Main Menu

Slayers

Started by roderick, 2004-09-27, 17:47:13

Previous topic - Next topic

Damnatus

Hali!

Quote from: DamnatusAttól tartok, hogy elõítéletem nem alaptalan, amenniyben a CoolTV is alacsony költségvetéssel dolgozik, és saját maga vág bele a Slayers szinkronizálásába. A nem jó szinkronszínészek, és a gyenge hangtechnika szinte meg tudja utáltatni az emberrel az animét, hogy csak a Digimont hozzam fel példaként. Borzalmas a szinkronja (szerintem), és tartok attól, hogy a Slayersszel is ez lesz. Mindenesetre inkább felkészülök a rosszra, és inkább majd kellemesen csalódom, és leírom, hogy tévedtem, "jaj de jó a szinkron", mint hogy azt mondjam, hogy "én megmondtam".

Hát Csak annyit mondanék, hogy "én megmondtam". Zsozsohoz hasonlóan én sem kívánok jelzõket aggatni rá, hasonló megfontolásból.

Bruce

Ez kissé megnyugtat, bár egyik szemem sír, a másik meg kripta, hogy bár nem veszítettem semmit, de a magyarok megint elxartak egy veszett jó lehetõséget...

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

roderick

Mondjuk, (habár ez erös szvsz.) sokmilliós költségvetésböl se lehetett volna sokkal élvezetesebbé varázsolni, mert a hozott anyag adott :) ... de remélem egy Slayers fan-t se bántottam meg
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Marfy

Quote from: BruceEz kissé megnyugtat, bár egyik szemem sír, a másik meg kripta, hogy bár nem veszítettem semmit, de a magyarok megint elxartak egy veszett jó lehetõséget...

Mi volt vele a baj?
Én nem láttam de felvették és majd hétvégén megnézem csak nem kell csalódnom.

Cobra

Még élünk, úgyhogy Lina nem hallotta a szinkront  :)
Az amerikai szinkron is ilyen katasztrófa vagy csak minket illet eme borzalom? Lina hangja még csak-csak elmenne, de amit kitaláltak magyar szöveget... Nem elég hogy semmi köze az eredetihez, de tényleg katasztrófa. (pl verselõ Lina  :wtf:  ) Gourry hangja mondjuk nem olyan rossz, és az egyetlen plusz pont hogy szerintem a Dragon Slave fordítása egész jó lett. De a többi  :rolleyes:
Ha az Inuyasha-t meg tudták csinálni normálisan, akkor ezt miért nem???
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Feldin

Verselõ Lina... ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁáááááááááááááá!!!!
Hát ez valami szörnyû!!!!!
A szinkron bugyuta és gyerekes... A rímelgetés erõltetett és szörnyû...
Maradok az igazinál. Ebbõl nem viselek el még egy részt...

Varázslatok: - derely gömb...
                 -céloz... és tûz...  na ez volt a legszánalmasabb...
                 -sárkány iga...

Ja, és recsegnek a zenék...

Pozitívum: hát... Jó hogy egyre több anime-ot adnak.
Az újoncoknak jó lesz...
A sámán hangja maglepõen jó lett a többihez képest.
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Moha

A "sárkány iga" még el is megy, de sajnos tényleg gyerekes hangulata lett az egésznek. Szerintem a legszörnyûbb az a jelenet lett, mikor Lina eljátsza a védtelen nõt és segítségért kiabál ááááá, na az bántotta a fülemet.
Könyörgöm, hány éves Lina szinkronszínésze? Iszonyatosan gyerek hangja van, szerintem az eredetihez nagyon, de nagyon nem passzol. :beken:
Egy újabb ok, amiért az animét beskatulyázhatják a "gyerekeknek való" kategóriába. Tuti, hogy aki csak szinkronnal látja, egybõl rálegyint, hogy: na, egy újab hülye gyerekrajzfilm.
Persze õsömék is rinyáltak, hogy mi érdekes van ebben.... Tipikus. :ejj:

Most mondjuk sikerült felvennem, de nem tudom, érdemes-e a többit.

Marfy

Sajnos még mindig ott tartunk hogy ha már valami rajzfilm van akkor az csak gyerekeknek való, és ha valaki elmúlt 10 éves hülyére veszik ha ilyen filmeket (anime) néz, haverom engem is lenéz miatta de nem érdekel bekaphatják és mindenki más aki lenézi az anime fan-okat.
Visszatérve hátha a többi rész jobb lesz:).
Na de majd én is megnézem és véleményt nyilvánítok.

.Attila

Quote from: Nokibekaphatják
Na ilyet sem olvastam még tõled :D

Totya

Ha megüti a Chihiro szinkronja által felállított mércét akkor megnézem, ha nem akkor marad a japán szinkron  :hopp:
Teacher Banzai!!!

TurboK

A fenét érdekli a Slayers, ami még érdekesebb hogy megy a Cool TVn a Fekete Vipera. Na ANNAK jó a szinkronja, mondjuk egy Rowan Atkinson sorozatot nemigen lehet elszarni.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Drótmalac

Quote from: roderickMondjuk, (habár ez erös szvsz.) sokmilliós költségvetésböl se lehetett volna sokkal élvezetesebbé varázsolni, mert a hozott anyag adott :) ... de remélem egy Slayers fan-t se bántottam meg
Nagyon nem... :grrr:
Egyébként a Cool TV-s Slayers lesúlytóan förtelmes volt, úgyhogy nem csoda, hogy nem tetszett.
Quote from: TotyaHa megüti a Chihiro szinkronja által felállított mércét akkor megnézem, ha nem akkor marad a japán szinkron
Na, azt a szintet biztosan nem éri el, az összehasonlítás gondolata is a Chihiro szinkronjának a megcsúfolása...
Quote from: TurboKA fenét érdekli a Slayers, ami még érdekesebb hogy megy a Cool TVn a Fekete Vipera. Na ANNAK jó a szinkronja, mondjuk egy Rowan Atkinson sorozatot nemigen lehet elszarni.
Igazad van (néha szoktam is nézni), de a Fekete Vipera nem anime (értsd: komolyan veszik a szinkronstúdióban)

Raisu-Sama

Ha minden igaz Lina hangja Kikyo hangja, azaz Szabó Gertrúd

Marfy

Quote from: TriviNa ilyet sem olvastam még tõled :D

 :grrr:  Kicsit kikeltem magamból.  :)

Totya

#44
Quote from: DrótmalacNa, azt a szintet biztosan nem éri el, az összehasonlítás gondolata is a Chihiro szinkronjának a megcsúfolása...

Akkor mondj egy másik animet aminek nincs olyan kiemelkedõ szinkronja, mint a Chihironak, de elég jól sikerült.

Na mind1 az ORTT úgyis leállítja, mert micsoda dolog az, hogy sárkányokat + démonokat gyilkolászunk  :rotflol:
Teacher Banzai!!!

Titkos

Szerintem nem volt ezzel különösebb probléma, egyedül a fodítási hibák (Verselõ Lina, "csak célozz és tûz") illetve a rímelgetés idegesített, de már ez alatt az egy rész alatt is jelentõsen csökkent a rímek száma, úgyhogy késõbb lehet, hogy még kevesebb lesz. Nekem tetszett, várom a következõ részt. :)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


Raisu-Sama

Quote from: "Totya"Na mind1 az ORTT úgyis leállítja
Mivel se Meglivorn, se mufurc nincs itt, ezért én mondom: Az ORTT SOHA SEMMILYEN ANIMET NEM TILTOTT BE! Mikor fogjuk ezt megtanulni?... :(

Totya

#47
Quote from: Raisu-SamaMivel se Meglivorn, se mufurc nincs itt, ezért én mondom: Az ORTT SOHA SEMMILYEN ANIMET NEM TILTOTT BE! Mikor fogjuk ezt megtanulni?... :(

Én nem azt mondtam, hogy betiltja, hanem leállítja. Azért a kettõ nem egészen ugyanaz. Vagy lehet, hogy hülyeséget beszélek  :rotflol: , nem olvastam el az erre vonatkozó topicot és lemaradtam a magyarázatról  :ejj:
Ha így van akkor valaki világosítson fel priviben  :)
Teacher Banzai!!!

Damnatus

Hali!

Inkább olvasd el a topicot, és nézd meg a linkeket, amik mellékelve vannak!

Totya

Quote from: DamnatusHali!

Inkább olvasd el a topicot, és nézd meg a linkeket, amik mellékelve vannak!

 :_off:  Már csak az a kérdés, hogy hol a topic mert nem találom.  :lol:
Teacher Banzai!!!

.Attila

Röviden: az ORTT csak idõben korlátozza és korhatárossá tesz egyes anime-ket, de egyet sem tilt be vagy állít le, ennyi.

Totya

Quote from: TriviRöviden: az ORTT csak idõben korlátozza és korhatárossá tesz egyes anime-ket, de egyet sem tilt be vagy állít le, ennyi.

Aha értem. Köszi  :merci:
Teacher Banzai!!!

roderick

Quote from: TriviRöviden: az ORTT csak idõben korlátozza és korhatárossá tesz egyes anime-ket, de egyet sem tilt be vagy állít le, ennyi.

És ezt nem azért csinálják, mert pfúj anime... hanem meg is nézik és utánna alkotnak véleményt, igaz olyat ami nekünk nem teccik... tehát nem gonoszak... csak bürokraták...

Visszatérve a Slayersre: nemtom, azért annyira számomra nem érzödött, hogy a szinkron miatt lenne gyerekes... Mert alapból az. Tény, hogy Lina hangja idegesítö, de japánul se nagyon rajongtam érte... habár elképzelni se tom, hogy az Inverse-ból, ki találta ki az In Verse-t

és különben is:

FEKTE VIPERA RULZ!!!
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Totya

Quote from: roderickÉs ezt nem azért csinálják, mert pfúj anime... hanem meg is nézik és utánna alkotnak véleményt, igaz olyat ami nekünk nem teccik... tehát nem gonoszak... csak bürokraták...

Nem vagyok szakértõ ebben a témában, úgyhogy hagyom is. De most már tudom, hogy hogyan mûködik a rendszer  :rotflol:  Mégegyszer  :merci:
Teacher Banzai!!!

Damnatus

Hali!

Más a vicces anime, és más a gyerekmese. Hanggal együtt vicces az anime, (gyerekek is érthetik). Szinkronnal viszont gagyi. Gagyit meg nem hagynék hogy nézzen a gyerekem.

Drótmalac

Quote from: TotyaAkkor mondj egy másik animet aminek nincs olyan kiemelkedõ szinkronja, mint a Chihironak, de elég jól sikerült.

Na mind1 az ORTT úgyis leállítja, mert micsoda dolog az, hogy sárkányokat + démonokat gyilkolászunk  :rotflol:
Másik anime, aminek jó a szinkronja...
Dallos? Na jó, ez rossz példa, de vannak bizonyos régi, erõsen elporosodott animék, amelyeket még az átkosban szinkronizáltak. A teljesség igénye nélkül, hogy csak néhányat említsek: Kis hableány, Macross az ûrcsatahajó (ez egyébként a Do you remember love lenne), Meg még volt egy pár, amiknek a címe most nem jut eszembe. (kár, hogy sehol nem lehet fellelni õket)
De, hogy ne mindig az "ej azok a régi szép idõk"-el jöjjek: A Slayersnél az Inu Yasha szinkronja sokkal jobb.
Quote from: DamnatusHali!

Más a vicces anime, és más a gyerekmese. Hanggal együtt vicces az anime, (gyerekek is érthetik). Szinkronnal viszont gagyi. Gagyit meg nem hagynék hogy nézzen a gyerekem.
Na ja ez a jó szó rá, hogy gagyi, olyan összecsapott hatása volt az egésznek.
A Slayers pedig alapvetõen egy kicsit idióta, mondhatjuk úgy is, hogy gyerekes, bár nem annyira eszement, mint más vígjátékok. Annak valószínû nem tetszik, aki nem tudja értékelni, a néha idegesítõ, tipikusan anime poénokat.

Raisu-Sama

Szerintem aranyos lett... ^^"... szerintem...
amúgy Ullmann Gábor (volt) itt is a szinkronrendezõ :)

Drótmalac

Quote from: Raisu-SamaSzerintem aranyos lett... ^^"... szerintem...
amúgy Ullmann Gábor (volt) itt is a szinkronrendezõ :)
Igen, érezhetõen az volt a cél, hogy aranyos legyen, csak túl aronyos lett, bár az esélye megvan, hogy ez javuljon. (legalábbis remélem)
Félreértés ne essen, ez nem bírálat, csupán vélemyén. A látszat ellenére örülök, hogy beindult valami. Csakhogy ha valaki, aki nem ismeri az animékat megnézte a Slayerst (23 órakkor, 12-es karikával), abban ezekután tovább erõsödött a "rajzfim gyerekeknek való" szemlélet.

TurboK

ha már így szóba jött:
nincs meg valakinek a Fekete Vipera magyar szinkronnal? Ez az egy olyan sorozat amit nem vagyok hajlandó eredeti hanggal hallgatni.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Moha

Quote from: Nokihaverom engem is lenéz miatta de nem érdekel bekaphatják
Nekem is van egy haver, aki lenéz miatta. De ez egy olyan dolog, hogy õ meg a fociért van oda, ami engem viszont hidegen hagy.
Quote from: TotyaHa megüti a Chihiro szinkronja által felállított mércét akkor megnézem
A Chihiro-t, oszkárdíjas film lévén muszály voltak komolyan venni és normális szinkront csinálni hozzá. Egy szimpla TV-s sorozatra már nem fordítanak annyi figyelmet.
Quote from: roderickhabár elképzelni se tom, hogy az Inverse-ból, ki találta ki az In Verse-t
Tényleg fura lett. Bár nem tudom, az Inverse-bõl mit csináltak volna.... "Fordított Lina" - jaaaaaj.
Quote from: DrótmalacCsakhogy ha valaki, aki nem ismeri az animékat megnézte a Slayerst (23 órakkor, 12-es karikával), abban ezekután tovább erõsödött a "rajzfim gyerekeknek való" szemlélet.
Ez biztos. Sajnos...

Turbok: DC-n vagonnal találni szinkronos Fekete Vipera részeket. Nekem is megvan pár rész, de le lehet szedni végig mind a 4 évadot.