Filmek (minden, ami nem japán)

Started by Flaser, 2004-09-15, 11:18:12

Previous topic - Next topic

Kvikveg

Quote from: Gmer on 2007-04-04, 22:46:44
Jacob's Ladder

Nem vagyok egy nagy kritikus, szóval csak röviden leírom a véleményem. Tetszett a film, főként a remek színészi játék, illetve maga a történet megvalósítása fogott meg. Látom már volt itt róla szó, szóval nem megyek bele részletekbe, de azt még leírom, hogy eredetileg miért is szereztem be:
/x/ -en ajánlották, mint egy filmet amelynek néhány, a borzongás kiváltására hivatott ötletét, forrásként használták a Silent Hill játékokban. Megnézése után azt kell mondjam, hogy Anonymousnak igaza volt.  :smile:
Keresem ezt a filmet dvd-n vagy aviban, vagy akarmi egyeb formaban. Ami nem nezhetetlen minosegu, es van angol hangja.
dvdfutarral rendeltettem, erre 2 het utan bemondtak az unalmast. :morci:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Draconire

Quote from: Kvikveg on 2007-04-04, 23:13:49
Keresem ezt a filmet dvd-n vagy aviban, vagy akarmi egyeb formaban. Ami nem nezhetetlen minosegu, es van angol hangja.
http://www.mininova.org/tor/345371 -elég jó minőség /dvdrip, ha minden igaz/

Ramiz

Nekem megvan aviban, relatíve jó minőségben. :D (Pm.) Dvd-vel sajnos nem szolgálhatok.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kvikveg

Gmer: koszi!  :jee:
Ramiz: koszi, megnezem hogy jon. Ha k lassu, szolok, kulonben nem izelgatlak miatta.
Tenyleg, mikor adhatom vissza a sorozatgyilkosodat?
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Ramiz

Pop, csajok, satöbbi (High Fidelity)
Először is köszönöm nakedape-nek a tippet! :merci:
Ez valóban egy remek film. A 101 Reykjavíkhoz hasonlóan nagyjából hétköznapi, de azért mégis furcsa emberek hétköznapi, de azért furcsa "kalandjait" mutatja be, remek szövegekkel és zenékkel megspékelve. Van benne dráma, komédia és romantika is, de meglepő módon mégis nagyon tetszett, pedig az ilyen típusú filmek általában kiakasztanak. :D Valahogy egyszerre érdekes és életszagú az egész, avagy pillantsunk bele más életébe, ismerjük meg más ember bogarait, és nevessünk, miközben magunkat (is) szemléljük a görbe tükörben! Biztos, hogy sokszor újra fogom még nézni és simán adnék rá minimum 8/10-et, de ha levetkőzöm sznobságomat, és emlékeztetem magam, hogy lehet még egy film 100%-ig satisfying attól, hogy nem művészkedik és nem "tipikus művészi" témája/mondanivalója van (sőt!), akkor bátran 10/10-et is.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Próféta

Federico Fellini: Ginger e Fred
imdb

Kezdjük a lényeggel:  :cool:

Eddig csak az Amarcord című filmet láttam a Mestertől, úgyhogy mondhatni nem ismerem Fellini stílusát. De mégis, viszonylag hamar magával tudott ragadni a film, meglepő, hogy mennyi élet van benne. 

Egy régen híres és sikeres, ám mára kiöregedett, elfeledett Fred Astaire/Ginger Rogers-imitátor kettős a két főszereplő, akik több évtizednyi kihagyás után elfogadják egy Meglepő és Mulatságos jellegű tévéshow felkérését. Bár már senki nem emlékszik rájuk, továbbá meglehetősen kijöttek a gyakorlatból, még egyszer utoljára felléphetnek Woody Allen-imitátorok, parafenomének, lilliputiak, transzvesztiták, mutáns tehenek közt. Miközben a két táncos a műsor csöppet sem gondos előkészületeinek bábeli zűrzavarában elveszve érezheti magát (főleg szegény Ginger), szépen lassan azért kiderül, kik ők, mi a történetük, és tulajdonképpen miért is vágtak bele ebbe a kalandba.

Raggie

Curtis Hanson - L.A. Confidential(Szigorúan bizalmas)

Tengap néztem meg, mert már nem is tudom hogy ki, de valaki innen a fórumról említette hogy milyen jó kis film, aztán ránéztem IMDB-n és láttam hogy krimi meg hogy thriller tag-je is van szóval már rossz nem lehet. Hát nem is lett... SŐT! :lazza:

Én így utólag odabiggyeszteném mögé a film-noir tag-et is, mivel egy tipkikus film-noir történetről van szó csak éppen nem fekete-fehérben bemutatva( :haha: ). A sztori röviden és spoilerek nélkül annyi, hogy egy éjjel-nappali kávézóban gyilkosság történik(6 hulla ! :eek: ) és az áldozatok között van egy volt rendőr is. Persze az örsön minden ügyet ejtenek és erre az egyre áll rá mindenki... meg kell találni minél hamarabb a gyilkost(~okat?) hiszen ez már becsületbeli ügy.
Nna innentől kezdve kicsit belepislantunk a Los Angeles-i rendőrség munkamódszereibe és korántsem patyolat tiszta belső ügyeibe... mindenesetre a vége nem úgy sül el mint ahogyan azt az elején gondolnánk, de jó hír hogy a film nem játszik rá a csavarra nem akarja nagy meglepetésként eladni nekünk hanem inkább a karakterekre és a szar helyzetből való kimászásra helyezi a hangsúlyt.

A vége kicsit túl vidám nekem... egy ilyen sötét és piszkos film nyugodtan elbírt volna egy pár árnyalatabbal szomorúbb befejezést is de még bőven a naggyonjó kategóriában van nálam! ;) :jee:

EDIT:
Ja és Kevin Spacey RULZ! :cool: (imádom ezt a színészt)
És kivételesen Russell Crowe-nak is jól állt a szerepe. :)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Próféta

Szvsz Guy Pearce is jó volt benne. Jut eszembe, meg kéne egyszer egészben néznem azt a filmet, nem csak az elejét, vagy csak a közepét, vagy csak a végét :)

Szacsi

Ezeket láttam mostanában:

Fahrenheit 9/11 (Michael Moore)
Bár olvastam valahol, hogy 59 hiba van benne, ami azért kicsit rontott az értékelésen, mégis kifejezetten tetszett.
A vágás valami egészen zseniális :jee:

A szarvasvadász (Michael Cimino)
Már jó ideje meg akartam nézni és csodával határos módon a suliban került rá sor o.O
Nagyon tetszett. Nem volt rétestészta, nem vált erőltetetté, Robert De Niro játéka is nagyon jó volt (pedig nem vagyok túlságosan oda érte).

Raggie

Quote from: Szacsi on 2007-04-09, 23:36:04
A szarvasvadász (Michael Cimino)
Már jó ideje meg akartam nézni és csodával határos módon a suliban került rá sor o.O
Nagyon tetszett. Nem volt rétestészta, nem vált erőltetetté, Robert De Niro játéka is nagyon jó volt (pedig nem vagyok túlságosan oda érte).
Jó sulitok van! :D
Egyébként én meg ezt a filmet akarom mostmár valamikor újranézni...(ha lesz időm a sok először megnézendő film között :) ) Egyetértek hogy remekmű. Bár nekem Christopher Walken karaktere tetszett benne a legjobban. Szinte már nyomasztóbb a háborús borzalmakál az általa keletkezett űr az emberben... amit persze akkor vesz igazán észre ha visszatért előző nyugudt életéhez... brrr borzongató. :lazza:

Robert Altman - The Long Goodby
Ezt épp most kuksiztuk meg... Nekem megintcsak nagyon tetszett és külön jó volt az LA confidential után megnézni, mivel ez is egy noir-sztori(egyébként könyv-feldolgozás, uh bővebben abban a topicban) színesben leforgatva és jóval a harmincas-negyvenes évek amerikája után készült... De itt Altman máshogy állt hozzá a dolgokhoz. Merte átalakítani, vagy inkább átültetni a sztorit az akkori korba és megváltoztatta egyébként jócskán a történetet is. Ennek ellenére egy jó kis detektívsztori, bár utána érdemes elolvasni az eredeti könyvet is ;) .
Ja és marhasokat cigiznek benne! :D :lazza:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Szacsi

Quote from: Raggie on 2007-04-10, 01:47:38Bár nekem Christopher Walken karaktere tetszett benne a legjobban.

Úgyszintén.
Egyébként nagyon furcsa volt ezt a színészi gárdát ilyen fiatalon látni :)

Raggie

Quote from: Szacsi on 2007-04-10, 01:54:50
Annyira nem... nézd csak meg a Taxisofőrt vagy a Dead Zone-t. Szintén elég fiatalok ott is! ;) (ráadásul jó filmek :jee: ))

EDIT: inkább az a furcsa(és jó), hogy ilyen fiatalon együtt láthatjuk őket. Nna az a poén benne! :D

Well, do ya, punk?"

Kvikveg

Quote from: Szacsi on 2007-04-10, 01:54:50
Quote from: Raggie on 2007-04-10, 01:47:38Bár nekem Christopher Walken karaktere tetszett benne a legjobban.

Úgyszintén.

Csatlakozom. A rulettjelenet nagyon megmaradt.

Kvikveg

Valaki most szerda 17:45 300 Mammutban?
Csutortokon van uj mozimusor, ugye? Mert akkor mar 17:15, ami meg nem jo nekem, GRRR.

Randal

The Prophecy / Angyalok Háborúja I-III

Elég régen láttam már ezt a cuccot, de most megszereztem mind az 5-öt. Asszem a 4. még magyar szinkronos, az 5. pedig feliratos és az uccsó kettőben mások a szereplők mint az első háromban. Az uccsó kettőt még nem láttam.
Az első háromról is halvány emlékeim vannak, de arra még emlékszem, hogy eléggé megfogott Christopher Walken játéka és sötét humora, plusz még a történet se volt rossz. Szerintem érdemes megnézni, mert bár nem az a túlpörgős film, de megvan a maga sajátos hangulata és elég érdekes értelmezést tár elénk az angyalokról és istenről, plusz Luciferről.

Raggie

Quote from: Randal on 2007-04-11, 14:37:06
The Prophecy / Angyalok Háborúja I-III
Ennek én csak az első részét láttam, szintén régebben, tehát csak arról tudok nyilatkozni, de az alapján megerősítem Randal kolléga szavait. Christopher Walken RULZ, ezt nem is kell többet ragozni, de viszont üdítő színfolt volt látni a fiatal Viggo Mortensen-t amint egész jót alakít, mint Lucifer! :cool: :D

Well, do ya, punk?"

Szacsi

SS Bunker (2002)

"Seven German soldiers are enclosed in one bunker during the Second World War. They soon feel surrounded by enemies. When they hear about the tunnel-system beneath the bunker and some mystic events that had occurred in this place, they soon begin to go mad..."

Égen-földön kerestük apámmal ezt a filmet, végül egy dvd kölcsönzőben bukkantunk rá. Érdekes film, de: roppantul megtévesztően indul. Én speciel valami durvább folytatást vártam az első öt perc után, ennek ellenére csak limonádét kaptam. Egyszer nézhető darab.

Raggie

Quote from: Szacsi on 2007-04-11, 17:48:10
SS Bunker (2002)
Még nem láttam, de az IMDB szerint a film címe The Bunker és 2001-es ;) . Nem kukacoskodásból, csak hogy más is megtalálja ha keresi. :D

Well, do ya, punk?"

Szacsi

o.O
Most hogy mondod! A lengyelek tényleg megváltoztatták a címét  :D

Randal

Scanner Darkly

Már nem is tudom, hogy annakidején miért szereztem be ezt a filmet, pedig akkor nagyon meg akartam nézni, de közbejöttek más dolgok.
A film egy olyan Földön játszódik ahol a legdurvább drog a H-anyag, ami elsőnek csak hallucinációkat okoz, majd érzékelési zavarokat és szép lassan szétégeti az ember agyát. Főhősünk (?) a rendőrség egy olyan csoportjánál dolgozik akik beépülnek a társadalomra veszélyes egyedek és a piti bűnözők közé, hogy elfogják a nagy halakat. Emberünk egy drogfüggő csapatba épül be, hogy megtalálja azt az embert akitől a drogot veszik, a H-anyagot, amire közben ő is rászokik szépen-lassan. De hogy a rendőrségnél se tudják, hogy ki kicsoda, a munka eredményessége érdekében mindenki egy olyan öltözéket visel amely folyamatosan változtatja a külsejét. A drogosoknak csak egyetlen kiút létezik, mégpedig az Új Út Rehabilitációs Központ,ami körül természetesen nem minden tiszta és érezzük, hogy a film mármár céltalan története errefelé vezet.

Maga a film rendesen lett felvéve, aztán átalakították különböző beavatkozásokkal animációssá, így véülis egy durván rajzolt, mondhatni skiccelt kinézetet kap, ami csak az elején zavaró, de később rájövünk, hogy passzol a film nyomasztó, sötét hangulatához. Mondhatni húzónevek szerepelnek a filmben: Keanu Reeves, Woody Harrelson és Robert Downey Jr., akiket felismertem:D

Egészen a film végéig nem tudtam, hogy miért szereztem be, aztán rájöttem a kiírásból, ami azt hiszem mindenkinek aki ismeri sokat megmagyaráz:
Philip K. Dick

Solid Snake

Quote from: Randal on 2007-04-12, 01:07:57
Scanner Darkly

Top10-ben benne van nálam. A képi világ, az elképzelt, akár valósággá válható utópia, a fekete humorral átitatott párbeszédek még mindig lenyűgöznek, Keanu Reeves rajzoltan még jobban alakít, mint élőben (animátorok RuleZ  :szemuveges:), a befejezés pedig még mindig képes ütni nálam így, sokadik újranézés után is.  :jee:

Fate

Quote from: Randal on 2007-04-12, 01:07:57
Scanner Darkly

Végre egy tényleg jól sikerült Dick feldolgozás a sok bugyuta akciófilm után (Total Recall, Minority Report).
[spoiler]
Nem, a Blade Runner-t nem sorolom a fent definiált kategóriába, az tényleg jól sikerült. :D
[/spoiler]
"nekem mindegy csak a színe legyen vörös
mint a hajnal alja vörös
legyen minden legyen vörös"

Randal

A Különvélemény valóban nem lett oylan Dick-es, de a Totall Recall mai napig nagy kedvencem. Bár lehet csak a Mars bolygó miatt:D

Ramiz

Randal

Serenity

Miután végignéztem a Firefly-t és aztán elolvastam a képregényt, következett a film.
Elsőnek szinkronosan kezdtem el nézni, aztán váltottam feliratosra (fansub). Sajna a feliratban volt pár apróbb hiba, ill. a kínai beszólások nem lettek fordítva (tényleg, a dvd-n ezek is feliratozva vannak?).

Nagyon nem tudok mit hozzáfűzni a filmhez, amx anynit, hogy az aki csak a filmet látta annak nem hinném, hogy nagyon élvezhető lett volna, talán az átlag kategóriába tartozna neki. De az aki látta a sorozatot, annak sokkal többet jelent.
Maga a történet egy kerek egészt alkot, amiből azért érződik, hogy el lehetett volna még húzni ill. teljesebbé tenni,(ami cél is volt, hisz 3 filmre szerződtek a színészek, csak úgy látszik így alakult) de inkább egy hosszú résznek éreztem csak a filmet.
Amit sajnáltam az Book lelkész történetének kibontatlansága, amivel lehetett volna még operálni.

A film vége egy-két dologtól eltekintve [spoiler]Wash halála[/spoiler] sokkal derűlátóbb volt a jövővel kapcsolatban mint maga a sorozatvég, ebből is érződött a készítők reménykedése az esetleges folytatásra.

Nem sajnálom, hogy megnéztem a filmet, de érződött rajta, hogy ebből több is lehetett volna, ami most nem azt jelenti, hogy elcseszték, hanem azt, hogy mint fentebb is írtam, nyugodtan lehetett volna akár 2-3 részes is.

Mindenesetre a megvétele tervbe van véve, ugyanúgy mint a Fireflynak. Már csak a régiókód problémát kell megoldani, hogy végre TV-n is megnézhessem majd (vagy esetleg a laptopot kötöm össze a tv-vel:D ).

via_mala

Quote from: Randal on 2007-04-12, 20:13:58
Serenity
...
Nagyon nem tudok mit hozzáfűzni a filmhez, amx anynit, hogy az aki csak a filmet látta annak nem hinném, hogy nagyon élvezhető lett volna, talán az átlag kategóriába tartozna neki. De az aki látta a sorozatot, annak sokkal többet jelent.
Hát én csak a filmet láttam, a sorozatot nem, és a képregényről meg most hallok először, de ennek ellenére nekem eléggé tetszett a film. Látványos volt, érdekes karakterekkel, érdekes történettel, szóval nyugodt szívvel adtam neki 8/10-et. A sorozatot meg majd megnézem egyszer, ha valaki hozzámvágja...
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Randal

via_mala: torrentről, vagy magyar oldalon a bit-hídról (csak így elferdítve:D ) le tudod szedni.
Ami nekem van meg az 5, 4 GB, de van jobb felbontású is. Ja, és csak 14 részes, mivel cancelezték. De a Sorozatok topikban épp tárgyaltuk a cuccot.

szerk: Ja igen. Ha a Serenity ennyire tetszett akkor a sorozat mégjobban fog. És ha utánna megint megnézed akkor sokminden jobban összeáll.

Ramiz

Quote from: via_mala on 2007-04-12, 21:37:51A sorozatot meg majd megnézem egyszer, ha valaki hozzámvágja...
Sokunknak megvan, szóval ha egyszer el tudsz jönni egy talira/sörözésre, és szólsz előre, dvd-n hozzájuthatsz az egészhez. Érdemes. :)

via_mala

Köszi a felajánlásokat, egyszer talán majd kihasználom a lehetőséget.
Megtaláltam a Betonon is, 6 seeder-rel, de egyelőre nem kísérletezem vele.
Köszi még1x, rendesek vagytok.
:jee:

Ja és hogy ON is legyen: ajánlom mindenkinek, aki szereti az igazi fekete komédiákat:
Big Nothing (2006)
Ajánlóm itt: #7918
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

kikuchiyo

Dark Night

Jó érzéssel tudom kiválasztani a legbizarrabb filmeket.
Ha egy sorban kéne összefoglalni ezt a művet, ez lenne: Lynch meets Kafka meets 4chan.
Sötét, embertelen világban játszódik a film, ahol naponta csak 15 másodpercre van világosság. Főhőse, akinek szenvedélye a rovarok osztályozása és gyűjtése, akár Lynch Radírfejéből is előléphetett volna - ugyanaz a félszeg, merev, a világból semmit sem értő viselkedés, ugyanazok az elfojtások, de a huszadik század eleji milliő határozott freudi felhangokat idéz meg.

A filmet uralja a kiéletlen, ezért a végletekig patologizálódott szexualitás: az egyik jelenetben pl. egy iskoláslány jelenik meg hősünk múzeumi dolgozószobájában, és egyértelmű nonverbális ráutaló magatartással nemi kapcsolatot kezdeményez, majd otthagyja a férfit - pont, mint a Radírfejben, ahol a főhős anyósa cselekedett hasonlóan. Az elfojtások gyökerében gyermekkori traumák állhatnak, erre az utal, hogy a narratívát időnként visszaemlékezések (vagy képzelgések?) törik meg, ahol vörös függöny mögött (Twin Peaks!) a kisfiúkorú főhős szerepel szintén kiskorú húgával szimbolikus és meglehetősen egyértelmű jelenetekben (ott, ahol ketten kézenfogva megsimogatnak egy tehenet, majd tej spriccel a kislány arcára, még a nézőtéren ülő Pedobear is szégyenkezve hajtotta le a fejét).

A kafkai hatás pedig abban tör felszínre, hogy a főhős ágyában hirtelen megjelenő meztelen, terhes néger nő (csupa tabu, illetve misztikum egy beteg, visszamaradott szexualitású férfi számára) előbb meghal, majd bebábozódik, végül kikel belőle a főhős húgának felnőtt változata. Ezen a ponton kicsit szétesik az egész: szeretkeznek egyet, majd rövid ideig világos lesz, elefántok és nagymacskák kószálnak az úton (jesus it's a lion, get in the car!), halott öreg ikrek vigyorognak a járdán fekve, majd a nő/néger nő/kishúg eltűnik, mintha káprázat lett volna az egész.

Szóval ez is azon filmek közé tartozik, amelyek a beteg fos és a bizarr, ám zseniális mestermű közötti vékony mezsgyén egyensúlyoznak, ám én úgy gondolom, hogy ez esetben a mérleg nyelve inkább az előbbi felé billen el.

Sajnos bizonyos külső körülmények megakadályoztak abban, hogy teljesen beleéljem magam a film hangulatába: az elfogyasztott nagyfröccs miatt rossz irányba szálltam fel a metróra, így lekéstem az első 5 percet, de utána is még vagy félóráig ki-be mászkáltak, susmorogtak, harákoltak, köhécseltek és telefonon pittyegtek a körülöttem ülők. A jegyszedő csajok nem voltak képesek behúzni a függönyt és a nézőtérre behallatszott a mozigépészek ordítozása. Tetejébe a homályos, közepes minőségű francia nyelvű kópián holland felirat volt, így kénytelen voltam a recsegős fülhallgatót igénybe venni a hangbemondás "élvezetéhez". A hangbemondó néni kivételes átéléssel olvasta be a ritka igényességgel elkészített fordítást. Hiába, fesztiválhangulat.
Failure is the default option