Main Menu

Elfen Lied

Started by Dragon, 2005-05-15, 12:33:42

Previous topic - Next topic

Értékeld az Elfen Lied-et:

(1) [Elégtelen!] Borzalmas volt, a mûfaj szégyene.
11 (6.3%)
(2) [Elégséges.] Azért nem a legrosszabb, de nem ajánlanám.
11 (6.3%)
(3) [Közepes.] Nem is értem miért ilyen szélsõségesek a vélemények róla.
15 (8.5%)
(4) [Jó.] Tetszett, de azért van ennél jobb is.
80 (45.5%)
(5) [Kitûnõ!] A legjobb, amit valaha láttam.
59 (33.5%)

Total Members Voted: 175

Lythis

Az azéret sztem is kicsit túlzás, hogy minden 8 alatti értékelést törölnek... mármint szal ez már olyan, mint amit a kommunikáció tanárom tolt, amikor megnézette velünk a Legyek Ura c extraszutyok filmet...
 utána közölte, hogy "EZ EGY OLYAN FILM, AMINEK MINDENKINEK TETSZENIE KELL!!" szal én meg néztem, h "wtf??? ez egy kommunikáció tanár?"
 Szerintem is nagyon jó anime, de nem mondom azt, hogy mindenki más köteles így értékelni.... :ejj:

Tyrael

Quote from: FazékAz élet borzalmas, az emberek állatok, a világ a megsemmisülés felé vezetõ egyirányú utcában halad, de az EL egy (nagyon) felejtõs anime :) - Már bocsánat, csak nem tudom hogyan fejezzem ki, hogy nem azzal van bajom, amit az EL mondani akar, hanem azzal ahogy mondja, márpedig elég gyengén, csak címszvakban, azokat is dadogva és idõnként még egy viccet is megpróbál beszúrni, de azon is max zavartan lehet mosolyogni. Szerintem :)
én is átlagos animének tekintem, nem is ezt próbáltam tagadni.
hanem azt, hogy csak fanservice, és nincs semmi mondanivalója a csonkoláson, és meztelenkedésen kívül!
mert ez szerintem nem igaz.

Tyrael

Kuroi Tenshi

#212
Legszebb anime lányok topicból (mááár megint... vagyis... mééég mindig...)

Quote from: LothandarA set of principles establishing different provisions for one group than another; also, specifically, allowing men more sexual freedom than women. For example, She complained that her father had a double standard—her brothers were allowed to date, but she was not, even though she was older.

Tudod nem tul jo szo szerint forditani ahogy tetted ugyhogy segitek,

Neked szabad egy mu alapjan a velemenyedet nem oszto emberek fejehez vagnod lehetetlen dolgokat (ezt tetted, habar ha tenyleg nem te mondtad a gyerekmegolos vektoros szerintemet akkor oke, de megis a valosaggal jottel. auto, nem tetszik a pofaja [wtf] ), nekem viszont nem szabad rokonszenveznem vele miszerint is az erzelmei nagyon is emberiek. Te azt mondod csak a kepzeletemben letezik, dehat ha ezt igy tudod akkor mire fol mondhatsz te olyan hasonlatokat hogy hat ha "ez meg az tortenik" ? :)


Kicsit morcosan reagalsz ahogy meg lett emlitve es altalaban ez nem tul jo dolog. Nem tamadlak, egyszeruen nem ertek veled egyet es ha erre a reakcio "na most jol feltetelezem hogy lothandar x y es z!" akkor az bizony aggressziv visszavalaszolas.
Ember, nyugodjálmárle ;)
reméltem most már egy ideje abbahagytad, de úgy látszik mégse.

Olvasd végig elõlrõl, figyelmesen, objektíven - Az Elfen Lied topicban 157-es posttól.
Utána vesd össze avval, amit te vágsz a fejemhez.
Na és most ezután szónokolj nekem a kettõs mércérõl.
Pl mit okoskodok itt, én nem érthetem.
Mondtam én, hogy értem? Azt írtam, hogy átérzem egy kicsit a helyzetét.
Kiragadsz egy rossz példát a teljes gondolatmenetbõl, máshogy állítod be, amit mondtam.
Ezután én is kiragadok tõled egy vicces részt. És még utána te vádolsz engem avval, hogy kiforgatom a szavaidat (nem is, szó szerint ezt írtad. Minek írtad akkor le? :p ). Fel se tûnik neked az utalásom utána erre "bagoly mondja verébnek"
Most meg az, hogy kettõs mércével mérek.
Hab a tortán! :D  :lul: Más szemében a szálkát, sajátjában a gerendát... se.

Abszolút nem a lényegét ragadtad meg annak, amiket írtam. Gyenge példa volt a merdzsós beismerem, de bocs, négy óra alvás és több unalmas óra közti lyukasórában nem jutott jobb eszembe, mint a kint dudáló gyökér merdzsós. Amikor hazaértem, írtam egy jobb példát.
Közben azt mondod, nem értem meg, mit mondasz. De, értem. Itt inkább te nem érted.

Most konkrétan, milyen lehetetlen dolgokat vágtam a fejedhez? Mint már mondtam, nem én jöttem a "és mi lenne, ha a te gyerekeidet ölné meg" résszel sem. Ennek ellenére teljesen meg tudom érteni Fazék érvét is, és hogy te evvel jössz, és nem érted meg, az csak a te elfogultságod bizonyítja.

Ezt a "képzeletedben létezik"et úgy látszik megint másképp értelmeztük. Én így szántam: csak a képzeletedben/gondolataidban létezik, nem kell ezen összevesznünk; ezután hagytam is a témát. De látom te kötöd az ebet a karóhoz, még most se akarod abbahagyni.

Lehet, hogy egy kicsit morcosan reagálok. De arra nem gondoltál, hogy talán te postoltál olyanokat és olyan modorban, hogy attól lettem morcos?  :rolleyes:

Ennyi.
Különben pont olyan vagy, mint az anyám. Ha egyszer beindul, akkor nem áll le egy jó ideig, és amikor már azt hinné az ember, hogy most már abbahagyta, akkor folytatja tovább :D nem baj, már hozzászoktam.

Soy

Szorakoztam kicsit a 2 lilium endinggel (noi-ferfi valtozat), es osszekevertem a kettot :

Lilium_-_extended_version_by_soy

-----------------
~ACT 12.0~


" Neither Happiness          
            Nor Sadness             
            is Ever               
                 Permanent "  
-----------------


Lothandar

Quote from: Kuro_Tenshi[snip since it's a bit long]


Te meg olyan mint az en edesanyam, "akkor is az enyemazutolsoszodeakkoris".


Ennek ellenere nagyon szeretem :haha:
Ha SPOILERT irtok akkor igy irjatok:

 SPOILER EZT ITTEN NEHEZ ELOLVASNI TECCIKERTENI? SPOILER

"A Barbárok (1931.) Móricz egyik legkiérleltebb mûvészi teljesítménye. ... Ha van a mûnek társadalomkritikája, akkor az arra vonatkozik, hogy létezhet a XX. század '30-as éveiben olyan része a magyar valóságnak, melyet nem érintett meg a civilizáció."

"Máshogy reagál a vér látványára a cukrász és a rohammentõs."

Pr3d4k1ng

Quote from: SoySzorakoztam kicsit a 2 lilium endinggel (noi-ferfi valtozat), es osszekevertem a kettot :

Lilium_-_extended_version_by_soy

Vmi gond van mert nálam nem találja.

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

HVp213

#216
Quote from: PredakingVmi gond van mert nálam nem találja.
jobb klikk mentés más néven! ;)

edit: El is felejtettem Nekem is tetszik a mixed változat! :jee:
"Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes, tőle óvakodjatok! Aki tud, de nem tudja, hogy tud. Az bölcs, tőle tanuljatok. Aki nem tud és tudja, hogy nem tud. Az okos, őt tanítsátok! Aki nem tud és úgy tudja, hogy tud. Ő a hülye őt hagyjátok!"

Pr3d4k1ng

Thx most már megvan.

Gratulálok nekem nagyon tetszik :appl:

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Rin

Quote from: SoySzorakoztam kicsit a 2 lilium endinggel...
Grat! Egy ideje már kerestem, hátha megtalálom a kettõt együtt, de aztán feladtam... Tök jó lett!:jee:

Soy

koszonom a feedbackeket ^_^

-----------------
~ACT 12.0~


" Neither Happiness          
            Nor Sadness             
            is Ever               
                 Permanent "  
-----------------


Necrid^

Quote from: SoySzorakoztam kicsit a 2 lilium endinggel (noi-ferfi valtozat), es osszekevertem a kettot :

Lilium_-_extended_version_by_soy
:jee: :jee: :jee:
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

L.Mole

Megnéztem a sorozatot, és véleményt alkottam. Szerintem az Elfen Lied tipikusan a magányos pasik animéje. Nagy szemû édes mangalányok gyilkolják a jónépet, mert a gonosz világ folyton bántja õket. Persze, hogy az ember fia elfantáziálgat azon, hogy a karjába veszi, elnyeri a szeretetét, hazaviszi, és attól kezdve a lány õt, és csakis õt szeretni fogja.
Én közepesre értékeltem, mert az egyetlen ami kiemeli a nagy átlagból, az nekem nem a szívemre hatott, hanem a gyomromra. / Sokkolni akar, de csak érzéketlenné tesz / A Kawaii és a Brutális stílus keverésével pedig úgy vagyok, mint egyszeri ember az édes-savanyú szósszal: Most döntsék már el, hogy édes vagy savanyú.

Ramiz

#222
Quote from: L.MoleMegnéztem a sorozatot, és véleményt alkottam. Szerintem az Elfen Lied tipikusan a magányos pasik animéje. Nagy szemű édes mangalányok gyilkolják a jónépet, mert a gonosz világ folyton bántja őket. Persze, hogy az ember fia elfantáziálgat azon, hogy a karjába veszi, elnyeri a szeretetét, hazaviszi, és attól kezdve a lány őt, és csakis őt szeretni fogja.
Én közepesre értékeltem, mert az egyetlen ami kiemeli a nagy átlagból, az nekem nem a szívemre hatott, hanem a gyomromra. / Sokkolni akar, de csak érzéketlenné tesz / A Kawaii és a Brutális stílus keverésével pedig úgy vagyok, mint egyszeri ember az édes-savanyú szósszal: Most döntsék már el, hogy édes vagy savanyú.
Rövid, de tökéletes összefoglalás és értelmes vélemény, amely egyúttal feltárta az EL gyökerét - riszpekt! :D Egyébként a kawai+brutál mindig is az eltúlzott romantikus (mint stílusirányzat) keverékekre emlékeztetett, meg az amcsi akciófilmekre (ott meg azt keverték, hogy ő milyen hős és jófiú és macsó és törődik a családjával, aztán kiirt 100 ellenséget válogatott brutális módszerekkel). Mindig úgy éreztem, hogy annyira "kilóg a lóláb", hogy ez csak annak tetszhet, aki mindent megesznek, vagy akit tényleg nem zavar, hogy csak úgy össze vannak téve ezek az olcsón jó dolgok.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fazék

Hol voltatok ti, amikor engem elevenen szédszedtek a sorozat kritizálásáért :3x3:
amúgy L.Mole nagyon jól összefoglaltad :) :jee:

Yakumo

Szerintem: Azért ilyen a "vita" az Elfen Lied körül, mert (SZTEM) egy olyan anime, amire nincs két egyforma vélemény. Mindenki mást nemszeret/szeret benne. Mást lát/nemlát benne. De az tuti, hogy egy szélsõséges anime.
L.Mole értékelése tényleg tetszik. Jó ez a magányos pasi megközelítés. Ez eddig eszembe sem jutott. :3x3:  Annak ellenére is jó,hogy nekem teljesen más az elképzelésem. Ezen is látszik mennyire különbözõek a vélemények és sokrétegûek;) Písz!

Ramiz

Quote from: FazékHol voltatok ti, amikor engem elevenen szédszedtek a sorozat kritizálásáért :3x3:
Meghagytuk neked a piszkos munkát, cimbora. :) Egyébként látszik, hogy ez a sorozat az agresszív embereknek tetszik a legjobban. Mint a Berserk. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Lazzaret

Én bevallom hogy nem birtam végignézni a filmet. Így nem tudom mi lett a vége, de teljesen lesokkolt. Csak az elsõ 4 részt láttam de elég volt. Még mindig nem birok miatta nyugton aludni:D.

Viszont szeretnék valakit megkérni persze csakis privátban, hogy leírná hogy mi is van a 4.-ik rész utántól, hátha felkészülten végig tudom nézni.


www.arkangyalok.uw.hu

Kuroi Tenshi

Quote from: RamizEgyébként a kawai+brutál mindig is az eltúlzott romantikus (mint stílusirányzat) keverékekre emlékeztetett, meg az amcsi akciófilmekre

Mindig úgy éreztem, hogy annyira "kilóg a lóláb", hogy ez csak annak tetszhet, aki mindent megesznek, vagy akit tényleg nem zavar, hogy csak úgy össze vannak téve ezek az olcsón jó dolgok.
Na ez azért túlzás. :rolleyes:
Több van ebben egyszerû "kawai+brutál"-nál. amcsi akciófilmekkel meg azért ne süllyeszd egy szintre, ha lehet :morci:
Nem csak olcsón jó dolgok vannak összedobálva benne. Szépen végig van vezetve. Képet ad az emberi természet sötét oldaláról, és a jellemrajz, jellemfejlõdés, önvívódás része sem elhanyagolható.

Sz'tem nem csak a magányos pasik animéje - esetleg az antiszoc, kiközösített embereké is. :p Meg azoké, akik néha szembesülnek és elgondolkoznak az emberi természet oldalán.

Lothandar

#228
Quote from: RamizMeghagytuk neked a piszkos munkát, cimbora. :) Egyébként látszik, hogy ez a sorozat az agresszív embereknek tetszik a legjobban. Mint a Berserk. :)

Nem tudom mire gondolsz de nekem nincs sorozat ami a "legjobban" tetszene, ami nem tetszik azt nem is nagyon jegyzem meg /mentem el.

Mindennek megvan a mondandoja, ennek is van, ezert nagyon tudom ertekelni.

Addon: Ki is van fejtve miert + egy terjedelmes vita is talalhato ami szinten szeretek mert lehet ellenervelni + latom a muvet masok szemszogebol is.
Ha SPOILERT irtok akkor igy irjatok:

 SPOILER EZT ITTEN NEHEZ ELOLVASNI TECCIKERTENI? SPOILER

"A Barbárok (1931.) Móricz egyik legkiérleltebb mûvészi teljesítménye. ... Ha van a mûnek társadalomkritikája, akkor az arra vonatkozik, hogy létezhet a XX. század '30-as éveiben olyan része a magyar valóságnak, melyet nem érintett meg a civilizáció."

"Máshogy reagál a vér látványára a cukrász és a rohammentõs."

Lythis

Quote from: L.MoleMegnéztem a sorozatot, és véleményt alkottam. Szerintem az Elfen Lied tipikusan a magányos pasik animéje. Nagy szemû édes mangalányok gyilkolják a jónépet, mert a gonosz világ folyton bántja õket. Persze, hogy az ember fia elfantáziálgat azon, hogy a karjába veszi, elnyeri a szeretetét, hazaviszi, és attól kezdve a lány õt, és csakis õt szeretni fogja.
Én közepesre értékeltem, mert az egyetlen ami kiemeli a nagy átlagból, az nekem nem a szívemre hatott, hanem a gyomromra. / Sokkolni akar, de csak érzéketlenné tesz / A Kawaii és a Brutális stílus keverésével pedig úgy vagyok, mint egyszeri ember az édes-savanyú szósszal: Most döntsék már el, hogy édes vagy savanyú.
Érdekes megközelítés.
Nemtom, ez a hazaviszem dolog nekem nem nagyon fordult meg a fejemben. Szerintem sokkalinkább a fájdalomról szól, és a szenvedésrõl, és a személyes küzdelmekrõl, meg azokról, amiket Kuro_Tenshi említ. Amikor elõször láttam, akkor engem ledöbbentett, hogy mennyíre mûvészien ábrázolják benne a kirekesztettséget, és az önmagát egy gyûlölködõ világgal szemben megadni nem hajlandó ember (jelen esetben diclonius) harcát. Számomra ez valamilyen szinten példaértékûleg hatott.
 Nekem nem volt bajom azzal sem, hogy vérengzés volt benne. Szerintem nem annyira a sokkolás, hanem sokkalinkább az érzékeltetés kedvéért voltak benne azok a jelenetek (ha tényleg a brutalitásra mentek volna, akkor sokkalta naturaistább/realisztikusabb módon is ábrázolhatták volna ezeket, ugyanakkor nem tették). Ezek voltak a tehetetlen düh, és a túláradó harag és sértettség képi kivetülései.
 Kawaii és brutális stílus keverése: nemtom, hogy van e még ebben a "mûfajban" anime, én csak ezt láttam eddig. Viszont az édes-savanyú szószban pont az a jó, hogy mindkettõ egyszerre, ugyanakkor egyiksem:D

Yakumo

Quote from: Kuro_TenshiTöbb van ebben egyszerû "kawai+brutál"-nál. amcsi akciófilmekkel meg azért ne süllyeszd egy szintre, ha lehet :morci:
Nem csak olcsón jó dolgok vannak összedobálva benne. Szépen végig van vezetve. Képet ad az emberi természet sötét oldaláról, és a jellemrajz, jellemfejlõdés, önvívódás része sem elhanyagolható.

Sz'tem nem csak a magányos pasik animéje - esetleg az antiszoc, kiközösített embereké is. :p Meg azoké, akik néha szembesülnek és elgondolkoznak az emberi természet oldalán.
Quote from: LothandarMindennek megvan a mondandoja, ennek is van, ezert nagyon tudom ertekelni.

Addon: Ki is van fejtve miert + egy terjedelmes vita is talalhato ami szinten szeretek mert lehet ellenervelni + latom a muvet masok szemszogebol is.
Egyetértek veletek. Én is hasonló mondanivalót látok mögötte. :zen:

Yakumo

Lythis szintén: :zen: :tezsvir:

Lothandar

Ha az Elfen Lied a "nezma milyen aranyos lanyok hentelik itt a nepet" es a "dejo lenne ha az en egyetlenem lenne" (wtf?) stilust kovetne akkor inkabb Hentai lenne. Habar ilyet meg nem lattam hentaiban de ami keveset neztem azok nem a gondolatra akarnak hatni hanem valami masra. Ami nem baj, de ne keverjuk bele ebbe az EL-t, ennel azert egy kicsit bonyolultabb.
Ha SPOILERT irtok akkor igy irjatok:

 SPOILER EZT ITTEN NEHEZ ELOLVASNI TECCIKERTENI? SPOILER

"A Barbárok (1931.) Móricz egyik legkiérleltebb mûvészi teljesítménye. ... Ha van a mûnek társadalomkritikája, akkor az arra vonatkozik, hogy létezhet a XX. század '30-as éveiben olyan része a magyar valóságnak, melyet nem érintett meg a civilizáció."

"Máshogy reagál a vér látványára a cukrász és a rohammentõs."

Fazék

Quote from: LothandarAmi nem baj, de ne keverjuk bele ebbe az EL-t, ennel azert egy kicsit bonyolultabb.
Nekem pont ez a bajom az Elfen Lied-del, hogy sztem márpedig semmivel sem bonyolultabb. :) Persze örülök, hogy ti ennyire élveztétek a sorozatot, de teljesen olyan érzésem van, hogy egy kicsit túl sokat képzeltek bele. :) De az is lehet, hogy csak én túl keveset, de errõl nagyon nehéz lenne meggyõzni engem, bocsi :D

Yakumo

Quote from: FazékNekem pont ez a bajom az Elfen Lied-del, hogy sztem márpedig semmivel sem bonyolultabb. :) Persze örülök, hogy ti ennyire élveztétek a sorozatot, de teljesen olyan érzésem van, hogy egy kicsit túl sokat képzeltek bele. :) De az is lehet, hogy csak én túl keveset, de errõl nagyon nehéz lenne meggyõzni engem, bocsi :D
Sztem (remélem) senki nem akar téged meggyõzni. Ez a te véleményed és kész. (tiszteletben tartom)
Csakhát akik szeretik az EL-ot, néha túlreagálják, hogy "ennekmérnemtetszik és még hangoztatja is" "megkritizálja".
Én nem fogom. Elfogadom L.Mole véleményét és a tiédet is, meg azokét, akiknek nem tetszik/nem látnak benne többet. Pedig én látok. Lehet,hogy 3. szem?:3x3: ;) Valaki vagy beleérez ezekbe a dolgokba vagy nem. Ennyi. "Mindenki másképp csinálja" ;)
L&P :zen:

Ramiz

Quote from: FazékNekem pont ez a bajom az Elfen Lied-del, hogy sztem márpedig semmivel sem bonyolultabb. :) Persze örülök, hogy ti ennyire élveztétek a sorozatot, de teljesen olyan érzésem van, hogy egy kicsit túl sokat képzeltek bele. :) De az is lehet, hogy csak én túl keveset, de errõl nagyon nehéz lenne meggyõzni engem, bocsi :D
Kinek mennyire bonyolult gondolatokra van szüksége...
A nagyon erõs, kissé stilizált érzések általában éppen hogy nem filozófikus mélységû gondolatokat szoktak rejteni...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kuroi Tenshi

Quote from: FazékNekem pont ez a bajom az Elfen Lied-del, hogy sztem márpedig semmivel sem bonyolultabb. :)
Azért ennél bonyolultabb, de tény, hogy nincs túlbonyolítva. De ez nem is afféle túlbonyolítandó történet, sõt, nem is ez volt az anime célja.
Egy dokumentumfilmben sem filozofálnak, csak szépen megvzsgálják a témát, átnézik elejétõl végéig, de a feldolgozást már rádbízzák.
Témák:
Embertelenség, kiközösítés -> embertelenség, kegyetlenség
Lucy hányattatásai, kialakuló embergyûlölete, vívódása, majd õrülete, ahogy megadja magát a gyilkos ösztöneinek és felgyülemlett gyûlöletének; utána pedig lelki vívódás, bûntudat, önmarcangolás. Aztán a végére (a történet jelenére) még egy kis skizofrénia is
Ott van még a többi szereplõ is: Kouta, Nana, Mayu, Yura (vagy hogy hívták?), Kurama, Mariko, stb.
Mindegyik szereplõnek megvan a maga hányattatott sorsa, és súlyos kérdésekkel, nehéz helyzetekkel szembesülnek.
Szerintem ennyi. Tehát nem csak annyi. :p
Love, Peace and Death metal :)

Lothandar

#237
Quote from: Kuro_TenshiAzért ennél bonyolultabb, de tény, hogy nincs túlbonyolítva. De ez nem is afféle túlbonyolítandó történet, sőt, nem is ez volt az anime célja.
Egy dokumentumfilmben sem filozofálnak, csak szépen megvzsgálják a témát, átnézik elejétől végéig, de a feldolgozást már rádbízzák.
Témák:
Embertelenség, kiközösítés -> embertelenség, kegyetlenség
Lucy hányattatásai, kialakuló embergyűlölete, vívódása, majd őrülete, ahogy megadja magát a gyilkos ösztöneinek és felgyülemlett gyűlöletének; utána pedig lelki vívódás, bűntudat, önmarcangolás. Aztán a végére (a történet jelenére) még egy kis skizofrénia is
Ott van még a többi szereplő is: Kouta, Nana, Mayu, Yura (vagy hogy hívták?), Kurama, Mariko, stb.
Mindegyik szereplőnek megvan a maga hányattatott sorsa, és súlyos kérdésekkel, nehéz helyzetekkel szembesülnek.
Szerintem ennyi. Tehát nem csak annyi. :p
Love, Peace and Death metal :)


Olyan okosakat tudsz te is irni, de komolyan

Quote from: FazékNekem pont ez a bajom az Elfen Lied-del, hogy sztem márpedig semmivel sem bonyolultabb. :) Persze örülök, hogy ti ennyire élveztétek a sorozatot, de teljesen olyan érzésem van, hogy egy kicsit túl sokat képzeltek bele. :) De az is lehet, hogy csak én túl keveset, de erről nagyon nehéz lenne meggyőzni engem, bocsi :D

Egyebkent barmilyen meglepo nem vagyok antiszocialis (van 4 nagyon jo baratom, 16 evestol az 50 evesig [kevesnek tunik? nem az ;] vagy embergyulolo de (errol mar irtam pont ebben a topicban azt hiszem) ez ha tetszik ha nem ez a mu sajnos nagyon valos problemat vazol fel.

Tekintsunk el a fanservicetol, semmi sem tokeletes, igen, tudom sok van benne, de engem nagyon meginditott hogy az emberek a vegso hur elpattanasaig nem kepesek rajonni hogy mekkora szemetladak. Velem is ezt muveltek altalanos iskola 5-8. osztalyban. Gyengebb voltam mint ok, es kihasznaltak, ennyi. Sok negativ dolog szemelyesen erintett engem is amit elmeselt az EL. Otthon sem volt minden rendben az indulatos csaladfo miatt. (Mondjuk itt nem csak gyulolet koszontott :D nem felreerteni!)

Nem akarlak meggyozni mert nem szokasom de vagy nem figyeltel elegge vagy a sok fanservice miatt nem latod hogy nem hentai sekelysegu gondolatmenettel allunk szemben.
Ha SPOILERT irtok akkor igy irjatok:

 SPOILER EZT ITTEN NEHEZ ELOLVASNI TECCIKERTENI? SPOILER

"A Barbárok (1931.) Móricz egyik legkiérleltebb mûvészi teljesítménye. ... Ha van a mûnek társadalomkritikája, akkor az arra vonatkozik, hogy létezhet a XX. század '30-as éveiben olyan része a magyar valóságnak, melyet nem érintett meg a civilizáció."

"Máshogy reagál a vér látványára a cukrász és a rohammentõs."

Ready2

Quote from: L.MoleMegnéztem a sorozatot, és véleményt alkottam. Szerintem az Elfen Lied tipikusan a magányos pasik animéje. Nagy szemû édes mangalányok gyilkolják a jónépet, mert a gonosz világ folyton bántja õket. Persze, hogy az ember fia elfantáziálgat azon, hogy a karjába veszi, elnyeri a szeretetét, hazaviszi, és attól kezdve a lány õt, és csakis õt szeretni fogja.
Én közepesre értékeltem, mert az egyetlen ami kiemeli a nagy átlagból, az nekem nem a szívemre hatott, hanem a gyomromra. / Sokkolni akar, de csak érzéketlenné tesz / A Kawaii és a Brutális stílus keverésével pedig úgy vagyok, mint egyszeri ember az édes-savanyú szósszal: Most döntsék már el, hogy édes vagy savanyú.

az elso bekezdeseddel abszolut nemertek egyet, a masodikkal pedig abszolut igen :)

Ready2

Quote from: LazzaretÉn bevallom hogy nem birtam végignézni a filmet. Így nem tudom mi lett a vége, de teljesen lesokkolt. Csak az elsõ 4 részt láttam de elég volt. Még mindig nem birok miatta nyugton aludni:D.

Viszont szeretnék valakit megkérni persze csakis privátban, hogy leírná hogy mi is van a 4.-ik rész utántól, hátha felkészülten végig tudom nézni.

deha minden "poent" lelovunk benne, akkor mi marad az animebol, amiert erdemes megnezni? :)