Bleach Manga (anime-nézőkre veszélyes spoilerekkel;) )

Started by Yakumo, 2006-07-31, 16:49:43

Previous topic - Next topic

Zen

Quote from: Chronus on 2010-04-17, 23:41:19
Én igazából azt furcsálltam, mikor másodjára is megerősítette, hogy nem a fanoknak írja a mangát. Tudom én, hogy az Unpleasable Fanbase-nak nem lehet írni semmit amivel megelégedne, de ennyire azért nem kell ellenségesnek lenni. Mondjuk lehet sokat ferdül itt a hangnem az átfordítás során.
Nekem nem tűnt ellenségesnek. Tényt(?) közölt szépítés nélkül, ennyi.
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Member

Ezek szerint az SS arc nem miattunk készült, miután ott alig halt vki. :haha:

Junchi


Member

"Bocs, Ichigo, de mi hárman gyermekkori pajtások vagyunk és a vaizard flashback is Aizen kardjának műve volt."

Chronus

Így, hogy az utolsó nagy chessmaster is megérkezett, reméljük most már revelation is lesz.

Chronus


Junchi

Amúgy most, hogy Uborka is itt van (meg feltételezem jött vele Yoruichi, Tessai és a két csicska is), gyakorlatilag a teljes Bleachverse (egy-két fekete báránytól eltekintve) vagy FKT-ben van, vagy HM-ben. :D Szal most röhögnék a legjobban, ha Aizen elővillantana egy "höhö, én itt se voltam, n00bok" genjutsut és ezalatt szépen elintézett volna már mindent az igazi Karakurában (azaz, SS-ben).

Member

A jelenlegi Uruhara nekem egy olyan karinak tűnik, mint Aizen, akit nem lehet átverni, szóval a fentit kötve hiszem.

Bishop

Én majd akkor fogok nevetni ha Kubo már idecsődített mindenkit, és amikor már nincs karakter amit még nem szúrt volna el.(kapitányok, espadak, waizardok, captain commander, tousen) akkor valahogy rájön hogy a saját csapdájába esett. Tudván hogy magának írja már nem is lepődök meg azon hogy mindig azt a karit veszi elő akihez ép kedve van, aztán valahogy megoldja hogy az egész már chapterekkel előre kirajzolódott ez az egész és még bőven van minek történnie. Kicsit olyan mint egy gyerek akinek két kezével max 1 gonosz figurával és 1 jóval tud játszani és mikor másikra vágyik csak eldobja az előzőt.

Member

Nekem inkább csak az szúrja a szemem, hogy
1. Addig hol voltak a vaizardok?
2. Addig hol volt Isshin?
3. Eddig hol volt Urahara?
Olyan furcsa, hogy így random feltűnik pár power-ebb kari, mintha tényleg a színfalak mögött várnák, hogy mikor jönnek a forgatókönyv szerint, pont, mint a Golden-ekben.

Chronus

A Vaizardok Yamma barrierje miatt nem tudtak bejutni. Sasakibe engedte be őket.
Uraharából és Isshinből meg kinézem, hogy tényleg megvárták, míg SS lekaszabolódik.
Csak úgy a súrlódás elkerülése végett.

Vagy... Wonderxninguisher robbanása leszedte a barriert.

Chronus

[spoiler]Aizen talks about the will of the hougyoku and how it isn't merely to cut down the barrier between hollow and shinigami. Basically the hougyoku has a will of its own and what it seeks to do is to understand and then create what is inside people's hearts. So it made the vaizards true vaizards because that was Urahara's wish. It gave Inoue and Chad powers because they fretted over their own inabilities. Rukia was able to give Ichigo all of her shinigami power as it was her desire due to not being free of the pain she still felt over killing Kaien.

Aizen says that now the hougyoku is a part of him he can realise that. Gin and Ichigo interrupt but Aizen says he is mostly finished anyway. While exclaiming how worthy the hougyoku is of its name Urahara attacks from behind. Aizen, Ichigo and Isshin turn to see him. Aizen: "so you came afterall Urahara Kisuke."[/spoiler]


Chronus

Azt én is néztem. Gin és Ichigo közösen szóltak be egy WTF-t Aizennek? Amúgy eszem faszom elszáll, de ez most épp egy kolosszális csavar volt?

....csak mert ha jól számolok akkor sac/kb a sorozat elején fellelhető plothole-ok úgy kb 90%-át retcolonta most ezzel Kubo, ráadásul úgy, hogy még értelme is van.

LuckyDingo

Most kicsit úgy érzem, hogy a Hógolyó olyan, mint a FMA-ban az eredeti homonculus volt.. csak nem tud beszélni :D

Member

Szóval ez a cucc teljesíti az álmokat. Kubo sok mahou shoujo cuccot olvasott ezek szerint. ^^
Amúgy rendben volt a chap, főleg Ichi a Isshin voltak kőarcok, miközben Aizen lassan istenné válik. A vége kellően cliffhanger, mondjuk Kubo-tól nem is vártam mást.

Chronus

Már csak az érdekel, hogy pontosan akkor mi is történik most Aizennel. Ha "istenné válik" akkor nem kellene immatériummá válnia és eltűnnie, vagy beleolvadnia az univerzumba vagy akármi?

Úgy értem milyen szint számít "istennek" a Bleach univerzumban?
Zeusz? Beyonder? A keresztény "Isten"? Vagy mi?

Marhára nem mindegy, mert ha csak Urahara nem épített önmegsemmisítő algoritmust a Hogyoukuba, akkor nem tudom, hogy fogják megállítani a folyamatot.

Member

Abból kiindulva, hogy az átlagember nem látja a shinigami-kat és a hollow-okat, mégis léteznek, szerintem nem fog Aizen köddé válni. Meg elvégre mit nyerne Aizen azzal, hogy egybeolvad a mindenséggel? Szerintem aláásná ezt az egész mennybéli kulcskeresősdijét, hacsak az nem egy nagy átverés volt megint.

Dreamcleaver

God mode a Bleach-ben csak a következő power level. Aizen már mióta csak azt hajtogatja, hogy elérte a maximumát shinigami-ként. Nincs semmi eredeti az indokait illetően: generic power hungry villain.

Az viszont lehetséges, hogy végül majd Aizen értelmezi félre a hógolyót, és megszívja, miközben Urahara röhög rajta.

Viszont nekem valami itt nem áll össze: Miért is hollowizálódtak pontosan akkor Shinji-ék? Mindegyik hollow powerre vágyott vagy mi?  :confused: Makes no fukken sense.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Chronus

Urahara igazi vágya, mint tudós, az volt, hogy tökéletesítse a kísérletet. Egyértelmű. Ez jellemből fakadó kíváncsiság és a tudósokra jellemző fejlesztési vágy. Nem "meg akarta" gyógyítani őket, azt kellett volna tennie, de magának persze mindenki hazudhat és teheti csak azt ami helyes, de a Hogyoukunak úgy tűnik senki se.

"There was no miscalculation. That was the miscalculation"
[spoiler][/spoiler]

Dreamcleaver

Szóval akkor a hógolyó pontosan kinek a vágyait prioritalízálja? Az éppen aktuális "mesterét"? Csak mert akkor meg a Chad-Orihime dolog nem jön össze. A hógolyó végig Rukia-ban volt, ő meg akarta valahol a mangában, hogy Orihime-ék erősebbek legyenek? Valami beszélgetésre emlékszem Rukia meg Orihime között, de homályos.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Chronus

Aizten dumája szerint mindenkiét aki elég ideig a közelében van. A lényeg, hogy a Hógolyónak előbb "meg kell értenie" az illető vágyait, tehát csak a rendkívül erős és megfogalmazott vágyakat tudja teljesíteni.


Ha jobban belegondolok, így hirtelen értelmet kapott, hogy Aizen miért mondta Ichigonak, hogy ha nem szívből akarja megölni, akkor nem fog sikerülni. a Hógolyó szemében ez Aizen életbenmaradási vágya -vs- Ichgo vágya hogy Aizen meghaljon.

Dreamcleaver

Meg ezzel most Ichigo shinigami-vá válása is vitás.

1. Apja shinigami.
2. Rukia a karddal átszúrást anno valami bevett rituáléként vezette fel az erő tanszferre.

Erre most kiderül, hogy az egészet Aizen rendezte meg a hógolyóval?

ED: Rukia Aizennek dolgozik!!!!!  :zomg: :zomg: :zomg: :zomg: :zomg:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Chronus

Rukia ezzel a módszerrel eredetileg csak az ereje felét akarta átadni.
[spoiler][/spoiler]

Alapból rendellenes volt a transzfer.
Aizen szerint most azért, mert Rukia "vágya" ami a szívében volt még mindig az volt, hogy vezekeljen Kaien megöléséért.

Member

Shinji-ék nem voltak valami aktívak, amikor Kisuke a hollowizációra vágyott, míg Chad és Orihime igen.
Ez a hógolyó arra pont jó, hogy kimagyarázzuk, miért történtek úgy a dolgok FKT-ben, ahogy.

Chronus

Quote from: Member on 2010-04-22, 13:55:52
Ez a hógolyó arra pont jó, hogy kimagyarázzuk, miért történtek úgy a dolgok FKT-ben, ahogy.

Pontosan.

Mind jól tudjuk, hogy ez retcon. Annak viszont egész jó.

Ez még akár azt is megmagyarázza, hogy Tousen resurrectión képessége miért tudott látni.
Elvégre justice ide vagy oda, nem lehet, hogy ez volt az egyik legbenső vágya?
1: Erőt akart, 2: el akart különülni a shinigamiktól, 3: és látni akart.
Mindhármat megkapta egyben.

Dreamcleaver

Nekem is tetszik mint retcon, de Ichi-t valahogy ki lehetett volna hagyni belőle imo. Illetve inkább úgy mondanám, hogy Aizen picit túlértékeli magát.

ED: Innentől kezdve viszont nincs akadálya. hogy Ichi másik osztálytársnője is power up-oljon.  :D

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Prof. William

Tetszett Ichi milyen lazán veszi harcot Ginnel.  :szemuveges: Emlékeztetett a régi SS ARc-ra.Igaz hogy kissé koszos meg tépett de még mindig full poweren van és nem az a "eggyik halálos sérülés másik után" stílusban  nyomja. Remélem a Urahara + Isshin továbbra is Aizennel szórakoznak és Ichi meg fojtathatja a fightot Ginnel. Érdekel hogy mire utalhat a már "majdnem megvan" mondat. Lehet hogy kiismerte a bankai gyenge pontját? Remélem.

Junchi

Quote from: Member on 2010-04-21, 20:25:30
Olyan furcsa, hogy így random feltűnik pár power-ebb kari, mintha tényleg a színfalak mögött várnák, hogy mikor jönnek a forgatókönyv szerint, pont, mint a Golden-ekben.

Én igazából azt furcsállom ebben az egészben, hogy mindenki pont akkor tűnik fel, mikor épp szóba kerül, vagy valakit ki kell menteni a szarból...

Lásd: Hinamori. Pont időben érkezett, hogy ne kapják szét Matsumotót. Vagy ott vannak a vaizardok. Szétrúgták SS hátsóját, ám az utolsó pillanatban feltűnnek, Isshin pedig időben szakítja félbe Aizen Ichigót érintő mondókáját. Különös. :D

Member

Hinamori pont időben állt fel, hogy Aizen Aizennek láttassa és ledöfjék. :D