Lecterre/a (volt) kémiatanárnõre/Bushra/stb gondoljak!!!" - és máris oda az éjjeli nyugalomnak... :D (Ez az ún. "rózsaszín elefánt" effektus.)

Igen, ez kb. olyan, mint tegnap szobatársam elment a sorsdöntõ vizsgájára, és végig csak "ne az 1-es tételt húzzam" alapon szerintetek mit húzott?
Még jó hogy átengedték...
Most kár, hogy felhoztad a kémiatanárnõt... a mienk sem volt az a "szexi tanár néni, szeretnék felelni..." típus. (40 éve ugyanaz a haj, ugyanaz a gönc  :mad: ) Válassz inkább egy szebb tancsinénit  :haha:
Busht + ne is emlegessük...