Nyári munka

Started by Ramiz, 2005-03-31, 12:59:23

Previous topic - Next topic

Ramiz

Szoktatok? Mit, mennyiért?
Fogtok?
Tudtok ajánlani?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Moha

Quote from: RamizSzoktatok? Mit, mennyiért?
Fogtok?
Tudtok ajánlani?
Tudom, hogy szeretsz új thread-eket nyitni, de nem fért volna ez be máshova? :p

Hát én pl. nyáron is dolgozni fogok... :hehe: méghozzá ugyanott, ahol az elmúlt közel 2 évben. :)
Btw, nem tudom, hogy diákmelóból akadnak-e manapság normálisak. Anno nekem is csak adatrögzítés és hasonlók voltak.
Lehet, hogy jobban jársz, ha "maszekolsz". Én pl. még így a meló mellett is el szoktam járkálni számítógépeket rendberakni.

Ramiz

Másik topic? ... Jó, melyikbe?
Offtopicba nem jó, mert hamar "elmúlik".
Meg tényleg szeretek új topicokat nyitni... ;)

Maszekolnék, de nincs mit.
Néha tudok fordítani anyámnak (angol és német szakszövegek, a szakszavakat nem ismerem, de besegít, és kijavátja a végén stb.), ami rohadt jól fizet, de nagyon nehéz szerezni.
Szórólapozni soha nem fogok! Az a legvackabb meló.
Egyéb tipp?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Marfy

Quote from: RamizMásik topic? ... Jó, melyikbe?
Offtopicba nem jó, mert hamar "elmúlik".
Meg tényleg szeretek új topicokat nyitni... ;)

Maszekolnék, de nincs mit.
Néha tudok fordítani anyámnak (angol és német szakszövegek, a szakszavakat nem ismerem, de besegít, és kijavátja a végén stb.), ami rohadt jól fizet, de nagyon nehéz szerezni.
Szórólapozni soha nem fogok! Az a legvackabb meló.
Egyéb tipp?
Menyj el kõmûves mellé az jó fizet 4500-5000 napjára, hátránya hogy szar és tönkreteszed magad vele.

Ramiz

Az biztos... És még csak nem is fizet túl jól...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Tiaro

Hát, éppen most készülünk haverokkal betörni a webpage-businessbe... :)
Az elsõ munka már folyamatban, majd ha ki is fizetik, szólok, h mennyit lehet vele leakasztani...  :lazza:
I walk a lonely road / The only one that I have ever known
Don't know were it goes / But it's home to me and I walk alone
I walk this empty street / On the boulevard of broken dreams
Where the city sleeps / And I'm the only one and I walk alone

Moha

Quote from: RamizSzórólapozni soha nem fogok! Az a legvackabb meló.
Na, az biztos. Én anno csináltam diákmelóban. Kiszámolva, alig jött ki 150 Ft óránként... :(

A Webpage-business-el is az a baj, hogy rohadt nehéz szerezni. Pedig azzal - ha jól meg tudod csinálni - lehet keresni. Nekem is volt pár ilyen melóm.
Tiaro, egy jótanács: csak képként, vagy saját gépen mutassátok meg a kész tervet az ügyfélnek. Én ugyanis már jártam úgy, hogy - jóhiszemûen - CD-n elvittem a kb 80%-ban elkészült lapot megmutatni, aztán a csávó egyszerûen lelépett. Majd rá vagy 2 hónapra megláttam a neten azt a lapot, amit én csináltam neki... :mad:

Maszekolásra meg: én pl. apróhirdetést adtam fel, hogy számítógép telepítés, beállítás. És volt jópár munkám. Fõleg persze olyan helyek, hogy a gyerek összevírusozta a gépet, és le kellett írtani, de nem olyan rossz meló, mert egyrészt te mondod meg, hogy mennyi :D, másrészt meg nem olyan megeröltetõ. De persze érteni kell hozzá.

Marfy

Quote from: MohaMaszekolásra meg: én pl. apróhirdetést adtam fel, hogy számítógép telepítés, beállítás. És volt jópár munkám. Fõleg persze olyan helyek, hogy a gyerek összevírusozta a gépet, és le kellett írtani, de nem olyan rossz meló, mert egyrészt te mondod meg, hogy mennyi :D, másrészt meg nem olyan megeröltetõ. De persze érteni kell hozzá.
Ez nagyon jó ötlet, teccik csak az a baj hogy nekem nincs kocsim és elég nehézke lenne busszal kijárni, amúgy menyit kértél egy ilyen melóért csakhogy képben legyek.

Raggie

Ööö... dolgozni, én asszem csak annyit amíg a korsót a pultról a szájamhoz emelgetem! :D
Csak vicceltem. Én is szeretnék vmit dolgozni, mivel a nyaram elõreláthatólag jól leapasztja majd a zsebpénz készletem. De még tippem sincs hogy mit/hol.
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Moha

#9
Quote from: Nokiamúgy menyit kértél egy ilyen melóért csakhogy képben legyek.
Általában órára számolom. Meló fajtától is függ persze, de 800 ft körül egy óra. És akkor még elég olcsó is vagyok. :) Komolyan, ennyiért nem szokták vállalni. Csakhát ez nem teljesen hivatalos. :) - habár számlát éppen tudnék adni róla fateromon keresztül...
Quote from: Raggie GordonÖöö... dolgozni, én asszem csak annyit amíg a korsót a pultról a szájamhoz emelgetem! :D
Triatlon, igaz?
1. gyakorlat: futás a kocsmáig. 2. gyakorlat: súlyemelés. 3. gyakorlat: talajtorna hazáig. :D

Squall

Hehe...páratoknak van sok rossz tapasztalata meló ügyben :P

Szórólapozás: tavasszal meg õsszel azért jó, mert az idõ kellemes, hamar lehet vele végezni (feltéve ha mennyiséget kell kiosztanod és nem bizonyos ideig kell osztogatni) és nem olyan gáz pénz amíg fiatal vagy (amennyiben nem szövetségen keresztül megy)...14-15 évesen én is csináltam és akkor egész jó volt...

Maszekolás: addig mondod Te meg az árat, amíg a kedves ügyfél nem kér számlát...és mivel valszeg nem fogsz tudni adni, így közli, h bocs, de ennyit enm fizet, vagy egyáltalán nem fizet...sok haverom járt már így...és nem bosszulhatod meg azzal, h a gépet uninstall meg midnen, me megvárják ügyesen amíg végzel, és a 90-100 kilós apukába meg nem fox belekötni úgyse a saját házában...
Ha rendes embereket fox ki, akkor jó, de azokat meg szemét dolog nagyon lehúzni...
Aki meg ért hozzá, az nem hív maszekot :P
Szal maszekolni is inkább olyanoknak, akik nem full ismeretlenek...

Kõmíjes meló: sztem meg annyira nem gáz az a napi 4-5000 ft amíg csak nyári melóra van szükséged...sokkal jobb pénzt diákként úgyse kapsz...és ha a jobbik oldalát nézed, legalább napon vagy, mozogsz, és nem vmi sötét szobában a pc elõtt kockulsz...legalább nyáron :P

Webpage business: nem rossz, csak vágni kell hozzá sokmindent, aminek elég kicsi az esélye, h profin tudsz érettségi elõtt..és még utána is eltart egy darabig megtanulni õket...legalábbis ha színvonalas dolgokat akarsz kiadni a kezeid közül :)

Fordítás: jól fizet, ha jó helyen csinálod...láttam már diákszövetkezetben olyat kiírva, h fordítás németrõl magyarra, 300-350ft-os órabérért...ami gyakorlatilag ingyen van fordításért :(

Asszem másfajta munka nem fordult elõ eddig :P
Szóval én azt mondom, h amíg suli mellé meg nyárra kell bárkinek meló, addig ne nagyon válogasson, mert sajnos nincs mibõl...lassan már a McDonald's rabszolgamunkáira is 2-3 év tapasztalat kell majd, meg külön képzettség...
Énis csak addig örülök, amíg el nem kezdõdik majd a suli õsszel, mert aztán meg majd megint szenvedhetek vele, h hol találok melót suli mellé :(
Mindenesetre sok sikert, de ne tegyétek magasra a lécet, mert sokáig vártok akkor a nektek megfelelõre (ami valszeg nem lesz...ha igen, az mák :) ) és eltelik vele a nyár...
Soon I will be here no more
You'll hear my tale
Through my blood
Through my people
And the eagle's cry...

Darkstar

Én tavaly nyáron voltam dolgozni egy haverral. Az volt a feladat, hogy RD-s válaszleveleket kellett kibontani és bizonyos feltételek szerint szortírozni. Mivel a város másik végén volt, az utazgatás elvitt 2*1 órát. Maga a meló 6 órás volt, végig ÁLLVA kellett dolgozni, 420 levelet "intéztem el". És ezután 1000, azaz egyezer forinttal akarták kiszúrni a szemünket!  :b+:  (Persze azért is be kellett volna menni a diákszöv.-be, szintén oda-vissza kb. 1,5 óra). Mondanom sem kell, hogy másnap ismét othon töltöttem a napomat.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Moha

Quote from: SquallHa rendes embereket fox ki, akkor jó, de azokat meg szemét dolog nagyon lehúzni...
Nekem eddig szerencsém volt. És van pár "rendszeres" ügyfelem is. Ezért sem akarok túl sokat kérni.
QuoteAki meg ért hozzá, az nem hív maszekot :P
Hát, azért elég sokan vannak, akik csak használni tudják a gépet, de ha valami gond van, akkor már nem tudnak mit tenni.
QuoteFordítás: jól fizet, ha jó helyen csinálod...láttam már diákszövetkezetben olyat kiírva, h fordítás németrõl magyarra, 300-350ft-os órabérért...ami gyakorlatilag ingyen van fordításért :(
Ez biztos. Nekem 1x volt egy fordítási munkám. Egy 3 oldalas (tömör) szöveget kellett angolra fordítanom (ráadásul részben tudományos szöveg volt). Mikor késõbb utánanéztem, kiderült, hogy kb fele áron vállaltam, mint amennyit átlag szoktak kérni egy ilyenért. :rolleyes:

Djinn

Quote from: MohaÁltalában órára számolom. Meló fajtától is függ persze, de 800 ft körül egy óra. És akkor még elég olcsó is vagyok. :)
Tényleg olcsó vagy.  :eeek: Én néha pofátlanul sokat kérek semmiségekért :o Mondjuk ha jobban belegondolok még mindig kevesebbet, mint egy hivatalos helyen kérnek...  :rolleyes:
Egyébként ajánlanám a tanítást. Pótvizsgára, pótfelvételire, szigorlatra... tanuló emberkék számára. :) Én tanítottam matekot, fizikát, mindenféle számtech. dolgot... És ez tényleg jó pénz. :)
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Ramiz

"Megnyugodtam"... nem csak nekem nincs rendes melóm. :__devil:
Darkstar: ez elég durva!!! :eeek:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Moha

Quote from: DjinnÉn néha pofátlanul sokat kérek semmiségekért :o Mondjuk ha jobban belegondolok még mindig kevesebbet, mint egy hivatalos helyen kérnek...  :rolleyes:
Na igen. Multkor bevittem javittatni a monitoromat, és 4500 ft-ot fizettem. A számlán szerepelt egy 160! ft-os alkatrész, a többi a munkadíj volt. Ja, és reggel 9-kor vittem be, 11-kor meg szóltak, hogy kész is van. (és nem kezdtek neki rögtön, hogy bevittem...) :rolleyes:
Tanítás: na AZ az egy meló tuti, hogy nem jó nekem... ahhoz kicsit türelmesebbnek kell lenni :haha:

Damnatus

Hali!

Én idén nyáron és jövõre még tuti nem melózok semmit. Mondjuk én év közben spórolok, hogy nyáron szórakozhassak. Két év, és én is beállok a taposómalomba, onnan meg már nincs kiszállás, csak kiesés.

Ramiz

Ebben is van valami... :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Tiaro

Moha: hát igen, a terjeszkedéssel még gondok vannak, egyelõre a kolis/tankörös/HÖKös stb ismerõsöknél próbálkozunk. A bemutatás meg úgy zajlik majd, hogy épp most viszi le haverom a félkész verziót (csak hátterek, menü, meg pár sor) aztán a kell, akkor be is fejezzük, ha nem, akkor eladjuk másnak. :)
I walk a lonely road / The only one that I have ever known
Don't know were it goes / But it's home to me and I walk alone
I walk this empty street / On the boulevard of broken dreams
Where the city sleeps / And I'm the only one and I walk alone

Squall

Moha: na igen...elég sokan csak használni tudják (mégtöbben csak azt hiszik h tudják :P) és épp ezért tudok ilyen melót csinálni én is :)
Nameg mert sokkal barátibb áron veszek meg mindent, mint ami az árlistán van, és így vannak visszatérõ "ügyfelek" akik épp megint hazavágtak vmit és csináljam meg :)

Waaa!!!
Lenne már meg az a nyomorék wc-papír az egyetemrõl és mennék már dolgozni jó sok pénzért valahova messzire :)
Néha azt hiszem, h ez sosem jön el, olyan messzinek tûnik...és télleg messzi van még :(
Soon I will be here no more
You'll hear my tale
Through my blood
Through my people
And the eagle's cry...

Moha

#20
Quote from: DamnatusKét év, és én is beállok a taposómalomba, onnan meg már nincs kiszállás, csak kiesés.
Quote from: RamizEbben is van valami... :)
Ezt tanúsíthatom. Két éve - mióta állandó melóm van - gyakorlatilag folyamatosan megy a stressz, és mivel minden nap meló van, sokszor úgy vagyok, hogy "mikor lesz már hétvége"... :sóhaj:
Na de hát, ahogy mondani szokás: c'est la vie, that's life, ilyen az élet...

Djinn

Quote from: MohaEzt tanúsíthatom. Két éve - mióta állandó melóm van - gyakorlatilag folyamatosan megy a stressz, és mivel minden nap meló van, sokszor úgy vagyok, hogy "mikor lesz már hétvége"... :sóhaj:
Na de hát, ahogy mondani szokás: c'est la vie, that's life, ilyen az élet...
Ennél már csak az a rosszabb, mikor nincs munka pedig kéne... :bruhuhu:
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Damnatus

Hali!

A c'est la vie-t az angol úgy mondja, hogy such is life (nem that). Csak egy kis nyelvhelyesség ;).

Rounin

Quote from: DjinnEnnél már csak az a rosszabb, mikor nincs munka pedig kéne... :bruhuhu:

Azért az se kutya, ha akkor van munka, amikor nem kéne. Minket rendszeresen berángatnak hétvégén is :rolleyes: Amúgy nyári melóban szerintem kõmûves mellett éri meg leginkább, nekem legalábbis ez tetszett a legjobban. Polcokat feltölteni nem jött be, fafeldolgozó üzem pedig tönkrevágta kezemet (egy évig olyan volt, mintha rohadna a bõröm :( ).
Ha nem szereted a kõmíveseket (és a segédmunkát), és nincs semmi speciális szakképzettséged :rolleyes: akkor a legjobb a korrepetálás :] Fel fognak rád nézni és pénzt is kapsz. (Na meg betaníthatod a "Hai sensei!" kiáltást a delikvensnek :] )

Ramiz

Quote from: Rounin(Na meg betaníthatod a "Hai sensei!" kiáltást a delikvensnek :] )

No persze csakis 18 éves, nagy, ártatlan szemû, hosszú combú, naiv lánykák jöhetnek szóba mint delikvensek. :__devil:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Marfy

Quote from: RamizNo persze csakis 18 éves, nagy, ártatlan szemû, hosszú combú, naiv lánykák jöhetnek szóba mint delikvensek. :__devil:
És a fizetséget természetben kéred? :_piszka: :D

Ramiz

Természetben, négy fal között... mindegy. :__devil:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Meske

Quote from: MohaTanítás: na AZ az egy meló tuti, hogy nem jó nekem... ahhoz kicsit türelmesebbnek kell lenni :haha:
Na az biztos, éppen ezért az az ÉN melóm! :D

Egyébként én sem dolgozok még, max. tanítást, de nem mást.

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Moha

Quote from: RouninMinket rendszeresen berángatnak hétvégén is :rolleyes:
Dettó. Én is pl. mehetek holnap is. :mad: Hát nem sok kedvem van most megint nekiállni annak a mocsok számlázó programnak... :grrr:

Djinn

Quote from: MohaDettó. Én is pl. mehetek holnap is. :mad: Hát nem sok kedvem van most megint nekiállni annak a mocsok számlázó programnak... :grrr:
Én még nem is találkoztam olyan programozóval, aki ne írt volna legalább egy számlázó programot. Úgy látszik ez kötelezõ.  :haha:
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"