Párkapcsolatok, avagy "Értsük meg az ellenkező nemet!"

Started by Ramiz, 2006-04-26, 23:27:17

Previous topic - Next topic

Member

Nem érted, mire gondoltam:
Ha elmondod neki, hogy léci, várjál már legalább 12 hónapot a gyermeknemzések között, az még nem jelenti azt, hogy házassági előtt el kell veszítenie a szüzességét.
Vagy úgy gondolod, hogy amint tudomást szerez a dolog lényegéről, önmegtart. nuku és már küldi is?

Ramiz

#61
Quote from: sirtomi on 2006-04-27, 15:07:25
Én szinte mindig ezzel a módszerrel próbálkoztam.
De most rámenősebb leszek, megnézem milyen hamar pofoznak meg :D
[/quote]
Az a legrosszabb, hogy nem fognak... :)

Quote from: Fazék on 2006-04-27, 14:50:22
alázz amennyit csak akarsz, ehhez is jól értesz. én meg az alap megadásához értek. ez van. mindegy, azért már végigfolytatom ezt az életet így is, ha megengeded.
Bocsánatot kérek, Zoli, hidd el, hogy nem állt szándékomban alázni téged. Úgy éreztem, hogy egy kicsit sértő voltál velünk, és jelezni akartam ezt anélkül, hogy szemétkednék. Lehet, hogy tévedtem, és szinte biztosan úgy tűnik, hogy nem sikerült. Én mindenképpen egy bunkó vagyok, ebben igazad van. De nem hiszem, hogy igazságos vagy velem. Mindenesetre nem áll szándékomban folytatni ezt. Ezentúl majd megválogatom a szavaimat.
(Amit a Games topikban írtál - csak a barátaidnak nézel el vicceket -, és az, hogy ez a második nagy megsértődésed egy szerintem enyhe dologra, arra utal, hogy nem sorolsz közéjük. Meg arra, hogy rossz érzékem van az emberi kapcsolatokhoz. Mindkettőt őszintén sajnálom.)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Toplák

Bocsássatok meg hogy eddig nem reagáltam de akkor most neki kezdenék... (lesz mit ecsetelni)

Először is gyarló emberként a magam védelme: Tehát... azt mondod, hogy nekem kis pöcsös 17 évesnek a témával kapcsolatban semmiről sincs segg fogalamam se...

Látom nem úszom meg az elemzést... Akkor te, mint nagy pszihlógus, pszihopata vagy pszihiló...döntsd el... (Bocsi de sikerült felb...nod az agyam) szerinted, miért pont az OLDALBORDÁJÁT vette ki a sztori szerint (és ez nem egy rész, hanem a sztorinak egyik fő motívuma) Azért mert így lehet jobban szimbolizálni, hogy a testük könnyen összeforhat. Ha mindenáron a szerelemről szólna, szerinted -kicsit gügyén megfogalmazva,- az atyaúristen nem bírta volna inkább a "fél szivét kivenni?"
Ha azt mondom, hogy a szavamra gondolj egy test részre, és az első szavam az hogy érzelem, akkor valószínüleg a szív fog eszébe jutni, ha a szavam az hogy TEST, akkor meg szerintem 10-ből kilenc embernek a torzó mint testtáj fog. a borda, mint része ennek igen is azt jelenti, hogy (direkt nem mondom h a nő a férfinek) az egyik a másik testének köszönheti, hogy egyáltalán él.

Egyébként nem amiatt lettem ideges, hogy engem oltasz, egy fórumon ez a cselekedet szuverén jogod, hogy megtedd, hisz erről szól, vitáról. De semmikép sem arról, hogy a barátaimat szídd. az, hogy azt mondtam, hogy az emberek 19-20ig vénülnek és utána csak csiszolódnak bla bla bla... azt kérlek, (mint ahogy a végén a smile is mutatja, hisz ez a dolga) poénból írtam. Tudod, incselkedés, meg ilyesmi. Hisz tudod, mi kis segglyuk 17 évesek, ami persze te sohasem voltál, mi csak ilyet csinálunk.

No és akkor elnézést hogy ennyire visszakanyarodtam. na most térjünk vissza a jelenlegi témához.

ami pedig azt illeti ez a középkorban ilyen volt, meg hogy most meg olyan... nos szerintem ez egy ölég nagy badarság.

Nem hinném, hogy régen csak és kizárólag két fajta ember létezett, a kegyetlen földesúr, illetve a szerencsétlen paraszt... Ha ez így lett volna, a rengeteg paraszt felkelésben (ami azért így is volt nem is kevés) kiírtotta volna magát minden nemzet. Mindig is léteztek suttyók, és mindig is léteztek normálisak. Ez nem történelem, nem is társadalom tudomány, ez józan ész.

Mintahogy azt se értem, hogy lehet ilyet mondani, hogy tönkre megy ez a mai világ... Egyenlőre ti is részei vagytok ennek a világnak (ha már csak ilyen nagy szavakban bírunk gondolkodni) ti is részei vagytok, és ti is vele romlotok... vagy nem? ti kivételek lennétek? Ojvé! hát akkor lehet hogy más is kivétel! Persze nem biztos, de meg van rá a minimális sansz.

Az meg a másikfele, hogy miért is kell szídni, az úgy mond plázacicákat (soha nem használom ezt a kifejezést, de látom, hogy most ez a megvető és lekicsinylő kifejezés nagyon is divatos...) Gondolom arra a rétegre gondoltok, akinek egy fokkal jobban megy, és ezért megteheti azt, hogy magával jobban törődjön, mint az átlag. illletve, azokra, akik követik az oly érzékeny és gyorsan változó divatot... Nem tudom mi a baj a divattal... Ez is egy dolog ami összehoz embereket. Vakon követik azt, mint ahogy mások vakon követik, a drogokat, vagy egy harmadik réteg, az ANIMÉKAT, illetve egy negyedik réteg  akik vakon követik azt a hitet, hogy ők jobbak a divatosoknál, hisz ők másak, egyediek. Hát nem tom... még nem láttam olyat hogy 10ből 6 egyedi ember ugyan azt vallja... nos nem túl egyedi, mondhatom.

Ha meg arra gondoltatok, plázacica néven, aki kicsit butus meg ilyesmi... nos... elvakúlt rockerben, és lobogó nacis rapperben is, sőt még hitthű stílustalanakban is vannak kissé korlátoltabb gondolkodásuak.

Mert már megint ugyan abba a hibába esünk mint sokan annyiszor... Rétegekben és nem személyekben gondolkodunk. Én is szoktam ilyet csinálni nem arról van szó. de ha ép formában vagyok, és van időm és módom végig gondolni azt amit a rétegezéssel mondtam vagy tettem, illetve mások a rétegezéssel mondtak vagy tettek... nos rá kell jönnöm... nem vagyunk olyankor jobbak egy hordányi elvakult fasisztánál. Csak ép mi nem vallást, vagy rasszot spécizünk ki.


Egyelőre ennyit szeretnék hozzátenni... aztán majd rá fogok jönni hogy kihagytam valamit, majd szóljatok rám.

Ja és Shiroi! én nem vagyok egy haragtartó típus, hisz örök vidám optimista hírében állok, de kérj kérlek bocsánatot a barátaimról tett megjegyzésedért.

Egy ilyen baromságon meg ne basszunk össze. Vannak itt olyan hevesebb, gyíorsabb szalmaláng lelkületű emberek is mint én, illetve sokalta szentimentálisabb és romantikusabb emberek mint ti. és ez ÍGY VAN JÓL! Hát ne is csesztessük a másikat a hozzáállása miatt. mert nem attól lesz vki suttyó, hogy ha más mint mi, hanem attól, ha nem képes elviselni maga melett a másik hozzáállását.
Elrebegem a vágyamat
A bánatba fulladt álmokat
Hogy az ,,egyszer volt, hol nem voltból"
Jöjjön a jelen, és ne a múltból
Várjuk, vagy reméljük, a megoldást
Mert a múltba révedteknek a jövő csalódás

Nakedape

Quote from: Toplák on 2006-04-27, 18:59:13

ami pedig azt illeti ez a középkorban ilyen volt, meg hogy most meg olyan... nos szerintem ez egy ölég nagy badarság.

Nem hinném, hogy régen csak és kizárólag két fajta ember létezett, a kegyetlen földesúr, illetve a szerencsétlen paraszt... Ha ez így lett volna, a rengeteg paraszt felkelésben (ami azért így is volt nem is kevés) kiírtotta volna magát minden nemzet. Mindig is léteztek suttyók, és mindig is léteztek normálisak. Ez nem történelem, nem is társadalom tudomány, ez józan ész.

Mintahogy azt se értem, hogy lehet ilyet mondani, hogy tönkre megy ez a mai világ...




öö erre próbáltam én is utalni, amikor agybafőbe negatív példákat, soroltam..de az a bezzeg akkor hangulatra volt.
minde kornak megvannak a problémi és értékei természetesen imho

ezek szerint nem jött át :D
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Toplák

Bocsi le voltam maradva két oldallal, csak végig futottam, és a sok eltérő gondolat egy idő után összefolyt. Visszanézve, tényleg te is ezt mondtad... hú banyek, pedig reménykedtem benne, hogy most én leszek a zarc aki megmondja a tutit :D:P
Elrebegem a vágyamat
A bánatba fulladt álmokat
Hogy az ,,egyszer volt, hol nem voltból"
Jöjjön a jelen, és ne a múltból
Várjuk, vagy reméljük, a megoldást
Mert a múltba révedteknek a jövő csalódás

Selmo

Nos itt annyi minden lezajlott egy nap alatt, hogy képtelenség lenne reagálni rá. Nem beszélve arról, hogy nem sok köze van a topic címéhez. Nem mondom hogy ez baj, végül is most globálisan, mint emberek próbálunk meg valamiféle választ (magyarázatot?) összehozni a jelenlegi társadalmi állapotokra.
Ami rögtön látszik, hogy többen, többféle álláspontot képviselnek és vérmésklettől föggően védelmezik, vagy éppen csak kijelentik azt. Nos én nem szeretnék csatlakozni ehhez, mert a bibliától kezdve a pszihológián át mindenfelé kitérőket tesznek a felek. Azt hiszem ez is pontosan mutatja, hogy mennyire bonyolult az emberi lélek/felfogás netán a társadalom maga. És én úgy látom, hogy pontosan mutatja ez is, hogy milyen nehéz megérteni egy másik embert, nem csak az számít, hogy más-e a neme.

Én mindenestre most megpróbálok elindítani egy beszélgetést a topic eredeti témájával kapcsolatban, legfeljebb nem leszek sikeres. :D

Nos én a meg nem értés - mármint a másik nem meg nem értését két dologhoz tudom kötni: Az egyik a türelmetlenség, a másik a  félelem. A nemtörődőmséget most nem veszem elő, feltételezem, hogy meg akarja érteni XX XY-t.
A türelmetlenség, hogy nem hallgatjuk végig a másik félnapi beszámolóját, aki így el sem tud jutni oda, amit mondani akar...
A félelem, hogyha megnyílunk a másik előtt/megtud bizonyos dolgot, akkor nem fog szeretni...
És most ezekre nem kérnék izomból billentyűzedragadó reagálást... :redface:
Hanem véleményeket kérek. És tapasztalatokat.
Én például olyat tudok felhozni, ami talán nem tartozik egyikbe sem, hanem a mentalitásbeli és társadalmi nevelésből adódó különbség esete. De talán mások ezt jobban meg tudják világítani.
Tehát XY a kapcsolat elején közli XX-el, hogy ő nem érti a metakommunikációt, az apró célozgatásokat észre sem veszi, a testbeszédet meg nem fogja fel, tehát XX lesz szíves minden gondját-baját-bánatát szavakba önteni. XX bólogat, megegyeztek.
Két hónappal később, már nem egy párként XY a haverokkal sörözve részletezi, hogy XX képtelen fontos dolgokról beszélgetni, mindent úgy kell kihúzni belőle harapófogóval, netalán le kell itatni, mert akkor ki is mondja amit gondol, dehát mégsem lehet leitatni az ember társát hetente háromszor...
XX a haverokkal borozgatva közli, hogy XY milyen bunkó, mert oda sem figyelt rá, nem viszonozta az ajándékait, pedig Ő minden héten vett neki csokit. Sosem bújt oda hozzá hogy megkérdezze, mi a baja...
Nem tudom, hogy eme - igaz - történetnek van-e tanulsága, - azon kívül, hogy nem vagyunk egyformák - de szeretném megkérni az ittlévőket, hogy fejtsék ki a véleményüket a témával kapcsolatban mind férfi, mind női szemmel látva a dolgokat. De nem csak e kiragadott pédával kapcsolatban, hanem általánosságban is. És most nem arra gondolok, hogy kezdjünk hibákat felsorolni a másik nem viselkedését illetően, hanem próbáljunk meg a viselkedés mögé nézni, a mozgatórugókat kivenni.
Hátha sikerül egy kicsit jobban megértenünk, hogy mi játszódik le a másik fejében.
És kérnék mindenkit, hogy őszintén és erős smileyhasználat mellet mondjon véleményt, hogy ne keletkezzenek parázs viták félreértésekből. :angyali:
Annak pedig pláne tudnák örülni, ha a hozzászólók példákat is írnának, hogy miért látják úgy a dolgot, ahogy.

(Nos én mindent megtettem. :smile:)

A tökéletesség unalmas.

Ramiz

Oké. Ez is jó téma. Én sajnos nem nagyon tudok hozzászólni, mert soha nem értettem meg a nőket. Mármint a legkisebb dologban sem. Mit csinálnak, mit mondanak, és legfőképpem miért: :confused: :confused: és :confused: . A szóbeli kommunikációban alapvetően nem bízok (nem csak a hazugságok miatt... rengeteg a félreértés is), a nem verbális jelekből meg sajnos nem tudok olvasni.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Toplák

Szívhez szóló gondolat... benne vagyok :)

Nos igen két ember közti mentalitás béli különbségnek döntő szerepe lehet. (jelen esetben a mentalitás nem egyenlő a dolgokról alkotott véleményéről, csak azoknak az előadás módjára gondoltam, csak nem találtam jobb szót.)

hogy szemléltessek, én is egy kedves történettel fogok előrukkolni.

Adott volt a leány, és adott voltam én. csak egy ici-pici különbség volt köztünk. minden :D
Ő víz jegyű volt én tűz. Ő kedvelte a nyugit, én mindig pörgök. Ő inkább hallgatott, én inkább meséltem. Ő messze lakott, én meg közel :P Ő szép volt én meg... nos ezt inkább hagyjuk :D és így tudnám még folytatni egy oldalon át. Mert csak két valamiben voltunk hasonlóak, egy: mind a ketten bolldogan áltunk az élethz, optimistán, kinevetve, a "utálom az életet" és "haragszom a világra" embereket. a másik meg, (ennek folyományaként) hogy naon szerettük egymást. Mindig volt beszéd téma, mindig tudtunk levezetni különöző eszme futtatásokat, stb... stb... És ez a töménytelen ellentét olyan harmóniát teremtett közöttünk, ami véget vetett a kapcsolatnak. Mert mindig öröm volt és béke. És emiatt az ő részéről kellemes "tradíció" az én részemről, meg dög unalom lett. (Jelzem ezt a lányt mai napig nem titkoltan szeretem, csak nem tudok vele lenni és kész) Túl szép és túl jó volt minden. És azóta is nagyon jó barátok vagyunk meg minden.

Ehhez képest. Volt egy másik kapcsolat, akivel szinte mindenben egyet értettem, csak az utolsóban nem, hogy ő az utálom a világot emberek közé tartozott... és engem egy ilyen kijelentéssel hogy "érdekelne milyen lenne meghalni" Meg egyéb ilyen sületlen dumák, amiről azt se tudja mennyire fáj másoknak, ilyenekkel bombázott. És őőt egyszerűen meggyűlöltem emiatt a letargikus életszemlélete miatt. (személyes okai vannak, a miért nem bírom a "de meg halnék" kijelentéseket, ha valakit érdekel pm-ben elmesélhetem, de nem fogom topicra kiírni.) És őt a mai napig ha meglátom, (nem félre érteni:) de ha emberként kezelem bicska nyílik a zsebemben, de férfiúi illemek miatt és ez a jellemző ha nőként kezelem, egyszerűen elmegyek mellette, egy oda dobott szervusz hogy vaggyal vegyítve továbbállok.

A vége ugyan az... De a kérdés melyik a jobb? szeretni, csak a harmónia miatt nem tudni vele lenni, vagy utálni és... nos ezért nem vele lenni.


EDIT: nos igen... egy nőben könnyebb elveszni, mint a legnagyobb mitológiai labirintusokban... de érdekes őktudnak valamit, mert mindig kitalálnak egymás útvesztőjéből.
Elrebegem a vágyamat
A bánatba fulladt álmokat
Hogy az ,,egyszer volt, hol nem voltból"
Jöjjön a jelen, és ne a múltból
Várjuk, vagy reméljük, a megoldást
Mert a múltba révedteknek a jövő csalódás

sirtomi

Toplák érdekes a történet.

Nalam az a helyzet, hogy nagyon jól kijövök egy lánnyal, bármiről tudunk beszélgetni, bárhova elmegyünk együtt. Én szeretek vele lenni, Ő meg szeret velem lenni.
De míg én szeretnék tovább menni Ő a barátságnál akar maradni! Azt nem tudja megmondani mi az ami hiányzik a szerelemhez a részéről, sajnos részemről viszont meglenne ez a kis plusz, legalábbis úgy érzem.
Valaki magyarázza el nekem, hogy mi hiányozhat a lánynak! Én nem értem a nőket és nem ez az első eset, hogy fogalmam sincs, hogy mi hiányzik :D

Toplák

Jajj ne, szegényem! Te beleestél a legszörnyűbb kórságba... a "barátommal nem kezdek, és te vagy a legjobb barátom"-itiszbe...

Ez két dolgot jelenet... első potenciális jelentés tartam: kéreti magát, mert az ember, és főleg a nő, szereti ha hzelegnek neki. (ez olyan mint amikor egy lányt megdicsérsz, és azt mondja, hogy ne mondj ilyeneket, tegyél rá egy lapáttal, mert ezt akarja :D) élettapasztalat rullz :D

a második PJT: komolyan gondolja... az a rosszabbik. ő egy lázálmában, a zuhany alatt vagy plafont bámulva, vagy wc-n ülve, minden esetre túlzott szabad idejében kitalálta, hogy te a barátja vagy... Ez a rosszabbik ebből csak szívni lehet... sajnálom ha télleg ez van. hisz: Élettapasztalat még mindig rullz :D
Elrebegem a vágyamat
A bánatba fulladt álmokat
Hogy az ,,egyszer volt, hol nem voltból"
Jöjjön a jelen, és ne a múltból
Várjuk, vagy reméljük, a megoldást
Mert a múltba révedteknek a jövő csalódás

sirtomi

Quote from: Toplák on 2006-04-27, 22:49:56
Jajj ne, szegényem! Te beleestél a legszörnyűbb kórságba... a "barátommal nem kezdek, és te vagy a legjobb barátom"-itiszbe...

Ez két dolgot jelenet... első potenciális jelentés tartam: kéreti magát, mert az ember, és főleg a nő, szereti ha hzelegnek neki. (ez olyan mint amikor egy lányt megdicsérsz, és azt mondja, hogy ne mondj ilyeneket, tegyél rá egy lapáttal, mert ezt akarja :D) élettapasztalat rullz :D

a második PJT: komolyan gondolja... az a rosszabbik. ő egy lázálmában, a zuhany alatt vagy plafont bámulva, vagy wc-n ülve, minden esetre túlzott szabad idejében kitalálta, hogy te a barátja vagy... Ez a rosszabbik ebből csak szívni lehet... sajnálom ha télleg ez van. hisz: Élettapasztalat még mindig rullz :D

Részemről komolynak is indult, de valahogy ez lett belőle.
Páran bíztatnak, hogy lehet még belőle valami, de nekem elég pesszimista az alap hozzáállásom a dolgokhoz mostanában :)

Rounin

Quote from: sirtomi on 2006-04-27, 22:59:53

Részemről komolynak is indult, de valahogy ez lett belőle.
Páran bíztatnak, hogy lehet még belőle valami, de nekem elég pesszimista az alap hozzáállásom a dolgokhoz mostanában :)

Azért a türelmed ne veszítsd. Még a végén csalódni fogsz (kellemesen ;) ).

sirtomi

Quote from: Rounin on 2006-04-27, 23:10:18
Azért a türelmed ne veszítsd. Még a végén csalódni fogsz (kellemesen ;) ).

Kezdek nagyon türelmes lenni. Régebben nem voltam :)
Ja és köszi a bíztatást :D

Fazék

Quote from: sirtomi on 2006-04-27, 22:59:53Részemről komolynak is indult, de valahogy ez lett belőle.
Páran bíztatnak, hogy lehet még belőle valami, de nekem elég pesszimista az alap hozzáállásom a dolgokhoz mostanában :)
bocsi a negatív véleményért, de én azt mondanám, hogy nem sok esély van rá, hogy bármi is legyen belőle. ez most nagyon hülyén fog hangzani, de több barát barátnőm (izé értitek, szóval nem mintha próbálkoztam volna náluk  :angyali:) is így áll a dologhoz egyértelműen. szóval tök jó neki, hogy van egy barátja, akivel szinte mindent megbeszélhet, akivel jól ellehet, de biztos benne (ami talán nálam nem is alaptalan), hogy amint járnánk, onnantól ez az egész nagyrészt felborulna, és ha mondjuk nem is, akkor is egy idő múlva, ha szakítanánk, akkor már sose lehetnénk olyan jó barátok, mint most. szóval nőkkel óvatosan kell barátkozni :haha:

innen jut eszembe:
(a sokadik) lány: Én nagyon kedvellek, de szeretném ha csak barátok maradnánk.
fiú_v0: /beletörődően bólint egyet és mosolyog hozzá, hogy tényleg ez a legjobb megoldás/
fiú_v1: Köszi már van elég barátom.
fiú_v2: Miért, tudsz focizni?

remélem érthető az életkép :D

Selmo XX-XY megértési probléma: erre létezik egy felsorolás azt hiszem, hogy "mit mond - mit gondol" nőre és férfira lebontva és sztem tökéletesen illene ide. A férfiak szeretnek az egyszerűségre törekedni, (többnyire) azt csinálni amit mondanak, (többnyire) azt gondolni, amit mondanak, stb, a nő meg szereti a titokzatosságot, a meglepetéseket, stb
ahogy Joseph Cornelius Hallenbeck nyomozó is mondta "Az ég kék, a víz nedves, a nők titkolóznak." :D
én természetesen férfi szemszögből teljes szívemből gyűlölöm a metakommunikációt és hogy elvárják tőlem, hogy fölfogjam mit is akarnak... :)

sirtomi

Quote from: Fazék on 2006-04-27, 23:13:31
Quote from: sirtomi on 2006-04-27, 22:59:53Részemről komolynak is indult, de valahogy ez lett belőle.
Páran bíztatnak, hogy lehet még belőle valami, de nekem elég pesszimista az alap hozzáállásom a dolgokhoz mostanában :)
bocsi a negatív véleményért, de én azt mondanám, hogy nem sok esély van rá, hogy bármi is legyen belőle. ez most nagyon hülyén fog hangzani, de több barát barátnőm (izé értitek, szóval nem mintha próbálkoztam volna náluk  :angyali:) is így áll a dologhoz egyértelműen. szóval tök jó neki, hogy van egy barátja, akivel szinte mindent megbeszélhet, akivel jól ellehet, de biztos benne (ami talán nálam nem is alaptalan), hogy amint járnánk, onnantól ez az egész nagyrészt felborulna, és ha mondjuk nem is, akkor is egy idő múlva, ha szakítanánk, akkor már sose lehetnénk olyan jó barátok, mint most. szóval nőkkel óvatosan kell barátkozni :haha:

innen jut eszembe:
(a sokadik) lány: Én nagyon kedvellek, de szeretném ha csak barátok maradnánk.
fiú_v0: /beletörődően bólint egyet és mosolyog hozzá, hogy tényleg ez a legjobb megoldás/
fiú_v1: Köszi már van elég barátom.
fiú_v2: Miért, tudsz focizni?

remélem érthető az életkép :D

Selmo XX-XY megértési probléma: erre létezik egy felsorolás azt hiszem, hogy "mit mond - mit gondol" nőre és férfira lebontva és sztem tökéletesen illene ide. A férfiak szeretnek az egyszerűségre törekedni, (többnyire) azt csinálni amit mondanak, (többnyire) azt gondolni, amit mondanak, stb, a nő meg szereti a titokzatosságot, a meglepetéseket, stb
ahogy Joseph Cornelius Hallenbeck nyomozó is mondta "Az ég kék, a víz nedves, a nők titkolóznak." :D
én természetesen férfi szemszögből teljes szívemből gyűlölöm a metakommunikációt és hogy elvárják tőlem, hogy fölfogjam mit is akarnak... :)


Nem bánt a negatív vélemény, sőt hasonló gondolatok az én fejemben is keringenek a helyzetről.

A metakommunikácóval hasonlóan vagyok. Szinte semmi jelet nem veszek észre soha, álljon oda elém és mondja el mit szeretne :D

Selmo

Quote from: sirtomi on 2006-04-27, 22:38:07
Valaki magyarázza el nekem, hogy mi hiányozhat a lánynak! Én nem értem a nőket és nem ez az első eset, hogy fogalmam sincs, hogy mi hiányzik :D
Erre én is kíváncsi lennék, ha esetleg erre tévedne egy nőnemű egyén, és felhomályosítana bennünket vak férfiakat... :D
A másik érdekes problémám a nőkkel a "nem mondom meg mi a bajom, találd ki" hozzállás. Valaki tudna segíteni abban, hogy miért lövetnék le magukat inkább, mint kimondják, hogy mi nem tetszik. :redface:

EDIT: Úgy látom ez a metakommunkiáció minden férfinak sarkalatos pontja. (Igen, nekem is. :D) Vajon van valami a nőkben, valami ösztönös írtózás attól hogy kimondjanak dolgokat. Vagy ez csak a nevelés kérdése?
Őszintén mondom én már ott tartok, hogy tartson vaknak, bunkónak, érzéketlennek, visszafejlődöttnek, csak alacsonyodjon le odáig, hogy kimondja, amit gondol, nem pedig célozgat, sóhajtozik és érthetelen ám annál idegesítőbb jelzéseket küld, amikhez képest az enigma egy egyszerű összadási feladat volt. :muhahah:

A tökéletesség unalmas.

kisvirag

nahm:
sirtomi, mivel nem ismerem a helyzetet kettőtök közt, ezért azt kell mondjam, hogy mind2 lehet. szóval lehet, hogy csak kéreti kicsit magát, vagy nem tudja eldönteni, hogy "ér-e" annyit a barátságotok, hogy esetleg "elrontsátok" egy kapcsolattal. láttam már mind2-re példát, egyik barátnőm pl majd 2-3 évig "húzta" így egy srác fejét az utolsó 2-3 hónapban mielőtt összejöttek, nekem nyikorgott, hogy jajmostmicsináljon, mert a Zoli mostmár nagyonkonkrétan megmondta neki, hogy szeretne többet, de hogy annyi éve olyan jó barátok, és mivan ha nemjönössze, és etc etc. én kérdeztem hogy érzi, akármi, aztán amilyen kedves volt, csak 3 hónappal később tudtam meg (igazábol hamarabb tudtam, de tőle akkor) hogy, ja, nem is mondtam, hogy összejöttünk a Zolival?
de volt másik véglet is, az pont én, hogy a barátságon kívül tényleg nem akartam mást, illetve volt amikor kicsit elbizonytalanodtam, de aztán rájöttem hogy nem működne... szóval bármelyik lehet, talán kis türelem, és kiderül.

Egyébként az alapvető női természet, hogy nem szeretjük kimondani, mi a bajunk, mert úgy érezzük, a másik akkor törődik velünk, ha észreveszi, hogy vmi bajunk van... persze értelmes nő, mint én, az ilyen észrevétel és "mia gond" kérdés után általában kiböki, valaki csak egy "tudnod kéne"-t lök oda. persze azt mindig elfelejtjük, hogy ami nekünk esetleg gond, az esetleg a srácnak fel sem tűnik, vagy az adott probléma számára nem probléma. ezért jó az elején tisztázni hogy ki hogy merre.

kicsit visszakanyarodva: a plázacica kifejezés azokra a tizenéves lányokra vonatkozik (szvsz), akik amellett, hogy a mai lehetetlen divatot követik, néha a családi kasszát is túlterhelve módon, egész nap a pláza, vagy valami hasonló épületkomplexumban lógnak hasonszőrű társaikkal, és azt vesézik ki, hogy melyik blúz milyen jó, melyik smink áll nekik jól, és hogy milyen topánkáról álmodoznak huszadikként a cipőspolcra, és a "tudtad hogy a gyűrűk urát kiadták könyvben is" magasságú eszmecseréket folytatnak...
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

sirtomi

Quote from: kisvirag on 2006-04-27, 23:50:17
nahm:
sirtomi, mivel nem ismerem a helyzetet kettőtök közt, ezért azt kell mondjam, hogy mind2 lehet. szóval lehet, hogy csak kéreti kicsit magát, vagy nem tudja eldönteni, hogy "ér-e" annyit a barátságotok, hogy esetleg "elrontsátok" egy kapcsolattal. láttam már mind2-re példát, egyik barátnőm pl majd 2-3 évig "húzta" így egy srác fejét az utolsó 2-3 hónapban mielőtt összejöttek, nekem nyikorgott, hogy jajmostmicsináljon, mert a Zoli mostmár nagyonkonkrétan megmondta neki, hogy szeretne többet, de hogy annyi éve olyan jó barátok, és mivan ha nemjönössze, és etc etc. én kérdeztem hogy érzi, akármi, aztán amilyen kedves volt, csak 3 hónappal később tudtam meg (igazábol hamarabb tudtam, de tőle akkor) hogy, ja, nem is mondtam, hogy összejöttünk a Zolival?
de volt másik véglet is, az pont én, hogy a barátságon kívül tényleg nem akartam mást, illetve volt amikor kicsit elbizonytalanodtam, de aztán rájöttem hogy nem működne... szóval bármelyik lehet, talán kis türelem, és kiderül.

Egyébként az alapvető női természet, hogy nem szeretjük kimondani, mi a bajunk, mert úgy érezzük, a másik akkor törődik velünk, ha észreveszi, hogy vmi bajunk van... persze értelmes nő, mint én, az ilyen észrevétel és "mia gond" kérdés után általában kiböki, valaki csak egy "tudnod kéne"-t lök oda. persze azt mindig elfelejtjük, hogy ami nekünk esetleg gond, az esetleg a srácnak fel sem tűnik, vagy az adott probléma számára nem probléma. ezért jó az elején tisztázni hogy ki hogy merre.

kicsit visszakanyarodva: a plázacica kifejezés azokra a tizenéves lányokra vonatkozik (szvsz), akik amellett, hogy a mai lehetetlen divatot követik, néha a családi kasszát is túlterhelve módon, egész nap a pláza, vagy valami hasonló épületkomplexumban lógnak hasonszőrű társaikkal, és azt vesézik ki, hogy melyik blúz milyen jó, melyik smink áll nekik jól, és hogy milyen topánkáról álmodoznak huszadikként a cipőspolcra, és a "tudtad hogy a gyűrűk urát kiadták könyvben is" magasságú eszmecseréket folytatnak...

Én is nagyon konkrétan megmondtam, hogy többet is szeretnék. Még egy darabig türelmes leszek, hátha történik valami :)

Plázacica szerintem nem csak tizenévesekre vonatkozhat, de a leírás passzol rájuk :)

Az tényleg jó, ha legalább a kérdés után kiböki a nő hogy mi a probléma. Lehet hogy ez egy alapvető természet, de sosem fogom megérteni.

Zanador

Köztem és a lányok közt megint más szokott lenni a problémaforrás (nem csak tartós kapcsolatnál, rövid ismerettség esetén is). A nonverbális jelek egy részét értem, a többit látom, csak nem tudom, hogy mire utal. Namármost, tegye fel az a kezét, akinek rajtam kivül visszatérő problémája, hogy kitalálja, hogy mire gondol az adott lány. Merthogy nálam ez már néhányszor előkerült. Rájöttem, hogy mire gondolnak, de szerintem nem akkor és nem arra, amire ők szerették volna. A következmény szinte mindig ugyan az, mintha nem jöttem volna rá semmire, úgyhogy én pusztán az egész kitalálósdi megfejtésének kisérletét kérdőjelezem meg, mert szerintem tök fölösleges. Ha nem megy, az a rossz, ha megy, akkor az? Ilyenkor mit lehet egyáltalán csinálni?
A másik, amit imádok, és főleg lányoknál tapasztalható, azok azok a kérdések, amikre nem kiváncsiak a válaszra/ nem fogadják el azt, bármi is. Ennek egy alesete az amikor egyáltalán nincsen jó válasz ("ez a ruha kövérit?" csak, hogy maradjak egy klasszikus példánál, bár ezt élőben még alig hallottam). Ez még könnyebben megoldható, és kevésbé vezet tragikus következményekhez, mint a jelrendszer meg nem értése, de attól még ez is egy olyan dolog, amin sokat szoktam nevetni. :haha:

Kedvenc webcomicom egy idevágó darabja (igen, a képregényt egy srác rajzolja): http://www.sinfest.net/d/20060310.html
Following the tracks of an angel.
Csak az életét hosszabbitja meg az aki ébren tölti az éjszakáit.
A pohár lehet félig tele, de a tár mindig félig üres...

Fazék

Quote from: Zanador on 2006-04-28, 00:59:36A másik, amit imádok, és főleg lányoknál tapasztalható, azok azok a kérdések, amikre nem kiváncsiak a válaszra/ nem fogadják el azt, bármi is. Ennek egy alesete az amikor egyáltalán nincsen jó válasz ("ez a ruha kövérit?" csak, hogy maradjak egy klasszikus példánál, bár ezt élőben még alig hallottam). Ez még könnyebben megoldható, és kevésbé vezet tragikus következményekhez, mint a jelrendszer meg nem értése, de attól még ez is egy olyan dolog, amin sokat szoktam nevetni. :haha:
Egy örök klasszikusból idéznék, a helyes válaszokat illetően, a Jóbarátok sorozatból:  :szemuveges:

QuoteChandler: Okay, well. Janice said 'Hi, do I look fat today?' And I, I looked at her....
Ross: Whoa, whoa, whoa. You looked at her. You never look. You just answer, it's just a reflex. Do I look fat? Nooo! Is she prettier than I am? Noo! Does size matter?
Rachel: Nooo!
Ross: And it works both ways.
:D

Ramiz

Quote from: Fazék on 2006-04-27, 23:13:31
én természetesen férfi szemszögből teljes szívemből gyűlölöm a metakommunikációt és hogy elvárják tőlem, hogy fölfogjam mit is akarnak... :)
Csatlakozok!!! :muhahah:

Quote from: Selmo
Őszintén mondom én már ott tartok, hogy tartson vaknak, bunkónak, érzéketlennek, visszafejlődöttnek, csak alacsonyodjon le odáig, hogy kimondja, amit gondol, nem pedig célozgat, sóhajtozik és érthetelen ám annál idegesítőbb jelzéseket küld, amikhez képest az enigma egy egyszerű összadási feladat volt. :muhahah:
Én is már ott vagyok rég. :D Tartson hülyének, csak mondja ki, mit akar! Aztán meg, hogy is mondjam... ha hülyének tart, olyan nagyon messze nem is feltétlenül jár az igazságtól... :__devil:

Quote from: Fazék on 2006-04-27, 23:13:31
innen jut eszembe:
(a sokadik) lány: Én nagyon kedvellek, de szeretném ha csak barátok maradnánk.
fiú_v0: /beletörődően bólint egyet és mosolyog hozzá, hogy tényleg ez a legjobb megoldás/
fiú_v1: Köszi már van elég barátom.
fiú_v2: Miért, tudsz focizni?
remélem érthető az életkép :D
:zen: :)

Quote from: sirtomi
Részemről komolynak is indult, de valahogy ez lett belőle.
Páran bíztatnak, hogy lehet még belőle valami, de nekem elég pesszimista az alap hozzáállásom a dolgokhoz mostanában :)
Nemtom, én mindig lekónyadok (nem csak lelkileg :muhahah:), ha ilyen szöveget kapok, hogy "maradjon barátság" meg minden. Tehát ha a pofámba vágják, hogy ronda vagyok és idegesítő, és akkor sem feküdne le velem, ha én lennék az egyetlen férfi hónapokig a száz kilométeres körzetben, akkor még egy "reménykedő-de-már-magán-röhögő" típusú mosollyal meg tudom kérdezni, hogy "Tehát ha elrabollak és pár hónapig fogságban tartalak egy lakókocsiban a Kalahári-sivatag közepén, akkor lefekszel velem?", de ha megkér, hogy legyek csak a barátja, akkor lelépek, és sokszor még ahhoz sincs elég erőm, hogy előtte megkérdezzem, hogy "És akkor lefekszel velem mint "csak barátoddal?""... pedig így illenék a debil tébolyodott csalódott dühös (=elhajtás utáni) vigyoromhoz... :D

Edit: az a belinkelt képregény nagyon király!!! :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kisvirag

egyébként, csak hogy ellenpéldát mondjak, a katz előtti kapcsolatomban pont fordítva ment a dolog, és a srác várta volna el tőlem, hogy gondolatolvasó legyek. szerinte egyébként is a másikkal való törődés nem csak annyi, hogy odafigyelek a másikra, megkérdem, neki jó e, ha úgy csináljuk, vagy legyen másképp (nem rosszra gondolni, hanem bármilyen közös tevékenységre), apró figyelmességeket teszek (pl ha felmegyek a konyhába, megkérdem, hogy neki hozzak-e valamit, vagy mikor elmegyek mellette, miközben épp a gép előtt dolgozik nyomok az arácra vagy a tarkójára egy puszit) és a cselekedeteimnél megpróbálom figyelembe venni az ő heppjeit. azt persze nem árulta el, hogy mi is szerinte az igazi törődés, mint sokminden mást, ezt is gondolatolvasnom kellett volna. mondjuk az is tény, hogy ma már elborzadva gondolok magamra, amiért tudtam olyan vak lenni, hogy fél évet lehúztam mellette. egy beképzelt, elkényeztetett gazdag kis p*cs volt (még a f*sz jelzőt sem érdemli meg)

persze teszem hozzá, ez lehet azért is volt, mert nem tudom hogy mennyire általánosithatok, de szeretünk idealizálni, azaz éppen aktuális barátunkba (vagy nem is csak párkapcsolati, hanem sima "barátunkba" is) olyan tulajdonságokat látunk, amivel valójában nem rendelkezik, de mi szeretnénk, ha igen, és ezért elhitetjük magunkkal, hogy igen, és amikor nem úgy cselekszik, vagy beszél, akkor azt mondjuk magunknak, hogy de tudom, hogy ő egyébként nem ilyen, csak most blabla. én már többször estem ebbe a hibába, valószínűleg katz kapcsán is van pár ilyen tévképzetem.
ezek akkor kellemetlenek, ha olyan tulajdonságra vonatkoznak, amihez gondolatolvasás is kéne. nem tudom, ez mennyire volt érthető.

de egyébként tapasztalat, hogy a pasik sokszor észre sem veszik, hogy egy egy számukra ártatlan szóval vgy cselekedettel mennyire megbántották a nőt, aki persze ugye bedurcul, és várja, hogy a másik kiengesztelje, de szerencsétlen hogy, ha nem is tudja, mi miatt :D

mondjuk hogy ellenpéldát hozzak erre a mond meg nyiltan mi bajod velem, és beszéljük meg dologra:
ismertem olyan srácot, aki azt hangoztatta, hogy csak nyugodtan mondjuk meg neki, ha valami bajunk van vele. na vettem a bátorságot, megmondtam. és ki sértődött meg? na, nem fogjátok kitalálni! persze hogy ő.

szóval sosem lehet tudni, hogy mi a jó. ha megmondom neki, vagy ha nem, ha célozgatok csak, vagy direktbe megmondom... leginkább esetfüggő. ahogy az is, hogy melyik nő mennyire "célozgatós"
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Toplák

Na most "HAZUG KÖCSÖG" és egyéb hasonszőrű kijelentést fogok tenni... De... én szeretek és nagy hatásfokkal általában sikerül is megfejtenem hogy ki, mire gondol...

Direkt nem azt mondtam, hogy a lány, vagy a partner, mert, ha van is nekem körülbelül egy millió hibám, egyetlen-egy erényem azért akad. Ez.

És ez a képesség egy hibámból ered... Rettenetesen kiváncsi vagyok :)

Illetve, mivel szem-orientáltként hozott a gólya, állandóan az nézem a csinos leányokon. Ezért már általában a legapróbb villanást,scalódottságot, örömöt észreveszem rajta... Jelzem általában, vannak nehéz esetek, de mindenesetre ez is olyan mint az éneklés, valaki úgy született hogy gyönyrű hangja van, van akinek borzalmas, de elkezdi eddzeni és a végére leénekli a színpadról az elöbbit. (én a harmadik típus vagysok, rekedt fazék de nekem ez megfelel :D:P )

Szumma-szummárum: nem feladni, el lehet mindent sajátítani, de ez idő kérdése.


De azért... tény ami tény... én is jobban szeretem, ha vki nyíltan kiböki mi a baja. Már csak időhiányában is. (elmondani 5 perc, rájönni másfél óra)



ja és az a képregény az télleg kurta jó:D:D:D


UI: pontosan tudom kire utaltok plázacica címen... épp csak arra utaltam, hogy miért nem lehet plázacica helyet, pl suttyó rappert, vagy sötét rockert mondani? Hisz minden stílusú emberben van zokni, és burzsuly is. És mindegyik a maga divatja után fut. tehát a kérdés inkább arra vonatkozott, hogy miért kell akárkiket is ilyen retardáló megfogalmazással illetni. akkor inkább mondjuk helyette azt hogy BUTÁKOK. :)
Elrebegem a vágyamat
A bánatba fulladt álmokat
Hogy az ,,egyszer volt, hol nem voltból"
Jöjjön a jelen, és ne a múltból
Várjuk, vagy reméljük, a megoldást
Mert a múltba révedteknek a jövő csalódás

Xipe

Quote from: kisvirag
kicsit visszakanyarodva: a plázacica kifejezés azokra a tizenéves lányokra vonatkozik (szvsz), akik amellett, hogy a mai lehetetlen divatot követik, néha a családi kasszát is túlterhelve módon, egész nap a pláza, vagy valami hasonló épületkomplexumban lógnak hasonszőrű társaikkal, és azt vesézik ki, hogy melyik blúz milyen jó, melyik smink áll nekik jól, és hogy milyen topánkáról álmodoznak huszadikként a cipőspolcra, és a "tudtad hogy a gyűrűk urát kiadták könyvben is" magasságú eszmecseréket folytatnak...


sajnos ha meg csak ok lennenek.
de a 20-,30-,40-,50-,60- ugyanilyen szintuek sokkal rosszabbak.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

kisvirag

Toplák: talán mert a rocker rapper srácok/lányok nincsenek annyian, vagy legalábbis nem annyira feltünően viritanak ki a kis lila/rózsaszin kivan a mellem/derekam/seggem ruhákban?

elnézést, visszavonom a tizenéves jelzőt.
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

noriko

Quote from: Fazék(a sokadik) lány: Én nagyon kedvellek, de szeretném ha csak barátok maradnánk.
fiú_v0: /beletörődően bólint egyet és mosolyog hozzá, hogy tényleg ez a legjobb megoldás/
fiú_v1: Köszi már van elég barátom.
fiú_v2: Miért, tudsz focizni?
fiú_v3: "Egy f@szt maradunk mi barátok!”  Pluto dalszöveg :D

Na én is hozzászólok. Legalábbis megpróbálom. (Igazából tegnap akartam, de közben húgom kitúrt a gép elől. :mad:) Bár nem tudom így fórumon hogy fog menni...elég korlátozottak a metakommunikációs lehetőségek ugyebár...:rolleyes: :P

sirtomi: én két esetet tudok elképzelni:

1. a lány tényleg csak azért nem akar többet, mert a barátságot szeretné megőrizni inkább, ez az amit már Toplák, Fazék és kisvirag is írt. Lehet megoldás a türelem, mert baráti körömből én is tudok rá példát, hogy végül a felek mégis egymásrataláltak.

2. a lánynak tényleg hiányzik valami ami ezt kapcsolattá tehetné. Ha jól kijöttök és szimpik vagytok egymásnak meg minden, én arra tippelek, hogy (és most nem akarok sértő lenni, csak kimondom a gondolatom mert panaszkodtatok fiúk hogy a lányok csak utalgatnak, úgyhogy most csakazértsem fogok!) nincs meg az a testi vonzalom, ami ahhoz kell, hogy barátként lásson. Mert szerintem, kell hogy legyen egy minimális vonzalom. Nekem is van olyan barátom, akivel egész jól megértjük egymást, jól elhülyéskedünk, és nem is csúnya vagy ilyesmi, de nem vonzódom hozzá egyáltalán, így nem is tudnék a barátnője lenni. Viszont ha tényleg többet szeretne, nem tudom ezt hogy tudnám megmondani neki anélkül, hogy megbántanám...És ha megbántom, akkor már olyan jó barátok sem lehetünk, főleg ha tudja, hogy ebből a szempontból hogy tekintek rá, mert ott fog lebegni a fiú előtt hogy „fú..nem tart elég vonzónak..szerinte nem vagyok elég jó férfi” stb. és ez a barátságra rányomja a bélyegét. És mivel jóbarát, ezt nem akarom kockáztatni azzal hogy nyiltan megmondom, inkább csak azt mondom hogy nem, és mondjuk megpróbálom kiábrándítani magamból valahogy...

Őszinteségről:
Ez az előbbi eset az egyik példa arra, hogy miért nem mondjuk ki amit gondolunk szvsz. (najó, innentől inkább nem általánosítok, mert fogalmam sincs hány ember nevében beszélhetek, lehet, hogy tökegyedül vagyok ezzel és akkor meg csak királyi többesezek itt :p) Nem akarok bántó, sértő lenni, mert lehet, hogy ha őszinte vagyok, a probléma úgy sem múlik el, és még az is bejött hogy megbántottam valakit. Inkább próbálom rávezetni valahogy, mert az nem olyan kínos ha ő jön rá, és nem én vágom a fejéhez. Mondjuk néhány barátnőm az elhárítható problémákat sem meri egyenesen felhozni a partnerénél (de ez csak a friss, alakuló kapcsolatoknál van ált.), ami szerintem hülyeség, mert ha van rá megoldás, akkor meg kell beszélni.
"I wish I could, but I don't want to."

Xipe

Quote from: kisvirag on 2006-04-28, 12:24:21
Toplák: talán mert a rocker rapper srácok/lányok nincsenek annyian, vagy legalábbis nem annyira feltünően viritanak ki a kis lila/rózsaszin kivan a mellem/derekam/seggem ruhákban?

elnézést, visszavonom a tizenéves jelzőt.


rockert es rappert ne hasznalj egy mondatban.
serto szamunkra.

de hogy mondjak is valamit temaval kapcsolatban, sajnos ha most elmegy az ember egy metal koncertre akkor is lam mit latunk, kis 12 eves zsoficica probal becserkeszni maganak valakit es imadja Ozzy Osbourne elso albumat ami szerinte egyenlo a 2003-ban megjelentel.
meg a linkin park az total rock es metal meg annyira jokepuek mint a backstreet balls.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

kisvirag

hát, legalább 2őnk nevében beszélhetsz az őszinteség kapcsán. nem akarjuk megbántani a másikat, ez stimt. de mindig arra is rá kell jönnöm, hogy pont emiatt a nem akarom megbántani miatt a végén sokkalta jobban megbántom, mintha az elején leszögeztem volna, hogy mi van... és lehet hogy egy akkora megbántást még ki lehetett volna kalapálni, de amit sikerült végülis összehoznom, nem...
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Fazék

Quote from: noriko on 2006-04-28, 12:25:20
Quote from: Fazék(a sokadik) lány: Én nagyon kedvellek, de szeretném ha csak barátok maradnánk.
fiú_v0: /beletörődően bólint egyet és mosolyog hozzá, hogy tényleg ez a legjobb megoldás/
fiú_v1: Köszi már van elég barátom.
fiú_v2: Miért, tudsz focizni?
fiú_v3: "Egy f@szt maradunk mi barátok!"  Pluto dalszöveg :D
hehe, ezt a számot már Nakedape is lejátszotta nekem, korrekt :D
és mert olyan jófej vagy, karmát is kapsz :D

hát igen, sztem is érdemes inkább mihamarabb kiábrándítani az "udvarlót" (persze továbbra is a lehetőségekhez mérten finomítva), mert csak rosszabb lesz a végén, ha csak halasztgatja az ember...

őszinteség pedig... hát igen, azt is csak mértékkel szabad :) én volt hogy egy időben kipróbáltam (na jó elismerem, inkább úgy korrekt, hogy lusta voltam hazudással fáradozni :D) a teljes őszinteséget, és hát volt pár ember aki megharagudott rám :haha: engem meg mivel zavar, hogy ha valaki rossz szemmel néz rám, hamar visszatértem a finomabb módszerre, miszerint inkább témát váltok, és hátha abból kapcsol, vagy nagyon finoman vezetem rá :) barátnőnél pláne óvatosan kell bánni az egyértelmű kijelentésekkel :haha:

noriko

előre is bocsánat, ez most csak összevagdosás lesz, ez előző hozzászólások nagyon stimmelnek nálam is:
Quote from: kisvirag on 2006-04-28, 12:35:39
de mindig arra is rá kell jönnöm, hogy pont emiatt a nem akarom megbántani miatt a végén sokkalta jobban megbántom, mintha az elején leszögeztem volna, hogy mi van... és lehet hogy egy akkora megbántást még ki lehetett volna kalapálni, de amit sikerült végülis összehoznom, nem...
Quote from: Fazék on 2006-04-28, 12:43:39
csak rosszabb lesz a végén, ha csak halasztgatja az ember...
De az a szomorú, hogy annak ellenére, hogy ezt én is belátom, és hogy úgy egyszerűbb is lenne, akkor is nehéz egyből megmondani. Egyszerűen nem megy.

Quotezavar, hogy ha valaki rossz szemmel néz rám
gondolom ezért sem...
"I wish I could, but I don't want to."