Main Menu

World of WarCraft

Started by Felsmuk, 2005-02-17, 08:36:12

Previous topic - Next topic

Kraivan

Az eddigi legjobb módosítás amit olvastam. :D

Véleményem szerint a 10es raidek valahol mindig nehezebbek voltak. Ha 1 ember nem tudta a dolgát az a sikernek legalább 10%-a. Egy 25ösben a sikernek 4%áról van szó. (ha egyenlőségelméletet vallunk)

10fősökben a hibrideknek hibridként is illik viselkednie h sikerüljön vmi. A cementshaman igenis healeljen vagy vakarjon disase-t ha muszály. Annyi retardált barommal találkoztam már aki makacsul csak az e-peenre hajtott. Legemlékezetesebb egy hunter volt, aki kijelentette h nem fog addokat lőni bossfighton mert akkor romlik a dps-e. Már képletekben vezettem le neki h ő 2 sec alatt kinyírja az addot, míg a gyengén geareltekből 3at kell ráállítani a mobra ugyanazért a hatásért, szal raiddps érdekében tegye a dolgát. Nem tette... aztán sírt h nincs loot. Anoobon is inkább bosst lőtt, mint egyetlen rangedünk. XD Mit ne mondjak nagyon izgalmas cementshamanként manareg-re figyelni h 3 sec alatt LB-t castoljak a sikerért.

Visszatérve:
Valszeg a 10es hc ígyis nehezebb lesz. 25 embernél könnyebb vkit spec feladatokra bízni. Egy 10esben meg a 10 közül akinek így is meglesz a dolga, egyszerre akár 4-5 tényezőre is figyelnie kellett.
Ez eddig áthidalható volt azzal, h 10es hc-ra a 25ös geart vitted.

Ennek megszüntetésével igen érdekes lesz a 10es hc finomhangolása.
[spoiler]De nekem az pont jó. Legalább nem kell gépet fejlesztenem h mehessek lootkurválkodni. :D[/spoiler]

Titkos

Quote from: Darkstar on 2010-04-26, 15:09:39
Számolj utána egy kicsit. KT mount 52 hét. Headless 14*annyi kör, ahányra le tudsz menni.

Hmm, igaz. :) HH mount "legrosszabb" esetben is 75 kill, KT meg tényleg csak 52. Csak mondjuk én abból indultam ki részben, hogy míg KT-ben azért biztos megfordul legalább egyszer mindenki (achivement, loot, vagy csak a lore miatt, hogy "megöltük Kael'thas-t!"), az eventeket sokan alapból kihagyják, mert még az értékes raidelésből venné el az időt, és inkább megölik ugyanazt a bosst ötszázadjára, hátha most kiesik ami neki kell, és nem dob érte még 6 másik ember. (Jó, leállok a raidmániások fikázásával. :D)

Apropó raid: Nekem bejön ez az újítás, aki hozzám hasonlóan általában folyton PUG-gal raidel, annak öröm lesz, ha 25 ember helyett csak 10-et kell összeszednie, és azt is jóval könnyebb lesz kiszúrni, hogy ki a n00b, lusta, stb.

Tényleg, ti is szoktatok úgy járni, hogy XY elfogadja a meghívást, aztán a raid első bossa után már kérdezgeti, hogy "sok van még, meddig fog ez tartani?"? Csak mert ez a típus a "kedvencem", utána jön az, amelyik 10 perc múlva szól (vagy pont az első boss leölése és lootolása után), hogy "Bocs, nekem mennem kell, aréna/guildraid/stb."
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Kraivan

A mi jól összeszokott csapatunkat szétszedte a rendszer. :P
Mi egy nagyszerű 10fős hc klán lettünk volna, de a BC végén a csapat egy része elment, mert ők még látni akarták ZA, BT, stb.

Majd jött a Bitchking...
Ugyebár a 10escucc az a zsírszegény a 25ös hc are for real mens! 10es hc-val meg ugyanolyan erősségűt szedsz ki mint 25 normallal, holott 40x többet szenvedsz. (lsd icc 25 <<<< togc10 erősségben) Aztán atomjaira hullott a klán, mert a megszokott 10fős klánt 25öüsre kellett volna gyarapítani, de a játékosközösség attunement nélkül nagyon elszállt. Sok vérpistike hc BF-ben elvérzett anno, most meg aoe farmolta naxx25-t, daily dungeonnel megvan az e-peen, kár h skillt nem adtak a ruhához. Ugyanakkor a 10es hc hoz (ami nekünk lett volna) igencsak igénylendő a 25ös drop... Mire meglett volna a 25 fix ember (ami ugyebár már azt jelenti h mia f*nak foglalkozni a 10es hc-val) addigra mind meguntuk a sok retardált felvételét és szűrését, majd kikötöttünk 10en 20 másik klánban.
/cry

Próbáltam felépíteni egy klánt, de már én is meguntam az egészet.
Calendarban kint az időpont, jelentkeztek 8an. Mondom yeah... 2 embert elbírunk puggal, köv hétre meg már besorozzuk a hiányt.
Raididőben egyedül voltam online... a maradék 7 ember sehol.

Majd másnap leavel abból a 7ből 3, mert "nincs raidelés". A másik ember besorozása után 2 nappal távozik...
A 3. meg e-peenre hajt, és közli h nekia  10es raid csak időtöltés, nem progress, szal /gleave

Így van egy inaktív klánom, amiben van 20 játékos, de már én se vagyok online.
Amúgyis a Cataclysmára építettem a klánt, de most egyre biztosabb h az lesz a mi időnk. :D

10men hc guild. ^^

Kipróbáltam azt is h más klánban vagyok, de a hc klánok azok a torkodnak esnek h "miért nem szedted le az elitist jerk-omaticot, ami megcsinálja helyetted a talentfát és a hozzá való ruhát. Ha kicserélnéd azt a gemet, akkor bizonyítottam 0.0001% al jobb lenne a dps-ed NOOOOOOOOOOOOOOOOOB!!!!! és tanuld meg hozzá a rotát"
A casual klánoknál meg az fájt, h a raidleader magyarázza a téves taktikát.
"RL: melee menjen az addokra!
én: nem melee, hanem phys dmg-ű... így a hunter is azt lője ha lehet"
Így az egybolond 100at csinál elv alapján meg mindenki a RL-t hallgatta, aki nem ismerte a mechanikát, de 1x leverték azzal, és ragaszkodtak a rossz taxhoz. "mert múlt hézten lement így" jah... 10. try-ra. -_-

Bishop

Mi nálunk sokáig nagyon erőltetve volt a 25ös HC-zás az Officeri gárda mindent megtett hogy lemenjen az insta, már lassan attól is el lettél tiltva hogy costumot viselj mert az egyik officer panaszkodott hogy tankként nem látja hogy ki kicsoda. Aztán ToC vége felé az egész officeri gárda lelépett, velük meg szépen majdnem mindenki, még szerencse hogy a GL rendes ember és nem hagyta veszni a klánt akikkel maradtunk eldöntöttük hogy csak 10 fős normálra helyezzük a hangsúlyt, ennek örömére sok ember akik régen a klánba voltak csak elüldözte őket a progresselés visszajött, mostanra hatalmas az élet a klánba, igaz csak normál icc-t tolunk meg néha fun 25öt, de a hangulat bőven jó. Ezzel hogy már 25fősözni sem kell tuti hogy nem jön annak a veszélye hogy szétszakad a klán. A contentet lehet bőven látni 10fősbe is a loot is ugyanaz kinézetre. E mellet lehet pvpzni ami kiegbe ahogy nézem újra érdekes lesz jobb bg-k taktikusabb spellek. Nagyon sok embert láttam megtörni a HC-k miatt, bekerül az ember egy klánba ahol mindenki leszarja a másikat amig van loot meg progress, és ahogy elmész pár nap szünetre egyből kirugnak azt pótolják valakivel.

szerk.:Itt a készülődő klán videónk trailerje akit érdekel.  :smile:
http://www.youtube.com/watch?v=Ek4k3OrZsKs&feature=player_embedded

thrall

Quote from: Kraivan on 2010-04-27, 08:31:08
...de a hc klánok azok a torkodnak esnek h "miért nem szedted le az elitist jerk-omaticot, ami megcsinálja helyetted a talentfát és a hozzá való ruhát. Ha kicserélnéd azt a gemet, akkor bizonyítottam 0.0001% al jobb lenne a dps-ed NOOOOOOOOOOOOOOOOOB!!!!! és tanuld meg hozzá a rotát" ...
Végülis így is lehet gondolkozni... vagy esetleg úgy, hogy ha nem tolod a tökéletes rotát, és nem a tökéletes gemeket, és enchantokat használod, akkor biza bukhat rajta 1-1 fight.

Kicsit ehhez, tartozik kicsit nem, csak eszembe jutott erről, hogy láttam én már maget, aki ezt használta, mert AD HASTET OMG http://www.wowhead.com/item=50355.. csak abba nem gondolt bele, hogy a másik része nem jó neki, és így elég sok DPs-t bukhat vele

Kraivan

Én a cementshamanomat építettem úgy ki, h spelles fegyvert adtam a kezébe és dual flametongue.
Nem volt windfury, ellenben 2 fegyverrel ment a FT tűzsebzése (armor tényező nem számít, és sok haste + overhit-el minden ütésre megy az) és a SS-t, LL-t leszámítva minden sámántámadás spellpower alapú.

Aláírom hogy a legjobb, de rng-től függően (hányszor jött be msw burstre ha kellett, vagy épp a static shock mennyire kedvezett) +-2-300 dps különbség volt csak a hagyományos módszertől. És egy harc nem ezen a 2-3száz dps-en fog múlni -főleg úgy h az átlag 6-8k még az én gearemben is- hanem azon h jó irányba megy-e az a dmg, kiáll-e az illető a tűzből, illetve tudja-e h ha debuff van rajta akkor az OT mellé menjen. Nem is tudom LK-ben volt-e olyan h enrage timerrel harcoltunk volna. A dps igazából addig kell... affelett speedrunról beszélünk.

Az a baj h sok maxdps-re hajtó kihagyja a csodaképletéből azt a tényezőt h az EJ dpscalculátorai training dummy-ra vannak tervezve. Blizz ellenben a fightokat nem úgy tervezi, h hozd ki a karakteredből az apokalipszist. Épp ellenkezőleg: az ellenfél zúdítja rád azt, és te meg kerüld ki, óvd a többieket tőle, stb.

Darkstar

Quote from: Kraivan on 2010-04-27, 15:04:41
És egy harc nem ezen a 2-3száz dps-en fog múlni
Te sem öltél prenerf M'urut/KJt. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kraivan

Quote from: Darkstar on 2010-04-27, 15:11:40
Nem... de nem is 2007-ben vagyunk, hanem 2010, +10%os buffú casualcraft icc-t ahol 5.6k gs-el se képeseb 4 bosson túljutni.

És a fő indoka a nemnek:
A topguildek sunwellen try-oltak, amikor én még Searing George-ben izmosodtam.

Xzone

Quote from: Darkstar on 2010-04-27, 15:11:40

Nem is kell visszamenni az időben szerintem (bár én prenerf M'uru-t öltem /e-peen). ICC25 Heroic Saurfang, BQL, Putricide phase 3, Lich King... ezeknél mind iszonyú fontos a DPS, hard és soft enrage is van!

Az EJ-s tökéletes rotation-öket meg nem kell szidni. Mindenki tudja, hogy sok esetben kivitelezhetetlenek, de ettől függetlenül mindig az a cél, hogy a maximumot minél jobban megközelítsük.

Darkstar

Quote from: Xzone on 2010-04-27, 15:33:59
Az EJ-s tökéletes rotation-öket meg nem kell szidni. Mindenki tudja, hogy sok esetben kivitelezhetetlenek, de ettől függetlenül mindig az a cél, hogy a maximumot minél jobban megközelítsük.
Nekem kicsit hiányzik a BCs endgame lock rota. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Bishop

shadowbolt shadowbolt shadowbolt?  :angyali:

Darkstar

No, percenként volt benne egy cod meg néha 1 tap. Mondjuk utóbbiból kevés, mert mindíg kaptunk shadowpapot. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Titkos

Az a baj h sok maxdps-re hajtó kihagyja a csodaképletéből azt a tényezőt h az EJ dpscalculátorai training dummy-ra vannak tervezve. Blizz ellenben a fightokat nem úgy tervezi, h hozd ki a karakteredből az apokalipszist. Épp ellenkezőleg: az ellenfél zúdítja rád azt, és te meg kerüld ki, óvd a többieket tőle, stb.

Ja, meg:

raidelés a classic WoW-ban, amikor még nem volt ötvenféle addon, meg honlap, ahol már előre elolvashattad a taktikát: "OK, gyerünk mindenki befelé....ÁÁÁ MI A F*SZOM??? MEGHALT A FÉL GUILD!" (pl. C'thun fight legeleje, de biztos volt még pár ilyen boss :D)

Ezután vagy anyáztak, vagy röhögtek, de ha kellett 10x újrapróbálták, mire megtanulták, hogy mit kell csinálni, kinek hova kell állnia, stb. Mert erről szólna: tapasztald ki és győzd le a bosst. Persze, hogy nem könnyű, azért raid boss...

raidelés manapság: *első wipe után vagyunk, fél csapat rögtön lelépett, másik fele meg anyázik*
-Mi a sz*r volt ez??? Nem olvastad el wowwikin/wowheaden/anyámkínján a taktikát??? Nem oda kell állni!
-Jó bocs, először vagyok itt, gondoltam, majd kitapasztalom, ne adj isten, te mondod meg...
-LOL n00b! Amúgy is mondtam már, hogy rakd fel a ventrillót, a GearScore-t, meg a pally powert is! És a DPS-ed sem 5000k folyamatosan, úgyhogy most kirúglak!

Ja, és ne értsétek félre, ez nem valami 25 fős raidek általali fejlődésre kihegyezett guild volt, hanem egy sima pug group. (Sőt, pont a guilddel szeretek inkább raidelni, sajnos ők ritkán mennek, mert nem elsősorban az a guild "profilja", de ott legalább tényleg az van, hogy ha nem sikerült, "mi megpróbáltuk", és max röhögünk egy jót, de nem ez a militarista állatság, amilyen komolyan egyesek veszik a raidelést.)

GS mellett amúgy azt is szeretem, hogy mondjuk megjelenik egy új boss VoA-ban, és ha három napon belül nincs achivemented arról, hogy legyaktad, akkor meg vagy lőve, mert onnantól kezdve linkelned kell a legtöbb baromnak, hogy egyáltalán meg merjen hívni. Ha valaki lassabban tanul, vagy szimplán nincs kedve azon a héten VoA-t raidelni, utána már alig lesz rá lehetősége. Viszont az a lol, hogy az elején meg mindenki rohan, mint az állat, pl. én Onyxiát hagytam ki pont azért, mert siralmas volt, amit műveltek. (Tudom, most mintha magam ellen beszélnék, de azért ő nem egy új boss, a taktikája meg ugyanaz, mint hat évvel ezelőtt. Mellesleg ott sem én léptem le első wipe után, hanem a sok elitista köcsög. A "that won't happen" már olyan szállóige, mint Star Wars-ban az "I have a bad feeling about this.") Mondjuk vicces ez az achi alapján ítélés is, pl. a flame watcher-nél meghaltam a harc felénél, mivel ugye első alkalom, és későn vettem észre a tüzet a talpam alatt, de mindegy, nem releaseltem, és meglett az achi, ráadásul a 25 fősre. Akkor most már biztos nagyon király vagyok... ::) (Az egy dolog, hogy mostanra megtanultam, de akkor még semmit nem tudtam róla, csak azon voltam, hogy meglegyen az achi a megjelenés utáni pár napban, mivel utána csak nagy szerencsével kapok meghívást.)

Pedig ha nem is TOP gear-el nyomom, de azért nem is uncommon/rare cucokkal sírok: Healing gear, Tank gear

Ja, és egy utolsó: egyszer megnézném a többi játékos fejét, ha beírnám, hogy mindenféle addon nélkül tankolok végig hc-t, vagy akár 10 fős raidet is. :D (25-öt azért még nem mertem, bár VoA mintha lett volna.) Csak mivel utána tuti nem kapnék meghívást sehová, ezért kussolok. XD Pedig poén lenne ellőni, főleg egy olyan komment után, hogy "nice tanking". :D (Healelés detto, DPS metert meg így is eleget látok... :P)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Xzone

Quote from: Titkos on 2010-04-27, 16:03:57
Pedig ha nem is TOP gear-el nyomom, de azért nem is uncommon/rare cucokkal sírok: Healing gear, Tank gear

Ja, és egy utolsó: egyszer megnézném a többi játékos fejét, ha beírnám, hogy mindenféle addon nélkül tankolok végig hc-t, vagy akár 10 fős raidet is. :D (25-öt azért még nem mertem, bár VoA mintha lett volna.) Csak mivel utána tuti nem kapnék meghívást sehová, ezért kussolok. XD Pedig poén lenne ellőni, főleg egy olyan komment után, hogy "nice tanking". :D (Healelés detto, DPS metert meg így is eleget látok... :P)

Hát nézd, azon a szinten amin játszol, ez teljesen jó így. De amint bekerülnél egy olyan környezetbe, ahol mindenki igyekszik jól játszani, nagyon tisztán látszanának a különbségek. Konkrétan hiányoznak enchantok a cuccaidról...

Addonok nélkül raidelni manapság meg olyan, mint elengedett kormánnyal biciklizni.

Rounin

Quote from: Xzone on 2010-04-27, 16:38:47
Addonok nélkül raidelni manapság meg olyan, mint elengedett kormánnyal biciklizni.

Kurva nagy fun? Egyetértek.

Bishop

Azért az amint mondtál hogy milyen a raidelés teljesen távol áll az igazságtól, de mondtad is hogy guilddel más, nos igen, a pug sose lesz igazi szórakozás, mindig is a raidek nem várt mostohája lesz.
Ha szórakozni akarsz keress egy hangulatos nem progress hc orientált guildet és ott nem fognak baszogatni jelentéktelen dolgokért.

Addon nélkül is lehet játszani, bár én meg pont addon megszálott vagyok, lehet nem laggolnék instába ha nem lenne vagy 50 addonom  :D

A gs-t ,eg túl értékelik, nem árul el semmit az ember képességeiről, főleg nem healerként. Lehet azt mondani valakinek hogy figy ez meg ez a gem meg enchant jobb lenne neked, de ha már azért basztatnak, anno nekem abból volt vitám hogy nem farmoltam ki a hodir reput enchantra mert szerintem az 15 crit rating nem fogja megváltoztatni a harc kimenetelét főleg nem healerként.

Kraivan

QuoteAddonok nélkül raidelni manapság meg olyan, mint elengedett kormánnyal biciklizni.
Nekem nem okozott még gondot h addon nélkül nyomom. Az egyetlen raidaddon amit használok az a recount, de az is a saját magam tesztelésére van.

Amikor icc-ben demonlock-al először voltam, kemény 4.8k gs, és annyit tudtam a helyről amennyit wowwikin, tankspoton olvastam.
Én voltam a leggyengébben gearelt a csapatban, mégis messzemenően otthagytam mindenkit dps-ben túlélésben és teljesítményben.

És togc-t is 3 aspektusból nyomtam már (demolock, cementshaman, restoshaman). Sztem nem létfontosság az addon.
Mindig bírom amikor taktika:
én: szal mikor kell *vmit* csinálni?
rl: dbm villogni fog.
én: nem használok semmi addont... sec

alttab... wowwiki, és elolvasom h mit kell csinálni
Amúgy nem kell nagy ész, h apokalipszis fog jönni. Vagy 2-3 sec-es uninterruptable casting várható, vagy mindig vmi jópofa beszólás a bosstól.
Cserébe mondjuk a gombok amiket használok:
0-5, F, G, shift+1/2 másik panelre ami szituációfüggő (res totemem pl)  F1- F4, és az egeren is van 3 gomb + görgő. PvP-re agyalok h Q és E-re is kéne tenni vmit, mert kinőttem már quake idején a keyboardturninget.
Szal imádom olvasni h a demonlockal játszó játékosokat polipoknak tartják. Nekem megy a rota vele is.  ^^

Az egyetlen gáz h a csoda lichking a karik felhúzásáról szól.
Így már van egy prot warriorom, cement/restoshamanom, a cement pvp-n is és egy demonlock-om horda oldalon, allyn most egy bm hunter cseperedik.
Kell 2-3 perc míg újra ráállok h melyik karakterrel és talenten vagyok.

Enyhén ront a teljesítményen amikor a lock Life-tapjét spamelném, és noncombat szituáción agyalok h most miért shamanragelek.  :eek:

Darkstar

Szerintem a frostmage pvp bindjeit max egy hunter tudja überelni (mennyiségben). :D
Egy ideje már elég jó 3v3 teamem van, shadowshattert játszunk, ill 2v2ben shadow/maget.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Bishop

nekem sose jöttek be a keybindek, komolyan nem tudom elképzelni hogy képesek egyesek mint valami zongorán úgy játszani a gombokkal 0-6ig minden be van rakva ami kell meg q e-t használok még a többi olyan spell amit használok bőven ráérek rákattintani pl buffok. Healer kariaimmal meg clique addont használok alt+jobb közép bal gomb meg shift+jobb közép bal gomb.

Draconire

Quote from: Darkstar on 2010-04-27, 23:37:32
frostmage pvp bindjeit
y allo thar
[spoiler]
2,3,4,q,e,r,t,f,g,h,v,c,x,y,í,b,n,mouse3.b,mouse4.b,mouse5.b,
s+q,s+e,s+r,s+g,s+f,s+t,s+c,s+v,s+b,s+space,s+mouse3.b,s+mouse4.b,s+mouse5.b[/spoiler]

Darkstar

[spoiler]1 - lance
2 - FB (alt + 2 - rank 1 fb)
3 - pyro rocket
4 - fireblast
5 - nova
6 - veins
7 - arcane explo
8 - mirror images
9 - snap
0 - poly
q - ice barrier (alt-q - mana shield)
e - Coc (alt-e - frag belt)
r - frostfire bolt
t - spellsteal
f - blink
v - CS macro
x - decurse macro (+alt/ctrl társakra)
í - managem macro
alt +
1 - scortch
2 - rank 1 FB
3 - frost ward
4 - fire ward
5 - rocket boosts
6 - parachute
7 - Flamestrike
8 - Blizzard
F1 - use trinket (hp)
F2 - pet acro (summon ha nincs, nova ha van)
F3 - DF
F4 - EMFH
F5 - Block macro
F6 - mount macro
F7 - invi
F8 - Slowfall
F9 - evo[/spoiler]

Az armorokat clickelem. :D

Ed.: az az érdekes, hogy játék közben nem okoz gondot, hogy mit nyomok, de ehhez a leíráshoz be kellett logolnom. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Draconire

Sose értettem az ilyen "egész billentyűzetet végigzongorázom" kiosztásokat. :zomg:
Egyszer meg kellesz néznem egy ilyet élőben, mert nekem az az alap, hogy a bal kezem köré osztok ki mindent, + még ami az egéren elfér.

Darkstar

Nagy a kezem, nincs vele gond. :D
Nálam is több volt az egéren, de az most meghalt, és egy egyszerűbbet használok épp, amin nincsenek gombok. Meg amit ritkán használok (nagy CD vagy túl szituációhoz kötött), az nem kell olyan közel.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kraivan

Quote from: Bishop on 2010-04-28, 00:00:54
nekem sose jöttek be a keybindek, komolyan nem tudom elképzelni hogy képesek egyesek mint valami zongorán úgy játszani a gombokkal 0-6ig minden be van rakva ami kell meg q e-t használok még a többi olyan spell amit használok bőven ráérek rákattintani pl buffok. Healer kariaimmal meg clique addont használok alt+jobb közép bal gomb meg shift+jobb közép bal gomb.
Nah igen... a felesleges addonok. :D

bartender, clicker meg hasonlók.
úgy tűnik nagyon kevesen tudják h van egy Keybindings opció az alapmenüben. :D

Amúgy most h mondjátok még ott vannak az alt, shift ctrl opciók is. :D
[spoiler]alt+f4 a ninjadc macrom[/spoiler]
Tény h ehhez már kell egy kis kockavér. barátnőmnek a wasd is nehézkesen megy. Sajna nehezenértem meg h miért nem megy a bubi nála időben, amikor én rohangálok, rotát tartok, ha kell szedem a debufokat.

A legnagyobb probléma a targetelés. A lich king óta a TAB, ami állítólag "nearest target front you" előszeretettel jelölgeti a terem túlsó végében álló lényeket. Rangedként max agroveszély fenyegethet ha a tank nem elég gyors, de melee-ként agyhalál amikor Target too far away errort kapok, mikozben egy teljes sereg pengéjében mártózok, de a TAB-nak a másik dimenzióbeli lényt kell jelölni.

A másik a jobb egér. :D Imádnivaló amikor kattintok h kamerát forgassak, és kijelöl egy hullát. (ez utóbbi úgy rémlik valahol állítható h ne tegye)

Mondjuk ezen apró glitcheknek köszönhetően a reflexek igen jól fejlődik. XD

Healelésre az alap raidablakból húzom ki a csoportokat. Fightonként kalibrálom h ha vki túl messze fog állni a tömegből (festergut pl) akkor a solo embereket külön kihúzom még, ne pazaroljam már rájuk a chain healt.
Addon nélkül még jobb a reakcióm mint másoknak. Én minden debuffot és buffot kérek, így igencsak megelőzök pár addonra építő embert akik nem látják h vmi általuk nem dispellezhető rontás van vkin, miközben én már hotolom fel őket és így lesz hps overheal helyett. :D

Kedvenc addon amit eddig láttam az a quicktext addon ami npc-k beszélgetésekor beállítja h azonnal jelenlen meg a teljes szöveg. :D Kellemes memóriapazarlás egy interface optionre.

thrall

Visszatérve egy kicsit a maximalizált DPS, nem párszáz DPS-en megy el a fight stbstb témához. Ma tryoltuk először komolyabban LK 25 HC-t, oda pl minden egyes kis DPS-t ki kell csikarni, minden buffnak/debuffnak meg kell lennie, és tökéletes setupot kell összehozni, anélkül jelenleg esélytelen. Majd talán, 20-25%-os buffal lehet kicsit lazítani, de addig nem

Quoteén: nem használok semmi addont..
Megint csak LK P2-P3 Defile. Random kitargetel valakit, és rá rakja. 2 másodperce van kifutni az illetőnek a raidből (szóródni nem érdemes a drágalátos kis valkűrök miatt). Két dolgot tehetsz:
1. Felraksz egy DBM-et és hagyod, hogy a pofádba villogjon ha alád rakja a Defile-t
2. Berakod Focusba, és miközben healelsz/DPS-elsz, figyeled, hogy téged targetel-e egy fél másodpercre

meg lehet csinálni, de kb 100%-al megkönnyíti a dolgodat legalább egy DBM

Viszont engem pl már kicsit elvitt az addon láz. Pár hónapja 77 addon volt fenn, azóta leredukáltam 20-ra (amiből 5 kell az altoknak, 6-ot mainnel használok, a többit mindegyikkel )

Bishop

Nem tagadom hogy sok olyan addon van ami inkább kozmetikai hatással van mint játékhasználat, de én már csak ilyen vagyok, külön élvezet addonokat beállítani  ^^"

Meg lehet a healelést is úgy oldani ahogy te, de amig blizz nem modernizálja kicsit az alap ui-t én tuti maradok az addonoknál.  :hehe: Az hogy ki hol áll az nem nehéz, ha ismered az embereket akik a raidben vannak már reflexből tudom ki mit szokott csinálni egy adott encounterben. A gáz akkor van mikor puggal vagyok, pl Lord Jerraxusnál mikor valaki debuffot kap és ki kell healelni, kiírja hogy ki az de, elsőre még azt is nehéz behatárolni hogy ranged vagy melee  :angyali:

Most sokan használják ezt az új csodát amit nem rég hírdettek mmo championon, ha valakinek annyi érzéke sincs. HC mód meg alapból arról szól hogy kezenállva csukott szemmel is érezzed hogy mit kell csinálni, akibe meg nincs elég midiklorián az addonozzon  :D

Kraivan

Visszatérve kicsit az új rendszerre.

Igencsak felmerült bennem annak lehetősége h a 10es hard mode lesz a jóval nehezebb falat.
Fentebb írtam h 10 fősben 10%ot képviselsz, 25ösben 4%ot.

2.5x annyi dologra kell figyelned 10 fősben, mert hiába 2-3 addal kevesebb, attól még egy debuff kezelése gcd kiesés annak a 2 healernek. Így a dpsnek hardmode-ban haszálnia is kell a skilltábláját, ellenben 25ösben akár megengedheted valamelyest h vki erősen focuszáljon vmire.

tegyük a képlethez hozzá azt is, h jelenleg 2 progress vonal van: 10 ÉS 25 fős. Igen durva gearkülönbséggel.

Én arra voksolok, ha ugyanaz a loot esik majd, akkor a 10fő world first-ök le lesznek maradva a 25öshöz képest, hisz nem lesz meg a lehetőség h 25ös droppal overgearelve menj oda emberkedni.

/discuss

Titkos

Quote from: Xzone on 2010-04-27, 16:38:47Konkrétan hiányoznak enchantok a cuccaidról...

Igen, ezt mások is mondták, csak én meg smucig vagyok. :D Tegyük fel kiesik egy baromi jó chest/shoulder/head/akármilyen epic gear. Két gem slot, és még enchant is mehet rá. Megcsinálom, két gem az olyan 250-300g + az enchant ami változó, ha scroll, akkor lehet megúszom úgy 50-100g között, de ha olyan, hogy enchanternek kell rávarázsolni, és az összetevői 4 Abyss Crystal + még pár dream shard vagy dust, akkor már úgy 400g körül járunk, de még most, hogy le is ment olyan 50g körülre, legyen mondjuk 200g akkor. (Tudom, az AH árak szerverenként változnak, de most a saját esetemet mesélem.) Szóval megvan a teljesen felturbózott epic páncéldarab, lehet örülni. Aztán mondjuk rá 1-2 napra sikerül bejutni egy raidbe, ahol mondjuk egy kétszer ilyen jó cuccot nyerek meg, és kezdhetem előlről az egész mizériát, miközben majdnem olyan, mintha közel 500 goldot dobtam volna ki a semmire. Nyilván aki egy raid guild tagja, az megteheti ezt, mert van zsíros guild bank, enchanter guild tagok, stb., de nekem konkrétan nagyobb kiadás, mint amennyire megéri, főleg, hogy nem ICC-be akarok menni, csak pl. legyakni egy Onyxiát, amihez talán elég az Emblem of Triumph-okból vásárolt gear + a három Icecrown insta heroic cuccai. :D Így csak azokat a cuccokat enchantoltatom, amikről sejtem, hogy jó eséllyel sokáig nem lesznek lecserélve, akár a Cataclysm-ig sem. (Pl. ha megfigyeled a pallynál a fegyveren és a pajzson ott az enchant, shammynál is.)

Classic WoW-ban is voltak kemény bossok, mégis sikerült nekik lenyomni őket addonok nélkül. ;) (Sőt, ahogy olvasom mindenhol, a mostaniak nagy része pite az akkori raidekhez képest.) Amúgy ezért volt király többek között a felújított Onyxia. A taktika ugyanaz, mint volt, annyi a különbség, hogy pár elite is spawnol a kissárkányok mellett phase 2-ben, az elején mégis rengeteg wipe volt, mert pl. a totál random Deep Breath-et semmilyen addon nem tudja előre jelezni, és akkik már addonokon nőttek fel, nem szoktak hozzá, hogy a kijelzők mellett néha a bosst is nézni kell. XD Az más kérdés, hogy Blizz is tudja, hogy most már szinte mindenki ezekkel játszik, így a Lich Kinget csinálhatt olyan nehézre, amihez 1-2 mp-es reakcióidő kell.

Quote from: Rounin on 2010-04-27, 16:46:00

Kurva nagy fun? Egyetértek.

:D

Quote from: Bishop on 2010-04-27, 17:04:15
Azért az amint mondtál hogy milyen a raidelés teljesen távol áll az igazságtól, de mondtad is hogy guilddel más, nos igen, a pug sose lesz igazi szórakozás, mindig is a raidek nem várt mostohája lesz.

Ez igaz, szóval inkább úgy fogalmaznék, hogy a "PUG-os igazságtól" nem áll távol. :) Ez a múltkori írásom is konkrétan egy aznapi Zul Aman run tapasztalata volt (bár örülni kell, végül 5 emberrel nyomtuk le az utolsó 2-3 bosst, ebből a tank, a healer, és egy DPS volt lvl 80, a másik két DPS olyan 72-74. :D), és voltak már ilyenek máskor is. Persze van ellenpélda is, pl. a mai Tempest Keep run olyan simán lement mindössze 10 emberrel (persze mind 80 volt XD), hogy én is meglepődtem. :) Berohanás, ha meg is halt közben 1-2 ember a trash moboktól, akkor feltámasztás, és semmi beszólogatás, boss előtt taktika ismertetése, olyan részletes szinten, hogy pl. melyik fegyvert ki szedje fel, meg a kill order bejelölése a koponya-x-stb-vel (közben semmi "gogogo!", amitől a falra tudok mászni...), aztán elsőre bosshalál és lootolás. Komolyan, mellettük én éreztem magam n00bnak, spec a vége felé sikerült is kinyíratnom magam, de rögtön jött a druid healertől a battle rezz. :D

Quote from: Bishop on 2010-04-27, 17:04:15
Ha szórakozni akarsz keress egy hangulatos nem progress hc orientált guildet és ott nem fognak baszogatni jelentéktelen dolgokért.

Na igen, szerintem is ez lesz. Horda oldalon nem panaszkodom, egy elég jó guild van, akik nem az eszetlen raidelésre mennek rá, hanem inkább a "csináljuk, amihez kedvünk van"-ra. Mivel ebbe minden beletartozik, így lehet classic raid, hc, questelés, amit akarsz. Alliance-nél viszont megszívtam, mert hasonló guildet kerestem, csak a csatlakozásom után pár héttel jött rájuk az, hogy a raidmániások miatt kettészakadt a guild, mert zavarta őket, hogy nincs meg a heti raidadag, így ők elmentek a raidorientált félbe, viszont akik meg maradtak, kb. mintha csak altok húzására használnák a guildet, aztán ők is elhúznak. (Azért az szerintem brutál, hogy pl. este 8 és 10 között a 181 tagból csak én voltam online a héten.)

Quote from: Bishop on 2010-04-27, 17:04:15A gs-t ,eg túl értékelik, nem árul el semmit az ember képességeiről, főleg nem healerként. Lehet azt mondani valakinek hogy figy ez meg ez a gem meg enchant jobb lenne neked, de ha már azért basztatnak, anno nekem abból volt vitám hogy nem farmoltam ki a hodir reput enchantra mert szerintem az 15 crit rating nem fogja megváltoztatni a harc kimenetelét főleg nem healerként.

Na igen, speciel azért is gyúrok inkább egyik karinál a tank, másiknál meg a healer oldalra, mivel nem csak sokkal hamarabb találok csapatot egy hc-be/raidbe, hanem ezeknél nem is nyavalyognak annyira. Jó, egy nehezebb raidbe nyilván nem visznek gagyi-geares embert, de pl. a healerekkel szemben a legtöbb toleráns, konkrétan a "ha nem döglünk meg, maradhatsz" elvet vallják, ami nagyon szimpatikus. :D Tankolásnál hasonló, bár ott már kissé meg vannak húzatva a HP-vel, emlékszem mennyi beszólást kaptam, amíg 30k alatt volt a HP-m, pedig csak heroicokra jelentkeztem, amiknek pont az a lényege tudtommal, hogy szedd össze a kezdő epic geart a raidekhez. (Összehasonlításképp: healerként a rekordom valami 22k-s tank volt, már előre szabadkozott, de mondtam, hogy ezen én nem akadok fenn, csak tartsa az aggrót. És "érdekes módon" le is nyomtuk a hc-t, ő minden mobot lefogott, én meg amúgy is hiperaktív módon dobálom a healt állandóan, szóval csak egy kicsit kellett gyorsabb reflexekkel reagálnom. :D)

Ja, a te tapasztalaidhoz:

1. Random játékosoktól játékon belül én már nem is merek geartanácsot kérni, mert kb. olyan, mint ha gépproblémád van, vagy párkapcsolati gondod: mindenki szerint más a jó megoldás. XD Általában Wowheaden vagy Elitist Jerken olvasok utána, fórumról kb. le lehet szűrni, hogy konkrétan milyen statokra/enchantra/gemre van a legnagyobb szükség. Ezt amúgy azóta vezettem be, mióta egy hülye rúgó rábeszélte a cement sámánomat, hogy minden gemem, enchantom, meg hasonlóm agaility-s legyen, mert ha a rugó DPS, és neki az kell, akkor biztos a sámánnak is jó lesz. Hát lehet annak tényleg az kell (rugóm még nem volt), de speciel fórumon totál mást írtak, és miután korrigáltam a hibát, duplájára nőtt a DPS-em, mint amennyi az ő tanácsaival volt.

2. A Hodir enchantokat max azért erőltethetik, mert tudtommal momentán csak tőlük szerezhetsz Lich King-es shoulder enchantot, de amúgy egyetértek, nem azon a 15 crit ratingen múlik a dolog.

Quote from: Kraivan on 2010-04-27, 23:31:11
én: nem használok semmi addont... sec

alttab... wowwiki, és elolvasom h mit kell csinálni

Én ezt max akkor merem, ha én vagyok a tank, de még úgy is megeshet, hogy valamelyik türelmetlen 10 éves Leeroy-módban nekiront a bossnak, mert viszket a mutatóujja az egéren, aztán persze még téged b*sznak le, hogy "miért nem tankoltál/healeltél?". Ja bocs, taktikát olvastam, és szóltam is előre...

Amúgy az én játékomról:

gombok, amiket használok: w,a,s,d + az egér. :D (Néha 1-2 olyan spellnél használom is a gyorsbillentyűt, amik alapból arra vannak beállítva, pl. shammy-nál a 3-ast, ha kell egy chain heal, de amúgy kitűnően ráérek én is kattingatni pusztán az egérrel az Earth Shield/Lesser Healing Wave/Riptide ikonjaira.)

addonok, amiket használok: Gatherer (mondjuk kár volt felrakni, sosem működik valamiért XD), NPC Scan (azért ez nem árt, hatodik érzékem nekem sincs, hogy X méteres körzetben érezzem a rare mob jelenlétét XD)

Quote from: Kraivan on 2010-04-28, 00:47:46
A legnagyobb probléma a targetelés.[...]

Jó, akkor nem én hallucináltam, hogy furcsa egy ideje.

Healelésre az alap raidablakból húzom ki a csoportokat.

Napi n00b kérdés: Tudja valaki mitől van az, hogy ezt a lehetőséget egyszer engedi a program, máskor meg visszaugrik a kihúzott név a helyére? Ez valami külön beállítás? Csak mert úgy vettem észre, általában pont akkor nem engedi, ha én vagyok a raid leader, ha csak úgy meghívtak tagnak, akkor lehet.

Kedvenc addon amit eddig láttam az a quicktext addon ami npc-k beszélgetésekor beállítja h azonnal jelenlen meg a teljes szöveg. :D Kellemes memóriapazarlás egy interface optionre.

Ezt most hallottam először, és néztem is, hogy WTF? :D

Quote from: thrall on 2010-04-28, 00:50:19
Ma tryoltuk először komolyabban LK 25 HC-t,[...]

Quote from: thrall on 2010-04-28, 00:50:19
Megint csak LK P2-P3 Defile.

Jó, de elvileg a LK jelenleg a játék legnehezebb bossa, ICC meg raidje. Oda elhiszem, hogy kell az addon, nyilván Blizz is az alapján lőtte be a nehezségi fokozatot. Engem csak az idegesít, amikor valaki egy hc-nél, vagy "egyszerű, mint a százas szög"-típusú raid bossnál játsza el azt, hogy "achi/gearscore/500 addon!", mintha tényleg a Lich King ellen gyűjtene csapatot. Értem én, hogy itt mindenki 5 perc alatti véggirohanást, és 100%-kos nyereséget akar, de akkor menjen single RPG-t játszani, itt benne van a pakliban, hogy ha másokkal játszol, ugyanakkora eséllyel fogsz ki profit, mint vérpistikét. Ez kicsit olyan, mintha valaki úgy akarna lottózni, hogy előre azért mondják be a nyerőszámokat a biztonság kedvéért, vagy pókerben hadd láthassa már az ellenfél lapjait. :) Nyilván készül az ember, pl. amikor old raidelek, és KT-be vagy SSC-be elég mondjuk 15 80-as is, addig Sunwell raidet csak úgy mernék pugból csinálni, ha 25 80-ast szednék össze (és valszeg még úgy is wipeolnák :D), de azért túlzásokba sem kell esni a felkészülés terén, ez mégis csak egy játék...

Kraivan

Az enchant/gemelésre:
casual klánban úgy tűnik atomkockának minősülök ezen téren, pedig csak 4-5 órát ülök le én is ha van időm.
A nagy titok: IC-ben annyira egymásra vannak építve a daily-k, hogy ha jókat veszel fel 30 perc alatt mind a 25öt lezavarhatod simán. Az 600g, mert esik trashloot, pár ződcucc, stb is.

Emellé a professionöd jó ismerete is hasznos. Én alkesz/engi vagyok már. A herbához nem volt türelmem röpködni a végefele, meg a Lifeblood sajna nem a legjobb dpsnövelő proff bónusz.
Mondjuk a mostani utolsó felvonásos proffnerf-el már nem is lehet pénzt keresni. (drágább a goldclover már mint a frost lotus...)

Ami nagyon fájó, h rommánerfelték a optihasználatot. 2perc cd és combatonként 1 potival elérték h a potionmasterek gyakorlatilag kihaltak. Kieg óta egyet se láttam már.
Remélem a rated bg, majd fellendíti a piacot ezen szektornak is.

Quotemindenki 5 perc alatti végigrohanást, és 100%-kos nyereséget akar,
A legundorítóbb eset, amikor VoA 25 és hármashybridként egyedüli képviselő.
Kérdem tagtól cementshaman kell-e a raidbe. (ő elemental) azt mondja nem invel sámánokat mert kell a drop neki.
Megkérdem h egyszerre 6 aspektussal tolja? azon kevesek közé tartozik akik ignort kaptak tőlem.
Mert az még lenyelhető h hunter, mage, v rugó irigy kutya. De ne mondja már nekem vki h egyszerre játszik pve ranged, melee healert és ugyanezt pvp-ben h annyira kell neki a sámándrop.

Meg miért nem vállalják az emberek ezt a kis rizikót. 25en vagytok, van 2-3 a kasztodból. Még azzal is 33% esélyed van vinni a cuccot. Hybrideknél még több, mert ms-re osztasz és kész.
Amúgy ha nekem akár OS-be is kell vmi nagy upgrade, akkor nemes egyszerűséggel olyan embert választok, akinek már megvan az a drop. Nincs mega  smucig látszat, h én reserved itemre hajtok, mégis megkapom.  :hehe:

Bár aki gs és afk-er bosskillomatic addonokkal tolja azok közt gyorsan lehet okosságokat művelni.

Bishop

Pedig az enchantolás és gemelés a legegyszerűbb. Bár én enchanter vagyok(de nem maxos szal nem tudok magamnak semmi jót csinálni gyűrű enchanton kivül) de ha nem is az valaki akkor is jó eséllyel lesz egy az 5 fős csapatba és szépen gyűjti az ember az enchant alapanyagokat, questelős itemeket meg szétszedeted valakivel. És akkor már nem is kell horibilis árakat fizetni enchantért mert legtöbb enchanter megcsinálja neked ingyen is ha van alapanyagod, én szoktam azért vagy 10-20g-t adni nekik, hogy tudják hogy velem érdemes üzletelni. Gemelés még egyszerűbb mert 10-20 triumphért már tudsz kiváltani epic gem alapanyagot és azt is 10-20g-ért megcsináltatni egy jc-ssel. Persze jelenleg a dk-m ép most kezd el icc-be járni és mivel sokszor van olyan upgrade amire már nincs elég anyagom, akkor inkább veszek bele kék gemet, meg pár alap enchantot ha nem is a legjobbat ki szoktam venni ah-ból.

Pugolással az a legnagyobb baj hogy sokan próbálnak a könnyű lootra hajtani, pl egy ICC10 elejére bőven elég lenne a 4900-5000 gs, de az emberek csak olyat invelnek akinek már van vagy 5600. Ráadásul az egész olyan paradox, mert egy pont után már csak icc-ből tudsz jobb geart szedni de oda meg nem visznek mert nincs jobb geared, meg kell achi de hogy legyen ha egyszer se jutsz le. E mellet gyakori hogy valaki ninjazik, ami szerintem elég undorító és szánalmas. Ezért is örülök az új rendszernek nem kell lepugolnom 5ször 1 resetbe az instát csak hogy elég badge-m legyen meg essen valami.

Az egy biztos hogy a legtöbb embernek fontos a raidelés, és a klánok nem tudnak fentmaradni nélküle. De a lényeg hogy olyan klán kell ahol nem veszik véresen komolyan minden hétre ki van írva nekünk 2 csapat, és aki tud jönni az jelzi és 2-3 napot töltünk raideléssel. Egyrészt jó társaságba jó szórakozás másrészről stabilabb is a guild mert manapság már csak azért nem maradnak az emberek mert guildchatin van élet.

Mástól én is ritkán kérek tanácsot, még az elején volt hogy egy druida guildtag segített nekem, mert azon az elven voltam hogy minnél több spiritem van annál jobb, mert nem fogyok ki manaból, prenerf volt vagy 2500 manaregenem :D Azóta már viszonylag követem a szabványmintát, de pl talentbe azt választom ami nekem tetszik, mondták már hogy van olyan talentem ami teljesen elhanyagolható, de ha nekem úgy tetszik akkor úgy tetszik. Persze ez csak azoknál a kasztoknál lehet ahol viszonylag rugalmas a talentág, vannak kasztok amiknél nem lehet eltérni az ajánlottnál.
Hodir enchant meg 2 raid proff ezek voltak a megkötések anno klánba hogy de mi nagyon akarunk hc-zni, azóta ezek az emberek kiléptek, akik maradtak azok totál casual-ba tolják, már úgy veszünk fel embereket hogy csak azok akik ezt a "nyugdíjas" tempót támogatják. És azóta senki sincs lebaszva ha nem hodir enchantja van, mondjuk emlékszem mennyire utáltam kifarmolni aztán mondták hogy legyen két raid proff és felvettem herba helyére az inscriptiont és kiderült hogy az még jobb enchantot ad, eléggé ki voltam akadva akkor. ^^"

Általába én videókat szoktam nézni, esetleg klán forumon leírást, vagy elmeséli az raidleader. De volt nem rég egy kis szünetem, és mikor visszajöttem már volt VoA új boss, és csak annyit kérdeztem hogy mit kell csinálni, mondják semmit csak lesz néha ilyen jéggömb de nem kell foglalkozni vele, meg is lepődtem koralonon meg a vilámoson mennyi wipe volt az elején ezen meg csak állni kell és healelni/dpselni, tankolásnál van valami de állítom hogy azzal se kell sokat foglalkozni. Mondjuk általába gyorsan megtanulom a taktikákat, egy wipe után már tudom hogy kb milyen intenzív egy harc és hogy mire kell figyelni.