Gitár és aki mögötte van

Started by Danhibiki, 2005-12-03, 22:03:50

Previous topic - Next topic

Fubenalvo

Megköszönném.
Az emailem a profilban ^^

Pirula


Lazzaret

#362
Hűűűűű de rég írtam ide.

Na akkor most bepótóljuk ^^

Nemrég kezdtem ugye basszerozni. Tetszik jó meg minden. Viszont van egy gondom. HOGY AZZISTENBE KELL SKÁLÁZNI!!!
Mivel még mindig nincs tanárom ezért vagyok gondba. Az angol oldalak meg magasak nekem (nem tudok sokszor mondatokat lefórdítani a szakszavak miatt). Ha C dúrt akarok játszani egymás után pendítve (ugye ez az appregio?) a hangokat akkor azt hogyan kell? Milyen hangok követik? Ez érvényes az összesre, mármint a molokra is.Tudom ez alap dolog de ezt nem tudom. Bezzeg a Tankcsapda - Ez az a ház című száma meg megy ^^

Tasukete onegai!


www.arkangyalok.uw.hu

Kuroi Tenshi

Dúr: (prím)-nagyszekund-nagyterc-quart-kvint-nagyszext-nagyszeptim-(oktáv)
(alaphang)-egészhang (2 bund) -e-félhang (1 bund) -e-e-e-(f)
C-dúr: (C)-d-e-F-G-a-h-(C)

G|-a-hC
D|-eF-G
A|--C-d
E|-----

Általános forma:
--o-oo-
--oo-o-
---o-o-

Moll: (prím)-nagyszekund-kisterc-quart-kvint-kisszext-nagyszeptim-(oktáv)
(alap)-e-f-e-e-f-e-(e)
A-moll: (a)-h-C-d-e-F-G-(a)

GG-a-
Dd-eF
Aa-hC
E|---

Általános forma:
--o-o--
--o-oo-
--o-oo-

Ez a kettő a leggyakoribb és legegyszerűbb.
Az alaphangokra 7 skála épül:
C-dúr/ión: cdefgah(c) eefeeef
d-dór: defgahc(d) efeeefe
e-fríg: efgahcd(e) feeefee
F-líd: fgahcde(f) eeefeef
G-mixolíd: gahcdef(g) eefeefe
a-moll/eol: ahcdefg(a) efeefee
h-lokriszi: hcdefga(h) feefeee

Még van pár nem alaphangokra épülő, de népszerű:
"harmonikus moll": e-f-e-e-f-e+-f (pl a-harm: a-h-C-d-e-F-G#-a)
"melodikus moll": e-f-e-e-e-e-f (pl a-melod: a-h-C-d-e-F#-G#-a)
"blues skála": e-f-e-f-f-e+-e (pl a blues skála: a-h-C-d-eb-Fb-G-a)

És még ezeken kívűl is van pár különleges
(pl egészhangú skála: eeeeee pl c-d-e-f#-g#-a#-c;
kistercek: tttt pl a-c-eb-gb-a
2 bebop-skála, latin/hindu skála (a-harm variáns), ...)

na most lesz mit gyakorolni :)

Lazzaret

Húú ez kemény dió lesz ^^ De ezért szeretek zenélni nem zavar ha nehéz, ez csak lelkesít.

Köszi mester asszem most már menni fog (ha mégsem majd megy a virtuálisossegítségkérőssikítás ^^)


www.arkangyalok.uw.hu

Fubenalvo

Nos, egy érdekes problémával találtam szembe a minap. Néhány barátommal elég jó zenei demókat raktunk össze már. ...relatív tudom, nekünk tetszik. ^^
Nah, és gondoltam írok rá szövegeket... jah és kb eddig is jutottam mert amiket összeraktam valahogy baromira nem rock zenéhez illőek, vagy nem is tudommm.
Szal valakinek nincs egy tutorialja arra, hogy hogyan írjunk punk-rock dalszöveget 5 perc alatt.
Az is jó ha csak forró víz kell hozzá.  :rotfl:

Pirula

Quote from: Fubenalvo on 2007-06-28, 00:56:41Szal valakinek nincs egy tutorialja arra, hogy hogyan írjunk punk-rock dalszöveget 5 perc alatt.
Az is jó ha csak forró víz kell hozzá.  :rotfl:
Olcsó bor kell hozzá, sok, meg egy vonatjegy Almásfüzitő-Gyártelepre. Meg ragasztó. Ott elcsövezel péntektől vasárnap reggelig. Akkor végiggondolod az elmúlt napokat és elképzeled az életed elkövetkezendő idejét. Ha itt még nem jutsz el a "No Future" gondolatkörig, akkor a kontraszthatás emelése érdekében a hazautad érintse Esztergomot mise vége környékén, majd térj be egy McDonaldsba kajálás közben turbékoló párokat bambulni. (vallás,kapitalizmus,szerelem - kipipálva)
Ha ezek után se megy, szomorodj el nagyon, hogy nem lehetsz igazi punk és voilá! önmarcangoló szubkultúrák egész kaleidoszkópja tárul eléd!
Nos?

Geristar

Én is tanulok (fogok tanúlni jövőre) gitározni. Már meg is van a gitárom, és ehez a dalszövegíráshoz, csak annyit füznék, hogy én is próbáltam már rock dalszöveget írni (na persze angolul xd) A címe ez volt:'Oh my God, fathers in my saint".A uns 'N' Roses Don't Cry dallamára. nem lett rossz, csak minden második depressziós emo punk-rock banda ilyen szövegekkel lesz "sikeres". D
I'm made by Heaven, because I'm Love Hina and Kaleido Star and Final Fantasy and Resident Evil fan

Kuroi Tenshi

[Áthozva]
Quote from: motifator on 2007-08-20, 08:06:03
Ha valaki jó zenészek közé kerül, akik jó számokat írnak, amit szeret a közönség, akkor semmi akadálya rendszeresen koncertezni (akár jóval kevesebb, mint 1 év alatt is), sőt, ha tényleg jól nyomják, miért ne játszhatnának 1.5-2 év múlva nagyobb fesztiválokon.
1 év alatt még nem lesz valaki zenész. Ahhoz több idő és mélyebb tudás kell,
hogy valaki jól, szépen játsszon, és tudja is, hogy mit játszik és miért azokat
a hangokat, amiket.
Bocs, úgy látszik én még a régi iskolához tartozok :) de számomra sok amatőr
zenésznél az energikusság még nem fedi el a technikai hibákat.
Hogy az imidzsre koncentrálókat ne is említsem, azokat nem is tekintem igazi
zenésznek.

motifator

Én sem azt mondtam, hogy egy év alatt nagy zenész lehet valakiből. Én azt mondtam, hogy egy jó zenét játszó zenekar érhet el 1 év alatt sikereket, akkor is, ha tegyük fel az egyik tag kezdő.
És úgy látszik ebben tényleg nem vagyunk egy állásponton, de én meg tudom bocsátani valakinek azt, hogy nem igazán "ügyes" zenész. Életemben eddig 2 gitárossal szerettem a legjobban együtt zenélni, és egyik sem tudott igazán gitározni. Viszont mindkettővel marha jól lehetett zenét írni, és rohadt jó témákat tudtak kitalálni minden zenei előképzettség nélkül. Az ellenpélda: egyszer csináltunk egy ilyen vegyes rock feldolgozás zenekart, akkor éppen ehhez volt kedvünk(azóta már persze jókat röhögök az egészen), és ott volt egy nagyon ügyes gitárosunk. A srác éppen ének-zene/népzene szakon végezte a xy fősulit(nem akarom, hogy visszajusson a fülébe a dolog), gitártanárként dolgozott, és tényleg nagyon ügyesen, technikásan játszott, ilyen szempontból ő volt a legjobb az egész társaságból. Aztán olyan fél év után meguntuk a feldolgozásokat, és szerettünk volna írni néhány saját számot. Na itt jött a baj. A srác gázosabbnál gázosabb témákkal jött elő, kreativitásnak, egyediségnek a legkisebb szikráját sem mutatta. Én kb. 3 hét múlva otthagytam a zenekart, néhány hónapra rá feloszlott az egész.
Idővel előjöhetnek persze a hátrányai annak, ha egy gyengébb tudású zenésszel játszol együtt, de én egyáltalán nem vagyok előítéletes a kezdő (értsd néhány hónapja zenélő) zenészpalántákkal szemben. Ha a dolgok komolyra fordulnak, sok koncert, nagyobb helyszínek, akkor persze elvárás, hogy mindenki próbáljon a lehető legügyesebb lenni, és ilyenkor kemény munka vár a zenekar "fekete bárányára"(amúgy Koyuki gyakorolt rendesen, sőt,gitártanárhoz is járt, amire nem is gondolnád, hogy milyen nehéz "sikeresebb" zenészeket is rávenni).
Szóval a technikai tudás, az ügyesség, a "zenész múlt" mindenképp hasznos, de nem minden(mondja ezt egy lassan 15 éve (ebből bő 10 évet zeneiskolában is) a billentyűket nyúzó arc). Sőt, a saját példámon azt érzem, hogy a maximalizmus, a saját magammal és a zenémmel szemben általam támasztott elvárások emelkedése(sok év bandában zenélés majdhgynem kötelező velejárója) sok fiatalos lendületet és "bájt" kiölhet az emberből. Szerintem sokkal jobb zenét csinálok, mint 6-7 éve, de az a kompromisszummentes, "lejátszom ami az eszembe jut és mindegy, hogy mi jön ki belőle" hozzáállás kicsit hiányzik néha.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Fazék

#370
Moog-hoz annyit, hogy régi gimnazista jóbarátom a basszusgitáros, de hiába kedvelem a srácot, a zenéjüknek csak a töredéke jön be, koncerten nem sokáig bírtam. emo-hoz sztem köze nincsen, inkább ez a tipikus angol-pop a nyakkendővel, az egyen fekete selyemruhával, vagy mittoménmivel, szóval nem nekem való ez a stílus. de amiért hozzászólok:
[spoiler]volt rendesen hátszelük a srácoknak :D ha jól tudom a dobos apja kiadótulajdonos :D[/spoiler]
- de ezt nem tőlem hallottátok :lazza:
de ettől függetlenül keményen megdolgoznak a sikerért, és azt sztem el lehet ismerni, hogy Magyarországon nincsen hozzájuk hasonló stílusú együttes, és kategóriájukon belül tényleg színvonalas zenét játszanak :)

Kuroi Tenshi

Mindenre van példa és ellenpélda. Én is játszottam már mindkét
típussal. Engem a kezdő nem olyan értelemben zavar, hogy csak
most kezdte és még nincs a zeneelméleti tudása, hogy szólókkal
villoghasson, hanem az olyan, akin hallatszik, hogy kezdő: nem
szól rendesen a kezében a hangszer, össze-vissza játszik (hangok
és ritmus tekintetében is), nem figyel a többiekre, játszik bele a
nagyvilágba, mintha a zene lenne érte, és nem ő a zenéért; és itt
nem (csak) a zenésztársakra gondoltam, hanem a sikeres/befuró
együttesekre.

motifator

#372
@Fazék:
Nem töled hallottuk, és jól tudod, de ha az apámnak kiadója lenne, én se mennék máshova kiadni a lemezem. Persze biztosan megvolt az a bizonyos hátszél(azon se lepődnék meg, ha az amcsi MuSick records-ból is akadna apunak ismerőse, de ez szerintem egyáltalán nem baj, csak szerencse), de hátszélre mindenkinek szüksége van. Nyilván azért nem mindegy, hogy ezt a szelet úgy kell befogni magadnak, vagy alapból családban van :)
De én személy szerint bírom őket, a zenéjük is jó, és vigyék nagyon sokra, csak keressenek új videoklip-rendezőt :hehe:
Azzal viszont vitatkoznék, hogy magyarországon nincsen hozzájuk hasonló együttes, max. még ők az egyetlenek, akiket láthatsz a tv-ben, hallgathatsz a rádióban. Amúgy tény, hogy hogy viszonylag kevesen csinálunk ilyen zenét, de a stílus egyre népszerűbb magyarországon, én nagyon remélem(hát persze, hogy nagyon remélem  :szemuveges: :D), hogy egyre több magyar brit-pop/indie zenekar kerül be a médiába.

@KT:
Ha valaki olyan szinten béna, hogy nem lehet vele együtt játszani, azzal persze nem lehet mit csinálni, az olyan gyakoroljon még egy kicsit a hálószobájában. Én csak annyit mondtam, hogy a zeneelméleti és a technikai tudás hiányáért kárpótolhat a kreativitás, az egyediség, de a véleményünk azért már kezd közelíteni egymáshoz :)
Ez az image kérdés meg érdekes dolog. Az nem image építés, ha egy rocker headbangeres pólót hord? Amikor egy punk felállítja a haját? Amikor klasszikus zenét játszottam, odafigyeltem, hogy szépen van-e megkötve a nyakkendőm, mielőtt színpadra léptem volna. Most is megnézem, hogy milyen pólót/inget veszek fel, mielőtt színpadra lépek. Szerintem ez egyáltalán nem baj.
Aztán ha egy zenekar egyenruhát hord, a tagok belövik a hajukat, neadjisten sminkelik magukat az miért baj? Koncertezni persze elsősorban a zenéről szól, de show-t is kell csinálni. Mert az emberek szeretik a showműsort, szeretnek szórakozni, és nekünk, előadóknak fontos, hogy az emberek jól érezzék magukat, ergo jó show-t kell csinálni.
Pop és rock műfajokban sose volt kérdés, hogy a sikeresebb előadók mind adtak a színpadi megjelenésre, szóval elég erős kijelentés az, hogy aki odafigyel a kinézetére, az nem is tekinthető igazi zenésznek.
Szóval szerintem nagyon is fontos az image, fontos a megjelenés és a színpadi teljesítmény, a színpadi mozgás. Ha csak a zene számítana, akkor nyugodtan hallgathatná a közönség otthon az albumot, nem kellene koncerte járnia.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Kvikveg

Meghallgattam, elmegy a dolog. Kene valaki aki jo zeneket ir nekik. Ugy ertem, enekes ok, tobbi ok, de semmi extrat nem latok.
Ha ilyen egyuttes van ugy, hogy apuka a kiado, milyenek lehetnek, ahol apuka nem kiado?!
Megj: szivas, hogy a magyar nem vilagnyelv.  :3x3:

Klasszikus zenetanulasnak megvan az az atka, hogy szeneszerzest nem tanitanak. Ez is egy ok volt, amiert nem mentem csellistanak, franc akarja mindig mas szamait jatszani meg silabizalni, hogy hogy is lehetne kifejezoen lejatszani azt a kupac bogyot, hogy valami ertelmes is kisuljon belole. Valtoztatasnal meg az ember orrara koppintanak, bleh.  :ejj:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Kuroi Tenshi

Quote from: Fazék on 2007-08-20, 10:20:12
emo-hoz sztem köze nincsen, inkább ez a tipikus angol-pop
Engem az egyik szám "nagyon" a Joy Division - Love will tear us apart című
dalára emlékeztetett, amit ugyan britpopnak is lehet nevezni, de az emoba
is belefér. Lehet, hogy játszottak utána mást is, de itt elmentem.

Quote from: motifator on 2007-08-20, 11:10:11
image
egyenruha haj smink
Koncertezni persze elsősorban a zenéről szól, de show-t is kell csinálni. Mert az emberek szeretik a showműsort, szeretnek szórakozni, és nekünk, előadóknak fontos, hogy az emberek jól érezzék magukat, ergo jó show-t kell csinálni.
Szóval szerintem nagyon is fontos az image, fontos a megjelenés és a színpadi teljesítmény, a színpadi mozgás. Ha csak a zene számítana, akkor nyugodtan hallgathatná a közönség otthon az albumot, nem kellene koncerte járnia.
"Imidzsre koncentrálók"-at írtam, ha jól megnézed. Az olyanokat, akik ha
feleannyi időt töltenének a megjelenésükkel és helyette gyakorolnának,
jobb játékosok lennének ;) (tudom, enyhe túlzás).
Bocs, hogy már megint a moog, de közös pont. A benyomásaim:
Megjelenés: egyenruha, haj, smink, stb. Engem ez már a 70-80-as évek
iszonyat popbandáira emlékeztet. Na mindegy, legalább készültek.
Koncert előtt: káosz, kapkodás, idegesség, gitár leejtése, stb. Az énekes
olyan szövegeket nyomott, hogy azért én kérek bocsánatot. Ránézésre
kezdő bandának véltem őket. Amerikai turné? Ugye csak viccel, ők?
Koncert: az énekes legalább tudja a dolgát. A gitáros egyhelyben áll, és
mereven nézi a kezét. A basszusgitáros legalább mozog, de mozdulatai
erőltetettek, elnagyoltak; a pengetési technikáját nekem fájt nézni (idővel
neki is fog, ilyen elnagyolt mozgással hamar kifárasztja a kezét).

Egy napra rá kezembe került vmilyen sziget koncert-ajánló, ahol a moogot
pofátlanul tehetségesnek nevezték... csak pislogni tudtam, hogy az, aki
ezt írta, egyáltalán hallotta-e már őket, mert én egyáltalán nem így láttam.

Peace, Love & Death Metal.

motifator

Amit a Moogról írtál, arra nem reagálok, mert nem volna semmi értelme. Amit eddig írtam tartom. Nem mondom, hogy itthon is hallgatom őket, de bírom a Moogot, és remélem lesz még alkalmunk együtt koncertezni néhányszor.
Hogy a Moog emo-e vagy sem? Nem értek az emo-hoz. Egy igazi emo zenekart se tudnék mondani, szal inkább ehhez se szólok hozzá.

De váltsunk témát, nem akartam én itt a Moogról beszélni, csak pont ők jutottak eszembe, mint fiatal magyar zenekar akik már megjárták Amerikát.
Biztos írtad már a topikban, de nincs kedvem végigolvasni, és televan olyan gitáros témával, ami engem billentyűsként totál hidegen hagy, de te milyen stílusban nyomod? Arra már rájöttem, hogy basszer vagy, de azt még nem vágom, hogy mit játszol. Van zenekar? Vagy volt/lesz? Van zenei anyag/weboldal? Linkelj!
A hangszereidet láttam még a topik elején. A 6 húros az Fibenare? Csak mert írtad, hogy egyedi hangszer, de nem volt fotó a fejről, így nem tudtam eldönteni.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Kuroi Tenshi

Ízlések és pofonok, ahogy mondani szokták.
Együtteskezdemény, néhány sráccal (gitáros, dobos és nagynéha a
szintis is arra téved) összejárunk jammelni, de semmi előre megírt
szám, felvett anyag, megírt szöveg (főleg énekes híján) nincs. Még.
Improvizatív, főleg amolyan összecsiszolódás jelleggel.
A zene nagyon vegyes, kezdve funktól és fusiontől egészen bluesig
vagy lazább rockig.
Itt-ott még kisebb dolgok, pl kórusok kísérése, zenés misék meg
ilyesmik, de a kedves szüleim miatt a rendszeres koncertezésre nem
is gondolhatok, amíg be nem fejezem az egyetemet. ::)
A custom = KSP nyak + saját készítésű test. De a fő hangszerem
még mindig egy Warwick Corvette 6.

motifator

Amíg be nem fejezed az egyetemet? Pont hogy addig kéne nyomni :)
Ahogy Séf bácsi is megmondta: Az életben mindennek megvan a maga helye és az ideje, és ez az egyetem :D
Tényleg semmi jogom nincs beleszólni, de: Ugyan a jammelgetés nem rossz, de azért színpadon állni az igazi :) Énekes nélkül mondjuk nem könnyű, és jó énekest találni sem egyszerű dolog, de szerintem mindenképpen érdemes kitörni a próbateremből. Össze kell szedni a jammelő haverokat, és alakítani egy normális zenekart. Meg kell próbálni számokat is írni. Kezdetnek az is elég, ha a jammeléseknek adtok valami viszonylag kötött szerkezetet, csak nagyjából lefixáljátok, hogy milyen témákat nyomtok, és mikor-ki szólózik.
De azt is lehet, hogy belépsz egy bőgőst kereső zenekarba. Ez talán a lehető legjobb választás, mert nagyon inspiráló tud lenni, ha egy összeszokott bandába kerülsz be "újoncként".
Nem olyan halálosan komoly elfoglaltság ez. Hetente próbáltok egyet, aztán néhanapján bejöhet egy-egy koncert is. Ne foszd meg magad ettől, mert később, amikor majd az asszony megmondja, hogy ő nem megy férjhez egy zenészhez, bánni fogod a kihagyott egyetemi éveket :)
Én szinte csak és kizárólag a koncertezés élményéért zenélek. Nem tudom, hogy meddig húznám egy csak próbateremben zenélgető zenekarban. Egyáltalán nem vagyok egy exibichionista ember, szokott is lámpalázam lenni minden koncert előtt(amikor nincs, az azt jelenti, hogy már rég túl sokat ittam  :lazza:), de színpadon zenélni óriási buli.
Ezért is nagyon örülök, hogy olyan zenekarom van, ami sokat koncertezik, és egyre jobb helyeken.
És ha már ennyit pofáztam, akkor reklám: ez a zenekarom myspace-es oldala, itt meg is hallgathattok 3 számot (rendes honlapunk még nincs, annak ellenére, hogy a bőgősünk grafikus, én meg webprogramozásból élek :redface:)
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Kuroi Tenshi

Tudom én is... De valahogy úgy képzeld el a szüleimet, mint két anyós.
Ma is már egy fél órát vitatkoztunk, mert szerintük netfüggő vagyok.
Annál azért szervezettebben jammelünk, mint gondolod, és érezzük/
halljuk, hogy ki mikor akar szólózni. Ki tudnánk törni, mert pl egyszer
volt egy nyílt próbánk a BME egyik épületében, amire elhívtunk egy
pár ismerőst. Végére a teremben elfogytak a székek, pedig csak énekes
nélkül jammeltünk. Viszont a szintis egyrészt ritkán jár, másrészt annyira
nem is szeret koncertezni; a másik két srác már dolgozik és ezt csak
hobbiból csinálja; engem meg b@$zogatnak a szüleim. :o
Új együttest nem könnyű találnom, mert kicsit egyedi a stílusom (slap-
pop, ritmus-gitáros-szerű akkordok, effektek, szólók), és egy már stabil
elképzeléssel rendelkező együttesbe még nem fértem bele "lead-bassist"-
ként, ahhoz saját együttes kéne. Itt legalább úgy játszhatok, ahogy
szeretek. A gitárost és dobost lassan puhítom koncertek irányába, még
egy énekes és számok hiányoznak.

Jó oldal, zene sem rossz, a stílusnak megfelel.  :tezsvir:

.Attila

No, hát megvan a gitár. Squier Affinity + Peavey Backstage kombó.
Nyugtassatok meg, hogy a ti ujjaitok is össze-vissza álltak, amikor akkordokat kezdtetek el játszani :redface:

Edina-chan

Próbáld meg az F-et vagy B-mollt lefogni. Mókás.  :hopp: Mostanában tanultam meg 10-12 akkordot..de csak amiket rendesen le is tudok fogni. Ujjaim még annyira nem szoktak hozzá nekemse. :/

Ramiz

Quote from: .Attila on 2007-09-06, 23:37:11
No, hát megvan a gitár. Squier Affinity + Peavey Backstage kombó.
Nyugtassatok meg, hogy a ti ujjaitok is össze-vissza álltak, amikor akkordokat kezdtetek el játszani :redface:
Ja, hát az csak úgy megy. :D Tanácsok: könnyűekkel kezd, rendszeresen gyakorolj, de ne sokat (fárasztó és ujjgyilkos :D), a barréval pedig még várj egy kicsit.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

.Attila


Gregory

Asszem az, mikor az mutatóujjaddal lefogod az egyik bundnál az összes húrt, és akkor olyan mintha annál a bundnál kezdődne a gitár nyaka.
Itt egy kicsit részletesebben is le van írva

Edina-chan

Az F amit mondtam, az pont barré. XD December óta gitározok, bár sajna nem rendszeresen, de a barrét még csak most kezdtem el próbálgatni. Ja meg az akkordbontásokat,az valahogy jobban megy.
Barrét én egyszerűen úgy fogalmazom meg, hogy amikor soksok bundot fogsz le egyszerre (többet,mint mondjuk amennyi "lefogóujjad" van ...jó,mondjuk barrét lehet fogni csak mutatujjal is) :D

Ramiz

#385
Egy oldal, ami (nem csak) kezdőknek jó:
http://justinguitar.com/
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

.Attila

Köszönöm a magyarázatokat.
Szóval kemény 3. napja gyakorlok. Majd ismerőssel összejövök, aztán kérek tanácsot, hogy érdemes tartani a kezet.
Végül egyébként jobbkezes gitár lett, ezzel is meg tudom tanulni, mintha nem nagyon lenne mégse preferenciám. Ha meg már úgysincs, akkor jobbkezes.
Képek:

[spoiler] [/spoiler]

Edina-chan

jah, azt hittem akusztikussal kezdesz^^'
jó,végülis sok különbség nincs,de nekem még ráér az elektromos. :)

.Attila

Nem igazán értem, miért erőltetik páran a "klasszikust első gitárnak"-ot. A készséget mindkettőn ugyanúgy meg lehet tanulni.

Gregory

Quote from: .Attila on 2007-09-08, 20:01:58
Nem igazán értem, miért erőltetik páran a "klasszikust első gitárnak"-ot. A készséget mindkettőn ugyanúgy meg lehet tanulni.
Egyik osztálytársam is elektromoson kezdte(és folytatta), és ugyanolyan jól játszik, mint aki akusztikussal kezdte, sőt a hajlítás jobban megy(bár az asszem alapból könnyebb elektromoson)