Filmek (minden, ami nem japán)

Started by Flaser, 2004-09-15, 11:18:12

Previous topic - Next topic

Ramiz

Quote from: kikuchiyoOlyan az egész, mintha a Radírfejet ötvözték volna az említett Poe-novellákkal, és leöntötték volna maró kénsavval.
:cool: Gota hav it!
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kikuchiyo

Mai Titanic címszavakban:

Valóságos mini-meet volt, vagy hatan voltunk innen a fórumról.

Ördög c. lengyel horror, vagy legalábbis annak címezték, a fõcím jó volt, a film inkább csak olyan közepes. Nyanya haldoklik, a fia elhívja hozzá az idõs asszonyt, akit ilyenkor hívni szoktak. Az hosszas alkudozás után 15 zlotyért elvállalja a haldokló gondozását. De az idõs nõ csak nem akar meghalni, végül a gondozónõ eljátssza neki az ördögöt, hátha attól majd jól megijed és kinyiffan.
De a dolgok nem pontosan így sülnek el: "Máris jobban érzem magam. Hozz egy kis húslevest!".

Cthulhu hívása ([SIZE="1"]Ide kapcsolódik a világegyetem legrosszabb poénja, amit Ramiz sütütt el a film elõtt, tényleg csak erõs idegzetûek olvassák el, és készítsék ki elõre a gyógyszert, vagy kérjék meg egy barátjukat, hogy szükség esetén hívja a mentõket:[COLOR="LemonChiffon"]"Nem kapcsolom ki a mobilomat, tudod miért? Mert hívásra várok... Cthulhu hívására! Hehehehöhöhö![/COLOR][/SIZE])
A jómunkásemberek egész jó némafilm-imitációt csináltak, olyan volt a hangulata, mintha tényleg Lovecraft idején készült volna. A némafilmekbõl ismert széles, teátrális gesztusok, a bájosan primitív "speciális effektusok" (amik mögött nyilván jelentõs számítógépes utómunka rejlik), minden a helyén volt. Nekem különösen a szereplõk sminkje tetszett. Néha azért feltûnt egy-két modern beállítás vagy vágás, de összességében nagyon jó utánzat. A lovecrafti hangulatot sikerült megteremtenie.
A zavaró tényezõ az volt, hogy egyrészt DVD-rõl ment a film, ami sokat rontott az élményen, másrészt a magyar felirat fordítója kissé érdekesen értelmezte a magyar nyelvtan szabályait, különös tekintettel a vesszõk elhelyezésére és az elválasztásra.
Felmerült, hogy esetleg szándékos volt, mert értelmes ember nem követ el olyat, hogy
"nagybác-
si",
fõleg nem háromszor egymás után, de lehet, hogy tényleg csak az igénytelenség eredménye.

És most lássuk, hogy mit mondanak a többiek.^^
Failure is the default option

Fazék

Quote from: kikuchiyoÉs most lássuk, hogy mit mondanak a többiek.^^
Én semmit sem mondok. Kivártam türelmesen, hogy valaki véleményezze és tehessek egy macskökörmöt :D így ni: " :D

Ramiz

Quote from: kikuchiyoCthulhu hívása
([SIZE="1"]Ide kapcsolódik a világegyetem legrosszabb poénja, amit Ramiz sütütt el a film elõtt, tényleg csak erõs idegzetûek olvassák el, és készítsék ki elõre a gyógyszert, vagy kérjék meg egy barátjukat, hogy szükség esetén hívja a mentõket:[COLOR="LemonChiffon"]"Nem kapcsolom ki a mobilomat, tudod miért? Mert hívásra várok... Cthulhu hívására! Hehehehöhöhö![/COLOR][/SIZE])
Bocsánat, nem hittem, hogy ennyire kikészít. :__devil: A többiek azért már szokva vannak hozzám, fõleg Mazsom és Zoli (=Raggie és Fazék). :D Sorry. :o

Quote from: kikuchiyoÉs most lássuk, hogy mit mondanak a többiek.^^
Nekem az Ördög a jópofa de felejthetõ kategóriába esett, míg a Cthulhu hívásával nagyon meg voltam elégedve. A durván egy órás film alatt csak két cikisebb jelenet volt, ami a legóvatosabb becslések szerint is tízszeresen kisebb, mint a SW 3. epizódjának "teljesítménye". Jól elkapták a lovecrafti hangulatot, a végén már kifejezetten átvettem a rémtörténet hangulatát, borzongtam rendesen (ehhez kell beleélés, de imádom Lovecraftot, szóval ezzel nem volt gond). És a rettenetet is egész jól átadták ([COLOR="LemonChiffon"]elég volt egy rövid felvétel a matrózról, aki véresre kaparta a szemeit és aztán belehalt az õrületbe, hogy átérezzük, mit is jelent megpillantani a nagy Cthulhu-t...[/COLOR]). És külön értékeltem a végén a film szövetébe illesztett két Lovecraft-idézetet (mindkettõ nagy kedvencem és nagyon jellemzõek, azt hiszem).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kvikveg

Nekem mindketto tetszett. Az elso olyan nem is tudom.. groteszk volt, hogy az kegyetlen, a veget ugyan lehetett sejteni, de elore mast vartam, valami hagyomanyosabbat. A feliratok alatt a rajzok Bosch-ra emlekeztettek, ez mar adott neki egy alaphangulatot. Az oregasszonyok es egyaltalan az egesz eletkep jol volt eloadva. Egyszoval megerte. :)

A Cthulhu (remelem jol irom) is tetszett, bar kicsit kevesbe fogott meg, de szerintem meg 1-2szer megnezem, es az ot megilleto helyre kerul. Vegig azon gondolkodtam, hogy most rettegjek a tortenet miatt, vagy nevessek kicsit a filmes furcsasagok miatt? Olyan bájosan esetlen volt nehol, de jo volt abbol a szempontbol, hogy bizonyos dolgokat a nezo fantaziajara bizott, ami mindig jol mukodik. :D
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

noriko

Ördög c. lengyel thriller(az én füzetkémben thriller van):
:hahaha: nemtom..én ezen a filmen nagyon jól szórakoztam!! :D A fõcím nekem is nagyon tetszett! Maga a film meg vicces volt. Mondjuk amikor anyukám rákérdezett, hogy jó értelemben vogy rossz értelemben volt vicces, hirtelen nem is tudtam megmondani... ha komolyan gondolták a thriller besorolást akkor az utóbbi :p

Cthulhu hívása:
Quote from: kikuchiyo"speciális effektusok" (amik mögött nyilván jelentõs számítógépes utómunka rejlik),
a film hivatalos oldaláról:

"Q: How did you guys deal with Cthulhu himself? It's some kind of CGI thing, right?

A: No. Throughout the film we did our best to shoot things as they might have been shot in the 1920s. We are pleased to say there are no CG effects in the movie."

Szóval tényleg ügyin rekonstruálták a némafilm stílust! Egy 2005-ös némafilm mindigis az marad azért, de végülis a történet hangulatához tényleg ez illik a legjobban.
A feliratozóknak meg ejnye!
"I wish I could, but I don't want to."

Raggie

Hmmm... az elõttem szólók már kivették a számból az összes szót! :)

Egyszóval foglalnám össze: megérte elmenni!*
____
*:ööö... azaz kettõvel: megérte elmenni, jóó volt!**
**: ööö azaz néggyel: megérte elmenni, jóó volt! Télleg!***
***: ööö... na haggyuk mán ezt... :ejj:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Fazék

Elnézést hogy megint írnom kell ezzel kapcsolatban, de egy jegy kétségbeesetten keresi gazdáját!

szerda (holnap) 16:00 Kossuth mozi Az íj c. elõadásra

társaság nem is lehetne jobb: ÉN ÉN ÉN ja és kikuchiyo és Nakedape is ott lesz :)

szóval tessék csak tessék, mert különben én bukok rajta 650 Ft-ot és ezt ugyebár senki sem akarhatja.  ugye? ugye? :könyörgõmeghatószemek:

Kvikveg

Quote from: FazékElnézést hogy megint írnom kell ezzel kapcsolatban, de egy jegy kétségbeesetten keresi gazdáját!

szerda (holnap) 16:00 Kossuth mozi Az íj c. elõadásra

társaság nem is lehetne jobb: ÉN ÉN ÉN ja és kikuchiyo és Nakedape is ott lesz :)

szóval tessék csak tessék, mert különben én bukok rajta 650 Ft-ot és ezt ugyebár senki sem akarhatja.  ugye? ugye? :könyörgõmeghatószemek:
Nagyon szivesen mennek, de fogszabalyzoneninel leszek. :(
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Ramiz

Quote from: KvikvegNagyon szivesen mennek, de fogszabalyzoneninel leszek. :(
Ha halkan is tudja végezni a munkáját, vidd el õt is a moziba. :)

Firefly-t elkezdtem nézni. Hatalmas! Nagyon tetszik! Bebop, Trigun hangulat és jól megírt, vicces párbeszédek, minden a helyén van. Direkt lassan fogom nézni, hogy sokáig tartson, de azt hiszem, ha befejezem, ez is ûrt fog hagyni maga után, mint a Twin Peaks.

Fazék

Quote from: KvikvegNagyon szivesen mennek, de fogszabalyzoneninel leszek. :(
én meg "japánon leszek"... meglepõ módon elfelejtettem gondolkodni jegyvételkor :D

és hogy ne legyek nagyon off:
Missing in Action - 1984

Chuck Norris bácsitól ebben a filmben ugyan nem sok roundhouse-kick-et láttam, de enélkül is halál béna film volt, amit valószínûleg kölökként még élveztem is volna :haha: Sima Rambo-utánzat :)

bár azt is be kell vallanom, hogy csupán fél órát láttam a filmbõl és azt is csak azért, mert vacsoráztam :D

szerk:
QuoteFirefly-t elkezdtem nézni. Hatalmas! Nagyon tetszik! Bebop, Trigun hangulat és jól megírt, vicces párbeszédek, minden a helyén van. Direkt lassan fogom nézni, hogy sokáig tartson, de azt hiszem, ha befejezem, ez is ûrt fog hagyni maga után, mint a Twin Peaks.
most egy picit megnyugodtam, hogy talán mégis van egy kis jóízlésem :D

Próféta

Épp most ért véget a Kontroll. Szégyen, hogy csak most láttam, kár volt eddig halogatni. Szeretem, amikor a piszkos, cinikus realizmust így átszövi a szürreális/misztikus, ez a kombó jól megcsinálva félelmetesen jó hangulatokat tud teremteni.

Quote from: RamizFirefly-t elkezdtem nézni. Hatalmas! Nagyon tetszik! Bebop, Trigun hangulat és jól megírt, vicces párbeszédek, minden a helyén van. Direkt lassan fogom nézni, hogy sokáig tartson, de azt hiszem, ha befejezem, ez is ûrt fog hagyni maga után, mint a Twin Peaks.
:tezsvir:
Az elsõ két végignézés után még nekem is hagyott ûrt (bár ezt lehetett valamelyest enyhíteni a sorozat DVD kommentárjaival, amik sztem nagyon érdekesek), azóta viszont már van egy rövidke folytatás-képregény, sõt, már a mozi is kijött (mind2 Serenity néven), szóval van hova tovább.

Ramiz

Quote from: Profeta on 2006-04-05, 01:02:09Az elsõ két végignézés után még nekem is hagyott ûrt (bár ezt lehetett valamelyest enyhíteni a sorozat DVD kommentárjaival, amik sztem nagyon érdekesek), azóta viszont már van egy rövidke folytatás-képregény, sõt, már a mozi is kijött (mind2 Serenity néven), szóval van hova tovább.
Nekem majd egy hasonlóan színvonalas, egyéni és vicces sorozat kell majd ez után. :)

kikuchiyo

Most kéne írnom az Íj c. Kim Ki-Duk filmről, de nem teszem, mert magam sem értem még teljesen, hogy mit láttam.

And now for something completely different: A műveltségemben tátongó számtalan hiány közül egyet bepótolandó megnéztem a Jézus Krisztus Szupersztár c. musicalt, illetve annak egy 2000-es filmfeldolgozását.
Hát izé, olyan ééérdekes volt, modern környezetbe volt helyezve az egész, telegraffitizett falak között grasszáltak mindenféle rosszarcú, bőrdzsekis négerek. Jézust egy bamba képű tag játszotta, aki úgy nézett ki, mint Zámbó Jimmy szteroid-kúra után. A szereplők énektudása nagyjából rendben volt azért, igaz, egyik sem volt egy Pavarotti.
Maga a darab olyan... egyszerű. Vannak benne ragadós, korábbról már részben ismert számok, de az egész, hogymongyam magának, nincs túlterhelve mély gondolatisággal.

Manu

Engem ez a Firefly valamiért nem fogott meg, de ezzel úgy néz ki egyedül vagyok.
Az a baj a sorozatokkal, hogy sok idő kell hozzájuk (jó helyen mondom) Most is vár rám kettő, az egyik 40, a másik 51 epizód, de egyszerűen nem tudom rávenni magam.

1. Tian Long Ba Bu - Heaven Dragon : the Eight Episodes - Demi Gods and Semi Devils - kínai és ezt is nagyon dícsérik
2. Dae Jang Geum - koreai történelmi

Ramiz

Quote from: kikuchiyo on 2006-04-07, 21:23:36And now for something completely different: A műveltségemben tátongó számtalan hiány közül egyet bepótolandó megnéztem a Jézus Krisztus Szupersztár c. musicalt, illetve annak egy 2000-es filmfeldolgozását.
Hát izé, olyan ééérdekes volt, modern környezetbe volt helyezve az egész, telegraffitizett falak között grasszáltak mindenféle rosszarcú, bőrdzsekis négerek. Jézust egy bamba képű tag játszotta, aki úgy nézett ki, mint Zámbó Jimmy szteroid-kúra után. A szereplők énektudása nagyjából rendben volt azért, igaz, egyik sem volt egy Pavarotti.
Maga a darab olyan... egyszerű. Vannak benne ragadós, korábbról már részben ismert számok, de az egész, hogymongyam magának, nincs túlterhelve mély gondolatisággal.
Hmm... Nekem ez a film alapabbnál is alapabb, számtalanszor láttam és hallottam a soundtrack-jét, nagy részét Raggie-vel fejből is tudjuk, nagyon nagy királyság! Habár nem vagyok túl vallásos, ez a film egy remekmű. A Júdást, Heródest és Pilátust játszó színészek  pedig k.b....ttul zseniálisak - na ők hárman aláznak minden mai "hú de bele tudjuk magunkat élni minden szerepbe egy álszakáll felragasztásával vagy egy tóga felvételével" hollywoodi "sztárt". És még énekelni is tudnak. :) Andrew Lloyd Webber pedig egy isten.

kikuchiyo

No offense, de nekem ezek az ALW musicalek amolyan pótléknak tűnnek, azon tömegek számára, akik nem tudják felfogni vagy unalmasnak találják az operákat.

Taxisofőr

A fiatal Robert de Niro alakítása egyszerűen elképesztő. Nem játssza azt a szellemileg sérült, szerencsétlen, magányos taxist, hanem szinte azonosul vele.

Gyakorló pszichopaták, vagy azok, akik épp most akarják eldönteni, hogy kimenjenek-e lövöldözni egy kicsit a villamosmegállóba - inkább ne nézzék meg.

Ramiz

Quote from: kikuchiyo on 2006-04-08, 13:00:27
No offense, de nekem ezek az ALW musicalek amolyan pótléknak tűnnek, azon tömegek számára, akik nem tudják felfogni vagy unalmasnak találják az operákat.
No harm meant, no harm taken. :) Én utálom az operákat, unalmasnak és röhejesnek találom őket. Ezt sajnos fel is vállalom. Egyébként a komolyzenével nincs bajom, de az opera rohadtul nem jön be. És a musicalek is csak néha.

Raggie

Quote from: Ramiz on 2006-04-08, 01:24:12(...)nagy részét Raggie-vel fejből is tudjuk(...)
"So... the king is once again my guest?!...//
and why is this?! Was Herode unimpressed??"

"-You have nothing is your hands!.. Any power you have... comes to you from far beyond! Evrithing is fixed. And you can't change it!
-You're a fool Jejus Christ! How can I help you??
-chorus: Crucify him! Crucify him!"

:szemuveges: :cool:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Kuroi Tenshi

Quote from: Ramiz on 2006-04-08, 14:38:11
No harm meant, no harm taken. :) Én utálom az operákat, unalmasnak és röhejesnek találom őket. Ezt sajnos fel is vállalom. Egyébként a komolyzenével nincs bajom, de az opera rohadtul nem jön be. És a musicalek is csak néha.
Nem csak te vagy evvel így, én is utálom az operákat, de én nem szégyelem ezt felvállalni. Az az "éneklésmód" annyira művi és erőltetett, hogy engem kifejezetten zavar. Értem, hogy nehéz kiénekelni, de csúnyán hangzik, amilyen erőltetett. A zene nem arról szól, hogy nehéz dolgokat játsszunk, mert az attól még lehet disszonáns is. If it sounds good, it is good - (ki is mondta, Charlie Parker vagy Duke Ellington?) ez pedig nem az.

Kvikveg

Quote from: Kuro_Tenshi on 2006-04-08, 20:41:29
Quote from: Ramiz on 2006-04-08, 14:38:11
Nem csak te vagy evvel így, én is utálom az operákat, de én nem szégyelem ezt felvállalni. Az az "éneklésmód" annyira művi és erőltetett, hogy engem kifejezetten zavar. Értem, hogy nehéz kiénekelni, de csúnyán hangzik, amilyen erőltetett. A zene nem arról szól, hogy nehéz dolgokat játsszunk, mert az attól még lehet disszonáns is. If it sounds good, it is good - (ki is mondta, Charlie Parker vagy Duke Ellington?) ez pedig nem az.
Nem jot hallgatsz es nem jo eloadokkal. :)
Mondom en, aki operai zenesz szulok ellenere szinten neha hallgatok csak. Nagyon neha. tuladagolasban szenvedtem ifjukoromban.  :lul:
Nem is az a cel, hogy hude nehezet jatsszanak, hanem az, hogy szepet. Es szepet lehet igy is meg ugy is. Ha nehez, az meg neha meghallatszik, ennyi. En nem vagyok musicalrajongo, mert olyan mertekben nem fogott meg a zenei minoseguk, hogy nemnagyon pedaloztam utanuk. Kivetel: Oklahoma! a kedvenckemmel. :) Meg West Side Story, meg Enek az esoben -dehat az no comment klasszikus. :D
Viszont: egy filmzeneben egyszer (Sneakers) egy par hang nagyon jo volt, tobbi atlag gumizene (tetszolegesen nyujthato). Mit tesz isten, fel evvel kesobb Wagner eloadason pont azt a par hangot hallottam vissza. Tobb masik hasonlo szinvonalu kisereteben.
Es meg kis info: ugye eloadashoz szineszi tehetseg es kivalo enekhang kell. (Es jo hallas, gyakorlas csostul, kepzes, stb. Es ugye csak felnottkorban derul ki, hogy vkinek van-e hangja...) Na ez a ketto (sok) nagyon ritkan van meg. Nehez mufaj. Aki musicalben meg enekelhet, operaban mar egyaltalan nem biztos.
Operaban a zene az elso, a tobbi masodlagos, nem tudom musicalnel mennyire tolodik igy el a hangsuly. Valaki?
Illetve nem art eloadas elott tudni, hogy mi a tortenet. Kulonben tenyleg csak malmozas lesz a nagy arianal.

Muvi hangazas: na ebben nem tiltakozom, tenyleg a tud lenni. De sok jot is hallottam mar, ahol nem volt oblogetes, meg hasonlo furcsa dolgok.

Kuroi Tenshi

Quote from: Kvikveg on 2006-04-08, 21:29:20
Nem jot hallgatsz es nem jo eloadokkal. :)
Mondom en, aki operai zenesz szulok ellenere szinten neha hallgatok csak. Nagyon neha. tuladagolasban szenvedtem ifjukoromban.  :lul:
Nem is az a cel, hogy hude nehezet jatsszanak, hanem az, hogy szepet. Es szepet lehet igy is meg ugy is. Ha nehez, az meg neha meghallatszik, ennyi.

Operaban a zene az elso, a tobbi masodlagos, ...

Muvi hangazas: na ebben nem tiltakozom, tenyleg a tud lenni. De sok jot is hallottam mar, ahol nem volt oblogetes, meg hasonlo furcsa dolgok.
A Mezzora általában meg szokták válogatni, hogy mi kerüljön fel (általában...)
A zene az első? A zene épp hogy a háttérben van, kíséretet játszik, míg valaki bizonygatja, hogy még azt a hangot is kitudja erőszakolni a hangszálaiból, és közben még hadoválni is tud, bár senki sem érti, talán ő sem.
Olyat, amit még kellemesnek ítéltem, ritkán hallottam, ami pedig kifejezetten tetszett, olyan még nem volt... bár az is hozzá tartozik, hogy eddig öt percet se bírtam hallgatni azt a nyavalygást.
Na mindegy, ízlések és pofonok. Mások meg a kortárs jazzt nem bírják :p

Próféta

OFF:
Azért nem olyan rémes kornyika az opera sem. Bár az igazán masszív, dagályos darabok (A végzet hatalma, La Traviata, ...) én se bírtam, de néhány könnyedebb vígopera nagyon jól esett. Ilyen kellemes élmény a Don Pasquale, a Varázsfuvola, A császár új ruhája; a legjobb talán A Denevér Bosszúja, ami nem az újabb Batman-folytatás, hanem egy ifj. Johann Strauss-féle vígopera(-ett?)  :biggrin:
Persze lehet, hogy mindezek Kvikvegnek vagy kikuchiyonak már túl lájtosak.
Nemcsak a víg darabokért vagyok oda, valamelyik tragédia is nagyon tetszett, de most cavintálok hogy melyik lehetettt az...  :frown:
K_T: ne olyan szerencsétlen bagázstól halgasd, akiken hallani, hogy nehezen éneklik ki. Mert nem ez a lényeg. Egyszerre színielőadás, zene, szép dalok, jelmezek, tánc és szerencsés esetben jó rendezés/kompozíció.

kikuchiyo

Psycho

Újabb alapmű pótolva.

Sajnos már sok hasonlót láttam, és a kulcsjeleneteket annyiszor lemásolták/parodizálták/meggyalázták, hogy nem ütött akkorát, mint lehetett volna, és a "csavart" is már az elején kitaláltam (nahát, hogy én milyen okos vagyok, mindjárt megyek, és gratulálok magamnak...), de maga a film hibátlan.
Mesteri módon fokozza a feszültséget, nem kis részben a hátborzongató zene segítségével.
Annál a résznél, ahol megy fel a magánnyomozó a lépcsőn, aztán hirtelen kiugrik a mama a szobából és leszúrja, majdnem szívrohamot kaptam. A vége pedig, ahogy Norman Bates ördögi vigyora áttűnik az anyja vicsorgó koponyájának képébe, zseniális.

Olvasom az IMDB-n, hogy Hitchcock úgy tesztelte a hulla félelmetes voltát, hogy berakta a főhősnőt játszó színésznő öltözőjébe és leste, hogy az mekkorát sikolt. :)

Ramiz

Quote from: kikuchiyo on 2006-04-08, 23:22:03Annál a résznél, ahol ......., majdnem szívrohamot kaptam.
Én is. :)

Quote from: kikuchiyo on 2006-04-08, 23:22:03A vége pedig, ahogy ........................., zseniális.
Nekem a kedvenc részem az, ahol Norman Bates betolja a kocsit a tóba, és amikor elsőre nem süllyed el, Hitchcock zseniális rendezésének hála a néző egy pillanatig a gyilkosnak drukkol, hogy sikerüljön eltüntetnie a bizonyítékot....

Lythis

Nah, csináltak Cthulhu filmet. Még nem volt szerencsém látni, és emiatt fogalmam sincs, hogy sikerült e elrontani, vagy sem, mindenesetre legalább van egy modernebb próbálkozás is a Cthulhu mitosz valamilyen szintű modern feldolgozására.
trailer---> http://www.cthulhuthemovie.com/CthulhuTrailer.mov

Ramiz

Quote from: Lythis on 2006-04-09, 23:16:19
Nah, csináltak Cthulhu filmet. Még nem volt szerencsém látni, és emiatt fogalmam sincs, hogy sikerült e elrontani, vagy sem, mindenesetre legalább van egy modernebb próbálkozás is a Cthulhu mitosz valamilyen szintű modern feldolgozására.
Átszabták az Árnyék Innsmouth felett-et (a legnépszerűbb Lovecraft-novella, a Dark Corners of the Earth is ebből van), nyakonöntötték kötelező amcsi horrorkellékekkel (üvöltözés, rohangálás, szex szőke macával, "Ne Bízz Senkiben!" cédula) és adtak neki egy címet, aminek valószínűleg semmi köze nem lesz a cselekményhez (a Nagy Cthulhu alszik az óceán mélyén és nem a part mentén kószál, hogy cölöpökhöz kötözött főhősöket és főhősnőket zabáljon). Lovecraft csak azért nem forog a sírjában, mert még mindig él (valószínűleg egy másik testben). :)

Lythis

Quote from: Ramiz on 2006-04-09, 23:53:00
Quote from: Lythis on 2006-04-09, 23:16:19
Átszabták az Árnyék Innsmouth felett-et (a legnépszerűbb Lovecraft-novella, a Dark Corners of the Earth is ebből van), nyakonöntötték kötelező amcsi horrorkellékekkel (üvöltözés, rohangálás, szex szőke macával, "Ne Bízz Senkiben!" cédula) és adtak neki egy címet, aminek valószínűleg semmi köze nem lesz a cselekményhez (a Nagy Cthulhu alszik az óceán mélyén és nem a part mentén kószál, hogy cölöpökhöz kötözött főhősöket és főhősnőket zabáljon). Lovecraft csak azért nem forog a sírjában, mert még mindig él (valószínűleg egy másik testben). :)
ezekszerint láttad, vagy ezt mind a trailerből szürted le?

Ramiz

Quote from: Lythis on 2006-04-10, 01:53:44ezekszerint láttad, vagy ezt mind a trailerből szürted le?

Az egyetlen, ami következtetés és nincs benne a trailerben, az, hogy a cím nem passzol, mert nem Cthulhu fog kijönni a tengerből, és ezt jeleztem is a "valószínűleg" szó használatával, de ha mégis szerepel majd a számítógépes effektek kedvéért, akkor megyek és felgyújtom Hollywoodot. A többi mind benne van a trailerben és nem lehet félremagyarázni, akármilyen jószívű vagy is. :)

noriko

először egy kis érdekesség:
"A Toldi moziban a legtöbb jegyet A bosszú asszonyára adták el, a legnépszerûbb filmnek azonban a Cthulhu hívása bizonyult, mivel annak vetítésekor rengetegen voltak, akik nem fértek be a terembe."

aztán egy kis összefoglaló:
Páva
(r: Changwei Gu , kínai film)
Az Uránia dísztermében adták, ám nem voltunk valami sokan. Angol felirattal, kínaiul vetítették.
Na ezt már értem, miért fesztivál film. Egyáltalán nem olyan kis könnyed volt mint a múltkori Közeli idegenek. Elvontabb, nyomasztóbb, és szimbólikusabb is.
A történet a 70-es években játszódik. Egy kínai családról szól, akik bár nem nyomorognak, de nem is élnek túl jól. Először a lány történetét ismerjük meg. A lány mogorva, kissé felelőtlen, és szeret álmodozni. Megtetszik neki egy ejtőernyős és jelentkezik önkéntesnek a hadseregbe, de nem hívják be. Onnantól összevissza szenved (mármint lelkileg), fog magának egy balek férjet, elválik végül otthon köt ki.
A bátyja mentálisan sérült és túlsúlyos. Ezek miatt mindig piszkálják, és kiröhögik. Egyedül az anyuka tűnik úgy, mint aki valóban szereti a fiút, a többiek vagy szégyellik, vagy lenézik. Testvérei egyszer meg is akarják mérgezni (ez jó jelenet volt!). A srác mindezt nem igazán fogja fel, úgy érzi természetes, hogy a család körülötte forog. Végül az anyja kerít neki egy nyomorék feleséget vidékről, és nyitnak egy utcai gyorsétkezdét, és talán még nekik lesz a legjobb soruk. :D
Az öccs egy félénk, szótlan srác, akit a suliban kinevetnek a bátyja miatt. Végül otthagyja a sulit, eltűnik egy időre a városból, majd visszatér újdonsült feleségével: egy nála jóval idősebb színésznővel, és annak gyerekével. Aztán él mindenki tovább úgy ahogy.
Közben a páva széttárja tollát, de senki nincs ott, hogy lássa.
and life goes on...

A képek, vágás és egyéb filmes elemek nagyon jók voltak szerintem.
A történetben az zavart, hogy iszonyat lassan haladt előre, elég vontatott volt. Emiatt inkább már azt vártam, hogy mikor lesz már vége! Ami nem valami jó hatás ugyebár...
Pedig voltak kifejezetten jó jelenetek, durvábbak, meg ütősebbek is. Egyszóval ha kisség megvágják és gördülékenyebbé teszik, tuti 5 pontot adtam volna neki, de így csak 3mast kapott.
"I wish I could, but I don't want to."