Main Menu

Elfen Lied

Started by Dragon, 2005-05-15, 12:33:42

Previous topic - Next topic

Értékeld az Elfen Lied-et:

(1) [Elégtelen!] Borzalmas volt, a mûfaj szégyene.
11 (6.3%)
(2) [Elégséges.] Azért nem a legrosszabb, de nem ajánlanám.
11 (6.3%)
(3) [Közepes.] Nem is értem miért ilyen szélsõségesek a vélemények róla.
15 (8.5%)
(4) [Jó.] Tetszett, de azért van ennél jobb is.
80 (45.5%)
(5) [Kitûnõ!] A legjobb, amit valaha láttam.
59 (33.5%)

Total Members Voted: 175

Derszu

Szerintem a vérábrázolással semmi baj nincs.

Member

Quote from: DerszuSzerintem a vérábrázolással semmi baj nincs.
Doch! Da sind viele Problemen!
Olyan kellemes festék jellegû, falusi búlcsún kábé így festik ki az arcodat, ha akarod, de a vér állagát és a fizika törvényeit full kihagyták.
1. Nem alkohol (ált. :D), vagyis nem párolog el a levegõben.
2. Nem szabályos vonalak mentén folyik le.
3. Nem ilyen élénkpiros (kivéve a spontán tüdõbõl kiinduló artéria tartalma)
4. Az egész ember nem egy full ér, tehát ha kettévágnak, nem fröccsesz akkorát, mintha egy atomerõmû hûtõvizére mért nyomás lenne benned! Másrészt az artéria ritmitkusan fröcsköl (szívdobbanás szerint, ugyebár), a véna nem enged vissza semmit, kivéve az úgynevezett "elvisszeresedett vénák", amelyek olyan szép kékes foltok ált. a lábon. A hajszálerek mentén pedig szép csendbenc csörgedezik a cucc.
5. A testrészeid sem szabályos vonalak mentén szakadnak le, hanem "csonkossodnak", a csont ált. nem válik ketté, hanem vagy lejön róla a hús és ottmarad, vagy a leszakadt darabbal együtt távozik a testedbõl, egy üreget hagyva.
Hirtelen ennyi jut eszembe. Nagy része simán megoldható lett volna...
Ha kazenokizu erre téved, talán bõvebben és pontosabban kifejti, õ ugyanis sebész-hallgató és biztos vagyok benne, hogy ért hozzá. ;)

Kraivan

Muhahaha. Látom nemsokára elkészül az EL Hardcore. :whoah:

Így is sokkol egyes embereket ez az alkotás. Nem kell az h megmutatom valakinek és mielõtt entert ütjnék megkérdezi h "mi ez a lavor, a párna és vastüdõ a közelben?" :3x3:

Member

Quote from: KraivanÍgy is sokkol egyes embereket ez az alkotás. Nem kell az h megmutatom valakinek és mielõtt entert ütjnék megkérdezi h "mi ez a lavor, a párna és vastüdõ a közelben?" :3x3:
Akik nem bírják a naturalizmust, ne nézzék. Ami esetleg kifröccsen belõled, benned van, ha undorodsz tõle, magadtõl undorodsz. Szerintem.

Lythis

Quote from: MemberAkik nem bírják a naturalizmust, ne nézzék. Ami esetleg kifröccsen belõled, benned van, ha undorodsz tõle, magadtõl undorodsz. Szerintem.
Így is bõven elegen nyafognak amiatt, hogy mekkora vérengzés, képzeld mi lenne, ha tökéletesen realisztikus lenne?
 Másfelõl meg ez egy anime, és nem a valóság. Ha egy dokfilmben lenne ilyen a vér, meg a hússzakadás, aztmondanám, hogy megértem hogy ezekbe belekötsz, de így...
 Ja egyébként meg lehet, hogy a vektorok így szedik ki a vért is a testbõl. Tekintettel, hogy elég érdekes eszközök, és át is lehet velük nyúlni tárgyakon meg embereken, és olyan precíz mûveletekre is képesek, mint a véredények széttépése (amit Lucy említ is Nana-nak...)

Kuroi Tenshi

Quote from: MemberAkik nem bírják a naturalizmust, ne nézzék. Ami esetleg kifröccsen belõled, benned van, ha undorodsz tõle, magadtõl undorodsz. Szerintem.
Öhmm... izé... szóval ha jó sok babfõzeléket és banánt tápolsz, akkor utána a mellékhelyiségen belõled fröcsögõ bélsárra is ilyen szépen gondolsz? :p :D

Kraivan

QuoteAkik nem bírják a naturalizmust, ne nézzék. Ami esetleg kifröccsen belõled, benned van, ha undorodsz tõle, magadtõl undorodsz. Szerintem.
Undorodik a gennyes szempillarák magától.
De Lythis-nél van a mondanivaóm. ez egy anime, nem dokumentumfilm.

De tényleg jobb lenne reality version-ban.

De mint azt te is tudod, ez az anime nem egy hentellõ horror, hanem egyfajta "pszichodráma". Ennek kifejezésére meg épp megfelel az ami van. Így se rossz. És tetszeni fog attól független, hogy kissé "mûek" az emberek. :)

Member

Quote from: Kuro_TenshiÖhmm... izé... szóval ha jó sok babfõzeléket és banánt tápolsz, akkor utána a mellékhelyiségen belõled fröcsögõ bélsárra is ilyen szépen gondolsz? :p :D
A bélsár természetes váladéka kicsiny testünknek, nem undorodom tõle, nem is tartom vissza, hogy ne kelljen farkasszemet néznem a benne úszkáló babszemekkel. :p (ha hosszúkás mozgó dolgok vannak benne, az fõleg gáz :D)

Rage

Quote from: MemberAkik nem bírják a naturalizmust, ne nézzék.
Najo, akkor hazi feladat: minden erintett szepen fellapoz egy lexikont a "naturalizmus" szonal, es megnezi, hogy mit takar, ok? -_-
Sorry, de mar kifejezetten kezd irritalni ez a teveszme, miszerint az EL "OMG NATURALISTA". Koze sincs hozza. Pont.

(Mifelenk [Aoi] egyesek mar Csath Gezat is kezdtek belekeverni a dologba... Legyetek ti az okosabbak, es ne erjetek el a rohejesseg ezen fokat.)

Plz, ebbol ne legyen flame, megjegyzeseket privatban / melben tessek kozolni.
痛みを感じる方向に、出口がある!

Member

NATURALIZMUS: irodalmi és festészeti irányzat a 19. század második felétõl - képviselõi egyaránt szembefordultak a realizmus korabeli válságával és a romantika üres moralizálásával, s a pozitivizmus filozófiája jegyében a valóság aprólékos megfigyelését, kísérletezõ feltárását tûzték ki célul. Bölcseleti, természettudományos hátterében a pozitivizmus, a darwinizmus, az átörökléstan, Taine miliõelmélete áll. Elsõsorban a prózában jelentõs. Elméleti alapját Zola: A kísérleti regény címû tanulmánya adja. Legjelentõsebb mûvészi teljesítménye Zola: Rougon-Macquart ciklus. Az embert szociális körülményeitõl és génjeitõl meghatározott lénynek tartja. Kitágítja az ábrázolhatóság határait a társadalmi periféria, a nyomor, a szexualitás és betegség ábrázolásával. Stílusára a fotografikus és fonografikus hûség a jellemzõ. (Maupassant, Strindberg, Dreiser, Bródy Sándor, Móricz a háború végéig)

Lazzaret

Na itt jöt el annak az ideje hogy ezeket a dolgokat ne firtassuk mert tul mélyre süllyednénk. Fogjuk fel ugy az egészet hogy egy remek anime az egész Elfen Lied. Szép grafika, jó történet remek zenékkel és szinkronokkal, mindez megspékelve rengeteg véres brutalizmussal és kevés viszont annál hatásosabb poénal kevert horrorisztikus drámai anime. Sztem ennél jobban nem kell belemélyedni met felesleges.

Inkább ha már van ez a topic értelmesebb dolgokról beszéljünk. PL.: kinek mi volt a kedvenc jelenete és miért is lett az. Nekem legjobban Lucy és Nana elsõ párbaja tetszet. Vélres volt és megrázzó. Ahogy Lucy [COLOR="Red"]ERÕS SPOILER[/COLOR] [COLOR="White"]kitépi Nana végtagjait az szõrnyü volt végig nézni[/COLOR] [COLOR="Red"]ERÕS SPOILER END.[/COLOR]


www.arkangyalok.uw.hu

Kraivan

Sztem egyszerûbb lesz leírnom h melyik rész nem tetszett, lévén a dolgok egymásra épülnek.
De nekem leginkább az [COLOR="White"]igazgató fia is dicluinus[/COLOR]-jelent nem jön be annyira.

De ha már kis vérengzés tetszik:
[COLOR="White"]-Nem is fáj!
-Most már fáj[/COLOR]:__devil:

Azegész rész, amikor Lucy múltját ismerjük meg. Itt van ugyebár az egyik legsokkolóbb jelenet, amikor [COLOR="white"]a szörnyû gyerekek szétverik a kiskutyát :'( , és innentõl értelmet kap a vérengzés. Választ kapunk a miért ilyen kegyetlen Lucy, és miért nem tépte szét a kutyát, ha már ilyen "brutális vadállat" kérdésre.[/COLOR]
Jó volt a temetõi jelenet is. [COLOR="white"]Ott volt meg ugyebár az ölelkezés, és az utána való találkozás Lucy-val, amikor is féltjük ember karaktereinket, hiszen Lucy széttéphette volna a lányt irigységbõl. (és ugye sokan irigységbõl tényleg széttépnétek a félreléõt és kevesét) Majd onnantól megintcsak Nyu.Na ez is tetszett, pedig Nyu-t nem is kedvelem. Itt volt meg az animenek a romantikus horror része (horror = sokkoló, félelemkeltõ NEM a tinigagyihorrorról beszélek:fejbe-censored- egy baltával...) De ez jó rész volt. [/COLOR]
De most írjam le az összes részt? Mind tetszett. :D

Member

A temetõs rész eléggé gaggyant volt, nem hiszem, hogy [COLOR="PaleTurquoise"]vki ilyen erõs fájdalom hatására is önmagánál marad. Már abba belehalt volna ilyen idõsen, hogy az egyik lába elrepül. Az mondjuk aranyos volt, ahogyan Kurama felpofozta Lucyt, mintha vmi családtag lenne, vagy hasonlót... Inkább a végén a "kivégzés" volt megrázó...[/COLOR]

Nekem pl. a kieg. epizód elsõ 10 perce tetszett nagyon, akkor a már említett [COLOR="PaleTurquoise"]Kakuzawa fejlenyissz[/COLOR], továbbá a végsõ "csata". Ja, meg Baldo kínzása. :D

Lythis

Én személy szerint a kis orvosgyakornok/tanársegéd/tudjafrancpontosanmi kislány (a fehérköppenyes csaj) rinyálását és megnyilvánulásait nem bírtam. Folyton avval jött, hogy fürdenie kéne, ami egyszer még elment poénnak, de mittoménhanyadjára már zavart. A fõnökfiá álmábanmegerõszakolniszándék-os részt szintén egy kicsit erõltetettnek találtam, de legalább felébredt benne Lucy, szal juhúú...

 Egyébk Member: nemhiszem, hogy feltétlenül bele kellett vlna ájulnia a fájdalomba. Egyrészt ha belegondolsz relatíve hozzászokott már a fizikai fájdalomhoz, mivelhogy vasgolyókkal lõdöztek rá... plusszba elõtte harcolt is, szóval feltehetõleg adrenalin és endorfin is volt rendesen. Max ami betehetett az szerintem az az, hogy artériát is elyiszált neki, és a vérveszteségbe ájuljon be (ami ha jól emlékszem meg is történt). Viszonyításképpen volt évekel azelõtt az az eset, amikor valami faszinak leszakította a cséplõgép a karját. Õ is megfogta, és elindult vele vissza a házba, és a vérveszteségbe ájult csak bele, pedig szeritem nem éppen szúnyogcsípés, ha letépik a karod...

Member

Quote from: LythisEgyébk Member: nemhiszem, hogy feltétlenül bele kellett vlna ájulnia a fájdalomba. Egyrészt ha belegondolsz relatíve hozzászokott már a fizikai fájdalomhoz, mivelhogy vasgolyókkal lõdöztek rá... plusszba elõtte harcolt is, szóval feltehetõleg adrenalin és endorfin is volt rendesen. Max ami betehetett az szerintem az az, hogy artériát is elyiszált neki, és a vérveszteségbe ájuljon be (ami ha jól emlékszem meg is történt). Viszonyításképpen volt évekel azelõtt az az eset, amikor valami faszinak leszakította a cséplõgép a karját. Õ is megfogta, és elindult vele vissza a házba, és a vérveszteségbe ájult csak bele, pedig szeritem nem éppen szúnyogcsípés, ha letépik a karod...
pmben már kitárgyaltam kazéval, igen, a vérveszteség feltûnõen kiütötte volna, pl. a combban van az egyik legnagyobb artéria. Az mondjuk igaz, hogy edzették rendesen, de nem ugyanaz, hogy eltalál egy bazinagy vasgolyó meg hogy kitépik a karodat. Fõleg mivel utána megpillanthatod a saját kis csonkodat, nézheted, ahogyan a vörös csontvelõ termeli a vértesteket, stb., s nem hiszem, hogy egy 10 éves kislány ezt ilyen halálos nyugalommal tûrné.

Lythis

Quote from: Memberpmben már kitárgyaltam kazéval, igen, a vérveszteség feltûnõen kiütötte volna, pl. a combban van az egyik legnagyobb artéria. Az mondjuk igaz, hogy edzették rendesen, de nem ugyanaz, hogy eltalál egy bazinagy vasgolyó meg hogy kitépik a karodat. Fõleg mivel utána megpillanthatod a saját kis csonkodat, nézheted, ahogyan a vörös csontvelõ termeli a vértesteket, stb., s nem hiszem, hogy egy 10 éves kislány ezt ilyen halálos nyugalommal tûrné.
1. több volt mint 10
2. valszeg nem azt nézte
3. te is folyton avval jösz, hogy téged az ilyesmi nem zavar, akkor õt miért kéne? Ráadásul õ csak rajzfilmszereplõ.

Ott megy az egyik legnagyobb artéria? húúú.. nem mondooood...megyek is és átértékelem az életem:D

Derszu

Emberi ésszel megérteni az elfen lied szereplõit teljesen hülyeség. Még az ember szereplõi sem emberi reakciókkal válaszolnak. Nemhogy a többi.

Biológiai szempontból ez az anime nem dokumentumfilmnek készült.

Ha az ember néz egy filmet, animét, bármit, szerintem alapvetõen nem a hibáit térképezi fel, hanem megpróbálja élvezni. Volt két haver akivel egyszerûen nem tudtam filmet nézni. A legkissebb hülyeségnél elkezdték nyomatni hogy ez miért hülyeség, meg hogy ez miért lehetetlen stb. A legkisebb szarságokba belekötöttek és egyszerûen egy film megnézése is rémálomnak tetszett velük. Remélem te nem ilyen vagy mert magadat fosztod meg az élvezettõl.

Member

Tudom, hogy néha a hangulat kedvéért megéri feláldozni a realitást, sõt, nézés közben ált. figyelmen kívül hagyom, de utána már nem megyek el mellette szó nélkül...
Nem tudom, hogy találkoztál e már olyan agyonalázott emberrel, mit a diklók, de én nem, ezért én nem mondhatom meg, hogy mennyire voltak embertelenek a reakcióik... Marikon leakadtam, hiszen ha sikerült elhitetni vele, hogy az, ahogyan él, teljesen normális, nem fog azonnal embereket kettétépni, szóval oda lehet egy fekete-pontot adni.
Ha a valóban emberi reakcióknál tartunk, Kouta csak az elsõ két részben volt iszonyat gáz, ott mindig a lehetõ legbénábban hozta ki magát a helyzetekbõl (bár néha még késõbb is meglepett...). Yuka túl sokat bõgött, féltékeny volt 8-12 éves gyerekekre, az tényleg LOL.

Amúgy volt már olyan, hogy élvezet nélkül néztem végig vmit (jelenleg is azt teszem egy, a fõszereplõ nevét viselõ enyhén "kockás" animével), néha nem bírom ki, hogy ne tegyem szóvá, ha õrültnagy baromságokat fedezek fel.

Kuroi Tenshi

Mit kötözködsz még mindig ennyit?
Mariko tudta, hogy hazudnak neki, sok szenvedés, bezártság után, meg figyelembe véve a dicloniusok gyilkos természetét, nem csodálkozom a következményeken.
S hol vannak itt 8-12 éves gyerekek, akikre Yuka féltékeny volt? Lucy/Nyuu ment velük az egyetemre, tehát nem lehet õ se túl fiatal.
stb.
Tetszett? Vannak apró és nem annyira kicsi hibái? Melyik számít jobban?

Derszu

Ha nézzük Kouta reakcióit. A csaj a szeme elõtt vágta le a huga fejét. De õ nem haragszik. Sõt. "Te talán ugyanannyit szenvedtél" (vagy mit mond). Aztán smárolnak. Ha ez nem hihetetlen emberi reakció akkor semmi.

Az anime nem is törekszik realitásra. Van egy bizonyos vér-brutalitás stb. ábrázolásmód amit az animék használnak (akár berserket, elfen liedet, gantzot, blade of the immortalt (ez manga), de akár kill billt (hiszen ez is azt használja) említjük meg. Realitáshoz nem is akarja hogy köze legyen.
Gondolom nem te vagy az egyetlen ember aki tudja hogy hogyan vérzik valaki, lehet keríteni orvosokat akik amputációkat végeztek, meg lehet egy rajfilmet csinálni úgy hogy reális legyen. De itt egész egyszerûen nem errõl volt szó. Szándékosan olyan amilyen. Aki elfen liedet néz valószínûleg nem azért nézi mert fröcsögõ vért és repülõ végtagokat akar látni. Ezek egyszerûen a katarzis erõteljesebbé tételének az eszközei.

Kuroi Tenshi

Quote from: DerszuHa nézzük Kouta reakcióit. A csaj a szeme elõtt vágta le a huga fejét. De õ nem haragszik. Sõt. "Te talán ugyanannyit szenvedtél" (vagy mit mond). Aztán smárolnak. Ha ez nem hihetetlen emberi reakció akkor semmi.
:3x3:
Ebbõl van több verzió is?
:D
1.) Amikor a végén összeáll a kép, visszatér az emlékezete, mondja, hogy ezt nem bocsáthatja meg neki.
2.) Kouta és Lucy? Mikor, hol?

Member

1. Kouta valóban nem bocsátja meg neki, hogy lemészárolta a családját (azt mondjuk én sem értem, hogy ezekután miért szerelmes még mindig belé). Amúgy tényleg smárolnak, vagy 2 percig.
2. Nyuu lehet, hogy testileg 18, de lelkileg megközelít egy kétéves gyereket. Nem hinném, hogy õ és Kouta összerakták volna, ha Yuka elutazik egy hétre vhova...

Kvikveg

Quote from: Member...
5. A testrészeid sem szabályos vonalak mentén szakadnak le, hanem "csonkossodnak", a csont ált. nem válik ketté, hanem vagy lejön róla a hús és ottmarad, vagy a leszakadt darabbal együtt távozik a testedbõl, egy üreget hagyva.
...
:eek: Hanyok... De jo, hogy nem ilyen volt...:eek: :eek: :eek:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Member

Quote from: Kvikveg:eek: Hanyok... De jo, hogy nem ilyen volt...:eek: :eek: :eek:
Látom, te sem sûrûn jártál disznótorra. :ejnye:

Lazzaret

Quote from: DerszuHa nézzük Kouta reakcióit. A csaj a szeme elõtt vágta le a huga fejét. De õ nem haragszik. Sõt. "Te talán ugyanannyit szenvedtél" (vagy mit mond). Aztán smárolnak. Ha ez nem hihetetlen emberi reakció akkor semmi.

Az anime nem is törekszik realitásra. Van egy bizonyos vér-brutalitás stb. ábrázolásmód amit az animék használnak (akár berserket, elfen liedet, gantzot, blade of the immortalt (ez manga), de akár kill billt (hiszen ez is azt használja) említjük meg. Realitáshoz nem is akarja hogy köze legyen.
Gondolom nem te vagy az egyetlen ember aki tudja hogy hogyan vérzik valaki, lehet keríteni orvosokat akik amputációkat végeztek, meg lehet egy rajfilmet csinálni úgy hogy reális legyen. De itt egész egyszerûen nem errõl volt szó. Szándékosan olyan amilyen. Aki elfen liedet néz valószínûleg nem azért nézi mert fröcsögõ vért és repülõ végtagokat akar látni. Ezek egyszerûen a katarzis erõteljesebbé tételének az eszközei.


Az elsõ részére talán nem is lehet elfogadható választ adni. A második részével meg egyet étek. Ez nem olyan anime ami realitásra törekedne. A másik hogy pont ezért lehet ennyi mindent belemagyarázni. Pl azt tudjuk hogy elkéne véreznie, de arról is szó volt benne hogy baromi gyorsan regenerálódnak. Ezért kell megérteni hogy a dicloniusok nem emberek és közük sincs jóformán hozzájuk. Persze annyi van hogy emberektõl származnak meg hogy ugy is néznek ki mint mi de ennyi és nem több.


www.arkangyalok.uw.hu

Member

Quote from: LazzaretPl azt tudjuk hogy elkéne véreznie, de arról is szó volt benne hogy baromi gyorsan regenerálódnak.
Igen, kiemelték, hogy Lucy képes rá, ill. õ az egyedüli szaporodóképes (lehet, hogy könnyebben felépüljön szülés után?). Nana meg ki tudja iktatni az ellenséges diclonius vektor-képességét. Mariko pedig szimplán bivalyerõs. Tulajdonképpen mindannyian rendelkeznek vmilyen speciális adottsággal. Nálunk is ugyanez van: vki kiválóan gitározik, akár foggal és lábbal, vki meg tudja jegyezni a pí-t a 22500. tizedesjegyig, más mérhetetlen miniatüritással készít szobrokat fából.
QuoteAzért kell megérteni hogy a dicloniusok nem emberek és közük sincs jóformán hozzájuk. Persze annyi van hogy emberektõl származnak meg hogy ugy is néznek ki mint mi de ennyi és nem több.
Én végig emberként kezeltem õket. Két szarvuk van meg az agyukban történt egy kicsiny elváltozás, amely a vektorokat generálja. Ezen kívül semmi különbség ember és diclonius között. Ja, de, hogy kasztosodás szerint a hangyákhoz hasonlítanak ((Királynõ (Lucy), Dolgozó (vagy silpelit) (Nana), Katona (Mariko) és Here (Kakuzawa professzor)).
OFF: Anno az FMAban a Homunculusokat és úgy néztem, mint embereket, a nevükben is benne foglaltatik, hogy semmiben sem különböznek tõlünk.

Derszu

Valamilyen szinten emberként kezeljük õket valamilyen szinten nem.
Egyrészt egy ember 4 évesen nem mészárolja le a szüleit. Náluk ez hogy úgy mondjam általános (ahogy ezt mondják is).
Most mondjátok ha rosszul szûrtem le valamit de:
egy dicloniusban alapvetõen kialakul egy olyan életérzés hogy ölnie kell, hogy úgy mondjam van benne egy rossz másik én (lucyben ez tör ki a fesztiválos résznél meg vele beszél). Ezt a társadalmi kitaszítottság hozza elõ, de alapvetõen nem az hozza létre. Hacsaknem az emberi elfogadás és szeretet ezt teljesen el nem nyomja, kiöli belõle mint ahogy ez Nanánál történt.
Én így szemléltem a dicloniusokat. Mondjuk úgy hogy egyáltalán nem zavarna ha a csajom egy diclonius lenne (veszélytelen formában), bár tudnám hogy azért õ nem teljesen olyan mint a kislány a másik utcából. :)

OFF
A Full metal Alchemistben nekem a Homunculusok nagy része teljesen emberinek tûnt, érzéseket is lehetett bennük felfedezni. Egy Homunculussal azért viszont mégse járnék. (még ha bomba nõ lenne is):ejnye:

Zanador

#837
Quote from: DerszuEmberi ésszel megérteni az elfen lied szereplõit teljesen hülyeség. Még az ember szereplõi sem emberi reakciókkal válaszolnak. Nemhogy a többi.
Lucy reakciói szerintem reálisak, nekem továbbra is ezért õ a kedvencem a sorozatból. Az utolsó részt Koutával ezért sem értem, de az elõbb emlitett okból valamennyire örülök a befejezésnek. :)

Amúgy meg ha vért akarok nézni, akkor én is inkább a killbill-t választottam volna (csak jeleneteket láttam belõle), az EL-ben amúgyis a belsõdolgok (nem a belek) a lényegesek, és a dicloniusok szerintem nagyonis emberként viselkednek, még akkor is, ha adott irányba kicsit torzitott is a jellemük (Mariko: gyilkolás szórakozásból, Nana: "PAPAAA!!")

Az elájulásról meg annyit, hogy tapasztalatból kb másfél liter vér után kezdi az ember elvesziteni a fonalat komolyabban, addig csak kisebb kiesések vannak...


Edit:
Derszu: a véleményem továbbra is az, hogy a dicloniusokban nincsen semmiféle extra gyilkolási ösztön, semmi több mint amennyi mindenkiben. Náluk egyszerûen csak annyi a helyzet, hogy a hirtelen indulatok és szabadjára indult gondolatok tényleg képesek valakit megölni, szemben az áltag emberekkel, akik erre nem képesek (nem ennyire könnyen). Lucy belsõ jelenete a fesztiválon nem valami második személyiség hatalomátvétele, hanem annak az ábrázolása, hogy õ eddig birta a megpróbáltatásokat idegekkel, és eddig tudott azzal a nyilvánvaló ténnyel harcolni, hogy aki halott, az õt már nem fogja bántani. Eddig még remélte, hogy van kivétel és más módszer.
Following the tracks of an angel.
Csak az életét hosszabbitja meg az aki ébren tölti az éjszakáit.
A pohár lehet félig tele, de a tár mindig félig üres...

Derszu

A befejezésnek határozottan egyetlen elõnye hogy szép. :D

Member

#839
Quote from: DerszuA Full metal Alchemistben nekem a Homunculusok nagy része teljesen emberinek tûnt, érzéseket is lehetett bennük felfedezni. Egy Homunculussal azért viszont mégse járnék. (még ha bomba nõ lenne is):ejnye:
:tezsvir:
Én alapvetõen úgy kezeltem a két fajt, mint elnyomott kisebbséget. És ez a két kisebbség a két szélsõséges megoldás közül válaszott egyet, hogy ne maradjon középúton, ami egyenéõ a megõrüléssel:
1. Diclonius: fellázadok, igyekszem kiiktatni azt az ingerforrást, amely zavar. Nana érdekes kivétel, személyiség terén inkább Homunculus.
2. Homunculus: épp ellenkezõleg, ha nem tekintenek emberként, mindent megteszek, hogy azzá váljak. Az más kérdés, hogy Envy pl. inkább Diclonius jellem, Pride és Greed meg boldog volt úgy, ahogyan élt.

UI: Hazudik, aki nem járna Sloth-al. :ejnye:
QuoteLucy reakciói szerintem reálisak
Azt nem tudom már, hogy az õ éveiben akartam e embert ölni, de az általánosítás valóban felírható a zsenge korának.

QuoteAz elájulásról meg annyit, hogy tapasztalatból kb másfél liter vér után kezdi az ember elvesziteni a fonalat komolyabban, addig csak kisebb kiesések vannak...
Mivel hõseinknek nemigen csorgott ki semmi (kivétel a mellékkarik, azokban 10 liter is volt :p), valóban nem ájulhattak el. (pl. Nana a temetõben)

Lélek/Belek:
Az ELben pont az fogott meg, hogy a szereplõknek van lelke, mindannyiuknak a helyébe tudjuk képzelni magunkat (kivéve talán Baldot :rolleyes: ), nem úgy, mint néhány borzalomban, amirõl megpróbálják bemesélni nekem, hogy yoooh...