Full Metal Alchemist Spoiler (bár nem nagyon kéne...)

Started by Didico, 2006-04-28, 17:41:06

Previous topic - Next topic

Kira

QuoteKicsi-e?Bizony, hogy az! Szia Kira, hogysmint?^^
Ahoy! Gondoltam betolakszom ide is rontani a levegőt ^^; Amúgy most épp a The Girl who Surpasses gods videóitól rózsaszín a világ :D Bár nem az összes, de legalább japáááán X33 Nem azt a szörnyű angol szinkront kell hallgatnom, mint az első két játék esetében vagyok kénytelen -_-

Didico

Quote from: Kira on 2006-05-28, 22:51:26
QuoteKicsi-e?Bizony, hogy az! Szia Kira, hogysmint?^^
Ahoy! Gondoltam betolakszom ide is rontani a levegőt ^^; Amúgy most épp a The Girl who Surpasses gods videóitól rózsaszín a világ :D Bár nem az összes, de legalább japáááán X33 Nem azt a szörnyű angol szinkront kell hallgatnom, mint az első két játék esetében vagyok kénytelen -_-

Öhm... azt hiszem de onnan van... de akkor még én sem láttam am mozit, csak ájuldoztam utána... és kellett vmi forrás. de nyáron frissítem az oldalam. Ami pedig az előbbi postra vonatkozik, ne haragudjatok, de FMA! Nem tehetek mást, nem ritkán vok ebben a topicban. szeretném ha az ilyet inkább pm-ben rendeznétek. Tanulva hibáimból, más topicocat szemeteltem tele, mindenféle beszólással vagy üdvözléssel... ezért vannak a pm-ek. Ami pedig az oldaladat illeti bocsi... de le lesz szedve és átt is akarom írni, meg kibővíteni... mostanában sűrűn nézek angol oldalakat, és már háromszor láttam a movie-t... Sztem menni fog... Gomenasai degosai masu!
Ami pedig Araki-t illeti... :grrr: Te is tudod, h Ed lettem a karakter teszten, és nagyon szívesen megverlek! :angyali:
befejeztem én is az offolást... Na, remélem mindent megbeszéltünk. :lame:

Aki szereti az FMA-t látogassa meg az oldalam.^^

Araki

[spoiler]Didi: Ed szerepe foglalt, amúgy ne aggódj, én is lopok innen onnan[/spoiler]

Amúgy Kira a mikor született Ed kérdésre szerintem sosem fogsz kielégítő és megbízható választ kapni. Ez kábé olyan, mint hogy hány éves Envy.

Didico

Quote from: Araki on 2006-05-29, 11:52:04
[spoiler]Didi: Ed szerepe foglalt, amúgy ne aggódj, én is lopok innen onnan[/spoiler]

Amúgy Kira a mikor született Ed kérdésre szerintem sosem fogsz kielégítő és megbízható választ kapni. Ez kábé olyan, mint hogy hány éves Envy.

Tudod, h nem azért írtam. A másik én úgy is Alphonse leszek. ha belegebedek akkor is!

Kira

QuoteAmúgy Kira a mikor született Ed kérdésre szerintem sosem fogsz kielégítő és megbízható választ kapni. Ez kábé olyan, mint hogy hány éves Envy.

Igen, valamiért sejtettem... csak egy ideje nagyon zavar ez az ellentmondás ^^;;

Amúgy Didico, én igyekeztem nem offolni :) Ha érdekel, meg is mutatom, miről írtam ott ^^

http://www.youtube.com/watch?v=qIo4O3ckT5w
http://www.youtube.com/watch?v=E8HLOV3954M
http://www.youtube.com/watch?v=E0GBKqyzsq4
http://www.youtube.com/watch?v=xffLeNKrQb4
http://www.youtube.com/watch?v=uzv3T3fRqxU
http://www.youtube.com/watch?v=ovqoBshVNho - ez fájt... a szó legszorosabb értelmében .OO.
http://www.youtube.com/watch?v=CYq6srLY-Uo

Didico

Kira

QuoteTök jó. leeshetett volna nekem is... nem néztem meg az összeset de a rózsaszín hajú kiscsajos pc játék nincs itt?
Annak sajna csak angolul vannak meg a videói. De ha úgy is érdekel, akkor a honlapomról (http://edward-elric.extra.hu) letöltheted ;)

Didico

Quote from: Kira on 2006-05-29, 12:09:05
QuoteTök jó. leeshetett volna nekem is... nem néztem meg az összeset de a rózsaszín hajú kiscsajos pc játék nincs itt?
Annak sajna csak angolul vannak meg a videói. De ha úgy is érdekel, akkor a honlapomról (http://edward-elric.extra.hu) letöltheted ;)

Majd adok egy linket, ahol japánul vannak részletek róla. Csak nem lehet lementeni... ezt nagyon sajnálom. Nagyon kíváncsi lennék rá. Köszönöm a linket. Innen csak a heidrich-os képeket mentem le :P

Ha nem baj :) :lame:

Kira

Weee, szeretem az ilyen teszteket ^__^
1: Who are you in the Hagaren world?

2: Hagaren Love Compatibility Test

Ez aranyos! Ha én vagyok Al, Ed pedig a....hm... erről egy jó kis shounen ai doujinshi jut eszembe XDDD
Mindenesetre nagyon jól jött ki ^^ Talán tényleg Alra hasonlítok a legjobban :)

Member

Én Hughes voltam, és ugyanúgy Ed volt a szerelmem. O_o 'nyádat is, hogy nincsen csajos!!! :Eztneked: Pedig Sloth bejönne...

Próféta

Quote from: Kira on 2006-05-28, 21:07:12Arra lennék kíváncsi, hogy Ed tuképp melyik évben született. Ha a sorozatot nézem, ott azt írják, hogy 1910-ben volt 11 éves, tehát 1899-ben született. Viszont ha a movieból számokok, hogy 1923-ban volt 18 éves, akkor 1905-re jön ki ez a dátum (és az ova szerint is ez a helyes). Szal most nem tom, melyik az igaz...
Én ugyan csak egyszer láttam a sorozatot meg a filmet, de szvsz egyértelmű, hogy a két időszámítás nem azonos. A két világban kb. 6 évvel el vannak csúszva az évszámozások.
Mintha szó is lett volna a "régi keresztény naptárról", hogy Paracelsus korában még ezzel datáltak, és hogy már nem azt használják az alkimista világban --> nyilván az még egybeesett a gőzgépes világgal.
Edward valóban 1899-ben (vagy 1898 végén) születhetett az alkimista naptár szerint, de ekkor a gépes világban 1905 körül járunk. A sorozat fő történetszála 1914-15-ben játszódik, ennek 1920-21 felel meg (az utsó részben ki is írják, hogy 1921, München). Két év telt el a sorozat és a film közt, így lesz 1917, amikor Al randalírozik az alkimista világban (ki van valamikor írva a filmben!!), Ed ekkor 18, és 1923 a sörpuccs éve, ahogy azt tanultuk :)
(nem mintha amúgy annyira hasonlítana a mi történelmünkre a gőzgépes világ...)

(t) tévedés joga fenntartva

Kira

QuoteÉn ugyan csak egyszer láttam a sorozatot meg a filmet, de szvsz egyértelmű, hogy a két időszámítás nem azonos. A két világban kb. 6 évvel el vannak csúszva az évszámozások.
Mintha szó is lett volna a "régi keresztény naptárról", hogy Paracelsus korában még ezzel datáltak, és hogy már nem azt használják az alkimista világban --> nyilván az még egybeesett a gőzgépes világgal.
Edward valóban 1899-ben (vagy 1898 végén) születhetett az alkimista naptár szerint, de ekkor a gépes világban 1905 körül járunk. A sorozat fő történetszála 1914-15-ben játszódik, ennek 1920-21 felel meg (az utsó részben ki is írják, hogy 1921, München). Két év telt el a sorozat és a film közt, így lesz 1917, amikor Al randalírozik az alkimista világban (ki van valamikor írva a filmben!!), Ed ekkor 18, és 1923 a sörpuccs éve, ahogy azt tanultuk
Wow, ebben lehet valami! Köszi :D

Didico

Kit udja Trisha miben halt meg? :confused:
Azt tudom, h beteg volt... de nem figyeltem eléggé...

Cobra

Szerintem nem derült ki milyen betegségben halt meg, legalábbis nem emlékszem, hogy mondták volna. A történet szempontjából meg annyira nem is fontos.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Member

Quote from: Didico on 2006-06-05, 10:17:09
Kit udja Trisha miben halt meg? :confused:
Azt tudom, h beteg volt... de nem figyeltem eléggé...
Nem derült ki pontosan, de én rákra tippelek ("Már régóta jelentkezhettek a fájdalmai, de nem tett ellene semmit"), vagy vmi hasonlóan, egyáltalán nem látványos, mégis halálos kórra.

Araki

Ezzel az erővel nyugodtan feltehetnénk azt a kérdést, hogy vajon Scar bátyjának szeretője miért halt meg? Ugyebár belőle lészen Lust.

Member

<<SPOILER!!!!!!>>
Szerintem bejelentkezek a nevedbe és átírom.

Didico

Jó kérdések... de az nem érdekel annyira. Az viszont igen, h h lehet az, Rose-ba szerelmes mindkét Elric testvér... idegesítő ez számomra... :__devil:

Member

Talán mert ő az egyetlen normálisan megrajzolt női karakter, a legtöbb eléggé bambán tud nézni néha. Azért szerelmesnek nem hívnám őket, ilyen téren eléggé elmaradott mindkét srác.

Didico

Quote from: Member on 2006-06-05, 14:48:18
Talán mert ő az egyetlen normálisan megrajzolt női karakter, a legtöbb eléggé bambán tud nézni néha. Azért szerelmesnek nem hívnám őket, ilyen téren eléggé elmaradott mindkét srác.

De gonosz vagy!  :ejnye: nekem Winry is teccet, mint női karakter, meg Riza is.

Member

Winry-t talán a 35. részre megtanulták megrajzolni, az tetszett benne, hogy néha nem tudták olyan vékonyra fogni, mint a többit, Rizának ugyanaz az arca volt, mint Ed-nek, ami kicsit gáz, ill. mindig felkötve hordta a haját, pedig kibontva jobban állt neki.

Didico

Quote from: Member on 2006-06-05, 15:03:02
Winry-t talán a 35. részre megtanulták megrajzolni, az tetszett benne, hogy néha nem tudták olyan vékonyra fogni, mint a többit, Rizának ugyanaz az arca volt, mint Ed-nek, ami kicsit gáz, ill. mindig felkötve hordta a haját, pedig kibontva jobban állt neki.

Jó, dehát katona!

Ryxus

Én elég új vok' ezen a fórumon, de nagy Fullmetal Alchemist fan-nak mondhatom magam. Nem igazán tudok hozzászólni az előttem írókhoz, csak azt szeretném elmondani, hogy számomra ez a legeslegjobb nime amit valaha láttam!!!!  :whoah: Nagyon bejött a story, akarakterek a grafika és úgy egészében.
MÁS: Meg tudnátok mondani nekem, hogy a manga-nak ugyan az -e a története, mint az anime-nek?
Fullmetal Alchemist and Bleach 4ever

"If you get close to the sun you just get yourself burnt" - Edward Elric

"Under the mask there is another mask" - Hatake Kakashi

"All of your opinions are rejected!" - Kurosaki Ichigo

Member

A manga annyiban hasonlít az animéhez, hogy ugyanazok a karakterek, de a történet teljesen más.
Csak néhány dolog:
[spoiler]
-A Homunculusok nem emberi transzmutáció termékei
-A főenemy nem Dante, hanem Father, aki tiszta Hohenheim
-3 ürge, akik nincsenek benne az animében (Ling és társai)
-Number66 jófiú
-King Bradley a mangában Wrath
-Sloth egy nagydarab lusta dög és nem csinál semmit
-Pride csak a háttérből irányít, nem látható
-A homik nem akarnak emberré vállni
-Greed szerepét jobban megoldották, egyszer újraéled és Eddel együtt verekedik Fatherral

Bocsesz, amiért erről az oldalról közelítettem meg a dolgokat, de én őket pártolom. ;)
[/spoiler]

Ryxus

[spoiler]Hát az picit elszomorít, hogy Hoenhaim gonosz, de mindegy  :ejj:.[/spoiler] Tudnál esetleg oldalt mondani, ahonnan scanlation-t tudok letölteni?
Fullmetal Alchemist and Bleach 4ever

"If you get close to the sun you just get yourself burnt" - Edward Elric

"Under the mask there is another mask" - Hatake Kakashi

"All of your opinions are rejected!" - Kurosaki Ichigo

Member

[spoiler]Nem biztos, hogy gonosz, csak részleteket olvastam belőle. Amúgy meg annyi kavarás volt benne, hogy lehet, hogy Father nem is Hohenheim, hanem mondjuk csak a nagynénje bátyjának a kutyájának a volt szobatársa :D[/spoiler]
Az mi? Szótáraztam, és még abban sem volt benne, külön sem. :confused:
Mangát konkrétan nemtom, honnan szedhetnéd le, de ezen az oldalon az új IE-nél bennemaradt az a hiba, hogy megjelenik a kis lemez ikon és le tudod tölteni oldalanként, pedig elvileg nem lehetne.

Zsiga

Már annyian ajánlották ezt a sorozatot hogy lassan itt lenne az ideje hogy nekiálljak. :)
Meg tudja nekem mondani valaki, hogy van-e már hozzá angol szinkron?

Member

NEEEEEEEEEEE!!!!!!!! :bruhuhu: Valaki angolul akarja megnézni!!!
Az FTP-n az uccsó 10 részhez van angol, de szerintem nézd japánnal, mert az egyik legjobb szinkrongárda gyűlt össze benne.
Ja, és 22.-ig fel ne merd adni, ott indul az egész! :D

Zsiga

Quote from: Member on 2006-06-06, 19:04:48
NEEEEEEEEEEE!!!!!!!! :bruhuhu: Valaki angolul akarja megnézni!!!
Az FTP-n az uccsó 10 részhez van angol, de szerintem nézd japánnal, mert az egyik legjobb szinkrongárda gyűlt össze benne.
Ja, és 22.-ig fel ne merd adni, ott indul az egész! :D
Ami elérhető angolul azt angolul nézem. :)
Feladni meg nem szoktam, ahhoz nagyon szarnak kell lennie... (Eddig talán csak két sorozatot hagytam abba, az Excel Saga-t és a Gatekeepers-t.)