Main Menu

Álmok

Started by Meske, 2004-08-30, 13:46:43

Previous topic - Next topic

Eberinu

Ilyen faxságot összeálmodni.... Álmodtam,és álmomban is álmodtam :D Hogy mi volt tök mindegy, de lényegében a mai napot éltem meg :D Faxxxaaaaa...jó az anyag  :lazza:

Gregory

Én személy szerint azt álmodtam legutóbb, hogy vhogy a sulinkhoz keveredtem, vmikor hajnalban, és nem égtek az utcai lámpák, csak a hold világított úgy ahogy,és hosszú fekete szövetkabátom volt. Ezenfelül tök gyorsan tudtam futni, és álmomban úgy gondoltam, h tök jól néz ki, h ott lebeg utánnam a kabát alsó része, ezért össze vissza futottam.... aztán elértem egy patakhoz, amiben hideg[0-fok alatti] víz folyt, és benne feküdt egy hosszúhajú csávesz... megböködtem, erre felébredt, és elmondta, h fázott a levegőn, ezért befeküdt a vízbe néhány órácskára... aztán valahol itt felébredtem(vagy legalábbis többre nem emléxem)

Visszatérő motívumok pedig azok szoktak lenni, mikor menekülni szeretnék valami elől, de nem tudok, mert olyan mintha befagynék(mint a windows), és csak nagyon lassan bírok menni, és soxor megbotlok,elesek.

Member

Valami cirkusz/vásár környékén voltunk nem tudom kikkel, aztán átment minden FPSbe, megjelent az egyik karakterem is, Mojo is, jött valami hatalmas féregszerű dög, ami mindent tűzlabdákkal legyilkolt... Meg volt ugyanez a pokol mélyén, tiszta Quake1 fíling, még a textúrák és a főellenségek is stimmeltek, az egyik szinte nagyobb volt, mint addig a pálya. :eek:

Rounin

Hm, mostanában kevesebb rape van álmaimban. Jó, amikor egy sárkány rape-elt meg engem, az sok volt kicsit, de azon kívül kezdenek nomalizálódni az álmaim. Vér is csak alig 50%-ukban van^^'.

Dreamcleaver

Quote from: Rounin on 2007-02-24, 00:47:36
Hm, mostanában kevesebb rape van álmaimban. Jó, amikor egy sárkány rape-elt meg engem, az sok volt kicsit, de azon kívül kezdenek nomalizálódni az álmaim. Vér is csak alig 50%-ukban van^^'.

Vajon ez a sárkányos dolog egy trauma emlékképe vagy titkos vágy?  :D

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Member

Jó, amikor egy sárkány rape-elt meg engem, az sok volt kicsit, de azon kívül kezdenek nomalizálódni az álmaim.
:lol: :lul: Titokban sok fantasy hentai? :D
Nekem most két beteg álmom is volt...
Az első egy visszatérő még ált. iskolás korból, amikor annyi volt a különbség, hogy a szállóba húgommal és apámmal voltam, most viszont az elején anyámmal voltam vmi hülye városban, és észrevettem, hogy ott van az a szálló, ahol ált. iskolás álmomban már jártam ( :wtf: ), először a tetők keresztül próbáltam bemenni, de nem volt túl biztonságos, ezért inkább a szokásos "ajtós" módszer választottam. Aztán amikor bent voltunk, már volt barátnőm (ilyenkor ébredéskor minden otaku szeme könnybe lábad... :rolleyes: ), és vmi hülye sütit adtak mindkettőnknek, amitől úgy megdagadt a nyelvem, hogy majdnem megfulladtam... Aztán vmi fogószerűséggel kipaszírozták belőle a felgyülemlett vért, és magunkra hagytak minket. Rengeteg egyforma szoba volt, a barátnő külseje szobáról szobára változott, volt aranyos kis fekete meg Rakka is, szóval KO, belekezdtem vele egyszer egy helyes kis előjátékba (rape nem volt :ejnye: ), aztán valami kellemetlen érzés kezdett elfogni is kutatni kezdtem... És egy üldögélő öregúr elmagyarázta, hogy ezen a helyen a lelked patkányként rohan egy labirintusban, amelynek minden kijárata csak egy "lélekdaráló" és ha abba belezuha, véged van... :eek:
A másik kicsit valóságosabb, a vecsei buszmegállóban álltam, rátámaszkodva egy kicsit rossz állapotban lévő kressz-táblára, és jött két fa(52)kabát, aki meggyanusítottak, hogy én rongáltam meg és ezért be kell vinni. Hogy ezt letisztáztuk, egy egyetemi oktatót kijött, aki azt mondta, hogy engem is tanít (pedig vmi közlekedésmérnök vagy mi... :eek: ), megvizsgálta, és szerinte ez már elég régóta ilyen, szinte életveszélyes, ezért nem hinné, hogy én voltam, erre a két rendőr totál az ellentétét vette ki belőle és még inkább be akartak vinni a sittre, amit végül az oktató megakadályozott...
Remélem, a mai estém már nyugisabb lesz, nem szeretem az ilyet...

Rounin

Quote from: Dreamcleaver on 2007-02-24, 00:54:55

Vajon ez a sárkányos dolog egy trauma emlékképe vagy titkos vágy?  :D

Abból ítélve, hogy ember alakban tette, sőt, igen közel álló ember alakját vette fel, inkább utóbbi^_^. De most legalább engem rape-eltek és nem én mást -_-. Vicces volt előtte trollként egy máguslánykára vadászni. >_>

Member: éppen annak hiánya okozhatja eztet x).

Member

Quote from: Rounin on 2007-02-24, 10:17:16
Member: éppen annak hiánya okozhatja eztet x).
Akkor itt az idő az álmaid élőszereplős leforgatására. :p

Rounin

Kicsit nagy költségvetés kellene azokhoz x).

Gregory

Hmm... ez a hét álmokban gazdag volt, ugyanis majdnem minden este álmodtam is valamit(emlékezni már nem emléxem a nagy részükre, de az mellékes). De az egyik megmaradt bennem.
Nos, ott kezdődött az egész, h egy (számomra ismeretlen) baráti társaság összejött egy délután hülyülni, meg ilyesmi, és én is vhogy a helyszínre kerültem, egy kertes ház egyik szobájába. Nah, ott múlattuk az időt, közben az egyik hmm... szép lánnyal ott kezdtünk jobban is "összeismerkedni", mikor hirtelen már csak a házigazda - egy olyan 15 körüli csaj - maradt ott + én, meg a 3. csaj... Ekkor jött a házigazda rájött, h ő nem is ismer engem, ezért ki akarta hívni a rendőrséget. Ekkor nekem is eszembe jutott, h igazából én megszöktem otthonról, és nem lenne jó, ha elkapnának a rendőrök, mert akkor mehetnék megint haza. Nah a másik csaj rábeszélte, hogy mégse. Jó, a házigazda mondta, h ok, csak majd reggel húzzak el, majd eltiplizett aludni. Ekkor egy mély hangot hallottunk az egyik irányból, aki vmi hülyeséget kezdett el magyarázni a halálról, meg ilyesmikről(mint a Berserkben Gattsnak azok az árnyak), ezért mondtam a csajnak, h álljon mögém, hha vmi baj lesz, akkor majd megvédem... Aztán egyszer csak csend lett, és mire megfordultam, a csaj halott, a fején pedig ott folyt a vére. Ekkor úgy bevillant, h le kéne lépni, még mielőtt felfedezik, h meghalt a csaj, mivel nyilván én lennék az első számú gyanu(/ú?)sított, ezért kiugrottam az ablakon(2 szintes volt a ház és a másodikról ugrottam), aztán így zuhogott az eső, és elkezdtem menni az országúton egy következő falucska felé, és már nem volt rajtam cipő O_o

A másik amire még emléxem, h a Lineage-es karim egy ilyen téglalap alakú elkerített réten volt, aztán egyre több idegen kari lett ott, én meg lepk-ztam őket

Darkstar

Hosszú idő után először emlékszem arra, hogy álmodtam is valamit. Két részből állt, az első kellemesebb részét, melyben szerepelt Tama-nee (rofl - de konkrétan, felismerhetően ő volt, még a hangja is stimmelt) meg mégvalaki, akiről nem tudom, hogy ki, inkább nem fejtem ki.  :lazza:
A másodikban meg, mint már olyan sokszor, megint harcoltam, jelen esetben egy épület tetején ülve egy egész hadsereg ellen, petárdákkal (amik érdekes módon közelség gyújtóval voltak felszerelve) o.O Amikor elfogyott a petárda, egyszerűen lemásztam és pár ellenőrzőponton meg csatornán keresztül felszívódtam a helyszínről. Mindezek után arra a kellemes érzésre ébredtem, hogy a benőtt körmös lábujammal belerúgtam a másik lábamba...
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Member

A mai egészen különleges volt, de megkérek mindenkit, hogy aki unja azt, ami minden második postomban szerepel, az ne nyissa meg a spolilert!
MEGISMÉTLEM!! NE!!! K_T FŐLEG KERÜLJE EL!!!! :hehe:
A nevet még így is kicenzúrázom az idegsejtek megőrzésének kedvéért. :D
[spoiler=Csak türelmes embereknek]Szóval úgy kezdődött, hogy kiderült [censored] gyermekkora. Az egész családját boszorkányság miatt kergették, sőt, amikor egyszer nagynehezen megmenekült az őt üldöző keresztes lovagoktól, a szüleit holtan találta otthon. Leborult, aztán egy oroszkék és egy fekete macska közül utóbbi azt mondta (akkor talán mégis boszorkányok? :haha: ), hogy megérdemelték, és ő köpte be őket. Na, hogy mit keresett egy kút a szoba közepén, azt nem tudom, de [censored] belökte a macskát oda. Aztán ismét jöttek a lovagok, a vezérük olyan volt, mint Árpád vezér. [censored] egészen a házunkig menekült, ott leborult a falhoz és sírni kezdett. Aztán innentől már nem [censored] szemszögéből láttam a dolgokat, hanem a sajátoméból, ugyanis ott álltam. [censored] segítséget kért, pontosabban hogy társuljak mellé, ezt most nem értem miért, de megtagadtam. És innentől kezdve dühös volt rám, és vhogy volt vagy 30 háziállatunk, és a szemem láttára őrültek meg és pusztultak el. A legemlékezetesebb a jelenlegi kutyám, Dzsingisz volt, aki két lábra állt, és menekülni kezdett előlem, majd beleugrott egy lavor vízbe és darabjaira hullott :eek: . Aztán elkezdtem szidni a fenti nevét, hogy mi a fenéért nem segít ilyenkor, anyám és tesóm próbáltak lenyugtatni, aztán hirtelen megjelent előttem megint [censored], és én megindultam felé, majd Kouta-s fordulattal átkaroltam és megcsókoltam. És itt volt vége.
Azért gondolom, hogy [censored] [censored] akart lenni, mert [censored]-et én is így rajzolom meg, ahogyan itt kinézett. Fehér hajú, nagyszerű, aranyos kislány. És bevallom, nagyon rossz volt felébredni, mert nagyon rossz kedvet okozott ez az egész. :/[/spoiler]

Renia

Elkezdtem olvasgatni a topic elejét...Tudatos álmodás, ilyen álom, olyan álom...
De arról volt szó, hogy mi is az álom? (Meg esetleg ha igen akkor egy oldalszámot tudna írni valaki? :) )

pet

nekem egyszer volt egy eléggé összetett, rövid de valósághű álmom.. azt álmodtam hogy lerombolt város, félig lebombázott emeletes házak között, a rendörség emberei álltak, én isköztük voltam, nagy köd volt, és elkezdett dübörögni a föld, ilyen léptek voltak, és egyre hangosabban, és ott nézett mindenki reszketve, halálcsöndben, (persze a ködtöl nem lehetett látni hogy mi közrelít) aztán ahogy közeledett dobok hangját lehetett hallani, mint valami háborúban a lépteket követték a nagyon mély dobok fokozva a félelmet, mintha egy hadsereg vonulna valami igennagy dologgal.. hát jah egy óriás robot volt, de sajna felkeltem, de izgalmas volt. :)

chilip

ez kicsit OFF lesz, de álommal kapcsolatos  :szemuveges: volt ma egy igen jó ZS-kategóriás film asszem az RTL klubon. "Az Árnyék" volt a címe. Következő a jelenet: a nő (érted, A NŐ  :lazza: ) fehérneműben fekszik az ágyon, reggel van. Belép fapofájú főhősünk, erre a nő felébred. Csábítóan kinyújtózkodik, majd ezt mondja (kb. szóra pontosan nemtom idézni):
- Azt álmodtam, hogy meztelenül fekszem Hawai tengerpartján... (hivogatóan ránéz a férfire)
erre a férfi válasza:
- Én azt álmodtam, hogy letépem az arcom és a Khán vagyok...
:lol: :lol: :lol:

pet

én párszor már álmodtam azt hogy hazafelé megyek, persze rohadt sötétben, és elálmosodok, és nem tudom kinyitni a szememet pedig próbálom, nah jó 1mp re néha sikerült, és félek hogy elalszom az utcán :D

én 1x haltam meg álmomban de fel is támadtam O.o

Solid Snake

Quote from: Renia on 2007-03-16, 15:14:21
Elkezdtem olvasgatni a topic elejét...Tudatos álmodás, ilyen álom, olyan álom...
De arról volt szó, hogy mi is az álom? (Meg esetleg ha igen akkor egy oldalszámot tudna írni valaki? :) )

Parancsolj.  :haha:

A lényeget kiragadom: "Az álmok a pszichológia megközelítése szerint a tudatalatti üzenetei. Mindennapi, éber tudatállapotunkban a környezet ingereit érzékeljük, és reagálunk azokra."

Renia

SolidSnakeGH: Mármint hogy itt a topicban volt-e róla szó... :)
De köszi a linket...érdekes...bár engem leginkább a jövőlátásos része érdekel, ebben pedig nem sok szó volt róla... :(

Member

Quote from: Renia on 2007-03-16, 15:14:21
De arról volt szó, hogy mi is az álom?
Az álom az egyén olyan védekező folyamata a valósággal szemben, ahol lefojtott vágyai és agresszív motivációi a cenzor által olyan formában öltenek testet, hogy az ne okozzon szorongást vagy bűntudatot az álmodónak. (Freud definíciója :))

Renia

És szerintetek meglehet álmodni a jövőt? És ha igen akkor csak metafórákkal, vagy esetleg látni lehet rendesen a jövőt? :)

Eberinu

De rühellek álmomban futni :D Mindig lassítva futok...fárasztó XD

Solid Snake

Quote from: Renia on 2007-03-17, 11:53:57
És szerintetek meglehet álmodni a jövőt? És ha igen akkor csak metafórákkal, vagy esetleg látni lehet rendesen a jövőt? :)

A jövőt magad alkotod, nincs előre megírva.

Ha álmodsz egy feltételes jövőről, és szentimentálisan hiszel benne, akkor nagy eséllyel be fog következni. Ez kb. olyan, mint az időutazásos filmekben, amikor próbálják megváltoztatni a jövőt, azonban nagy erőlködésükkel pontosan azt a jövőképet alkotják meg, amit a kaland elején láttak (lásd pl. Különvélemény).

A jövő nem egy folyamat, hanem a múlt tapasztalatainak és a jelenből adódó következtetéseknek előre levezetett kalkulációja (anime téren a kedvencem, a Death Note pont ilyen. A szereplők mindig töprengenek, hogy "ha ezt tenném, akkor ez történne, ha azt tenném, akkor ennek a folyamatnak az alternatívája sülne el, stb.). Vagy bekövetkezik, vagy nem. De ahhoz, hogy megtörténjen, tenni is kell érte. Huhh, de belemelegedtem, a témától teljesen elkanyarodtam.  :D

A lényeg: a jövőt szerintem nem lehet megálmodni. Legalábbis velem ilyesmi még nem történt.

Meske

Quote from: Eberinu on 2007-03-17, 12:53:10
Jé, érdekes! Ez valahogy velem is így van! :) És én sem szeretek így futni! XD

Quote from: SolidSnakeGH on 2007-03-17, 14:20:25
A jövőt magad alkotod, nincs előre megírva.
A lényeg: a jövőt szerintem nem lehet megálmodni.
Egyetértek! :tezsvir:

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Solid Snake

Quote from: Meske on 2007-03-17, 23:52:01

Furcsa, én repülni szoktam.  :hehe: :D

Bár az is igaz, hogy egyszer Spider-Man is voltam. Jó érzés volt a barcikai négyemeletes házsorok között web-swingelni.  :lol:

Próféta

Quote from: White SeeD on 2007-03-18, 23:39:27De hogy on is legyek: én már megálmodtam a jövőt többsör is. A legemlékezetesebb számomra, mikor a szóbeli angol és a történelem érettségi tételt megálmodtam :D
Jaj de jó, Te vagy az én emberem! Pont ilyen megálmodós embereketől akartam ezt mindig megkérdezni!

Az ilyen alkalmakkor álmodból felkelve azonnal a tudatában vagy, hogy azt álmodtad, hogy ez-meg-ez fog történni, akár le is írhatnád egy papírra, vagy elmondhatnád másnak, borítékolhatnád? Vagy felkelés után még nem vagy a tudatában a dolognak, és pl. csak az érettségi tételek készhezvételekor jut eszedbe, hogy ezt álmodtad, és eddig is tudtad?

kikuchiyo

Nem tudom, hogy WS-nél ez hogy van, de az anyukám már többször álmodott bizarr dolgokat, amik később meglepően hasonlítottak megtörtént eseményekre.

Egyszer reggel mesélte nekünk, hogy milyen furcsát álmodott: hogy elmentünk autóval a nagypapámhoz, és aztán ott kézzel kellett nagyon sokáig tolnia az autót egy emelkedőn felfelé. Terveztük is, hogy aznap meglátogatjuk a papámat és viccelődtünk is, hogy biztos valami nehézség lesz útközben, lerobbanunk vagy mittomén.
Aztán útközben megállított minket a rendőr, és kiderült, hogy apukám elfelejtette magával vinni a jogosítványát. Így ott kellett hagynunk az autót és mehettünk haza busszal. Persze lehet egybeesés.

Aztán az anyukám testvére említett még egy hasonlót: két éve volt, hogy eltemettük a nagybátyámat, nagyon rossz idő volt, esett és térdig érő csúnya barna sár volt a temetőben. Azt már csak utána mondta a nagynéném, hogy még előtte több hónappal álmodott egy különöset, az álomban is esett és mindent elborított a barna sár, és ő az álomban érezte, tudta, hogy valami nagyon rossz történt, de csak utólag kapcsolta össze a temetéssel.

Persze ezek lehetnek egybeesések, de hasonló zavarba ejtő eseteket mindenki tud szerintem mondani.
Failure is the default option

Renia

Quote from: White SeeD on 2007-03-18, 23:39:27
De hogy on is legyek: én már megálmodtam a jövőt többsör is. A legemlékezetesebb számomra, mikor a szóbeli angol és a történelem érettségi tételt megálmodtam :D

Épp ilyenek miatt kérdeztem én is...Bár én nem ilyen egyértelmű dolgokat álmodtam, mindig metafórikusan látom. Csak az emberek stimmeltek idáig, a többi nem :) (Bár az embereket sem látom sosem :( Csak tudom, hogy ő az és kész ^^' )

Quote from: kikuchiyo on 2007-03-19, 00:33:57
Persze ezek lehetnek egybeesések, de hasonló zavarba ejtő eseteket mindenki tud szerintem mondani.

A kérdés az, hogy ki mennyire hisz a véletlenekben...Az én "jövős álmaim" eléggé meggyőztek arról, hogy ez nem véletlen...Persze ettől még lehet véletlen :)

Member

Csak a végére emlékszem... Valami kiránduláson voltunk az ált. isk. és gimnazista osztályommal vegyesen, aztán végig a vecsei sportcsarnokban voltunk a Bényei tanár úrral, és a labdajáték után elkezdtünk "nemtudommilyennevű" krémest csinálni, amit a nagymamám is szokott. Aztán a buszont valami igénytelen metált dübörögtetve ültem a hátsó ülléseken egyedül, majd át kellett ülnöm a másik oldalra, mert felette a tető elkezdett beázni. Aztán az egyik ált. isk. osztálytársam, Reni ("a" nélkül :)), telefonon beszélt a Müllerről (gimnázium ot.), aztán amikor a Müllerről volt egy jelenet, hirtelen megfagyott a kép (mi a fenének néztem VLC-ben? :D), aztán pár sec fagyás után felébredtem.

Meske

Quote from: Solid Snake on 2007-03-18, 15:29:31
Quote from: Meske on 2007-03-17, 23:52:01

Furcsa, én repülni szoktam.  :hehe: :D
A kettő nem zárja ki egymást... :hehe: Ugyanis én is szoktam repülni, s általában üldöznek is amiatt, hogy ilyen különleges képességem van. Bár az elrugaszkodás a taljtól mindig nehézkesen megy, ráadásulk ritkán tudok elég magasra kerülni ahhoz, hogy már ne is lássanak, valahogy mindig túl alacsonyan maradok, s a lábamat majdnem elkapják, de valahogy mindig megszabadulok.
Ja, és egyszer régebben megnéztem egy álmoskönyvben csak úgy hülyeségből, hogy mit jelent, ha valaki folyton azt álmodja, hogy repül, és az volt írva, hogy olyan vágyai vannak, amiket sosem lehet elérni... Bár nem nagyon hiszek az ilyen álmoskönyveknek, de beismerem tényleg volt akkoriban egy olyan vágyam, amit tudom, hogy sosem sikerülhet: kiutazni Afrikába, s ott meggátolni a sivatag terjedését, azáltal, hogy a szavanna mentén különböző növényeket ültetek, s ugyanígy járnék el az esőerdők körében is... :P Tudom, hülyéség, de akkoriban, ami olyan rég volt, hogy már azt se tudom, hogy hány éves lehettem, hogy ilyen hülyeségeken elmélkedtem...  :redface: És érdekes módon, miután ezt elolvastam, s beláttam, hogy ez egy elérhetetlen dolog, egy időre meg is szüntek a repülős álmaim, de nemrégiben ismét előjöttek, de most nem tudom, hogy mi lehetne, ami sohasem sikerülhet... De lehet, hogy csak azért álmodok ilyeneket, mert olyan jó repülni! :D

Quote from: White SeeD on 2007-03-18, 23:39:27
De hogy on is legyek: én már megálmodtam a jövőt többsör is. A legemlékezetesebb számomra, mikor a szóbeli angol és a történelem érettségi tételt megálmodtam :D
Én pedig annak idején azt álmodtam meg hónapokkal előtte, hogy a 8.-os töri kisérettségin melyik tételt fogom kihúzni, csak nem hittem az álmomnak, így mintha mi se történt volna az összes tételt tanultam, s eléggé meglepődtem, mikor kihúztam, csak sajna mivel nem hittem álmomnak, nem tanultam ezt e tétel jobban (amúgy ha valakit érdekel Károly Róberttet húztam), ezért csak 4-re sikerült...  :redface:
Bezzeg a rendes érettségi előtt semmi ilyesmit nem álmodtam...  :mad:

Ettől függetlenül én nem hiszek abban, hogy a jövőnk változtathatatlan lenne.

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

kikuchiyo

Au.
A leküzdhetetlen álmosság okán délután ledőltem egy kicsit aludni, és amit ennek hatására álmodtam...
Mindenki szerepelt benne. A japántanáromtól kezdve Kádár Jánoson és a Monty Pythonon át Ramizig, mint a film fiatal, munkás-paraszt származású főszereplőjéig.
Eleve valami film lehetett, amit álmodtam, én éltem át FPS nézőpontból. Volt benne hosszas, ideges sétálás az esti Hungária körúton, futás éjszaka egy nagyon sötét fasorban, titkos szoba valahol egy épületben, egy Monty Python film felvétele, és még valamilyen egyetemi milliő, ahol 50-es évekbeli lódenkabátokat viseltünk. Kádár János úgy jött be a képbe, hogy a titkos szoba valamiképpen az ő megfigyelésével volt kapcsolatos, amiben én is meg Ramiz is benne voltunk, aztán nekem valahogy besúgói jelentést kellett írnom Ramizról. Mivel hiányos volt (konkrétan nem írtam bele semmi lényegeset), Kádár odaült hozzám és kijavította pirossal.

OMG. Vajon minden éjjel ilyeneket szoktam álmodni, csak aztán elfelejtem reggelre?
Failure is the default option