Gasztronómia, főzőcske & jó helyek (kocsmák, éttermek)

Started by Ramiz, 2005-05-23, 17:01:58

Previous topic - Next topic

Darkstar

Én hetente betermelek egy csomagnyit (ilyen kék csomagolásban van), majd utána kérdezek, honnan hozzák, de sztem Lidl.

BTW ma először csináltam curryt gyári por nélkül és egész elégedett vagyok az eredménnyel.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

.Attila

Eddigi koktélkészítési tapasztalat: ne higgy a receptekben található limelé és gránátalmaszirup arányoknak!

.Attila

Rail Splitter koktél :cool:
Bora Bora nem jött be, bár lehet, nem túl jó gránátalmaszirupot használtam hozzá, vagy csak az ananászlé nem jön be.

Én

Quote from: Cloud on 2009-06-16, 20:27:32
Lidl. Ha jól emlékszem ott van nem is egy fajta. :D
Quote from: Darkstar on 2009-06-16, 21:57:08
Én hetente betermelek egy csomagnyit (ilyen kék csomagolásban van), majd utána kérdezek, honnan hozzák, de sztem Lidl.
Köszi, Lidl volt és kék csomag :)

Cloud

Hmmm. Hogy álltok rakott krumplival?  :whoah:

Most betoltam vagy fél tepsivel. Az egyik legjobb és  legegyszerűbb kaja.  :jee:

Makos

Xzone

Sokpontos kérdés: hogyan akadályozom meg azt, hogy a meggyes piskóta aljára süllyedjen a meggy?

Ramiz

Quote from: Xzone on 2009-07-22, 17:19:56
Sokpontos kérdés: hogyan akadályozom meg azt, hogy a meggyes piskóta aljára süllyedjen a meggy?

Fejjel lefelé rakod be a tésztát sülni.

Következő?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Pirula

Behajigálás előtt a meggyet forgasd kevés lisztbe.

Xzone

Quote from: Pirula on 2009-07-22, 20:42:46

Nope. Azt már próbáltam.

Pirula

Quote from: Xzone on 2009-07-22, 20:57:19

Nope. Azt már próbáltam.
Akkor nem tudom. Nekem ez mindig bevált.

Xzone

Quote from: Pirula on 2009-07-22, 21:52:56
Quote from: Xzone on 2009-07-22, 20:57:19

Nope. Azt már próbáltam.
Akkor nem tudom. Nekem ez mindig bevált.

Hmm, biztos másfajta tésztával csináltad. No mindegy. Tulajdonképp nem rossz így sem.

Cloud

Tudnátok mondani egy nagyon gyors nagyon egyszerű császármorzsa receptet pls?  :szemuveges:

Lythis

Quote from: Cloud on 2009-07-27, 19:25:42
Tudnátok mondani egy nagyon gyors nagyon egyszerű császármorzsa receptet pls?  :szemuveges:
a neten vagy szakácskönyvben szerintem tutira találsz. Ha viszont arra gondolsz, hogy most fejből mondjak egyet, abban sajna nem tudok segíteni.
(egyébiránt meg ha tényleg semmit nem akarsz vele vesződni, akkor mirelit - csak reménykedned kell, hogy ehető :D)

Dub-zero

tipp

piskóta: előbb verd habosra a cukrot és a tojássárgáját. aztán mehet bele a kemény tojásfehérje hab, sütőpor, só, stb. lazán forgasd össze. ilyenkor 1 vmivel keményebb piskótamasszát kapsz és valószínűleg nem süllyed le az aljára a meggy.

(mondjuk én még nem próbáltam, mert úgy szeretem, ha lesüllyed az aljáraÖ
"a selfie szó az élőbeszéd XD-je"

Lythis

Következő problémám lenne. Család nincs, és hagytak itthon egy nagy adag tejfölt, amit szeretnék elsütni valamire. Inb4 "tejfölöstészta lol": nem. Arra gondoltam, hogy esetleg valami süteményfélét, vagy édességet csinálnék belőle, és gondoltam megkérdezem, hátha van valakinek valami ilyen jellegű receptje. Neten már néztem, de jobban érdekelne, ha valaki tudna mondani olyat, ami már "kipróbált" (az itteni emberek véleményére azért hajlamos vagyok jobban adni, mint xyztótkovácsné "szerintem ez finom"-jára)

És hogy a háromésfélezredik postom se legyen tartalommentes:

Madárfészek, Móricz Zs. Körtér.
Lényegileg a 4-6 megállóban helyezkedik el, a pizza hut mellett. Aki így sem képes megtalálni, az valószínüleg vak. Elsősorban kínai gyorskajálda, ami mindíg egy kicsit zsákbamacska, de ahogy elnéztem vannak sütijeik, meg kávék, sőt fagyi is, szóval nem a szokásos "ezeöccá, kicsicsipös" kategória. A személyzet sem az echte kínai személyzet. Volt valami jóltáplált ázsiai fickó, meg egy szintén kerekded fehér nő, szóval tippre ez valami vegyesvállalkozásféle lehet. Választék volt rendesen, a kiszolgálás a szokásos odaállok a tálcával, és mondom, hogy mit kérek alapon ment, viszont voltak, akik csak leültek, és lapról rendeltek cuccot, tehát felteszem úgy is lehet.
A személyzet rendes volt, amikor nem tudtam eldönteni, hogy milyen körettel kérem (megkérdeztem, hogy melyiket ajánlják mellé), azt mondták, hogy rám van bízva, de ha nem tudom eldönteni, nyugodtan lehet vegyesen is. Kapva kaptam az ajánlaton, mert a köret - pláne mostanában - nagyon gyengéje szokott lenni "csájníz fesztfúd" helyeknek. Hálistennek itt erről nem volt szó, de ezt nem tudtam előre, és nem árt óvatosnak lenni.
Külön jópont jár azért, hogy nem a "jól bevált taktika"-t alkalmazzák, hogy a feláras tojásos rizst próbálják rásózni az emberre szó nélkül (nem néztem, hogy itt is feláras-e de gondolom azért ez a hely sem kivétel). Kértem a főétel mellé erős-savanyú levest, erre visszakérdeztek, hogy főételből teljes adagot eszem-e, mert ha igen, akkor ahhoz ingyen jár. Gondolom nemrég nyitottak, és emiatt lehet. Lehetett választani, hogy a levest, vagy valami salátát kérek-e. Mindenesetre kellemes meglepetés volt. A tányért istenesen megpakolták, a "cucc" (azthiszem csípős sertés csíkok vagy mi) el volt találva nagyon, a sült tészta sem a rengeteg kínai kajáldában általam már ezerszer elátkozott olajban tocsogó ehetetlen szar volt szójaszósszal leöntve, és külön jópont, hogy a zöldségek is pont úgy lettek mellésütve, "ahogy kell". Nem a szétfőtt sz*rt kapta az ember, hanem a ropogó változatot. A rizs sem volt túl vizes, a csípős szósz pedig - a változatosság kedvéért - csípett. A leves sem volt agyonsűrítve, és volt benne rendesen hús is, szóval azért is jár a jópont.
Ketten voltunk, ismerős csak fél adagot kért, én teljeset (leves included), és vettünk mellé még két horribilis áron mért üdítőt, mert inni is kell valamit (ezeket olyan 300-320 körül mérik ugye, mert le kell húzni az embert, dehát egyszer-egyszer belefér ez is). Összesen kb 1400 forintot hagytunk ott, és jóllakottan sikerült távoznom onnét. Ebből azthiszem látszik, hogy nem egy olyan horribilis árfekvésű hely.
Összességében kellemes benyomást sikerült rám tennie, és messzemenőkig elégedett voltam vele (leszámítva a horribilis üdítőárat mondjuk, de azt max vesz az ember máshol). Nem tudom mennyi ideje nyitottak, de remélem hogy tartják ezt a szintet, és nem satnyulnak el idővel, mert kár lenne érte.

Kvikveg

Ahhh, regen ettem olyan levest... *nyalcsorgat*
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Lythis

Quote from: Kvikveg on 2009-08-10, 18:33:08
Ahhh, regen ettem olyan levest... *nyalcsorgat*
jahm, az nekem is nagy favorit, és eddig talán csak egy helyen volt ehetetlen.

Fatal

Quote from: Lythis on 2009-08-10, 18:30:12
A leves sem volt agyonsűrítve
Ja, hogy ez alapból nem ilyen? Akkor ezt is szarul csinálják mifelénk. A mellettünk lévő kínaiban sajnos csak egy dolog ehető a rizsen kívül, mégpedig a szecsuáni csirke. De az legalább epic, jó csípős és televan mindennel. :)
Some people like to kiss
Some people like to hug
Some lesbians like eating each others shit out of a cup
Some people say I love you
Some even shout it out
Some people puke semi-digested shit into each others mouths

Kvikveg

Francba, meg mindig nyalcsorgatok. Az Astorian vagy a Moszkvan van jo kinai ilyen levessel megaldva?
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Lythis

Quote from: Kvikveg on 2009-08-10, 19:03:31
Francba, meg mindig nyalcsorgatok. Az Astorian vagy a Moszkvan van jo kinai ilyen levessel megaldva?
asztórián nem tudok, moszkván a szénatérnél van valami a buszpályaudvarnál. öcsém szokott odajárni, de elég vegyes beszámolókat kapok tőle az ottani kajáról, én meg még nem próbáltam. Ha a déli környéke is jó, akkor ott van a "dél-kínai gyorsétterem", náluk anno (2 éve voltam legutóbb cca) finom volt a kaja, és a leves is.
Illetve a moszkván van egy hagyományos kínai étterem is (a pincéresverzió). Legalábbis anno azt volt, de gondolom most is az, de ha van rá időd, akkor esetleg megnézheted ott is :)

noriko

Ha szombatig nem sikerül találnod, vihetek neked sajátot, ha gondolod, úgyis rég csináltam.  ^^

Mostanában az animeconos obento versenyre kísérletezek eredetiben soha nem kóstolt japán kajákkal. Majd verseny után beszámolok róla, de addig nem merek, hátha olvassa a konkurencia! :D
"I wish I could, but I don't want to."

Kvikveg

Quote from: noriko on 2009-08-11, 11:50:26
Ha szombatig nem sikerül találnod, vihetek neked sajátot, ha gondolod, úgyis rég csináltam.  ^^

Mostanában az animeconos obento versenyre kísérletezek eredetiben soha nem kóstolt japán kajákkal. Majd verseny után beszámolok róla, de addig nem merek, hátha olvassa a konkurencia! :D
Talaltam, az Astoria elott, a meki mellett.
De ettol meg hozhatsz! Nem foglak visszatartani! :D

Cloud

Egy olyan srácnak mint én melyik az a japán kaja amit legelőször érdemes kipróbálnia? (kíváncsi vagyok japán konyhára :D )

Nakedape

Quote from: Cloud on 2009-08-11, 18:47:43
Egy olyan srácnak mint én melyik az a japán kaja amit legelőször érdemes kipróbálnia? (kíváncsi vagyok japán konyhára :D )
pl?
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Cloud

Quote from: Nakedape on 2009-08-11, 18:55:24
pl?
Kaja után megkapom a csajt is? :D Vagy inkább helyette? :D

NLZ

Önmagában mire mész pár kiló nyers emberi hússal? Se sütő, se fűszer, se köret.
[reserved]

Cloud

Quote from: NLZ on 2009-08-11, 21:02:26
Önmagában mire mész pár kiló nyers emberi hússal? Se sütő, se fűszer, se köret.
:facepalm:

Ramiz

Rizs.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!