Filmek (minden, ami nem japán)

Started by Flaser, 2004-09-15, 11:18:12

Previous topic - Next topic

Próféta

Reklám.
Ha valamelyik mázlistának van film+-ja, akkor április 12. (csütörtök) este láthatja a Kedves Ellenségem (Enemy Mine) c. filmet, ami nekem az egyik meghatározó scifi/kalandfilm alapélményem (vagy legalábbis gyerekként nagyon tetszett). Aki nem ilyen mázlista, annak erősen ajánlom, hogy tegyen szert rá más módon. imdb szerint messze nem mindenki szereti, szóval azért csak óvatosan.

Kvikveg

A kedves ellensegem nekem is tetszett. Egy ritka madar a scifik kozott. :smile:

Shyamalan: 6. erzek jo volt, csattano utan tenyleg erdektelen. Unbreakable szinten jo, bar en a kepregenyadaptaciokert nem lelkesedem, de erdekes modon nem akkent tekintettem ra. Nagyon jol megcsinalt film mindketto.
A Jelek siralmas volt. Falu szinten - egy homalyzona reszbol. Oda eleg volt a tortenet, de lehet, hogy mert azt lattam, nagyon koran derengett, hogy mirol van szo. Talan aki azt nem ismerte, es azt a szinvonalat, annak elvezheto. Fene tudja.

Este 6 utani idopontban 300 vagy Kiralyno erdekelne. Szerda nem jo. Valaki?
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Solid Snake

Quote from: Próféta on 2007-04-01, 23:37:08
Reklám.
Ha valamelyik mázlistának van film+-ja, akkor április 12. (csütörtök) este láthatja a Kedves Ellenségem (Enemy Mine) c. filmet.

Áhh, nagy klasszikus, gyerekkorom egyik meghatározó filmje. Dennis Quaid zseniálisat alakít benne.  :jee:

Nem bírtam magammal, az este folyamán leszedtem és megnéztem az első Shyamalan-filmet, a Sixth Sense-t.

[spoiler]Nos, a film első felénél komolyan gondolkoztam azon, hogy meg merjek-e kockáztatni egy utat a lakás túlsó felében lévő konyhához. A szellemek megjelenései ugyanis így "sötétben-egyedül-fülhallgató" módban meglehetősen megrémísztettek (szlengesebb nyelven megfogalmazva majdnem összesz@rtam magam  :D -- akasztott emberek a suliban, hányó csaj a sátorban....brrrrrr). Aztán a második felétől kezdve már átvált viszonylag nyugodtabb hangulatba, kiderül a szellemek megjelenésének miértje, a végső jelenetsor pedig simán indulhat a "minden idők legeltaláltabb filmes befejezése" versenyén -- speciel a gerincem is beleborzongott a fináléba.  :cool:

Bruce Willis remekelt, Haley Joel Osment játékától pedig leesett az állam. Akkori gyerekként elképesztően maradandót alkotott, Oscar-jelölésig jutott el (hogy azóta mi lett a sráccal, nem tudom. Új filmeknél nem igazán látom a stáblistán). A rendezés megfontolt és zseniális, a feszültség is észbontó, egyszóval fantasztikus thriller![/spoiler]

Fazék

Quote from: Kvikveg on 2007-04-02, 00:22:14A Jelek siralmas volt. Falu szinten - egy homalyzona reszbol. Oda eleg volt a tortenet, de lehet, hogy mert azt lattam, nagyon koran derengett, hogy mirol van szo. Talan aki azt nem ismerte, es azt a szinvonalat, annak elvezheto. Fene tudja.
nem nyert. :) sztem is mindkettő eléggé kitalálható volt, főleg az előzetesek után, és nekem ennek ellenére nagyon tetszettek hangulatilag :)

de mondjuk nekem az új War of the Worlds is tetszett a szirupos befejezés ellenére is, szóval nálam valami komoly gond lehet :haha:

Kvikveg

Osment a Leharcolt oroszlanok-ban volt Micael Caine-nel es ooo nem tudom meg kivel, masik nagy filmes oreg. Hmmm. Osszeomlasban a rendor volt.
A film aranyos, egyszer nezheto. Ugy ertem ket oreg pl ul a tornacon a semmi kozpen es a betero ugynokokre lodoz.  :lul:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

thrall

300 -at még csak most sikerült megnéznem. Na ez az a tipikus film, amit nem csak egyszer fogok látni (pedig abból eddig még cask 2 volt :D )
hál istennek én nem látom benne a sin city alkotóinak keze nyomát (akit megsértek bocs, de szerintem nagyon nem jó egy film a sin city). A harcok látványosak, érdekesek, és szépek. Való igaz vannak benne  kicsit elnagyolt dolgok (a láblevágások pl :D). Ami szerintem egy negyed százalékot rontott a filmen, az a két alap sablonos dolog [spoiler] a nyomorék béna megszégyenített emberszerűség "átállása", és egy fontos ember elvesztése (nemtom már kinek a fiának halála) [/spoiler]. Az ami engem mindíg zavar egy filmben (a zene) az most itt elég jól el lett találva. A poénokon meg kifeküdtem [spoiler]amikor a nyílzápor alatt röhögnek, meg az "akkor én több katonát hoztam" beszólás pl [/spoiler]. nálam 10/10-et ért el a film, meglehet, hogy vajmi kevés valóság alapja van, de kit érdekel, nem úgy kell nézni :D

Ramiz

Tudtok ajánlani jó német filmeket? Rájöttem, hogy angolul amennyire tudok, az a filmek miatt van, és németül sem felejtenék el, ha néznék filmeket. :) Das Experiment (A kísérlet), Das Untergang (A bukás), ezek megvannak. Az akciófilmjeiket és -sorozataikat utálom, de krimi/thriller témában tudnak jókat csinálni, úgy tűnik. De bármilyen témájú filmet ajánlhattok, ha jó. Goodbye Lenin, pl? A mások életét szedem. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kvikveg

Das Boot
Es geschah am hellichten Tag cimen volt egy jo drama, nem tudom filmben van-e.
Feketen-feheren vigjatek (kisse auslander-feindlich nemet valami fertozes miatt egyre feketebb lesz, kiraly)
Van egy vigjatek Frau Herr Ziss nevu szereplovel, az is k jo. - Das Superweib http://us.imdb.com/title/tt0117788/

Ramiz

Ok, kösz! :) Das Boot az király, kifelejtettem, de megvan. Viszont szinkronnal... :( Viszont jó a szinkronja... :) :( :) :( :) :( :) stb. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Próféta

Quote from: Ramiz on 2007-04-02, 00:48:53
Tudtok ajánlani jó német filmeket? Rájöttem, hogy angolul amennyire tudok, az a filmek miatt van, és németül sem felejtenék el, ha néznék filmeket. :) Das Experiment (A kísérlet), Das Untergang (A bukás), ezek megvannak. Az akciófilmjeiket és -sorozataikat utálom, de krimi/thriller témában tudnak jókat csinálni, úgy tűnik. De bármilyen témájú filmet ajánlhattok, ha jó. Goodbye Lenin, pl? A mások életét szedem. :)
GBL: sajnos csak egy (hosszabb) részét láttam, de az nem volt rossz.
Blechtrommel/Bádogdob: annak is csak kb. az első másfél óráját láttam, az se volt rossz. De elvileg Nobel-díjas, meg minden, és azt nem éreztem ki belőle.
Ezt még nem láttam, de mindenki csak ajánlja: Buena vista social club
A másik ilyen, amit már meg akartam nézni: Stalingrad.
Ezt a kettőt németóra keretében láttuk, nekem annyira nem jöttek be, de neked hátha, mindenesetre érdekesnek érdekesek: Führer Ex, Stille nach dem Schuss.
Lola rennt: ez viszont jópofa.
Im Juli: ez is nagyon ismert, szintén M. Bleibtreu, és természetesen ezt sem láttam egészben :)

Hát egyik se az igazi. Na majd a többiek mondanak jobbakat.

Kvikveg

Der bewegte Mann - de ebbol nekem a kepregeny van meg. Buggyant allat a szerzo.  :lul: :muhahah:
Manitu bocskora - kotelezo azoknak, akik a regi nemet westerneket lattak. Avagy Jugoszlavia szep tajai ehe-ehe...
Goodbye Lenin jo, kicsit kesernyes, de a Spreewald-Gurken-t azota is emlegetem.  :haha:

Ramiz

A Buena Vista marha jó, de nincs benne semmi német beszéd. :)
Lola rennt: alap, marha jó! :cool:
Többit megszaglászom imdb-n. :)

Próféta

Ja igen, a vígjátékok és/vagy tinifilmek: Hangyák a gatyában és 2, Forró rágógumi sorozat (bele se mertem nézni), Manitu bocskora, stb. Nekem nem jöttek be.

Talán a Schule, az egészen elmegy. Kb. a német Moszkva tér.

Ramiz

Goodbye Lenin, Bewegte Mann, Berlin fölött az ég belőve. Tinifilmeket sajnos képtelen vagyok megnézni. :D
Az a Manitu bocskora-szerű sci-fi paródia jó? :)

Kvikveg

A sci-fi parodiat nem lattam. Az azt hiszem meg buzisabb, elozetes alapjan.

Berlin felett k vontatott a vegen, de kedvenc jelenetem, amikor az angyal emberre valik. Az 10/10 jelenet. :smile:

Hangyak gatyaban-t nem lattam, kicsit sem birt erdekelni.

Jaj, egy klasszikus: Ich denke immer an Piroschka - vagy valami hasonlo. Osztrak diak Mo-ra latogat, Piroschka, Gulaschsuppe, borzalom blodseg, de kegyetlen. Avagy az osztrakok nyaraloja voltunk. Belenezni erdemes, vegignezni kinzas.

Selmo

Ha a Zűrhajóra gondolsz, akkor azt tudom mondani, hogy vannak benne jó poénok, de fájdalmasan buzis és csöpög a rózsaszíntől. :eek:

A tökéletesség unalmas.

Eberinu

Höh....mi ez a spoiler mánia már itt is? Amiről irtam,már több éves film XDDD Arról meg nem tehetek ha egyesek nem látták anno,mikor be volt harangozva......Na mindegy,sztem akit érdekelt az már úgyis látta,mivel mozikba is ment még anno.[spoiler=Karib tenger kalózai 2.]Akkor most azt sem mondhatom hogy például a Karib tenger kalózai kettőnek a végén Jacket lenyeli a Cracken? XDDD[/spoiler]

Nem bizony, főleg hogy a topic címében nincs benne a spoilers. ^^ (Zsiga, állom a másik felét)
DS

Nakedape

Quote from: Eberinu on 2007-04-02, 11:55:04
Höh....mi ez a spoiler mánia már itt is? Amiről irtam,már több éves film XDDD Arról meg nem tehetek ha egyesek nem látták anno,mikor be volt harangozva......Na mindegy,sztem akit érdekelt az már úgyis látta,mivel mozikba is ment még anno.Akkor most azt sem mondhatom hogy például (...) ? XDDD
nem lőttél le sokat nekem, meg minden.. de ha van valakit akit az ilyenek zavarnak, akkor szerintem kultúrált mód a spoilerezés..mmint aki akarja elolvassa úgyis, te is leírhatod, s ha megkérnek rá.. nem kötelező.. de szóval sztem nem akkora fáradtság persze lehet röhögni a többi emberen ahelyett h figyelnél /halgattnál rájuk... tény h egyszerűbb s több a fun.. nemtom, tényleg ennyire nehéz figyelmebe venni h valakit zavar a spoiler?? (engem nem amúgy)

UI: gondolom azé szóltak amúgy mer nem mindig, mert pont végéncsavarraépüéőmeglepőfilmvéget lehetett sejteni annak meg télleg árthat :D
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Fate

A Zűrhajót kétszer kezdtem el nézni, de fél óránál tovább nem jutottam, szerintem nagyon gyenge.

Quote from: Eberinu on 2007-04-02, 11:55:04
Höh....mi ez a spoiler mánia már itt is? Amiről irtam,már több éves film XDDD Arról meg nem tehetek ha egyesek nem látták anno,mikor be volt harangozva......Na mindegy,sztem akit érdekelt az már úgyis látta,mivel mozikba is ment még anno.Akkor most azt sem mondhatom hogy például (...)

Tehát ez alapján, aki nem nézett meg egy filmet amikor az kijött, mert pl. nem volt ideje, nem jár moziba, akkor nem hallot róla stb akkor az meg is érdemli, hogy lelövöldözzék előtte az összes poént és emiatt akár ne is legyen érdemes megnéznie a filmet (mert azért van olyan film amit így már nincs értelme megnézni)??? :confused:
"nekem mindegy csak a színe legyen vörös
mint a hajnal alja vörös
legyen minden legyen vörös"

Ramiz

Quote from: Eberinu on 2007-04-02, 11:55:04Höh... mi ez a spoiler mánia már itt is? (...)
Most belekezdhetnénk egy hosszú eszmecserébe arról, hogy vajon mennyire intelligens (avagy szemét) dolog elrontani mások potenciális élvezetét azzal, hogy valaki előre elárul egy váratlan fordulatot egy filmből (vagy akármi másból), de szerencsére teljességgel szükségtelen, ugyanis van egy idevágó passzus a fórumszabályzatban (ami egyébként közvetlenül a többség véleményét tükrözi, és nem moderátori önkény). Ha téged nem zavarnak a spoilerek, nem fogsz belehalni abba az egy kattintásba, amíg kirakod a spoiler tageket, akit pedig zavarnak, az meg hálás lesz érte. A fenti (először általad editált) postban már majdnem jól használtad a spoilert, csak éppen elfelejtetted ráírni a gombra (vagy a gomb elé), hogy mire is vonatkozik a spoiler, így meg ugye nem sok értelme van a dolognak.

Ennyi felesleges szájtépés után megkérlek, hogy se poénból, se amúgy ne írj spoilereket, mert nem lesz türelmem mindig editálgatni. Törölni sokkal könnyebb.

Eberinu

OFF:[spoiler]A poén,hogy eddig nem nagyon láttam itt spoilereket,legalábbis amióta olvasom ezt a topicot. És ahogy elnéztem a mostani dolog előtt mindenki vígan mesélt filmekről,a filmek történetéről és lényegéről. A topic címéből ítélve lehet filmekről beszélni,de ha mindenki csak annyit mondhat hogy ez jó film,ezt nézd meg,sok értelme nincs..csak akkor ha betekintést nyer az ember a filmbe.Most a karib tengeresre, és ha azt irtam? Kiderül belőle hogy mi lesz vagy mi az előzmény? Nem,aki meg nem látta,annak a többi rész ugyanugy meglepetés lesz...még erre se tudna semmit se mondani,mert asse tudja mi van.Úgy nem lehet filmet ajánlani vagy kibeszélni hogy ne a filmről beszélnél....:[/spoiler]OFF

Member

:_off: :_off: :_off:
[spoiler=Hajjajjajjjj]Figyelj, amikor itt diszkurzus folyik a filmekről, becsúszik egy-egy olyan cucc, amit jó nem tudni a film megtekintése előtt. Abban az esetben, ha nem használnánk spoilert, csak olyan száraz magazinos filmelemzéseket dobálgathatnánk be egymás után, nem lehetne "beszélni". Másrészt meg a spoiler-ek kisebbre fogják az oldal vertikális méretét. :)[/spoiler]

chilip

Dobjon már vki linket a Ragadozóra (ez nem a predator, ebben Val Kilmer játszik és Ghost and the Darkness - asszem ez a címe [vagy Darkness and the Ghost?]). 2 oroszlánról szól, akik "bekattannak" és elkezdik gyilkolni a munkásokat, Val Kilmer meg a vadász (ki más lenne?). nekem nagyon tetszett a film annó, így csak ajánlani tudom...

sirtomi

Quote from: Eberinu on 2007-04-02, 15:52:13
OFF:[spoiler]A poén,hogy eddig nem nagyon láttam itt spoilereket,legalábbis amióta olvasom ezt a topicot. És ahogy elnéztem a mostani dolog előtt mindenki vígan mesélt filmekről,a filmek történetéről és lényegéről. A topic címéből ítélve lehet filmekről beszélni,de ha mindenki csak annyit mondhat hogy ez jó film,ezt nézd meg,sok értelme nincs..csak akkor ha betekintést nyer az ember a filmbe.Most a karib tengeresre, és ha azt irtam? Kiderül belőle hogy mi lesz vagy mi az előzmény? Nem,aki meg nem látta,annak a többi rész ugyanugy meglepetés lesz...még erre se tudna semmit se mondani,mert asse tudja mi van.Úgy nem lehet filmet ajánlani vagy kibeszélni hogy ne a filmről beszélnél....:[/spoiler]OFF
Egy filmről anélkül is elmondhatod a véleményed és benyomásaid, hogy ellőnéd a lényegét. Ha meg muszály beszélni egy komoly fordulatról, akkor azt rakd spoilerbe, ennyi az egész.
Én sem őrültem volna, ha valaki elmondta volna a Hatodik érzék végét mielőtt megnéztem volna :)

Kvikveg

chilip: imdb.com is your best friend.

edit: http://www.imdb.com/title/tt0116409/

thrall

Quote from: sirtomi on 2007-04-02, 16:50:25
Én sem őrültem volna, ha valaki elmondta volna a Hatodik érzék végét mielőtt megnéztem volna :)
Sajnos nekem elmondták, és nagyon elrontotta az egész kedvem a filmhez (eddig ez volt az egyetlen film, amit nekem elrontott)

Raggie

Most jött le a WOODSTOCK - 3 days of peace & music koncert/dokumentumfilm. Még nem néztem meg, csak bele-bele pörgettem de marhajónak tűnik! :jee: :D
(az ütött amikor a hangosbemondóba bemondták hogy a barna kristályú ACID-ot amit terjesztenek ne vegyék be lehetőleg az emberek, mert nem a legjobb minőségű :lul: :lul: :lul: kész! )
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Raggie

Quote from: Próféta on 2007-04-04, 19:19:13
Rövidfilmek:

Tales Of Mere Existence
Procrastination
...Take Shoes Off?
The Best Book Ever
How To Cope With Depression?
Subtext
How To Break Up?
:D Nem rosszak! Főleg a csávó hangja miatt tetszettek, olyan jó kis monoton beletörődős hangja van! :)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Draconire

Jacob's Ladder

Nem vagyok egy nagy kritikus, szóval csak röviden leírom a véleményem. Tetszett a film, főként a remek színészi játék, illetve maga a történet megvalósítása fogott meg. Látom már volt itt róla szó, szóval nem megyek bele részletekbe, de azt még leírom, hogy eredetileg miért is szereztem be:
/x/ -en ajánlották, mint egy filmet amelynek néhány, a borzongás kiváltására hivatott ötletét, forrásként használták a Silent Hill játékokban. Megnézése után azt kell mondjam, hogy Anonymousnak igaza volt.  :smile: