Filmek (minden, ami nem japán)

Started by Flaser, 2004-09-15, 11:18:12

Previous topic - Next topic

RE@L

Raggie, Agreed. :tezsvir:
Énis többet vártam a filmből, úgy beharangozták meg minden. Ahoz képest meg egy átlagos film Howard Hughes-ról.

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Ramiz

Dagon

Nem hibátlan, de lelkes, ötletes és helyenként borzongató, helyenként meg véresen gusztustalan, egyszóval klasszikus horrorfilm Lovecraft egyik leghíresebb novellájából (Árnyék Innsmouth felett). Nekem nagyon tetszett, olyan rejtett, ámde fontos motívumokat is sikerült elkapniuk a Lovecraft által megteremtett "mitológiából", amiket nem is vártam! :cool:

4/5
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Quote from: RE@L on 2006-12-19, 10:16:04
Raggie, Agreed. :tezsvir:
Énis többet vártam a filmből, úgy beharangozták meg minden. Ahoz képest meg egy átlagos film Howard Hughes-ról.
Egyébkéntén azon is gondolkoztam, hogy ez a fickó nem valódi figura volt nem? Tehát a való életben nem élt csak kitalálták.. Ugye? :eek:

Más: Stuart Gordon - DAGON
Megnéztük Ramizzal immáron a második H. P. Lovecraft megfilmesítést és mostmár legalább felemás érzésekkel álltunk fel előle :D (az előző a "Beyond the wall of sleep" volt, ami szörnyen szar sajnos...). A film, mint már annyi más könyv, animáció, novella és egyéb média, az egyik leghíresebb novelláját dolgozza fel a mesternek az Árnyék Insmouth fölött címűt. Egy fiatal és egy idősebb pár hajókázik Spanyolország partjai mellett amikoris egy falu közelében elkapja őket a vihar. Elég hirtelen jött ez a vihar és a közeli falucska templomából valami kántálás foszlányokat hozott feléjük a szél. Fényjelzéseikre senki nem válaszol a parton, ezért ki kell menniük kis csónakukkal, hogy így hívjanak segítséget a kis faluból. És ez volt életük egyik legnagyobb hibája... Mivel Insmouthba érkeznek néha emberek, el nem megy soha senki!
Nem egy óriásköltségvetésű filmről van szó, de a maszkmesterek és az operatőrök előtt le a kalappal, mert nagyon kitettek magukért. Tényleg hihető és borzongató ahogy felfedezi a helyiek titkát a szerencsétlen csávó, valamint a menekülések és cselekedeteknek az összefűzése is nagyon el van találva. (nagy előny az film eleje felé, ha a néző játszott a CoC DCotE játékkal, mert a hoteles menekülést például végig borzongtam, egy-az-egyben újraéltem, mivel a játékban is nagyon hasonló a jelenet :cool: ) Egyébként néhány furcsasága a filmnek, hogy végigvisznek egy gagyi poénkodást a főszereplővel kapcsolatban, egy-két statiszta/mellékszereplő nagyon túljátszott ezért zavaró, és a párbeszédek néhol sántikálnak. Mindent összevetve még mindíg nem találtam meg a lehető legjobb Lovecraft-filmet, de már sokkal-sokkal jobb próbálkozás volt, mint az első. És azért feltétlenül érdemes megnéznie minden Lovecraft rajongónak, mert a helyszínek és a diszletek miatt már eleve nagyon beleissza magát az ember emlékezetébe, valamint mégiscsak egész jól visszaadja a hangulatot...(kizárólag sötétedés után megnézendő...)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Zsiga

via_mala

Quote from: Raggie on 2006-12-19, 12:52:10
Egyébkéntén azon is gondolkoztam, hogy ez a fickó nem valódi figura volt nem? Tehát a való életben nem élt csak kitalálták.. Ugye? :eek:
Howard Hughes :hehe:

Quote from: Raggie on 2006-12-19, 12:52:10Más: Stuart Gordon - DAGON
Megnéztük Ramizzal immáron a második H. P. Lovecraft megfilmesítést és mostmár legalább felemás érzésekkel álltunk fel előle :D (az előző a "Beyond the wall of sleep" volt, ami szörnyen szar sajnos...).
A 2005-ös The Call of Cthulhu-t nem láttátok? Fekete fehér némafilm, nagyon hangulatos.
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Lythis

a necronomicon óta valahogy nem tudok elfogulatlanul hozzáállni egy Lovecraft megfilmesítéshez sem... viszont a leírás nem hangzott annyira vészesnek. Ezt a Dagon-t érdemes megnézni, vagy ez is olyan rakás sz*r kategória, mint a Necronomicon volt?
csatlakoznék zsigához a /r torrent résznél asszem.

2005-ösnek csak a trailerét láttam, de az alapján inkább tűnt paródiának, mint filmnek, úgyhogy kihagytam.

Raggie

Quote from: via_mala on 2006-12-19, 14:01:40
A 2005-ös The Call of Cthulhu-t nem láttátok? Fekete fehér némafilm, nagyon hangulatos.
Jaj, bocsánat, tényleg. Azt mi is láttuk és talán az a legjobb sztem. Még az adta leginkább vissza a nyomozás hangulatát, az ősrégi, mély titkok feltárulását és a megőrülést. :jee: Ez Titanic-on ment ugye?!
(evvel csak a feliratok nagyon rossz kivitelezése volt a gond...)

Howard hughes: :redface: :lame: Kösz az infót... ezek szerint igaz történet... ez dob valamit a filmértékén, de még így is lehetett volna jobb szvsz. :)

Lythis: mindenképpen érdemes sztem, mert ennél SOKKAL jobbat nem nagyon fogsz látni. Én is elég maximalista vagyok ebben a témában, mert Lovecraftot nagyon szeretem. De tény, hogy nagyon nehéz filmtéma ezért nem hiszem hogy valaha is fogok nekem teljesen tetsző megfilmesítést találni ebben a téméban. De megnézni érdemes, már csak azért is, mert egy bátor és kreatív próbálkozás(meg kell szokni egy kicsit a modernizálásokat, meg a balfék főszereplőt, de a végére nagyon beszippant, a hangulatot teljesen átadtja, valamint a faluban lejátszódó első negyed óra-húsz perc kincset ér ;) :cool: )

torr3nt: most így hirtelen csak .avi-s változatot találtam de azt belinkelem:
http://www.isohunt.com/torrents/dagon?ihs1=11&iho1=d&iht=1
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

via_mala

Quote from: Raggie on 2006-12-19, 14:41:07
Howard hughes: :redface: :lame: Kösz az infót... ezek szerint igaz történet... ez dob valamit a filmértékén, de még így is lehetett volna jobb szvsz. :)
Az én véleményem sem túl jó erről a filmről, lásd a #6231-es hozzászólást.
Alapvetően nagyon kritikus vagyok az életrajzi filmekkel. Nehéz téma, és a legtöbb film elbukik, mert vagy nem elég érdekes és szimpatikus a főhős, és ha hiteles lesz a film, akkor unalmas és/vagy idegestő , ha meg kiszínezik/megszépítik, akkor meg azért húzom a számat, mert nem hiteles.
Konkrétan az Aviator-ral kapcsolatban még azt is fájlaltam, hogy egy ilyen irritáló fickóról ilyen hosszú filmet kellett végigszenvednem. Sajnos Di Caprio elég jól játszott, és sikerült úgy megutálnom Huges-t, amennyire egy film alapján csak lehetséges.

Szvsz jó életrajzi filmek: Cinderella Man, The World's Fastest Indian, kb. ennyi jut eszembe hirtelen.
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.

Ramiz

Quote from: Zsiga on 2006-12-19, 13:38:41
/r t0rR3n1 :)
DVD-n el tudom vinni szilveszterre, ha kell (PM me :D).

Quote from: via_mala on 2006-12-19, 14:01:40
Láttuk, aranyos, de nekem a Dagon jobban tetszett. :)

Quote from: Lythis on 2006-12-19, 14:08:06a necronomicon óta valahogy nem tudok elfogulatlanul hozzáállni egy Lovecraft megfilmesítéshez sem... viszont a leírás nem hangzott annyira vészesnek. Ezt a Dagon-t érdemes megnézni, vagy ez is olyan rakás sz*r kategória, mint a Necronomicon volt?
Azt én nem láttam, szerintem van pár gyenge pillanata a Dagonnak, például [spoiler]amikor a srác a hotelszobában felébred éjszaka, és látja/hallja, hogy a városlakók jönnek érte, gyorsan átcsavarozza a fürdőszoba ajtajáról a kicsike reteszt a svájci bicskájával a szoba ajtajára[/spoiler] - de mivel egy csomó dolgot jól elkaptak hangulatilag, érdemes megnézni. A főszereplővel való azonosulás például annyiban nehéz, hogy egy nagy balek, viszont annyiban könnyű, hogy a helyzetébe könnyű magát beleélnie a nézőnek, meg a helyszínek és a maszkok is rohadt jók, az úszóhártyás kezektől és kopoltyúktól rendesen végigborzongtam), valamint új ötleteket is mertek beletenni, méghozzá egészen ügyesen, nem Lovecraft-gyalázóan (például azt, hogy a néző egy kicsit a tenger mélyére vágyó hal-emberek lelkivilágával is azonosulni tudjon - ez azért elég nagy bravúr szerintem), no meg a hentelős, véresebb részek is, amik voltaképpen Lovecrafttól elég távol állnak, tökéletesen passzolnak ehhez a nem túl profi, de lelkes horrorfilm-hangulathoz. Az is egész jól sikerült, hogy modernizálják a környezetet, a "behatolók" (főhősök) például mind színes műanyag viharkabátokban meg márkanévvel nyomott pólókban rohangálnak és a mobiljukat nyomkodják, a helyiek azonban mind régiesen öltözködnek és nagyrészt feketében. Egy autó van a faluban, az is oldtimer, a mobilok pedig mind befosnak, és ez itt nem(csak) horror-sablonként értelmezhető, hanem utalásként is: ez itt egy más világ, egy darab ősi rettetet, a technokrata, felvilágosultan gondolkozó emberek félelme - ismeretlen, idegen környezet. A srác abszolút mai nyelvezetű káromkodásai és bitagyú poénjai is működnek furcsa módon (azért érdekes látni a félig ember torz alakokat, akiket a srác trágárul szapul, miközben próbálja felvenni velük a harcot). A hangulatban pedig a menekülés, a "minden ellenséges" környezet, a logikusan a történetbe illesztett álomjelenetek és a lelki fáradás  mind szerepet játszik. (Ez utóbbihoz: ha az ember azonosul a főszereplővel - márpedig ez annak balfaszságai ellenére sem nehéz a szivatós helyzetek miatt -, a végére pont annyira kivan az egésztől, mint ő, és így még jobban "üt", még érthetőbb és elfogadhatóbb a film befejezése.)

Tehát összefoglalva: ajánlható minden horrorfilmesnek vagy borzongásra vágyónak, de igazán átérezni csak Lovecraft-rajongók fogják, és ők is csak akkor, ha nem kritikusan, hanem "együttműködésre készen" nézik, tehát szándékosan szemet kell hunyni pár logikátlan vagy röhejes apróságon.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Solid Snake

Quote from: via_mala on 2006-12-19, 15:24:35
Alapvetően nagyon kritikus vagyok az életrajzi filmekkel. Nehéz téma, és a legtöbb film elbukik, mert vagy nem elég érdekes és szimpatikus a főhős, és ha hiteles lesz a film, akkor unalmas és/vagy idegestő , ha meg kiszínezik/megszépítik, akkor meg azért húzom a számat, mert nem hiteles.

Velem is ez a helyzet.
Egyetlen életrajzi film, ami valóban tetszett, az a Walk The Line (A nyughatatlan). Remek zene, remek történet, "duuurva" Reese Witherspoon, mi kell még?  :cool:

via_mala

Quote from: SolidSnakeGH on 2006-12-19, 21:51:03
Velem is ez a helyzet.
Egyetlen életrajzi film, ami valóban tetszett, az a Walk The Line (A nyughatatlan). Remek zene, remek történet, "duuurva" Reese Witherspoon, mi kell még?  :cool:
Na ott is elég messzemenőkig unszimpatikus volt Johnny Cash, de a filmet megmentették a csodálatos zenék, na és persze Reese Witherspoon.
De ha igazán hulladék életrajzi filmet akartok, akkor nézzétek meg az Ali-t. Ahhoz viszonyítva bármi százszor jobb.

Ramiz

Dagon kapcsán előjött bennem, hogy igazából jók ezek a horrorok, de kevés jót láttam életemben.
Tehát induljon a The Jack Rabbit Slims Legparáztatóbb Film Contest! :)
Lehet gore is, darabolós meg ilyesmi, ha ijesztő. A Hannibál például gusztustalan, de nem ijesztő, sőt unalmas. A Kairo (Pulse) c. japán film nem horror, nem ijesztő, és nagyon paráztató mégis, végig borzongtam és rettegtem tőle.

Raggie

Stanley Kubrick's The shining! ;)

Well, do ya, punk?"

kikuchiyo

Failure is the default option

via_mala

Quote from: Ramiz on 2006-12-19, 22:55:03
Tehát induljon a The Jack Rabbit Slims Legparáztatóbb Film Contest! :)
Innen ezek:
Psycho
The Exorcist
Jaws
Carrie
A Nightmare on Elm Street
The Sixth Sense
Ringu - bár ez itt offtopic, de a japán horrorok úgy unblock szuperjók

Persze ez is kevés, rengeteg jó borzongató filmmel hozott már össze a sors, képtelen lennék felsorolni mind.
De egyet-kettőt talán mégis:
The Thing
Alien
Cube
The Machinist
The Exorcism Of Emily Rose
Stigmata
Hellraiser
Others
Abre los Ojos
Pet Sematary

Nem ártana talán kategorizálni, hogy vallásos, vagy sci-fi, vagy zombis, vagy túlvilági szellemes, vagy vámpíros-farkasemberes. Mert így ömlesztve rengeteg lesz ám.

Ramiz

Quote from: Raggie on 2006-12-19, 23:03:02
Stanley Kubrick's The Shining! ;)
Azt már ismerem! :D ( -1 :__devil: )

Quote from: kikuchiyo on 2006-12-19, 23:25:42Két nővér
Ez jó tipp, ki is ment a fejemből, hogy megvan az a film, pedig két gyönyörű lány játszik benne. :D

Quote from: via_mala on 2006-12-19, 23:27:59
Innen ezek: (...)
Psycho nem rossz, de láttam már parásabb Hitchcockot is...
The Exorcist nagy hiányom, le is töltöm gyorsan. :)
A cápa - na ezt sem láttam, de ez horror?
Carrie - erről rosszakat hallottam, azt mondod, érdemes megnézni?
A Nightmare on Elm Street - felnőtteknek is ajánlott?
The Sixth Sense - ez tényleg jó, egész parás. :)
Ringu & japán horrorok - nekem nem nagyon jöttek be... a tévés jelenet az jó, de a sztori például nagyon buta...
The Thing - ez kimaradt, csak jeleneteket láttam belőle, az alapján mondjuk inkább tűnt hentelősnek, mint ijesztőnek, persze ez így csalóka...
Alien - :cool:
Cube - ezt még nem láttam
The Machinist - ez parás? a fickót Bale egyébként bírom :D
The Exorcism Of Emily Rose - Ezt is sokan lehúzták...
Hellraiser - ez megvan, de még nem láttam?!!?! NocsaK!!! BEpótolni! :D
Stigmata, Others, Abre los Ojos, Pet Sematary - ezekről nem hallottam, de utánuknézek :D

Quote from: via_mala on 2006-12-19, 23:27:59Nem ártana talán kategorizálni, hogy vallásos, vagy sci-fi, vagy zombis, vagy túlvilági szellemes, vagy vámpíros-farkasemberes. Mert így ömlesztve rengeteg lesz ám.
Kinek-kinek mi a kedvence... :)

Nekem, ha egyet mondhatok, a Kairo az, de a Shining is mindenképpen dobogós. :) Ha pedig lehet creepy jelenetekre is szavazni (akár nem-horror filmekből is), amiket valahogy nem tudtunk kiverni a fejünkből, akkor kettő ilyen jelenetet neveznék (biztos van még, de most csak ez a kettő jut eszembe). Az egyik Hitchcock Marnie című filmjéből az a képsor, amikor Marnie a szobájában fekszik otthon, félig sánta anyja pedig lassan csoszog a lépcsőn. A másik a Suicide Club című japán filmből az a jelenet, ahol a félőrült rockénekes fazon fehér lepedőbe csavart kicsiny, véres, nyüszítő-síró testeket tapos. Igazából groteszk, már-már Rocky Horror Picture Show-ba illő, talán félig viccesnek szánt jelenet, de egyszerűen annyira kiakadtam tőle, hogy nem bírtam végignézni, áttekertem. Máig nem bírtam végignézni.

Lythis

A Hellraisertől szerintem maradj távol, bár ez magánvélemény. Anno elkövettem a hibát, hogy megvettem DVD-n mondván, hogy bennevan Pinhead apó, meg a cenobiták, és amúgyis klasszikus, szóval nem lehet rossz ha annyira magasztalják. Végignéztem, és nem kellett volna. Még egy akkora rakás vackot... pfft. Valahogy nem értettem mit kajol rajta a sok ember. Lehet hogy '84-ben ez volt a borzongás netovábbja, de valahogy inkább volt nevetséges mint ijesztő szerintem. A bogarakat zabáló repülő, szárnyas lócsontvázzá változó csövesmuki volt a legkevésbé klisé figura a filmben.
Szóval szerintem ne számíts sokra, habár ízlések és pofonok, lehet hogy csak én vártam tőle túl sokat.

Ramiz

Quote from: Lythis on 2006-12-20, 00:12:51
A Hellraisertől szerintem maradj távol, bár ez magánvélemény. Anno elkövettem a hibát, hogy megvettem DVD-n mondván, hogy bennevan Pinhead apó, meg a cenobiták, és amúgyis klasszikus, szóval nem lehet rossz ha annyira magasztalják. Végignéztem, és nem kellett volna. Még egy akkora rakás vackot... pfft. Valahogy nem értettem mit kajol rajta a sok ember. Lehet hogy '84-ben ez volt a borzongás netovábbja, de valahogy inkább volt nevetséges mint ijesztő szerintem. A bogarakat zabáló repülő, szárnyas lócsontvázzá változó csövesmuki volt a legkevésbé klisé figura a filmben.
Szóval szerintem ne számíts sokra, habár ízlések és pofonok, lehet hogy csak én vártam tőle túl sokat.

Oké, akkor óvatos leszek az elvárásokkal. :)

Próféta

The Exorcist: nekem csalódás volt, az egészben Mike Oldfield zenéje a legjobb szvsz :)
Quote from: Ramiz on 2006-12-19, 23:42:31Ringu & japán horrorok - nekem nem nagyon jöttek be... a tévés jelenet az jó, de a sztori például nagyon buta...
Az amcsi remake-ben (The Ring) átalakították kicsit a sztorit, és úgy már sokkal jobb, emészthetőbb (persze egy leheletnyit kommerszebb) az egész. Egy újabb film került be ezzel az "Eredetinél Jobban Sikerült Remake Filmek" könyvbe, a Világ Legrövidebb Könyvei listáról.

Amúgy nagyon kis koromban láttam, de Hitchcock Birds című mesterműve rendesen a frászt hozta rám. Pedig csak az van benne, ami a címe, ld. még Snakes on a Plane. :D

A következők viszont szerintem nem horrorok:

Cube, Machinist: mindkettőt ajánlom egyszeri megtekintésre, mindkettőnek van egy kis értelme is, de szvsz nem annyira creepyk és egyáltalán nem ijesztők, inkább ilyen sokkoló-de-kicsit-elgondolkoztató thriller. Viszont lehet, hogy ezekre is azt mondanád, hogy unalmas és gusztustalan; szerintem nem azok.

Abre los Ojos vagy más néven Open Your Eyes: na ez nagyon jó volt, mindenképp ajánlom; filmnek is jó, de borzongat is alaposan. Viszont szerintem ez se creepy, végképp nem horror. Ellenben az egyik kedvenc film-screenshotomat innen szedtem :) Ennek is van egy amcsi remake-je Vanilla Sky címen, de arról eddig csak rosszat hallottam. Ugyanettől a rendezőtől (Alejandro Amenábar) van a The Others is, az teljesen más stílus, de szintén jó borzongatós, és arra már azt is rámondanám, hogy creepy.

Ha már creepy, akkor van az Elveszett Gyerekek Városa, na az az übercreepy film :)

Quote from: via_mala on 2006-12-19, 23:27:59a japán horrorok úgy unblock szuperjók
unblock != en bloc  :ejj:

Raggie

Quote from: Próféta on 2006-12-20, 00:21:52
Abre los Ojos vagy más néven Open Your Eyes: na ez nagyon jó volt, mindenképp ajánlom; filmnek is jó, de borzongat is alaposan.
Asszem ezt én is láttam még régen! :cool: (még az mtv-n adták asszem)

Well, do ya, punk?"

sirtomi

Nem nagyon nézek horrorokat, ha mégis akkor inkább a hentelős fajtából, a borzongást és az ijesztegetést nem szeretem :)

A listából a Stigmata amit tudom hogy láttam és nekem nagyon tetszett. Egész jó a történet, néha kicsit borzongató.

Meg most a 13 kísértet ugrott be mint ijesztő film. Nekem tetszet.

Ramiz

Madarak: jó ötlet! :) Gyerekkoromban csak egy jelenetet láttam belőle valami filmes tévéműsorban, és az is napokig kísértett. :D Bár ez már Hitchcock zsenije.

Quote from: Próféta on 2006-12-20, 00:21:52Ha már creepy, akkor van az Elveszett Gyerekek Városa, na az az übercreepy film :)
Tényleg? Az is megvan valahol, de úgy belepörgetés alapján valamiféle szürreális gyerekfilmnek tűnt... :)

Fate

Alien 1. 2. része, szerintem nagyon el volt találva, kevés a film amiben végig fent tudják tartani a feszültséget.

Bár nem horror, de aminek még nagyon megvan a feszült borzongós hangulata az a Dark City.
"nekem mindegy csak a színe legyen vörös
mint a hajnal alja vörös
legyen minden legyen vörös"

Ramiz

Quote from: Fate on 2006-12-20, 10:26:22Bár nem horror, de aminek még nagyon megvan a feszült borzongós hangulata az a Dark City.
Hát szerintem az semmi különös, van annyira borzongós bármelyik jobb krimi vagy thriller.

Fate

Lehet, de én a legtöbb krimin, meg thrilleren bealszom, ez meg valahogy megfogott.
"nekem mindegy csak a színe legyen vörös
mint a hajnal alja vörös
legyen minden legyen vörös"

Nakedape

sztem az elveszett gyerekke városát sürgősen nézd, mer jóóó:)

amúgy amit naggyon emésztenem kell, mert nagyon furcsa ha jól tippelem Via Mala _> Fazék _> én útvanlon az amerivcan astronaut érkezett hozzám.. és annyit mondanék hopgy feketefehér scifi -comedy-musical..huhh

Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Kvikveg

Alien 1. Kiveve ha mar latta az ember az osszes filmet es a jatekban rohangaszott aliennel a plafonon. De azert jo kis film.  :jee:

Remsegek kicsiny.. nem, az nem az... Hasznos holmik. Regen lattam moziban, de joooo szemet volt. Mar nem a film, hanem azok a kis aprocska dolgok, amivel olyan gyonyoruen fel lehet rugni egy kisvaros eletet.

Amit az eletben megegyszer nem neznek meg az a Sankofa - rabszolgatartasrol, es a Tortura sk by SK - az tenyleg egy tortura.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Ramiz

Quote from: Kvikveg on 2006-12-20, 11:16:39
Remsegek kicsiny.. nem, az nem az... Hasznos holmik. Regen lattam moziban, de joooo szemet volt. Mar nem a film, hanem azok a kis aprocska dolgok, amivel olyan gyonyoruen fel lehet rugni egy kisvaros eletet.
Ed Harris :cool: arc, de például a könyv baromira unalmas és a vége elég béna is. Nem igazán szeretem SK-et. :)

Kvikveg

Erdekes, en pont Max von Sydow-t birtam benne. Tobbieket kicsit kevesbe, de a kis trukkozeseket nagyon. Annyira szepen benne voltak azok a kis vagyak. Tudod, utolso kartya, kicsi szivesseg cserebe. Es hat a dinamit is a kis gyufatol robban (mar ha szereted az extremsportokat).
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Djinn

Nem tudom inkább horror-e vagy thriller, de az In the Mouth of Madness (Az őrület torkában) az egyik kedvencem az említett műfajokban. Mindenképp ajánlom!!!!  Egy másik kedvenc: The Omen. :cool: (Többi rész valahogy nem maradt meg ennyire pedig láttam őket)

Ezeket nem szeretem, de kétségtelen, hogy meglehetősen hatásosak. Én pl kb. 13 éves voltam mikor láttam őket, de a mai napig öszeszorul a gyomrom, ha rájuk gondolok... és nem a meghatottságtól. :redface:
- Cannibal Holocaust
- A halál ezer arca
Ez utóbbi kettőnél szerintem nem tulzás, a figyelmeztetés, hogy "csak erős idegzetűeknek", de nem akarok vészmadárkodni...
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"