Filmek (minden, ami nem japán)

Started by Flaser, 2004-09-15, 11:18:12

Previous topic - Next topic

Selmo

Quote from: Solid Snake on 2007-09-07, 17:06:39
Könyveket nem olvastam (kivéve SW3 könyv, azt muszáj volt, lásd Clone Wars-rész ;)), nem is tervezem, valahogy nálam a Jedi visszatér minden szempontból megfelelő lezárásnak van elkönyvelve.
A Zahn trilógia hozza - ha nem felűlmúlja - a filmek szintjét, mindenképpen érdemes elolvasni.

A tökéletesség unalmas.

Solid Snake

Quote from: Selmo on 2007-09-07, 17:43:30
Quote from: Solid Snake on 2007-09-07, 17:06:39
Könyveket nem olvastam (kivéve SW3 könyv, azt muszáj volt, lásd Clone Wars-rész ;)), nem is tervezem, valahogy nálam a Jedi visszatér minden szempontból megfelelő lezárásnak van elkönyvelve.
A Zahn trilógia hozza - ha nem felűlmúlja - a filmek szintjét, mindenképpen érdemes elolvasni.

Ha lesz majd időm + kedvem, lehetséges, hogy elolvasom majd őket (már több helyről hallottam, hogy a Zahn-trilógia elvileg a "non-official yet official" SW 7-8-9).

Dreamcleaver

Akkor csak sztem volt az Ep3 a legrosszabb rész mind közül?  :wtf: Na mindegy. Nálam egyértelműen az Ep2 a nyerő. Sztoriban azt egyedül az Ep6 übereli, de ugye a kicsit gyengus kardbárbajok miat a második helyre szorul. Ha újraforgatnák az eredeti trilógiát, és bepakolnának egy-két fincsi jedipárbajt az Ep6 lenne az ebszolút nyerő.


Könyvek:

Az melyik sorozat, amiben Han Solo és Leia Skywalkert gyermekei a főszereplők?

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Zsiga

Na akkor én is, úgy látom most ez a trendy. :D

Ep1: Előszöris csodálkozom hogy Anakint nem ölte meg senki a forgatás alatt... Jar-Jar is the most epic fail of all time. A harcok a CGI miatt egész látványosak de egyébként szarok. A podrace jó volt, bár elsősorban a zseniális hangeffektek vitték el a hátukon (ami főleg moziban volt élvezhető). A végső csata valahonnan mintha ismerős lett volna (nagy, űrállomás-szerű hajó, aminek egy pici vadász szétlövi a főreaktorát két protontorpedóval... ::)). Egyszer nézhető.

Ep2: Itt már tényleg vissza kellett volna vonni Miss Portman színészi diplomáját... A fénykardpárbajok jók, Yoda először wtf aztán LOL aztán WIN. A CGI kezd idegesítően mű és steril lenni (az első részben kevésbé volt zavaró mert akkor még újdonság volt). A klónok csatája a végén rövid és gyenge, a Jediké meg egyszerűen szar. Szódával elmegy.

Ep3: Minden csillog-villog-tükröződik, nekem már teljesen az agyamra ment. A színészek továbbra is bénák (1-2 kivételtől eltekintve), a párbeszédek meg az egész "sci"-fi bullshit egyre nevetségesebb, úgy ahogy van FAIL.

Ep4: Régen szerettem, most már kevésbé. Túljátszott szerepek, végletekig leegyszerűsített kliséhalom történet, de még mindig jobb mint az új trilógia.

Ep5: Nekem is ez a kedvencem a hatból, én is csak ugyanazt tudom mondani amit Solid Snake.

Ep6: Hát, a sok kis furry-t leszámítva egész jó.

kikuchiyo

#4294
Quote from: star wars faggotrywhatever

Csak én vagyok olyan ódivatú/szélsőséges ízlésű/esztétikai, hermeneutikai kihívásokkal küzdő/faggot (a megfelelő aláhúzandó), hogy a prequel trilógiát összességében felejtendő, értéktelen rókabőrnek tartom?

[spoiler=This opinion is known to have caused elevated blood pressure levels in experimental rats]
Ep. 1.: Gyerekeknek való limonádé, mítoszrombolás, bugyutaság, mutogatósbácsiskodás a speciális effektusokkal, Jar-Jar - a mérleg másik serpenyőjében néhány eltalált jelenet szerepel, de tipikusan ezeket is elcseszi a rendezés
Ep. 2.: Nem indul sehonnan, nem végződik sehol, és közben nem történik semmi; még intenzívebb maszturbáció a speciális effektusokkal, az utóbbi évtizedek legellenszenvesebb, legtehetségtelenebb emo ripacs főszereplője (talán csak Matt Damon és Ben Affleck versenyezhet vele), ugráló, nevetséges Yoda, ugrabugra jelenetek a kapcsolódó számítógépes játék eladását növelendő - azért itt is van pár hangulatos rész
Ep. 3.: Katasztrófa, orbitális bukta, arcpirító átbaszás, üres effekthalmaz, kérem vissza a pénzemet; mítoszrombolás ezerrel: az eredeti trilógia sötét hátterét adó történetet, a Nagy és Jóságos Köztársaság hanyatlását és bukását példátlan tehetségtelenséggel aprítják bűzlő hulladékká, éppen azért, mert kényszeresen erőlködnek a régi trilógia hajuknál fogva előrángatott elemeinek beépítésével; értelmetlen és következetlen, inkább csak kínomban röhögtem rajta (kulcsszavak: lefejellek, mint Palpatine császár a forgószéket, DO NOT WANT) - hirtelen nem emlékszem semmi értékelhetőre

-----------------
vastag vonal
-----------------
Ep. 4.: Az Eredeti. Az igazi. Hiába gagyi, hiába bugyuta, hiába lehet ezer szinten belekötni, a film és az általa teremtett mítosz működik! Magába emel és összegyúr mindent, amit nem szégyell, a westernektől kezdve a populáris sci-fiken át a tündérmeséig, a Kuroszava-filmekig (Kakushi toride no san akunin), az ókori eposzokkal bezárólag, de éppen mivel nagyon alapvető archetípusokhoz nyúl vissza, mint a jó és a rossz harca, a hős beavatása és utazása, mindenki számára befogadható és érthető; a sikere a Mátrixéhoz hasonlítható, de attól eltérően ez jó :D mert szerves módon utal alapvető világmagyarázatokra - asszem nem kell tovább ragoznom ;)
Ep. 5.: Jellemző középső rész, mivel se eleje, se vége, de sikeresen kitágítja az első részben megalkotott univerzumot, jelentősen komolyodik a történet és mélyebbé, hitelesebbé válik a konfliktus - szintén felejthetetlen jelenetek tömkelege, i'm your father, ne próbáld, hanem tedd stb.
Ep. 6.: Kicsit elgárgyul a végére (ewokok és társaik), de a jónak győznie kell, és ezt a néző szerencséjére egy epikus (a szó nem elcsépelt értelmében) csatában teszi meg[/spoiler]

Szerk: na látom, nem csak én vagyok ventillátor :D
Szerk2: ha jól emlékszem, az Ep. 1. még nem teljesen kék háttér előtt, nem teljesen digitálisan készült, azért nem annyira idegesítően steril és mű :)
Failure is the default option

Zsiga

Quote from: kikuchiyo on 2007-09-07, 18:36:53

Szerk: na látom, nem csak én vagyok ventillátor :D
Szerk2: ha jól emlékszem, az Ep. 1. még nem teljesen kék háttér előtt, nem teljesen digitálisan készült, azért nem annyira idegesítően steril és mű :)
So we're both faggots nao? :D
Nem teljesen kék, mert zöldet használtak (:D). De valóban, ott még volt sokminden amit makettekkel oldottak meg (pl. a podrace-nél a lelátót, és még ezer más dolgot is). Van is valami könyvem az Ep1 speciális effektjeiről, ha még nem dobtam ki.

kikuchiyo

Quote from: Zsiga on 2007-09-07, 18:49:47
So we're both faggots nao? :D

Erről eszembe jut egy vicc, aminek az a csattanója, hogy "nem, kvittek", de inkább ne erőltessük :D
Failure is the default option

Én

SW-ról én nem írnék ah nem muszáj mert fikázás lenne, ahhoz meg nincs kedvem, de a 3. könyvet én is olvastam az viszon tetszett. Részletes és jobban kiemeli a karakterek vívódásait.

Kvikveg

Quote from: Edina-chan on 2007-09-06, 23:13:31
Rajztanárnőnek pont ilyen film kell, mármint, hasonlókat nézünk, nem ám vígjátékokat meg ilyenek.^^'
Tervezzük most még az Ópium megnézését is. Az a gond,hogy az osztályban nem mindenki elég érett az ilyen filmekhez. Múltkor egy festőnek az életrajzi filmét néztük, és igen komoly jelenetnél jókedvvel nevetett pár ember (nem máson, a filmen)...no comment.  :3x3:
De ha tényleg ennyire depresszív és komoly, majd én megnézem magamnak itthon, aztán többieknek lehet elég lesz ha beviszem a Genesis című félórás spanyol művészfilmet, az úgyis némafilm szinte. (jah,de az is jó filmecske ám  :jee:)
Atyaeg, vigyazz nehogy elborult muveszfilmes legyen beloled.

Quote...
ráadásul rohadt rasszista bagázs a felkelők gyülekezete, a vuki nem kap a végén medált
...
:lol:
4-6 Szellemcsere a tobbseget idegesiti
Es akkor is Greedo lott eloszor.

A regenyeket kihagytam.

Ep1 jaj  :ejj:
Ep 2 ooo :confused:
Ep3 hm
Amint latszik nem jottek be igazan, egy-ket jelenetet/reszletet kiveve.
A legjobb akkor is az igy keszult video, ahol Anakin komolyan fut a tomegben, kamera hatral, Anakin kerulgeti a tomeget... aztan akkorat zakozik mint allat. Ugyanez kardparbaj kozben (lepcsoooo)... Ugyanez mikor Padmetol kirohan (statiszta ruhajaban opfara esik, Portman meg fetreng a rohogestol).

Ep 4-5-6 regi verziok  :hail:
Sajnos a 6 vegen a beujitasok tonkrevagtak a hangulatot, a zenet is higitottak. Ejnyebejnye.

Heh, most latom Zsiga es kiku megelozott. :D
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Gregory

Én is tartózkodnék a bővebb véleménynyilvánítástól, megnéztem a filmeket, akkor kellemes szórakozást nyújtottak, de nem nagyon kaptak nagyobb szerepet az 1xi megnézésnél életemben.
A könyvek közül a Han Solo trilógia igazság szerint jobban bejött, mint maguk a filmek, valahogy jobban tetszett a történet+hangulat.

Fazék

köszönöm a könyv tippeket Selmo és Djinn :)

Edina-chan

Quote from: minuszmiki on 2007-09-07, 00:18:14
Quote from: Én on 2007-09-06, 23:55:37
28 héttel később
Bevallom úgy néztem meg, hogy az előzményét nem láttam (érdemes?)
Érdemes, egészen kiváló, gyönyörűen fényképezett és szerkezetileg tökéletes film nagyon jó zenével és jó sok zombival. Az egyik kedvenc filmem, körülbelül tízszer láttam.
Noh, énis megnéztem, egyik ismerősöm "kényszerített rá". :D
Az első zombi megjelenésnél kellemesen nyugisan majszolgattam a Mars csokimat, majd elkezdtem nevetni hogy ez meg hogy néz ki. :D Aztán jöttek a tipikus kötelező dolgok, amik minden ilyen filmben elő kell hogy forduljanak..Az egyetlen jelenet ahol tényleg megijedtem, az az volt amikor az egyik őrt vagy micsodát a haverja megijesztette,miközben az zenét hallgatott. Tényleg... :D
Ha már ilyen filmeknél tartunk (bár ezeket annyira nem szeressem) akkor inkább Holtak Hajnala vagy Resident Evil. Mondjuk ott is vannak röhejes dolgok. xD
A zenéje viszont jó volt, és a "noname-szereplők" is egész jól játszottak.
De sajnos nem egy maradandó élmény,ez van^^'

Damnatus

Bin-Jip

Ma néztem meg a Duna TV-n és tetszett. Nem meglepő, hogy annyi díjat kapott. Bár a szerelmespárok közötti néma, szótlan, mégis mély kapcsolat kezd már nekem kissé klisészerűvé válni. Csak ajánlani tudom mindenkinek!

noriko

#4303
na én sem akarok már akkor kimaradni! :D
noriko's Star Wars experience:

először a könyvekkel találkoztam, a 4,5,6-ot olvastam el, még a filmek megnézése előtt.

Ep1: öö...hát nagyon látványos, csillog és villog. látszott, hogy minden technikát beleadtak. kicsit fura volt, hogy Anakin és Amidala között ekkora a korkülönbség. Ja meg látom, ebben volt Jar-Jar....na az mega fail! >.< Különösen magyar szinkronnal.

Ep2: i lolled. hard. majdnem kinéztek a moziból... ^^"" szerencsére nagyjából már kitöröltem a fejemből a jeleneteket, úgyhogy nem tudom nagyon felidézni, pontosan mik váltották ki belőlem ezt a reakciót :P Yoda nekem is wtf volt, aztán LOL. Ja meg elszórakoztam azon a fanservice-en is, amikor Amidala a cölöphöz volt kötve, és egész dizájnosra lett elszakítva a ruhája :D A végén az erkélyből a távolbanézés meg nagyon giccses-nyálas volt. (a zavaróan giccses fajta giccs. ;) )

Ep3: a fentiek hatására, ezt már meg sem néztem. azóta sem láttam. bár az átállás hihetőségére kíváncsi vagyok, úgyhogy azért majd megtekintem egyszer. :)

Ep4-6: mivel már elég rég láttam őket, nagyon nem tudom szétválasztani. Meg akkor is egymás után néztem, úgyhogy eléggé egybeolvadnak. Mindenesetre nekem tetszett, sokkal világosabb lett a történet, így, hogy láthattam is a világot, és nem csak olvastam. Meg nem is éreztem csalódást, hogy mit hogy vittek a vászonra.

----
én a 28 nappal későbbet láttam. szerintem maga a film nem volt nagy szám. az előzetes alapján jobbra számítottam. sokkal jobbat ki lehetett volna hozni a város kihaltságából. a végén a zene viszont nagyon tetszett! általában nem szoktam végigvárni a stáblistát, de a zene miatt itt megtettem, és amint hazaértem, le is vadásztam :)
tényleg, mindjárt meg is hallgatom újra ^^
"I wish I could, but I don't want to."

.Attila

Quote from: noriko on 2007-09-08, 01:39:59
Ep3: a fentiek hatására, ezt már meg sem néztem. azóta sem láttam. bár az átállás hihetőségére kíváncsi vagyok, úgyhogy azért majd megtekintem egyszer. :)

NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

[spoiler][/spoiler]

Pr3d4k1ng

Quote from: .Attila on 2007-09-08, 13:00:15
Quote from: noriko on 2007-09-08, 01:39:59
Ep3: a fentiek hatására, ezt már meg sem néztem. azóta sem láttam. bár az átállás hihetőségére kíváncsi vagyok, úgyhogy azért majd megtekintem egyszer. :)

NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

[spoiler][/spoiler]

Lényegében ennyi az EP 3!  :grrr:
Viszont a Jedi templom lerohanása az jó volt :D ugyan 3 katona kellet 1 jedi leveréséhez minimun :D

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Én

Azért ennyire nem volt rossz szerintem... én a 2. résszel vayok kb így, a végén kívül.
Más: igazából 2. agyonhájpolt movie van amit még nem láttam, az egyik a karib tenger kalózai a másik a gyűrűk ura trilógia. Utóbbi első részéhez ma szerencsém lesz majd a TV-ben :lol: Kiváncsi vagyok miért vannak őle úgy oda az emberek, bár a reklámból pofásnak tűnik.

Solid Snake

Quote from: Én on 2007-09-08, 13:15:07
Azért ennyire nem volt rossz szerintem... én a 2. résszel vayok kb így, a végén kívül.
Más: igazából 2. agyonhájpolt movie van amit még nem láttam, az egyik a karib tenger kalózai a másik a gyűrűk ura trilógia. Utóbbi első részéhez ma szerencsém lesz majd a TV-ben :lol: Kiváncsi vagyok miért vannak őle úgy oda az emberek, bár a reklámból pofásnak tűnik.

Még nem láttad a Gyűrűk Urát? Blasphemy!  :uzi: :ejnye:

Én

Majd ha megnézem és jó hosszú fikázást írok róla, az az lesz :D (Azért remélem nem ez lesz, ha annyi embernek tetszik)

Damnatus

Nekem minden elvárásomat teljesítette a Csillagok háborúja 1-3. Mert én csak a látványelemek miatt néztem meg a részeket.
Mellesleg a rajzfilm is tetszett, abban is sok volt a gyakás :D .
A 4-6 pedig számomra alapmű (+ a Harc az Endor bolygón), sőt, szerepjátékkönyvem is van :D

hargharg

Quote from: Én on 2007-09-08, 13:15:07
...másik a gyűrűk ura trilógia. Utóbbi első részéhez ma szerencsém lesz majd a TV-ben :lol: Kiváncsi vagyok miért vannak őle úgy oda az emberek, bár a reklámból pofásnak tűnik.

a csatajelenetek egesz egyszeruen fantasztikusak. en speciel vegigsirtam oket a gyonyorusegtol...
- es ez nem vicc!
rofl

Próféta

Quote from: Én on 2007-09-08, 13:24:13
Majd ha megnézem és jó hosszú fikázást írok róla, az az lesz :D (Azért remélem nem ez lesz, ha annyi embernek tetszik)
PROTIP: Ha jót akarsz magadnak, inkább olvasd el. A filmek nagyon, látványosak, és a középső sikerült csak igazán jól, az első végképp nem.

hargharg

#4312
Quote from: Próféta on 2007-09-08, 14:18:45
Quote from: Én on 2007-09-08, 13:24:13
Majd ha megnézem és jó hosszú fikázást írok róla, az az lesz :D (Azért remélem nem ez lesz, ha annyi embernek tetszik)
PROTIP: Ha jót akarsz magadnak, inkább olvasd el. A filmek nagyon, látványosak, és a középső sikerült csak igazán jól, az első végképp nem.

eloszor nezd meg, utana olvasd el, mert a konyv tenyleg jobb. viszont nem latvanyos... : )
raadasul filmbol kihagytak par reszletet, ami konyvben benne van.
rofl

Solid Snake

#4313
Quote from: Próféta on 2007-09-08, 14:18:45
Quote from: Én on 2007-09-08, 13:24:13
Majd ha megnézem és jó hosszú fikázást írok róla, az az lesz :D (Azért remélem nem ez lesz, ha annyi embernek tetszik)
PROTIP: Ha jót akarsz magadnak, inkább olvasd el. A filmek nagyon, látványosak, és a középső sikerült csak igazán jól, az első végképp nem.

Maradjunk annyiban, hogy az egyik legjobban sikerült adaptációról van szó.  :smile:

GYU1 - IMDB Top 250 - 17.
GYU2 - IMDB Top 250 - 26.
GYU3 - IMDB Top 250 - 10.

Próféta

Quote from: Solid Snake on 2007-09-08, 14:31:46
Quote from: Próféta on 2007-09-08, 14:18:45PROTIP: Ha jót akarsz magadnak, inkább olvasd el. A filmek nagyon, látványosak, és a középső sikerült csak igazán jól, az első végképp nem.
Maradjunk annyiban, hogy az egyik legjobban sikerült adaptációról van szó.  :smile:
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy adaptációnak pocsék (viszont hogy jobban nem lehetett volna megcsinálni, azt is elhiszem), de filmnek jó. Kivéve az elsőt, az nem is jó. Viszont a Két torony szerintem kifejezetten szép film, és a Király visszatér se rossz. Na most előadtam jó zavaros véleményemet :)

Ramiz

Én csak annyit mondanék ep 4-6 témához, hogy ISTEN. Aki örömöt lel a régi SW-k szidásában, abban már meghalt a gyerek (hüpp...). Az 1. epizód meg Jar Jar nélkül még elmenne, Qui-Gon pedig a legnagyobb arc Jedi Yodán kívül. Ep 2. és 3. nálam FAIL, főleg Hayden Christiansen és a nagyon bénán megcsinált sötét oldalra átállás és romantikus szál miatt (ami annál is nagyobb csoda, mert a régi trilógiában Solo és Leia románcát még olyan ügyesen megoldotta Lucas... na mindegy).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Pr3d4k1ng

Quote from: Damnatus on 2007-09-08, 13:40:35
Nekem minden elvárásomat teljesítette a Csillagok háborúja 1-3. Mert én csak a látványelemek miatt néztem meg a részeket.
Mellesleg a rajzfilm is tetszett, abban is sok volt a gyakás :D .
A 4-6 pedig számomra alapmű (+ a Harc az Endor bolygón), sőt, szerepjátékkönyvem is van :D

rajzfilmben a gyakáson kivűl  egyátalán  volt valami más :D ?

Gyűrűk ura:
Egyedül a 3. résznek a végé nem tetszett ugyanis azt nagyon elnyújtották, ez általában nem gond, ha a TV-ből nézi, no de ha moziban van és vizelnie kell, na, az már gond. (rég futottam olyan gyorsan a sloziba :D)
De összegezve mind 3 rész nagyon jóóó!!

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Solid Snake

Quote from: Predaking on 2007-09-08, 14:39:11
Quote from: Damnatus on 2007-09-08, 13:40:35
Nekem minden elvárásomat teljesítette a Csillagok háborúja 1-3. Mert én csak a látványelemek miatt néztem meg a részeket.
Mellesleg a rajzfilm is tetszett, abban is sok volt a gyakás :D .
A 4-6 pedig számomra alapmű (+ a Harc az Endor bolygón), sőt, szerepjátékkönyvem is van :D

rajzfilmben a gyakáson kivűl  egyátalán  volt valami más :D ?

Bizony, hogy volt. A második évadban jobban lehet érzékelni Anakin egyre jobban növekvő kétkedését. Ezért is mondom, hogy a Clone Wars még az SW3-at is felülmúlja bizonyos szempontból.

Damnatus

Quote from: Predaking on 2007-09-08, 14:39:11
rajzfilmben a gyakáson kivűl  egyátalán  volt valami más :D ?
Nem, épp ezért tetszett :D

Pr3d4k1ng

Quote from: Damnatus on 2007-09-08, 14:48:01
Quote from: Predaking on 2007-09-08, 14:39:11
rajzfilmben a gyakáson kivűl  egyátalán  volt valami más :D ?
Nem, épp ezért tetszett :D
:tezsvir:

Quote from: Solid Snake on 2007-09-08, 14:46:26
Quote from: Predaking on 2007-09-08, 14:39:11
Quote from: Damnatus on 2007-09-08, 13:40:35
Nekem minden elvárásomat teljesítette a Csillagok háborúja 1-3. Mert én csak a látványelemek miatt néztem meg a részeket.
Mellesleg a rajzfilm is tetszett, abban is sok volt a gyakás :D .
A 4-6 pedig számomra alapmű (+ a Harc az Endor bolygón), sőt, szerepjátékkönyvem is van :D

rajzfilmben a gyakáson kivűl  egyátalán  volt valami más :D ?

Bizony, hogy volt. A második évadban jobban lehet érzékelni Anakin egyre jobban növekvő kétkedését. Ezért is mondom, hogy a Clone Wars még az SW3-at is felülmúlja bizonyos szempontból.
Hát azért nagyon látszott, hogy nem a jellemfejlődésre fektették a hangsúlyt az alkotók.

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."