Main Menu

Elfen Lied

Started by Dragon, 2005-05-15, 12:33:42

Previous topic - Next topic

Értékeld az Elfen Lied-et:

(1) [Elégtelen!] Borzalmas volt, a mûfaj szégyene.
11 (6.3%)
(2) [Elégséges.] Azért nem a legrosszabb, de nem ajánlanám.
11 (6.3%)
(3) [Közepes.] Nem is értem miért ilyen szélsõségesek a vélemények róla.
15 (8.5%)
(4) [Jó.] Tetszett, de azért van ennél jobb is.
80 (45.5%)
(5) [Kitûnõ!] A legjobb, amit valaha láttam.
59 (33.5%)

Total Members Voted: 175

Lazzaret

Csak azért kell hogy végig tudjam nézni. Mert igy nincs gyomrom és elég pihent agyam hogy feldolgozzam azt a megrázó élményt amit nyujtana a film. A 4.dik részben ahogy a kiscsajjal bánik Lucy az nekem túl sok volt.


www.arkangyalok.uw.hu

Lothandar

#241
Quote from: LazzaretCsak azért kell hogy végig tudjam nézni. Mert igy nincs gyomrom és elég pihent agyam hogy feldolgozzam azt a megrázó élményt amit nyujtana a film. A 4.dik részben ahogy a kiscsajjal bánik Lucy az nekem túl sok volt.

Nem akart o ugy banni vele de vissza akarta vinni es kenytelen volt harcba szallni vele. Biztos halal vagy szettepem a fajtarsamat aki oket szolgalja? Nem nehez valasztas, egyebkent Nana nem halt meg.

Ezt nem lehet anelkul nezni hogy ertsed a sztorit, en ekkorra mar kepben voltam hogy mi, miert is tortenik, anelkul ez valoban tul sok lehet mert nagyon reszletesen ki van dolgozva a "szettepem a fajtarsamat" :].

A valosag egyebkent megrazobb. Sorolhatnam a ket dzsipre kotott feher ferfi esetet Indiaban (tobol szakadt ki a jobb karja) vagy a leitatott orosz muzsik (sp) fejenek levagasa egy kessel mikozben o teljesen erzeketlenul es tehetetlenul turi. Esetleg a sok snuff video amikor ritualisan kivegeznek valakit a kamera elott vagy az iraqi kisgyerek akinek a hatan taposva kotottek hatra a kis kezeit a katonak, mint valami levagasra varo allatet. A "kedvencem" amikor egy lakotelepi hazat bombaztak szet amerikai katonak es kozben rohogve orjongtek "SEE YOU IN HELL IRAQ, SEE YOU IN FUCKING HELL HAHA - Man that was awesome! Those fucking bitches hah" Ezeket nem azert tettek mert szemet volt veluk a vilag egesz eletukben :D Netan onvedelembol. No igen, ki mit lat, ezek sajnos nem "politically correct" felvetelek ugyhogy az atlagember nem talalkozhat veluk a tv-ben. Netan elgondolkodna azon hogy jol csinalunk e mindent? Avagy megyunk visszafele? Errol eszembe is jutott egy idezet : "Máshogy reagál a vér látványára a cukrász és a rohammentős" :D

Ebredni !
Ha SPOILERT irtok akkor igy irjatok:

 SPOILER EZT ITTEN NEHEZ ELOLVASNI TECCIKERTENI? SPOILER

"A Barbárok (1931.) Móricz egyik legkiérleltebb mûvészi teljesítménye. ... Ha van a mûnek társadalomkritikája, akkor az arra vonatkozik, hogy létezhet a XX. század '30-as éveiben olyan része a magyar valóságnak, melyet nem érintett meg a civilizáció."

"Máshogy reagál a vér látványára a cukrász és a rohammentõs."

Rune

Quote from: SoySzorakoztam kicsit a 2 lilium endinggel (noi-ferfi valtozat), es osszekevertem a kettot :

Lilium_-_extended_version_by_soy
Király:jee:
Be is került az O.S.T. meg az extended DarkJedi Edition mellé:lazza:
"That is Not Dead Which Can Eternal Lie... And With Strange Aeons Even Death May Die." - H.P. Lovecraft

Dreamcleaver

Na még annó láttam az elsõ részt, ami alapján azon kívül, hogy véres nem tudom megítélni a minõségét. A postokból meg sokféle véleményt látok, úgyhogy ideje ezt megszemlélnem saját szemeimel. Amúgy is régen töltöttem már az FTP-rõl. :)

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Lythis

Quote from: RamizKinek mennyire bonyolult gondolatokra van szüksége...
A nagyon erõs, kissé stilizált érzések általában éppen hogy nem filozófikus mélységû gondolatokat szoktak rejteni...
Erre most csak annyit tudok mondani, hogy Avalon...

 Egyébiránt nem értem, hogy miért kell annyit csámcsogni a mindenféle filozófikus mondanivalón. Ez mindenkinek mást jelent, van aki lát benne ilyet, más meg nem. Az ellentábor azzal jön, hogy sekélyes-sablonos karakterek, meg semmilyen story, és vérengzéstömeg. Nekem itt csak az nem tiszta, hogy ezek miért teszik annyira elviselhetetlenné mások szemében - fõleg úgy, hogy az említett hátrányokban bõvelkedõ Hellsing közkedvencnek számít? A kontraszt miatt, hogy abban nincsenek kawaii lányok szarvakkal?
 De ha már itt megy az eszmecsere amiatt is, hogy mennyire jó a mûfajon belül, meg ilyenek, akkor valaki plz szánjon már meg, és világosítson fel, hogy mégis milyen mûfaj, mert ahány értékelés, annyi besorolás...


 Lothandar: A harcot Lucy kezdte, õ ütött elsõnek. Megmondta Nana-nak, hogy menjen el, vagy ha az útjába áll megöli. És szerintem a széttépésre sem volt feltétlenül rákényszerülve....

Fazék

Quote from: LythisEgyébiránt nem értem, hogy miért kell annyit csámcsogni a mindenféle filozófikus mondanivalón. Ez mindenkinek mást jelent, van aki lát benne ilyet, más meg nem. Az ellentábor azzal jön, hogy sekélyes-sablonos karakterek, meg semmilyen story, és vérengzéstömeg. Nekem itt csak az nem tiszta, hogy ezek miért teszik annyira elviselhetetlenné mások szemében - fõleg úgy, hogy az említett hátrányokban bõvelkedõ Hellsing közkedvencnek számít?
hehe, nem nyert. se Ramiz, se én nem vagyunk oda a Hellsing animeért :D

Lythis

Quote from: Fazékhehe, nem nyert. se Ramiz, se én nem vagyunk oda a Hellsing animeért :D
Itt nem célzottan rólatok volt szó, hanem nagyáltalánosságban mindenkirõl. (akinek nem inge, nem veszi magára természetesen). Nekem úgy tûnt/tûnik, hogy ugyanezeket a hibákért a Hellsing egyáltalán nincs - vagy nincs ekkora mértékben - elmarasztalva.

Fazék

Quote from: LythisItt nem célzottan rólatok volt szó, hanem nagyáltalánosságban mindenkirõl. (akinek nem inge, nem veszi magára természetesen). Nekem úgy tûnt/tûnik, hogy ugyanezeket a hibákért a Hellsing egyáltalán nincs - vagy nincs ekkora mértékben - elmarasztalva.
De hisz jóember! Mirõl beszél? Az Elfen Lied-nek (én úgy látom) sokkal nagyobb rajongói tábora van a mai ifjak körében, mint amennyi a Hellsingnek sok év alatt összejött...

és ami népszerû, arra a kritikusok is jobban rámennek. hol itt az ok a meglepõdésre? :confused:

Lothandar

#248
Quote from: LythisItt nem célzottan rólatok volt szó, hanem nagyáltalánosságban mindenkiről. (akinek nem inge, nem veszi magára természetesen). Nekem úgy tűnt/tűnik, hogy ugyanezeket a hibákért a Hellsing egyáltalán nincs - vagy nincs ekkora mértékben - elmarasztalva.

Hehe igaz, van is itt valaki aki a hellsingert majd megbolondul EL-t meg jol bedobta a lekvarba :D. (Annak ellenere hogy a hellsing sehol sincs moralis tanulsag teren az EL-hez kepest, viszont az EL joval durvabb. Nyilvanos kivegzesemet kesleltetni probalvan nem is utalok senkire, maradjunk annyiban hogy senki es mindenki :D)

Quote from: FazékDe hisz jóember! Miről beszél? Az Elfen Lied-nek (én úgy látom) sokkal nagyobb rajongói tábora van a mai ifjak körében, mint amennyi a Hellsingnek sok év alatt összejött...

és ami népszerű, arra a kritikusok is jobban rámennek. hol itt az ok a meglepődésre? :confused:

Meg jo hogy nem az ifjaknak szol a tortenet (ha ifjak alatt az elo es kozeptiniket erted :> . Mast szur le belole a 14 eves es a 20 eves.

Valoban, jobban ramennek a kritikusok, koztuk a "médiageci tipusú ember" (c)tomcat. Olyan reviewokat olvastam hogy par mondat utan rajottem hogy az iro:

1. Fantaziaval egyaltalan nem rendelkezik
2. Nem nezte vegig a sorozatot (ez altalaban az egyes pontbol kovetkezik)
3. Megrogzott vadliberalis pacifista. merhogy majd az EL-tol kezd mindenki gyilkolni/nemi eroszakot elkovetni/gyulolkodni/kinozni embertarsait/allattarsait hisz "arra uszit" :> (en pont az ellenkezojet szurtem le belole, affene a hiba biztos az "en" keszulekemben van :>)
4. Hamis tenyeket kozol az animekrol altalaban (szeretik keverni a hentaival. EL peldaul sok helyen "contains scenes of brutal gore [COLOR="Red"]and sexual violence[/COLOR]" )

Azt nem vitatom hogy nem gyereknek valo de ez nem azt jelenti hogy hamis tenyeket terjeszthetunk rola. Merthogy riporterek vagyunk es vegre talaltunk egy animet ami nem "politically correct"
Ha SPOILERT irtok akkor igy irjatok:

 SPOILER EZT ITTEN NEHEZ ELOLVASNI TECCIKERTENI? SPOILER

"A Barbárok (1931.) Móricz egyik legkiérleltebb mûvészi teljesítménye. ... Ha van a mûnek társadalomkritikája, akkor az arra vonatkozik, hogy létezhet a XX. század '30-as éveiben olyan része a magyar valóságnak, melyet nem érintett meg a civilizáció."

"Máshogy reagál a vér látványára a cukrász és a rohammentõs."

Fazék

#249
Quote from: LothandarMeg jo hogy nem az ifjaknak szol a tortenet ...
bocsi, de a pontjaid szimplán viccesek.
1. aha... valószínű, csak az hiányzik az emberekből, hogy ezt a sorozatot megértsék :haha:
2. te minden vackot végignézel, amiből megnézel 2-3 részt, és utána nem is írsz róluk egy rossz szót se?
3. pont annak a korosztálynak a kritikáját emeled ki, amelyiket reklamáltad, hogy abból a korosztályból nem is kerülhetnek ki az EL igazi rajongói, mert nem is érthetik :haha:
4. nem tényleges anime-néző véleményét kritizálod, ismét olyan részét ragadod meg a kritikusoknak, akiket könnyű a földbe döngölni...

ezt a sorozatot én végignéztem, és sehol sem érzem, hogy ez a sorozat megérdemelne egy ilyen védést, teljesen középszerű kivitelezésével. az érzelmek, amikről olyan terjengősen tudtok beszélni, a legkevésbé se jönnek át az animén, pontosabban, sejti az ember, hogy ezt akarták elérni, de mindez kimerül a hatásvadászat és gyenge próbálkozás szintjén. a sorozat értelmetlen. emberi brutalitás, kegyetlenség, úúúú hát ilyenek is vannak a világban? óóó igen és erre rá is kell mutatni, mert az életbe nem vesszük észre máskülönben. ja persze...  na most sztem ez a sorozat a mintapéldája annak, hogyan nem lehet meggyőzni erről az embereket. halálos unalomba fullad az összes jelenet, az emberből semmilyen érzelmet nem vált ki (max értetlenséget vagy undort a sok vér miatt) és felvont szemöldökkel gondolkodik utána, hogy most ezen nekem tényleg meg kéne hatódnom? bocsi, de tényleg nem tudlak titeket komolyan venni, hogy ebből az animéből bármilyen komoly mondanivalót ki tudtatok vonni, illetve mély érzelmeket keltett bennetek. ezt tudjuk be az én hiányosságomnak. lehet hogy halott vagyok belül, franc tudja
ha a fantáziátlanság azt jelenti, hogy egy sivár, totálisan klisékre épülő sorozatba nem képzelem bele, hogy ez most igenis itt fontos a vér, most igenis fontos, hogy átérezzem ezeknek a kartonpapír figuráknak a valóságot tökéletesen nélkülöző reakcióikat, hát akkor legyen, beismerem, hogy fantázia nélküli ember vagyok. még mielőtt jönnétek, hogy valamit nem értek a sorozatból, nem esett le ez vagy az, megnyugtatlak titeket, hogy vszleg több kritikát olvastam erről a sorozatról, hogy megértsem az emberek reakcióját rá, mint bármelyikőtök, ez most nagyképűen hangozhatott, de nem tartom lehetetlennek. és én itt most ki is szállnék a vitából, mert sztem már így is túl sokszor hangoztattam a negatív véleményemet és sajnos úgyse jutunk előrébb. ez az Elfen Lied topic-ja és ugyan azért van hogy megvitassuk a sorozatot, de nem azért, hogy szídjuk a másik felét a társaságnak, hogy hogy képes szeretni/nem szeretni ezt a sorozatot. én elnézést kérek, hogy ennyire nem megértő vagyok veletek szemben, vannak dolgok, amik mellett nehezebben megyek el, és sajnos ez egy ilyen téma, mert továbbra is megvagyok győződve róla, hogy ez szimplán egy divatjelenség, ami nagyon jó pillanatban talált el, egy bizonyos anime-néző réteget és szeretnék rájönni az okára (mert az nyílvánvalónak tűnik számomra, hogy józan megítéléssel ez egy simán középszerű sorozat). (bár még mindig jobb erről, mint a politikáról vitatkozni :)) szóval peace, love & understanding és én itt ki is szállok végleg ebből a topic-ból, mert minek zavarjalak titeket fölöslegesen tovább :)

mellesleg javaslom a nagy védőknek a figyelmébe milyen undorító vélemény-cenzúrázások folynak ezzel a sorozattal kapcsolatosan egyes oldalakon (ld. Chronos pár korábbi hozzászólásában említ pár ilyen esetet, ha jól emlékszem). tényleg inkább az olyan embereknek adtok igazat, aki nekem mondjuk kitörölné az egész szövegemet, csak azért mert szöges ellentétben áll az övével és mert megteheti? szerencsére ti nem tennétek ilyet, de sztem érdemes elgondolkodni egy kicsit ezen a témán és, hogy egyesek elküldik az összes sorozatot kritizálót melegebb éghajlatra csak azért a hibákért, amit a sorozat rajongótáborának jelentős része ugyanúgy elkövet...

Ramiz

Zoli, add fel, aki érti, érti, aki nem, az nem ért egyet. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Lythis

Lothandar: Fazéknak igaza van, egy eszmecserének nem arról kéne szólnia, hogy megmondjuk, hogy a másik mekkora egy buggyant fantáziátlan barom, csakmert nem tetszik neki az, ami nekünk. Szóval ez a nem rendelkezik fantáziával dolog sztem kicsit erõs. Ha más kultúrált tud lenni, akkor mi miért nem? Miért van, hogy nem magasztaltam agyon a Mai-HiME-t, és mégsem lettem le agyatlanozva?

 Fazék (bár valszeg nem olvasod, de mindegy): Erre a terjengõs érzelmes dologra csak annyit, hogy mindenkinek mást jelent, ahogy már annyiszor mondták nagyon sokan. Nem jelenti azt, hogy egy az egybe tartalmaz ilyen meg olyan érzelmeket, egyszerûen csak valamilyen szinten érzékelteti ezeket - legalábbis szerintem. Ha nagyban minden érzelmet kifejeznének egy anime-ban az olyan csöpögõs unalmas vaceráj lenne, hogy sztem senki sem lenne képes végignézni - és itt most nem csak az EL-et értem.
 A sorozat értelmetlen: neked az, másnak nem. Viszont ha tényleg értelmetlen lenne, akkor szerintem nem tetszene ennyi embernek - habár ki tudja, hogy ki miért szereti. Lehet h valakinek azért tetszik, "me' csajok meg vér va' benne geca" - nos az ilyennek csak gratulálni tudok. Ugyanakkor fenntartom, hogy nem lenne ilyen sok rajongója, ha értelmetlen lenne.
 Hatásvadászat, brutalitás: mondj egy olyan anime-ot amiben harc is van és ezekközül mindkettõt nélkülözi. Nem kell meghatódnod ezektõl meg semmi. Ha úgy fogod fel, hogy meg kéne, akkor az szerintem már régen rosz - max ezt lehet betudni a hiányosságodnak.
 Nem tudsz komolyan venni? Van ilyen, nagy ügy. Malkáv:D
 Vérrel kapcs: Ki mondta, hogy azt kéne látnod, hogy bárhol is fontos? Ha kitesznek magukért, szerintem meg lehetett volna csinálni simán mindenféle vérengzés nélkül is. Hogy gusztustalan? - hát istenem. Van akit zavar a vér, van akit nem, ez van. Ez ellen nem nagyon van mit tenni.
 Valótlan reakciók: nemtom, szerintem senki sem volt még sûrûn ilyesmi szitációkban, mint mondjuk Lucy, úgyhogy én ezt nem tartom fogódzónak. Nyílván egy empatikusabb ember elítéli, hogy embereket tép szét, akinek meg éppen baja van a világgal, talán még éppenséggel kevesli is a leölt emberek számát.
 Kritikás dolog: Azért értesz benne mindent nagyon frankón, és vagy mindennel képben, mert elolvastad kismillió ember véleményét? Jó, ok, tudom, h nem így értetted, de a mondatból ez jött le -muszály kötekedni L&P:D. Én is átrágtam magam rengeteg fórumon, meg mittoménhány kritikán, összegzésen, és véleményezésen. Hogy miért? Mert kíváncsi voltam, hogy mások mit tartanak benne jónak, vagy rosznak, illetve h õk mit emelnek ki belõle a kritikáikban. Hát nemtom. Nekem a kritikák elég egysíkuak voltak ahogy az öszegzések/ajánlók is. sztem megcsinálta kb 2-3 ember, a többi meg ezekbõl copy-paste elte össze a többit. A kreatívabbak írtak hozzá kb még egy sort. Persze a népnek nem is kellett ennél több.
 Lehet h divatjelenség, naés? kb a GitS is az, sõt ez még jóópár anime-ról elmondható szerintem. De megynyugtatásképpen, engem az sem zavarna, ha mindenhol csak 8-as alatti értékelést kaphatna, mert nem azért tetszik, mert x rewiev, meg fórum azt mondta róla, hogy hûdeha. Kritikát, meg ilyesmit is csak azután olvastam, hogy láttam a sorozatot (magáról a sorozatról egy amv-bõl szereztem tudomást amúgy, amire zene alapján kerestem rá, és a címe miatt azthittem, h valami fantasy anime - de ez mellékes. csak azt elkerülendõ írtam ide, hogy valaki elkezdjen azzal jönni, hogy pedig biztos valami fórumon olvastam róla, és azért néztem meg). Habár ki tudja, lehet hogy így is egy divathullám áldozata vagyok....

 Cenzúrához: Ha te is viszaolvasol, akkor láthatod, hogy ezt mi is elítéltük rendesen, nem csak te. Aki meg ezt a dolgot elfogadhatónak tartja, annak ezentúl kincskeresõ kisködmön OVA kell legyen a kedvenc anime-ja. Viccet félretéve: ez egy szánalmas húzás, szánalmas emberek részérõl - szerintem.

 Egyébként ha már szóbajött a mindent vágok a sorozattal kapcsolatban téma: engem egy dolog foglalkoztat attól kezdve, hogy elõször láttam, éspedig: az a fémsisak mi a francnak volt Lucy fején? Mármint szolgált az bármi célt azonkívül, hogy így még vasálarcos feelingje is volt? (meg hogy a játékban van egy kari, aki tud azzal is csapkodni?)

Fazék

Lythis elolvastam és tiszteletben tartom a véleményedet, köszönöm a válaszodat :)

Lothandar

#253
Quote from: LythisLothandar: Fazéknak igaza van, egy eszmecserének nem arról kéne szólnia, hogy megmondjuk, hogy a másik mekkora egy buggyant fantáziátlan barom, csakmert nem tetszik neki az, ami nekünk. Szóval ez a nem rendelkezik fantáziával dolog sztem kicsit erős. Ha más kultúrált tud lenni, akkor mi miért nem? Miért van, hogy nem magasztaltam agyon a Mai-HiME-t, és mégsem lettem le agyatlanozva?


En nem is fazekot kritizaltam annak ellenere hogy most en vagyok a seggfej hanem azokat akik nem nezik vegig a sorozatot es irnak rola egy rossz hangvetelu cikket.

Ha nem nezem vegig akkor max azt irom le hogy nem volt gusztusom vegignezni.

Fazek ha akarod, tekinthetsz nevetsegesnek, de en meg a new york times irojat tartom nevetsegesnek. Ebben maradhatunk.

Lehet felreerthetoen fogalmaztam, de nekem nem az a bajom hogy valakinek nem tetszik hanem az hogy hazugsagokat ir rola.

Nem kellett volna 2 oldalas reget irnod rola hogy szerinted mekkora szar, tudom hogy neked nem tetszik, nem is neked szolt amit irtam.

Megmaradok lurkernek azt hiszem :D
Ha SPOILERT irtok akkor igy irjatok:

 SPOILER EZT ITTEN NEHEZ ELOLVASNI TECCIKERTENI? SPOILER

"A Barbárok (1931.) Móricz egyik legkiérleltebb mûvészi teljesítménye. ... Ha van a mûnek társadalomkritikája, akkor az arra vonatkozik, hogy létezhet a XX. század '30-as éveiben olyan része a magyar valóságnak, melyet nem érintett meg a civilizáció."

"Máshogy reagál a vér látványára a cukrász és a rohammentõs."

Chronos

Teljesen egyetértek Fazékkal még mindig...:jee:

A véleményem még továbbra is az, hogy ízlések és pofonok...

Volt már egy csomó játék, zene, anime, stb... amire mindenki azt mondta hogy rossz, mégis ezek közül kerültek ki számomra kitûnõ alkotások, amiket ha hiszek az értékeléseknek soha sem próbáltam volna ki...

Én már régóta nem hiszek az értékeléseknek, rengetegszer átvágtak már, úgyhogy az illyen animenfo, anidb számomra fölösleg...

Anidb-n és Animenfo-n is volt már olyan nagyon sokszor, hogy még ki sem jött az anime 1.része, de már volt 40 db 10-es értékelés...

Csak ennyit akartam mondani...

CHRONOS

Kraivan

Már vicces ami itt megy.

Az emberek egymás torkának esnek, mert nem azonos az ízlésük.

A nagy lényeg tényleg az, hogy midennki más, ezért más dolog ragadja meg.

Nekem az Elfen Lied tetszett, és sok olyan dolgot mutat fel, ami megegyezik a világszemléletemmel. Igen, mizantrópikus vagyok :__devil: , és szeretem a fordított szituációs dolgokat, amire ha az ember rájön, akkor belátja h igaz.
Mert uygebár az Elfern Lied-ben mindenki szörnynek tekinti a kis mutánsainkat, holott azért lettek szörnyek, mert az emberek szörnyen bántak velük. A végén meg kiderül hogy Lucy volt az, aki igazán emberi, és a vendéglõ emberi társaságát leszámítva midenn ember kegyetlen, és szörnyû.

Nade minek szaporítsam a szavakat. Nekem tetszett, és ajánlani fogom az erõs idegzetûeknek, illetve azoknak akiket rátermettnek tartok rá, mert ugyebár mint az sok-sok hozzászólás után kiderül, van aki nem tudja feldolgozni a El történetét, miszerint az élet nem habostorta, "igen, vannak ekkora állat emberek is", "a gyerekek tényleg tudnak ilyen kegyetlenek lenni", "vannak perverz pedofil nevelõszülõk" (spec ismertem is olyat akinek az apja olyan volt), stb...

Az is igaz, hogy csak az tud igazán vélemyényt alkotni aki végig is nézi. Mert az elsõ 4 rész semmitmondó. Ebben a mûben az elején meglátjuk milyen kegyetlenek a dicluinusok, középtájt megismerjük szereplõink múltjait (és h ki miélrt kegyetlen), végefelé meg kdeirül, hogy kinek mi küzé egymáshoz, majd végkifejlett nyitott véggel.

De már megint hosszas iromány kezd kikerekedni abból a mondandómból, h aki lát benne vmi az örüljön neki, aki meg nem, az lássa be, h ez nem az õ mûfaja.

Ramiz

#256
Quote from: KraivanMár vicces ami itt megy. Az emberek egymás torkának esnek, mert nem azonos az ízlésük.
Szerencsére itt nem ez megy, mert mindenki megfelelően kulturált.

Quote from: KraivanA végén meg kiderül hogy Lucy volt az, aki igazán emberi, és a vendéglő emberi társaságát leszámítva midenn ember kegyetlen, és szörnyű.
Hmm... lehet, hogy ki akarták hozni, de nem biztos, hogy mindenkinek ez "derül ki"...

Quote from: Kraivanmert ugyebár mint az sok-sok hozzászólás után kiderül, van aki nem tudja feldolgozni a El történetét, miszerint az élet nem habostorta, "igen, vannak ekkora állat emberek is", "a gyerekek tényleg tudnak ilyen kegyetlenek lenni", "vannak perverz pedofil nevelőszülők" (spec ismertem is olyat akinek az apja olyan volt), stb...
Hiába szuggesztálod az "ugyebár"-ral, szerintem nem derült ki - de legalábbis nekem semmiképpen nem -, hogy akinek nem tetszett az EL, az nem tudta feldolgozni. Sőt, ezt meglehetősen sértő véleménynek tartom. Attól, hogy szörnyűségek megesnek a világban, ha filmre viszik, még nem kell szeretni.

Nem példa, isten ments, csak eszembe jutott: a Brazíliában forgatott "guro" pornóért sem sokan lelkesednek (amikor a nőket nemcsak megerőszakolják, szét is szedik a kamera előtt, igazából), és nem azért, mert nem tudják feldolgozni, hanem mert undorító. Elképzelhető, hogy valakinek ne tetsszen valami, mert nem látja bele a művészi értéket vagy a magvas gondolatokat a nagyon is látványos és olcsó, sokkoló fogásokkal megtűzdelt filmekbe. "Nem példa" vége. ;)

Quote from: KraivanAz is igaz, hogy csak az tud igazán vélemyényt alkotni aki végig is nézi.
Biztos nem arra gondoltál, hogy feltételezed, azok közül, akik eddig itt hosszasan vitatkoztak, véleményt-mondtak az EL-ről, van, aki nem látta végig, és ezt nem mondta el, de félreérthető ez a fogalmazásmód.

Quote from: KraivanDe már megint hosszas iromány kezd kikerekedni abból a mondandómból, h aki lát benne vmi az örüljön neki, aki meg nem, az lássa be, h ez nem az ő műfaja.
Tehát ha valaki nem ért egyet veled, akkor benne van a hiba. Elegáns. :tezsvir:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kuroi Tenshi

Quote from: KraivanA végén meg kiderül hogy Lucy volt az, aki igazán emberi, és a vendéglõ emberi társaságát leszámítva midenn ember kegyetlen, és szörnyû.
Ez azért túlzás ;) Inkább úgy mondanám, hogy Lucyban a történtek ellenére kezd megjelenni az emberiesség.
Voltak kegyetlen emberek is benne, de nem mindenki volt az. Az áldozatok között is volt sok ártatlan.

Quote from: RamizTehát ha valaki nem ért egyet veled, akkor benne van a hiba. Elegáns.
Ehhez már egy adag képzelõerõ kell ezt belelátni, én valahogy nem így értelmeztem :p

Ramiz

Quote from: Kuro_TenshiEhhez már egy adag képzelõerõ kell ezt belelátni, én valahogy nem így értelmeztem :p
A "lássa be, hogy ez nem az õ mûfaja" az EL-re vonatkozott, nem? Vagy az õ stílusára? Nem hinném.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kuroi Tenshi

Quote from: RamizA "lássa be, hogy ez nem az õ mûfaja" az EL-re vonatkozott, nem? Vagy az õ stílusára? Nem hinném.
Hogy jön ide az, hogy másban van a hiba? :3x3:
Ha tetszik, nézd, ha nem, akkor ne nézd - nekem kb ennyinek tûnt ;)

Yakumo

Quote from: FazékLythis elolvastam és tiszteletben tartom a véleményedet, köszönöm a válaszodat :)
Na ez szép volt. :hail: :zen:

Kraivan

QuoteSzerencsére itt nem ez megy, mert mindenki megfelelõen kulturált.
Fel kell villantani a végleteket. Amennyiben mégis megtörténne, akkor valaki nagyon rosszul értelmezett dolgokat.

Ez az EL-re is igaz. Nagyon sok véglet van benne, és nem arra sugall, hogy "igen, csináld te is ezt!:__devil: ", hanem arra hogy "ilyen szörnyûség is létezHET, ne tartozz közéjük".

Sok-sok beszélgetés után már ilyen értelmet is kap az EL. De ez bármelyik mûre igaz. Szerintem ha maga az alkotó belenézne eme témába, akkor röhögne, hogy már mi midnen bele lett magyarázva ebbe a 13 részbe. Szerintem 99%-ban ami le lett írva, meg se fordult a fejében. Az a biztos, hogy egy oylan mûvet alkotott ami felkavarja az embereket. Kit jól, kit rosszul.

QuoteTehát ha valaki nem ért egyet veled, akkor benne van a hiba. Elegáns.
Ez is egyfajta értelmezése a dolgoknak, bár Tenshi értelmezése közelebb áll ahhoz, amit mondani szerettem volna.

Lt. Simoan Blarke

most látom csak, hogy van ilyen topic. szerintem EL-anyázást a legrosszabb/legjobb animék helyett inkább itt folytassuk. (csak ötlet :D:D)
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Member

Szerintem ne háborúzzunk tovább, Blarke, habár szerintem az például az elsõ részben kicsavart fejû részeg (?) csaj nem volt önvédelem. Nameg vektorok vs. kézifegyverek nem igazán tekinthetõ azonos súlycsoportnak. Habár nem láttam túl sokat belõle, vannak benne jó dolgok is (no lám :)):
1. Jó a kontraszt a cuki grafika és a "B-kategóriás 70-es évekbeli horrorfilmeket" idézõ vértenger között.
2. Végre valaki egy non-hentai animében normálisan rajzol melleket! (Szerintem csak ebben meg a Ranmában volt ilyen)

Lt. Simoan Blarke

Quote from: MemberSzerintem ne háborúzzunk tovább, Blarke, habár szerintem az például az elsõ részben kicsavart fejû részeg (?) csaj nem volt önvédelem. Nameg vektorok vs. kézifegyverek nem igazán tekinthetõ azonos súlycsoportnak. Habár nem láttam túl sokat belõle, vannak benne jó dolgok is (no lám :)):
1. Jó a kontraszt a cuki grafika és a "B-kategóriás 70-es évekbeli horrorfilmeket" idézõ vértenger között.
2. Végre valaki egy non-hentai animében normálisan rajzol melleket! (Szerintem csak ebben meg a Ranmában volt ilyen)
a kiscsaj csak béna. és ott Lucy már pszichopata.
kontraszt: a romantikus - szenvedõs szeretem-de-ez-az-idióta-nem-ért-semmit (baka, baka, baka) és a vértenger között nekem jobban beütött.
mellek: Elfen Liedben több dolog is kapcsolódik hozzájuk, tehát jól meg kellett õket csinálni.
és én nem háborúzok. :)
jaés vektorok vs kézifegyver: hát, nézd végig az animét, és rájössz, hogy igenis tekinthetõ azonos súlycsoportnak (az már kérdés, hogy AP lõszer kell)
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Kuroi Tenshi

Quote from: MemberHabár nem láttam túl sokat belõle,
Hát akkor még korai itt véleményt alkotnod róla, nemde? :rolleyes:

Member

Quote from: Kuro_TenshiHát akkor még korai itt véleményt alkotnod róla, nemde? :rolleyes:

Hát, eddig elég kevés dolog jött be késõbb, amitõl már az elején hülyét kaptam. Eddig a Fushigi Yuugi volt a legdurvább, amit végignézettek velem, pedig már az elején megmondtam, hogy sz@r...

Groven

Az én véleményem az Elfen Liedrõl röviden: KOLOSSZÁLIS! :jee: :jee: :jee:
Viszont van 1 jelzés az animeben, ami igencsak foglalkoztat. Lucy több esetben is alkalmaz 1 bizonyos kézjelet, ami ITT látható (csakhogy érthetõbb legyek).
Ennek vajon mi lehet a jelentése....

Pr3d4k1ng

Quote from: GrovenAz én véleményem az Elfen Liedrõl röviden: KOLOSSZÁLIS! :jee: :jee: :jee:
Viszont van 1 jelzés az animeben, ami igencsak foglalkoztat. Lucy több esetben is alkalmaz 1 bizonyos kézjelet, ami ITT látható (csakhogy érthetõbb legyek).
Ennek vajon mi lehet a jelentése....

Egyetértek veled , ami a képet illeti vmi gond van vele mert nem jelenik meg

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Pr3d4k1ng

Quote from: GrovenAz én véleményem az Elfen Liedrõl röviden: KOLOSSZÁLIS! :jee: :jee: :jee:
Viszont van 1 jelzés az animeben, ami igencsak foglalkoztat. Lucy több esetben is alkalmaz 1 bizonyos kézjelet, ami ITT látható (csakhogy érthetõbb legyek).
Ennek vajon mi lehet a jelentése....

Egyetértek veled , ami a képet illeti vmi gond van vele mert nem jelenik meg

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."