Bleach Manga (anime-nézőkre veszélyes spoilerekkel;) )

Started by Yakumo, 2006-07-31, 16:49:43

Previous topic - Next topic

Chronus

Mi van ha Aizen belerakta a Hogyouku-t Orihimebe?

Nem kell hogy ő is tudjon róla... tudjátok, Kyouka Suigetsu meg minden... de ha tényleg így van, akkor lehet, hogy Hime-nek öngyilkosnak kellene lenne ahhoz, hogy negatolhassa, így a cucc elpusztítása felvetne pár morális  és *cough-cough* érzelmi gondokat. Így Kubo megint Ichi ellen fordíthatná SS-t is, akiknek gondolom nem lenne túl sok gondjuk azzal, hogy Hime meghal a Hogyouku elpusztításának érdekében.

Így Aizen (az egyetlen, aki tudja, hogy hogy kell kiszedni) megzsarolhatná Ichigo-t, hogy álljon az oldalára. Akárhogy is nézem, ez pontosan az általunk ismert Aizen gondolkodásmódja....

blackronin

 :tezsvir:
Na valami ilyesminek nagyon örülnék!
Ichigo összeállna Aizen-nel...  :eek: :eek: :eek: :eek:
Szerintem mindenki dobna egy hátast.

NLZ

Quote from: Chronus on 2008-12-30, 22:27:58
Mi van ha Aizen belerakta a Hogyouku-t Orihimebe?

Nem kell hogy ő is tudjon róla... tudjátok, Kyouka Suigetsu meg minden... de ha tényleg így van, akkor lehet, hogy Hime-nek öngyilkosnak kellene lenne ahhoz, hogy negatolhassa, így a cucc elpusztítása felvetne pár morális  és *cough-cough* érzelmi gondokat. Így Kubo megint Ichi ellen fordíthatná SS-t is, akiknek gondolom nem lenne túl sok gondjuk azzal, hogy Hime meghal a Hogyouku elpusztításának érdekében.

Így Aizen (az egyetlen, aki tudja, hogy hogy kell kiszedni) megzsarolhatná Ichigo-t, hogy álljon az oldalára. Akárhogy is nézem, ez pontosan az általunk ismert Aizen gondolkodásmódja....
Ez azért nagyon szappanoperás lenne. :D
[reserved]

Chronus

Quote from: NLZ on 2008-12-30, 23:22:14
Ez azért nagyon szappanoperás lenne. :D

Szappanoperásabb, mint ez?
[spoiler][/spoiler]

balu01

Én nem várok ilyen nagy csavart a sztoriban.  :redface: Ott van a két tudós, Urahara meg Mayuri, csak ki tudnák szedni ha tényleg benne van. Lehet Mayuri pont ennek a módszerére talált rá Szayel laborjában  :lol:

blackronin

A BA-t olvasgatva (ahol éppen értékelik a 2008-as évet bleach szempontból) elgondokoztam... Mindenki inkább negatív véleménnyel van a HM arc-ról (és ezt gondolják a rajongók többsége is), de arról senki nem ír, hogy MIKÉNT lehetett belőle volna olyan jó arc, mint az SS. Csak panaszkodnak, de nem tudták leírni, hogy ŐK hogyan csinálták volna meg.

A következő érdekelne: egyáltalán lehetett volna olyan jó mint az SS arc?
Lehet, hogy az SS arc túl jó volt? És csak emiatt érezzük gyengébbnek?
Tudom, hogy ez így hülyén hangzik, de ilyen eset is előfordulhat!
Aizen összeesküvése nagyon ütött, de azt nem lehetett volna megint megcsinálni!
Ezt csak egyszer lehet eljátszani...
Szerintetek minek kellett volna benne lennie a HM arc-ban?
Hol "rontotta el" Kubo?




Junchi

Quote from: blackronin on 2008-12-31, 12:28:20
Hol "rontotta el" Kubo?

Megmondom én egy teljes mondatban: Kevesebb fordulat és váratlan fejlemény volt HM sagában, mint SS-ben. Ennyi! Jah, és persze jobb/érdekesebb fájtok, de ez persze részlet kérdése és embere válogatja... Ettől függetlenül nékem a HM saga is bejött. Bár voltak benne mélypontok dögivel, de úgy zusammen azért megállta a helyét.

Maah, a magam részéről amiben mondjuk látok is fantáziát, az a mostani karakurai esemény-láncolat. Ez nemcsak, hogy überwin fájtokra ad egy remek lehetőséget, hanem fordulatokban is bővelkehet bőven, úgyhogy innentől kezdve minden Kubo papán múlik. We're counting on you, papa!

balu01

Engem csak az zavart, hogy a Szayel harc így el lett nyújtva.
Na meg Dondochakka  :frown:

Chronus

Ott hibázott, hogy ideiglenesen kivett mindent (az 5 főkarakter kivételével) a mangából amit szerettünk benne. SS tele volt jó karakterekkel. HM nem. A 10 Espada kivételével gyk nem volt senki egész Las Nochesben. Üres volt a hely. SS-ben Ichiéket sima szar shinigamik kergették összevissza a folyosókon. Komikus jelenet volt, de megadta az érzést, hogy vazze ez a hely tele van. HM-ben nem láttunk egy szál arrancart vagy hollowot se az ideiglenes ellenségeken kívül.

Nem voltak lényegtelen, de szerethető karakterek. Ganju és Hanatarou tudták csinálni a hangulatot, és megvoltak a komoly pillanataik is (+backstory). HM olyan kihalt volt. Nem jött át a hangulat, mert nem volt aki átadja (márpedig a fehér falak nem fogják).

Pusztán ennyi. Nem volt semmi baj a sztorival. Maga a hely nem volt megfelelően kidolgozva és prezentálva.

Bishop

Túl sok arrancar release, túl kevés Taicho bankai/or shikai/. Chad megint besz*pta, Ishida és Renji is. Rukia fight meg Byakuya fight sz*r volt. Noitorat túl gyorsan eltették láb alól. Lassú vontatott tempó, fight fight hátán és semmi cselekmény. Csúcspontja kb Ichigo vs Grimm de a többi egy fokkal sz*rabb volt. Espadak nagyrészében semmi egyediség, nem úgy mint Tajcsó barátainknál. Mindent egybevéve nem okozott bennem epic feelinget, csak amolyan "megnézem ha már kijött az új chapter"

U.I.: We want more Zangetsu!

blackronin

#2680
Érdekes hozzászólások, egyetértek a többségével!  :tezsvir:

Egy kicsit folytatva az arc taglalását:
Kubo több interjúban is említette, hogy minden arc-ban csak a fő támpontokat találja ki előre, de a többit nem.

Szerintem a következők voltak itt ezek a támpontok:
1. Ichigo vs Grimmjow harc (gondolom ez elég egyértelmű)
2. Rukia vs "Kaien" (ez érdekes volt a Rukia backstory miatt)
3. Orihime lelki dolgai (ez rendben volt szerintem, de a java csak most jön az Ulqi harc alatt)
4. HM bemutatása és Las Noches (szerintem a Forest of Menos a mangában jó lett volna, hiszen sokat tesz hozzá a HM megismeréséhez, de komolyabb történetbeli szál kellett volna)
5. Aizen tevékenysége

Szerintem itt a következő gondok merültek fel: (amelyeket már ti is írtatok)
1. HM és Las Noches KIHALT! Miért nem találkoztak több hollow-val, renegát arrancar táborokkal, stb. ? Nem olyan karakterekre gondolok, akiket csak megölnek és kész...
Olyanokra, akik mesélnek hogy milyen volt az élet Aizen előtt, Aizen megjelenésekor és Aizen uralma alatt (tehát miután Las Noches-t felépítette és elkezdte az uralkodást).
2. Az SS arc alatt a szereplőknek volt múltjuk! Bemutatta a shinigami életformát az SS-ben, a mindennapokat, stb.
Mekkora királyság lett volna, hogyha megismertük volna az Espada-k mindennapjai, a többi arrancar-al való viszonyukat! Sőt olyan rivalizálást mutattak volna a Fraccion-nok, mint SS-ben az osztagok!
3. Az Espada-k átalakulásait miért csak akkor tudtuk meg, amikor a jelenben harcoltak?
Miért nem láthattuk volna Noi release-t a Nell elleni (a múltbelire gondolok) harcban? Miért kell azt erőltetni, hogy csak az aktuális harcokban használhatják ezeket?
4. Hiányoztak a jó töltelékkarakterek... pl. Las Noches-ben lett volna egy arrancar, aki Aizen udvari bolondja lett volna! Mekkora ötlet!  :D
5. Szerintem sokkal több Aizen, Gin és Tousen kellett volna! Több olyan jelenet, ahol bemutatják hogy Aizen miként uralkodik az arrancarok felett.

A következő dolgok pedig azokra vonatkoznak, amelyek megtörténtek, de volt velük valami gond:
1. Nel Tu, Dondochaka és Pesche alakítása és jelentősége. Desert Bros, stb.
Kubo megfelelően használta fel őket? Vagy több is lehetett volna bennük?
2. A harcok: Szayel harca miként lett volna élvezetesebb? Szayel elég beteg volt (mint Mayuri) vagy ennél durvábbnak kellett volna lennie?
Nnoitra harca hosszú volt, de ilyen formában ez jó volt? Ha nem, akkor miként lehetett volna jobb? Zommari harc 4 fejezetig tartott. Ennyi elég volt belőle?
Kihozták ezekből a maximumot?
3. Ichigo fejlődése: talán el kellett volna mennie edzeni, mint az SS-ben?
Ha igen, akkor ki lett volna a segédje? Hollow Ichigo? Neliel?
4. Gin ármánykodása: volt egy jelenet, ahol látszólag Aizen ellen cselekedett (átvariálta a folyósókat), de milyen poén lett volna, ha többször is komolyabban keresztbetett volna a Kapitányának!
5. HM beli hierarchia bemutatása: A Privaron espada-k szerepének izgalmasabbá tétele, mivel Aizen kirúgta őket, így segíthettek volna néhány Espada-t megölni, hogy visszaszerezzék a helyüket!
6. Az Espada tagok környezete: hol élnek a Fraccionjaikkal (már ha van), ha nincs behatoló vagy harc? Tehát bemutatni a szálásokat, mint az SS-ben az osztagok épületeit.

balu01

Quote from: Chronus on 2008-12-31, 13:36:37
Nem voltak lényegtelen, de szerethető karakterek. Ganju és Hanatarou tudták csinálni a hangulatot, és megvoltak a komoly pillanataik is (+backstory).
Ganju, Hanatarou megfelelői HM-ben Nel, Pessche és Dondochakka lettek volna szerintem.  ^^"
De sajnos utóbbiak átmentek az idegesítő kategóriába.

Dreamcleaver

Én kedvelem Pessche-t. ^^ Bár az animban jobban átjön a karaktere a VA miatt.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Chronus

Őket a design-juk miatt nem tudtam komolyan venni. Még akkor se mikor átmentek badass módba Szayel ellen. De Ichigo így is gyakorlatilag az egész Arc-ot végigrohangálta egyedül, Nel-el a vállán aki csak kolonc volt addig az egy bizonyos pillanatig, szóval tökmindegy lett volna, hogy Dondonék mit csinálnak.

Ganju-nak pl volt egy érdekes karaktere, volt egy motivációja ami miatt Ichigo-val tartott SS-be, még ha eleinte nem is kedvelte. Dondonnak meg Pesche-nek mi volt a motivációja? Az hogy Nel megindult mint az őrült Ichi után ők meg utána mentek keresni?

Ha annyira imbák voltak miért nem keresték meg egyből és hozták vissza ahelyett, hogy Ishidával meg Renjivel ökörködtek összevissza? Kétlem, hogy meghaladta volt a rendkívül imba fracción képességeiket amikkel képesek voltak teremteni egy új cero-t....

Egyszerűen szólva, undevelpoed karakterek voltak, undeveloped környezetbe, amihez hozzávágta Kubo a már ismert hősöket, hogy azért fogyasztható legyen. Ennyi. A többit már leírták előttem.

SS-re lehetne írni bármilyen sztorit, megállná a helyét. Pendulum ismét példa. HM maga úgy volt fail ahogy van...

Prof. William

Az is jó esemény lett volna ha pl Neriel marad nagy formában és ad valami extra kiképzést Ichigonak, ami megdobja az erejét. Vagy valami a Privaron segít neki.

De az a Dragon Ballos - sokat harcolok, kilukasztottak párszor = Level Up-  meg a szívből harcolok ezért level up -d olog kicsit necces...

A tréning előtt harcolhatott volna Bya ellen is szívből Ichi de annak halál lett volna a vége... Jó jó tudom hogy a szeretet, barátság, szerlem,  Don't die Kusosaki-jun!!! - ok jó erőnövelők de azért megoldhatta volna Kubo máshogy is hogy legyen Ichinek sansza Ulq ellen...

NLZ

Azért az elmegyekamesterhezésadtréninget dolog se biztos, hogy mindig elsüthető.
[reserved]

balu01

Quote from: Prof. William on 2008-12-31, 18:46:44
Az is jó esemény lett volna ha pl Neriel marad nagy formában és ad valami extra kiképzést Ichigonak, ami megdobja az erejét.
Ez jó lett volna valóban  :kocc:

NLZ

Egy aktus keretében elsajátítja Icsi a hollow erőket, mi? :D
[reserved]

balu01

Quote from: NLZ on 2008-12-31, 18:59:17
Egy aktus keretében elsajátítja Icsi a hollow erőket, mi? :D
De csak ha Ogichi(vagy Zangetsu :lul:) átvette volna az uralmat, mert Ichigo töketlen lett volna ehhez  :lol:

NLZ

Tény és való. Ogichi kb egy másodpercig nem tétovázna, hanem rögtön letépné azt a kevés ruhafoszlányt, aztán durr bele. :rotfl:
[reserved]

balu01

Quote from: NLZ on 2008-12-31, 19:18:38
Tény és való. Ogichi kb egy másodpercig nem tétovázna, hanem rögtön letépné azt a kevés ruhafoszlányt, aztán durr bele. :rotfl:
Az biztos  :lol:  :muhahah:

Dreamcleaver

Quote from: balu01 on 2008-12-31, 18:51:02
Quote from: Prof. William on 2008-12-31, 18:46:44
Az is jó esemény lett volna ha pl Neriel marad nagy formában és ad valami extra kiképzést Ichigonak, ami megdobja az erejét.
Ez jó lett volna valóban  :kocc:

Ha az erejét nem is dobta volna meg Ichinek, de a szex jó stressz levezető...  :rotfl:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Prof. William

Jaja. :) Ichi aztán full ellazulva 2 perc alatt felaprítja a karót nyelt fejű Ulq-ot. :)

NLZ

[reserved]

Dreamcleaver

Mindezt persze Nel releaselt formájában... :rotfl:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

KeLa

Shounen, super power, 18 Restricted, bestiality, tentacles, big breasts, BDSM, rape... etc :lol:

blackronin

#2696
Érdekes irányba fordult ez a téma...  :D

Akkor következzen a második menet! (mármint az arcok taglalásában)
Fake Karakura Town arc, Shinigami vs Fraccion harcok. (a Grimmjow Fraccion harcok is hasonló hosszúak voltak, azokat mégis érdekesnek és jónak tartották)

Miért lett sokak szerint a Bleach LEGROSSZABB, LEGUNALMASABB és LEGSZÁNALMASABB része? (bocs a nagy betűkért, de kellett egy kis drámai hatás  :D)
Rossz volt a felállás?
Rossz volt az időzítés?
Lehet, hogy máskor (mondjuk Ulqi vs Ichi harc után) sikeresebb lett volna?
Rossz karaktereket választottak ki?
Volt olyan rész benne, ami tetszett? Amit pontosan úgy csináltak meg, ahogyan elképzeltük? (persze nem 100%-osan, de nagyon közelített hozzá)
Hol rontotta el Kubo?

NLZ

Grimm Fraccion még újdonság volt. Volt releashe, meg minden finomság. De most tudtuk 100%osan, hogy mire számítsunk, egyedül csak a két új shikai bemutatása volt jó. De ez így önmagában kevés volt. Ez így csak olyan volt, mint ha mutattak volna egy jó mellett egy ronda testen.
Ráadásul most igazából senki se volt erre kiváncsi. Mindenki tájcsó vs top3 harcot akar már végre.Szal rossz időzítés nagyjából. Ezt kb azelőtt kelett volna, hogy megjelentek a tájcsók HMben.
[reserved]

Junchi

Quote from: blackronin on 2009-01-02, 14:31:46
Fake Karakura Town arc, Shinigami vs Fraccion harcok. (a Grimmjow Fraccion harcok

Ezerszer körbenyalt téma és ezredszer is ugyanazt a választ látom benne: Mindenki a tájcsókat és az espádákat várta és nem a hadnagyokat meg a fracciónokat. Ennyi! Mert ugye ki kíváncsi pár csicska harcára, mikor a nagyok is akciózhatnának végre. Maa, azért kíváncsi vagyok, hogy ha majd visszatér a sztori Karakurába, megkapjuk e az áhított álleejtős fájtjainkat... Mindenesetre a magam részéről látok benne fantáziát, szal a többi tényleg csak Kubo papa kreativitásán múlik.

Btw, 2ch is hasonló véleményen van erről az arc-ról...

Dreamcleaver

Fightok szempontjából jó a mostani arc. Engem spec annyira nem izgatnak a kapitányok egyelőre. Kubo-nak kivételesen sikerült pár jól kinéző Arrancar release-t összehoznia (ilyen szempontból a Grim fracciónok valami rettenetesek voltak), és a hadnagyok is szerepeltek picit.
Azért uncsi, mert a fightokon kívül nem történik semmi. Nem halad előre a sztori sokat, nem kapunk érdekes mellékszálakat plussz infóval etc. Pl ha a fightok közben pár oldal erejéig elnéznénk, hogy mit ügyködnek Urahara-ék vagy a Vaizardok, mindjárt úgy éreznénk, hogy történik is valami.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS