Main Menu

World of WarCraft

Started by Felsmuk, 2005-02-17, 08:36:12

Previous topic - Next topic

Lythis

what a neat topic to converse about guys... ::)

White SeeD

Hmm, szóval mindenképpen kell kiegészítő, de jön ki az újj és ha azt nem veszem meg, akkor az eddigiek nem érnek semmit :frown:
És ha csak alapot venném meg, meg a majd kijövő LK-t? (Bár gondolom megoldották, hogy kelljen a BC is hozzá...)

Mit jelent az hogy "insták"-? :smile:

Az ami esett egy small collar. És ahhoz képest hogy kezdőszörnytől esett 33-mat fizetnének érte boltban (Eddig a legfrankóbb tárgyért is max 4-et fizettek)

A nyúzást megtanultam, csak nincs hova rakni a nyúzott cuccokat.

A fejlődés nekem eddig tetszik. Van elég quest, így nincsen szükség különösebb tápolásra.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Darkstar

#1922
Quote from: White SeeD on 2008-07-07, 14:41:08
Mit jelent az hogy "insták"-? :smile:
http://www.wowhead.com/?zones=2
ill
http://www.wowhead.com/?zones=3

És tegnap counil végre kidobta a backemet. Yay, 32% crit raid buffed.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

motifator

Az insták olyan helyek a játékban, amiknek a teljesítéséhez csapat kell (team vagy raid). Itt általában elite ellenfelek ellen harcolsz (hasonlók a statjai egy valódi játékoshoz, tehát sokkal erősebbek, mint egy normál ellenfél).
Az insta az angol instance szóból jön, és azért hívják őket így, mert amikor belépsz egy instába a csapatoddal, akkor a szerveren létrejön abból a helyszínből egy saját különbejáratú példány (instance) csak a te csapatod számára.
Tehát egy instában nem találkozol más játékossal, csak a saját csapattársaiddal. Ilyenek a dungeon-ök.
A battlegroundok is instance-ok, mert azok is csak annak a 20-80 játékosnak léteznek, akik éppen ott harcolnak. De ott természetesen a saját csapattársaid mellett az ellenséges csapatban lévő játékosokkal is találkozol.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

White SeeD

Aham, már értem. Mint egy sima GW térkép.

Majd az lesz vidám, ha nem lesznek playerek ezeknél egy-egy questnél ::)
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Darkstar

Nem muszály megcsinálni őket, anélkül is tudsz fejlődni.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Alkyra

#1926
Quote from: Darkstar on 2008-07-07, 15:24:21
Nem muszály megcsinálni őket, anélkül is tudsz fejlődni.

Hja. Főleg, hogy instában ált. nincs annyi xp kivéve ha quest-es...(lásd pl Scarlet Monostery ahol egy szintnyi xp össze tudd jönni(39->40 ha jól emlékszem) ha az összes questet megcsinálod az instával együtt...)
Látom sokat GWztél azért adok pár tippet:

-Nyugodtan csináld meg a questeket. Van belőle bőven. (sőt, még sok is)
-Amint páros szinten vagy azonnal tanulj meg minden skillt. Itt nem érdemes válogatni, hogy melyik skill kell mint GW-ben.
-Már 10. szinten legyen valami profod amit maxba húzol.(legalábbis a legelső "prof lvl up" ig menjél el) Profokkal NAGYON sokat lehet keresni. Én napi 50-100g-t összeszedtem azzal, hogy alacsonyszintű tárgyakat csináltam s eladtam a nyersanyagokat.(már amikor farm napot tartottam.:))
-fölösleges lvl 20ig akármit is venni  AH-n, mert akkor még lényegtelen a felszerelésed. Olyan lvl 40 környékén nézz körül ha vásárolni akarsz..akkor is csak a gyűrűkért, nyakláncokért s az olyan kék stuffokért ami 10g alatt van.
-Mindig van egy két hülye aki nem tudja mit s mennyiért ad el dolgokat. Ne legyél közéjük való. Használd az Auctioneer Addon-t s scanneld az AH-t naponta.
-Nézz körül, hogy ki milyen addon-t használ. Én anno legalább 10et használtam.(bongos2, auctioneer, gatherer, xperl, omnicc, sct, spammenot etc etc) Nagyban segítik a játékot.

Ha kérdésed van nyugodtan tedd fel. Örömmel válaszolok. Oh, egyb. nagyon hamar ismerkedj meg a wow oldalakkal.(pl wowhead ) 95%ban mindent megtalálsz rajtuk.


edit: bake...kedvem támadt wowozni. Gyorsan üssön le valaki mielőtt veszek egy GC-t..NEEE.NEM AKAROK MEGINT BETEG LENNI!!AAHHHHH.......
hova is raktam a pénztárcám?...

Soul

Mivel nekem kicsit gyengébb gépem volt így, én spóroltam az addonokkal, bc után jópár addont bele építettek már a játékba így végül kb 4et használtam ebből 2 kellett raidre és ebből az aggró mérőt hílerként sose kapcsoltam be  :D(ássa el magát aza tank aki 6sec alatt nem ver annyi aggrót  :haha:).Szóval aukciós házhoz nem kell addon feltétlenül, beírod a cuccost és kilistázza az árakat mennyiért vannak bennt, neked a legolcsóbb alá kell menned valamennyivel mindenképp(arról nem te tehetsz hogy vannak akik elbaxák az üzletet, kínai farmerek sztem mindenhol vannak, vagy finnyáskodsz és ennyiért nem rakod be vagy elakarod adni mert kell a lóvé és hogyne kéne és akkor néha lehet hogy olcsón kell megszabadulnod a cuccodtól mások hülyesége miatt, a várással meg óvatosan mert az aki előző nap elrontotta az üzleted elfogja legközelebb is), van aki a tescós 1 copperrel alá módszert vallja azért én nem voltam ilyen :smile:.A többi tanács helyes, csak úgy éreztem ezt kiegészítem  :smile:.

Hát én biztosra mentem gyógyuláskor, uninstall és a patcheket is letöröltem, így ha véletlenül is eszembe jutna akkor huuhh lekénne szedni azt a peccset, háát az mire lejjön  :smile:.Közelembe nem wowozik senki tudtommal, és wowozó ismerőseim tuti nem fogják kiírni a peccset és elpostázni  :D.[spoiler]Ugye ? És semmiképp nem tud senki direkt downloados fullsebességgel lejövős megoldást sem remélem  :D[/spoiler]

Nem tudja valaki mennyi idő után törlődik az accod vagy nem is törlődik?

Lythis

Nem törlődik.

w_s: előreláthatólag kelleni fog bc-is wotlk-hez, igen.

Soul

Quote from: Lythis on 2008-07-07, 20:09:27
Nem törlődik.

Huh ez jóhír, sejtettem, de gondoltam megkérdem hogy biztos legyek benne.Azért 2.5év "munkád gyümölcsét" nem szívesen vesztenéd el  :smile:.Nem is értettem azokat akik csak ugy adják/veszik virtuális gyermekeiket mint a gamecardot.[spoiler]tudom nem vagyok tiszta  :ejj:[/spoiler]


Az addon dologhoz még annyit, hogy egyszer csak megjelent 1 healbot nevű stuff.A gm-ünk minden hílerrel felakarta rakatni, mert milyen jó dolog hogy csak klikkolni kell nevekre és megy a híl.Nekem az első instám ezzel az addonnal teljesen rossz volt, szokatlan volt minden, nem is voltam azon a Grullon a helyzet magaslatán.Szóval bejelentettem hogy én nem fogom ezt használni, hú miket kaptam mert ez pedig kötelező híler addon lesz.Mondom tényleg(?) mitől lesz ez jobb mint az én kihuzom a raidgroupokat és target + heal módszerem.A válasz 0.1 sec volt, na akkor mondhatni majdnem fejeltem a falat.Akkor is büszkébb voltam magamra hogy képes vagyok addon nélkül hílelni raiden, ugy hogy egérrel target és másik kézzel spamm a híl gomb, azaz kétkézzel játszani.A nagy hílbot userek uj pecsnél megvoltak vágva, mert jaj új pecs nem működik a hílbot nemtudok hílelni, na ment a kráj.Sőt AV-n külön kihívás volt és ugy mond skill fejlődés 80 nevet gyorsan végig pásztázni és kiszurni kivan közelbe és arra tolni a hílt, emlékszem mit leveszekedtem 1 magéval mert 2 ütésből csapta mindíg agyon Drekhtár őre mert nem volt tank és rambózott  :D, mondom neki nem csak te sérültél  bocs.Szóval azt bróbáltam sugallni, jó dolog addonozni, de most te akarsz játszani vagy azt akarod hogy az addon játszon helyetted?Sőt a decurseív addonra is van 1 tökjó módszer ami helyetetsíti, de sajnos ahoz is 2 kéz kell  :smile:, keybinding mondjuk Q v E gombra hogy kényelemes legyen (pl nekem  1-5 gombokig ér el normálisan a kezem anélkül hogy elkéne mozdítani).Szóval szerintem a tul sok addon valahol (kicsit) "megöli a játékot".

Bishop

Én meg a keybindinget utálom, nem tom sokan fikázzák hogy clickelek de nekem kényelemesebb a heal ha felső actionbarra elhelyezem és akkor click target, click heal. Egyedül a támadó spelleket meg a cc-t tartom számos betüs helyeken hogy pvpbe reagáljak. Instába ha másik 5 healerrel meghal a tank azon a 0,2secen akkor nem egy jó tank.

Alkyra

Quote from: Ymir on 2008-07-07, 20:57:56
Quote from: Alkyra
...

Mi pontosan a Gadgetzan-i kicsinyítő főzetnek a neve?

Noggerfogger Elixir. Egy goblin csinálja neked egy sivatagi camp-nél.(a nevére már nem emlékszem)

Soul

#1932
Igen ugyan ugy nagyon sok mulik a tankon, hogy megfelelően tolja el az életmentő skilljeit.A druidnál pl elmegy a poti, elmegy xy trinket és utánna poénkodtunk na gyerünk nyomd el a szörwallt macii  :smile:.Szóval a tank-híler viszonya 50-50 sztem.

+:tank & heal=work, dps=fun

Darkstar

Quote from: Bishop on 2008-07-07, 21:03:24
Instába ha másik 5 healerrel meghal a tank azon a 0,2secen akkor nem egy jó tank.
Szerintem nem láttad még Brutallust. Kb akkor öli meg a tankot, amikor úgy látja jónak (főleg stomp alatt) :D

Soul, ha a tank druid potizik, azonnal meghal. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Bishop

Sajnos instába nicsn anyni tapasztalatom hogy ebbe kötekedjek, de annyi biztos hogy nem azon múlik hogy clickel key bindel vagy healbotot használ a healer. Resto Druidként nekem amugyis cska a hotokat kell rajta tartanom, meg néha regrowth szal sokat nem késhetek le. Bár Brutalusról nem sok videót láttam, de pl Mother meg Azga még ilyen instant wipeos boss

Soul

#1935
Én meg Sunwellből nem fogok kötekedni mert pont ott hagytam abba  :smile:.

Nincs bajom a druida tankal, jó tanknak igen is, de csak off tanknak, Karát ma már a clottyos médzs is betankolja ne azt nézzük(jó ez atom tulzás de értitek  :D), viszont komolyabb bossokon, ott vérzik el hogy nincs annyi életmentője, ezért is lesz mindíg is a number one tank a warrior.Vagy azóta volt x patch és felforgattak mindent?  :smile:
Viszont a palatankot amíg játszottam nem tudtam elfogadni.

Viszont télleg igazi feeling nem dps-t osztani szerintem hanem komolyabb bosst betankolni vagy végig healelni, a sok dps nem is tudja miaza stressz mert ők csak spammolják a döpöest és ha wájp van akkor kit vesznek elő a hílert és a tankot  :D, ez alól lehet kivétel az időlimit boss ahol tudtuk basztatni a dps-t hogy csiiirkeee a dps  :haha:.

upd: DS nyomogatják még a "Háááááát peeeeerrszeeee"-t és a "gooombaaaaa"-t ?  :redface:

[spoiler]nem, nem azért spammolom a wow topikot mert annyira vissza vágyok  :D, csak télleg hatalmas élmény volt wowozni, oylan amit nem 1 könnyen lehet elfelejteni, pl most az ősrégi patchwerk próbák jutottak eszembe, feláll a  kb 3 tank jön PW, No More Play? csat csat csat (tankok halottak) No More Play? PW Wanna Play! szét zúzza az akkor még 40 fős raidet, és újra a szöveg No More Play? aztán vissza cammog patrollozni, ilyen pöcs bosst  :D[/spoiler]

Soul

Nekem mindíg azaz ordibálás jut eszembe amit a pala vágle, f*xom nincs manám nincs aggróó, híííl híííl legyen manám(sőt egy nerf után csak kevesebb manát kap vissza és asszem ha full hpra ugrik a híl spammban, nem is kap manát, szóval nem csak az hogy manától függ hanem, zabáltatja feleslegesen a hílerek manáját is, élősködő tank  :smile:).Aztán mennénk tovább, hé várjatok már a gólya hozza a full manát?  :smile:

Alkyra

#1937
Amikor én játszottam palával akkor csak azt lehetet hallani, hogy "HOLY OR GTFO"...Látom ez nem sokat változot...

White SeeD

Petkérdés:
Ezek megnőnek, vagy majd kell nagyot fogni későbbi térképeken, hogy fel lehessen rá ülni?

Ha megnő akkor, mitől nő?
Játékidő? Kaja? exp? Ha exp, petnek kell ütnie és csak az számít (mint L2-ben), vagy tőlem levon X%-ot és kész, bárki üti is a dögön a többet/öli meg.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Soul

#1939
Ha hunter petre kérded , akkor amit befogsz az kicsit össze megy a mosásban.

A másik a mountod kérded azt először lev 40en tudod megvenni, gyűjtögess rá kezdő játékosnak kicsit nehéz akkorra kinyögnia  kb 90g vagy már annyit se, ah-z sokat  :smile:.

upd: igaz hunterem lev 51es volt csak de úgy érzem ki ismertem eléggé, ha tápos petet akarsz akkor sokat kell vele szöszölnöd.Amikor befogsz petet akkor vagy tud alapból 1-2 skillt vagy nem.Viszont tudsz másik pettől eltanulni skilleket ha befogod és mész vele egy kicsit, etesd addig amíg nem lesz piros öless vele pár mobot és kiírja you have learned xy skill from pet 1 időután.Sztem két fajta pet van igazából 3 de én mixeltem 1-2 petet úgymond így , nekem volt 1 moboló-pvp petem, és pl only moboló-tanknak pl a teknős.A teknős(teknősöm nem volt csak példa hogy az másra nem jó) nem annyira népszerű de sok armor több hpja van mint a többinek.Szóval én a macsekot(favorit pet :smile:) mobolós pvp-sre neveltem ugymond, 4 skillje lehet a petnek, nekem pettaunt(a hivatalos neve most nemugrik be)+crawl+sprint+sthealt.Szóval vagy hunter addont használsz ami kiírja hogy a petek körülötted mien skilleket hanyason tudnak vagy van 1 beastlore képességed amit neked kell 1enként rányomnod az összes mobra, így kijelzi az összes tulajdonságát skiljeit.Szóval ha napra készen akarod tartani a peted akkor mindíg csekkolnod kell hogy az adott skillt betudod e szerezni nagyobb szinten.Mielőtt uj petet fogsz be rakd be  azta petet amit megakarsz tartani a stabléba azaz istálló asszem stable volt a játékban sorry csak mosódnak dolgok már  :smile:.és ez csaka pet eggyik oldala volt, hiszen pet tranertől tudod növelnia hpját armorját stb.Tipp a resistance cuccot hagyd majd 70re mert az összes reset nemfogod tudni kimaxolni így majd átgondoltan költs arra a részre.Ha fejlődsz utánnad fejlődika petet ha azonos szinten vagytok, és iylenkor training pontot kap, és ezeketa pontokat tudod elosztani hogy a többi pettől betanult skilleket megtanítsd neki de majd ezt látni fogod.ja meg azt mondják hogy az absolult aréna pvp pet a skorpió de attól még nagyon nagyon messze vagy.Soul hunter-pet guide-ja volt.Most akartam menni vissza animozni de nem tudtam megállni  :smile:

Alkyra

Quote from: Soul on 2008-07-07, 23:07:47
Ha hunter petre kérded , akkor amit befogsz az kicsit össze megy a mosásban.

A másik a mountod kérded azt először lev 40en tudod megvenni, gyűjtögess rá kezdő játékosnak kicsit nehéz akkorra kinyögnia  kb 90g vagy már annyit se, ah-z sokat  :smile:.

Mindkettő téves.

1. A peted nő a szinteddel. Vess össze egy lvl 8as petet egy lvl70essel. Nem akkora a méretkülönbség, de azrét lehet látni
2. mountod lvl 30 lehet(lesz a következő patchban, de te pont akkor fogsz odajuttni)

White SeeD

Akkor most a mountolható és a befogható pet teljesen különböző?
Előbbit befogni lehet, és mint csapattárs viselkedik, a másikat meg venni, és lehet rajta felalá nyargalászni?
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Soul

#1942
Oh igen lev 30on mount 40 helyett, erről hallottam, ez sztem olyan nagyszerű ujítás mint amikor benerfelték Maghteridont....


Igen igen mégse tévedtem  ::)

+: majd meglátod hasznos a mount, igazán akkor érzed majd ha lesz, először a 60+%os sebességűt érheted el, majd 60on a 100+% sebességű földi mountot.Outlanden meg 70en először ugyan így vehetsz 60as repülőt, majd jójókis pénzért 100as repülőt.
Pl faja pénz keresési lehetőség wowba ha van epik azaz 100as repülő mountod és repkedsz körbe és lebányszol mindent meg kigazolsz és mikor tele lett a "miku zsák" irány az aukciós ház  :smile:.

Xzone

Hmm, annyit kell visszaolvasnom a WoW topicban, mint normál esetben az Offban :)

Amúgy ti nagyon a múltban éltek. Gyakorlatilag bármit letankol már a druida/paladin tank is. Nálunk például általában paladin tankol Brutalluson és Reverse-Eredar Twinsen(Lady Sacrolash ugyabár) is... ennél "main tankabb" dolgot azért csak nem tudtok mondani. Persze még mindig a sok mob tankolása a legnagyobb erősségük: Felmyst phase 2, M'uru Phase 1 (ajtóknál és Void Sentinel-maradványokon) stb.

A pénzszerzés sem úgy megy, mint régen. Ha nincs semmi professionöd, akkor is tudsz napi 2-300g-t keresni a daily questekkel. A Bruning Crusade-et pedig nem is lenne értelme nem kötelezővé tenni, hiszen lehetetlen volna a 60-ról 70-re fejlődés nélküle(ami egyébként kb egy hétig tart, mert annyira jól optimalizálták az XP mennyiséget minden zónában).

Soul

Igen igazad van a multban élek, 2008 április végéig éltem wowban  :smile:.

A sok olvasásért félig én vagyok a bűnös :( sorry. [spoiler] :smile:[/spoiler]

Darkstar

Quote from: Xzone on 2008-07-08, 00:02:54
Nálunk például általában paladin tankol Brutalluson
Ott mi a pala tank előnye egy warri + druid felállással szemben?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Bishop

Quote from: Darkstar on 2008-07-08, 00:26:52
Quote from: Xzone on 2008-07-08, 00:02:54
Nálunk például általában paladin tankol Brutalluson
Ott mi a pala tank előnye egy warri + druid felállással szemben?
Bubi Drink?  :lol:

Soul

Csak erős idegzetűeknek[spoiler]a pala tank legnagyobb előnye/életmentője más tankokkal szemben...a bubi+hs kombó ami bármilyen necces helyzetből kimenekíti a palát[/spoiler]

Xzone

Quote from: Darkstar on 2008-07-08, 00:26:52
Quote from: Xzone on 2008-07-08, 00:02:54
Nálunk például általában paladin tankol Brutalluson
Ott mi a pala tank előnye egy warri + druid felállással szemben?

Nincs igazán előnye, de tökéletesen működik. (Mondjuk az enrage utáni bubble+taunt nem rossz, de azt a healerök is csinálják.)

JaFaR

Quote from: Soul on 2008-07-07, 19:51:37
Közelembe nem wowozik senki tudtommal, és wowozó ismerőseim tuti nem fogják kiírni a peccset és elpostázni  :D
Hát nekem éppen véletlenül megvan az összes patch... Majd elviszem, ha arra járok... :P
Quote from: Soul on 2008-07-07, 23:32:45
Outlanden meg 70en először ugyan így vehetsz 60as repülőt, majd jójókis pénzért 100as repülőt.
Az epic repülő mount nem 100 hanem 280%-os. :P
Quote from: Alkyra on 2008-07-07, 23:02:41
Amikor én játszottam palával akkor csak azt lehetet hallani, hogy "HOLY OR GTFO"...Látom ez nem sokat változot...
Hát sajnos sokan állnak úgy a dologhoz mint Soul és ezért van hátrányban néhány talent ág, boomkin, prot pala stb. Pedig sztem annyira nem rosszak mint amennyire idegenkednek tőlük. És úgy látom, hogy ezeken akarnak javítani a wotlk-ben, legalábbis az új talentfa alapján erőssítik a boomkint pve téren pl.
Quote from: Soul on 2008-07-07, 23:32:45
Oh igen lev 30on mount 40 helyett, erről hallottam, ez sztem olyan nagyszerű ujítás mint amikor benerfelték Maghteridont....
Sztem ez azért van hogy ua idő legyen felhúzni 1 karit 1-80ra mint annó 1-60ra.