Milyen animét csinálnál?

Started by Ramiz, 2004-11-03, 16:27:58

Previous topic - Next topic

Mantaray

#120
Quote from: Nimlota Diabló PC-s játékból is lehetne kreálni mangát nem? Szerintem nem lehetetlen...


Sajnos már megelõztek, mert már jött ki könyv belõle...2 is :)
de animere nagyon kíváncsi lennék a Diablo 2-bõl
In a fight between Good and Evil
Is not the power that counts,
But the Beauty...



Xaga

Diabloból van képregény Tales of Sanctuary néven
Viszont Warcraftbõl csináltak mangát (keresem is ha vki megtalálta mindenkép szoljon) The Sunwell Trilogy néven ebbõl ha jol tom csak az elsõ volume jelent még meg Dragon Hunt cimmel.

Nimlot

Azt tudtam h könyv már régóta létezik de anime-síteni.... Biztos megnézném :)

Warcraft anime? nah az is érdekes lehet!
"Being too kind is also... cruel!"

Meske

Quote from: RelunxMeske? A te véleményedre is kiváncsi vagyok!

Relunx
Azon vagyok, csak tudod most volt az anime tábor és én is mentem rá. Szóval még nem volt idõm elolvasni, de ha végig olvastam, ígérem véleményezem! :)

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Meske

Elolvastam, s íme a véleményem:

Nagyon nagyon jó!!! :jee:


Dolgok, amiket megjegyeznék: (ezek nagy részét olvasás közben írtam ki, így lehetséges olyan, hogy csak azért volt fura, mert nem olvastam még végig)


A beszédek utáni állandó magyarázatot egy kicsit már én is sokalltam, néhányat nyugodtan kihagyhatsz, mert ha két ember beszélget, az elsõ két mondat után általában egyértelmû, hogy ki beszél... :)

A varázslatokról én is igényelnék némi magyarázatot. (Mondjuk írhatnád rögtön az elejére is, ahol a szereplõket is ismerteted. :))

Ez nagyon tetszik: ""Gyengébb vagy, mint hittem!" - jegyezte meg flegmán Kawasaki" :D

Ezek mit jelentenek:
"tûzgolyókén" ugye ott csak egy "t" betû lemaradt... :haha:
"Hatalmas erõhullámok csapta ki mindkét harcosból." ugye itt is csak egy "k" hiányzik? (csaptak)
"Az egész terem nem lehetett nagyon egy kórteremnél." - itt ugye a nagyon helyett nagyobb lett volna?  :)


"Sakota támadása kibillentette Kawasakit az egyensúlyából letaszítva õt a hegyrõl a mélybe.
,,ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ" – hangzott Kawasaki üvöltése a mélybõl."  - itt szerintem nem kell odaírni, hogy Kawasaki üvöltése a mélybõl hallatszott, mert az elõzõ mondat alapján egyértelmû, tehátt elég csak annyi, hogy "hangzott Kawasaki üvöltése"


Látom te is nagyon szájbarágósan akarsz írni, de nem kell, hagyni kell az emebereket egy kicsit elképzelni is a dolgokat, s ami egyértelmû nyugodtan ki lehet hagyni. (Tudom, mert sokszor nekem is ez a hibám... :p)

Az viszont nem tetszik, amikor leírod Nakamotót és Hinomit, hogy hasonlított barátja testfelépítéséhez. Ez olyan közömbösen hallatszik. Na meg nem lehet mindenkinek ugyan olyan a testalkata...


Nekem is feltûnt, hogy Sakota fiáról elég keveset írsz, hogy ki van vele, mikor a szülei nincsenek otthon, s mikor elrabolják nem látszik rajta semmi érzelem, mintha csak egy tárgy sem. Még annyit sem olvasok, hogy sírt vagy ilyesmi...

Az elég furán hangzott, s meglepõen, hogy az elõzõ pillanatban még azt mondja a doki, hogy feküdjön vissza, a másikban meg már kitárulkozik Sakotának, hogy hol is a kedvese. Ez elég érdekes. Szerintem egy orvos, aki nem akarja, hogy a betege kikeljen az ágyból nem mondanék ilyesmit, hogy hol találhatja meg a kedvesét, max. annyit, hogy itt van és ne aggódjon, gondját viseljük... És ezek után is kiszaladhat, megtalálhatja, csak nem tudja a pontos célt. De lehet olyat írni, hogy "sorra felnyitotta az ajtókat, mikor végre a folyosó végén megtalálta Ralinát." Vagy ha azért mondta ezt a doki, mert álorvos, akkor bocsi, csak így egy kicsit furán hangzott.


"Himoni körülnézett és meglátta a bal oldali ajtón a feliratot: MOSODA.
,,Gyorsan ide be!" – hangzott a válasz Hinomitól, s azzal berúgva az ajtót berontottak a mosodába.
A mosoda teljesen automatizált volt." - A középsõ "mosoda" szót kihagyhatod, helyette elég egy "oda" szócska is. :)


Az utolsó bekezdést nem értem. Ha egyszer elrabolták a lányokat, akkor hogy lehet az, hogy Sakota a hátáról veszi le Ralinát? Hogyan kerül oda, amikor a következõ sorban meg már azt írod, hogy õket kell megmenteni??  :3x3:


És mégegyszer megjegyezném: nagyon ügyes vagy, csak így tovább!!! :jee:
Már alig várom a folytatást!

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Relunx

Köszönöm a vléeményedet Meske! S örömmel mondhtaom hogy az összes hibát/észrevételt már kijavítottam amit írtál.
Egyéb infók:
Szombaton egyik haverral összeültünk és tettünk a történetbe pár mellékszálat! És Csavartunk a fõszálon 3-4-et, mégédekesebbé és mégizgalmasabbá téve azt. Jelenleg a mellékszálon dolgozok.
Jött egy új karakter: Selia (cseléd)
Holnap sztem kész lesznek a emllék szálak és holnaputánra meg a 4.dik rész.
Annyit elárulok, hogy a 4.dik részben fog SOK MINDEN kiderülni! És jó nagy meglepetést is fog okozni!

Relunx

Relunx

#126
Nos rengeteget fejlesztettem a történeten!
A számtalan javítás mellett rengeteg dolgot újjítottam! Mirix-hez hozzáírtam keveset és így már kicsit érthetõbb lett. Létrehoztam több klánt is. Jött egy új szereplõ is Selia - a cseléd.
Változtatások:
1. epizód:
Most már van szó Nayito is.
A parkos rész túl rövid volt ezért átdolgoztuk, így eg ykisebbfajta torna is megrendezésre került.
2. epizód:
Rémálmot betettem az elejére.
3.dik epizód:
Mellékszálként betettem egy eseméynt hogy mi történik a két csajal, mikoz ben Sakotáék az öregnél vannak.
Nos íme itt a javtott fanfic: Hyper X  

U.I.:
A Torna másik felét majd holnap fejezem be. Sorry!
Véleményeteket most is várom!

Relunx

Relunx

Kicsit javítottam a fanficetn. Néhány mondatot kijavítottam a 3,dik részben. De ami  alényeg: a tornából csak egy lett, sorry, de a veszteséget egy különleges harcal próbáltam bótólni - remélem sikerrel.
Iíme itt a 4.dik rész
Jó olvasást! Vélemányetek várom! A negyedik részben sok minden kiderül!

Relunx

Meske

#128
Nagyon ügyes vagy, a 4. rész isteni lett!! Már alig várom a folytatást! :jee:

Iszonyú jó volt az Aquarian Age OST-jére olvasni! :)

köszi a megtiszteltetést, hogy a végére odaírtad a nevem! :)


Olvasás közbeni észrevételek:

Látom megváltoztattad a fõgonosz nevét, de véletlenül nem írtad át mindenüt a nevét. (Amikor egy nagyot üvölt az elején, a régi neve van oda írva...)

Ehhez meg tudom, én vagyok az alulmûvelt, de ki az a Veronica Lake?

"Sakota és Ralina így kénytelen volt felkelni. Sakota épp a nappaliban várt kedvesére, mikor csengetést hallott." --> szóismétlés! Az elsõ mondatban Sakota és Ralina helyett írhatnád mondjuk, hogy a házaspár, pár, vagy valmi hasonlót, és így máris csökkentenéd a szóismétlések számát! ;)

A klánok csatájánál a szabájokban a vesztett szó helyett azt írtad, hogy veszett. Ez utóbbi meg szerintem elég érdekes lenne. Ha veszít akkor habzik a szákja? :D

Amikor Nakamoto Mina és Hinomi harcolnak túl sokszor használod a "két lány" kifejezést...


",,T-te véletlenül nem Sakota vagy a Minox klán elsõszámú harcosa?"
,,De az volnék"
,,ÁÁÁÁÁÁÁÁ" – kiáltottak fel rémült arccal." --> Ez iszonyúan tetszik! :lol:

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Relunx

Örülök hogy tetszett a 4.dik rész! És igyekszem kijavítani a hibákat amiket mondtál.

Relunx

Csipike

Gratulálok, Relunx az irományodért!

Még csak az elsõ három részt sikerült elolvasnom, de nagyon tetszett. Eltekintve attól, hogy hiányoltam helyenként a vesszõket, és idõnként összefutottam pár szóismétléssel, lebilincselõ történet volt. :jee:
Remélem a negyedik részt is hamar el tudom olvasni, és alig várom, hogy elkészülj az ötödikkel.

Még egyszer, gratula! Ezt tényleg érdemes lenne megrajzolni...
Nem biztos, hogy a pozitív hozzáállás minden problémádat megoldja, de elég embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen kipróbálni.

gr33n

Elsõsorban egy 32 részes sorozatot amolyan szokásos hétköznapi életû volna.Kicsit hasonlítana a Lova Hina-ra és az Ai Yori Aoshi-ra.Max egy-két más dolog de igazságban dióhélyban hasonlítana.

Relunx

Köszönöm Csipike! Nagyon örülök neki hogy egyre többen olvassák el, és jó véleményekkel vannak róla...megvan a motiváció! :D
Az ötödik rész is készülõben van, de még egyenlõre kicsit finomítok a negyedik részen...

Relunx

Flaser

Nem tudtam elolvasni a Fanfic-et, a mágikus 404-es útvesztõben ragadtam.

Ugyanakkor nem akarok ünneprontó lenni, de talán másik thread-ben kéne folytatni - az egyébként általam is igen kedvelt - írás kritikát/írás tanulást.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Relunx

#134
Bocsi FLasher! De tegnap vettem észre hogy törölve lett a tárhelyem vmi furcsa okból kifolyólag (és még csak értesítést/figyelmeztetést sem kaptam elõtte hogy vmi nem oké...).
Az Fanfic új linkje: 4.dik rész

Relunx

Member

#135
Hááát... Már készül a fanmanga ezerrel, de inkább az anime változatról írnék: Történetileg egy elvont világú fantasy. Központi szerepet tölt be a görög és perzsa mitológia, a rómaiak tettei, de helyet kap a sztoriban a Bibliai teremtés (attól függetlenül, hogy buddhistának tartom magam :zen: ), a démonok megosztott társadalma és az árnyelfek is (tud valaki követni? :)). Fõhõsünk a libidó túltermelésben szenvedõ Xerxész, aki Életpapból lesz Viharmágus, feladata, melyet egy Naru nevû árnyelf látnok leányzótól kapott, hogy megkeressen egy brutális fény-szférabeli képességekkel bíró leányt, aki megállíthatja a démoni terjeszkedést. Mellé szegül a Naru-t egyedül megértõ erkölcsfanatikus Chijaki, aki közelharcban és íjászatban jeleskedik. Egyszercsak Ty'Scou (Ezt ejtsétek ki! :)) és Kaiba, a démonok és árnyelfek vezére szövetséget köt, újabb problémát okozva. Egy renegátnak látszó halállovag, Thaoron egy rövid szövetséget ajánl a kát fiúnak és innen indul minden... A történet elején egyhén paródikus események vannak (rengeteg a karikatúra is), míg az egyik fõhõs halála után az egész ellentétes hangulatba megy át, Xerxész is megkomolyodik, szinte állandó a dráma (ezt mondjuk nehéz lesz elérni). A befejezés egyszerû, ám sad end. Hangulatilag talán az FMA-hoz hasonlítanám.

Képi világ:... Inkább adok egy linket:
http://araki-member.atw.hu
Itt fenn van az egész ökörség

Zene:
Intro1-Porno Graffiti
Intro2-Do as Infinity
Outrok-Hip-Hop beat-ek

Epizódszám:
24

OVA:
3 (az eredeti szereplõk középiskolás japán diákokként)

Ramiz

Quote from: MemberTy'Scou (Ezt ejtsétek ki! :))
Teszkó. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kvikveg

Quote from: RamizTeszkó. :D
:lul: :lol: :hahaha:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

bandiras2

Nem csak animéket szoktam nézni, de rengeteget olvasok is. Ha lenne pézem, beszállnék én is a rajzfilm biznicbe, és megvenném Harryson Fawctett õl és Anthony Sheenardtól a Mysterious universe jogainak ide vonatkozó részeit, és nekiállnék a York Ketchikan storyknak. Aki olvasta már Sheenard York storiait, az tudja, hogy pörgõs, véres ROTLF történetekrõl van szó.
Press any key to continue and any other key to quit.

Ramiz

Én még nem olvastam, de szemeztem vele a könyvtárban. Sheenardot fogok inkább olvasni, mert a másiknak - beleolvasás közbeni "gyorsvélemény" - közönségesebb a stílusa és egy könyv sem lesz vagány attól, hogy értelmetlenül trágárságokat tesznek bele. Mindenesetre ahogy a könyvek sztoriját olvastam, megfelelõ lenne egy animére a világ. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

SZilaJMaGGoT

Mindenképpen Cowboy Bebop szerût, a jelenben, sok lövöldözéssel, meg ilyenek, sorozatot, megírnám elõre valameddig, aztán nyújtanám tovább mindig egy újabb vérdíjassal. A gond az egésszel az, hogy megvalósíthatatlan, mert mindenki aztmondaná rá hogy koppintás, stb., ami persze igaz is valamilyen szinten, de szerintem izgalmas lenne, sok jó pufogtatós akcióval, meg jó történetekkel, mert az epizódok történetek lennének, és egy epizód akár több részbõl is állhatna.. Most így hirtelen ez jut eszembe, a fantasy az nem áll olyan közel hozzám, kivéve inu yasa...

Ramiz

Quote from: SZilaJMaGGoTMindenképpen Cowboy Bebop szerût, a jelenben, sok lövöldözéssel, meg ilyenek, sorozatot, megírnám elõre valameddig, aztán nyújtanám tovább mindig egy újabb vérdíjassal. A gond az egésszel az, hogy megvalósíthatatlan, mert mindenki aztmondaná rá hogy koppintás, stb., ami persze igaz is valamilyen szinten, de szerintem izgalmas lenne, sok jó pufogtatós akcióval, meg jó történetekkel, mert az epizódok történetek lennének, és egy epizód akár több részbõl is állhatna.. Most így hirtelen ez jut eszembe, a fantasy az nem áll olyan közel hozzám, kivéve inu yasa...
Az a gond, hogy a Bebop sem az akciók miatt olyan jó, hanem a sztori miatt. Olyan jó sztorit viszont nehéz összehozni, és ha nyújtod a sorozatot, akkor meg pláne. Szóval legenda nem lenne belõle, max egy kellemes, jó sorozat. :) Ebbe a fejvadászos alaphelyzetbe sok jó ötlet belefér.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

SZilaJMaGGoT

Quote from: RamizAz a gond, hogy a Bebop sem az akciók miatt olyan jó, hanem a sztori miatt. Olyan jó sztorit viszont nehéz összehozni, és ha nyújtod a sorozatot, akkor meg pláne. Szóval legenda nem lenne belõle, max egy kellemes, jó sorozat. :) Ebbe a fejvadászos alaphelyzetbe sok jó ötlet belefér.
PERSZE!
Olyan jó sorozatot nem lehet csinálni mint a bebop:)  Ez csak természetes... De tény az tény, sokan szeretnének egy ilyen bebop stílusú pufogtatós akciós sorozatot, úgy hogy mindig legyen egy kis izgalom a szürke hétöznapokban, és ne csak 26 napig.... :D

Prof. William

Én a Baldur's Gate2 +TOB-t csinálnám meg egy 26+13 részben. Nagyon jól meg lehetne csinálni. (Az Aeries románcvonalat követve. :) )

Mondjuk az eslõ rész lenne Irenicus börtöne és úgy lenne vége hogy kiérnek. Jó párbeszédek, jó rajzolás, rmek párbesdzédek, kúúúl fõrosszak (Irenicus rulez!)
Szóval remek lenne...

Ki tudja talán egyszer.... Vagy köv. életemben igyekszek mangakának születni és akkor megcsinálom elõször mangába aztán péyan jó lessz hogy megfilmesítik...

De ha csak rendezni kéne akkor is elválanám. :)

Moonshiner

Mondjuk olyat is lehetne készíteni amiben Isten leszáll a földre és bejárja a világot megtapasztalni, hogy mit alkotott. Ebbe egész jó kis történetet tudnék beleképzelni.

Mattanja

Quote from: MoonshinerMondjuk olyat is lehetne készíteni amiben Isten leszáll a földre és bejárja a világot megtapasztalni, hogy mit alkotott. Ebbe egész jó kis történetet tudnék beleképzelni.
Rövid lenne. 1 db 20 perces ova maximum. Hamar rendet rakna - bárcsak rakna már...
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Ramiz

#146
A japánok szerintem nem az a nagy keresztény nép, nem is sokszor bukkan elõ az animékben a dolog, és általában akkor is csak szimbolikus ködösítés erejéig (NGE).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Danhibiki

Olyan anime-t csinálnák ami az életemet dolgozná fel:D. Némi zenéléssel megspékelve, csajhordákkal ilyesmi, gimi...stbstb... majd szólok, ha kész:lul:
[COLOR="DarkOrchid"]Ah! My Goddess! Powa...[/COLOR];)

Ramiz

Quote from: DanhibikiOlyan anime-t csinálnák ami az életemet dolgozná fel:D. Némi zenéléssel megspékelve, csajhordákkal ilyesmi, gimi...stbstb... majd szólok, ha kész :lul:
Hmm... ez aztán tényleg széles rétegeket érint. ;)

Én szívesen látnék egy Terry Pratchett Korongvilágán játszódó animét is :D , illetve egy jó kis sötét film noirt (eddig még talán a Bebop meg a Metropolis egyes jelenetei álltak hozzá a legközelebb).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Danhibiki

Quote from: RamizHmm... ez aztán tényleg széles rétegeket érint. ;)
Még jó...:D Valakinek nem kellenek a jogok?:muhahah: Lehet elõször manga is belõle:p.
[COLOR="DarkOrchid"]Ah! My Goddess! Powa...[/COLOR];)