Main Menu

Slayers

Started by roderick, 2004-09-27, 17:47:13

Previous topic - Next topic

Relunx

Kössz az infót olin!

Relunx

olin

Quote from: White SeeDHmm, Filia mondta, hogy õ az utolsó.
Mondjuk meglehet. Mindenesetre igencsak megfogyatkozott a számuk:)

Filia viszont nem ismeri a DragonPeek-ieket ;) és a rendjébõl tényleg õ az utolsó
de én nem is nagyon szimpatizáltam a Ceiphied-rendi sárkányokkal (Filiával néha) szal azért sokkolt, de nem haltam bele ami velük történt

Relunx: szívesen ;)

Relunx

Death Fog vagy Chaotic Blue...
Õk kicsodák?

Relunx

Titkos

Quote from: RelunxDeath Fog vagy Chaotic Blue...
Õk kicsodák?

Relunx

Két fõmazoku. :)  4 világ van, ebbõl egy a Slayers-é ahol Shabranigdu a fõmazoku, egy a Lost Universe-é ahol DarkStar, illetve van még két világ, az egyikben Death Fog, a másikban Chatotic Blue. Egyébként a 4 talizmány is az õ erejüket használja, ezt Xellos mondja is, amikor Lina-nak adja õket. (Magyar nevük: Rubinszem, Sötétcsillag, Káoszkék, és Halálköd. ;) )
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Titkos

Quote from: olinja, remélem Titkos ezért nem vágja le a fejem, hogy elveszem a kenyerét :D :D :D

Ó csak nyugodtan, azért még senkit sem fejeztem le, mert átvállalt valamennyit a munkámból. :)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Titkos

Quote from: RelunxKérdések:
Shabranigdu-t meg lehet ölni a Ragna Blade-el?

Dark Star-t meg lehet ölni a Ragna Blade-el?

Szerintem elvileg meg lehet ölni mindkettõjüket a Ragna Balde-el, hiszen a varázslat a Rémálmok Urának erejét használja. (Nem, még mindig nem értek egyet azzal, hogy a Ragna Blade a kardja, míg a Giga Slave maga a Rémálmok Ura. ;)  Szerintem mindkettõ egy varázslat, ami a Rámálmok Urának erejét használja, csak a Giga Slave táposabb. :) ) A gond inkább azzal van, hogy ekkora erõkkel még Lina is nehezen bánik. Tehát ha perfektül használja, akkor biztos meg tudná ölni õket. :)

Quote from: RelunxXellos meg tudná ölni Linát? (Lina meg tudná-e õt ölni a Ragna Blade-el?)

Xellos szerintem simán meg tudná ölni az egész csapatot, Valgaav-nak fel is ajánlotta a Try-ban, csak õ nem volt hajlandó szövetkezni vele. :)  Hogy Lina meg tudná -e ölni, az már érdekesebb kérdés. Szerintem nem, mert annyira azért õ sem erõs, Xellos méltó ellenfele inkább Luna lenne, ha õk ketten harcolnának, már nehéz lenne megmondani, hogy ki gyõzne. :)

Quote from: RelunxLina miért fél a testvérétõl Luna-tól? Mert nem tudtam pontosan
kisilabizálni az okot...egyébként kár hogy nem volt benne a Try-ban...

Mondhatni szegénynek kisebbségi érzése van mellette, hiszen talán az egyetlen olyan mágus, aki még nála is erõsebb. Meg gondolom kiskorában rendesen szadizta, erre Lina többször is utal, pl. amikor megrázza a fejpánt az elsõ sorozatban és azt mondja, hogy "ez semmi ahhoz képest, amit a nõvérem mûvelt velem". ;)  Mondjuk õ sem volt egy szende kislány, egyszer pl. úgy szerzett pénzt, hogy peep-showt nyitott a növére fürdõszobájába. :D

Quote from: RelunxSpoiler Kérdések a Try-al kapcsolatban:
Kérdés1:
A Try-ban miért mondta mindenki hogy Lina ölte meg Gaav-ot és
Hellmaster-t? Valójában persze Hellmaster ölte meg Gaav-ot,
és ha ezt ValGaav megtudta volna, akkor nemtudom hogy mihez kezdett
volna, hiszen Hellmaster-t meg a LON ölte meg.

Ahogy már White SeeD is írta, mindenki csak annyit tudott, hogy Gaav elment megölni Lina-t, aztán nem jött vissza. ;)  Phibrizo-nál is gondolom csak annyit tudtak, hogy megpróbálta elpusztítani a világot, Lina pedig az útjába állt. Mondjuk Xellos éppen látott mindent, de õ max. a fõnökének számolt be róla. :)

Quote from: RelunxKérdés2:
Xellos kinek magyaráz a végén? Ki ez a csaj? A Fönöke?

Õ Greater Beast Zelas Matellinum, Xellos fõnöke és teremtõje. Phibrizo tõle "vette kölcsön" a Next idejére, hogy neki dolgozzon.

Quote from: RelunxKérdés3:
Mi történt ValGaav-val (a végén)? Újjászületett (abban a fénygömbben)?

Igen, Volfield "visszaadta" neki az életét, tehát teljesen újászületett, mint Õssárkány. (Ami eredetileg is volt, mielõtt Gaav-al találkozott volna.)

Quote from: RelunxKérdés5:
Dark Star minek hozta létre az 5 fegyvert ha tudta hogy azokkal meg
lehet õt ölni?

Nem tudom, hogy láttad -e a Lost Universe-t, abból kiderül, hogy ezek eredetileg nem fegyverek voltak, hanem 5 mazoku lord, olyanok, mint a Slayers-ben Phibrizzo, Gaav, stb..., csak ezután átkerültek egy másik világba (Lináék világába) és ekkor lényegültek át fegyverekké.

Quote from: RelunxAmit hiányoltam a Try-ból (szereplõk):
Zangulus, Martnia, Sylphil. Igazán kaphattak volna vmi szerepet...
Kár hogy csak 1 "igazi" fõellenség volt a sorozatban.

Relunx

Igen, itt eléggé látszik, hogy õk hárman nem szerepeltek az eredeti regényekben, az elsõ két sorozatban még találtak nekik feladatot, de itt már úgy látszik kifogytak az ötletekbõl. Mondjuk én is sajnálom, de ez van. :(

olin

Quote from: TitkosÓ csak nyugodtan, azért még senkit sem fejeztem le, mert átvállalt valamennyit a munkámból. :)

ez most tiszta Meglivorn-fíling volt... :D
és még sajna mindig nem töltöm a Lost Universe-t... de még a nyáron meg lesz, mert muszáj megnézni...

Relunx

Kössz az infót Titkos! Most már kezd tisztulni a kép...:D
Lina tesóját lehet látni valamelyik movieban vagy OVA-ban?

Relunx

Titkos

Quote from: RelunxKössz az infót Titkos! Most már kezd tisztulni a kép...:D
Lina tesóját lehet látni valamelyik movieban vagy OVA-ban?

Relunx

Nincs mit. :)
Luna sajnos nem szerepel semmilyen Slayers-történetben, csak a Next és a Try openingjében vannak róla képek, illetve a sorozatokban beszélnek róla. Annyit lehet még róla tudni, hogy pincérnõként dolgozik Lináék szülõföldjén, Zefiliában, illetve, hogy õ Ceiphied lovagja is, ami azt jelenti, hogy Ceiphied lelke benne él tovább. (Ez valamennyire meg is magyarázza, hogy miért nem szerepel: még Lina-nál is erõsebb, ha velük tartana, már nehezen találnának maguknak olyan ellenfelet, akivel megizzadnak. :) )

Titkos

SaiyaGin

Relunx

És Saygram lettem!

Kár hogy Lord of Nightamares nincs benne :bruhuhu: - pedig õ lettem volna!  :__devil:  -  a jóhír az hogy végre láttam Zellas-ról egy képet!

Relunx

Relunx

Kifejtés a Slayers "fõnökeirõl":
Fõnõk:
Lord of Nightmares - The Demon Golden Lord (In the Sea of Chaos), Creator of the Four Worlds
4x Világ "egyeduralkodói":
Ruby Eye Shabranigdu - Slayers
Darkstar Dobradigdu - Lost Universe
Death Fog - Ismeretlen
Chaotic Blue - Ismeretlen
Ruby Eye Shabranigdu 5x csicskása - vagyis ezek a Slayers világ "démonaii":
Hellmaster Fibrizo
Greater Beast Zelas Metallium
Chaos Dragon Gaav
Deep Sea Dolphin
Dynast Grausherra

Jól értelmeztem õket?

Relunx

olin

Quote from: RelunxKifejtés a Slayers "fõnökeirõl":
Fõnõk:
Lord of Nightmares - The Demon Golden Lord (In the Sea of Chaos), Creator of the Four Worlds
4x Világ "egyeduralkodói":
Ruby Eye Shabranigdu - Slayers
Darkstar Dobradigdu - Lost Universe
Death Fog - Ismeretlen
Chaotic Blue - Ismeretlen
Ruby Eye Shabranigdu 5x csicskása - vagyis ezek a Slayers világ "démonaii":
Hellmaster Fibrizo
Greater Beast Zelas Metallium
Chaos Dragon Gaav
Deep Sea Dolphin
Dynast Grausherra

Jól értelmeztem õket?

Relunx

igen, jól értelmezted :D igaz, belerakhatrtam volna a tesztbe legalább Shabby-samát de a Lord of Nightmares nem mazoku, õ azért nem került bele. egyébként én is Valgaav lettem ami igaz is rám :P

Rin

Az egyik oldalon azt találtam, hogy Lina 26 500 éves.... Lemaradtam vmirõl, vagy az oldal ír iszonyatos hülyeséget?

SaiyaGin

Quote from: RinAz egyik oldalon azt találtam, hogy Lina 26 500 éves.... Lemaradtam vmirõl, vagy az oldal ír iszonyatos hülyeséget?

:eeek:  Szerintem ezt poénnak szánhatták.  :rolleyes:

Rin

Elõször én is azt hittem, de nem. Csak azt tudnám, ezt meg honnan szedte? :rolleyes:

Titkos

Quote from: RinAz egyik oldalon azt találtam, hogy Lina 26 500 éves.... Lemaradtam vmirõl, vagy az oldal ír iszonyatos hülyeséget?

Aki az oldalt készítette, biztos Sylphiel apjának hitt. :)  Õ gyanúsította meg azzal Lina-t, hogy többezer éves, és Gourry-t is a befolyása alatt tartja. :D  Egyébként az elsõ sorozat elején 16, késõbb nincsenek róla adatok.

SaiyaGin

Quote from: TitkosAki az oldalt készítette, biztos Sylphiel apjának hitt. :)  Õ gyanúsította meg azzal Lina-t, hogy többezer éves, és Gourry-t is a befolyása alatt tartja. :D  Egyébként az elsõ sorozat elején 16, késõbb nincsenek róla adatok.

Arra emlékszem, hogy amikor Phibrizzo elrabolta Gourry-t, Lina azt gondolta magában, hogy már másfél éve utazgatnak együtt.

Rin

Igen, én is úgy tudtam, hogy 16. Nagyon sok Slayerses oldalt ismerek, és a sorozatot is nagyon szeretem, ezért csodálkoztam, mikor olvastam.

Relunx

Én is láttam azt az odalt! Én sem hittem a szememnek..26500 éves...eh?

Relunx

Pirula

Quote from: olinhttp://quizilla.com/users/olin/quizzes/Which%20Slayers%20mazoku%20are%20you%3F

by me ;)
Xellos. :)
Quote from: RenluxDarkstar Dobradigdu - Lost Universe
Lost Universe ez micsoda?

Titkos

Quote from: PirulaLost Universe ez micsoda?

A Lost Universe egy 26 részes sorozat, ami a Slayers univerzumában játszódik, csak nem Lináék világában, hanem abban, ahonnan DarkStar származik. Slayers-fanoknak szerintem kötelezõ darab. :)

Titkos

Quote from: White SeeDEgy anime ami nagyon hasonlít a Slayers-hez..
Csak egy fokkal jobb:)

A hasonlóság nem véletlen, még a készítõje is ugyanaz. :)

Relunx

Shabranigdu, Darkstar, Death fog és Chaotic Blue, közûlük ki az erõsebb, ugyéertem melyik gyõzne ha mindet összeeresztenék?

Lina korára visszatérve:
Az elsõ sorozatban amikor megzbadít egy fiút Káli átkától, akkor a fiú megkéri Lina kezét erre a válasz: "még csak 15 éves vagyok, még korai a házasság..."
A Next vége felé meg: "..másfél éve vagyok együtt Gaurry-val..."
Szal a Next végére olyan 16,5 éves.
A Try meg ha jól tudom 1-2 évvel a Next után van, szal ott kb 18-19 éves lehet.

Relunx

Titkos

Quote from: RelunxShabranigdu, Darkstar, Death fog és Chaotic Blue, közûlük ki az erõsebb, ugyéertem melyik gyõzne ha mindet összeeresztenék?

Jó kérdés, szerintem ez csak akkor derülne ki, ha tényleg õsszeeresztenénk õket. :)  Bár meg merem kockáztatni, hogy a Rémálmok Ura egyenlõ erõvel ruházta fel mind a 4-et, hiszen végülis egyensúlyra törekedett az erõk elosztásában.

Quote from: RelunxLina korára visszatérve:
Az elsõ sorozatban amikor megzbadít egy fiút Káli átkától, akkor a fiú megkéri Lina kezét erre a válasz: "még csak 15 éves vagyok, még korai a házasság..."
A Next vége felé meg: "..másfél éve vagyok együtt Gaurry-val..."
Szal a Next végére olyan 16,5 éves.
A Try meg ha jól tudom 1-2 évvel a Next után van, szal ott kb 18-19 éves lehet.

Relunx

Huhh, most megkavarodtam Lina korát illetõen, ennek utána fogok nézni. ;)  Az a 15 évet nem csak a magyar verzióban mondta? Egyébként én úgy tudom, hogy a Slayers-Slayers Next, illetve a Slayers Next-Slayers Try között is egyaránt csak hónapok telnek el, de azért évek nem. ;)

SaiyaGin

Quote from: TitkosHuhh, most megkavarodtam Lina korát illetõen, ennek utána fogok nézni. ;)  Az a 15 évet nem csak a magyar verzióban mondta? Egyébként én úgy tudom, hogy a Slayers-Slayers Next, illetve a Slayers Next-Slayers Try között is egyaránt csak hónapok telnek el, de azért évek nem. ;)

Úgy emlékszem, hogy az eredeti verzióban is 15-öt mondott abban részben.  ;)

Titkos

Quote from: SaiyaGinÚgy emlékszem, hogy az eredeti verzióban is 15-öt mondott abban részben.  ;)

Köszi, akkor ez megoldva. :)

Relunx

Vhol olvastam miközben olvasgattam a Slayers világáról egy oldalon, hogy Luna (Lina testvére) elég erõvel bír ahhoz hogy Xellos méltó ellenfele legyen és le is gyõzze. Igaz ez? Van benne igazság?

Relunx