Main Menu

Elfen Lied

Started by Dragon, 2005-05-15, 12:33:42

Previous topic - Next topic

Értékeld az Elfen Lied-et:

(1) [Elégtelen!] Borzalmas volt, a mûfaj szégyene.
11 (6.3%)
(2) [Elégséges.] Azért nem a legrosszabb, de nem ajánlanám.
11 (6.3%)
(3) [Közepes.] Nem is értem miért ilyen szélsõségesek a vélemények róla.
15 (8.5%)
(4) [Jó.] Tetszett, de azért van ennél jobb is.
80 (45.5%)
(5) [Kitûnõ!] A legjobb, amit valaha láttam.
59 (33.5%)

Total Members Voted: 175

Kuroi Tenshi

Quote from: LothandarLucy alapjaban veve szerintem egyaltalan nem felelmetes hanem inkabb szanalmas, marmint ha elmondanad a tortenet melyik pontjatol valik borzalmassa az sokat segitene. Elkepzelhetetlennek tartom hogy mar az elejetol ijeszto (egy kislany szarvakkal, igaz nem olyan mint en/te/o/whatever de akkor is emberi leny)
Amikor már örömmel ölt. Az szerinted nem félelmetes?
Quote from: LothandarRemelem ertetted az elozo postjaimat mert en nem azt probaltam bizonyitani hogy erzeketlen vagy hanem hogy esetleg egy kicsit tul szigoruan iteled meg Lucyt.
Hát nem egészen ez jött át  :rolleyes:
Ha "csak" azt a négy gyereket ölte volna meg, akkor nem ítélném olyan félelmetesnek. De amikor már válogatás nélkül és mosolyogva ölt - te nem félnél egy ilyen mellett?
Másrészt, lehet, hogy kiváló gyilkoló fegyverek a vektorok, de nem csak ölni lehet vele. Lehet vele felemelni, arrébtenni, arrébdobni, stb.

Yakumo

Quote from: Kuro_TenshiAzt nem értem csak, hogy a vektoraival gyilkolás helyett nem tudott volna mást is csinálni?
Csak hogy oldjam itt a vitát: Szerintem ez már a hentai-hoz tartozna, nem? Vagy csak nekem ilyen "dirty" a fantáziám? ;)

Amúgy komolyan: Szerintem a kutyás jelenet el van túlozva, már ami a srác viselkedését illeti. Ki az az barbár barom állat, aki iskolás létére csak úgy szadiból agyonver egy kiskutyát? Azért ez elég ritka. (remélem!) De abban a konkrét helyzetben valami hasonlót csináltam volna, mint Lucy. Min. addig ütöm míg mozog a kis g*ci gyerek, na!
Bár álljon itt egy kis történet, amit édesanyám tapasztalt még kb. 12 éves korában. Egyik osztálytársáról van szó, aki miután meghívta anyámat hozzájuk, hogy mutat egy "májer" dolgot, mielõtt anyám bármit tehetett volna leöntött egy általa elfogott kis macskát benzinnel vagy valamivel és meggyújtotta. Anyámnak még sikerült segítséget hívni és megmenteni a macskát. Utána a suliban jól összeverték a kis tetût. (min.)
A gyereknek voltak szülei és jó hátterük volt anyagilag is, jól éltek.
Mivel magyarázod? Vannak akiknek csak egy bajuk van, hogy (durva) nem szakadt anyjukba a fejük! Sorry. Így utólag elnézve, ezzel aztán jól oldottam a hangulatot, bocsánat csak kijött belõlem, na.

Kuroi Tenshi

Quote from: YakumoCsak hogy oldjam itt a vitát: Szerintem ez már a hentai-hoz tartozna, nem? Vagy csak nekem ilyen "dirty" a fantáziám? ;)
:rolleyes:  :ejnye:
Ha belenyult a fejébe, akkor megfertõzte a génjeivel, és a gyereke ugyanúgy diclonius lett. Ez szerintem még nem hentai... miért, te mire gondoltál?  :eeek:  :lul:

Lothandar

Kuro tensi, azt hiszem mi ketten mas hullamhosszon tartozkodunk, meddo a vita ami kettonk kozott folytathato lenne, ugyhogy ezt itt fejezzuk is be.

Ha szerinted en azt a velemenyt nyilvanitottam itt ki hogy helyes olni, sajnalatra melto.
Ha SPOILERT irtok akkor igy irjatok:

 SPOILER EZT ITTEN NEHEZ ELOLVASNI TECCIKERTENI? SPOILER

"A Barbárok (1931.) Móricz egyik legkiérleltebb mûvészi teljesítménye. ... Ha van a mûnek társadalomkritikája, akkor az arra vonatkozik, hogy létezhet a XX. század '30-as éveiben olyan része a magyar valóságnak, melyet nem érintett meg a civilizáció."

"Máshogy reagál a vér látványára a cukrász és a rohammentõs."

Lothandar

Quote from: Kuro_TenshiNo comment :D

Lefelejtetted az utana irt szoveget es az alapjan egy "wtfpwn cs kiddie" uber quoteot irtal ala. Ez nem szep dolog toled, igazan nem kene kiforgatni a szavakat.


Egy allitas kirantasa a kore epitett szovegkornyezetbol majd "na most megmondom neki" stilusban quoteozva, nem az en formam, es a tiednek sem szabadna ilyennek lennie.
Ha SPOILERT irtok akkor igy irjatok:

 SPOILER EZT ITTEN NEHEZ ELOLVASNI TECCIKERTENI? SPOILER

"A Barbárok (1931.) Móricz egyik legkiérleltebb mûvészi teljesítménye. ... Ha van a mûnek társadalomkritikája, akkor az arra vonatkozik, hogy létezhet a XX. század '30-as éveiben olyan része a magyar valóságnak, melyet nem érintett meg a civilizáció."

"Máshogy reagál a vér látványára a cukrász és a rohammentõs."

Lythis

Quote from: Kuro_TenshiLucy ölt önvédelembõl, (teljesen normális reakció) bosszúból ("megérthetõ"), reflexbõl (itt kezd kóros lenni) dühböl válogatás nélkül, vagy szórakozásból (mosolygott, amikor gyerekként a rendõröket kinyírta). De attól még nem ette meg õket :D :p Olyan embertelenül bánt mindenkivel, mint ahogy néhányan bántak vele. Dühét kivetítette és általánosította minden emberre.
Ha önvédelembõl, és bosszúból normális, és elfogadható, akkor nemtudom, hogy miért húzol olyan éles határvonalat a düh-höz. Egyébként az nem tiszta düh volt - legalábbis szerintem nem. Az, hogy a rendõrös-mosolygós részt hozod megint fel példának, az szerintem már csak azért sem helyénvaló, mert nekem nem tûnt kifejezetten szórakozásnak. Ha ezt akarta volna tenni, akkor simán nekimegy mindenkinek az utcán, ezt viszont mégsem tette. Bement, megölt egy családot, és a rendõrség rátalált. Félt, hogy büntetést, és még több gyûlöletet kap, hogyha rájönnek, hogy csak õ tehette, és ezért nekiállt eltüntetni a nyomokat - megintcsak védelmi reakcióként. A mosoly szerintem nem a beteges élvezetet szimbolizálja benne, hanem azt az elégedettséget, amit egy gyerek akkor érez, ha sikerül megúsznia egy büntetést. A családokat sem szórakozásból ölte meg, hanem azért, hogy fenntartsa magát.
 A dühkivetítés meg... nemtudom, de szerintem legtöbben hasonlóan reagáltuk volna ezt le. Mivel eddig mindenki elutasító volt vele szemben, és gyûlölte, ezért nem feltételezte, hogy kaphat mást is az emberektõl. Ezek után szerintem nem mondhatod, hogy egy 8 éves kislánytól ez nem elfogadható reakció.
 Az afrikai hasonlathoz: Az éhezõ kisgyerek lehet h megtenné, ha tudna fegyvert szerezni, Lucynak viszont nem kellett, mert ott voltak a vektorai. Viszonyításképpen amerikában volt rá példa, hogy a második helyezet csapat counter strike-ban, valódi fegyverekkel szétlõtte a nyerteseket irígységbõl...
 Kutyához: nem azért avatkozott be olyan késõn, mert nem akart korábban, hanem azért, mert addig nem tudta hogyan kell használni a vektorait. Az érzelmi sokk, amit a kutya halálakor élt át indított be benne egy alarmreakciót, ami életrehívta benne az ösztönös vektorhasználati képességet, tehát nem tudatosan tépte szét a 4 gyereket.

Kuroi Tenshi

Quote from: LothandarLefelejtetted az utana irt szoveget es az alapjan egy "wtfpwn cs kiddie" uber quoteot irtal ala. Ez nem szep dolog toled, igazan nem kene kiforgatni a szavakat.
Semmi humorérzéked, úgy látom  :rolleyes:
Ha már szavak kiforgatása, akkor "bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejû"

Kuroi Tenshi

Quote from: LythisHa önvédelembõl, és bosszúból normális, és elfogadható, akkor nemtudom, hogy miért húzol olyan éles határvonalat a düh-höz.
Önvédelem: sérelem megakadályozása. Bosszú: sérelem célzott megtorlása - arra irányul vissza, aki ezt ellene elkövette. Düh: felgyülemlett sérelmek megtorlás "random gyilkolászás" útján. Már nem nézi azt, hogy ki az, akit megöl, mindegy neki, hogy ártatlan. Pl karneválon ott az a nõ, aki megkérdezte tõle, hogy nem sérült-e meg; erre õt is megöli. Rossz szándékkal közeledett felé? Nem hiszem.
Quote from: LythisAz, hogy a rendõrös-mosolygós részt hozod megint fel példának [...]
Bement, megölt egy családot, és a rendõrség rátalált.
Bocs, csak ez a példa jut eszembe. Meg hát annyira sok nem is került a sorozatba, nem találtam még ezen kívûl jó példát.
A levágott fejet kirakja a ház elé a bejárathoz (legalábbis a fényekbõl és a környezetbõl úgy sejtem, de biztos, hogy valahova ki, látható helyre) a gyerekbiciklire. Dühbõl? Vagy csalinak?
Lehet, hogy még elmenekülhetett volna, mielõtt a rendõrség odaér. Talán. Vagy azt várta, hogy odaérjenek. Na mindegy, már ott vannak.
Elõadja a halálra rémült, síró kislányt.
A rendõrök be is veszik. Nem azt feltételezték, hogy õ a gyilkos. Megkérdezik, hogy merre vannak a félelmetes emberek. Mondhatott volna bármit, nem egy gyereket kezdtek volna egybõl gyanúsítani; ehelyett rámutat, és megöli. Majd mint egy ragadozó, mosolyogva nekiáll a csapdájába esett préda lemészárlásához.
Quote from: LythisAz afrikai hasonlathoz: Az éhezõ kisgyerek lehet h megtenné, ha tudna fegyvert szerezni, Lucynak viszont nem kellett, mert ott voltak a vektorai.
Rendben, de ez feljogosítja arra, hogy válogatás nélkül gyilkoljon?
Quote from: LythisKutyához: nem azért avatkozott be olyan késõn, mert nem akart korábban, hanem azért, mert addig nem tudta hogyan kell használni a vektorait.
Ez valóban lehet. Elõtte csak az álmában tudta elhozni és irányítani õket.

(Meg egy apróság: szerintem inkább 10 lehetett, nem mintha sokat számítana, csak észrevétel. 8 év telt el, és utána már egyetemre mentek, az pedig amennyire tudom Japánban is 18 éves korban van)

Lythis

Quote from: Kuro_TenshiÖnvédelem: sérelem megakadályozása. Bosszú: sérelem célzott megtorlása - arra irányul vissza, aki ezt ellene elkövette. Düh: felgyülemlett sérelmek megtorlás "random gyilkolászás" útján. Már nem nézi azt, hogy ki az, akit megöl, mindegy neki, hogy ártatlan. Pl karneválon ott az a nõ, aki megkérdezte tõle, hogy nem sérült-e meg; erre õt is megöli. Rossz szándékkal közeledett felé? Nem hiszem.
Persze, hogy nem nézi, mert tombol dühében. Amúgy ezt az emberek ugyanígy teszik, amikor pl tárgyakat vágnak a földhöz, vagy nekiállnak a falat püfölni. Lényegében õ is csak csapkodott a karjaival. Szerintem amikor ilyen fiatalon ennyit kell lenyelned, teljesen normális, hogy ennyire nem nézel semmit. Fõéeg h a srác, aki tetszett neki ahzudott - még ha nem is ártó szándékkal. Egyébiránt nemtom hogy voltál e már hasonló helyzetben, de ilyenkor az ember nem azt figyeli, hogy mit ondanak neki, hanem azt, hogy valaki pofázik neki, és nagyvalószínûséggel az jön le, hogy az a bunkó még beléd is köt, nem elég, hogy szar neked anélkül is.  

Quote from: Kuro_TenshiBocs, csak ez a példa jut eszembe. Meg hát annyira sok nem is került a sorozatba, nem találtam még ezen kívûl jó példát.
A levágott fejet kirakja a ház elé a bejárathoz (legalábbis a fényekbõl és a környezetbõl úgy sejtem, de biztos, hogy valahova ki, látható helyre) a gyerekbiciklire. Dühbõl? Vagy csalinak?
Lehet, hogy még elmenekülhetett volna, mielõtt a rendõrség odaér. Talán. Vagy azt várta, hogy odaérjenek. Na mindegy, már ott vannak.
Elõadja a halálra rémült, síró kislányt.
A rendõrök be is veszik. Nem azt feltételezték, hogy õ a gyilkos. Megkérdezik, hogy merre vannak a félelmetes emberek. Mondhatott volna bármit, nem egy gyereket kezdtek volna egybõl gyanúsítani; ehelyett rámutat, és megöli. Majd mint egy ragadozó, mosolyogva nekiáll a csapdájába esett préda lemészárlásához.
A levágott fejet szerintem nem kirakta, hanem kiesett, de ezt valószínüleg csak a készítõk tudják megmondani (egyébként a bicikli kosarában van a fej). Õ akkor ott élt - vagyis gondolom nemrég költözött be. Persze h halálrarémült síró kislány, mert ténylegesen meg van rémülve, és attól tart h bántani fogják. Õ tudja, hogy õ követte ezt el, és ezért nem gondolja, hogy mást fognak gyanusítani. A megölõs rész bedig: nos itt nem volt semmi beteges szadizmus, vagy ilyesmi. Õk voltak számára a félelmetes emberek. Ilyenkor egy gyerek igyekszik szabadulni, ez szerintem normális. Leszedi a katona fejét, a többiek fegyvertfogank rá, innen pedig lényegileg önvédelem.

Quote from: Kuro_TenshiRendben, de ez feljogosítja arra, hogy válogatás nélkül gyilkoljon?
Számára igen. Nem feltétlenül fogja megtenni, mert ez nagyban függ a neveltetésétõl is, illetve, hogy célzottan akarja e kitölteni a haragját. Ha a példádnál maradunk, és feltesszük h van egy fehérek által szétabuzált fekete kisgyerek, aki mondjuk 10 éves kora körül szabadul, és kap egy puskát, akkor szerintem válogatás nélkül bármelyik fehér embert lelõné.

Quote from: Kuro_Tenshi(Meg egy apróság: szerintem inkább 10 lehetett, nem mintha sokat számítana, csak észrevétel. 8 év telt el, és utána már egyetemre mentek, az pedig amennyire tudom Japánban is 18 éves korban van)
Valszeg igazad van. Csak úgy emlékeztem. (lassan ideje újranézni...)

Kuroi Tenshi

Quote from: LythisPersze h halálrarémült síró kislány, mert ténylegesen meg van rémülve, és attól tart h bántani fogják. Õ tudja, hogy õ követte ezt el, és ezért nem gondolja, hogy mást fognak gyanusítani. A megölõs rész bedig: nos itt nem volt semmi beteges szadizmus, vagy ilyesmi. Õk voltak számára a félelmetes emberek. Ilyenkor egy gyerek igyekszik szabadulni, ez szerintem normális. Leszedi a katona fejét, a többiek fegyvertfogank rá, innen pedig lényegileg önvédelem.
Ezt akkor eléggé máshogy látjuk. Szerintem nézd meg mégegyszer, lehetõleg "objektíven, kívülállóként", csak a mozdulatokat sorba véve és elemezve.
Most ezt a részt direkt elõkerestem, és nekem teljesen úgy tûnik, mintha csak egy csapdát állított volna. Nem hinném, hogy leesett a fej és pont beleesett volna a kosárba; de még a fejhez tartozó test is kint volt az ajtó elõtt az emeleti lépcsõ korlátjánál, jól látható helyen. Sohasem sírt, de akkor igen? Utána meg  csak úgy abbahagyta és már mosolygott is?
Ha szabadulni akart volna, megtehette volna (hálósapka volt rajta; nem tudhatták akkor, hogy mire való az a csontkinövés), csak annyit mond, hogy "arra mentek" és már kész is, megúszta volna.
Quote from: Lythislassan ideje újranézni...
Jaja, nekem is asszem már megvan a pénteki program  :)

Lythis

Quote from: Kuro_TenshiEzt akkor eléggé máshogy látjuk. Szerintem nézd meg mégegyszer, lehetõleg "objektíven, kívülállóként", csak a mozdulatokat sorba véve és elemezve.
Jó rendben, megnézem majd megint, amint hazaértem (most sajna rohannom kell). Amúgy igyekeztem úgy szemlélni a sorozatot, viszont szerintem többre mész vele, ha megpróbálod magad beleélni a szereplõ helyzetébe. Akkor valahogy könnyebben érted meg a miérteket - szerintem legalábbis. Kívülállóként csak a mosolygós-gyilkolós kisgyerek látszik, de az ami bennezajlik sokkal kevésbé. Szerintem ez az egyik oka egyébként h sokan nem látnak benne mást értelmetlen vérengzésnél.

Kuroi Tenshi

Quote from: LythisAmúgy igyekeztem úgy szemlélni a sorozatot, viszont szerintem többre mész vele, ha megpróbálod magad beleélni a szereplõ helyzetébe.
Ezt csak a mostani rész kielemzésére értettem, ha nem voltam elég világos ;)
Ja, a nevem is sötét, akkor nem csoda :D

Lothandar

Quote from: Lythissokan nem látnak benne mást értelmetlen vérengzésnél.


:teccik:
Ha SPOILERT irtok akkor igy irjatok:

 SPOILER EZT ITTEN NEHEZ ELOLVASNI TECCIKERTENI? SPOILER

"A Barbárok (1931.) Móricz egyik legkiérleltebb mûvészi teljesítménye. ... Ha van a mûnek társadalomkritikája, akkor az arra vonatkozik, hogy létezhet a XX. század '30-as éveiben olyan része a magyar valóságnak, melyet nem érintett meg a civilizáció."

"Máshogy reagál a vér látványára a cukrász és a rohammentõs."

Kuroi Tenshi

Quote from: Lothandar:teccik:
:3x3: Most megint mi bajod?

Tyrael

Quote from: Kuro_TenshiNem baj, legalább arra is reagáltam valami értelmes vitához valót. Meg +1 post. :D
Nem, épp azt írtam, hogy amikor rájössz, hogy milyen borzalmas, amit Lucy tett, akkor rájösz, hogy milyen borzalmas az emberi természet.
Afrikai egyéb példák:
Ha ilyen helyzetbe kerül bármilyen ember, akkor a kultúra/nevelés alkotta morális gátak leomlanak, és ha lehetõsége van rá, akkor ugyanígy viselkedhet bármelyik ember.
Gondolj bele, még pár éve is elõfordult, hogy repülõgépszerencsétlenség utasai kanibalizmusra folyamodtak a túlélésért.
Ilyen az emberi természet: önzõek vagyunk, bosszúállóak és irigyek.
A állam, közösség család által alkotott morális gátak tartanak vissza az ilyen viselkedéstõl.
Nemtom láttál-e már olyat, hogy gyerekek szórakozásból kínoztak állatokat, stb.
Ez mindenkiben ott van, természeténél fogva.
Csak van aki elnyomja magában, és van aki nem.
Pl. azok akik elfen liedet fikázzák, sztem csak nem tudják elfogadni ezt, mint korképet az emberi természetrõl, és ezért inkább úgy csinálnak, mintha valami beteges pszicho-pornó lenne, amit csak a fogyatékosok néznek.
És ezzel most nem a konkurens fórum adminjára célzok, aki hasonlókat írt.

Tyrael

Fazék

Quote from: TyraelPl. azok akik elfen liedet fikázzák, sztem csak nem tudják elfogadni ezt, mint korképet az emberi természetrõl, és ezért inkább úgy csinálnak, mintha valami beteges pszicho-pornó lenne, amit csak a fogyatékosok néznek.
És ezzel most nem a konkurens fórum adminjára célzok, aki hasonlókat írt.
Az élet borzalmas, az emberek állatok, a világ a megsemmisülés felé vezetõ egyirányú utcában halad, de az EL egy (nagyon) felejtõs anime :) - Már bocsánat, csak nem tudom hogyan fejezzem ki, hogy nem azzal van bajom, amit az EL mondani akar, hanem azzal ahogy mondja, márpedig elég gyengén, csak címszvakban, azokat is dadogva és idõnként még egy viccet is megpróbál beszúrni, de azon is max zavartan lehet mosolyogni. Szerintem :)

Kuroi Tenshi

Quote from: TyraelNem, épp azt írtam, hogy amikor rájössz, hogy milyen borzalmas, amit Lucy tett, akkor rájösz, hogy milyen borzalmas az emberi természet.
Afrikai egyéb példák:
Ha ilyen helyzetbe kerül bármilyen ember, akkor a kultúra/nevelés alkotta morális gátak leomlanak, és ha lehetõsége van rá, akkor ugyanígy viselkedhet bármelyik ember.
Azt már eddig is tudtam meg láttam meg tapasztaltam, hogy milyen borzalmas is tud lenni az emberi természet ;)
Engem viszont nem az ilyen gátak tartottak vissza - hanem az, ha én is úgy viselkedek azokkal, akiket megvetek, akkor én is olyanná válok, mint õk. Ha vernek az fáj, de ha valakit csak úgy verek, az neki is ugyanúgy fáj stb.
Remélem nem azt veszed ki a szavaimból, hogy az EL-et fikáznám - errõl szó sincs, sõt, nekem nagyon is tetszik. Csak ez az egész még mindig abból indult ki, hogy szerintem míg Nyuu aranyos, addig Lucy egy kicsit félelmetes. Én legalábbis félteném az életem mellette ;)

Lythis

Nem tûnik úgy, mintha fikáznád, egyszerûen csak olyan, mintha valahogy ragaszkodnál ahhoz, hogy mindaz, amit Lucy tesz rettenetes, csak azért, mert nem szabad. Rengeteg igazság van abban, amit Tyrael írt, tudniillk nem kell olyan nagyon sok, hogy az emberek levetkõzzék a társadalmi normáikat, vagy félretegyék õket. Példaként a Jég és Fõld között c film. Amikor a csávó levágja a faterját a kötélrõl, hogy õ túlélje. Lényegében kinyírta az apját. Normális esetben szerintem az ember nem nagyon tesz ilyet, ott akkor mégis helyes volt, legyen bármilyen megrázó is.
 Amit viszont én nem értek az az, hogy benned mi váltja/váltaná ki a félelemérzetet Lucy mellett?

Kuroi Tenshi

Quote from: LythisAmit viszont én nem értek az az, hogy benned mi váltja/váltaná ki a félelemérzetet Lucy mellett?
Az, ha olyan kedve volt, válogatás nélkül ölt olyanokat is, akiket nem rossz szándék vezérelt vagy akik semmi rosszat nem okoztak neki.

Fazék

Quote from: LythisAmit viszont én nem értek az az, hogy benned mi váltja/váltaná ki a félelemérzetet Lucy mellett?
Ti most vicceltek? Az ember fél a hatalomtól, fél a kiszámíthatatlantól. Lucy szerintem mindkettõt képviseli. Én azt várom, hogy ti magyarázzátok el, hogy mi alapján mernétek lefolytatni vele egy beszélgetést négyszemközt, "kartávolságban" ? Mernétek hagyni, hogy játsszon a gyereketekkel? DE ÕSZINTÉN! Nem rettegnétek, hogy labilis személyiségébõl kifolyólag egyszercsak mert a gyereked szemtelen volt vele, vagy emberi természetébõl fakadóan mondjuk megkínzott egy bogarat Lucy szeme láttára, és Lucy picit elborulva szintén letépi a gyermeked egyik karját?? Nem félnétek, hogy a kisfiatok mondjuk egyszercsak megüti a húgát, mert egyszerûen ilyenek a gyerekek és elõfordul ilyen köztük, de Lucy erre mondjuk széttépi a húga láttára a fiatokat? Mert én félnék. Az emberek nagyon nagy része féli az ismeretlent. Ne mondjátok nekem, hogy ti nem félnétek tõle, mert akkor vagy túl magabiztosak vagytok, vagy nem szeretitek az életeteket, de egyiket se tartom túl egészségesnek végeredményben. Amit nem tudunk kordában tartani azt el kell pusztítanunk, mert esetleg véget vethet hatalmunknak. Ilyen emberi voltunkból fakadó késztetést, erkölcsi nevelésünknek köszönhetõen, persze tudunk egy bizonyos fokig korlátozni, de ahogy írtátok elõbb vagy utóbb elõjön. Szerintem :)

(Mellesleg ugyanez a probléma, amit ilyen bõszen fejtegettek és dícséritek pl ki van dolgozva az X-Men képregényben is, csak ott minimum 100 hasonló példával áll elõ, és sztem van olyan színvonalasan elõadva a történet, mint az EL-ben... - bocsánat :D)

Lythis

Quote from: FazékTi most vicceltek? Az ember fél a hatalomtól, fél a kiszámíthatatlantól. Lucy szerintem mindkettõt képviseli. Én azt várom, hogy ti magyarázzátok el, hogy mi alapján mernétek lefolytatni vele egy beszélgetést négyszemközt, "kartávolságban" ? Mernétek hagyni, hogy játsszon a gyereketekkel? DE ÕSZINTÉN! Nem rettegnétek, hogy labilis személyiségébõl kifolyólag egyszercsak mert a gyereked szemtelen volt vele, vagy emberi természetébõl fakadóan mondjuk megkínzott egy bogarat Lucy szeme láttára, és Lucy picit elborulva szintén letépi a gyermeked egyik karját?? Nem félnétek, hogy a kisfiatok mondjuk egyszercsak megüti a húgát, mert egyszerûen ilyenek a gyerekek és elõfordul ilyen köztük, de Lucy erre mondjuk széttépi a húga láttára a fiatokat? Mert én félnék. Az emberek nagyon nagy része féli az ismeretlent. Ne mondjátok nekem, hogy ti nem félnétek tõle, mert akkor vagy túl magabiztosak vagytok, vagy nem szeretitek az életeteket, de egyiket se tartom túl egészségesnek végeredményben. Amit nem tudunk kordában tartani azt el kell pusztítanunk, mert esetleg véget vethet hatalmunknak. Ilyen emberi voltunkból fakadó késztetést, erkölcsi nevelésünknek köszönhetõen, persze tudunk egy bizonyos fokig korlátozni, de ahogy írtátok elõbb vagy utóbb elõjön. Szerintem :)

(Mellesleg ugyanez a probléma, amit ilyen bõszen fejtegettek és dícséritek pl ki van dolgozva az X-Men képregényben is, csak ott minimum 100 hasonló példával áll elõ, és sztem van olyan színvonalasan elõadva a történet, mint az EL-ben... - bocsánat :D)


 Hééé! Hogy jönnek ide a nemlétezõ gyerekeim??? :wtf: Nemtudom, hogy félteném e õket, mert fogalmam sincs, hogy milyen az, amikor ragaszkodsz a gyerekeidhez.
 Oks, akkor max ezentúl nem tartasz egészségesnek. Hogy mi alapján azt nemtom, de nem kapnék szívbajt attól, ha beszélnem kéne vele "kartávolságon belül".(Talán azért mert valahogy tudom, hogy milyen lehet neki, vagy gõzöm sincs) Szóval ha ki akar nyírni, akkor úgyis megfog valamit, és hozzámvágja kartávon kívül, úgyhogy lényegileg sztem nem oszt-szoroz, h kívül vagyok e vagy belül. Amúgymeg ha játszani szeretne a - nemlétezõ - gyerekeimmel, akkor felõlem nyugodtan.

 X-men képregényben mondjuk azért volt...hmm...kismillió rész szerintem, ez pedig egy 13 részes sorozat, szóval szerintem nem éppen helytálló párhuzam. Igen, lehet h számodra az EL "címszavas", nemtom, egyéni szociális probléma felteszem. Lehet h jobban bejönne, ha mondjuk 150 részen át nyújtották volna?:haha: Az EL-ben mellékesen sztem valahogy nagyobb volt a kontraszt, mint az X-men-ben.

Fazék

Quote from: LythisHééé! Hogy jönnek ide a nemlétezõ gyerekeim??? :wtf: Nemtudom, hogy félteném e õket, mert fogalmam sincs, hogy milyen az, amikor ragaszkodsz a gyerekeidhez.
 Oks, akkor max ezentúl nem tartasz egészségesnek. Hogy mi alapján azt nemtom, de nem kapnék szívbajt attól, ha beszélnem kéne vele "kartávolságon belül".(Talán azért mert valahogy tudom, hogy milyen lehet neki, vagy gõzöm sincs) Szóval ha ki akar nyírni, akkor úgyis megfog valamit, és hozzámvágja kartávon kívül, úgyhogy lényegileg sztem nem oszt-szoroz, h kívül vagyok e vagy belül. Amúgymeg ha játszani szeretne a - nemlétezõ - gyerekeimmel, akkor felõlem nyugodtan.
Látom megragadtad a lényegét a mondanivalómnak... :rolleyes:
1. gyerek helyett képzelj bárkit akit szeretsz ebben az életben (nem hiszem, hogy ne lenne valaki...)
2. mint ahogy korábban is írtam, nem akarok egy bolygón se lenni vele. a "kartávolság" kifejezés képletes (és talán egy kicsit poénkodó) akart lenni... de talán tényleg félreérthetõ voltam. bocsánat :)
3. könnyen lehet, ha tényleg létezne és tényleg segíteni kéne rajta, akkor én is hajlandó lennék vele beszélni, hajlandó lennék tanítani toleranciára (pont én? haha :)) satöbbi, de nem tudom megtagadni ösztönömet, hogy "féltem a tyúksz*ros életemet" ha megfeszítem magam se. idõvel vszleg meg tudnám szokni, ha látnám, hogy tényleg hallgat a szép szóra, esetleges dührohamai is kevesebb halállal járnak, vagy csak nyomorék lesz tõlük az ember, de én a sorozatbeli viselkedése alapján, ahogy Kuro_Tenshi is írta tartanék tõle és nem érezném magam biztonságban, csak jó hosszú megszokási idõ után esetleg.
Quote from: Lythis...Lehet h jobban bejönne, ha mondjuk 150 részen át nyújtották volna?:haha: Az EL-ben mellékesen sztem valahogy nagyobb volt a kontraszt, mint az X-men-ben.
Nem jönne be jobban, ha 150 részen keresztül adják elõ ugyanezt. Nekem a megvalósítási színvonallal van gondom. Engem egy percre se tudtak meggyõzni ilyen kartonlap karakterekkel a helyzet komolyságáról. Teljesen erõtlen és unalmas, borzasztóan elnyúúúúújtott volt az egész sorozat elõadásmódja. Számomra legalábbis. De mint látható a társaság nagyobbik részének a készítõk szándéka szerint "átjöttek" az érzések a sorozatból, szóval tessék nyugodtan lesajnálni engem, hogy ilyen "valós" érzelmekre képtelen ember vagyok... :)

Lythis

Quote from: FazékLátom megragadtad a lényegét a mondanivalómnak... :rolleyes:
1. gyerek helyett képzelj bárkit akit szeretsz ebben az életben (nem hiszem, hogy ne lenne valaki...)
2. mint ahogy korábban is írtam, nem akarok egy bolygón se lenni vele. a "kartávolság" kifejezés képletes (és talán egy kicsit poénkodó) akart lenni... de talán tényleg félreérthetõ voltam. bocsánat :)
3. könnyen lehet, ha tényleg létezne és tényleg segíteni kéne rajta, akkor én is hajlandó lennék vele beszélni, hajlandó lennék tanítani toleranciára (pont én? haha :)) satöbbi, de nem tudom megtagadni ösztönömet, hogy "féltem a tyúksz*ros életemet" ha megfeszítem magam se. idõvel vszleg meg tudnám szokni, ha látnám, hogy tényleg hallgat a szép szóra, esetleges dührohamai is kevesebb halállal járnak, vagy csak nyomorék lesz tõlük az ember, de én a sorozatbeli viselkedése alapján, ahogy Kuro_Tenshi is írta tartanék tõle és nem érezném magam biztonságban, csak jó hosszú megszokási idõ után esetleg.
Persze h megragadtam. Nincsenek is gyerekeim, de te már elémvetíted, hogy egy szép, aranyos kedves szarvacskás lány majd jól megcsonkítgatja õket a vektoraival...
 Figy engem érdekel, hogy mit miért lát úgy ahogy, hogy mit érzett amikor ezt és ezt tette, ilyesmik. Ha segíteni kéne neki, akkor bármikor szívesen, de egyébként is szívesen beszélnék vele. Nem csak azért, hogy segítsek rajta, hanem azért mert valahol érdekel, mint ember.(max megöl... naés, puff... majd jól összeállok megint, mint Alucard:D)
Quote from: FazékNem jönne be jobban, ha 150 részen keresztül adják elõ ugyanezt. Nekem a megvalósítási színvonallal van gondom. Engem egy percre se tudtak meggyõzni ilyen kartonlap karakterekkel a helyzet komolyságáról. Teljesen erõtlen és unalmas, borzasztóan elnyúúúúújtott volt az egész sorozat elõadásmódja. Számomra legalábbis. De mint látható a társaság nagyobbik részének a készítõk szándéka szerint "átjöttek" az érzések a sorozatból, szóval tessék nyugodtan lesajnálni engem, hogy ilyen "valós" érzelmekre képtelen ember vagyok... :)
A 150 részt természetesen úgy értettem, hogy akkor rendesen csinálnak jellemet mindenkinek - bár szerintem így is van benne de ez más kérdés - és rendesen fejtik ki a storyt.
 LESAJNÁLLAK FAZÉK!!!! (mindezt menndörgõ hangon, és közben villámok cikáznak a hirtelen befelhõsödött égen) Most komolyan... nekem tetszik, neked nem.. ÉS?!?! Szerinted ez maga után vonja azt is, hogy akkor lesajnállak emiatt? Azért mert nekem tetszik, és szerintem nagyon jó, nem feltétlenül kell, hogy másnak is ez legyen a véleménye.

Lothandar

#203
Pusztulj fazek, menthetetlen bun hogy nem tetszik az Elfen Lied, ezert most kivivtad magad ellen haragunkat!


Just kidding, teljesen normalis hogy nem mindenkinek tetszik minden, altalaban a gond az indoklassal van es az arroganciaval, most nem rad gondolok es nem is itten akarkire hanem az emberekre altalaban. Meg a "na most megmondom neked"-re. Nem kell nekem megmondani, tessek szepen ervelni. Kiveszett a tolerancia.


Az a baj hogy altalaban sokan azzal ervelnek Lucy ellen hogy "hat teged is kinyirna, vagy gyereked mit szolnal?"

Meg kell erteni hogy nem Lucy adottsagai vannak eloterben a tortenetben hanem hogy mi zajlik le a lelkeben amig oda kerul, ahova. Minden egyes erzelem amit jelkepez teljesen realis. (kis segitsegkepp megjegyzem hogy az ilyen "es ha teged..." szolamok gyakran ott futnak zsakutcaba hogy ilyen a valosagban nem tortenik.) A thread gazdi uzenetet olvasva lattam hogy kifogasolta (kulturaltan es nem kopkodve!) Lucy viselkedesnormajat a koratol fuggoen. Van benne valami, de szerintem o sose volt az az atlagos "kislany". Tovabba minel kevesebb szeretetet kap valaki, annal hamarabb kenytelen felnoni (lelkileg ugyebar, testi fejlodes nem szokott gyorsulni hoho es ennek altalaban a vegeredmenye sem tul pozitiv). Higgyetek el, igyvan :) Peldanak allitanam a tablahoz: A mi mocsok tetu szeretetlen vilagunk. ;)

Ez az alkotoi szabadsag, ha en azt akarom hogy a hosom/antihosom elkepzelhetetlen erovel rendelkezo psziches tamadasokkal rendelkezzen, akkor megrajzolom.

Amint azt mar felettebb hosszu es unalmas postjaimban elozoleg kifejtettem, nem ezt kell eloterbe helyezni. Matrixban sem azt nezted hogy hu mennyit lonek es hu de szepen pattognak a toltenyhuvelyek a padlon. Felteve hogy eredeti angol nyelven nezed mert a magyar szinkron termeszetesen butyuta akciofilmet csinalt belole :D. Egyebkent a Matrix is egy jo pelda arra hogy ahol sokat lonek/olnek/robbantanak ott nem feltetlenul ez a gondolat vege, neha (sajnos, csak neha) ennel melyebbre kivan vinni minket egy adott mualkotas.
Ha egy kicsit is belegondolsz. Nem tudom akkor..

Edes Anna= elvetemult rablogyilkos? :D
Neo= Rendorgyilkos terrorista (minden rendor akit megolt artatlan volt, nem beszelve az epuletbe zuhano helikopterrol. Eselyuk sem volt ellene, ebben hasonlit valamire ;>. Artatlan emberek meszarlasa mert utban voltak. )

Folytatnam a listat de mar megint olyan hosszu es unalmas lesz a post hogy orulok ha a fele brigad vegigolvassa; )

Most pedig lehet kovezni.

:p
Ha SPOILERT irtok akkor igy irjatok:

 SPOILER EZT ITTEN NEHEZ ELOLVASNI TECCIKERTENI? SPOILER

"A Barbárok (1931.) Móricz egyik legkiérleltebb mûvészi teljesítménye. ... Ha van a mûnek társadalomkritikája, akkor az arra vonatkozik, hogy létezhet a XX. század '30-as éveiben olyan része a magyar valóságnak, melyet nem érintett meg a civilizáció."

"Máshogy reagál a vér látványára a cukrász és a rohammentõs."

Fazék

#204
jól van na :) csak nehezemre esik feldolgozni, hogy valakinek ez lehet a kedvence... és hogy ennyi embernek és 10/10-es. Szóval persze van úgy, hogy (és ez természetes, hogy) jelentõsen eltér a véleményem más emberekével szemben, de nem szokott ilyen mértékben, és ha mégis, akkor is látom hogy miért tetszik nekik, és nekem miért nem, de ennél a sorozatnál akárhány színvonalas pozitív értékelést olvastam, még úgy is nagyon nehéz megértenem, hogy mitõl lehet ENNYI ember kedvence... :confused: Szóval pusztán kúltúrsokként éltem meg a dolgot, oszt nehezen esek túl rajta :haha:

szerk: ugyebár korábban írtam róla egy bõvebb értékelést már, kifejtegettem mi a gondom vele, le is tárgyaltuk, de annyira fura, hogy értelmes emberek, ennyire kiválónak találják ezt a sorozatot. (Ajjajj, lehet hogy nem vagyok értelmes ) Ennyire másként látják, mint én. És pont azt emelik ki legfõbb erényének, amit én legnagyobb gyengeségének éreztem. Eleinte azt hiszem nekem is tetszett a sorozat, illetve láttam, hogy ebbõl akár egész jó is kisülhet, de ahogy haladt elõre a történet egyre inkább elkeseredtem és már csak azért néztem végig végül, hogy tudjam jogosan kritizálni a sorozatot. :) De hát tényleg különbözõek vagyunk, ez van. :)

Chronos

Animenfo-n kitörölték mindenkinek a szavazatát, aki nem adott min. 8/10-et az Elfen Liednek... (vagy ha találtok rosszabb értékelést, akkor azt hamarosan törlik)
Errõl mi a véleményetek?

Anidb-n nem törölték ki, ezért nincs benne a top 10-ben...

Egyébként az EL-rõl kb. hasonló képpen vélekedek mint Fazék...

És mint mondtam nem fogok se postot törölni, se bannolni csak azért mert nekem más a véleményem... (még mielõtt valaki "rémtörténeteket" kezdene terjeszteni)

CHRONOS

Pikkon

Miféle anime ez?
Még nem ismerem, film, vagy sorozat?
és érdemes megnézni?
Narutoooh!!!  -  Sasukeeee!!!

Lythis

Quote from: PikkonMiféle anime ez?
Még nem ismerem, film, vagy sorozat?
és érdemes megnézni?
Ez olyan... fúúú, figy.. ez olyan anime, ami sokaknak tetszik, és sokaknak nem. Szerintem könnyen találsz róla értékelést, de valahol mindegyik kicsit elfogult. Szerintem elkezded megnézni - vonatkoztass el a vérengzéstõl az elején - és megnézel pár részt, és eldöntöd, hogy neked tetszik e vagy sem.
 Amúgy sorozat. 13 rész, szal nem is olyan hosszú.

Necrid^

Quote from: ChronosEgyébként az EL-rõl kb. hasonló képpen vélekedek mint Fazék...

És mint mondtam nem fogok se postot törölni, se bannolni csak azért mert nekem más a véleményem... (még mielõtt valaki "rémtörténeteket" kezdene terjeszteni)

CHRONOS
Izlések és pofonok.. nem mondanám hogy nem jól sikerült de sem a legjobb. láttam már jóbbat.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Kuroi Tenshi

Quote from: ChronosAnimenfo-n kitörölték mindenkinek a szavazatát, aki nem adott min. 8/10-et az Elfen Liednek... (vagy ha találtok rosszabb értékelést, akkor azt hamarosan törlik)
Errõl mi a véleményetek?
Kb ennyi:  :eeek:  :3x3:  :rolleyes:
Szóval, erre mit mondjak? Valaki nagyon elfogult, és nem viseli el, ha más véleményekkel szembesül; hogy a saját igazát bizonyítsa, megsemmisíti az ellenvéleményeket. Elég gyerekes... mint egy rossz diktátor