Mivel játszottál legutóbb, hogy tetszett?

Started by Fazék, 2004-11-22, 02:38:44

Previous topic - Next topic

deaththief

Quote from: Kuro_TenshiNa akkor írok én is róla.
Idegeskedés, hogy fut-e a gépemen (XP2400+, 512MB RAM, RAdeon 9600Pro 256)...
Intro csúnya. Nah mindegy.
Arc megformázása. Egyes részek nagyon elaprózottak, mások nagyon elnagyoltak (pl arcszõrzet nagyon gáz). Sokat lehet vele szenvedni, mégse biztos, hogy türhetõ lesz az eredmény...
Az elsõ képsorok után csalódott voltam.
Az elsõ nagyobb harcjelenetnél (volt kb 6 karakter) kicsit beszaggatott.
Szép a táj.
Az ég most is szép, még a gyenge beállítások mellett is. A víz viszont gány lett..
Szóval eddig a pontig egy kissé (?) csalódott voltam, és néhány fagyás után elõ is vettem a Morrowindet. Pár dolog szebb és jobb volt ott (fõleg a menü és az inventory). De azért visszatértem, és nekikezdtem a küldetéseknek.
Táj szép, feladatok változatosak.
Naszóval: a kezdeti csalódás után egyre jobban tetszik. Azért is vagyok mostanában keveset errefelé :D

oblivion-víz Hát ha ez neked elég gány,akkor kíváncsi vagyok,mit nevezel szépnek :p Víz 2  in-game 1   in-game 2 in-game 3 Ez pedig néhány "full" grafikás gép.Persze xbox360-on.Egy pc-t úgy összeállítani,hogy így fusson rajta valami több100 ezerbe kerülne:hahaha: (xbox360 kerek 100.000)Konzoluralom forever :whoah:

deaththief

Quote from: roderickInventory-n sajna tényleg látszik, hogy XBoX-ra készült...
Erre megint csak az,hogy fizetsz 100ezret egy xbox-ért(prémium pack,az alap 70ezer) vagy összeállítassz egy pc-t kb 200ezerbõl,ami 2év múlva elavult lesz?Gondolom azt akarták elérni,hogy sok fogyjon belõle.De több ember van úgy a pc-jével,hogy szétszaggatja az agyát,mert nincs több 100ezre venni szinte élvente egy újat,ezért xboxra optimizálták,ami nemrég debütált,már most nagyon sok elkelt belõle,és ha jobban megnézed az adatait,rájössz hogy nem kicsit odavág(már csak a 3magos egyenként 3.2Ghz-s procijával)

sirtomi

Quote from: deaththiefErre megint csak az,hogy fizetsz 100ezret egy xbox-ért(prémium pack,az alap 70ezer) vagy összeállítassz egy pc-t kb 200ezerbõl,ami 2év múlva elavult lesz?Gondolom azt akarták elérni,hogy sok fogyjon belõle.De több ember van úgy a pc-jével,hogy szétszaggatja az agyát,mert nincs több 100ezre venni szinte élvente egy újat,ezért xboxra optimizálták,ami nemrég debütált,már most nagyon sok elkelt belõle,és ha jobban megnézed az adatait,rájössz hogy nem kicsit odavág(már csak a 3magos egyenként 3.2Ghz-s procijával)
Nem akarok vitatkozni, de szerintem max fél év és egy 150K-s pc többet fog tudni mint egy xbox360.

deaththief

Quote from: sirtomiNem akarok vitatkozni, de szerintem max fél év és egy 150K-s pc többet fog tudni mint egy xbox360.
Csakhogy még azt se tudják,hogy mennyit bír a 360,mert még nemhogy most nincs,de pár(1-2)évig nem is lesz olyan játék,ami ki tudná használni.Amúgy pc-re nem optimizálnak játékokat,konzolra könnyû és ha megnézed konzolon mindig is szebb lesz egy játék.

deaththief

Quote from: deaththiefCsakhogy még azt se tudják,hogy mennyit bír a 360,mert még nemhogy most nincs,de pár(1-2)évig nem is lesz olyan játék,ami ki tudná használni.Amúgy pc-re nem optimizálnak játékokat,konzolra könnyû és ha megnézed konzolon mindig is szebb lesz egy játék.
Itt egy példa Far cry

sirtomi

Quote from: deaththiefCsakhogy még azt se tudják,hogy mennyit bír a 360,mert még nemhogy most nincs,de pár(1-2)évig nem is lesz olyan játék,ami ki tudná használni.Amúgy pc-re nem optimizálnak játékokat,konzolra könnyû és ha megnézed konzolon mindig is szebb lesz egy játék.
Ez igaz. Konzolra egyszerûbb optimalizálni, hiszen célhardver. De minek vegyek 100K-ért most xboxot, majd talán ha fele ennyibe fog kerülni és lesz rá olyan játék, ami érdekel is :)

Edit: Én hozzászoktam az egér+billenytû kombinációhoz. Szerintem fps-t játszani joy-jal kínszenvedés lehet :)

Fazék

Quote from: sirtomiNem akarok vitatkozni, de szerintem max fél év és egy 150K-s pc többet fog tudni mint egy xbox360.
az lehet hogy 3dmark-ban többet fog produkálni a pc, de ettõl még továbbra is ott van a konzolok ütõkártyája, hogy ott össz-vissz egyetlen egy hardver van és arra kell elkészíteni a programot. úgy agyon tudják optimizálni, hogy esély sincs PC-n hasonlót elõállítani, csak tényleg párszázezres gépbefektetéssel...

szerk: látom elkéstem :)

deaththief

Quote from: sirtomiEz igaz. Konzolra egyszerûbb optimalizálni, hiszen célhardver. De minek vegyek 100K-ért most xboxot, majd talán ha fele ennyibe fog kerülni és lesz rá olyan játék, ami érdekel is :)

Edit: Én hozzászoktam az egér+billenytû kombinációhoz. Szerintem fps-t játszani joy-jal kínszenvedés lehet :)
Na ez is igaz.Én már megbántam,hogy már most megvettem a 360at :D De most 2 hónap alatt 20ezret csökkent az ára.Amúgy kinek a pap kinek a papné én joy-al jobban fps-ezek boxon,mint pc-n(egér+bill).Tudom,ez ritka dolog,de én valahogy nem tudok egérrel célozni :S

sirtomi

Quote from: deaththiefNa ez is igaz.Én már megbántam,hogy már most megvettem a 360at :D De most 2 hónap alatt 20ezret csökkent az ára.Amúgy kinek a pap kinek a papné én joy-al jobban fps-ezek boxon,mint pc-n.Tudom,ez ritka dolog,de én valahogy nem tudok egérrel célozni :S
Ki mihez szokott, nekem egérrel megy, joy-al egyszer próbáltam de feladtam :)

deaththief

Quote from: sirtomiKi mihez szokott, nekem egérrel megy, joy-al egyszer próbáltam de feladtam :)
Itt egy játékom statisztikája: XBOX LIVE (Kuresz)

thrall

Quote from: deaththiefoblivion-víz Hát ha ez neked elég gány,akkor kíváncsi vagyok,mit nevezel szépnek :p Víz 2  in-game 1   in-game 2 in-game 3 Ez pedig néhány "full" grafikás gép.Persze xbox360-on.Egy pc-t úgy összeállítani,hogy így fusson rajta valami több100 ezerbe kerülne:hahaha: (xbox360 kerek 100.000)Konzoluralom forever :whoah:
a víz úgy néz ki, mint egy sártenger, de a víz mod-al jobb (én pl azt használom XD)
u.i.: kivéncsi vagyok használok-e majd anniy mod-ot mint morrowind-hez a végefele :D

roderick

Én amúgy úgy értettem, hogy a controller miatt látszik, így pc-n kicsit ügyetlennek tünik a menü/inventory kezelése.

Amúgymeg spec. szerintem is teljesen logikus hogy arra fejlesztik. merthát aki játszani akar az vegyen konzolt csölátásom van.

+ szerintem sok jót köszönhet a PC is majd az Xbox-nak, mertugye konzolnál már nem lehet azt kamuzni, hogy ha nem megy jól a játék vegyél jobb hardvert, így talán megtanulnak programozni az emberek. (Mondjuk nyilván vannak különbségek egy PC és egy Box között, de hátha átsugárzik valamit a dologból).
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

deaththief

Nagyjából csak hardverileg van különbség.Pl xboxra fel lehet rakni akár egy linuxot,akár egy winxp-t és lekezeli a nyomtatókat,egeret,bill-t,webcamot stb

Dreamcleaver

Az hogy PC-re nincs optimalizálva a játék, plusz hogy a kezelést is lebutítják a konzol verzió szintjére, nem a PC hibája, hanem az idióta , lusta, csak a pénzre hajtó játékfejlesztõ cégekké. Az a baj, hogy a konzol verzió az alap, a konzol képességeihez viszonyítanak, még akkor is, ha a PC verzióból egy kis optimalizálással, meg utánagondolással sokkal többet is ki lehetne hozni.

Konzoluralom 4 ever? F*ck off n00b... :D

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

roderick

Azért jobban van optimalizálva PC-re mint a legtöbb játék... az hogy nagy a gépigénye az nem optimalizáltság kérdése, hanem szimplán a Nextgen cuccok követelményei miatt van.
(Detényleg, tessék megnézni egyet a pl. a tucatTycoon játékok közül, hogy az milyen grafikával mekkora sebességet produkál)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

deaththief

Quote from: DreamcleaverAz hogy PC-re nincs optimalizálva a játék, plusz hogy a kezelést is lebutítják a konzol verzió szintjére, nem a PC hibája, hanem az idióta , lusta, csak a pénzre hajtó játékfejlesztõ cégekké. Az a baj, hogy a konzol verzió az alap, a konzol képességeihez viszonyítanak, még akkor is, ha a PC verzióból egy kis optimalizálással, meg utánagondolással sokkal többet is ki lehetne hozni.

Ja,csakhogy a játékfejlesztõk sose fognak pcre rendesen optimizálni.Ez érthetõ is.Ha pedig el akarsz érni egy mostani next-gen konzol szintet pc-vel,eléggé pénzesnek kell lenned.Pedig ezek a játékok még szinte csak tesztek az új konzolokra.És játék terén tényleg konzoluralom van.Amúgy nem kell félreérteni,pár éve még én is pc-párti voltam.Megvettem a mostani gépem,akkor ez elég nagy számnak számított(athlon xp 2200+ 5éve),aztán rá 1évre kaptam egy xboxot,és amikor láttam,hogy nemcsakhogy akad egy játék pc-n,de xboxon még szebb is,feladtam a pc-t

Kuroi Tenshi

Quote from: deaththiefHát ha ez neked elég gány,akkor kíváncsi vagyok,mit nevezel szépnek :p
Mentél már víz alá? :p
Minden sötétszürke, fél méterre se látsz el.

Dreamcleaver

Quote from: Kuro_TenshiMentél már víz alá? :p
Minden sötétszürke, fél méterre se látsz el.

Próbáltál már víz alatt nyitott szemmel úszni? :D Pláne természetes vízben pl egy tó

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Kuroi Tenshi

Quote from: DreamcleaverPróbáltál már víz alatt nyitott szemmel úszni? :D
Én igen, a karakterem viszont más kérdés :rolleyes:

Természetes vízben még lehet látni, akkor még nem volt akkora környezetszennyezés, hogy ilyen enyhén román-aranymosók-utáni-Duna színben tetszelegjen...

deaththief

Amúgy az oblivionnál most vannak szebb játékok is 360ra.Itt egy pár példa Test drive unlimited,Unlimited 2 ,Battlefiled 2,Battlefield2(2) ,Splinter Cell 4(beta) ,Fight Night Round 3 stb...
Sorry a képek minõségéért,tv-rõl lettek vagy handcammal vagy fényképezõvel felvéve

sirtomi

Quote from: deaththiefAmúgy az oblivionnál most vannak szebb játékok is 360ra.Itt egy pár példa Test drive unlimited,Unlimited 2 ,Battlefiled 2,Battlefield2(2) ,Splinter Cell 4(beta) ,Fight Night Round 3 stb...
Sorry a képek minõségéért,tv-rõl lettek vagy handcammal vagy fényképezõvel felvéve
FNR 3 -at láttam nekem nagyon nemtetszett, nagyon élettelenek voltak a mozgások. Csak a kilassításokban voltak baromi élethûek a mozgások.
A Test Drive jó lesz, ha a játszhatóságon is dolgoznak, nem csak a csili-vili grafikán.

Fazék

Quote from: DreamcleaverAz hogy PC-re nincs optimalizálva a játék, plusz hogy a kezelést is lebutítják a konzol verzió szintjére, nem a PC hibája, hanem az idióta , lusta, csak a pénzre hajtó játékfejlesztõ cégekké. Az a baj, hogy a konzol verzió az alap, a konzol képességeihez viszonyítanak, még akkor is, ha a PC verzióból egy kis optimalizálással, meg utánagondolással sokkal többet is ki lehetne hozni.

ember. kialudtad magad? (vagy csak én hiszem túl offenzívnek a hozzászólásodat? na mindegy, szóval)
kérlek számold össze gyorsan hány féle PC-t tudsz összeállítani. hány féle átkozott videókártya, memóriatípus, alaplap, meg minden anyámkínja van, ami egy alap PC része. és akkor most mondd meg légyszi, hogy erre a félmillió alkatrészre egy közösen optimizált programot könnyebb tökéletesen futóra megírni, vagy egy olyan gépre, ami garantáltan mindenhol ugyanaz és a legutolsó vacak memóriakihasználást is 100%-osra lehet megcsinálni? meg kéne érteni, hogy ez az igazán nagy elõnye a konzoloknak. PC-re képtelenség úgy megírni egy programot, hogy minden gépen a maximálisan kihasználja a hardver-t és a lehetõ legoptimálisabban emellett. szóval igenis játékra konzoluralom! akármennyire is csillogtatod internetes szlenggyûjteményedet...

stratégiai játék? billentyûzetigényes játék? ja hát akkor igen, az már más tészta, és mivel én fõleg ilyenekkel játszom, ezért nem is térek át konzolra, de ettõl még az egyszerûbb kezelést igénylõ játékokban egyértelmûen a konzol a nyerõ megjelenítés téren. jelenlegi tudásom szerint legalábbis.

deaththief

Quote from: sirtomiFNR 3 -at láttam nekem nagyon nemtetszett, nagyon élettelenek voltak a mozgások. Csak a kilassításokban voltak baromi élethûek a mozgások.
A Test Drive jó lesz, ha a játszhatóságon is dolgoznak, nem csak a csili-vili grafikán.
Fight Nightnak tényleg elég robotmozgása van,de mint már mondtam ezek csak elsõ szériás játékok

sirtomi

Quote from: Fazékember. kialudtad magad? (vagy csak én hiszem túl offenzívnek a hozzászólásodat? na mindegy, szóval)
kérlek számold össze gyorsan hány féle PC-t tudsz összeállítani. hány féle átkozott videókártya, memóriatípus, alaplap, meg minden anyámkínja van, ami egy alap PC része. és akkor most mondd meg légyszi, hogy erre a félmillió alkatrészre egy közösen optimizált programot könnyebb tökéletesen futóra megírni, vagy egy olyan gépre, ami garantáltan mindenhol ugyanaz és a legutolsó vacak memóriakihasználást is 100%-osra lehet megcsinálni? meg kéne érteni, hogy ez az igazán nagy elõnye a konzoloknak. PC-re képtelenség úgy megírni egy programot, hogy minden gépen a maximálisan kihasználja a hardver-t és a lehetõ legoptimálisabban emellett. szóval igenis játékra konzoluralom! akármennyire is csillogtatod internetes szlenggyûjteményedet...

stratégiai játék? billentyûzetigényes játék? ja hát akkor igen, az már más tészta, és mivel én fõleg ilyenekkel játszom, ezért nem is térek át konzolra, de ettõl még az egyszerûbb kezelést igénylõ játékokban egyértelmûen a konzol a nyerõ megjelenítés téren.
A rohadt szabványokra kellene írni a játékokat, nem arra a videókarira amelyik gyártó éppen többet fizet és mindjárt más lenne a helyzet szerintem.

deaththief

Quote from: Fazékstratégiai játék? billentyûzetigényes játék? ja hát akkor igen, az már más tészta, és mivel én fõleg ilyenekkel játszom, ezért nem is térek át konzolra, de ettõl még az egyszerûbb kezelést igénylõ játékokban egyértelmûen a konzol a nyerõ megjelenítés téren. jelenlegi tudásom szerint legalábbis.
Most már ennek is vége,jönnek az mmorpg-k,a stratégiák is next-gen konzolokra.A legelsõ a Nighty Nine Nights-s lesz,mivel a 360-on már alapból megtalálható 4 usb-port egérnek és billentyúzetnek,és javítottak a live szolgáltatásokon is.Jah és nem is beszélve a VGA-HD kábelrõl,amivel monitorra lehet kötni(hdtv minõség és a kábel árából(8000ft-bõl) megkaptad azt,amit egy hdtv el tud érni)

Fazék

Quote from: sirtomiA rohadt szabványokra kellene írni a játékokat, nem arra a videókarira amelyik gyártó éppen többet fizet és mindjárt más lenne a helyzet szerintem.
arra ott van a Mac. akkor tessék azt venni, de PC-ben pont ezt szereti mindenki, hogy azt rak össze, amit akar, amilyen gép kell neki és olyan áron, amit megengedhet magának. kár olyan álmokat dédelgetni, hogy valaha is ez meg fog szûnni. és emellett hiú vágyálom csupán olyat elvárni a programok készítõitõl, hogy minden gépet maximálisan kihasználva, legoptimálisabban fussanak a programjaik

sirtomi

Quote from: Fazékarra ott van a Mac. akkor tessék azt venni, de PC-ben pont ezt szereti mindenki, hogy azt rak össze, amit akar, amilyen gép kell neki és olyan áron, amit megengedhet magának. kár olyan álmokat dédelgetni, hogy valaha is ez meg fog szûnni.
Igen, de ott vannak a shader szabványok, a directX, de minden kártya gyártó kitalál egyedi dolgokat amikre külön kell optimalizálni, plusz az igéretesebb játékokat megpróbálják pénzzel támogatni, hogy az õ karijukon jobban fusson.

Fazék

Quote from: sirtomiIgen, de ott vannak a shader szabványok, a directX, de minden kártya gyártó kitalál egyedi dolgokat amikre külön kell optimalizálni, plusz az igéretesebb játékokat megpróbálják pénzzel támogatni, hogy az õ karijukon jobban fusson.
igen. szabadság kellett? az ezzel jár. (ez de röhejesen hangzott :haha: )mindenki csinálja a saját alkatrészeit és megpróbálják eladni. de ha szabványok vannak, még akkor is csak alig közelíti meg egy olyan gép optimalizálhatóságát, ami garantáltan 1-fajta mindenhol! a legutolsó átkozott memóriatevékenységet is a legaprólékosabban meg lehet jósolni kiszámolni, pontosan ismertek az adatátviteli sebességek, tökéletesen lehet tudni, hogy mikorra végez az egyik számítással és hogy vele együtt végezzen egy másik és így tovább és így tovább. legalábbis sztem ez a lényeg a konzolok elõnyét illetõen és ezt kéne megérteni, hogy ezt a PC-k esetén csak becsülni lehet és kb beoptimizálni...

deaththief

Lényeg a lényeg:játék-konzol,többi-pc.Pc-re nem optimizálnak,konzolra igen.Pc drága,hamar elavul,konzol olcsó,és ha van egy pc-d,és ha csak a játék miatt akarod fejleszteni,szerintem komolyan el kéne gondolkodnod egy konzolon.

sirtomi

Quote from: deaththiefLényeg a lényeg:játék-konzol,többi-pc.Pc-re nem optimizálnak,konzolra igen.Pc drága,hamar elavul,konzol olcsó,és ha van egy pc-d,és ha csak a játék miatt akarod fejleszteni,szerintem komolyan el kéne gondolkodnod egy konzolon.
Én nem fejlesztem túl gyakran a pc-t. Játékra csak kikapcsolódásnak használom. + éve fejlesztettem utoljára ,de sajnos a legújabb Eclipse ezen már igen nehezen fut :)
De ha veszek most új gépet azért kipróbálok pár játékot is :)

Fazék: Én értem, hogy egyszerûbb konzolra optimalizálni, mivel azt leginkább arra találták ki, mondjuk manapság már egyre többmindent tudnak. Lehet hogy pár generáció és a konzolra is nehéz lesz optimalizálni az egyre több funkció miatt?