Metal, rock és hasonlók...

Started by TurboK, 2004-11-12, 15:13:18

Previous topic - Next topic

Dragon

Quote from: ShiroiBár a "Bittersweet" - ben található Rasmus énekes által produkált nyekergés undorító. Pusztán Ville Valo (HIM) még talán ok lett volna, de így... Már az intrumental verziót sem tudom meghallgatni, mert folyton az a kis ... izé jut eszembe, ahogy vinnyog.
Na, pont ezt mondtam én is.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Pirula

Elõször is köszönöm Aephidonnak a banda Your Ruins... c. albumát. Meghallgattam. Rájöttem hogy nekem azért még szoknom kell a necro hangzást. Mondjuk van valami bája is a dolognak, folyton süldõkorom próbateremben ellebzselt óráit juttatja eszembe, amikor az aktuális helyi black banda (nevük: Bel-Canto-Phobia, nagyon kvlt!:)) nótáit hallgattuk nagy odaadással és kísértetiesen hasonló minõségben.
Nem ajánlom tehát azoknak akik a kristálytiszta és csillogó hangzásra esküsznek, de akik a koszt, dögöt, rakendrollt keresik a zenében azoknak feltétlenül. A Let Blood Flow pl. egy szemtelen slágernóta. Holnaptól inkább ezt dúdolom nem pedig a Geg-et. :)

Quote from: OrionBár valahogy nem tudom magamévá tenni ezt a számot (és még sokat a fent megnevezett csapattól), de ezt a számot kifejezetten kedvelik a szobatársaim, kik maguk abszolult nem eme mûfaj kedvelõi. Persze ha poénként tekintünk a "mûre", úgy már érthetõbb a szám iránti szimpátiájuk.  :)
Káááásáááát! :D:whoah:

Orion

Asszem elsõ kézbõl magasztalhatom az amerikai együttes új albumát. Bár még csak nyolc számot ikerült összevadásznom a 10-bõl, nem hiszem, hogy az ismeretlen két szám lehúzná az albumot. Továbbra is hozzák a formájukat, sõt...Jelenleg ez lett a kedvenc albumom tõlük. A rájuk jellemzõ erõvel dübörögnek végig az ember hallójáratán, egész zsigerekig megrázva. Igazán jöhetnének kishazánkba egy "kisebb" koncert erejéig.  :whoah:
Liberate tuteme ex infrenis!

Fazék

Quote from: ShiroiBizony, itt még tudtak zenét csinálni a fiúk! :whoah: Bár a "Soundtrack To Your Escape"-et még nem hallottam, de a "Reroute To Remain" valahogy nem igazán tetszett a korábbiakhoz képest.
Ne mondom, hogy tökéletes v. hibátlan album, de igazi hamisítatlan melodic death, és ez elég. :jee:
Jester Race az igazi, de nekem a Reroute to Remain-nel se voltak gondjaim, kicsit más, de tetszik.

edit: ha jól emlékszem még a Whoracle-t is sokat hallgattam

Xipe

Quote from: ShiroiBizony, itt még tudtak zenét csinálni a fiúk! :whoah: Bár a "Soundtrack To Your Escape"-et még nem hallottam, de a "Reroute To Remain" valahogy nem igazán tetszett a korábbiakhoz képest.
Ne mondom, hogy tökéletes v. hibátlan album, de igazi hamisítatlan melodic death, és ez elég. :jee:

A Soundtrack to your Escape szamomra is eleg erdekesnek tunt az elozo albumokhoz kepest.
csak ugy tudom vegighallgatni hogy nem keverek be koze mas In Flams albumokrol szamokat.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Dragon

Nekem inkább a Reroute to Remain jött be, meg persze a Whoracle és a Jester Race,
azonban a Soundtrack to Your Escape nem valami jó sztem, a Clayman inkább csak elmegy (túl dallamos nekem),
a többi meg mondjuk a "jó, de nem annyira jó" kategória.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,

Pirula

Ha már mindenki véleményt nyilvánít InFlames ügyileg... :)
Nekem Whoracle, Whoracle és mégegyszer Whoracle. Ez volt az elsõ ilyen jellegû zene amit hallottam és rendesen a padlóra küldött, a többi album nem is tudott ennyire lekötni, pedig a Reroute meg a Soundtrack kivételével mindegyiket hallgattam. Na jó, azért egy Artifacts Of The Black Rain az üt, pedig nem azon van. Egyébként a tatai Sable zenekar játszik - lehet hogy már csak játszott, rén nem láttam õket - néha In Flames-eket, nyomták már az említett Artifacts-ot is. Meg Slayer Black Magic-et is szoktak. :whoah: Lehet tõlük számokat letölteni, nézzétek meg a honlapjukat, érdemes.

Dragon

Ezt hallgassátok:
Ma kaptam pár DVD-t kölcsön a teletetovált skinhead biztonsági õrtõl, amin ilyen TV-bõl grabbelt videóklippek vannak. Tudni kell róla, hogy õ az olyasmit nevezi zenének, amit már én is csak a zaj kategóriába sorolok, de ez a válogatás kivételesen a könnyed mûfajból való.
Na, elkezdem otthon nézegetni a "Rammstein" feliratút.
Hallgattgatok, nézegetek, lapozgatok, egyszercsak az egyik számnl bevillan egy Asuka kép....
Na találjátok ki, mi volt az.

Elárulom:
az NGE / Rammstein - Engel AMV
Már láttam korábban jópárszor, és az egyik legjobb AMV, amit láttam, de most kicsit megdöbbentett, hogy mik közé, illetve kihez került.

Pirula

Quote from: bpka000Már láttam korábban jópárszor, és az egyik legjobb AMV, amit láttam, de most kicsit megdöbbentett, hogy mik közé, illetve kihez került.
Mert a zene az egyetlen közös nyelv ami újra összekötheti az embereket ebben a zordon, farkastörvényeket is túlhaladó világban melynek bûneihez mérve Szodoma és Gomorra mocska csupán akkorka mint egy plázacica kebelét a korzikai strandon takaró háromszögmelltartó.
Szeretkezzetek ne háborúzzatok!
Písz!
Láv!

Karma XXL

Quote from: bpka000Elárulom:
az NGE / Rammstein - Engel AMV
Már láttam korábban jópárszor, és az egyik legjobb AMV, amit láttam, de most kicsit megdöbbentett, hogy mik közé, illetve kihez került.

Szerintem amúgy is az volt az Engel hivatalos klippje, azért kerülhetett hozzá.

Mostanában elég sokat töltögetek torrentrõl és emuleról, összeakadtam a finn meg egyéb északi gothic metállal, és egészen belemerültem :D

Szedtem Charon összest, For My Pain-t, Beseech összest, Killswitch Engage összest; To/Die/For-t, Lake  Of Tears-et gyûjtögetek, amit eddig hallgattam, az mind tetszett  :haha:

Fõleg a Charontól a Downhearted album  :jee:

Kevésbé könnyed zenének meg Dark Tranquility - Character, Behemoth összest, Opeth összest; más jellegûnek meg Samael összest gyûjtögettem...

Ha elvont zene érdekel valakit, akkor a Samael Reign Of Light címû albumát tudom nagyon ajánlani :)

Karma XXL

Quote from: Shiroi:eeek: Szerintem nem az volt. Valami bárba mentek be a srácok, ahol is egy kígyóval játszadozó nõt bámultak. Vagy ilyesmi.

Néztem wikipedián, az egyetlen utalás ez:

"The video for Engel appears to give a nod to one of the scenes in the movie From Dusk Till Dawn."

Szóval akkor neked lesz igazad, és én szedtem valahogy AMVt, amikor klippet  akartam 3 és fél éve  :haha:

Xipe

Quote from: SysOP XXLNéztem wikipedián, az egyetlen utalás ez:

"The video for Engel appears to give a nod to one of the scenes in the movie From Dusk Till Dawn."

Szóval akkor neked lesz igazad, és én szedtem valahogy AMVt, amikor klippet  akartam 3 és fél éve  :haha:

megkeresem es feltoltom az Engel klippjet ha kell.
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Karma XXL

Quote from: Xipemegkeresem es feltoltom az Engel klippjet ha kell.

Kösz, de nem szükséges. Már nem szoktam se Rammsteint hallgatni, se videóklippeket nézni  :)

Rounin

Quote from: PirulaJobb helyet nem találtam, hát ide linkelem be:
Gire honlap
Ez kérem zene a javából. Nem olyan régen találtam rá erre a formációra és letöltöttem a Metabiosis c. számuk klipjét. Megnéztem, aztán visszaemeltem az állkapcsomat a helyére, azóta oda-odanézegetek az oldalra hátha van valami újdonság. Nemrég érkezett is új anyag, Nádak, erek címmel. Ismét klippel együtt, amit csak a napokban szedtem le. Valami hihetetlen. Ilyen szuggesztív - nem tudom ez-e a jó szó, de legelõször ez jutott eszembe - zenei és látványvilággal én még az életbe' nem találkoztam és gyanítom vannak még ezzel így egypáran úgyhogy hallgassátok az igét. Külön jó pont hogy az .mp3-ak és a klipek legálisan letölthetõk a hivatalos oldalról.
Akinek bejön a stílus az nézze meg ezt a cikket is:
Thy Catafalque - Tûnõ idõ tárlat kritika
Az oldal végén a számok letölthetõek, a Záport meg ajánlom a metaltól abszolút távol álló emberkéknek is, mert nem zajlik halálhörgés, siralom, helyette van viszont szép, borongós hangulat.

Öjjj. Ez jó :cool:

Sõt :) Tyuhajj (tudom, nem volt túl éleselméjû, de csatlakozom ajánlóihoz)

Dragon

Quote from: RouninÖjjj. Ez jó :cool:

Sõt :) Tyuhajj (tudom, nem volt túl éleselméjû, de csatlakozom ajánlóihoz)
Csak megpróbálhatták volna mondjuk stúdióban felvenni a srácok, nem pedig Sokol rádióról felrecsegni összegyûrt magnószalagra. Egyébként maga a zene nem rossz, de nem is nagyon hallatszik.

Rounin

Quote from: bpka000Csak megpróbálhatták volna mondjuk stúdióban felvenni a srácok, nem pedig Sokol rádióról felrecsegni összegyûrt magnószalagra. Egyébként maga a zene nem rossz, de nem is nagyon hallatszik.

Azért elég sok átjött nálam :) Igaz, aki 64 kbithezszokott ;)

Amin meglepõdtem, az a Dream theater volt. Valahogy durvábbra számítottam, de ez.. ez... a Tears. Szinte könnyeket csalt szemembe :]

Dying Fetust meg nem találok. Arrrgh :]

Xipe

Ajanlom azoknak akik szeretik a Fantasyket.
nagyon jo egyuttes.
//www.battlelore.net

ha esetleg van toluk valakinek album akkor azt szivesen kolcsonkernem.
_(๏̯͡๏)_

Rounin

Nahh. Mikor említettem, hogy Luca Turillit hallgatok, kaptam pár ígéretes nevet. Mostanra beért a Rhapsody, s meg kell mondjam, pozitív véleménnyel vagyok róla.
Valójában elég sok hasonlóságot mutat LT-vel, de ez nem baj. Épp' eléggé különbözik ;)

Dragonlord még mindig roxx :)

Dragon

Quote from: RouninDragonlord még mindig roxx :)
Ez egy hangyányit eltér a Rhapsody stílusától :D
Szívesen meghallgatnám az új albumot, nem is tudom, végülis kiadták-e már.

Rounin

Quote from: bpka000Ez egy hangyányit eltér a Rhapsody stílusától :D
Szívesen meghallgatnám az új albumot, nem is tudom, végülis kiadták-e már.

Piczit :D De nekem tetszik. Az Amon Amarth-al ellentétben itt értem is a szöveget :) Az AA már túl hörgõs nekem, hiába jön be a zenei alap :)

Fazék

Quote from: RouninNahh. Mikor említettem, hogy Luca Turillit hallgatok, kaptam pár ígéretes nevet. Mostanra beért a Rhapsody, s meg kell mondjam, pozitív véleménnyel vagyok róla.
Valójában elég sok hasonlóságot mutat LT-vel, de ez nem baj. Épp' eléggé különbözik ;)
De miért? A Luca Turilli miben különbözik stílusban a Rhapsody-tól? El nem tudom képzelni, hogy egyedül mit mûvel... kiül egy akusztikus gitárral és balladákat énekelget? Vagy LT csak annyit jelent, hogy toborzott egy másik bandát is maga mögé, de annak megint mi értelme, miért nem jó neki a Rhapsody, ahogy emlékszem ott is õ írta a számok nagy részét, vagy nem?

Rounin

Quote from: BlimpDe miért? A Luca Turilli miben különbözik stílusban a Rhapsody-tól? El nem tudom képzelni, hogy egyedül mit mûvel... kiül egy akusztikus gitárral és balladákat énekelget? Vagy LT csak annyit jelent, hogy toborzott egy másik bandát is maga mögé, de annak megint mi értelme, miért nem jó neki a Rhapsody, ahogy emlékszem ott is õ írta a számok nagy részét, vagy nem?

Nem vagyok benne ennyire jártas. Egyszerûen más hangulatot ad, valahogy kevésbé tûnik a Rhapsody nyers középkori hangszerelésûnek. És az ének mintha pöttyet mélyebb lenne. Ennyi. Nekem nem olvad össze a kettõ o.O
Lehet, bennem van a hiba :)

Dragon

Nocsak, mit találtam:IN FLAMES Musikvideos (torrent)
A csomag tartalma:
Artifacts Of The Black Rain.mpg
Cloud Connected.mpg
Episode 666.mpg
Jotun.mpg
The Quiet Place.mpg
Trigger.mpg

fogyasszátok egészséggel :D

Rounin

Uhhh... depi, depi, depi... i luv it :D

Az "énekes" hangja nagyon illik hozzá. A szövegek meg szimplán érfelvágósak^^

Xipe

Quote from: RouninUhhh... depi, depi, depi... i luv it :D

Az "énekes" hangja nagyon illik hozzá. A szövegek meg szimplán érfelvágósak^^

egyetertek.
_(๏̯͡๏)_

Pirula

Ma szigorú zenék felfedezõnapot tartottam mert nyakamon a vizsgaidõszak, meg a zh-k, ilyenkor ez jól esik.
Elõételnek volt Deathspell Omega - Inquisitors of Satan. Fincsi volt, jó kis ölõs feketefém a puritánabb fajtából. Károgás, középtempó, itt-ott már a Vermethnél is emlegetett mocskos-rakendrollos hangulat. Viszont a hangzás nagyon penge, tán egy kicsit a Mardukra emlékeztet. Szövegeket nem nézegettem de el tudom képzelni mirõl szólnak.  :__devil: :D
Leves gyanánt volt Hatebreed - Perseverance. Na, ez iskolapéldája a bunkó utcai hc vonalnak, olyan vastag hangzással mint Pavarotti dereka. Az énekes üvölt mint akit vesénrúgtak hegymászóbakancsban. Mondom, olyan hangulata van hogy nekiálltam magam kitetoválni meg szétgraffitizni a szobát. Mostanában amúgy marha népszerûek, tavaly voltak Sportszigeten is, most már értem hogy miért. I will be heard egy akkora nóta hogy a Brandenburgi kaput simán be lehet tolni alá. Szövegek kellõ keménységi faktorral bírnak, hallgatáshoz mégsem javaslok Calgont. Így jó.
Most éppen a Bolt Thrower - Honour, Valour, Pride lemezét fogyasztom fõétel gyanánt és ízlik. Az Inside the Wire c. death sláger hatására kukkantottam bele a szövegekbe, vakartam is le a graffitiket. Helyette már lövészárokásás meg szögesdrót kihúzása van folyamatban. Nagyon oda(kedvelt magyar kötõszó). :jee:
A desszertrõl még nincs sejtésem, bár érkezik egy Suicidal Tendencies koncertalbum a DC boltból, de nem hiszem hogy már sort kerítek ma rá.
Rég hallottam ennyi új és ennyire jó zenét egy nap. Ajánlom nektek is a felfedezésüket.

Rounin

Quote from: PirulaI will be heard egy akkora nóta hogy a Brandenburgi kaput simán be lehet tolni alá. Szövegek kellõ keménységi faktorral bírnak, hallgatáshoz mégsem javaslok Calgont. Így jó.

Ahm :)

Egészségedre.

Direkt az étlapod miatt belekóstoltam és meg kell mondjam, kedvemre való volt :) Ezek után a Hatebreed kifõzdébõl gyakran fogok rendelni.

Az Inside the wire szövegek nélkül nem fogott meg, nincs is kedvem a többibõl csemegézni, talán máskor.

Mindenesetre kösz a Hatebreedet ;)

Shiroi:
Egyetértek, teljes mértékben! És még az én lelkesedéssel túlfûtött, ám technikai kívánnivalókat hagyó hangommal is lehet együtt énekelni a winamp-al anélkül, hogy magamat irritálnám ;)

Pirula

Quote from: RouninAhm :)

Egészségedre.
:merci:
Quote from: RouninDirekt az étlapod miatt belekóstoltam és meg kell mondjam, kedvemre való volt :) Ezek után a Hatebreed kifõzdébõl gyakran fogok rendelni.
Örvendek hogy kedvet kaptál. :) Most már azóta végighallgattam a Suicidal Tendencies elsõ lemezét is, az is bejövõs nekem, bár elég régies stílusú. Hardkór akar lenni az is, de eléggé bluesos témák buknak ki sokhelyen. Ja, a basszer (Robert Trujillo) azóta már valami Temacllia vagy Emictalla... nem is: Metallica nevû bandában nyomja. :)
Most épp 25ta Life megy, hááát, nagyon gettós ez is. Asszem ideje lesz lefeküdnöm mielõtt lebetonozom az udvarunkat és éjjelente égõ kukák fölött iszom a papírzacskóba rejtett üvegbõl kerítésszaggatót. Nemtom mi van velem, ma minden tetszik...
edit: Mégsem. Nathasa Beddingfielddel még mindig ki lehet kergetni a világból.  :haha:

Rounin

Quote from: XipeAjanlom azoknak akik szeretik a Fantasyket.
nagyon jo egyuttes.
//www.battlelore.net

Hmmm... hát nem is tudom. Elsõre bíztatónak tûnt, a LotR-ból ismerõsen csengõ dalcímek egybõl heveny nyálcsorgatást váltottak ki belõlem, de.. de a Khazad Dum meghallgatása csalódás volt. És utána a többi is (elvégre egy számból nem ítélhetek). Nem rossz a zene, de nem ezekkel a nevekkel. Nem adja meg azt a hangulatot, amit vártam tõle - meghallgatom, de semmi több. Azért köszönöm az ajánlást. :]

Dragon

Én most ismét ilyen power/speed/heavy hangulatban vagyok, és olyanokat hallgatok, hogy:
Gamma Ray
Labyrinth
Edguy
Tûzmadár

juteszembe, Labyrinth nincs valakinek?