Párkapcsolatok, avagy "Értsük meg az ellenkező nemet!"

Started by Ramiz, 2006-04-26, 23:27:17

Previous topic - Next topic

Tycho

Quote from: Fazék on 2008-05-16, 14:03:58
Quote from: Lythis on 2008-05-16, 13:53:54Sok olyan ember van, akit vagy hidegen hagy, hogy a másiknak van e valakije, vagy simán csak nem hiszi el, és nyomul tovább. Az ilyesmi szerintem valahol pofátlan és sértő magatartás.[/color]
és sokszor beválik :)

én is már próbáltam tönkretenni egy 4-5 éves kapcsolatot, csak azért mert azt hittem szerelmes, vagy miafene vagyok, és ha próbáltam is úgy feltűntetni, hogy ez nekem mekkora morális problémát okoz, amennyiben sikerült volna végül, nem vagyok benne biztos, hogy ne tudtam volna aludni a lelkiismeretfurdalástól :)
:tezsvir:

Nyilván vannak mértékek, de szerintem ki a francot kell érdekeljen a célszemély párja? Ha szétmegy ettől a kapcsolat, akkor eleve nem lehetett jó, de legalábbis minősítheti mindkét szereplőjét, nyilván persze, ha a csábító tényleg elcsábít, nem pedig addig molesztálja a két embert, amíg azok neki, és/vagy egymás torkának esnek... Az nem kizáró ok, hogy van valakije. A kizáró ok az, ha elküldenek a pokolba.

teraflare

Quote from: Lythis on 2008-05-16, 13:53:54Sok olyan ember van, akit vagy hidegen hagy, hogy a másiknak van e valakije, vagy simán csak nem hiszi el, és nyomul tovább. Az ilyesmi szerintem valahol pofátlan és sértő magatartás.[/color]

én is már próbáltam tönkretenni egy 4-5 éves kapcsolatot, csak azért mert azt hittem szerelmes, vagy miafene vagyok, és ha próbáltam is úgy feltűntetni, hogy ez nekem mekkora morális problémát okoz, amennyiben sikerült volna végül, nem vagyok benne biztos, hogy ne tudtam volna aludni a lelkiismeretfurdalástól :)

És vajon mi lenne az esélye hogy utána nem ismétlődik meg az eset veled? Akkor nem a lelkiismeretfurdalás miatt nem tudtál volna aludni. Én inkább magamba próbálom folytani a dolgot mintsem tönkretegyek egy több éves kapcsolatot.

Quote from: Tycho on 2008-05-16, 14:13:18
A kizáró ok az, ha elküldenek a pokolba.
A sigem is hasonló bölcsességet mond  :D

Fazék

Quote from: teraflare on 2008-05-16, 14:17:06És vajon mi lenne az esélye hogy utána nem ismétlődik meg az eset veled? Akkor nem a lelkiismeretfurdalás miatt nem tudtál volna aludni. Én inkább magamba próbálom folytani a dolgot mintsem tönkretegyek egy több éves kapcsolatot.
mi van akkor? hát cumi. de ez van. ha olyan könnyen elcsábítják tőlem, akkor ahogy Tycho is írta azzal a kapcsolattal eleve vmi gond lehetett. és mint a szövegemből is kivehetted, én is csak "próbáltam", vagyis nem sikerült. egy kicsit ugyan megingott a hölgy lelkileg, de egyértelműen kitartott a párja mellett. :)

teraflare

Quote from: Fazék on 2008-05-16, 16:12:16
ha olyan könnyen elcsábítják tőlem, akkor ahogy Tycho is írta azzal a kapcsolattal eleve vmi gond lehetett.
Megnyílik egy új üzlet, ahol a nõk férjet vásárolhatnak maguknak.
A bejáratnál az alábbi utasítás olvasható:
- Az üzletet csak EGYSZER látogathatják meg.
- 6 emelet van, a férfiak tulajdonságai emeletenként javulnak.
- Bármelyik férfit kiválaszthatják az adott emeleten, vagy felmehetnek a következõ szintre.
- Elõzõ emeletre visszamenni nem lehet.
Egy hölgy úgy dönt, hogy kipróbálja az üzletet, és partnert keres magának.
Az elsõ emelet ajtaján a következo felirat várja: "Ezeknek a férfiaknak van munkája" A nõ úgy dönt, hogy megnézi a következõ emeletet.
A második emelet ajtaján ez áll: "Ezeknek a férfiaknak van munkája és szeretik a gyerekeket." A nõ továbbmegy.
A harmadik emeleten: "Ezeknek a férfiaknak van munkája, szeretik a gyerekeket és félelmetesen jóképuek" Wow, gondolja a nõ, és továbbmegy.
A negyedik emeleten: "Ezeknek a férfiaknak van munkája, szeretik a gyerekeket, félelmetesen jóképûek és segítenek a házimunkában"
Hihetetlen, gondolja a nõ, nehezen áll ellen a kísértésnek, de valami ara készteti hogy továbbmenjen.
Az ötödik emelet: "Ezeknek a férfiaknak van munkája, szeretik a gyerekeket, félelmetesen jóképuek, segítenek a házimunkában és romantikusak!"
Úgy dönt, hogy benyit, de az utolsó pillantban megtorpan és felmegy a hatodikra.
Az ajtó ezt találja: "Ön a 31.456.012-es számú látogató. Ezen a szinten nincsenek férfiak, csak azért van, hogy bebizonyítsuk, hogy a nõk sosem elégedettek. Köszönjük a látogatást.

Amúgy a lányok elég hülyék hogy beetessék őket minden hülyeséggel még ha tudják is hogy nem igaz, de ők hinni akarják és így rá lehet venni a szakításra. Nem velem történt, csak egy barátommal, de utána a csaj még próbálkozott visszatáncolni de a pofájába röhögtek.  :D
kieg: a férfi sem különb. kevés a vér két helyre...

Baggio

a régi szabály :szerelemben nincsenek szabályok  :D.  nincsen 2. hely csak nyertes meg vesztes. Ha több éves kapcsolata van a kiszemeltednek: na és? ha valóban dúl ott a love akkor úgysincs esélyed. ha meg nem akkor akár te is lehetsz a köv. nyertes  :D

teraflare

Quote from: Baggio on 2008-05-16, 16:48:34
a régi szabály :szerelemben nincsenek szabályok  :D.  nincsen 2. hely csak nyertes meg vesztes. Ha több éves kapcsolata van a kiszemeltednek: na és? ha valóban dúl ott a love akkor úgysincs esélyed. ha meg nem akkor akár te is lehetsz a köv. nyertes  :D
LOL. A nap végére már lassan én is így gondolom. :lol: Rossz hatással vagytok rám  :ejnye: (vagy épp hogy jó hatással  :haha:)

sirtomi

Zsiga

Aki nem így gondolkodik a mai világban annak legfeljebb akkor lesz barátnője ha összefut egy egyedülálló (ugye így mondják a single-t magyarul? :)), kedves, okos, szép, stb. lánnyal akinek éppen be is jön (=soha).

kikuchiyo

Még jó, hogy ezen a fórumon nem nagyon vannak lányok, különben kapnátok a fejetekre...
[spoiler]...és elkérnék a számotokat. :D[/spoiler]
Failure is the default option

sirtomi

Quote from: Zsiga on 2008-05-16, 17:32:48
Aki nem így gondolkodik a mai világban annak legfeljebb akkor lesz barátnője ha összefut egy egyedülálló (ugye így mondják a single-t magyarul? :)), kedves, okos, szép, stb. lánnyal akinek éppen be is jön (=soha).

teraflare

Quote from: kikuchiyo on 2008-05-16, 17:37:02
Még jó, hogy ezen a fórumon nem nagyon vannak lányok, különben kapnátok a fejetekre...
[spoiler]...és elkérnék a számotokat. :D[/spoiler]
Mondjuk eléggé az a bizonyos "savanyú a szőlő" a hangulat itt. De amíg a baráti köröm nagyobb részei még szép ellenpéldák az állításaitokra addig még nem térek meg a hitetekre.  :hehe: (Bár lehet hogy csak nem mondták el a véreséskegyetlen valóságot  :angyali: )

Zsiga

Lythis

Quote from: Tycho on 2008-05-16, 14:13:18

Nyilván vannak mértékek, de szerintem ki a francot kell érdekeljen a célszemély párja? Ha szétmegy ettől a kapcsolat, akkor eleve nem lehetett jó, de legalábbis minősítheti mindkét szereplőjét, nyilván persze, ha a csábító tényleg elcsábít, nem pedig addig molesztálja a két embert, amíg azok neki, és/vagy egymás torkának esnek... Az nem kizáró ok, hogy van valakije. A kizáró ok az, ha elküldenek a pokolba.
ezt nem osztom, annak ellenére, hogy csak "áldozati szemszögből" vett tapasztalatom van. Én kifejezetten sértőnek tartottam, és tartom, amikor megmondom, hogy bocsi, de nem, és ennek ellenére xy nőszemély nem hajlandó ezt tudomásul venni. És szerintem önmagában véve is tiszteletlenség egyrészt avval szemben, akinek csapod a szelet (abban az esetben, ha boldog kapcsolata van, ha szar neki, akkor még jól is eshet, ez tény, de akkor is van egy határ, amit azért be kell tartani. persze ez szubjektív vélemény.), illetve az illető párjával szemben, még akkoris ha nincs ott.
ez egy olyan álláspont, amit akkor tudnék elfogadni, ha valami kőkori kommunában élnénk, de tudtommal ez nincs így, és szeretem azt hinni, hogy ezt az ember a hormonzavaros tinikorszakával együtt kinövi. (és állandó jelleggel rácáfolnak... :D)
és ez rettenetes és/vagy elképzelhetetlen?

Rounin

Én meg már voltam mindkét oldalon és mégsem szeretem.
Persze, el kell ismerjem, hogy azért nagy eséllyel van alapból is némi probléma, ha a 'rút, galád, bomlasztó don juan' szétcincálja boldog/boldogtalan kapcsolatod... de mégsem tetszik. Kivéve, ha látványosan gáz van ottan; akkor azért megértőbb tudnék lenni... ha nem gondolnék bele, hogy azért, mert adott pillanatban (napokban, hetekben) gáz vanik, később még helyrejöhet és lehet belőle életfogytiglan. Amit ugye kicsi Juan nem hagy. :_piszka:

Wait... még a végén komolyan kezdek ide írni. :zomg:
Kurz ubd gut: eredménytű' függetlenül úgy vélem, nem szép húzás kalitkás madárkára lőni.
Jó lenne, ha nem lennék ilyen hipokrita. :lame:

Selmo

Akkor lőjj le, mert élő példa vagyok. (Képet meg nem kaptok, mert egyrészt a szépség relatív, másrészt megtiltotta. :D )

+1 Rou mellé. Más meghódítani valakit és más elhódítani valakit, aki éppen válságban is lehet.

A tökéletesség unalmas.

Rounin

Quote from: Selmo on 2008-05-16, 21:36:40
+1 Rou mellé. Más meghódítani valakit és más elhódítani valakit, aki éppen válságban is lehet.

Még jó, hogy mellé :angyali:
Az a baj, hogy az ember feltalálta magának az erkölcsöt, erkölcsi normákat, gerincet, emberséget, egyéb ilyen dolgokat és ha megdobban a szív, felharsannak a kürtök, angyalok zengik mennyei dalukat... nos, akkor hirtelen elkezd agyalni, hogy miért NEM szabad. És megkeseríti a saját életét :angyali:
Mármint azok, akik követik is ezeket a fent említett lököttségeket, vagy legalábbis szeretnek abban a szerepben tetszelegni. És ugye megeshet, hogy nem figyel a hangra, mert a kiszemelt az angyalokkal együtt dalolja a vitéz tettekre buzdító éneket... nah, szóval get a life everyone. :_piszka:

Zsiga

Quote from: Lythis on 2008-05-16, 21:13:19
és ez rettenetes és/vagy elképzelhetetlen?
Egyszerűen csak nagyon kicsi az esélye. :) Természetesen vannak ellenpéldák, csak nem ez a jellemző.

Az már egy másik kérdés ha az "áldozat" konkrétan a szemedbe mondja hogy állj le, itt nem erről van szó. Inkább azokra az esetekre kell gondolni amikor az ifjú hölgy csak azért van együtt valami ronda/buta/tahó/stb. emberrel mert mint tudjuk a nők nagyon utálnak egyedül maradni (in b4 majom-faág-stb). Ilyenkor kis költői túlzással akár azt is mondhatjuk hogy az udvarlónak úriemberi kötelessége megszabadítani a hölgyet rabságából. :)

Selmo: Akkor egy szerencsés ember vagy. :)

Lythis

Joh, de ha csak azért van vele együtt, akkor valahol megérdemli, nem? :D

Rounin

Quote from: Zsiga on 2008-05-16, 22:07:33
Ilyenkor kis költői túlzással akár azt is mondhatjuk hogy az udvarlónak úriemberi kötelessége megszabadítani a hölgyet rabságából. :)

Mi van, ha az udvarló hősi tette közepén, mikor a torony rabja épp lovának nyergébe huppanna, hirtelen ráeszmél, mekkora szemét is (a saját paladinlike eszméi szerint) a torony zord őrével szemben, és megsarkantyúzva lovát cserbenhagyja a felhergelt hercegnőt? :haha:
Ugye attól még teljes értékű ember marad? ;(

Selmo

Quote from: Zsiga on 2008-05-16, 22:07:33
Ilyenkor kis költői túlzással akár azt is mondhatjuk hogy az udvarlónak úriemberi kötelessége megszabadítani a hölgyet rabságából. :)
Persze van ilyen eset is, de ha teszem azt éppen valami nem stimmel ott és labilis a hölgyemény, belemegy a dolgokba aztán  pár hónap után rájön, hogy mégis az volt az igazi, akkor mindketten (hárman) becsapottnak és elárultnak érzik magukat. Nem tudom én valahogy nem szeretnék soha ilyen "mérőműszer" szerepében lenni, hogy mégis az előző volt a jobb. Másrészt meg amit Rou is mondott, a fene nagy erkölcsi dilemma, meg lovagiasság, lelkiismeret.

A tökéletesség unalmas.

Rounin

Zsiga

Quote from: Lythis on 2008-05-16, 22:11:21
Joh, de ha csak azért van vele együtt, akkor valahol megérdemli, nem? :D
:D

Rou : Persze, alapvetően nekem is ilyen elveim vannak hogy foglalt csajt nem (in b4 az a foglalt akin fekszenek), csak mostanában kezdek rájönni hogy az elveim nem vasalnak nekem inget, nem hoznak reggelit az ágyba, etc. ;)

.Attila

Quote from: Zsiga on 2008-05-16, 22:21:10
Rou : Persze, alapvetően nekem is ilyen elveim vannak hogy foglalt csajt nem (in b4 az a foglalt akin fekszenek), csak mostanában kezdek rájönni hogy az elveim nem vasalnak nekem inget, nem hoznak reggelit az ágyba, etc. ;)

Na kb. itt tartok én is az elveimmel.
Az elvek nagyon szépek tudnak lenni, csak a nők többnyire nem elvek szerint működnek.

Lythis

Tény, de nem is a nők miatt vannak elveid, vagy tévedek?

.Attila

Quote from: Lythis on 2008-05-16, 22:25:16

Nem, de végső soron ha a szép elveid miatt nem működik a dolog, akkor változtatni kéne, nem?

Rounin

Hja, hát ha úgy vesszük, hogy az a foglalt, akin fekszenek, akkor nem is csináltam semmi rosszat. :angyali:

Nekem rég leestek ezek a dolgok, csak az a gond, hogy ingvasalás, ágybareggeli, egyéb non-spiritual dolgok (most beszóltok, hogy a spirituális az etc, eh? :_piszka:) miatt nem is érdekel a dolog. (na azért a hormonfűtött rész megér egy-két misét)
Családot akarok alapítani, a fenébe is, nem egy jól idomított persocomot tartani. :D
Akarok egy kislányt és egy fiút.
Egyszerű, békés, boldog élet során mazsolára aszalódott arcot. Unokákat. O_o Ez már a vég :gyagya:

QuoteNem, de végső soron ha a szép elveid miatt nem működik a dolog, akkor változtatni kéne, nem?

Szerintem nem kéne áttérni a fiúkra... :he:

Lythis

Quote from: .Attila on 2008-05-16, 22:26:08
Quote from: Lythis on 2008-05-16, 22:25:16

Nem, de végső soron ha a szép elveid miatt nem működik a dolog, akkor változtatni kéne, nem?
Szerintem az elvek azért vannak, mert az ember adott viselkedésmintákat tart helyesnek, és elfogadhatónak (ez most ilyen kvázi-tudománysan/fellengzősen hangzik, de nem tudom másképp megfogalmazni..). Azért követed őket, mert meg vagy győződve róla, hogy az a helyes. Nincsenek betonbaágyazva, szóval nem mondom, hogy nem változhatnak, vagy alkothatsz újakat, de úgy gondolom, hogy csak azért dobni őket, hogy "szerezz valakit" végsősoron nem több, mint szembeköpni magad egy jóóó nagy vérestúrhás köpettel.
Nem hiszem, hogy ez ennyire fontos dolog lenne, hogy emiatt fel kelljen adni őket. De persze ezt mindenkinek magának kell eldöntenie.

.Attila

Nem fogok az első csitrihez rohanni, annyira azért nem unatkozok.

Selmo

Azt mondják, az ember az első bűntettet követi el a legnehezebben, aztán már mindig egyre könnyebb a következő. Lehetséges, hogy ez így működik ezzel is, mindig csak egy kicsit enged az ember az elveiből, míg végül...

A tökéletesség unalmas.

Ramiz

Szerintem ez az egész fórum legröhejesebb topikja (Elfen Lied included :D).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!