Main Menu

Álmok

Started by Meske, 2004-08-30, 13:46:43

Previous topic - Next topic

Solid Snake

Quote from: Gmer on 2007-09-03, 00:00:46
Bújtam én már EVA-ba atomtámadás elől, sorított már sarokba Rena, bámultam chibi-Suigintou-t sétálni, vektorokkal dobáltam óvodásokat, etc... :D

Who's the real retard?  :morci: :lazza:

Én

Én még csak Rei-ek elől menekültem: tudtam, hogy ha megérintenek, végem. Megérintettek, és felébredtem :D

Edina-chan

Miért pont Rei? o_ó Én előbb ijednék meg Asukától ~
Hmm..én egyszer One Piece-eset álmodtam,de már nem tudom pontosan, mit.

Én

Two words: Third impact. :smile:

Zsiga

Én vagyok az egyetlen aki egyáltalán nem szokott animéset álmodni? :bruhuhu:
Mondjuk van helyette más, visszatérő álmom pl. hogy egy lángoló jobb hajtóműves Tomcatet próbálok lerakni a Nimitzre. Általában sikerül élve megúsznom... :D

minuszmiki

Én se szoktam, egyedül a Beck nézése közben tűntek fel az egyik álmomban a szereplők, de nem emlékszem mit csináltak. Illetve egyszer megálmodtam egy komplett Cowboy Bebop részt, de sajnos abból is csak arra emlékszem, hogy nagyon jó volt.

Member

Volt már, hogy animekarikkal álmodtam, de általában random jönnek elő és pont nem azokból a sorozatokból, amiket szeretnék. :)
Én Elfen Lied-et álmodtam anno teljesen újra, de nem voltak benne diclonius-ok, hanem egy öreg halászbácsi, pedig az elején még azt mondták, hogy az lesz. :D

kikuchiyo

Reggel elég borzalmasat álmodtam...

[spoiler=16 éven felülieknek csak szülői felügyelettel ajánlott]Szerepelt benne Ramiz (asszem ő volt az, legalábbis valahonnan tudtam, hogy ő volt az), akinek levágták a fejét karddal, majd a holttestét egy karóra feltűzve láttam viszont egy férfivécében, éppen szedték le és a belei is omlottak ki... ekkor hánytam sugárban. Az álom további részében egy csapat régi osztálytársammal voltam egy kupacban, az egyik társunkat, aki magatehetetlen volt, próbáltuk félig ülő helyzetbe tornászni, hogy kapjon levegőt, de csendben kellett, mert féltünk, hogy jönnek a felügyelők és a mi fejünket is levágják.  :wtf: :oops: :ejj:
Még szerencse, hogy egy bizonyos személy nem szerepelt ebben az álomban...[/spoiler]

Vajon ez a szép, kellemes álom kapcsolatban lehet azzal, hogy ma volt az első napom az új munkahelyen? :rolleyes:
Failure is the default option

Solid Snake

Quote from: kikuchiyo on 2007-09-03, 23:31:22
Vajon ez a szép, kellemes álom kapcsolatban lehet azzal, hogy ma volt az első napom az új munkahelyen? :rolleyes:

/therapist mode on
Ez arra mutat rá, hogy vigyázz a főnökkel.  :D
/therapist mode off

LittleElf

Quote from: Zsiga on 2007-09-03, 00:19:26
Én vagyok az egyetlen aki egyáltalán nem szokott animéset álmodni? :bruhuhu:
Én egyetlen egy alkalommal álmodtam animével... arról szólt végig hogy gondolkodok mi fog történni a Death Note következő részében... anime szereplők még nekem sem jöttek elő  :frown:
Hát az biztos hogy ehhez nem kellett volna álmodni, mert elég nagy időközökkel tudtam csak animét nézni...  :smile: 

Meske

Quote from: Solid Snake on 2007-09-02, 23:22:08Hogyha valakinek huzamosabb ideig nincsen semmiféle olyan álma, melyre képes emlékezni (...), akkor az valami komolyabb pszichológiai probléma jele?
Tuti, hogy nem! Csak egyszerűen nem olyankor ébredsz fel, amikor éppen álmodsz, vagy amikor éppen vége lett az álmodnak, ugyanis leginkább azokra az álmokra emlékezünk, amiket közvetlenül felkelés előtt álmodunk. (legalábbis én így tudom) :)

Animés álmok: Nekem eddig egyszer volt animés álmom, amikor is Osaka is szerepelt az álmomban (Azumanga), és ezt le is írtam, szóval ha valakit érdekel, az visszakeresheti. :)
A fórumtagok viszont már többször is szerepeltek az álmaimban. :)

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

hargharg

nah, sikerult a mai ejjel kettot is almodni, raadasul "remalmot". bar egyikre sem riadtam fel - csak szimplan felebresztettem magam - azert nem orultem, hogy nem valami bekessel lepett meg a tudatalattim.
ahogyan emlexem, en filmszeruen lattam a dolgokat, mindkettoben voltak meglepo kameramozgasok, pl. az alabbi korhazepuletbe ugy "neztunk" be, hogy kb 2-3 kilometerrol kozelit ra kamera, es korberepuli.

elso: ez csak bemutatora sikeredett, a vegen ebredtem fel, es a foszereplok - akikre nem emlexem (vagy esetleg Bill Pullman koztuk volt?) - meg el se jutottak a tulajdonkeppeni he*szinig: valami nagy hegyvideken levo elegge kiterjedt korhazepuletben szabadulnak el a zombik, csak a korulotte elterulo "vegtelen" erdoben haladnak celjuk fele.
amire emlexem, hogy ezek mind lassu zombik, kiveve egyet, de hogy az az egy miert tud futni, csatornat maszni, meg hasonlo okossagokat csinalni, mar ugyancsak nem emlexem.

masodik: adott egy vilag, ahol van pa emberke, akiknek fura kepessegei vannak. tenyleg keves, vagy legalabbis az alomban nem lattam beloluk sokat. az egyik a foszereplo (x), aki kepes _mindent_ (nojo, hat most gondolom annyira meg nem fejlett, hogy pl. a foldet is elnyelje) magaba olvasztani,aztan magabol kiadni, es nem tudja kontrollalni ezt a kepesseget. ez szerintem mar alapbol eleg frusztralo he*zet tud lenni, de mindezt tetezi az, hogy stikaban egy masik valaki (y) - akit nem volt szerencsem latni, de valami harmadik szeme* volt, mert egy masik kulonleges szeme*t (z) iranyit annak akarata ellenere - a vilagot terrorizalja mindenfele csunya dologgal (nem emlexem... : )). aztan persze a fohosunk megismer egy holgyet, aki megintcsak bir valami kepesseggel (talan telepata?), de a film fo*aman sikeresen elnyeli, de nem veletlenul, hanem y atveszi az iranyitast egy rovid idore. aztan persze mikozben uldozi z-t, aki nihilizalni tudja a dolgokat, azert sikerul megmenteni a fohosnot, es amikor mar eppen elkapnak, akkor z y-hoz menekul.
itt ebredtem fel.
az alom egeszere jellemzo volt: videken jatszodott, talan ha ketto vagy harom hazat lattam az benne. vagy esti voros felhoma* volt, vagy koromsotet, vagy feher tejszinu kod terult el mindenfele. z pedig fura, ures szemekkel es siko*ra nyilo szajjal rendelkezo holgy volt toloszekben - a legreszletesebb akire emlexem.

hejj, pedig direkt azert keltem fel a vegso osszecsapas elott, hogy minel tobbre emlekezzek, de sajnos az aprobb csatak elfelejtodtek... : /
rofl

Draconire

Volt már olyan, hogy álomból álomba "ébredtem fel", de ilyen szinten, mint ahogy most volt, velem még nem játszódott le.
Maguk az "ébredések" mind ugyanúgy folytak le: felkelek, lenyúlok a mobilomért, babrálok vele valamit (időt nézek/vakut próbálom bekapcsolni lámpaként -olyan dolgok amiket általában szoktam csinálni), majd kimegyek a fürdőszobába.
Mindezt vagy 10 alkalommal eljátszottam....
Valamikor már a mobilnál felkeltem, máskor az ágyból kikelve nem tudtam lábraállni és felkeltem, és olyan is volt amikor a fürdőszobában elkezdtem gondolkodni, hogy valami nem stimmel. A legijesztőbb az egészben az, hogy az utolsó "ébredések" után már próbáltam ellenőrizni, hogy most ténylegesen felkeltem-e, de még ha sikerült is megszakítanom az adott álmot, ismét egy álomban találtam magam.

Nem is tudom mikor volt utoljára, hogy nem mertem vissza aludni, de most szabályosan menekültem az ágyból...

Solid Snake

Welcome to the NHK! Day Break feeling!  :lazza:

minuszmiki

Quote from: Gmer on 2007-10-30, 09:37:24
Volt már olyan, hogy álomból álomba "ébredtem fel", de ilyen szinten, mint ahogy most volt, velem még nem játszódott le.
Maguk az "ébredések" mind ugyanúgy folytak le: felkelek, lenyúlok a mobilomért, babrálok vele valamit (időt nézek/vakut próbálom bekapcsolni lámpaként -olyan dolgok amiket általában szoktam csinálni), majd kimegyek a fürdőszobába.
Mindezt vagy 10 alkalommal eljátszottam....
Valamikor már a mobilnál felkeltem, máskor az ágyból kikelve nem tudtam lábraállni és felkeltem, és olyan is volt amikor a fürdőszobában elkezdtem gondolkodni, hogy valami nem stimmel. A legijesztőbb az egészben az, hogy az utolsó "ébredések" után már próbáltam ellenőrizni, hogy most ténylegesen felkeltem-e, de még ha sikerült is megszakítanom az adott álmot, ismét egy álomban találtam magam.

Nem is tudom mikor volt utoljára, hogy nem mertem vissza aludni, de most szabályosan menekültem az ágyból...
És miért vagy biztos benne, hogy most már valóban ébren vagy?

pet

Ma azt álmodtam többek között, hogy én vagyok a Pápa és épp egy királyt koronázok de elfelejtettem a szöveget, :D és ott dadogtam meg mondtam valami hülyeséget
Edit.: pár hónapja meg olyat álmodtam hogy egy lány elémállt és azt mondta "Ezentúl moss szappannal hajat", gondolkodtam rajta hogy kipróbálom irl, de még nem szántam rá magam :D

Fubenalvo

Szappant szokták használni egyesek hajzselének is, durván megköti a hajat. :D
Persze mondjuk, ha nem mossák ki...
BTW az normális, hogy egy csaj azt mondja telefonban, hogy álmodjak róla és a végén tényleg!? Reggel felkeltem... mondom hábázz... Se azóta, se elötte nem volt olyan, hogy a csajról álmodtam volna. :P

Zsiga

Quote from: Fubenalvo on 2007-11-01, 19:49:19
Szappant szokták használni egyesek hajzselének is, durván megköti a hajat. :D
Persze mondjuk, ha nem mossák ki...
BTW az normális, hogy egy csaj azt mondja telefonban, hogy álmodjak róla és a végén tényleg!? Reggel felkeltem... mondom hábázz... Se azóta, se elötte nem volt olyan, hogy a csajról álmodtam volna. :P
Az attól függ mit álmodtál róla... ;) :D

sirtomi

Nőkkel álmodtam a hétvégén, sokkal :)
Ráadásul olyanokkal akiket ismerek vagy jobban vagy kevésbé, de ismerem őket. Most rájuk nézek és az jut eszembe amit álmodtam velük :D

Xzone

Quote from: sirtomi on 2007-11-26, 11:04:04
Nőkkel álmodtam a hétvégén, sokkal :)
Ráadásul olyanokkal akiket ismerek vagy jobban vagy kevésbé, de ismerem őket. Most rájuk nézek és az jut eszembe amit álmodtam velük :D

Wet dream?

sirtomi

minuszmiki

Éjjel azt álmodtam, hogy nem tudok elaludni, csak forgolódom az ágyban. Aztán álmomban félálomba kerültem, felriadtam (de valójában aludtam közben), elaludtam, eszembe jutott, hogy de jó, végre alszom, megint felriadtam és ez ment folyamatosan. Nagyon fura volt.

Fubenalvo

Nekem ma tök fura volt... reggel mikor felkeltem, akkor nem a ma éjjeli álmom ugrott be hanem olyan amit hetekkel ezelött álmodtam. De akkor nem emlékeztem rá ébredés után csak most.
Azt ne kérdezzétek miért ugrott be, mert csak kb buszoztam meg HÉV-eztem benne. :D

Érdekes, hogy így hetekkel késöbb jutott eszembe. :)

Zen

Nemrég azt álmodtam h 2 ember odament egymáshoz, és úgy köszöntek h összeérintetták a jobb hüvelykujjaikat és azt mondták: KEKLOL.  :D

Máskor meg hajnali 1ig Lineageeztem, utána 2ig Star Wars paródiák, eredmény: klánom résztvesz Naboo védelmében. :D Csak végül leader lemondta a kevés segítségre hivatkozva. :x
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Fubenalvo

Jaja ilyen beteges álmom már nekem is volt hogy az EXP csík növekedését láttam végíg álmomba, meg hogy esett valami faja cucc. zomg beteges, azóta nem L2zöm, inkább RO2.  :lol:

Damnatus

Reggel megírom mit álmodtam, most ébredtem föl belőle, de fekszem is vissza. ;)

Szóval:
Elég érdekes álmom volt, viszonylag összefüggő cselekménysorral. Csak a környezet változása volt következetlen, de ez az egészet nem befolyásolta. Ami miatt azonban ezt le akarom írni az az, hogy egy új eddig nem tapasztalt érzést éltem át.
   Az álmom úgy kezdődött, hogy egy gyönyörű nyári napon egy zöldellő mező melletti tó partján ültem, amikor egy fehér, viktoriánus korabeli ruhába öltözött fiatal nő szólított meg. Amikor megfordultam, felismertem, hogy ő a szerelmem, akivel a kapcsolatom egy ideje megszakadt. Ugyanis leveleztünk, és egy ideje nem válaszolt már a leveleimre. Gyönyörű nő volt, arányos alakkal, barna hosszú hajjal, kicsi ajkaival, melyek mindíg szeretetteljesen mosolyogtak. Szeme békét, boldogságot sugárzott. Ő nem mondta, hogy miért nem írt nekem, én nem kérdeztem. Mindketten örültünk a viszontlátásnak. Ezenkívül volt valami rendkívüli életöröm benne: élvezte a napot, levetette ruháit, csak az alsóneműt hagyva magán (ami ugye a korban többet takart mint  a mai rendes viselet :D ), és beugrott a tóba, és boldogan úszkált a vízben. Életöröme rám is átragadt, és utánavetettem magam. A lubickolás után pedig kifeküdtünk a mezőre, és a napon megszárítkoztunk.
   Aztán elindultunk haza. Útközben többször láttam egy fiatal lányt, aki ha észrevette, hogy őt nézem, elbújt egy fa vagy egy ház mögé. Amikor hazaértünk, akkor is láttam a lányt. Amikor pedig a többieket kérdeztem (család + 1-2 ismerős), ők nem láttak senkit. Mivel ez többször megismétlődött, nagyon izgatott lettem, és a lány nyomába eredtem, a többiek meg engem követtek. Sikerült egy zsákutcában sarokba szorítanom, és amikor a többiek is odaértek, akkor kérdeztem őket, hogy "na most már látják-e?" ők is, és - legnagyobb megdöbbenésemre - a válasz nem volt. Ekkor úgy éreztem, hogy végem van, megbolondultam, mint Russel Crow az egy csodálatos elmében: én is képzelt alakokat látok. Úgy próbáltam meg védekezni, hogy megpróbáltam elzavarni a lányt, és amikor nem sikerült, odamentem, és elkezdtem lökdösni. Ekkor szólalt meg a kedvesem, és azt mondta, hogy ne tegyem, mert ő is látja. Ugyanis a lány egy szellem, nekem pedig segítenem kell neki, hogy a lelke megnyugodjon, és a túlvilágra költözhessen. Meg kellett találnom a szüleit,  és el kellett nekik mondanom, hogy a lány mennyire szerette őket. A következő szellem egy dagadt apa volt, aki meg annyira bénának tartotta a fiát, hogy nem akart elmozdulni mellőle. Itt a fiünak kellett segítenem megoldani egy-két dolgot, és az apa büszke lett rá, és ő is békében nyugodhatott.
   Este tüzet raktunk, sütögettünk, és közben a kedvesemmel beszélgettem. Megkérdeztem, hogy hogyhogy csak mi látjuk a szellemeket? Erre ő azt válaszolta, hogy én voltam annyira jó ember, hogy ezeket a feladatokat rám bízták. És itt kezdtem el gyanakodni, majd hirtelen megértettem a dolgokat. A kedvesem szemébe néztem, és azt mondtam: "Tudok mindent, és hálás vagyok azért a kis időért, amit még együtt tölthettünk!" Az éjszakát a tűz mellett, némán összeölelkezve töltöttük. Másnap reggel a buszmegállóban búcsúzkodtunk egymástól, tudtam, hogy el kell mennie. A "remélem találkozunk még!" sóhajomra azt felete: Biztosan! A busz közeledtével elindultam, és amikor hátrapillantottam, akkor láttam, hogy ugyanazzal a kedves mosollyal tekint rám, amivel mindig, de szeme alatt megcsillant egy pár könnycsepp. Aztán a busz eltakarta szemem elől. Figyeltem, de fölszállni nem láttam, és amikor a busz elhajtott, már nem volt a megállóban. Nem is busszal utazik ő, hiszen amire rájöttem az az, hogy kedvesem azért nem írt, mert meghalt, s most angyalként tért vissza, hogy rávegyen, hogy segítsek ezeknek a szellemeknek.

Ami pedig ezt az álmot igazán különlegessé tette, az az utolsó bekezdésen végigvonuló érzés: Éreztem azt, hogy a kedvesem a párom, szerettem őt, ő is szeretett engem. A két érzés teljesen harmonikus és egyenlő hevű volt. Ez volt az igazi, tökéletes, harmonikus szerelem (ami talán csak a mesékben és az álmokban létezik). Ezt az érzést azonban beárnyékolta az, hogy tudtuk, hogy sosem teljesedhet be, hiszen nekem még itt a földön, neki pedig a menyországban van a helye. De tudtuk azt is, hogy ez a szerelem kiolthatatlan és örök, és ha majd egyszer meghalok, akkor újra együtt lehetünk.
Szóval egy olyan boldogságérzés járt át, amelyről tudtam hogy létezik, elérhető, de életembe mégsem teljesülhet be. Nagyon különös, és kellemes érzés volt. Körülírni azért olyan nehéz, mert még sosem érztem ilyet.

Xzone

Érdekes álom lehetett, biztosan sokat fogsz még rajta gondolkodni :)

[spoiler]Hogy nekem miért nicnsenek ilyen álmaim? Mindig csak: démonok, szörnyek, gonosz emberek, akció, időutazás, fizikai képtelenségek...meh.[/spoiler]

Damnatus

Quote from: Xzone on 2008-01-12, 10:20:45
[spoiler]Hogy nekem miért nicnsenek ilyen álmaim? Mindig csak: démonok, szörnyek, gonosz emberek, akció, időutazás, fizikai képtelenségek...meh.[/spoiler]
Hasonlóak tömkelege nekem is, épp ezért volt különleges ez! :D
Túl élénk a fantáziám :D

sirtomi

ÉRdekes álom. Én ilyen összefüggőt sose álmodok, nekem mindig valami nagy kavar van és folyamatosan váltakoznak a dolgok :)

Damnatus

Én nagyon sok összefüggő, kerek történetet álmodok, persze kavarok nekem is vannak tömkelegével.