Suzumiya Haruhi no Yuuutsu

Started by Prof. William, 2006-05-02, 17:25:28

Previous topic - Next topic

Draconire

#90
 :bruhuhu: Vége  :bruhuhu:

Maga a rész ismét nagyon jó volt, gyakorlatilag minden szereplő hozta a formáját.
Mikuru über kawaii kétségbeesett arcai; Yuki szokásos sokatmondó kifejezéstelen arca ahogy Mikuru-t meg Kyon-t nézte; Koizumi könnyed poénja hogy majd mint Ádám és Éva Kyonék benépesítik az új világot; Hősünk megjegyzései és az azokhoz párosuló arcok ( "Freud would have a field day with this!"  :lul: itt majdnem meghaltam :rotfl: ) ; Haruhi... na ilyen isten se kéne soha  :D

még...még...MÉG kell...ennyi nem elég...egy film...vagy egy second season...akármi...

Lokids

Gmer 100%-osan egyet értek veled! Ez a rész is kegyetlen jó volt. :D Azt bírtam, hogy Kyon lófarkat emlegetett, másnap Haruhi megjelent lófarokkal. :D "Arra" meg számítani lehetett, a Hófehérke, meg a csipkerózsika (asszem az az alvó szépség) szavakból, mégis nagyon jól oldották meg. Meg ahhoz képest, hogy 6. rész volt, mégis sikerűlt magát a story-t előbbre vinni, mintha tényleg egy 14. rész lett volna. Később Kyonnak már csak annyi a dolga, hogy megemlíti Haruhinak, hogy az álom nem álom volt. :)

Rage

#92
Quote from: Gmer on 2006-07-04, 10:03:19
még...még...MÉG kell...ennyi nem elég...egy film...vagy egy second season...akármi...
ROTFLOL
Ne feljetek, haruhifanek, lesz second season (amig Japanban MEG LEHET ELNI _csak_ Haruhis CUCCokat arulo boltbol, addig ez a sorozat menni fog valamilyen formaban...), csak eppenseggel most felbeszakitottak, mert ugy gondoltak, hogy a - ha emlekeim nem csalnak - Haruhi helyen vetitendo Kanon 2006 lemossa majd hype teren meg ezt a sorozatot is.

Egyebkent meg annyit fuznek hozza ehhez az animehez, hogy talan egy kicsit kevesebb COPYPASTA-val (lasd ending animacio, koncert animacioja) lehet, hogy a nem-moemoe faneknel is nagyobb sikereket tudott volna elerni.
痛みを感じる方向に、出口がある!

motifator

Sziasztok!
Eddig csak olvasgattam, de most csak azért regisztráltam, hogy ezt megkérdezzem:
Rage:
No offense, meg ilyenek, de neked csak az a bajod a Haruhival hogy nagy körülötte a hype, vagy konkrétan találtál benne kifogásolható dolgokat?
Én tényleg csak kiváncsi lennék a véleményedre, mert már az aoianimés fórumon is olvastam, hogy nem tetszik neked az, hogy annyira túlértékelik ezt a sorozatot. De azt nem írtad le, hogy neked miért nem tetszik.

Nekem tetszett a sorozat, nemrég fejeztem be az utolsó részt. Nagyon ifjúsági regény szaga van az egésznek, és pont ez tetszett meg benne. A narráció stílusa végig király volt. A kavarás a részek sorrendjével szerintem nagyon jól jött ki a végére.
Az egész ordít a folytatásért, de elképzelhető, hogy Rage-nek igaza van, a KyoAni most a Kanon 2006-ra fog koncentrálni, ami nem is baj, mert arra is kiváncsi vagyok.
Addig is maradnak a regények, amiknek lassan neki is kezdek.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Draconire

Nekem mindegy kinek tetszik vagy sem, de egy dolgot javítok: én nem Haruhi fan vagyok, hanem Yuki  :D
/ok-ok tudom hogy az egész sorozatra értetted, csak gondoltam tisztázom azért mégis  :smile:/

kikuchiyo

#95
Némileg Rage-nek is: Talán nem hat számodra az újdonság erejével, hogy ez csak egy anime-sorozat. Nem oldja meg a kvantumgravitáció rejtélyét, nem gyógyítja meg a rákot, és nem kelti életre a halottakat. Érdemes tehát a helyén kezelni. A "ZOMG THIS IS TEH BEST THING I EVER SAW!!!1" és a "suxx overrated!!!1" jellegű vélemények egyaránt túlzóak, mondhatni értelmetlenek.

De.

Egy anime-sorozattól (vagy filmtől) az ember a puszta szórakoztatáson kívül esetenként többet is elvár, van (kevés) olyan, amely teljesíti is ezen elvárásokat.

A SHnY nem ilyen sorozat, eredeti gondolat, világképformáló elem, művészi érték - valljuk be - nem igazán van benne. Ami a szórakoztatást illeti, azt viszont átkozottul jól csinálja. A sorozat egyes elemei nyilvánvalóan a bennünk élő fanboyra* vannal hatással - Mikuru Moe Modes és hasonlók -, de ha csak ennyi lenne az egész, beszélni sem lenne érdemes róla.
Az igazi erénye véleményem szerint a következő: ahogy tudatos, rendkívül magabiztos módon adagolja és keveri azokat az elemeket, amelyek a nézőre erőteljes hatással vannak, akár zsigeri (fap), akár intellektuális szinten, az szinte zseniális.
Az alkotók pontosan tudták, hogy hogyan kell a nézőn, akár egy hangszeren játszani, és nem is szégyellték alkalmazni a tudásukat.
Pontosan kiszámított módon helyezték el a hárem-anime, a post-Evangelion emo-sci-fi, a nyomozós-detektíves dráma és a többi zsáner elemeit, és ezek ki is váltották a kívánt hatást a célcsoport adott témát kedvelő tagjaiban, de egyúttal azonnal felhívták a figyelmet, hogy mindebből semmit sem szabad komolyan venni: a néző úgy érezheti magát, mint egy bűvészelőadáson, ahol a végén elmagyarázzák a trükköket. A néző tudja, hogy manipulálják, azt is tudja, hogy hogyan, de mivel a sorozat ezt a tényt nem is rejti el, inkább cinkos kacsintással adja a tudtunkra, a néző ezt a folyamatos kölcsönhatást egyfajta tudatos szinten élvezni is képes. Először lehet pl. élvezkedni Mikurun vagy rácsodálkozni a 11. rész LoGH-párhuzamaira, aztán lehet bosszankodni, hogy jól átvertek bennünket, aztán lehet okosnak érezni magunkat, hogy mindezt átláttuk. És ez az egész előre el volt tervezve, bele van programozva a sorozatba.

Más szóval, ez egy végletekig posztmodern anime, minden korábbi másnál posztmodernebb. Ebben rejlik az eredetisége, és ebben rejlik a vonzereje.

(A bennem élő fanboy szeretné hozzáfűzni: YUKI FTW!!!!!1  :muhahah:)
Failure is the default option

Lokids

kikuchiyo: Had kérdem meg, mi a te eredeti foglalkozásod? Kritikus vagy Pszihológus? :D :D
Nem semi egy elemzés. :)

Én Mikuru fan vagyok. (És még mindíg nem az anyajegye miatt, ez mocskos mese. :D ) Bírom, azokat a meglepett hangokat, amiket kiad. Pl: 2. részben mikor haruhi bezárta mögötte az ajtót, vagy a szigetes résznél haruhi közölte mindenkivel, hogy az első áldozat mikuru lesz. Vagy mikor belepróbálják valamilyen ruciba kényszeríteni. :)
Yuki kicsit statikus személyiség. És ő neki is blablabla...
Tulajdonképpen mindegyik szereplőt kedvelem, mindegyiknek megvan a maga varázsa. :P

motifator

Quote from: kikuchiyo on 2006-07-04, 14:25:06A "ZOMG THIS IS TEH BEST THING I EVER SAW!!!1" és a "suxx overrated!!!1" jellegű vélemények egyaránt túlzóak, mondhatni értelmetlenek.
100%-ig igazat adok neked. Van olyan anime, ami nekem abszolút nem tetszik, nem sok értéket látok benne, viszont rengetegen oda meg vissza vannak tőle. Elég hamar leszoktam arról, hogy ezeknek a rajongóknak magyarázzam, hogy hiába győzködnek ugyanazokkal az érvekkel egyfolytában, én akkor is gyengének tartom imádott sorozatukat. Inkább hagyom őket, hadd szeressék azt, amit akarnak, és eszembe se jutna random gúnyos beszólásokkat szórni a topikjaikba. Bocs, hogy így a második postomban rögtön offolok, csak szerintem vagy indokoljuk meg rendesen a véleményünket(főleg, ha negatív), vagy tartsuk meg magunknak.

Amúgy az "elemzésed" is tök jó. Én abszolút nem analizáltam ennyire a sorozatot, persze lehet, hogy másképp lett volna, ha kezdetektől nézem hetente részről részre. Nekem egy nap alatt sikerült kivégezni az első 13 részt tegnapelőtt, ma reggel meg az utolsót, így nem filozofáltam rajta sokat, inkább csak hátradőltem, és hagytam, hogy az egész sztori magával ragadjon.
Eszembe se jutna ilyet mondani, hogy ez a legjobb, amit valaha láttam, de mindenképp mondhatom azt, hogy ilyet még sose láttam(persze lehet, hogy én nem láttam még eleget).
Amúgy ha már kedvencekről van szó, akkor én mindenképp Haruhit választanám. Azért mégiscsak ő az Isten, nem? :):):)
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Rage

Nos, valoban, az az igazsag, hogy egyaltalan nem tetszik ez a sorozat, es igen, eltulzottnak tartom korulotte a hype-ot. Nem vartam / varom azt, hogy vilagrengeto nagy igazsagokat hangoztassanak benne, egyertelmuen nem ezert keszitettek (hanem - valljuk be oszinten - a Japanban meglehetosen tehetos es nepes otaku-tabornak).
Ami a furcsa szamomra, az az, hogy eleg sokan mintegy "forradalmian uj" otletkent allitjak be ezt a Haruhit, holott nem eleg, hogy ujdonsagot nem veltem benne felfedezni, de nehany igencsak pofatlan lopasra is volt pelda, amit szemfules japanok vettek eszre... Pl. egy ismerosom emlitette nemreg, hogy megtartotta az egyik reszt (asszem a 12-ediket, amiben a koncert van), mert "ilyen jo animacioju koncertet meg nem latott animeben". Mit ad Isten, hat nem lemasoltak frame-rol frame-re az egeszet egy japan filmbol? :\ Na mindegy. Nem akarok megbantani senkit, nem is fikazom tovabb ezt a cuccot, ez szigoruan maganvelemeny, ettol meg akarkinek tetszhet. Engem valahogy nem tudott megfogni (es egyike volt azon nagyon keves animenek, ahol merhetetlenul idegesitett a foszereplo hangja). Eh.
Na jo, ennyi eleg lesz, ezert is mit fogok meg kapni... :D :angyali:
痛みを感じる方向に、出口がある!

Lazzaret

Nekem tetszet ez a sorozat mert nem vártam tőle semmi extrát. A szórakoztatásban pedig nagyon ott volt számomra.
Csak azt sajnálom hogy ilyen rövid volt. Azt bírtam volna hogyha nem ilyen lett volna a vége hanem egy kicsit sötétebb és abból átlépve a Happy Endre de ez sem volt rossz.


www.arkangyalok.uw.hu

Draconire

Az igaz hogy nem forradalmian új és biztos van benne rengeteg másolt dolog, de ha egyszer tényleg szórakoztató?
A másolásról nekem meg az a véleményem, hogy a "jó"-t nem szégyen másolni, főleg ha esetleg jobbat is csinálnak az alapján, de ha nem is jobb de legalább olyan szintű a másolat mint az eredeti akkor már azon is lehet egy jót szórakozni, hisz az is "jó".
A koncerthez meg annyit, hogy:
"ilyen jo animacioju koncertet meg nem latott animeben" <-hát ha filmről másolták akkor ez igaz is XD

Quote from: Lazzaret on 2006-07-04, 19:00:50
Csak azt sajnálom hogy ilyen rövid volt. Azt bírtam volna hogyha nem ilyen lett volna a vége hanem egy kicsit sötétebb és abból átlépve a Happy Endre de ez sem volt rossz.
A vége szerintem pont olyan volt amilyennek lennie kellet, meg hát kell a világ végénél sötétebb dolog? :D

Lazzaret

Quote from: Gmer on 2006-07-04, 19:05:58
Quote from: Lazzaret on 2006-07-04, 19:00:50
Csak azt sajnálom hogy ilyen rövid volt. Azt bírtam volna hogyha nem ilyen lett volna a vége hanem egy kicsit sötétebb és abból átlépve a Happy Endre de ez sem volt rossz.
A vége szerintem pont olyan volt amilyennek lennie kellet, meg hát kell a világ végénél sötétebb dolog? :D

Igazán ezt úgy gondoltam hogy azért még lehett volna húzni ennél egy kicsitt jobban is. Pár résszel. Mondjuk ez is tetszet de olyan hamarinak tünt az egész (habár bennem van a hiba hogy szeretem ha húzzák a storyt egy kicsit, de csak egy kicsit :D )


www.arkangyalok.uw.hu

kikuchiyo

Quote from: Rage on 2006-07-04, 18:37:56
Ami a furcsa szamomra, az az, hogy eleg sokan mintegy "forradalmian uj" otletkent allitjak be ezt a Haruhit, holott nem eleg, hogy ujdonsagot nem veltem benne felfedezni, de nehany igencsak pofatlan lopasra is volt pelda, amit szemfules japanok vettek eszre... Pl. egy ismerosom emlitette nemreg, hogy megtartotta az egyik reszt (asszem a 12-ediket, amiben a koncert van), mert "ilyen jo animacioju koncertet meg nem latott animeben". Mit ad Isten, hat nem lemasoltak frame-rol frame-re az egeszet egy japan filmbol? :\ (...)
Na jo, ennyi eleg lesz, ezert is mit fogok meg kapni... :D :angyali:

Egy karmát, ha megmondod, hogy melyik filmből másolták a koncertet.
Failure is the default option

Draconire

Quote from: Lazzaret on 2006-07-04, 20:07:50
Quote from: Gmer on 2006-07-04, 19:05:58
Quote from: Lazzaret on 2006-07-04, 19:00:50
Csak azt sajnálom hogy ilyen rövid volt. Azt bírtam volna hogyha nem ilyen lett volna a vége hanem egy kicsit sötétebb és abból átlépve a Happy Endre de ez sem volt rossz.
A vége szerintem pont olyan volt amilyennek lennie kellet, meg hát kell a világ végénél sötétebb dolog? :D

Igazán ezt úgy gondoltam hogy azért még lehett volna húzni ennél egy kicsitt jobban is. Pár résszel. Mondjuk ez is tetszet de olyan hamarinak tünt az egész (habár bennem van a hiba hogy szeretem ha húzzák a storyt egy kicsit, de csak egy kicsit :D )
Jó volt ez így, még így is volt eseménytelen rész, de szerencsére csak 1
Tudom én ám hogy miért szereted te a darkos elő-endinget, túl sokat WH40K-zol! :D
És hogy gyógyítsalak egy kicsit nézd ezt, 5 percig, minden nap, 3 alkalommal evés előtt.
Majd amikor érzed a melegséget ami szétárad testetben, és úgy gondolod hogy most már bármire képes vagy akkor abbahagyhatod,
mert függőséget okoz.

Lazzaret



www.arkangyalok.uw.hu

motifator

Quote from: Lazzaret on 2006-07-04, 20:07:50
Igazán ezt úgy gondoltam hogy azért még lehett volna húzni ennél egy kicsitt jobban is. Pár résszel. Mondjuk ez is tetszet de olyan hamarinak tünt az egész (habár bennem van a hiba hogy szeretem ha húzzák a storyt egy kicsit, de csak egy kicsit :D )
Többnyire így van az ember egy jó sorozat után, hogy szívesen nézte volna még egy darabig. Persze az talán még rosszabb, ha a rosszabbnál rosszabb filler epizódok miatt kiábrándulsz az egészből.
Amúgy minden esély megvan arra, hogy folytatják, csak ki tudja, mikor. Most jön a Kanon2006, az FMP-t is folytathatnák, minimum OVÁkkal, de egy új sorozat jobb lenne és ki tudja miket találnak még ki új sorozatot.
Amúgy elolvastam a 2. regény előszavát még az utolsó rész megnézése előtt, és azzal kezdődik, hogy[spoiler]ülnek Kyon és Haruhi egy kávézóban és Kyon elmesél mindent az SOS brigád tagjainak a valós kilétéről. Aztán látom, hogy az utolsó rész végén Kyon azt mondta, hogy most azzal kezdi, hogy elmesél mindent Haruhinak a kávé mellett, amit Haruhi fizet, mert utolsónak érkezett. És ezzel vége. Tök poén :)[/spoiler]
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Lazzaret


Ezeket a regényeket le lehet valahonnan szedni ?


www.arkangyalok.uw.hu

kikuchiyo

Failure is the default option

Rage

#108
Quote from: kikuchiyo on 2006-07-04, 20:12:07
Egy karmát, ha megmondod, hogy melyik filmből másolták a koncertet.
Azt sajnos nem tudom, pedig mintha irtak volna anno abban a threadben, ahonnan ez a kep szarmazik... Talan valamelyik japanfilm-szakertonek beugrik >> http://rage.interhost.hu/pics/haruhikoncert.jpg
(A masolas teljesen egyertelmu.)

EDIT: Akit erdekel, itt az a PV, amibol nemi "otletet meritettek" az endingben szereplo tanchoz.
痛みを感じる方向に、出口がある!

Fazék

Rage: sztem amikor a lopás ilyen pofátlan mértékű egyezése fedezhető fel, akkor sztem egyértelmű, hogy nem akarták leplezni a lopást :)
Szóval egyfajta tisztelet az eredeti mű irányába, vagy esetleg a paródiája és sztem mindkettő tökéletesen elfogadható, ha kellő színvonalon van megvalósítva, márpedig ebben a sorozatban így volt érzésem szerint :)

Nem minden rossz, amit hype-olnak ;)

Rage

Valoban elkepzelheto, hogy nem is akartak leplezni a masolast, ezt csak azert hoztam fel, mert mint emlitettem, eleg sokan az eredetiseg mintakepenek tartjak a Haruhit (nem erre a forumra gondolok). :smile:
Nem mind rossz, ami korul nagy a hype, ez igaz, de nem is feltetlenul jo (lasd Elfenlied). ;) Na jo, annal azert tenyleg jobb ez a sorozat. :D
痛みを感じる方向に、出口がある!

Christian

Megnéztem én is pár részt...eljutottam az 5. részig. Azt hiszem én csalódottsággal fogom abbahagyni. Engem zavar,hogy olyan összevissza van az egész. Ja és, hogy nekem is ez a másolás dolog jött le..csak nekem a karaktereknél volt egy kicsit olyan érzésem,hogy mindegyiket láttam már valahol. Na mindegy biztos bennem van a hiba... megyek is vissza High School Girlset nézni, az való nekem :D

Manitu

Quote from: Christian on 2006-07-05, 05:03:40Ja és, hogy nekem is ez a másolás dolog jött le..csak nekem a karaktereknél volt egy kicsit olyan érzésem,hogy mindegyiket láttam már valahol.
Quote from: Christian on 2006-07-05, 05:03:40megyek is vissza High School Girlset nézni, az való nekem :D
:lol: Abban vannak ám eredeti karakterek  :ejnye:
Bocs, tudom, hogy nem azért nézed, én sem azért szeretem, de ezt nem lehetett kihagyni :D

De ha már itt vagyok, nekem speciel tetszett. Előkelő helyre került a kedvenceim listáján, ami elég figyelemre méltó, tekintve, hogy az első rész közepén még a "mi ez a sz@r?" és az "ez most azonnal kuka kategória" típusú gondolatok keringtek a fejemben :) De végülis bejött ez a Mementó szerű összevisszaság, és az, ahogy manipulálja a nézőt (ahogy kikuchiyo is írta). Meg persze Yuki FTW! :angyali:


Lokids

Én a High Scool Girl-el vagyok úgy, hogy nem jó. Túl tömény ecchi.
Amúgy a Haruhinak érdekelne a folytatása, hogy mi történt miután elmondta Haruhinak az igazat. :) (egyenlőre regényt nem akarok olvasni, az angolul elég fárasztó, és nem olyan élvezetes)

motifator

Nem nehéz kitalálni a folytatást,
[spoiler]Haruhi egy szót se hitt el az egészből :)

A párbeszéd vége:
Quote"But have you ever thought that these aliens, time-travelers, or espers might be surprisingly close to us?"
"Ah? What do you mean? Don't tell me you mean Yuki, Mikuru, or Itsuki? If it's them, then that's not really a 'surprise'."
"Umm... actually I meant to tell you that it was them all along."
"Are you an idiot? It can't be that easy."
"That's true, this would be too simple by normal standards."
"Then tell me, who's the alien?"
"You would be very glad to hear this. Nagato Yuki is the alien. Hmm, how should I put it? Should be Integrated something entity... or Data something entity... something like that. Basically created by aliens and given a body."
"Hm, then what about Mikuru?"
"Asahina-san is easy to explain: she's a time-traveler. She comes from the future. There's no problem calling her a time-traveler right?"
"Then how many years into the future is she from?"
"I don't know this, she didn't tell me that."
"Oh, I see."
"Really?"
"That means Itsuki is an esper? Were you planning on telling me that from the start?"
"That is correct."
"Ahh."
Haruhi twitched her eyebrows while she spoke, then slowly breathed in some air, and screamed:
"DON'T MESS WITH ME!"
[/spoiler]
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Fazék

Quote from: Gmer on 2006-07-04, 20:15:50És hogy gyógyítsalak egy kicsit nézd ezt, 5 percig, minden nap, 3 alkalommal evés előtt.
beraktam ezt háttérnek és azóta kerülöm az asztalom tekintetét :D azóta jókisfiú vagyok  :angyali:


Darkstar

Nemrég néztem végig, és nagyon tetszett. Valóban nem a komolyság a lényege, de szórakoztatásban a toppon van. :)
Ezt meg most találtam, elég gyakoriak az ilyenek mostanában. :)
9/10, és meg kell néznem normál sorrendben is. A tévedéseket kizáró, tud valaki adni 1 tuti sorrendet? :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Lythis

#118
Az első a 8-adik, és a végén mindíg mondják, hogy a következő hanyadik is lenne eredetileg, abból le lehet szűrni, de nekem így "random" sorrendben is nagyon tetszett.
Mi igaz abból, h ősszel v mikor jön 2nd season?

edit: ez a képesdi marhajó, +1 érte.
Mondjuk az anime változat sokkal kevésbé... zsúfolt szerinem.

kikuchiyo

http://www12.brinkster.com/stratoct/haruhitimetable.txt

Ebből ki tudod bogarászni a "helyes" (kronologikus) sorrendet.

Legalább egy évig biztosan nem lesz második évad.
Failure is the default option