Filmek (minden, ami nem japán)

Started by Flaser, 2004-09-15, 11:18:12

Previous topic - Next topic

sirtomi

Hát ez egy állatság :D
Megszakadtam a röhögéstől és teljesen kész voltam, hogy mennyi hülye ember van a világon és hogy mekkora köcsögségekkel és számomra hihetetlen dolgokkal átlehet verni őket.
Hihetetlen, hogy egyes emberek miket el nem hisznek.

Volt pár durva rész is a filmben, aminél azt mondtam, hogy ez azért erős volt. Kiváncsi voltam, hogy a Kazahok min háborodtak fel, és tény hogy durva dolgokat mond Borat Kazahsztánról, aminek fele sem igaz, de inkább azokból az emberekből csinál hülyét a film, akik semmit sem tudnak a világról és mindent elhisznek egy ismeretlen embernek :)

Volt egy nézőt próbáló rész a filmben amit csak heves "hú bazmeg" felkiáltásokkal gyűrtünk le haverokkal, de egyszer érdemes volt megnézni. Csak ajánlani tudom azoknak akik bírják a durva és köcsög átveréseket :D

Ramiz

Én csak a sorozatból láttam részeket, és ott elég geciségeket csinált, pl egy jelenet egy kazah házról, hogy élnek, a nappaliban ott van egy marha vagy micsoda stb, végig egy fiatal lányt taperol és csókolgat Borat, majd a végén megszólal: ez pedig a húgom... Az ilyesmik inkább szemétségek, mint viccesek szerintem, és ki tudja, mennyire jellemző egyáltalán a kazahokra, mert róluk nem hiszem, hogy túl sokan tudnak valamit. Ennek ellenére ez a S.B.Cohen szerintem egy nagyon ügyes komikus és szerepjátszó színész. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

sirtomi

Quote from: Ramiz on 2006-11-14, 12:10:55
Én csak a sorozatból láttam részeket, és ott elég geciségeket csinált, pl egy jelenet egy kazah házról, hogy élnek, a nappaliban ott van egy marha vagy micsoda stb, végig egy fiatal lányt taperol és csókolgat Borat, majd a végén megszólal: ez pedig a húgom... Az ilyesmik inkább szemétségek, mint viccesek szerintem, és ki tudja, mennyire jellemző egyáltalán a kazahokra, mert róluk nem hiszem, hogy túl sokan tudnak valamit. Ennek ellenére ez a S.B.Cohen szerintem egy nagyon ügyes komikus és szerepjátszó színész. :D
Ezzel a jelenetsorral kezdődik a film, bemutatja, hogy hogyan él :)
Lehet hogy geciség, de én inkább azon akadtam ki, hogy ezt elhiszik emberek. Én sem tudom milyen a helyzet Kazasztánban, de nem hiszek el mindent amit egy ismeretlen mesél nekem, a filmben átvertek pedig elhiszik minden szavát :)

Még 2004-ből láttam egy interjút, ahol Borat volt a vendék egy Amcsi howban. A műsorvezető mindent elhitt amit Borat beszélt. Legalább fehette volna a fáradságot, hogy előző este neten kicsit utánanéz, hogy mi is az a Kazasztán, vagy a műsor szerkesztője :)

YouTube-on lehet találni kivágott jeleneteket, na azok az igazán durvák, mikor a Country klubban énekel és a refrén valami nagyon durva zsidő ellenes szöveg és a végén az egész klub vele énekli, na az durva.

Ramiz

Egy elképesztő filmrészlet egy érdekes technikával készített filmből. Az egészet digitális fotókból csinálták, azokat szerkesztgették, zoomolgatták, forgatták, vagdosták darabokra stb. A zenei téma nagyon egyszerű, de piszkosul hangulatos szerintem... Meg kéne szerezni ezt a filmet. :)
http://www.youtube.com/watch?v=7qQ43jA6JX4

Jobb minőségben (ezt ajánlom, megéri többet tölteni a látványért...:D ):
http://speaking-pictures.com/missingMovie.html

Cikk a filmről:
http://www.scifi.com/sfw/screen/sfw12773.html

Ez pedig egy kis "adalék" a használt technikához:
http://www.youtube.com/watch?v=VuoljANz4EA&NR
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Tycho

Kiku: gyönyörűen fogalmaztad meg a film mondanivalóját szerintem, sikerült rendszerezned a gondolataimat a filmmel kapcsolatban (épp egy órája ért véget a moziban... Fazékkal egy spontán metróban találkozás szülte a közös moziba vonulást  :lazza: )
én is valahogy az alapvető ösztönök ember által groteszk módon, önálló értékké való teljes kiforgatását fedeztem fel a filmben, nem beszélve a 3 különboző kor lényegének ügyes megragadásáról... emésztenem kell még a filmet, de zseniális volt...  :jee:

Ramiz

És nálatok hányan mentek ki a moziból? :D

Tycho

a vászonra guvvadt a szemem, meg a 12.ből a 6. sorban ültünk... szal nem tudom. de sokan voltak rá kíváncsiak... :jee:

kikuchiyo

Mondjuk én a Kormi mozi :) kistermében láttam, de úgy emlékszem, hogy senki sem ment ki.
Failure is the default option

Tycho

tényleg... jó hogy említed... én a Toldiban néztem meg Fazékkal...

(csak ha már itt feltérképezzük, hogy hol ki ment ki...  :lol:)

Fazék

Sosem tudtam értelmetlen rizsázáson kívül 2 soros elemzésnél hosszabbakat írni és most se teszem :)
durva film volt, gyomor kell hozzá, de érdemes megnézni sztem is :)

szerk: na persze közben pont megkaptam egy másik topic-ban, hogy miért nem nyilatkozok a filmről :haha:

Ramiz

Quote from: Fazék on 2006-11-15, 01:36:52Sosem tudtam értelmetlen rizsázáson kívül 2 soros elemzésnél hosszabbakat írni és most se teszem :)
Ügyes fogalmazás, de míg azt nem az én tisztem eldönteni, hogy tudsz-e ilyet, tenni tettél már ilyet - mármint két sorosnál hosszabb ajánló írását - szerintem. :D De nem keresem meg. :__devil:

Quote from: Fazék on 2006-11-15, 01:36:52durva film volt, gyomor kell hozzá, de érdemes megnézni sztem is :)
Úgy látszik, ez tényleg egy olyan film lesz, amire mindenki büszke. :Kiraly:

Fazék

Quote from: Ramiz on 2006-11-14, 23:00:55
Egy elképesztő filmrészlet egy érdekes technikával készített filmből. Az egészet digitális fotókból csinálták, azokat szerkesztgették, zoomolgatták, forgatták, vagdosták darabokra stb. A zenei téma nagyon egyszerű, de piszkosul hangulatos szerintem... Meg kéne szerezni ezt a filmet. :)

Cikk a filmről:

és most tessék szépen be is szerezni a filmet és terjeszteni, miután így kedvet csináltál hozzá! :lazza:
szóval bejött a 6 perces kedvcsináló :)

Kvikveg

Quote from: Ramiz on 2006-11-14, 23:00:55

Cikk a filmről:

Honnan lehet ezt viharos gyorsasaggal beszerezni?
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Raggie

:eek: :lol: :D :D :D
PONTOSAN EZT AKARTAM ÉN IS KÉRDEZNI...
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Örülök, hogy tetszett. :Kiraly:
Nyugi, rajta leszek a témán. Ha felkerül a netre, akár csak valami eszkimó eldugott sátánista mozgalom titkos betonbunkerének fekete JÉGgel agyonvédett intranetének egy eldugott könyvtárába "OLD-DEAD-PIGS-HAVING-SEX-WHILE-VOMITING_0232dad1ad##{<[(missign_pgaes)]/>}_viruses.incl.txt" fájlnéven, én akkor is megtalálom és szállítom nektek. :D :lazza:

Tycho

szupernek láttszó film, KELL!!!  :hopp: :whoah: :angyali:

Quote from: Ramiz on 2006-11-15, 02:08:08
Örülök, hogy tetszett. :Kiraly:
Nyugi, rajta leszek a témán. Ha felkerül a netre, akár csak valami eszkimó eldugott sátánista mozgalom titkos betonbunkerének fekete JÉGgel agyonvédett intranetének egy eldugott könyvtárába "OLD-DEAD-PIGS-HAVING-SEX-WHILE-VOMITING_0232dad1ad##{<[(missign_pgaes)]/>}_viruses.incl.txt" fájlnéven, én akkor is megtalálom és szállítom nektek. :D :lazza:

ezek után pláne muszály megszerezned... (sőt, mivel ilyen szép filenevet tippeltél, hogy min lesz eldugva, kötelességed lesz ezen terjeszteni   :ejnye: :muhahah: :angyali: )

sirtomi

Jó film, jó történettel és jó színészekkel!

A történet tényleg elég érdekes és néha kicsit kuszálódik is, pedig belegondolva elég egyszerű. A figurák és az őket alakító színészek is jók. Leonardo Di Caprio -t nem nagyon szeretem, de eben a filmben marha jó volt. Jack Nicolson meg még mindig jó és még mindig bármit el tud játszani :D
Elég véres a film, főleg a vége felé folyik egyre több vér.

Aki végyik egy izgalmas akciófilmre az nézze meg!

Tycho

Quote from: sirtomi on 2006-11-15, 10:34:54

A történet tényleg elég érdekes és néha kicsit kuszálódik is, pedig belegondolva elég egyszerű. A figurák és az őket alakító színészek is jók. Leonardo Di Caprio -t nem nagyon szeretem, de eben a filmben marha jó volt. Jack Nicolson meg még mindig jó és még mindig bármit el tud játszani :D

csodálkozok rajta, hogy jó... :rolleyes: a Szigorúan piszkos ügyek remake-je, és ziher, hogy gyengébb az eredetinél... ;)

Nakedape

Quote from: sirtomi on 2006-11-15, 10:34:54

aki szeretné megnézni, az nézze meg inkább a szigorúan piszkos ügyeket!!!
ez az a fajta remake, ahol arendező büszke arra , h nem látta az eredetit.. tuti h jóü filmet csinált, elismerem, meg jó színészek, de sokkal átlagosabb, pl véres. mig az eredeti, nagyon-nagyon ügyes volt..

amúgy pl
http://index.hu/kultur/cinematrix/kritika/tegla1113/

tehát részemről főleg :morci:
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Ramiz

Azt nyilatkozták a színészek meg a rendező, hogy látták az eredetit, de aztán elvonatkoztattak tőle, hiszen nekik önálló és egyéni filmet kellett csinálniuk blablabla... röhej, pláne hogy Scorcese csinálta, akinek régen igenis voltak önálló és egyéni filmjei... Minek kellett beszállnia a remake-bizniszbe... :rolleyes:

Rounin

Quote from: Ramiz on 2006-11-15, 11:25:54
Azt nyilatkozták a színészek meg a rendező, hogy látták az eredetit, de aztán elvonatkoztattak tőle, hiszen nekik önálló és egyéni filmet kellett csinálniuk blablabla... röhej, pláne hogy Scorcese csinálta, akinek régen igenis voltak önálló és egyéni filmjei... Minek kellett beszállnia a remake-bizniszbe... :rolleyes:

A biztos nyugdíj érdekében? :angyali:
Szóval ezt a Szigorúan piszkos ügyek c. darabocskát viszont be kell szereznem, úgy nézem.

sirtomi

Én is keresem az eredetit, kiváncsi vagyok rá, hogy milyen a remake-hez képest :)

Pirula

Csatlakozom a Taxidermiát túlélők táborához. Összesen hatan maradtunk a moziteremben a film végére. Igaz ennyien is kezdtük el.  :smile:
A vége sokkolt engem igazán, a többi "tabudöngögetős" résznek inkább csak örülni tudtam hogy végre nem mismásolják el álszemérem meg korhatár címen az igen is odaillő részeket.
Külön jópont hogy a zenét Amon Tobin csinálta. Persze mikor a végén kiírták csak fogtam a fejemet hogy hogy nem vehettem észre.

Fazék

Quote from: sirtomi on 2006-11-15, 11:34:27
Én is keresem az eredetit, kiváncsi vagyok rá, hogy milyen a remake-hez képest :)
bármely áruházban 990 Ft-ért hozzádvágják és garantálom hogy nem fogod megbánni ;)
(én mondjuk csak az első részt vettem meg, a folytatások már annyira nem jöttek be)

én eddig az összes olvasott nyilatkozatban azzal találkoztam, hogy a rendező direkt nem nézte meg az eredetit, úgy ahogy Nakedape mondta.

Nakedape

Quote from: Fazék on 2006-11-15, 17:36:14
Quote from: sirtomi on 2006-11-15, 11:34:27
bármely áruházban 990 Ft-ért hozzádvágják és garantálom hogy nem fogod megbánni ;)
(én mondjuk csak az első részt vettem meg, a folytatások már annyira nem jöttek be)

én eddig az összes olvasott nyilatkozatban azzal találkoztam, hogy a rendező direkt nem nézte meg az eredetit, úgy ahogy Nakedape mondta.

valamelyik sajtó jól rá is mutatott, hogy azt mondja, hogy meg se nézte, de az Ő munkája egyedi és önálló s más, de ha nem nézte meg akkor ezt honnan tudja? :D
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

RE@L

Folytatások nem jöttek be? Alapból triológiára volt tervezve, szvsz az első és az utolsó rész a legjobb. A második pedig nagyon jó :) Főleg amikor a felügyelő válságba kerül. Sum meg a legnagyobb gengszter...

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Ramiz

Szerintem is mindhárom rész remek és együtt alkotnak egészet. Akinek kell, nincs torrentje és megvenni nem akarja, annak el tudom juttatni meeten vagy valahogy. :)

edit: valakinek a Nyomorultak (Belmondo) megvan dvd-n vagy aviban? Egy haverom nagyon-nagyon örülne neki, szívesen meglepném vele. :D

RE@L

Húúú, az nagyon eltalált feldolgozás volt. Most hogy mondod engem is érdekelne! Apropó Ramiz! Veszek DVD-ket mert most nincs itthon és kiírom a rendelést  :angyali: viszont most meetre nemhiszem h el tudok szakadni :)
Listádat még nyálazgatom.

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Ramiz

Quote from: RE@L on 2006-11-15, 22:09:10
Húúú, az nagyon eltalált feldolgozás volt. Most hogy mondod engem is érdekelne! Apropó Ramiz! Veszek DVD-ket mert most nincs itthon és kiírom a rendelést  :angyali: viszont most meetre nemhiszem h el tudok szakadni :)
Listádat még nyálazgatom.
Oké, öreg, köszi szépen. :D Ráér egyébként, miattam ne rohangálj dvd-k után, ha kevés az időd. :) A listámat meg addig is igyekszem gyarapítani. :Kiraly:

Dreamcleaver

Dead Or Alive film, az kész. Érdekfeszítő történet: csini bikinis csajok harcművészkednek. Muszt sííí!  :rotfl:

http://us.imdb.com/title/tt0398913/

Kint vannak az első screenerek.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS