Filmek (minden, ami nem japán)

Started by Flaser, 2004-09-15, 11:18:12

Previous topic - Next topic

Ramiz

Quote from: kikuchiyo on 2006-09-08, 00:19:44
Egy igazai klasszikus 1941-ből, Humphrey Bogarttal a főszerepben.
:cool:

Van még sok Bogart filmem, ha kell. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kikuchiyo

Önre bízom az ajánlást, Főúr. :)
Failure is the default option

Próféta

Szerintem is nagyon  :cool: a film, de:
Quote from: kikuchiyo on 2006-09-08, 00:19:44a sztori Leslie L. Lawrence-szintű.
:wtf: Dashiell Hammet-szintű, esetleg :)
Mondjuk nem nagyon ismerem a mestert, de gondolom nem viccből hívják a krimi egyik ősatyjának Sam Spade megalkotóját.

EDIT: Jó Bogart-film jöhet ide is :)

kikuchiyo

Mondjuk a Casablancát én is tudom ajánlani, ha még nem láttad, de egyebet nem tudok, Ramiz a szakértő...

Próféta

Quote from: kikuchiyo on 2006-09-08, 00:51:30
Mondjuk a Casablancát én is tudom ajánlani, ha még nem láttad, de egyebet nem tudok, Ramiz a szakértő...
Az megvolt, persze, többször is. Mondjuk az is igaz, hogy utoljára 6-7 éve láthattam, valamikor majd meg kéne nézni felnőttebb fejjel is.

szóval Ramiz?

Ramiz

Hmm, lássuk csak... :)

Key Largo

A Key Largo kétségkívül egyike a legjobb Bogart filmeknek. Minden együtt van: érdekes történet, remek színészek, feszes hangulat.
A történet főszereplője Frank McCloud, a második világháborúból visszatért kiábrándult katona, aki rájött, hogy míg ő a semmiért harcolt és vesztette el barátait, otthon Amerikában a gengszterek kerültek hatalomra. Meglátogatja elhunyt társa apját, az hősként próbál tekinteni rá, és ő az öreg kedvéért - és barátja emlékének kedvéért - eljátssza a hőst és sokat dicséri az öreg elhunyt fiát. Azonban egy trópusi hurrikán érdekes helyzetet teremt, és az öreg fickó hoteljében egy éjszakára ott marad Johnny Rocco is, egy híres gengszter, aki most szeretne visszatérni Amerikába, valamint egy nyomozó, akit Rocco rabul ejtett, és nem utolsósorban az öreg fickó lánya, Nora. Frank pedig nehéz döntések elé kényszerül, szembekerül egymással a saját büszkesége és a puszta életösztöne...
Lenyűgözően izgalmas és bár érdekes kérdéseket felvető, de nem az unalmas moralizálás hibájába eső film. (Régen még tudtak filmeket csinálni...) Humphrey Bogarton kívül más híres színészek is játszanak a filmben, többek között Edward G. Robinson, a híres gengszerszínész, aki Johnny Rocco szerepét játssza, és Lauren Bacall, Bogart felesége, Nora szerepében.

A Sierra Madre kincse (The Treasure Of Sierra Madre)

Humphrey Bogart talán a magányos, határozott, cinikus férfi szerepeiről a leghíresebb (Rick Blaine, Sam Spade, Phillip Marlowe), de hogy mennyire nem csak ez az egy arca van, arra remek (és egyáltalán nem egyedüli!) példa a Sierra Madre kincse. Egy igazi klasszikus kalandfilmet kapunk, ahol Bogart egy lelkes, ám teljesen amatőr aranyásóként indul neki a hegyeknek barátjával és egy tapasztalt, idősebb aranyásóval, hogy megcsinálják szerencséjüket. A film első fele könnyedebb hangulatú, rengeteg vicc és humoros jelenet van benne, Bogart e téren is kiválóan teljesít (imádom ezt a fickót! ^^). Az aranyásás pedig nehéz mesterség, mire elsajátítják és mind a hárman kemény tempóban dolgozni kezdenek, sok mindenen keresztül kell menniük. Azonban hármuk jó kapcsolata meredek ívben romlani kezd, amikor megtalálják az első gazdag aranytelért, mert a bizalmatlanság pillanatok alatt megmérgezi szívüket. A tapasztaltabb fickó látott már ilyet, ezért ő a legvisszafogottabb, de azért ő is elássa az aranyát. A vidám és lelkes Fred pedig teljesen megváltozik, személyiségét eltorzítja a gazdagság kézzelfogható közelsége. A film hangulata is komorabb lesz, itt már inkább drámát látunk, mint komédiát vagy kalandfilmet. A történet vége azonban rejteget még meglepetéseket, mielőtt kiderül, hogy mi lesz a sorsa a három "barátnak" és a rengeteg aranynak...
(A film egyébként az ötvenkettedik az imdb "A 250 Legjobb Film" toplistáján.)

To Have Or Have Not

Humphrey Bogart film egy Hemingway-regény alapján? Ez valami nagy finomság lehet, gondolhatja a néző látatlanban is, és teljesen igaza van (bár állítólag a kész forgatókönyvnek már nem túl sok köze van a Hemingway-könyvhöz - én nem olvastam, nem tudom). Ha még azt is hozzátesszük, hogy ez Lauren Bacall és Bogart első közös filmje, ahol megismerték egymást és ami után egy évvel összeházasodtak, akkor még inkább felszítottuk a Bogart-fanok érdeklődését.
Steve Morgan kapitány a horgász hajlamú turistákból él Martinique-ben: hajójával kiviszi őket a tengerre és segít nekik minél nagyobb halakat fogni. Igyekszik magát távol tartani a második világháború káoszától, ami erre a szigetre is elér: a franciák is az önállóságért küzdenek és a helyi lakosoknak is megvan a maga függetlenségi mozgalma, mióta a franciák kolonizálták őket. Steve azonban valahogyan mégis egyre jobban belekeveredik a zűrös politikai játszmákba, úgyhogy kisebb-nagyobb mértékben kénytelen állást foglalni. Ezután veszedelmes küldetéssel bízzák meg, amit egyáltalán nem akar elvállalni, ám nemcsak büszkesége tiltakozik a visszakozás ellen: egy nő, méghozzá egy veszedelmes, szép nő is meghódításra vár...
A film sok szállal kötődik a Casablancához, de nem próbálták lemásolni vagy megismételni azt, nincs drámai szál, egyszerűbb és harsányabb a romantikus szál, több a könnyed, vicces hangulatú jelenet, egyszóval egy egészen más stílusú filmet készítettek, és így a leghíresebb Bogart-filmmel kapcsolatos hasonlóságok tényleg csak előnyére váltak a filmnek és nem hátrányára. A To Have Or Have Not legnagyobb erőssége pedig mindenképpen Bogart és Bacall finom incselkedése, játszadozása, aminek külön jelentőséget ad az, hogy valószínűleg a két színész számára ezek a jelenetek a valóságban is pontosan azt jelentették, mint a karaktereik számára...

A nagy álom (The Big Sleep)

A The Big Sleep egy remek, egy kissé A Máltai Sólyomra emlékeztető krimi. Az azonos című kiváló Raymond Chandler regényből készült, ami már magában is nagyon biztató. A kérdés az volt, hogy sikerül-e filmre vinni a Chandler-regények tipikus sötét, nyers, fenyegető, ugyanakkor nagyon laza és cinikusan vicces hangulatát. Az eredmény meglepően jó, bár természetesen Raymond Chandler gyönyörű kifejezéseit és szóvirágait filmen lehetetlen visszaadni. Bogart rutinosan és meggyőzően hozza Phillip Marlowe, a cinikus, kiégett, pimasz és vakmerő magánnyomozó szerepét, Bacall boldogan asszisztál mint a film noir krimik (és Raymond Chandler könyvek) tipikus femme fatale-ja, a film rendezője pedig Howard Hawks, aki a To Have Or Have Not-ot is rendezte - csak hogy teljes legyen a kép.
A történetről sokat nem szeretnék elmondani. Kicsit nehezen követhető, még A Máltai Sólyom történeténél is nehezebben, és míg a könyv esetében bármikor meg lehet állni gondolkozni vagy visszalapozni, egy filmnél ez nem működik. Ezt szerencsére a rendező is tudta, és a pörgősebb részek után mindig hagy egy kis időt megemészteni az eseményeket, azonban a film még így is nehezen követhető, igazi kihívás elsőre minden apró szálat és utalást megérteni. Fáradtan ne üljetek le elé, ha rám hallgattok.
(A film egyébként a százhatodik az imdb "A 250 Legjobb Film" toplistáján.)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Próféta

Lythis

Hmm.. Dark City-t is meg kéne néznem újra.. Megkérdezhetem, hogy ti honnan szereztétek be? Gondoltam megszerzem ugyanis dvd-n, de tudtommal kishazánkban nem adták ki, csak vhs formájában... vagy simán avi?
Ramiz: nemhiszem, hogy le lehetett vona zárni rendesen. Vagy te mit láttál volna szívesen pl? [spoiler]ha jól emlékszem célozva volt benne rá, hogy az idegenek a napfénytől kipurcannak, vagy mi, ahogy a vizet sem bírták... habár elég rég láttam, szal lehet, hogy keverem valami mással[/spoiler]

Rrrrrrr!

Francia vígjáték ősemberekről, és az első bűntényről (mert a sámán bosszúból leöli azokat, akik "elgázolták" a kutyáját...), valamint törzsek közti háborúról, mivel csak az egyik törzsnek van birtokában a sampon, és a hajápolás titka. Ami esetleg jó poén van benne, azt sikeresen elnyomják az agyonerőltetett viccesnek szánt dolgokkal. Nevetni nem tudtam rajta, max egy-két halvány mosolyra futotta. Én kerülném, mint a rossz pénzt, de persze lehet, hogy valakinek elnyeri a tetszését...
ha muszály pontozni, akkor 1-1,5-öt adnék neki egy 10-es skálán.

Ramiz

Lythis: nem tudom, ha nem lehet lezárni, nem kezdek neki filmet csinálni belőle, nem igaz? Ami ilyen agyalós-csavaros sci-fi/krimi sztori, azt mindig le kell tudni zárni! A művészfilmeknek meg a többinek maradhat a nem lezárt befejezés, de ezeknek szerintem nem.
BTW: muszáj

Mindenki figyelmébe! Ma este 23.30-tól az MTV-n egy zseniális filmet adnak: Kiss Kiss (Bang Bang) a címe, és nem összekeverendő a néhány hónapja a mozikba került vacakkal. Ha ébren vagytok vagy fel tudjátok venni magatoknak, ne hagyjátok ki!

Fazék

Quote from: Ramiz on 2006-09-09, 21:40:12
Mindenki figyelmébe! Ma este 23.30-tól az MTV-n egy zseniális filmet adnak: Kiss Kiss (Bang Bang) a címe, és nem összekeverendő a néhány hónapja a mozikba került vacakkal. Ha ébren vagytok vagy fel tudjátok venni magatoknak, ne hagyjátok ki!
azt a "vacakot" láttad? Mert én és Nakedape is marhajól szórakoztunk rajta, szóval sztem egy megtekintést megér :)
Persze semmi különösebben filmtörténeti nincsen benne, de igencsak szórakoztató.

sajnos mivel az említett idióta itt volt, ezért gépen néztünk filmet, nem néztem újságot, se fórumot ilyen későn, különben lehet hogy tv elé is leültünk volna, mert már annyiszor emlegetted ezt a régebbi kiss kiss bang bang-et, hogy szívesen megnéztem volna.

Nakedape

sztem mindkét kiss kiss bang bang jó volt:) bár a régit csak régen láttam

edit: van harmadik is, de az tényleg rossznak tűnik
http://imdb.com/title/tt0061870/
:D
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Draconire

Dead or Alive ---Látta már valaki?
A játékot nem igazán ismerem, csak annyit tudok, hogy csajok ütik egymást benne, és ahogy látom a film is erről szól...valószínűleg csak miattuk fogom megnézni XD

Ramiz

Nem a vacak szót kellett volna használnom, mivel nem láttam, egyszerűen csak baromira idegesít, no meg Val Kilmert is utálom. Szóval nem akartam titeket eltántorítani az új filmtől, hanem a régit akartam nagyon ajánlani. Sorry a béna fogalmazásért. :)

Fazék

Quote from: Ramiz on 2006-09-10, 12:04:25
Nem a vacak szót kellett volna használnom, mivel nem láttam, egyszerűen csak baromira idegesít, no meg Val Kilmert is utálom. Szóval nem akartam titeket eltántorítani az új filmtől, hanem a régit akartam nagyon ajánlani. Sorry a béna fogalmazásért. :)
Val Kilmert én se kedvelem különösebben. régen volt pár jó szerepe pl Top Secret!, The Doors, Tombstone, de tény hogy az utóbbi jópár évben szinte csak szemétben szerepelt, de ebben a 2005-ös Kiss Kiss Bang Bang-ben egy meleg nyomozót alakított és sztem egész jól :)

Lythis

Ramiz: a Dark Citiy-re én eleve nem mondanám, hogy fűdemainstream alkotás, és szerintem amit el akart mesélni, az benne is volt. Nemhinném, hogy kötelező dolog lenne lezárni, mert így több benne a lehetőség. Ráadásul, ha a "mi lesz ezután" rész is annyira izgat, akkor akaratlanul jönnek az olyan kérdések, hogy "miért lett ez", mint pl honnan szedték össze az embereket, és hogyan? Van e még ilyen létesítmény, ilyesmik. Végsősoron mondjuk szerintem tudom, hogy kb mi zavar, én az anime-k egy részével vagyok így, amiket nem zárnak le. Érdekes módon nekem ez úgy volt jó, ahogy.
(a btw-es részt nem értem, hogy miért van ott)

Gmer: már tudok a filmről egy ideje... játszottam DoA-val is anno, és utána volt szerencsém a trailerhez... Az előzetesek alapján nemhiszem, hogy bármi jó kisülhet belőle...

Lt. Simoan Blarke

Quote from: Lythis on 2006-09-10, 13:18:17
Ramiz: a Dark Citiy-re én eleve nem mondanám, hogy fűdemainstream alkotás, és szerintem amit el akart mesélni, az benne is volt. Nemhinném, hogy kötelező dolog lenne lezárni, mert így több benne a lehetőség. Ráadásul, ha a "mi lesz ezután" rész is annyira izgat, akkor akaratlanul jönnek az olyan kérdések, hogy "miért lett ez", mint pl honnan szedték össze az embereket, és hogyan? Van e még ilyen létesítmény, ilyesmik. Végsősoron mondjuk szerintem tudom, hogy kb mi zavar, én az anime-k egy részével vagyok így, amiket nem zárnak le. Érdekes módon nekem ez úgy volt jó, ahogy.
ezzel tokeletesen egyet ertek... mondjuk en szeretem a lezaratlan sztorikat, kicsit idegesiteni tud, amikor elem talalnak egy kesz helyzetet arrol, hogy vegulis mi sul ki a dolgokbol. igy legalabb teret ad a fantazianak. en speciel ugy gondolom, hogy a Matrixnak tobbet kellett volna lopnia a DCbol *elsprintel a kozapor elol*
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

kikuchiyo

A klasszikus némafilm 1922-ből, a jól ismert Drakula-történetet dolgozza fel. Mai szemmel nézve nem valami félelmetes, de el tudom képzelni, hogy a bemutatása idején rosszat álmodtak utána az emberek. A címszereplő ábrázolása emlékezetesre sikeredett, a fehér, patkányszerű arcával, a mélyen ülő szemeivel és a hatalmas karmaival.
Sajnos a kópia, amit le****öttem, kissé keresztbe tesz a film maradéktalan élvezetének: Valamelyik nagyokos pirosra meg kékre színezte be az eredetileg fekete-fehér képsorokat (bár ezt még lehet orvosolni), és egy rettenetes, kakofonikus hangzavart kevert melléjük.

Próféta

Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2006-09-10, 20:29:02
Quote from: Lythis on 2006-09-10, 13:18:17
ezzel tokeletesen egyet ertek... mondjuk en szeretem a lezaratlan sztorikat, kicsit idegesiteni tud, amikor elem talalnak egy kesz helyzetet arrol, hogy vegulis mi sul ki a dolgokbol. igy legalabb teret ad a fantazianak. en speciel ugy gondolom, hogy a Matrixnak tobbet kellett volna lopnia a DBbol *elsprintel a kozapor elol*
Én nem értek tökéletesen egyet vele, mert az a btw-s rész tök jogos volt Ramiz részéről :) Minden másban igen.
Amúgy a DB =?= DC, vagy valami harmadik műalkotást is behozol? (Adatbázis? Dragon Ball?  :wtf:)

Kiss Kiss (Bang Bang): jó film volt. Valaki el tudná mondani, hogy az utolsó lövöldözős jelenetben (a kazánnál) mi volt a főhős utolsó néhány mondata? Egyszerűen nem értettem, pedig magyarul volt. Félrefordítás, vagy a felfogóképességem volt alacsony 1:00 körül? Valami olyasmi, hogy valaki látott valamit, nem úgy, ahogy Paul Bettany az elképzeli ->  :confused:

Lt. Simoan Blarke

Quote from: Próféta on 2006-09-10, 20:50:49Én nem értek tökéletesen egyet vele, mert az a btw-s rész tök jogos volt Ramiz részéről :) Minden másban igen.
Amúgy a DB =?= DC, vagy valami harmadik műalkotást is behozol? (Adatbázis? Dragon Ball?  :wtf:)
jah most nezem, masik btw-re gondoltam, az jogos :D
ooooo ez frojdi elszolas volt, na. (olyan kozel van egymashoz a ket betu :D ) DBbol igy is tul sokat lopott, ha Dragon Ballt ertesz alatta.

na es hogy on legyek:
ujraneztem az SW ket trilogiajat. es egyszeruen nem ertem, hogy valami, ami ennyire... primitiv, agyonhypeolt, raadasul IV-VI mai szemmel nezve meg csunya is - miert tud ennyire elvarazsolni? :szemuveges:
( a VI. resz vegen, amikor Anakin Skywalker is megjelenik, mint force spirit, az ki az isten?! mert kikopott Hayden Christen... az arca is, nem csak a frizuraja... )
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

kikuchiyo

Az pontosan Hayden Christensen. Luca$ bácsi utólag kicserélte, a rajongók nagy bánatára.

Ramiz

[spoiler]Felix végig azt hitte, hogy a volt tanítványa, Jimmy is beállt az őt likvidálni akarók közé, tehát elárulta, amikor pedig Bubbát lelövik, ő éppen fegyverrel a kezében áll, Felix ezért egyenesen Bubba gyilkosának tartja. A végén tudja meg, amikor megmenti őt egy lövéssel, hogy végig őt segítette, ő lőtt le mindenkit az utcai lövöldözés során is, és megmutatja Felixnek az utolsó szavak könyvecskét, ami sok új bejegyzéssel - a többi bérgyilkossal - bővült.[/spoiler]

Ramiz

Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2006-09-10, 20:57:14
na es hogy on legyek:
ujraneztem az SW ket trilogiajat. es egyszeruen nem ertem, hogy valami, ami ennyire... primitiv, agyonhypeolt, raadasul IV-VI mai szemmel nezve meg csunya is - miert tud ennyire elvarazsolni? :szemuveges:
Rohadtul nem primitív és még mai szemmel nézve is szép. Pont ez benne a poén.

Quote from: kikuchiyo on 2006-09-10, 20:58:57
Az pontosan Hayden Christensen. Luca$ bácsi utólag kicserélte, a rajongók nagy bánatára.
LuCASH? :D Egyébként régóta egy nem felújított SW 4-5-6  epizódos dvd-s trilógiára vadászok...
Nem csak Hayden-t cseszte el az öreg, hanem sok mindenbe belepiszkált, pl a Halálcsillag felrobbanása "látványosabb" = számítógépesebb (szerintem bénább és hangulatilag is oda nem illő) lett, Jabba csúszik-mászik Han Solo oldalán egy tárgyalás közben meg ilyenek.

Próféta

Quote from: Ramiz on 2006-09-10, 21:55:40
[spoiler]Felix végig azt hitte, hogy a volt tanítványa, Jimmy is beállt az őt likvidálni akarók közé, tehát elárulta, amikor pedig Bubbát lelövik, ő éppen fegyverrel a kezében áll, Felix ezért egyenesen Bubba gyilkosának tartja. A végén tudja meg, amikor megmenti őt egy lövéssel, hogy végig őt segítette, ő lőtt le mindenkit az utcai lövöldözés során is, és megmutatja Felixnek az utolsó szavak könyvecskét, ami sok új bejegyzéssel - a többi bérgyilkossal - bővült.[/spoiler]
Mindezt értettem, csak azt a mondatot nem, amit kimond. Tudod, a vokális traktusát megfelelő rendszerességgel váltakozva elhagyó kváziperiodikus gerjesztésű, turbulens és impulzusjelleggű nyomáshullámokról beszélek. A többit értettem :)

Fazék

Quote from: Ramiz on 2006-09-10, 21:58:23
LuCASH? :D Egyébként régóta egy nem felújított SW 4-5-6  epizódos dvd-s trilógiára vadászok...
Nem csak Hayden-t cseszte el az öreg, hanem sok mindenbe belepiszkált, pl a Halálcsillag felrobbanása "látványosabb" = számítógépesebb (szerintem bénább és hangulatilag is oda nem illő) lett, Jabba csúszik-mászik Han Solo oldalán egy tárgyalás közben meg ilyenek.
nekem van egy U.S. 1993 Definitive Collection Laserdiscs (CAV format) változatom. nem tudom ezen történt-e már módosítás az eredetihez képest, de kétlem hogy ennél eredetibbet tűrhető minőségben be lehetne szerezni jelenleg :)

mondjuk hallottam valami olyasmiről, hogy limitált példányszámban közkívánatra ki lesz adva az USA-ban az abszolút eredeti módosítatlan változat, dvd-n feljavított kép és hangminőséggel csupán, szóval semmi extra effekt.
talán lesz pár jószándékú ember, akik ezt a változatot közkinccsé teszik majd :)

Ramiz

Quote from: Fazék on 2006-09-10, 22:09:19
nekem van egy U.S. 1993 Definitive Collection Laserdiscs (CAV format) változatom. nem tudom ezen történt-e már módosítás az eredetihez képest, de kétlem hogy ennél eredetibbet tűrhető minőségben be lehetne szerezni jelenleg :)

mondjuk hallottam valami olyasmiről, hogy limitált példányszámban közkívánatra ki lesz adva az USA-ban az abszolút eredeti módosítatlan változat, dvd-n feljavított kép és hangminőséggel csupán, szóval semmi extra effekt.
talán lesz pár jószándékú ember, akik ezt a változatot közkinccsé teszik majd :)
Ha ki fog jönni, lesz t0rren1en is... :D :hopp:
Addig is megfelel a CAV-os verziód, amennyiben élvezhető minőségű. :)

RE@L

Ha Lucastól valami förtelmeset akartok látni nézzétek meg a THX 1138-at 1984 koppintás, szarul kivitelezve és halál unalmasan. Egyedül a speckó hatások voltak jók, hisz tul képp ekkor alapította az ILM-et és ez egy olyan techdemo a Star Wars előtt.

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Lythis

Quote from: Próféta on 2006-09-10, 20:50:49
Én nem értek tökéletesen egyet vele, mert az a btw-s rész tök jogos volt Ramiz részéről :)
ha figyelmesebben olvastad volna az offtopicot anno, akkor tudnád, hogy nem, de ez már ide off.... :)

Megint megy a Jay & Silent bob... először hallom magyarul... fura.
Blarke: akkor együtt futunk a kőzápor elől.... :D

Dreamcleaver

Elég nagy késéssel, de most néztem meg a Silent Hill nevezetű számítógépjáték filmadaptációt. Én ugyan az SH2-vel ne mjátszottam, a 3 és 4 is csak a vinyón ül és tervbe van véve, de ettől függetlenül élvezhető alkotás volt. Az ilyen adaptációknál általában valami nagyon gagyira számít az ember, de ez most kivételt képez. Jó nem egy korszakalkotó mű, de minden a helyén van benne ewgy jó kis darkos akció-thrillerhez, mert nekem ezek a mostan icuccok valahogy nem férnek bele a horror kategóriába. Mit is mondhatnék spoilerek nélkül. A szörnyek CG animációja szép, a város hangulata nagyon ott van, a történet kellően csavaros, elég hosszú, mégsem uncsi. még a színészek teljesítményével is meg voltam elégedve. Egy-két klissé azét ide is beszorult, pl a szokásos aranyos kislány megjelenésú gonosz, szörnyeket ábrázoló gyerekrajzok stb, de elviselhetőek. Mondjuk úgy 10/7,5, mert számomra nem volt elég rémisztő.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Pr3d4k1ng

Dreamcleaver: A gameknek is hasonló darkos a hangulatuk (sőt szvsz kicsivel darkosabbak is) .

Ma voltam a Saturnban 2 filmet szereztembe ebből az egyik most néztem meg:

Scary Movie 4 (Horrora Akadva 4) :
"Ásd el az átko. Gyújtsd fel a falut.Vágd át a fűrészt"

Anno 3 nekem annyira nem tetszet de viszont ez a 4  :lol: :lol: fáájdalmas!!!! Minden filmből 1 picit de nincsen erőltetve a dolog :D pl
Lényegében 2 filmet vesz célpontba: Az átok (THe Gruncs ) és a Világok Harca.
Aki szeret egy jót nevetni annak ajánlom ezt a filmet :D

A másik film a Rózsaszin Párduc (Steve Martin ver.)  Ennek most fogok nekilátni, erről is csak jókat meséltek.

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Ramiz

Most jött le a Jesus Christ Vampire Hunter c. film. Kíváncsi vagyok... :__devil: