Filmek (minden, ami nem japán)

Started by Flaser, 2004-09-15, 11:18:12

Previous topic - Next topic

Member

City Hunter
Ez most lefárasztott... :rotfl: Elég szokatlan egy atmoszférájú vígjáték Jackie-chantól, mondjuk Leslie Nilsen-et jobban szeretem a paródiatémában.

Pr3d4k1ng

Végső állómás 3.

:cool:
Aki láttam az előző kettő részt és tetszett neki annak ez kötelező :D.
Itt is vannak módszerek, de nem akarom ezeket lelőni, mert akkor mi értelme lenne megnézni a filmet :D

Ultraviolet


Eleinte érdekelt a film, az elejébe belenéztem és abba is hagytam. Jön 10 katona és ledarálja őket (semmi special), jön 1 újabb gépfegyverrel és van a csaj és közte kb. 1M és nem találja el!!! Leszedi, palit jön újabb 10db katona, a csaj belerúg a paliba, akinek széttörik a páncélja (néztem  :wtf:).
Helikopter elől menekül egy motorral, lőnek rá, cikázik jobbra, ballra. Felmegy a motorral a házoldalára és onnan megy tovább nyíl egyenesen és nem zuhan le, miközben ugyan úgy cikázik a lövedékek elől. Ekkor mondtam, hogy nekem ennyi elég is

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

minuszmiki

Love and Death: Woody Allen egyetlen filmje, amit többször is meg tudtam nézni, most láttam harmadszor, és még minidig ugyanolyan jókat röhögtem rajta, mint először. Sok mindent kifikáz, teli van winrar beszólásokkal és idióta helyzetkomikumokkal, az egyik kedvenc vígjátékom. A tanulság pedig überlol:

"The question is have I learned anything about life. Only that human being are divided into mind and body. The mind embraces all the nobler aspirations, like poetry and philosophy, but the body has all the fun. The important thing, I think, is not to be bitter... if it turns out that there IS a God, I don't think that He's evil. I think that the worst you can say about Him is that basically He's an underachiever. After all, there are worse things in life than death. If you've ever spent an evening with an insurance salesman, you know what I'm talking about. The key is, to not think of death as an end, but as more of a very effective way to cut down on your expenses. Regarding love, heh, what can you say? It's not the quantity of your sexual relations that counts. It's the quality. On the other hand if the quantity drops below once every eight months, I would definitely look into. Well, that's about it for me folks. Goodbye."


Próféta

minuszmiki: az tényleg nagyon LOL film :)

sirtomi

#4264
David Gale élete

Érdekes film volt. Sose hallottam róla, de Kevin Spacey és Kate Winslet a főszerepekben érdekesnek tűnt.

Történetben egy halálraítélt utolsó 4 napja alatt egy riporter nőnek ad interjút. Csaj először nem akar nyomozni az ügyben, csak a riportot akarja elkészíteni, de aztán bizonyos események hatására kezdi azt hinni, hogy a fickó ártatlan és elkezd utánajárni dolgoknak.

Vége elég csavarosra és ütősre sikerült és szerintem elgondolkodtató a halálbüntetés jogosságáról.

Nézze meg mindenki, érdemes!

Kazenokizu

#4265
Quote from: sirtomi on 2007-08-29, 10:53:24
David Gale élete
Egyik kedvenc filmem! Örülök, hogy másnak is tetszett. :tezsvir:

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

Solid Snake

Quote from: Kazenokizu on 2007-08-29, 14:16:30
Quote from: sirtomi on 2007-08-29, 10:53:24
David Gale élete
Egyik kedvenc filmem! Örülök, hogy másnak is tetszett. :tezsvir:

Aláírom. Sötét tónusú csavaros dráma, Kevin Spacey pedig remekel szokás szerint.

kikuchiyo

Hirtelen felindulásból megnéztem a Csapatleépítés c. szösszenetet.

Azok közé a thriller-vígjátékok közé tartozik, ahol összeterelnek egy csapat ellenszenves szereplőt, akik aztán szépen sorban elhaláloznak, akár egy Leslie L. Lawrence-regényben. Az a különlegessége, hogy Magyarországon játszódik - így a külföldi nézők számára rémisztőnek vagy nyomasztónak szánt helyszínek belőlünk az "omg ezt komolyan gondolták?" érzést kiváltva további humorforrást jelentenek.

Már a fenyegetően magasodó Dunántúli-középhegység zord bércei között kanyargó veszélyes hegyi úton lavírozó busz láttán eltölthet minket a kilátástalanság, amikor pedig a buszvezető ékes magyarsággal káromkodva (és énekelve) kiteszi a csapatot az erdő közepén, végképp inunkba szállhat a bátorság - hiába, a rettenetes Magyarországon már két keresztbe fektetett farönk is áthatolhatatlan akadályt képez, a másik útra pedig sofőrünk nem hajlandó behajtani. Az erdő veszélyes hely: holttestek vannak eltemetve az avarban, hőseink nem mehetnek vissza, mert az utat elzárta egy barnamedve, a fák közül pedig valaki figyel. Az erdei lak, ahol hőseink csapatépítő tréninget tartanak, elég vészjósló hely: körbenőtte a gaz, mállik a vakolat, és az ott talált, lefóliázott torta egy emberi fogat rejt.

Nyilvánvalóan valaki(k) figyeli(k) őket, így a visszaindulás mellett döntenek, ám ez nem bizonyul jó ötletnek: az emberek hullani kezdenek, mint a legyek, és a paintball-parti is véresebbre sikerül a megszokottnál. Rosszarcú, előbb magyarul, majd oroszul beszélő csuklyás gazfickók veszik őket üldözőbe - ezen a ponton a film kezdi elveszíteni a hihetőségét, ugyanis két escort girl is feltűnik a színen, az egyiket Nádjának hívják, ők a titkos, elhagyott szovjet ojjettumban játszódó fináléban is fontos szerepet kapnak.

Szerencsére a film a hasonló, csak nekünk fájdalmas dolgokon kívül rendelkezik azért humoros pillanatokkal, mi több, ezeket jó ütemben keveri az ijesztgetős ill. csonkolós jelenetekkel. Néhány snitt, pl. az, ahol a drogos csávó megpróbálja begyömöszölni társa levágott lábát a busz hűtőszekrényébe, az abszurdba hajlik.

Nem kiemelkedő film, de jó szórakozás, egy olcsóbb napon érdemes megnézni.
Failure is the default option

Kvikveg

Quote from: kikuchiyo on 2007-08-29, 23:08:20
Hirtelen felindulásból megnéztem a Csapatleépítés c. szösszenetet.
...
Itt rohogok.  :D Majd megnezem, de nem moziban...
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Fazék

Dodgeball

HBO-n elkaptam az utolsó fél órát és ez a film még mindig egy oltári nagy baromság :D

pont kellő mértékben túllőtt poénok, kellően eltúlzott idióta sablon de mégis jól megvalósított karakterek.
egyik legjobb agyatlan könnyed vígjáték az utóbbi évekből sztem :)

ééééés HASSELHOFF! :haha:

minuszmiki

Egyetértek, annyira komolytalan és idióta, hogy az már jó. :)

Ramiz

Sniper - 1x nézhető, de amúgy tele van sablonnal és semmi újdonságot nem mutat fel. Mark Wahlbergnek 1 arca van, de az az egy nem is olyan rossz. :D

Suspiria - vidám horrormixnek szánták (alaphelyzet: Hátsó ablak, betörős jelenet: Ragyogás, rossz bácsi karaktere: A bárányok hallgatnak), de túl unalmas ahhoz is.

A köd - kis csalódás, elég logikátlan, hogy mit miért csinál a köd. Az effektek azért jók, de Carpentertől többet vártam jóval.

Pink Floyd: The Wall - Sokkal durvább és betegebb film, mint számítottam. Olyasféle, mint az Apokalipszis most vagy a Harcosok Klubja: bevon és azt mondatja veled, "Jé, ez szerintem is pont így van!". Ráadásul baromi depresszív...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Solid Snake

Quote from: Ramiz on 2007-09-06, 16:29:10
Pink Floyd: The Wall - Sokkal durvább és betegebb film, mint számítottam. Olyasféle, mint az Apokalipszis most vagy a Harcosok Klubja: bevon és azt mondatja veled, "Jé, ez szerintem is pont így van!". Ráadásul baromi depresszív...

Egyik kedvenc filmem. Minden egyes újranézéskor bele lehet magyarázni valami újat.  :cool:

Én

Azt a filmet én is nagyon szeretem, mondjuk még csak egyszer láttam és azt is 2 éve. Lassan meg kéne néznem megint (és még sok mást)

Solid Snake

Quote from: Én on 2007-09-06, 20:40:22
Azt a filmet én is nagyon szeretem, mondjuk még csak egyszer láttam és azt is 2 éve. Lassan meg kéne néznem megint (és még sok mást)

14 évesen nem volt még az korai?  :ejnye:
Elvégre valóban elborult filmről van szó.  :smile:

Próféta

Quote from: Ramiz on 2007-09-06, 16:29:10Pink Floyd: The Wall - Sokkal durvább és betegebb film, mint számítottam. Olyasféle, mint az Apokalipszis most vagy a Harcosok Klubja: bevon és azt mondatja veled, "Jé, ez szerintem is pont így van!". Ráadásul baromi depresszív...
Nagyon szeretem én is

Amúgy welcome back :)

Edina-chan

Quote from: Solid Snake on 2007-09-06, 20:43:03
Quote from: Én on 2007-09-06, 20:40:22
Azt a filmet én is nagyon szeretem, mondjuk még csak egyszer láttam és azt is 2 éve. Lassan meg kéne néznem megint (és még sok mást)

14 évesen nem volt még az korai?  :ejnye:
Elvégre valóban elborult filmről van szó.  :smile:
megyek szedni  :eek: Filmklubba is biztos jó lenne,lehet elemezgetni ~
Jó film, hogy említsek egy magyart is: A fehér tenyér. Esszét kellett róla írni, de nem volt nehéz, nagyon jó film.^^


Solid Snake

#4277
Quote from: Edina-chan on 2007-09-06, 23:05:39
Quote
Pink Floyd - The Wall
megyek szedni  :eek: Filmklubba is biztos jó lenne,lehet elemezgetni ~

Előtte azért nézd majd meg, aztán mérlegelj, hogy a filmklubba is bekerüljön-e (és ez most komoly, valóban összetett és nagyon depresszív film).  :smile:

Edina-chan

Rajztanárnőnek pont ilyen film kell, mármint, hasonlókat nézünk, nem ám vígjátékokat meg ilyenek.^^'
Tervezzük most még az Ópium megnézését is. Az a gond,hogy az osztályban nem mindenki elég érett az ilyen filmekhez. Múltkor egy festőnek az életrajzi filmét néztük, és igen komoly jelenetnél jókedvvel nevetett pár ember (nem máson, a filmen)...no comment.  :3x3:
De ha tényleg ennyire depresszív és komoly, majd én megnézem magamnak itthon, aztán többieknek lehet elég lesz ha beviszem a Genesis című félórás spanyol művészfilmet, az úgyis némafilm szinte. (jah,de az is jó filmecske ám  :jee:)

Én

Quote from: Solid Snake on 2007-09-06, 20:43:03
Quote from: Én on 2007-09-06, 20:40:22
Azt a filmet én is nagyon szeretem, mondjuk még csak egyszer láttam és azt is 2 éve. Lassan meg kéne néznem megint (és még sok mást)

14 évesen nem volt még az korai?  :ejnye:
Elvégre valóban elborult filmről van szó.  :smile:
Sítáborban levetítették, mert nem volt más :D De egyébként pont ezért szeretném megnézni megint, valószínű, hogy máshogy látnám.

Edina-chan

[spoiler]ne haragudj,de részben azért sem ismertelek fel,mert megváltoztál 2 év alatt, mintha komolyodtál volna.. :D[/spoiler]

Én

Megkomolyodtam, fasza :D

28 héttel később
Bevallom úgy néztem meg, hogy az előzményét nem láttam (érdemes?), és bár volt benne pár parás-kegyetlen jelenet (mikor megöli a feleségét...brrrrr), bőven felejtheő "omgzombiraid" film szvsz. Azért a legvége poén.

minuszmiki

Quote from: Én on 2007-09-06, 23:55:37
28 héttel később
Bevallom úgy néztem meg, hogy az előzményét nem láttam (érdemes?)
Érdemes, egészen kiváló, gyönyörűen fényképezett és szerkezetileg tökéletes film nagyon jó zenével és jó sok zombival. Az egyik kedvenc filmem, körülbelül tízszer láttam.

Én

Értem, leszedem, megnézem:)

Fazék

#4284
Star Wars

másfél hét alatt végignéztem kronológia sorrendben mind a 6 részt, kiegészítve a rajzfilmekkel.
hosszabb értekezést úgy érzem fölösleges lenne írni róla. pár megjegyzés:
Ep1 - kellett egy ilyen rész a fiatalabb közönség megnyerésére
Ep2 - na itt már összeszedték magukat. a robotgyáras ugra-bugra jeleneten kívül a többi egészen rendben volt
Ep3 - valamiért mikor anno moziban megnéztem kétszer, teljesen hiteltelennek éreztem Anakin átállását, most viszont abszolút helyénvalónak tűnt. fura :)
Ep4 - messze a leggyengébb résznek érzem (igen, még az Ep1-nél is rosszabb!). vhogy szétesik az egész film, rohan, szereplők közötti kapcsolatok is üresek. persze tudom, ez volt az első, stb, de ettől még ezt volt a legkevésbé élvezetes újranézni...
ráadásul rohadt rasszista bagázs a felkelők gyülekezete, a vuki nem kap a végén medált :D

színészek
Ep1-3 Natalie Portman vagy nem vette komolyan a szerepet, vagy elfelejtett színészkedni, de katasztrófális mindhárom részben, talán ha 1-2 jelenetben sikerült jól játszania. sajnálom pedig nagyon kedvelem.
Hayden Christensen, akárki akármit mond, sztem nagyon jó választás volt.
a többi főbb színészt nem kell említeni, jól végezték a dolgukat. talán annyit, hogy a Ian McDiarmid hidegen bűntetett :)

Ep4-6-ból a felújított verziót néztem. és nagyon boldog lennék, ha valaki megmagyarázná nekem, hogy miért kellett lecserélni a végén Darth Vader szellembácsit... illetve ha már lecserélték, akkor odanyomhatták volna a nyomorult Kvájgondzsinnt is, nem hiszem, hogy túl nehéz lett volna, de ez így tisztán baromság volt.
a végét azzal a 4-5 városképpel, ahogy ünnepeltek, sikerült egy kicsit elrontaniuk, de ettől eltekintve nem voltak rosszak a berakott/feljavított extra jelenetek.

arra azért odafigyelhettek volna, hogy ne legyen annyi ellentmondás a két trilógia között, de hát hogy is lehetne elvárni, hogy újranézzenek 6 órányi filmet és igazodjanak az abban elmondottakhoz az előzmények megkreálásakor... :)

összességében jó volt újranézni a filmeket, és kedvet érzek a "folytatáshoz", vagyis megköszönném, ha valaki kisegítene, hogy mit kéne elolvasnom, miben van egy elfogadható folytatása a történetnek. képregény?könyv? köszi :)

Selmo

Hmm, jó kis feladat. Akkor kronológiaiag: Különbéke, X-szárnyúak (6 könyv, de csak az első 4 kapcsolódik szorosan), Zahn trilógia, Sötét birodalom (7 képregény, de a 7. hát... kihagyható), Anderson trilógia, Allen trilógia, Kube trilógia és végül a lezáró Zahn könyvek. Van még pár könyv, de igazából felejthetőek, egyik jobban mint a másik. Ja és ne lepődj meg, hogy ellentmondások előfordulnak, vagy nincsenek utalások, 3 év alatt kb. tucat könyvet írtak egyszerre. (És talán azóta is írnak még.) Ha fontos leírom a címeket délután.

A tökéletesség unalmas.

sirtomi

Quote from: Én on 2007-09-06, 23:55:37
28 héttel később
Bevallom úgy néztem meg, hogy az előzményét nem láttam (érdemes?), és bár volt benne pár parás-kegyetlen jelenet (mikor megöli a feleségét...brrrrr), bőven felejtheő "omgzombiraid" film szvsz. Azért a legvége poén.
28 nappal később jó film, szerintem is érdemes megnézni.
Én meg leszedem a folytatást :)

Djinn

#4287
Quote from: Fazék on 2007-09-07, 01:23:55
Star Wars
...
összességében jó volt újranézni a filmeket, és kedvet érzek a "folytatáshoz", vagyis megköszönném, ha valaki kisegítene, hogy mit kéne elolvasnom, miben van egy elfogadható folytatása a történetnek. képregény?könyv? köszi :)

Személy szerint a Timothy Zahn féle "Thrawn Trilogy"-ra szavazok. Ez volt a legjobb általam olvasott folytatás.
- Heir to the Empire (1991) (A birodalom örökösei)
- Dark Force Rising (1992) (Sötét erők ébredése)
- The Last Command (1993) (Az utolsó parancs)

Nem folytatás, de szvsz kiemelkedőbb volt még a Dale Avery-s Han Solo trilogia, azt szoktam még ajéntani. (Bár HS regényeket érdemes végigolvasni egyik sem volt rossz)

Persze lehet van jobb folytatás is, én már vagy 6-8 éve nem olvastam újabb SW regényeket...
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Solid Snake

#4288
Quote from: Én on 2007-09-06, 23:40:19
Sítáborban levetítették, mert nem volt más :D

Nálunk anno sítáborban Kevin Costner-féle Robin Hood volt a matiné. Na de a Pink Floyd - The Wall... merész húzás.  :appl:

Quote from: Fazék on 2007-09-07, 01:23:55
Star Wars
Ep1 - kellett egy ilyen rész a fiatalabb közönség megnyerésére
Ep2 - na itt már összeszedték magukat. a robotgyáras ugra-bugra jeleneten kívül a többi egészen rendben volt
Ep3 - valamiért mikor anno moziban megnéztem kétszer, teljesen hiteltelennek éreztem Anakin átállását, most viszont abszolút helyénvalónak tűnt. fura :)
Ep4 - messze a leggyengébb résznek érzem (igen, még az Ep1-nél is rosszabb!). vhogy szétesik az egész film, rohan, szereplők közötti kapcsolatok is üresek. persze tudom, ez volt az első, stb, de ettől még ezt volt a legkevésbé élvezetes újranézni...
ráadásul rohadt rasszista bagázs a felkelők gyülekezete, a vuki nem kap a végén medált :D

Ep1 - Remek felvezetés, de csak és kizárólag akkor, ha még az ember nem látta az eredeti trilógiát.
Ep2 - Valamennyire már sötétebb a tónus, csak Hayden Christensen tűnik lámpalázasnak, merthogy a "rinya"-arckifejezésen és játékon kívül másra nem igazán képes.
Clone Wars - Tökéletes átmenet az Ep2 és Ep3 között, a második évad lezáró epizódja pedig önmagában jobban üt, mint maga az Ep3 (legalábbis nálam, a coruscanti ütközet EPIC felvezetése után naptárat vezettem az Ep3 premierjéig :P).
Ep3 - Vitathatatlanul az előzmény-trilógia legjobbja. Ewan McGregor büntet (igen, eszméletlen a hasonlóság Alec Guiness-el mind kinézet, mind színészi játék tekintetében), Hayden Christensen is végre felnőtt a szerephez (bár vannak most is "Ep2-féle" rinyajelenetei, de a fénykardpárbaj és az átállás helyrerakja a mérleget), Natalie Portman gyönyörű, de borzalmasan túljátssza a szerepét, Ian McDiarmid teljesítménye pedig sziklafalakat döntöget.
Ep4 - Valóban gyengécske kapocsnyitó rész, amennyiben kronológiailag nézi valaki. Klasszikus-trilógia szemszögéből nézve viszont telitalálat.
Ep5 - Messze a kedvenc SW filmem. Luke vívódásai, Yoda debütálása (azaz visszatérése :)), Luke vs. Vader, világ leghíresebb mondata (WHO'S YOUR DADDY), 180°-os fordulat, Han Solo arcára fagy a mosoly, sötét lezárás. Perfekt.
Ep6 -Korrekt lezárás. Győz a jó, veszít a rossz, Lucas bácsi esti meséjének vége, jó éjszakát, gyerekek.

Könyveket nem olvastam (kivéve SW3 könyv, azt muszáj volt, lásd Clone Wars-rész ;)), nem is tervezem, valahogy nálam a Jedi visszatér minden szempontból megfelelő lezárásnak van elkönyvelve.

Quote from: Fazék on 2007-09-07, 01:23:55
arra azért odafigyelhettek volna, hogy ne legyen annyi ellentmondás a két trilógia között, de hát hogy is lehetne elvárni, hogy újranézzenek 6 órányi filmet és igazodjanak az abban elmondottakhoz az előzmények megkreálásakor... :)

Az túl egyszerű lett volna, így is örülhetünk, hogy Lucas bácsi viszonylag nagyobb plot hole-ok nélkül tudta megírni az előzményeket. :)

Pr3d4k1ng

Ep1: Ahogyan ti is mondtátok remek kezdés, remek sith lovaggal Dath Maullal.
Ep2: Nagyon sok rinya ami számomra kicsit élvezhetetlenné tette a filmet, viszont maguk a harcok jók voltak és Hayden Christensen  jó választás volt szerintem is.  Élmény volt Jodát harcban láttni.
Christopher Lee mint darth jedi nagyon jól illet rá.
Clone Wars: Jó átvezető az Ep2 és EP 3 között, Grievous tábornok bevezetés nagyon jó ötlet volt. Tökéletes harcok  :cool:. 10/10
Ep3:  Dokuu és Grievous legyengítésért máig bennem van a tüske. Nagyon jó hangulata ahogyan Anakin átmegy a sötét oldalra. Ian McDiarmid amikor harcolt ott nagyon lehetett látni a töketlenkedését :D, meg azt is biztos, hogy a tanácsteremben már nem ő harcolt :D (vagy addigra kapott egy redbullos inekciót :D) .

Ep4: Nekem máig tetszik ez a rész, én most is istenimet, ezt a filmet akár csak az EP 5-6t.
Ep5: Számomra ez a legjobb rész a 6-t közül, miért is ? Ugyan azért mit Solid Sanke leírt
Ep6: Jól lezárja az eseményeket Happy End.

Összegezve, nekem valahogyan a EP 4-5-6 és a CW jobban tetszik mint az EP 1-2-3.

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."