Filmek (minden, ami nem japán)

Started by Flaser, 2004-09-15, 11:18:12

Previous topic - Next topic

Solid Snake

Quote from: Darkstar on 2007-05-24, 22:24:30
Ne olvassátok el! De tényleg ne.  :D
[spoiler=Megaspoiler]
Én szóltam :P
William DIES
[/spoiler]

[spoiler]THX. You just ruined made my day.  :__devil:[/spoiler]

Lythis

Quote from: Solid Snake on 2007-05-24, 22:46:39
[spoiler=Megaspoiler]
William DIES
[/spoiler]

[spoiler]THX. You just ruined made my day.  :__devil:[/spoiler]
[spoiler]ne örülj, halhatatlan lesz... bár legalább a házaséletét jól hazavágja...[/spoiler]

Kvikveg

[spoiler=Megaspoiler]
William DIES
[/spoiler]
Thx, most mar lehet, hogy megnezem a 3at, es elotte a 2t, hogy felfogjam mirol van szo a 3ban.

edit: Lythis a postoddal hazavagtad, igy mar nem erdekes.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Darkstar

Quote from: Lythis on 2007-05-25, 00:54:02
[spoiler]ne örülj, halhatatlan lesz... bár legalább a házaséletét jól hazavágja...[/spoiler]
[spoiler]Egy szív nélküli undead számomra tuti halott, még ha élőnek látszik és akként viselkedik is. :D[/spoiler]
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Lythis

Quote from: Darkstar on 2007-05-25, 00:59:05
Quote from: Lythis on 2007-05-25, 00:54:02
[spoiler]Egy szív nélküli undead számomra tuti halott, még ha élőnek látszik és akként viselkedik is. :D[/spoiler]
[spoiler]még ha élőhalott is, akkorsem tud már meghalni, és mivel sétálgat meg beszélget, és.... egyéb dolgokat is tud művelni 10 évente egyszer, ezért még ha halott is, eléggé él ahhoz, hogy halhatatlan legyen. (magyarán rohadni nem fog egy jódarabig)[/spoiler]

noriko

Premonition (Megérzés)

the Sandra Bullock movie.

Hát...vegyes érzelmekkel jöttem ki a moziból utána.
Elég hullámzó volt a film. Lentről indult, lassan haladt, aztán kezdett bonyolultá válni, és már kezdtem örülni, hogy mégiscsak valami érdekeset fognak kihozni ebből az egészből, ezért ekkor még tetszett is, utána óriásit zuhant a végére. ouch. fájt.
Szóval, volt benne néhány hangulatos pillanat, de úgy egészében rossz film volt sajna. Szerintem.

És még mindig nem kedvelem az idővel játszadozó filmeket, ha nincs bennük normális koncepció.
[spoiler]ebben a történetben csak akkor nem találok hibát, ha úgy veszem, hogy mindegyik ébredés egy másik idősík volt, és egyik sem volt ugyanabban a síkban. Kívéve az utolsó kettőt.[/spoiler]

"I wish I could, but I don't want to."

kikuchiyo

Big Nothing

Fekete komédia a Shaun of the Dead-ből ismert Simon Pegg (mellék)szereplésével.
Főhőse egy savanyú, állandóan statisztikákat idéző fickó ("tudta ön, hogy a DVD eladások 226%-kal emelkedtek az elmúlt évben?"), aki PhD-ja ellenére egy call centerben kénytelen munkát vállalni. Itt ismerkedik meg a fent említett Simon Pegg játszotta simlis fickóval (továbbá Miss Teen Oklahomával), akik be akarják vonni egy nagy haszonnal és minimális kockázattal járó ügyletbe. Mivel az első napon ki is rúgják, elvállalja a melót - egyszerű zsarolásnak indul, csakhogy semmi sem alakul a terv szerint. Ahogy a hullák száma egyre növekszik, hőseink egyre abszurdabb helyzetekbe kerülnek. Minden jó, ha a vége... nem éppen happy.

Slither

Ez az alkotás versenyben van a minden idők leggusztustalanabb filmje címért.
Klisékkel operál, de szerencsére egy percig sem veszi komolyan magát. Porfészek az amerikai Délen, ahova lezuhan egy meteorit, benne - na ki találja ki? - az éliennel, ami be is fúrja magát az ellenszenves szemüveges csávóba. Az polipszörnnyé alakul, megtermékenyít egy nőt (TENTACLE RAEP), akiből undorító piros csigaszerű izék kelnek ki. Azok aztán megtámadnak mindent és mindenkit (BATHTUB ORAL RAEP, TWIN LOLI RAEP), három, csak három legény marad talpon a vidéken: a Nathan Fillion (Mal@Firefly) alakította sheriff, a szörny-csávó felesége és a fürdőkádban megtámadott csaj, aki szerencsésen kinyírta az izét, mielőtt az az agyába hatolt volna. Hárman szenvednek egy sort a zombi-lakta városban, míg végül eljutnak a forráshoz, a közben óriás dzsuvává alakult szemüveges csávóhoz (DISGUSTING SLIME ORGY). Legyőzik, megmenekülnek, Nathan Fillion pedig EROTIC THREESOME-ba kezd a két nővel. Happy end is happy. Nem csodálom, hogy ez Ramiz kedvenc filmje.
Failure is the default option

Ramiz

Quote from: kikuchiyo on 2007-05-27, 03:01:57
Big Nothing
Fekete komédia a Shaun of the Dead-ből ismert Simon Pegg (mellék)szereplésével.
Akkor ezt megnézem. :)

Quote from: kikuchiyo on 2007-05-27, 03:01:57Slither
Ez az alkotás versenyben van a minden idők leggusztustalanabb filmje címért.(...) Nem csodálom, hogy ez Ramiz kedvenc filmje.
Kicsit máshova tetted a hangsúlyt a filmmel kapcsolatban, mint én, de sebaj. :D Azért tényleg király film. :Kiraly:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Eberinu

Nagyon jó volt a Karib 3!!! Aki teheti nézze meg!!!!

Ramiz

The Hitcher (1986)

Egyszerű történet: a fiatal srác bérelt autóval hajt végig a 66-os úton. Éjjel az esőben rendességből és némi kalandvágyból felvesz egy stoppost (az isteni Rutger Hauer játssza - élvezkedik is rendesen a szerepben), aki elárulja neki, hogy egy sorozatgyilkos, és mindenkit megöl, aki felveszi. A srácnak mégiscsak sikerül megszabadulnia tőle. Hosszú időre azonban nem lehet nyugta: a férfi a nyomába ered, és játszani kezd vele. Innentől kezdve egyre jobban eldurvulnak az események, és a fiatal srácnak egyre kevesebb esélye van kikeveredni a katyvaszból, miután a rendőrség is körözni és vadászni kezdi. Végül, várható módon, szembe kényszerül nézni a pszihopata stoppossal.
Sok meglepő ötlet nincs tehát a történetben, és a cselekmény alakulása, bár nem teljesen kiszámítható, de sokszor felidéz más filmekből ismerős helyzeteket (pl a Duel Spielbergtől vagy éppen a Psycho Hitchcocktól). Hogy mégis miért tetszett annyira a film? Ennek két oka van. Egyrészt a tipikus elemeket (pl. a stoppos mindig mindenhol ott van, mindig tudja, hol van a srác, és mindig a legváratlanabb pillanatban bukkan fel) és  motívumokat (a főszereplő srác egyre tökösebb lesz, egyre bátrabb, egyre jobban feltalálja magát, míg a végén igazán magáévá teszi a tipikus amerikai  "majd én megoldom, csak magamban bízhatok"  mentalitást) zsírprofi módon, lazán és hitelesen hozza, egyszerűen magával sodorva a nézőt minden egyes jelenettel, azonosulásra késztetve minden szereplővel (igen, még az őrült stoppossal is, persze ebben Rutger Hauer játékának is nagy része van). A beállítások is hihetetlenül profik, rég volt, hogy ennyiszer elmondtam volna egy film nézése közben magamnak, hogy "Úristen, ez baromi jól van fényképezve!". A másik ok pedig, amiért a film olyan maradandó élményt nyújthat, az a stoppos és a fiatal srác figurája között létrejövő furcsa viszony. Nem lehet olyan egyszerűen leírni ezt. Egyrészt a srác retteg a stoppostól, és gyakorlatilag végig csak menekül előle, ugyanakkor tanul tőle, méghozzá nem is keveset. A stoppos szintén érdekes figura: nemcsak a játék és a kaland miatt hecceli fel és hagyja életben annyszor a srácot, hanem kimondatlanul, de tapinthatóan, a halálra, a békére vágyik, arra, hogy valaki végre leállítsa őt. És erre a célra a srácot szemeli ki, hiszen ő az egyetlen, aki ellen tudott szegülni neki egyáltalán (a legelején, amikor felvette). A befejezés pedig ugyanilyen összetett, elgondolkoztató, a néző azon kapja magát, hogy hangosan morfondírozik: akkor most ki is nyerte meg ezt a furcsa "játékot"? És még egy érdekes felismerés várja őt: az utolsó beállítás, a színek, a környezet, a jelképes gesztus a legeslegutolsó jelenetben, mindezek hirtelen rádöbbentik az embert, hogy valójában nem is egy thrillert vagy akciófilmet nézett, hanem egy westernt. És ennek fényében sok mindent át lehet értékelni.
Nagyon kellemes meglepetés volt számomra ez a film.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

via_mala

Fear and Trembling - Stupeur et tremblements (2003)
Abból a szempontból nagyon hasznos ez a film, hogy az elszállt japán-imádatnak ad egy jókora pofont, és helyrebillenti az ember valóságérzékét. A nemes, becsületes, kedves, illemtudó japánok sztereotípiájának mond ellent minden mozzanatában, mert nyersen, és palástolatlanul bemutatja a szokásos emberi hibákban - irígység, türelmetlenség, áskálódás, rosszindulat, kárörvendés etc. - tobzódó salaryman-eket. Ezek az emberek előszeretettel alázzák meg, ugráltatják és tiporják porba az értük és országukért teljesen odaadással rajongó fiatal belga hősnőt, de persze akad közöttük néhány jóindulatú és kedves egyén is, bár az összképen ez vajmi keveset változtat.
Tanulságos film, ajánlom minden kijózanodásra vágyónak.
Szerintem: 7/10
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Solid Snake

Taxi Driver (1976)

Martin Scorsese alapműve. A filmben a zseniális Robert De Niro játssza a főszereplő Travis Bickle-t, egy vietnámi veterán tengerészgyalogost, aki a háború utáni világban nem találja a helyét, álmatlanságban szenved, betevőként pedig taxit vezet éjszakai műszakban. New York sötét sikátorai és aljas világa teljesen elborzasztja, így elhatározza: valakinek meg kell tisztítania a mocskot a világtól. Az egész rendszert okolja helyzetéért, így célpontnak a legjobb esélyekkel pályázó elnökjelöltet, a fűt-fát-változást ígérő Palantine-t veszi célba. Tervébe azonban belecsúszik egy váratlan fordulat, amikor megismeri az otthonról elszökött, prostinak állt kislányt, Iris-t...

Elképesztően nyomasztó és depresszív világ, melyben fellelhető egy parányi remény a kiútra. Talán ezzel lehetne a legjobban jellemezni a filmet. A szereplők egytől egyig zseniálisak (külön kiemelem Jodie Fostert, aki 14 (!) évesen kapta meg a filmben játszott prostituált szerepéért az Oscar-jelölést -- hozzáteszem, megérdemelten), a filmzene a 70-es évekre jellemző blues-melódiákból áll többnyire (az egyik legnagyobb momentum a szemlélődő Travis mondata ("Thank God for the rain to wash the trash off the sidewalk."), miközben odakint szakad az eső, a háttérben pedig blues-nóta szól).

Egy átvitt értelemmel és sok-sok metaforával átitatott, erőteljesen idézőjelbe tett "szuperhős-történetről" van szó, melyet érdemes minden műkedvelőnek megnézni.  :jee:

95%

Body Snatchers (1993)

Annak idején kiskoromban láttam az HBO-n, rendesen hatott is szegény lelkemre, ennek a filmnek köszönhető, hogy évekig rettegtem az idegen lényekkel kapcsolatos filmektől.  :szemuveges:

Egy vegyészt és családját (a második feleségét és kisfiát, valamint első házasságából származó lányát) kirendelnek egy katonai támaszpontra, ahol a környező ivóvíz tisztaságának mértékét kell kivizsgálniuk. Az odaúton a család megáll egy benzinkútnál, ahol a lányt a WC-ben megijeszti egy tengerészgyalogos ("Elkapnak, amikor alszol! Nem menekülhetsz!"). Később, a támaszponton kiderül, hogy valami nagyon nincsen rendben: egyre több ember kezd el különös módon viselkedni, míg végül kiderül a szörnyű igazság: idegen lények veszik át az uralmat, akik genetikailag lemásolják, majd megölik az alvó gazdatestet, hogy aztán egy lelketlen imitáció keletkezzen...

Klausztofóbikus hangulatú, apokalipszis-szerű filmmel van dolgunk, amire a speciális effektusok és a hangulat teszik fel a koronát. A színészek közül egyedül a főszereplő lány és Forest Whitaker volt ismerős (utóbbi fenomenálisat alakít az egyén szabadáságért harcoló, egyre inkább bekattanó tábori doki szerepében), így elmondható, hogy a film nem a szereplők játékán, hanem a regényből adaptált forgatókönyv milyenségén múlik.

Aki egy remek és egyedi történettel és feszültséggel rendelkező sci-fi/horror/thriller filmre vágyik, annak a Body Snatchers tökéletesen jó választás lesz.

85%

sirtomi

Renaissance

Érdekes egy film. A történet nem egy nagy szám. Önfejű rendőr egy fiatal tudós nő eltűnése ügyében nyomoz, és a háttérben más rejtéjekre derül fény egy nagy cég kutatásaival kapcsolatban.
A film megvalósítása, látványvilága viszon nagyon megfogott. Ez a fekete-fehér animáció nagyon jól sikerült. Elég komor hangulatot adott a jövőbeni nagyvárosnak. Szinte árnyalatok sincsenek, csak fekete és fehér.

Nekem tetszett, egyszer érdemes megnézni, legalább a látvány miatt :)

Próféta

Ramiz

A légy (r.: David Cronenberg, fsz.: Jeff Goldblum)

Magabiztosan kiütötte a helyéről az eddig általam látott Leggusztustalanabb Filmet, az Eraserhead-et. (Az főleg lelkileg volt nyomasztó és gyomorforgató.) De egy nagyon jó horror ez. Kicsit több vér lehetett volna, de nem lett volna logikus, szóval mégsem. Cronenberg, a hús imádója és rettegője! :hail:

Solid Snake

Quote from: Ramiz on 2007-06-01, 09:00:06
A légy (r.: David Cronenberg, fsz.: Jeff Goldblum)

Bár vannak benne eléggé gusztustalan jelenetek, én valahogy mégis inkább egy elvontabb sci-fi-nek nézem. Rettegni igazán szólva nem lehet tőle, az én szememben a Légy egy "Hulk-szerű, genetikai szempontból megbetegedett" szuperhős, aki a képességeit nem tudja kordában tartani és idővel veszélyt jelent önmagára és a környezetére.

Mindenesetre élvezetes alkotás.  :jee:

Ramiz

Hellraiser 2. - Hellbound

Ez a film egy nagy csalódás volt. Az első részben ki volt találva rendesen a történet, kevés felesleges rész volt benne, a cenobiték passzívak és ijesztőek voltak, egyedül a legvégén kezdett kicsit lanyhulni a film az üldözéses jelenettel. A második rész erről a lanyha tempóról indul, történet alig van, inkább csak a cselekmény csapong néhány kitűzött történeti pont között. A pokol egy fantasy-filmbe illő kihalt, épületekkel zsúfolt város-szerűségből és labirintusokból áll, amiben a két főhősnő fel-alá rohangál, egyre komikusabb hatást nyújtva. Az első részben még érdekes halálból visszajövős-húsgyűjtős dolgot megint beletették, de már teljesen unalmas az egész. Az, hogy ki miért kinek a poklába kerül, vagy hogy mindegyik "personal hell" valójában egy-e, valamint hogy mi az a furcsa lebegő bálvány és mi alapján dönti el, hogy kivel mi történjen (az orvos-cenobite), az nem igazán derül ki. Legalább jó sok vér van benne, mondhatnánk cinikusan, de hát az első rész sem attól volt jó, hanem a nyomasztó, beteg hangulattól, amit annyira túlhajszoltak a második részre, hogy inkább vicces lett. Az állandó piros és kék megvilágítás is elég zavaró, állandóan tekergettem a tévén a színerőt, hogy normális arányokat nyerjek. Egy-két jó ötlet van benne, de mégsem érdemes megnézni szerintem, rombolja az első rész hatását.

(Az meg külön poén volt, bár nem a film hibája, hogy a bootleg verzióra, amin dvd-n láttam a filmet, nem tudom, milyen megfontolásból, rátettek még egy filmet, és a főmenüben egy felirat büszkén újságolja a t. nézőnek, hogy akármelyik filmet is akarta megvenni, a másikat bónuszba kapta, jó szórakozást! És a poén: a Hellraiser 2. mellé a bónuszfilm egy zsírégető diétás aerobic-videó... Egyszerűen nem értem: most akkor a horror-fanoktól várják el, hogy a Hellbound után ugráló fitnesz-nőket nézegessenek kikapcsolódásképpen, vagy az elhízástól rettegő háziasszonyoktól azt, hogy néha a Hellbound-ra tornázzanak?...)

Számszerű értékelés: 3/10.

smash++

Én ma néztem meg Harry-t a Pottert :D 3-4. részét
Nekem tetszettek.
1 kérdésem lenne.Potter miért nem árulta be szöszit (Melfoy apját vagy kit),hogy a Nagy úr csatlósa?Én ezt valahogy hiányoltam a végéről.

thrall

Quote from: smash++ on 2007-06-04, 22:07:15
Nekem tetszettek.
1 kérdésem lenne.Potter miért nem árulta be szöszit (Melfoy apját vagy kit),hogy a Nagy úr csatlósa?Én ezt valahogy hiányoltam a végéről.
Mert ő HARRY POTTER és majd ő akarja elintézni a dolgot egy nagy csata közepette, amely a fél világot körbefonja, csak azért, hogy észre se vegyék a sima halandók,hog ymi folyik ott. egyékbént mert hülye

sirtomi

Quote from: smash++ on 2007-06-04, 22:07:15
Nekem tetszettek.
Könyvet már rég olvastam, de abban Dumbledornak elsorolja az összes jelenlevő halálfalót, csak a filmből maradt ez ki valahogy. Valaki erősítsen meg hogy jól emlékszem-e! :)

Egyébként a 4. részből még jópár dolog kimaradt ami a könyvben volt, de egész jól megoldották a kihagyásukat.

Solid Snake

Quote from: sirtomi on 2007-06-05, 10:15:17
Könyvet már rég olvastam, de abban Dumbledornak elsorolja az összes jelenlevő halálfalót, csak a filmből maradt ez ki valahogy. Valaki erősítsen meg hogy jól emlékszem-e! :)

Jól emlékszel. 4. kötet, 651. oldalán sorolja fel Harry a halálfalókat a gyengélkedőn Dumbledore, Caramel, Mrs Weasley, Bill, Ron és Hermione társaságában.

Randal

Ház a tónál

Kellemes kis romantikus filmecske Keanu Reeves-szel és Sandra Bullockkal. Ajánlom mindenkinek, bár a végén az időparadoxon megoldás furcsa volt. Szinte értelmetlen, de ez lényegtelen, hisz a Heroesnál se tudjuk hogy mi hogy miért változik:D

smash++

Quote from: Randal on 2007-06-05, 23:49:38
Ház a tónál

Kellemes kis romantikus filmecske Keanu Reeves-szel és Sandra Bullockkal. Ajánlom mindenkinek, bár a végén az időparadoxon megoldás furcsa volt. Szinte értelmetlen, de ez lényegtelen, hisz a Heroesnál se tudjuk hogy mi hogy miért változik:D
Én is láttam és szerintem is egész jó romantikus film.Nem akartam megnézni(barátnőm viszont igen :) ),de kellemesen csalódtam benne.A tudományos részéhez nem értek.
A végére nem emlékszek pontosan,de [spoiler]ha jól emlékszek happy lett a vége,igaz?Nem gondoltam volna,hogy akit elütnek...[/spoiler]

Randal

smash++: Igen, az a vége.

Dr. Strangelove

Ekkora LOL filmet is régen láttam. Ennyi őrültet és fekete humort egy filmben. Mekkora lehetett ez amikor bemutatták. Eszméletlen jó karakterek, meg tipikusan hozza az amcsi-ruszki szembenállást.
Na meg Dr. Strangelove jobb keze, fenomenális:D:D:D

Nakedape

Quote from: Randal on 2007-06-07, 10:56:49
smash++: Igen, az a vége.

Dr. Strangelove

Ekkora LOL filmet is régen láttam. Ennyi őrültet és fekete humort egy filmben. Mekkora lehetett ez amikor bemutatták. Eszméletlen jó karakterek, meg tipikusan hozza az amcsi-ruszki szembenállást.
:tezsvir: :tezsvir:
imdb asszem number 1 a vígjátékok közt

komoly nagyon :whoah:
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Raggie

Dr. Strangelove

Amikor kész lett egyből betiltották amerikába legalább tíz évre! :D
Egyébként tényleg nagyon jó és mellesleg a kedvenc Kubrick filmem! :cool:
(ajánlom még a Clockwork Orange-et és a Full Metal Jacket-et :jee: )

Nimród Antal: Vacancy
Tegnap néztem meg és pozitív csalódás volt a javából. Nem hittem volna, hogy egy egyszerű parasztoriból ekkora filmet lehetne készíteni.
[spoiler= a sztori röviden(igazából nem spoiler :) )]Egy válni készülő házaspár kocsija lerobban az éjszaka közepén nem messze egy alhagyatott benzinkút+motel kombinációtól. Visszasétálnak, hogy szerelőt szerezzenek, de majd csak reggel jön újra, mert már hazament. Így hát a motelben töltik az éjszakát. Miután becuccoltak a szobába különös dolgokra lesznek figyelmesek...[/spoiler]
Sok kiszólás a néző felé, sokszor direkt nem az történik, mint amire vársz és emellett még klasszikusokra is sok utalást lehet észrevenni(pl. Pszicho, Texasi láncfűrészes, és az evidens snuff killing filmek, stb.). Antal Nimród hozza a Kontrollos stílusát és folyton gondolkodtatja a nézőt, hogy mindez tényleg megtörténik, tényleg az van amit lát vagy valami egészen más folyik a színfalak mögött?! Személy szerint nagyon tetszett és direkt jó, hogy nem akartak belőle nagyköltségvetésű kasszasikert forgatni, hanem megmaradtak az egyóra húsz perces műfaji hossznál és "csak" simán egy nagyon jó kis filmet forgattak.
Mindenkinek ajánlom, már csak azért is lelkesedjünk érte, mert magyar rendező végre külföldön is befutott... :lazza:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Solid Snake

Dr. Strangelove

Le is szedem, mostanában úgyis rá vagyok kattanva a Kubrick-filmekre.

Randal

Okés, csak figyelj a verzióra. Bár szerintem neked az angol nem jelent amjd gondot, de ehhez én leszedtem egy fordítást. Igaz nem a legjobb, szal majdnem angolul hallgattam végig, a felirat mellett:)

Solid Snake

Hot Fuzz (2007)

A Shaun of the Dead című horrorparódia alkotóinak legújabb filmje, mely ezúttal a rendőrsztorikat figurázza ki.

Nicholas Angel a londoni rendőrség legelszántabb rendőre. Mondhatni, túlságosan is elszánt, ugyanis a bűnözők elfogásában 400%-os teljesítményt nyújt. Felettesei úgy döntenek, hogy elküldik a túlbuzgó szuperzsarut "melegebb éghajlatra", vagyis Anglia legbékésebb és a lehető legbűnözőmentesebb falujába. Angel számára ez maga a Pokol, mindenütt rémeket lát, észreveszi a legkisebb törvényi kihágásokat is. A tetejébe partnernek kapja a falu rendőrkapitányának hiperaktív fiacskáját, Dannyt. Azonban a falucskában rövidesen különböző balesetek történnek, amire a két hekus azonnal felfigyel, az események pedig valami nagyobb dolgot sejtetnek...

Frenetikus. Egyszerűen frenetikus. A korábbi filmjükhöz hasonlóan itt is számtalan filmek előtt tisztelegnek a készítők. A humor az intellektuális, elvontabb fajta, a véres jelenetek kellően naturalisztikusak, a történetről is ordít, hogy nem akar más lenni, mint egy zsaruparódia. Simon Pegg pedig dícséretet érdemel, hogy a szerep kedvéért képes volt 15 kg-t leadni testsúlyából intenzív edzésekkel (az akciójelenetekben nyújtott teljesítményén ez meglátszik  :jee:).

Lehetséges, hogy nem jön majd be egyes személyiségű embereknek (nem mindenki fogékony az angol humorra), de ettől függetlenül érdemes rászánni a két órát. 

90%

Quote from: Randal on 2007-06-07, 23:01:06
Okés, csak figyelj a verzióra. Bár szerintem neked az angol nem jelent amjd gondot, de ehhez én leszedtem egy fordítást. Igaz nem a legjobb, szal majdnem angolul hallgattam végig, a felirat mellett:)

[spoiler]Dr.Strangelove.1963.DVDRip.Xvid.int-waznewz[/spoiler]

Ramiz

Industrial Symphony

Lynch egy furcsa filmje, vagy inkább egyórás klipje. Jó "zene" (nem mindenhol zeneszerű), kedvenc Lynches énekesnőm, gyönyörű beállítások, mégis kicsit unalmas ilyen hosszan. Utalások vannak a Twin Peaksre és a Veszett a világra, sőt szereplők is felbukkannak belőlük, köztük a Twin Peaks titokzatos törpéje, akinek itt semmilyen szerepe nincs, de Lynch biztos szereti a képernyőn látni. Összességében nem fogott meg.