Bleach Manga (anime-nézőkre veszélyes spoilerekkel;) )

Started by Yakumo, 2006-07-31, 16:49:43

Previous topic - Next topic

KeLa

Quote from: Liquid Snake on 2009-03-27, 20:45:48
de ez elvégre egy kardozós anime lenne,
Ez egy shounen, amiben használnak kardot is... de nem csak azt.
Kidou, cero, hand2hand stb... a kardnál csak annyi az extra h a release ahhoz van kötve.

Liquid Snake

Quote from: KeLa on 2009-03-27, 21:51:54
Kidou, cero, hand2hand stb... a kardnál csak annyi az extra h a release ahhoz van kötve.

Azért mert shounen, még ne változzon meg, épp ezért volt egyedi, de egy második DB-re nem vagyok kíváncsi. Ergo szar az egész, látszik h Kubo nem tud mit kitalálni. Ichigo majdnem meghal, berserk és kisujjból leveri. Annyira gagyi, hogy nem is értem hogy lehetett ezt megvalósítani.

edit.: Már várom ki fogja elsőnek benyögni h akkor ne nézd xD Ez nem megoldás sajnos.

NLZ

Max kaszálva lesz. :D

Egyébként Icsi a kardjával vágta le Ulqut, még ha nagyon nem is látszik. :)
[reserved]

LuckyDingo

Quote from: Liquid Snake on 2009-03-27, 22:37:38
Quote from: KeLa on 2009-03-27, 21:51:54

Azért mert shounen, még ne változzon meg, épp ezért volt egyedi, de egy második DB-re nem vagyok kíváncsi. Ergo szar az egész, látszik h Kubo nem tud mit kitalálni. Ichigo majdnem meghal, berserk és kisujjból leveri. Annyira gagyi, hogy nem is értem hogy lehetett ezt megvalósítani.

edit.: Már várom ki fogja elsőnek benyögni h akkor ne nézd xD Ez nem megoldás sajnos.
Akkor ne nézd..  ;)

Egyébként nem tom mi a gondod :D Repkednek a cerók fénylándzsák Kard is van benne ez van. Most minek kardozzon Ulqui a végéig. Nem Bamboo Blade ez, hanem Bleach :D Egyértelmű hogy lövöldözni fogja a cerot ha van neki :D Ichi meg azért lövi, mert újdonság :D Mondjuk a 2oldalas robbanások megint csak pazarolják az oldalakat XD

Christian

Ha Martial Arts műfajba lenne, megérteném,hogy zavarnak a lövöldözések...na de miért pont most kezdenek zavarni? Eddig nem volt gond,hogy nyomták a kidout, meg a sárkányos bankait, mostmár gond,hogy nagyobb a durr? Szerintem meg az nézett volna ki,hogy ha nem ekkorák a robbanások meg egyebek? Meg nem tudom,hogy melyik dragon ballt nézted, de szerintem nem azt amelyiket én, mert,hogy a két sorozatnak nem sok köze van egymáshoz (a szuper erőt leszámítva) az fix. Btw a Dragon Ballba szinte alig volt "gonosz" karakter, ha jobban belegondolsz ott leginkább mindenki csak harcolni akart. A power upok is úgy történtek,hogy "jah voltam edzeni, azóta vagyok more badass!", itt meg tudjuk mi-miért van. Nem védeni akarom a sorozatot, de éppen most kezd elmenni az egyediség irányába ebben a kategóriában, te meg pont most fikázod XD Pont mikor esély van rá,hogy elveszítsük a főhőst a jók oldaláról és stb. Persze tudjuk,hogy nem fogjuk, és ezért lesz szar...de ráérsz majd akkor szarozni XD

Junchi

Egyrészt, amit KeLa írt, másrészt:

Quote from: Christian on 2009-03-28, 13:30:06
Pont mikor esély van rá,hogy elveszítsük a főhőst a jók oldaláról és stb. Persze tudjuk,hogy nem fogjuk, és ezért lesz szar...de ráérsz majd akkor szarozni XD

Mi van, ember? Te most komolyan azt várod, hogy egy shounen-fight mangában (meg úgy ánblokk akármiben) elveszítsük a szereplőt a sztori közepénél(?)? Szólj, ha igen, mert megteszem az első lépéseket a hajóablak felé...

NLZ

Quote from: Christian on 2009-03-28, 13:30:06
Ha Martial Arts műfajba lenne, megérteném,hogy zavarnak a lövöldözések...na de miért pont most kezdenek zavarni? Eddig nem volt gond,hogy nyomták a kidout, meg a sárkányos bankait, mostmár gond,hogy nagyobb a durr? Szerintem meg az nézett volna ki,hogy ha nem ekkorák a robbanások meg egyebek? Meg nem tudom,hogy melyik dragon ballt nézted, de szerintem nem azt amelyiket én, mert,hogy a két sorozatnak nem sok köze van egymáshoz (a szuper erőt leszámítva) az fix. Btw a Dragon Ballba szinte alig volt "gonosz" karakter, ha jobban belegondolsz ott leginkább mindenki csak harcolni akart. A power upok is úgy történtek,hogy "jah voltam edzeni, azóta vagyok more badass!", itt meg tudjuk mi-miért van. Nem védeni akarom a sorozatot, de éppen most kezd elmenni az egyediség irányába ebben a kategóriában, te meg pont most fikázod XD Pont mikor esély van rá,hogy elveszítsük a főhőst a jók oldaláról és stb. Persze tudjuk,hogy nem fogjuk, és ezért lesz szar...de ráérsz majd akkor szarozni XD
Nem az a baja, hogy nem csak kardoznak, hanem hogy ebben a harcban szinte semennyi kard se volt. A DBvel a párhuzam meg onnan jött, hogy a Cero  olyan, mint a Kamehame és társai.
[reserved]

Dub-zero

én abban reménykedem, h az ukitake & shunsui bankai "kard alapú" lesz.. meg abban persze, h a top 3 espada nem vmi állattá (a szó klasszikus értelmében) fog release-ni.
"a selfie szó az élőbeszéd XD-je"

KeLa

A shinigamik már a Bleach elejétől kezdve használtak kidout, nem sokkal később láthattuk az első cerot is... ráadásul egy idő után az erőviszonyok arra a szintre jutottak h ezek egyre erősebbek lettek a karakterekkel együtt, főleg azok után h egyre több releaset láthattunk. Nem is beszélve arról h most futó harcok nagy részét nem is lehetne szimplán csak kardcsatával megnyerni, legalábbis nem csak azt használva (am lehetne, ha Kubo gondolna egyet és kihúzna a seggéből egy Excalibur nevezetű zanpakutot és berakná a mangájába :P). Eddig talán Zaraki a kivétel, de Kubonak csak 1 fejezet kell ahhoz h földre küldje és lehet h meg is fogja tenni valamikor :smile:

Member

Lehet, hogy Kenpachi zanpaktoja az Excalibur.

Ha már volt image-e Zangetsu-nak és Zabimaru-nak is. :D

Dreamcleaver

Pedig milyen poén lenne, ha valaki zanpakutoval kettévágna egy cerót, aztán shunpo/flash step, és az eredmény egy horizontálisan kettévágott espada.  :D
Cross slash FTW!

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Bishop

Az a baj hogy unalmas klisé halmaz az egész, jó majdnem minden shounen ilyen, de Bleachbe TBTP vége óta ez van. Nincs semmi plot csak harc egyfolytába, a harcok nagy része unalmas vagy ami jó az is kevés. Kubo nem csinál semmit csak szerepeltetni akar mindenkit, de ez nem így megy hogy elővesz egy kis listát amibe nevek vannak randomra beírva és ami következik az jön. Semmi új fordulat nincs az egészbe harc harc duma harc harc duma. Ekkor jön Ulq vs Ichi, már hónapok óta megy a harc és mit kapunk? Semmit, Ulq-t agyon hypolja Kubo, Ressurection,second resurection, spear, regeneration. De Persze mind kevés Berserk "klisé" Ichi ellen. HM arc ide vagy oda már unalmas a sok Hollow Ichigo utalás(mármint hogy Ichigo hollow) Shinigami képességek meg rég le vannak tojva. Ez az egész Shumpo vs Sonido is akkora  :lame: Nem mind1 melyikkel mozog gyorsan ::) Mert milyen jó már Ichigo már olyan kemény hogy nem is Shumpozik hanem már SONIDO-t toll :falba:
Hol van Zangetsu, vagy bármi ami a shinigamiságára emlékeztetné.
De a rajongóknak mind1 amig kapnak Ulqit meg Ichigok "klisé" Cool Mask no2-t. Lehetett volna úgy megcsinálni hogy Ulq és Ichigo tol egy fair harcot, vagy együt győzik le Ishidaval, Ishida is kezd át menni cannon fodderbe. Amikor jött HMbe nagy kemény volt aztán egy Espada Plotja legyőzi. Mostm eg nem látunk semmi fejlődést tőle csak hogy be vna szarva két oldalon át. Akkor mi vna Orihimevel, semmi semmit nem csinál, tényleg kedveltem a karakterét. De mostanába már nem csinál semmit. Anyone still remembers Chad? A 2 oldalas Cerok meg csak a jéghegy csúcsa. Valami váratlan fordulat nem ártana nagyon kiszámítható egy ideje az egész.
Tudom más mangakba is vannak hasonló dolgok rendesen, nem kedvelem azokat se, de arányaiban sokkal visszafogottabb, és tartanak valami újat. De Bleach már egy idelye csak fight meg lehetetlenből előtörő Powerupokról szól.

LuckyDingo

Quote from: NLZNem az a baja, hogy nem csak kardoznak, hanem hogy ebben a harcban szinte semennyi kard se volt.
Nézd meg újra.. volt ott kard, Ichigo részéről mondjuk. És még fontos is volt, hiszen, Ichigo nem kard nélkül ment neki Ulquinak, miután hollow lett :)

Quote from: Bishop
Ichigo nem Shinigami :D Az csak azért kellett, hogy be tudják helyezni SS világába, meg hogy legyen valami :)

Chad.. kit érdekel. Akárhányszor szárnyal, aztán mindig UBERFAIL lesz..
Orihime :D Lassan már kifejleszti azt a képességét, hogy a kurosaki-kun kifejezéssel öl :D Instant Killz for Hime!

Klisé.. az van, de ahogy mondottad vala.. hol nincs ? :) /ok OP de az más műfaj XD/

Egyedül a sonidos baromsággal értek egyet.. tök ugyanaz, mint a shunpo, csak máshogy hívják

chilip

ne feledkezzetek meg a Quincy féle gyorslépésről :D

NLZ

Quote from: Bishop on 2009-03-28, 16:54:47
Mert milyen jó már Ichigo már olyan kemény hogy nem is Shumpozik hanem már SONIDO-t toll :falba:
A lényeg nem azon van, hogy Icsi milyen kemény, a Sonido nem jobb a Shumpónál. A lényeg az, hogy Icsi már ezt is hollow erőből csinálta, szal erősen eltávolodott már a shinigami léttől.

Quote from: LuckyDingo on 2009-03-28, 17:09:37
Quote from: NLZNem az a baja, hogy nem csak kardoznak, hanem hogy ebben a harcban szinte semennyi kard se volt.
Nézd meg újra.. volt ott kard, Ichigo részéről mondjuk. És még fontos is volt, hiszen, Ichigo nem kard nélkül ment neki Ulquinak, miután hollow lett :)
Tudom, hogy volt a kezében kard, mondtam is néhány posttal ezelőtt, pusztán csak azért van Icsi kezdében, mert ezelőtt is ott volt, azt nem dobta el reflexből (anno a Vaizardosodásnál is ez volt). Kézzel is ugyan erre lenne képes, mint Ulqu, szal már a kardnak semmi jelentősége. Persze, Icsi nem tudta volna levágni Ulqut kard nélkül, de simán kitéphette volna a szívét, ugyan ezt a hatást elérve. Egy szekercével, vagy egy gumikacsával is ugyan úgy a földre küldhette volna.
[reserved]

Member

Ha fent írjátok, hogy Ichigo nem shinigami, akkor miért hiányoljátok a kardját? Amennyit láttam eddig, a zanpakto az arrancar-oknál csak addig kell, amíg nem melegít be, aztán release és buflákharc. :)

NLZ

Én nem írtam. :D  Icsigo egyébként csak jogilag nem shinigami, alapvetően shinigami erőkkel rendelkezik. Meg hollow erőkkel. Zanpakto az arrancaroknál azért van, mert shinigami erőik is vannak. Bár végülis annyiszor tűnik el teljesen a zanpaktou bankainál, mint resurrectiónnál.
[reserved]

Dub-zero

háát azért bankai-nál ott marad a kard és nem változnak párduccá meg ilyesmivé - amivel egyébként nincs bajom, csak mértékkel. én eddig a szayel-féle resurrecciónban láttam annyi fantáziát, ami anno az ss arc-ra volt jellemző.

orihime-t illetően meg már kajakra azt várom, h vki csináljon vmi kurosaki-kunozós dnb track-et  :smile: najónemis

"a selfie szó az élőbeszéd XD-je"

NLZ

Quote from: Dub-zero on 2009-03-28, 21:26:38
háát azért bankai-nál ott marad a kard és nem változnak párduccá meg ilyesmivé - amivel egyébként nincs bajom, csak mértékkel. én eddig a szayel-féle resurrecciónban láttam annyi fantáziát, ami anno az ss arc-ra volt jellemző.

orihime-t illetően meg már kajakra azt várom, h vki csináljon vmi kurosaki-kunozós dnb track-et  :smile: najónemis
Nem sok bankait ismerünk, de pl Byakuya és Mayuri kardja nincs sehol ilyenkor. :)
[reserved]

Liquid Snake

Quote from: Dreamcleaver on 2009-03-28, 16:47:40
Pedig milyen poén lenne, ha valaki zanpakutoval kettévágna egy cerót, aztán shunpo/flash step, és az eredmény egy horizontálisan kettévágott espada.  :D
Cross slash FTW!

Na egy normális hozzászólás is akad :D Azaz a többi is az, de ez legalább tetszik. Nem Kamehame fight.

KeLa

Quote from: Liquid Snake on 2009-03-29, 20:51:40
Cross slash FTW!
Na egy normális hozzászólás is akad :D Azaz a többi is az, de ez legalább tetszik. Nem Kamehame fight.
Szal ha nem a jófiúk nyomják akkor nem zavar? xD

Liquid Snake

Quote from: KeLa on 2009-03-29, 21:02:11
Quote from: Liquid Snake on 2009-03-29, 20:51:40
Cross slash FTW!
Szal ha nem a jófiúk nyomják akkor nem zavar? xD

WoW, u trapped yourself. Egy Cerót leszarok, de ha mindenki azzal harcol mint egy szerencsétlen Vegita, lövik egymást halomra az már régen szar egy [spoiler]KARDOS[/spoiler] animeben.

Junchi

Nem, ez NEM egy kardos anime! Ez egy shounen-fight anime! A műfajba ugyanúgy beletartozik egy-egy cumisabb kardpárbaj, mint egy kamehamefest... Pont.

Chronus

Mi lenne ha inkább olyan mangát olvasnál ami tetszik, ahelyett hogy Bleach-re erőltetnéd a szereotíp elvárásaidat.

Ez nem /a/. Senkit se érdekel az értelmetlen rant. Ha kardozást akarsz, keress egy olyan mangát ami számodra elegendő mértékben szól a kardozásról. Bleach-ben ez csak egy a sok harcnem közül.

Ha ez neked nem jön be, keress egy gagyibb shounent.

Liquid Snake

Quote from: Junchi on 2009-03-29, 21:23:02
Nem, ez NEM egy kardos anime! Ez egy shounen-fight anime! A műfajba ugyanúgy beletartozik egy-egy cumisabb kardpárbaj, mint egy kamehamefest... Pont.

Most attól h azt hangoztatod erősen h ez egy shounen-fight anime blablabla attól még ugyanolyan szar. A tényen semmit nem változtat, eddig brutál kardfightok voltak az volt a döntő mindig. Nem IMMA FIREIN MAH LAZOR ról szólt, épp ezért szerettem. Ha galaaktikus krátereket meg robbanásokat akarok látni akkor megnézem a DB-t. De ahh hiába magyarázkodok. Fangirl elvakultság ellen nincs ellenszer.

Chronus: Ha így halad ennél nem lesz gagyibb xD

Junchi

Quote from: Liquid Snake on 2009-03-29, 21:34:28
eddig brutál kardfightok voltak az volt a döntő mindig. Nem IMMA FIREIN MAH LAZOR ról szólt, épp ezért szerettem.

Ööö... HAHAHAHA. Mibe, hogyha meg zanpakutoufest lenne just and only, az lenne a problémád? (merthogy mindig csak ezt látunk) Hidd el, én is jobban szeretem, mikor trükkös zanpakutouk vannak a színen mégtrükössebb bankaikkal, de ez az egész harc az elejétől foga nem erről szólt, hanem mindenféle hollow povákról, meg stuff.

Liquid Snake

Quote from: Junchi on 2009-03-29, 21:42:23
Mibe, hogyha meg zanpakutoufest lenne just and only, az lenne a problémád?

Nem lenne probléma, eddig is azért néztem :)

Chronus

Quote from: Liquid Snake on 2009-03-29, 21:34:28
Chronus: Ha így halad ennél nem lesz gagyibb xD

Troll harder. : P

A Zanpakutok fele is ima shootn mah lazorz, hacsak nem Zaraki osztagából kaparod elő, see: Hinamori, Gin, Rukia-chan; az elementális balfaszságokat meg inkább nem is említem, pl Hitsu, Yama, és egyes hírek szerint Kyouraku meg Ukitake is. Matsumoto meg Byakuya pedig gyakorlatilag a lehető legtávolabb áll a kardforgatás fogalmától egy Shikai után.

Az egyetlen tényleges kard-to-kard harc ami eddig ebben a mangában lezajlott az Zaraki vs Ichigo és Ikkaku vs Ichigo volt.

Az összes többi battle bőven kiszeszi a tenger összes gyümölcse harcforma szó szerinti fogalmát, ahol minden lő, életet szív, bénít, vakít, vagy egyéb módon illuzionál.

Olyat keresel ami nincs és soha nem is volt. Legalább is nem olyan mértékben, mint ahogy akarod.

NLZ

Zaraki vs Nnotria is kardforgatás féleség volt.
[reserved]

Chronus

Quote from: NLZ on 2009-03-30, 01:09:40
Zaraki vs Nnotria is kardforgatás féleség volt.

Jó. Igaz az eddigi Bleachben szerepelt zanpakutók közül Nnoitra fegyvere állt a lehető legtávolabb a "kard" fogalmától, elvégre még az unreleased formája se volt egy túlzottan azonosítható fegyvernem.... de oké, legyen.

+1

A lényeg az, hogy már a HM arc Cero tömkelegei előtt is volt kétszázmillió hadoken, csak Soukatui meg Shakkaho néven. Tessai No.88 Hadou-ját meg meg se említsük, az literally hadoken.

A lazor attack nem Arrancar sajátosság.