manga boltok (online, offline)

Started by Raggie, 2004-03-23, 11:56:37

Previous topic - Next topic

Yakumo

Quote from: HekkkY on 2006-07-09, 12:55:04
Ismerek egy boltot a Boráros tér közelében (7ker) asszem Lónyay utca.. házszámot nemtom :P
Az a Trillian, igen. Lónyay u. 28. És IX. ker.

Raggie

Épp a napokban találtunk egy helyet Ramizzal, ahol lehet mangákat rendelni meg van egy-két kötet a polcon is(!). Sőt még nagyon jó angol nyelvű könyveket is lehet kapni minden témában valamint csomó francia képregényt. Ez a Bestseller könyvesbolt az Október6. utca 11-es szám alatt(5.ker). Érdemes megnézni, mert kedvesek és bele lehet olvasgatni minden könyvbe, h érdemes-e megvenni vagy sem. Van internetoldaluk is(ahonnan lehet rendelni) de nem sikerült megtalálnom, majd Ramiznak szólok és belinkeli. :D
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Yakumo

Quote from: Raggie on 2006-08-17, 23:25:42
Épp a napokban találtunk egy helyet Ramizzal, ahol lehet mangákat rendelni meg van egy-két kötet a polcon is(!). Sőt még nagyon jó angol nyelvű könyveket is lehet kapni minden témában valamint csomó francia képregényt. Ez a Bestseller könyvesbolt az Október6. utca 11-es szám alatt(5.ker). Érdemes megnézni, mert kedvesek és bele lehet olvasgatni minden könyvbe, h érdemes-e megvenni vagy sem. Van internetoldaluk is(ahonnan lehet rendelni) de nem sikerült megtalálnom, majd Ramiznak szólok és belinkeli. :D
http://usteam.hu/forum/index.php?topic=702.msg177141#msg177141
Ezt találtátok? :D Melyikre gondolsz, ugye nem a bestsellers.hu-ra? (link)

Amúgy nem kell konkrét oldal nekik csak ISBN szám, mint ahogy Yaten már leírta ezelőtt. ;)

Ramiz

Jó ez a bestsellers, igaz, sokat kell várni a könyvekre, de legalább olcsó és mindent megszereznek.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Yakumo

Na, akkor, ha esetleg idetévedne egy kiváncsi vándor, akit érdekel egy jelenlegi hazai helyzet az anime/mangával foglalkozó boltok terén, az engedjen meg nekem egy Összefoglalót ;) :

Jelenleg kis hazánkban a vitathatatlanul legnagyobb bolt (mérete alapján) a Lurdy-ban található King Comics.
Cím: 1097 Budapest Könyves Kálmán Krt. 12.-14. Tel: (06-1) 456-14-56 (a nagy könyvesbolttal szemben van a földszinten)
E-mail: kingcomics@westprodukt.hu

Itt helyszínen vannak mangák nagy mennyiségben, artbook-ok, figurák, kártyák, pár anime dvd, néha naptárak/poszterek. A mangák főleg német nyelven vannak, de találhatóak itt angol mangák is, de sokkal kisebb számban. A német mangák ára igen kedvező, ha tudtok németül a legolcsóbb beszerzési forrás a King. Angol manga szempontjából az áraik a középmezőnyt, átlagárat mutatják.

Másik "offline" bolt a Trillian.
Cím: 1093 Budapest Lónyay u. 28. Tel: (06 1) 210 83 77
E-mail: grif-trillian@freemail.hu
Web: trillian.kepregeny.net (Hírlevélre itt iratkozhattok fel pl.)

Kétségtelenül kisebb a bolt, de itt a rendelésen van a hangsúly főleg. De azért mindig találhatóak a boltban figurák, artbook-ok, mangák, anime-vel, mangával foglalkozó magazinok. Újabban láttam "fancuccokat" is, pl. Samurai Champloo-s válltáskát a kirakatban. Ezek szintén rendelhetőek. Német mangával nem foglalkozik a bolt, de az angol mangában az árai egy kicsit alacsonyabbak az átlagárnál. Grif az ősrégi, tán "régimotorosoknak" ismerős és akkor még egyeduralommal bíró helyről lépett ki és nyitott saját boltot, ez volt a Trollbarlang.

Holdfényteam http://www.holdfenyteam.hu/index.php?exit=1
Cím: 1075 Budapest Wesselényi u. 10. Tel/fax: 06-1-343-07-30

Itt előfordulnak mangák, de ami a bolt profilja, az a: Figurák.
Azt hiszem a fiúk "kilóra" vehetik a figuráikat, mert árban egyszerűen: V E R H E T E T L E N E K. Igaz, nem áll az egész bolt manga és anime figukból, de így is jó a választék ezekből is. Ami biztos: még egyik boltban sem láttam a figurákat olcsóbban, talán csak az e-Bay-ről lehet jobb árban szerezni, de itthon biztos nem.
Egy hirtelen példa: 12 inches Spawn figura King-ben 16.000Ft, Holdfény-ben 9990Ft. Érezhető? ;) Anime figuráknál nem ekkora a különbség, de pl: Kiddy Grade-Eclair és Lumiere 11.990Ft, míg ez a Trillian-ban 14.000Ft. "Cserébe" az árukészlet igen megkötött anime figurákból, de érdemes figyelni mik érkeznek, mert az biztos jó árban lesz.
Van házhozszállítás is, az országon belül bárhová.

Egy alternatív lehetőség: Bestsellers könyvesbolt
Cím: 1051 Budapest Október 6. utca 11.szám Tel/fax: (06 1) 312-1295
E-mail: bestsellers@bestsellers.hu
Web: www.bestsellers.hu

Ez egy idegennyelvű irodalommal is bíró könyvesbolt. DE: lehetőség van, arra, hogy mangákat is rendeljen az ember. (pár darab van is hátul valahol néha)
Hátránya: sokat kell várni egy-egy mangára.
Előnye: az éppen fenálló valutaárfolyamnak megfelelően pontosan annyit fizetsz a mangáért, amennyi az ára. Ezt a Bestsellers nemzetközi cég lévén tudja megtenni.
Mit jelent ez? Egy angol mangáért kb. az itthoni boltokban 3200Ft körüli összeget fizetsz. (pl. Ai Yori Aoshi kötet a Kingben ennyibe kerül) Itt megkapod 2500Ft-ért.
Tipp: Viszont csak olyan mangát szabad megrendelni, amire azt mondják, hogy van belőle és tudnak hozni, ami előrendelés alatt áll, azt inkább ne rendeljetek, mert abból kb. egy félév lesz mire megérkezik. Ellenben ami van, az nekem pl. megjött 1 hónap alatt. :)

Online boltok itthon:

comicsinvest.hu http://www.comicsinvest.hu/
Vladi-t már talán sokan ismeritek, régóta van a "szakmában". :) Külön Manga szekcióval rendelkezik az oldal és mindig láthatók amik éppen "raktáron" vannak nála. Érdemes inkább az e-mail címet használni, mert a látszat ellenére minden mangát tud hozni rendelésre. Az angol mangák árai még a Trillian-nál is kedvezőbbek egy kicsit, de csak akkor,ha nem kell postázni a megrendelt árut. Ilyenkor ugye "bejátszik" a postaköltség is. De ha pestiek vagytok esetleg, szűk körökben kideríthető Vladi címe és személyesen is átvehető a megrendelt cucc. Vladimir felelős a Princess Ai manga itthoni kiadásáért is. A bolt mangákkal és képregényekkel foglalkozik, pl. figurák nem rendelhetőek.

AOA - AnimeStars online animebolt http://www.animebolt.hu/index.php
Elsőként feltűnő online bolt a Trillian és Vladi mellett. (King ezután nyílt)
Az árai kicsit mérsékeltebbek pl. artbook-ok terén és japán mangái is vannak, ezek szintén olcsóbbak. (értelemszerűen) A cég Miskolcon van, a cuccok csak itt vehetők át személyesen, ha nem vagy miskolci, postaköltség még rájön mindennek az árára. Angol manga terén kb. a King árai közelében jár. Érdekesség,h szinte minden figurát meg tudnak rendelni beküldött kép alapján is valószínüleg. Tehát nem "csak" a weboldalukon látható figurák rendelhetőek, lehet külön kérést is "benyújtani". Kis ajándéktárgyak is sokszor találhatóak itt, pl. kulcstartók.

Minden másra ott van a......z eBay. ;)

SaiyaGin

Quote from: Yakumo on 2006-10-16, 22:31:47
Na, akkor, ha esetleg idetévedne egy kiváncsi vándor, akit érdekel egy jelenlegi hazai helyzet az anime/mangával foglalkozó boltok terén, az engedjen meg nekem egy Összefoglalót ;) :
...

Köszi! Ez jó ötlet volt! :jee:

Piyoko

Nos..hát..az én tapasztalataim:
Én eddig a King Comics-nál meg az Animestarsnál vásároltam.
King Comics:Nos..Mivel nem vagyok pesti a forgalom miatt nehéz volt rávennem anyuékat hogy bevigyenek de megtörtént.Gondoltam itt veszem meg az ajándékát a szintén mangakedvelő barátnőmnek.Bementem,el kezdtem nézelődni..német..német..(tanulom a nyelvet de..) felhívom a barátnőmet hogy mondja milyen mangát szeretne..Mondja mondja de egyet sem találtam meg amit akart és ha volt is németül(de ő nem tud németűl) .Hát...gondoltam akkor majd bejövünk együtt mert telefonon nehét mangát választani meg én nem tudom hogy neki mi kellene ebből a választékból..Hát jól megvettem az anándékot :haha:..De azért magamnak vettem egy pár dolgot..mégse menjek üres kézzel :ejnye: ..Nem találtam meg azokat a mangákat amiket akartam pedig hosszú volt a listám... :frown:..De azátn vettem egy Ai yori aoshit (fúú ezt nem szeretem :ejj:) egy Full Meatl Panicot meg egy Fushigi Yuugit(háhhá mind angolXD tökjó hogy ezek azok voltak!)
Animestars:
Innen rendeltem eddig a legtöbbet..Nagy a választék szinte minden megvan amit eddig néztem..Nekem csak a postaköltséggel van bajom..ami egy 1000-ressel megnöveli a vásárlás árát.No meg a kiszállítási idő...kb durván úgy 2 hónapot kellett várnom míg megérkeznek azok a mangák (2db Loveless egy Gravitation és egy Imadoki mind angolul) Szegény barátnőmnek egy csomót kellett várnia míg megkapja a szülinapi ajándékát..Amúgy itt sem tudott választani rendesenXD a végén már csak úgy bemondott valamit...Valami egykötetes Kaorit vagy Watasét akart de sehol sem voltXD!De hát..ez van..

Vásároltam már a szupperrrr jóóó anime CONokon is.
Itt sok árus van sok mangával ..meg sok tülekedő ember tömeg..de egy idő után meg lehet szokni..A lényeg hogy ügyesenek és szemfülesnek kell lenned hogy meglásd és megvedd azokat a mangákat amiket akarsz.Itt sok múlik ezen.De azon is múlik hogy van-e vagy sem...Szóval itt nem mehetsz biztosra.Csak a szerencsén múlik.

Lényegében a King Comicsnál az volt a bajom hogy sok a német..(bele kell húznom a tanulásba) az Animestarsnál az hogy sok a kiszállítási idő a CON-on meg nem mehetsz biztosra.

L

noriko

Nem olvastam vissza, nem tudom, volt-e már szó róla...

a Váci utcai angol nyelvű Libriben láttam mangákat is! (alsó szinten, hátul, a fantasy rész mellett)
1531Ft volt darabja.
angolul
amire emlékszem, hogy volt: Dragon Ball, Yu-gi-oh, Kenshin, Fushigi Yuugi, One Piece... ezekből az első pár kötet biztos.
meg még talán 3 másik sorozat, amit nem jegyeztem meg.

(az emeleten vannak jó kis angol-japán-angol szótárak is amúgy :) csak kissé drágák most nekem :( )

Edit (a nagy érdeklődésre tekintettel ;) ): ez az a Libri
"I wish I could, but I don't want to."

Ramiz

12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

noriko

Kaptam nagyimtól pénzt mikulásra   :lazza:, úgyhogy ma el is néztem megint ebbe a boltba, és vettem egy jó kis leárazott fantasyt :D. Most jobban megnéztem milyen mangák vannak, íme:

- Dragon Ball: 1-13, 15
- Yu gi oh: 1-7
- Yu gi oh duelist: 1-4
- Fushigi Yuugi: 2, 4-10, 13, 14
- Kenshin: 1, 3-7
- Case Closed (ez a Detective Conan?): 1-12
- Maison Ikkoku: 1-8
- Flame of Recca: 1-3
- One Piece: 1-3
- Madara: 1-3

csak kevésből volt kettő, amúgy mindenből egyet láttam.
és még mindig 1531 Ft volt darabja!
terepszemle ideje: 2006.11.21 (14 óra környéke)

Yaten

A Westendbe is érdemes benézni időnként! Hátul, ahol a kajáldák vannak, ha ott felmentek egy emeletnyit (elvileg az a földszint...), akkor ott vannak könyves "bódék". Ott a mozgó lépcső felölinél vannak angol nyelvű könyvek, ott biztosan találtok még pár mangát! (pláne hogy egy BPi meetes is került oda eladónak XD) Jól nézzetek körül ^^ ált. a kijárat felöli részre teszik a mangákat, de előfordul hogy átpakolják, jól nézzétek majd meg ^^

Ált. az áruk 2000 körül van. (volt már 1800ért is!)
" border="0

Szacsi

A Ferenc körúton volt egy Camelot nevezetű bolt, ami főleg szerepjáték kellékekkel, fantasy könyvekkel foglakozott. Most viszont átköltözött a Fernc körút 40.-be, Sárkánytűz néven. Sokkal nagyobb a helység, jóval nagyobb választék, sok-sok angol nyelvű regény van és a magyar mangák is kaphatóak.

Hátha érdekel valakit.

Yakumo

Milyen érdekes dolgok derülnek itt ki! Csak így tovább emberek. :jee: ;) :zen:

Fazék

nem szabad elkezdenem mangát gyűjteni. nem szabad elkezdenem mangát gyűjteni. nem szabad elkezdenem mangát gyűjteni. nem szabad elkezdenem mangát gyűjteni. nem szabad elkezdenem mangát gyűjteni. nem szabad elkezdenem mangát gyűjteni. nem szabad elkezdenem mangát gyűjteni. nem szabad elkezdenem mangát gyűjteni. nem szabad elkezdenem mangát gyűjteni. nem szabad elkezdenem mangát gyűjteni. nem szabad elkezdenem mangát gyűjteni. nem szabad elkezdenem mangát gyűjteni. nem szabad elkezdenem mangát gyűjteni. nem szabad elkezdenem mangát gyűjteni. nem szabad elkezdenem mangát gyűjteni.

Yakumo

Ez nem is effajta kérdés. Ez kötelező kedves Fazék! :lol: :D ;)

[spoiler]legalább az Árnybírót vedd, olcsó (1500) és sztem *rvajó. ^^[/spoiler]

Raggie

Nemtom mondta-e már valaki(Ramiz tuti... :) ), de azért felírom ide is: a BOOKLINE-nál lehet egész sok mangát rendelni/kapni. Vannak angolul is meg magyarra fordított is asszem. Megéri!
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

noriko

Raggie: Bookline-on belül hol kell keresgélni? Kissé káosz ott a kategorizálás...eddig sosem sikerült megtalálnom semmit náluk elsőre.. :/

Ramiz

Szerintem Raggie kicsit túlzóan fogalmazott, mindenesetre érdemes ellátogatni a boltjukba a Rákóczi úton (szemben és kicsit balra az Uránia mozitól). Ha a neten akarod megrendelni a könyveket, akkor címenként kell keresgélni (pl Usagi Yojimbo, Snikt, Árnybíró, vagy a nem ázsiaiak közül Lucky Luke mondjuk). Egyébként érdemes tudni, hogy ha csak egy könyvet is rendelsz neten (ami tuti kell), utána a boltban az átvétel alkalmával 20%-os kedvezményt lehet kapni, szóval annyit, mintha a többi könyvet is neten rendelted volna. Így már kényelmesebb nézelődni. ;) Egyébként nekem a Snikt meg az Usagi Yojimbo megvan, és ezeket szilveszterkor oda tudom adni, hogy elolvasd, mielőtt megveszed, ha akarod.

Prof. William

Az Árnybiró 2 és a Snikt! megvételére meég van reális esélyem vagy már elfogytak? A Debreceni 576-ban tervezem utánnuk nézni...

Yakumo

Quote from: Prof. William on 2006-12-12, 15:34:03
Az Árnybiró 2 és a Snikt! megvételére meég van reális esélyem vagy már elfogytak? A Debreceni 576-ban tervezem utánnuk nézni...
Hisz majdhogynem most jelentek meg, én is most vettem meg a Snikt!-et és az Árnybíró 2. és 3. kötetét. (a 3. kötet szinte egyszerre jelent most meg a 2.-kal)
Vásárlás helye: HungaroComix (vagymi^^) rendezvény, Sugár, dec. 9. ;)

Prof. William

Akkor még biztos lesznek a 576-ban is.

Már 3-is van? nem fogok unatkozni az biztos.

Fate

Árnybíró mangát merre lehet kapni? Én néztem már mindenfelé, de sehol sem láttam. A King Comics-ban is csak az 1. meg a 3. kötet volt.
"nekem mindegy csak a színe legyen vörös
mint a hajnal alja vörös
legyen minden legyen vörös"

Yakumo

Quote from: Fate on 2006-12-27, 11:52:30

Árnybíró mangát merre lehet kapni? Én néztem már mindenfelé, de sehol sem láttam. A King Comics-ban is csak az 1. meg a 3. kötet volt.
2. meg biztos van az Alexandra könyvesboltokban. (amúgy összesen 3 kötet van. egyenlőre.)

Kvikveg

Mar kint van a 3.kotet? KELL!  :whoah:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

devcsa

Nem tudom kit mennyire érdekel. De Akira mangát árulnak a Móricz Zsigmond körtéri Alexandra könyvesboltba a Dark Horse kiadásában, az ára elég  :frown: borsos 8500 körül. És az első három kötet van nekik két példányban.

Ramiz

Ennyiért nem éri meg, max magyarul :D

Yakumo

Quote from: Ramiz on 2007-01-07, 23:34:32
Ennyiért nem éri meg, max magyarul :D
Szerintem meg pláne magyarul nem érné meg annyiért^^ (hozzáteszem, nem is lenne annyi magyarul. ;) )

devcsa: Tudom, már láttam angol Akirát. ;) Kisebb telefonkönyv. XD Tehát nincs az olyan rossz árban angolul.

devcsa

Hozzá teszem a kötetek nagyság akkora mintha 4 átlag mangából lenne összerakva.

Eberinu

Két mangás boltról tudok,ahol mangákon kivül szobrocskák,naptár,könyvek,stb van: Lurdy Ház-King comics és a Kálvin tértől nem messze a Trillian. Ennyit tudtam ehhez szólni :)

Zelda

[spoiler]A legjobb hely ahol eddig megfordultam egész életemben, az a brüsszeli képregénymúzeum. Diákcserén voltam ott, és elvittek engem a képregénymúzeumba. Összesen 8 manga könyvet vettem meg ott. (Bocs ha kicsit off, de ha ne'adj'isten valaki arra jár feltétlen nézze meg, oltári jó hely!!![/spoiler]