Bleach Manga (anime-nézőkre veszélyes spoilerekkel;) )

Started by Yakumo, 2006-07-31, 16:49:43

Previous topic - Next topic

Dreamcleaver

#4830
Az arrancarok moralitását maga Kubo vetette fel Nel és társai karatereivel, meg pl azzal a forgószeles Privadon Espadával, akivel Ichi harcolt. Aizen és csapata csak egy hatalmi klikk a Hueco Mundo világában, bár valószínűleg a legerősebb. Amúgy a jelenlegi Espadáktól én nem várok pálfordulást, soha nem is vártam, hiszen mind hűséges Aizenhez, aminek az okát remélem majd Kubo kifejti később. Egyedül Grimm rebellis karaktere mond ennek ellent, de ő már az elején is fittyet hányt Aizen parancsaira.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Chronus

Quote from: blackronin on 2009-08-23, 20:33:44
1. Gondolom, hogy ezt a hozzászólást annak szántad, hogy megint mennyire megmutasd, hogy mennyi mindent tudsz, s csak mi vagyunk hülyék... megint.

Nem, igazából szarok az ilyesmire. Belőled viszont erőteljes keresztes lovag feeling árad ahogy elnézem, hogy minden második postomban az egómnál fogva próbálsz elkapni. Nem fog menni. Már elég nagy ahhoz, hogy tudjon vigyázni magára. Nem érdekli a véleményed. :P

Quote from: blackronin on 2009-08-23, 20:33:44Régen is heti manga volt, s érdekes módon, akkor rendben volt...
Mert akkor még jó és izgalmas volt a történet, Aizen nem csak minden szökő évente jelent meg, hogy benyögjön valami keményet...

Aizen az SS Arc legvégén derült ki, hogy a főgonosz. Addig Byakuya volt a főkotnyeles, aki ugyanolyan szökőévente jelent meg benyögni valami keményet, mint most Aizen.

Quote from: blackronin on 2009-08-23, 20:33:44Régen Kubo barátunk foglalkozott egy bizonyos dologgal, amit úgy hívnak, hogy TERVEZÉS.
Most az NINCS.

Ha már Aizennél tartunk. Kubo maga mondta egy interwievben, hogy az SS Arc kellős közepén húzta ki a seggéből, hogy Aizen lesz a főgonosz. Kb így, idézek: "I though this guy should die, so then I wondered who should be the one to kill him, and then I figured let him be the culprit."

Ezt a saját elmondása szerint kb akkor döntötte el, miután már meghalt. Ergo, úgy ölte meg, hogy eleinte még el se döntötte, hogy Ichimaru legyen tényleg a muksi, vagy ne. Eleinte nem volt semmi nagy terv Uraharával a háttérben. Azt is a végén szülte be.

De ha már plot közbeni beszülésnél tartunk, akkor menjünk bele, imádok ilyesmikről beszélni. Rengessük meg az eget. Pl a kapitányok fogalmát is, mint olyat, akkor szülte be, mikor Ichigoék megérkeztek SS-be. Eredetileg csak Byakuya volt ilyesmi, mikor megjelent, amivel Kubo egy magasabb rangot akart érzékeltetni. Az egész SS rendszer, a Gotei 13, minden akkor jött ki Kubo seggéből, mikor beértek SS-be. Édes Istenem... olyan tl;dr postokat tudnék ezekről írni, hogy még olvasni is öröm lenne...

...de igazából azt hiszem egy idézet is elég lesz. És ezt most akkor szó szerint idézem:

[spoiler=KuboTite]...when I create manga, I don't think about what's going to happen—I just come up with an idea and let it flow. It's a weekly installment, so I have a very short time to create manga, but the good thing is that because it's short, I can come up with the idea and start creating it...

Kubo Tite, August 5, 2008, Comic-Con[/spoiler]

Álomvilágban élsz. Sose volt tervezés. Csak Kubo egy géniusz, aki képes úgy sztorit írni, hogy marhára senkinek se tűnik fel, hogy nem előre tervezett a shit, hanem útközben találja ki az egészet. Ugyanaz, mint anno Chris Carter és X-akták esete.

Quote from: blackronin on 2009-08-23, 20:33:44Hiába magyarázod, hiába hozol mindenfajta példákat, még a hülye is látja, hogy ez a helyzet!
Olvasd újra a régi fejezeteket, s érdekesen módon sokkalta gördülékenyebben mentek a dolgok, s nem jöttek elő idióta ellentmondások és hülyeségek...

Faszt nem, csak azt sorban olvastad, 10-40 fejezetet zsínórban. Egyszer a vicc kedvéért olvass el pár fejezetet úgy, mint most. Hetente egyet. Szét fogod ragelni a fejed.

Quote from: blackronin on 2009-08-23, 20:33:44Én tudom, hogy milyen volt régen, s emiatt még jobban előjön az, hogy milyenné vált...
Régen is megvoltak a hibái, de nem olyan mértékben, mint MOST.
Képzeld, hogy volt pl. jellemfejlődés (Renji, Baykuya, Rukia, Aizen, Gin); halál (Masaki és Kaien) és történt is valami egy fejezetben;
nem győztek a jók, hanem megkapták a magukét (Aizen szétalázza a shingamikat, Byakuya szétalázza Renjit); nem volt olyan bankai, ami pontosan egy konkrét ellenfélnek volt kitalálva; soroljam még?  :_piszka:

Tényleg? Mikor utoljára néztem a Top3 Espada szarráalázta az összes kapitányt FKT-ben, 6 hadnagyot kiütött egy szar kiméra egy menetben, Ichigora ráment Grimmjow után Nnoitra meg Tesla minden "shounen harc utáni pihenőidőt" félretéve, az utóbbi darabokra törte a végtagjait, és emlékszel még mi volt Nnoitra szövege? "Azt hitted, hogy csak úgy berobbanhatsz az ellenség bázisára anélkül, hogy bárki neked menne? Ez egy nagyn rossz vicc volt, Shinigami!" Meg nem mintha útközben nem ölte volta meg Ulquiorra KÉTSZER...

Btw, azóta összesen 1 új bankait fedett fel Kubo. Soifon-ét. És ha most be akarod mesélni nekem, hogy az a szar hatékony volt Barragan ellen, meg ellene lett tervezve, akkor wow... Nem tudom hol foltál az elmúlt pár fejezetben... de nem tűnt fel hogy még point-blank se ért szart se? :D

Részvétem...

Quote from: blackronin on 2009-08-23, 20:33:44Tehát mielőtt elájulnál magadtól, azért jó lenne ha tudnád, hogy mi sem vagyunk hülyék, akiknek mindent bemesélhetsz...  :Eztneked:

Ja, majd la le is teszel valamit az asztalra, és akkor, és csakis akkor majd komolyan veszem az efféle sértegetéseket. :P

Mindaddig ez csak olcsó próbálkozás, hogy valahogy kompenzáld a vita mérlegét azzal, hogy megpróbálod rossz fényben beállítani a vitán belüli mentalitásom, vagy a stílusom, vagy a jellemem. A gond csak ott van, hogy még ha gond is van valamelyikkel, ilyesmivel ugyan le lehet téríteni a vitáról a témát és indítani egy rage-t a jellemem ellen, illetve mással meg tudnád ezt tenni, de ezzel nem hazudtolsz meg semmit abból amit eddig mondtam. De tényleg. És ezért nem is hederítek rá. Mert a téma szempontjából lényegtelen.

Csak terelsz, keservesen és hatástalanul. Fejezd be. Az idődet pocsékolod ezzel. Öreg vagyok már ahhoz, hogy ilyen óvodás dolgokkal megvezess.

Quote from: blackronin on 2009-08-23, 21:04:32
Mielőtt Chronus megkérdezné, hogy honnan szedem ezt, akkor elmondom, hogy a BA-n van fönt az interjúk között...

Ismerem... dőltem is rajta, mikor elolvastam... mondjuk annyira nem lepett meg. Egyszerűen látszik, hogy így csinálja.

A legjobb viszont az, mikor elfelejt lerajzolni ilyen dolgokat, mint pl Harribel dzsekijén a bumszi nagy gombok, vagy Yammi hollow lyukja a mellén.

Lythis

A jelenlegi espada bandával annyi bajom van, hogy ahhoz képest, hogy milyennek voltak beállítva az elején, most simán hullanak. A felsőbbektől azért valamivel komolyabb harcokat vártam volna. ( != öljük halomra a shinigamikat)
Sokkal jobban érdekel amúgy, hogy volt-e köztük Vasto Lorde, és ha igen, akkor mennyi? Grimmjow-ig bezárólag egy Gillian volt, a többi pedig Adjuchas. Nnoitra és Nel történetéből kiindulva pedig nemhiszem, hogy akár a top3-ig bezárólag lenne, habár fene tudja.
Ha viszont nincs, akkor őket még simán elő lehet rángatni imho.
És lehetne még egy past arc, ahol elmagyarázzák, hogy Aizen mikor/hol/miért pacsizott le Hueco Mundo egy részével.

blackronin

#4833
QuoteÁlomvilágban élsz. Sose volt tervezés. Csak Kubo egy géniusz, aki képes úgy sztorit írni, hogy marhára senkinek se tűnik fel, hogy nem előre tervezett a shit, hanem útközben találja ki az egészet. Ugyanaz, mint anno Chris Carter és X-akták esete.
Ezt írtad most...
QuoteAnnyira nem adna komoly pluszt a sztorihoz egy karakter halála se, kivéve talán Orihimét, de ő meg úgyis meg fog halni. Ishida narráció foreshadowing, és a karakter Too Strong To Live jellege gyakorlatilag biztosítja.
Ezt írtad 2 oldallal ezelőtt...  ^^"
QuotePéldának okáért kíváncsi lennék, hogy ki vette észre ezt:
[spoiler][/spoiler]
Ezt raktad be 3 oldallal ezelőtt...  ^^"

Akkor most ki beszél össze mindenfélét?
Egyszer számodra Kubo egy géniusz, mert mindent a seggéből húz ki, egyszer pedig ő a nagy foreshadowing művész...  Akkor most melyik?  :confused:
Vagy talán neked igazából nem is számít hogy mi a valóság, csak az, hogy mindig igazad legyen? Nem te hiszel túl sokat Kuboról? Nem te élsz álomvilágban?

Ja és az érvelésedről...
QuoteHmm, WHY THE FUCK HE DIDN'T DIE HERE IN ALL OF THESE PICTURES?

http://www.onemanga.com/Bleach/357/05/
http://www.onemanga.com/Bleach/359/16/
http://www.onemanga.com/Bleach/368/19/
http://www.onemanga.com/Bleach/369/05/
http://www.onemanga.com/Bleach/370/08/

Akkor, The one who controls aging:

http://www.onemanga.com/Bleach/369/16/

And out of fucking nowhere he dies from this:

http://www.onemanga.com/Bleach/370/17/

Ha ő irányítja az öregedést akkor hirtelen miért rohad meg ettől? Illetve mikor a resut elnyomta nem véletlen lett csontváz, mert szétrohadt róla minden, nem tűnteti el végképp mint ahogy SoiFon karja se tűnt el csak csontváz lett belőle, ergo Barragan immunis a saját technikájára!!! Nem az mint ami ittvan a képen, hogy még a csontja is eltűnik, OMFG...

Ahogy Hacchi is mondja az uccsó képen, It was a baseless wager, but, no...... no fucking but, It was a baseless wager and a fucking stupid and ultra lame one....

Aki ez alapján még mindig jónak tartja ezt az egész halálnemet, annak kell kivizsgáltatnia magát...
Ez volt Liquid Snake hozzászólása...
QuoteBtw, ez az egész "miért nem halt meg tőle eddig" is egy akkora BA retard érv, hogy ütni lehetne vele. Azért mert ő irányította a mozgását és elkerülte önmagát vele. Ez a szar nem a testén belülről jött. Kezdjük ott, hogy nincs is tüdeje. It's magic, fuck you. Már az első képen is a száján kívül keletkezett.
És ez a te válaszod... Ezeket te honnan szedted? Kubo súgta neked?  :confused:
Ja persze az ilyen hozzászólások a te korrekt "érveléseid"...  ^^"

QuoteHa már Aizennél tartunk. Kubo maga mondta egy interwievben, hogy az SS Arc kellős közepén húzta ki a seggéből, hogy Aizen lesz a főgonosz. Kb így, idézek: "I though this guy should die, so then I wondered who should be the one to kill him, and then I figured let him be the culprit."

Ezt a saját elmondása szerint kb akkor döntötte el, miután már meghalt. Ergo, úgy ölte meg, hogy eleinte még el se döntötte, hogy Ichimaru legyen tényleg a muksi, vagy ne. Eleinte nem volt semmi nagy terv Uraharával a háttérben. Azt is a végén szülte be.
Ezt jól írtad le, tényleg ezt mondta.
QuoteFaszt nem, csak azt sorban olvastad, 10-40 fejezetet zsínórban. Egyszer a vicc kedvéért olvass el pár fejezetet úgy, mint most. Hetente egyet. Szét fogod ragelni a fejed.
Azt honnan tudod, hogy én miként olvastam a mangát? Tudod egyáltalán, hogy mikor kezdtem el olvasni? Mert, ha igen, akkor te telepata lehetsz...
Ha viszont nem, akkor ne írjál le hülyeséget...  :ejj:

Érdemes megnézni, hogy milyen stílusban válaszolsz vissza az embereknek...
Pl. Liquid Snake
QuoteA hozzád hasonlótól csak annyira telik, hogy észérv híján elkezdje a másik személyét sértegetni, ami egyrészt gusztustalanul gyenge és kárörvendő jellem jele, másrészt teljesen értelmetlen is, mert "lol ez itt az internet basszus", senkit se érdekel a más emberekről alkotott véleményed, főleg azt az embert nem...
Dreamcleaver
QuoteJa és on the other hand az, hogy mit veszel észre kizárólag azon múlik, hogy mi van a közflame/bandwagon/hatered áradat középpontjában fenvagyítva embertelen mértékekbe.
Személyem...
QuoteEz hamarabb jött mint számítottam. :D Mondjuk nem váratlanul. Mindenki ugyanezt nyomja el approximately 3 posztra rá, hogy számon kérem az érveit és a véleményét az enyém osztása helyett. Amolyan Escape From Arguement no Jutsu, amit mindig sarokba szorítva nyomnak el, mikor már kénytelenek lennének osztás helyett végiggondolni a saját álláspontjukat, és képviselni. Mindig jót nevetek. :D
QuoteMindaddig ez csak olcsó próbálkozás, hogy valahogy kompenzáld a vita mérlegét azzal, hogy megpróbálod rossz fényben beállítani a vitán belüli mentalitásom, vagy a stílusom, vagy a jellemem. A gond csak ott van, hogy még ha gond is van valamelyikkel, ilyesmivel ugyan le lehet téríteni a vitáról a témát és indítani egy rage-t a jellemem ellen, illetve mással meg tudnád ezt tenni, de ezzel nem hazudtolsz meg semmit abból amit eddig mondtam. De tényleg. És ezért nem is hederítek rá. Mert a téma szempontjából lényegtelen.
QuoteCsak terelsz, keservesen és hatástalanul. Fejezd be. Az idődet pocsékolod ezzel. Öreg vagyok már ahhoz, hogy ilyen óvodás dolgokkal megvezess.

QuoteJa, majd la le is teszel valamit az asztalra, és akkor, és csakis akkor majd komolyan veszem az efféle sértegetéseket. :P
Igazán örülök, hogy ennyire jól ismersz minket, s rögtön tudod, hogy ki, mit, miért csinált...  Gondolom a megérzés.
Osztod itt az ítéleteket, hogy ki milyen, mindenfajta átgondolás nélkül...
Ezért bocsáss meg kérlek, hogy esetleg ezek után néha erőteljesebben reagáltunk a hozzászólásaidra, elvégre téged rohadtul nem zavart hogy miként válaszoltál a többieknek...  Ha nem tiszteled a többiek véleményét, s úgy is beszélsz velük, akkor ne várd el MÁSOKTÓL, hogy ők viszont normálisan beszéljenek veled...
Ez egy alapvető dolog, nincs benne semmi rendkívüli, nem csak konkrétan téged érint, hanem mindenkit.

Erre a posztra viszont ne próbáld ráfogni, hogy az itt leírtakat megint a semmiből húztam elő...
Ezek szinte mind a te posztjaid a régebbi oldalakról, ezeket te írtad, tehát ha gondod van vele, akkor magaddal van problémád...
S még egyszer kiemelem, nehogy megint a konkrét személyednek vált támadásnak vedd: (mert te mindent annak veszel)
Én a véleményed ellen vagyok, nem TE ellened!
Ez egy topic, s a véleményed nem tetszik, a személyeddel semmi bajom nincs.
Nem is találkoztunk személyesen, így nem tudom hogy milyen ember vagy.
S azért mert valaki véleményed ellen beszél, s nem kopik le az első hozzászólásod után, az még nem jelenti azt, hogy:
-kiszemeltelek magamnak
-bosszút akarok állni
-mindig enyém legyen az utolsó szó
stb. Amiket szoktál írni másokra, ha valami nem tetszik.

Én vitatkozok. Nem "poénból", "diliből" vagy "rage" miatt csinálom ezt az egészet.
Mert ez a Bleach manga topic, s nem a "Imádjuk Kubot, tök mindegy hogy mit csinál!" topic...
Egyébként az én kedvencem a One Piece, s hiába nagyon jó, annak is vannak hibái, s bár istenítem Oda-t ezért a remek mangáért, de képes vagyok belátni azt, hogy ő is hibázik, s elbaltáz dolgokat. Rossz beismerni, de MEGTESZEM ha kell!

Chronus

A foreshadowing nem tervezés, blackronin. A foreshadowing mint olyan, csak egy olcsó módja annak, hogy egy orbitális Asspull-t előre tervezett húzásként állíts be.

foreshadowing a következőképpen működik:
1: eldobálod a bullshitet, a lehető leghoroszkóposan megfogalmazva, hogy gyk bármi lehessen, aztán mivel jelenleg fogalmad sincs még, hogy mi kezdj majd vele, ezért ülteted amíg nem kell.
2: mikor majd szükséged lesz rá, hogy úgy tűnjön, hogy valami előre tervezett, akkor előhúzod
3: vagy soha nem kerül elő többet.

Páldák ilyesmikre Bleachben: Shinji feje Volume 1 borítóján. Hell's Gate. Ichigo maszkján a csíkok növekedése. Ez a color spread. Ukitake és Kyouraku relese commandjai (tökéletes negatí példa Ukitake esetében, hogy hogy dobott félére teljesen egyet).


Quote from: blackronin on 2009-08-24, 08:44:43Én a véleményed ellen vagyok, nem TE ellened!


[spoiler=oh you...]
Quote
Érdemes megnézni, hogy milyen stílusban válaszolsz vissza az embereknek...
QuoteIgazán örülök, hogy ennyire jól ismersz minket, s rögtön tudod, hogy ki, mit, miért csinált...  Gondolom a megérzés.
Osztod itt az ítéleteket, hogy ki milyen, mindenfajta átgondolás nélkül...
Ezért bocsáss meg kérlek, hogy esetleg ezek után néha erőteljesebben reagáltunk a hozzászólásaidra, elvégre téged rohadtul nem zavart hogy miként válaszoltál a többieknek...  Ha nem tiszteled a többiek véleményét, s úgy is beszélsz velük, akkor ne várd el MÁSOKTÓL, hogy ők viszont normálisan beszéljenek veled...
Ez egy alapvető dolog, nincs benne semmi rendkívüli, nem csak konkrétan téged érint, hanem mindenkit
QuoteGondolom, hogy ezt a hozzászólást annak szántad, hogy megint mennyire megmutasd, hogy mennyi mindent tudsz, s csak mi vagyunk hülyék... megint.
Azonban ha valaki veszi a fáradságot, s elolvassa még egyszer, akkor azonnal rájön, hogy az égvilágon semmit nem mondtál, csak írtad a sok hülyeséget... megint.
Kissebbségi komplexus:
QuoteAzért mert minden válaszod egy kis novella, azért attól még nem lesz igazad.  ^^"
Én is tudok oldalakat írni, de ezt már úgy is tudod...
S azért mert mások nem írnak állandóan oldalnyi posztokat, attól még ugyanolyan fontosak.
Nagyon nem érdekel a postod mérete, igazából a rövidebbet jobban preferálom, mert nem kell magam átrágnom annyi bullshiten. Értelme legyen, ne mérete.
QuoteTehát mielőtt elájulnál magadtól, azért jó lenne ha tudnád, hogy mi sem vagyunk hülyék, akiknek mindent bemesélhetsz...
[/spoiler]

Quote from: blackronin on 2009-08-24, 08:44:43Azt honnan tudod, hogy én miként olvastam a mangát? Tudod egyáltalán, hogy mikor kezdtem el olvasni? Mert, ha igen, akkor te telepata lehetsz...

....és a tagadás teljes hiányából nézve a megérzéseim tökéletesen működnek.
Esetleg tévednék és nem úgy olvastad, ahogy jellemeztem?

Quote from: blackronin on 2009-08-24, 08:44:43Ezek szinte mind a te posztjaid a régebbi oldalakról, ezeket te írtad, tehát ha gondod van vele, akkor magaddal van problémád.

Az értelmezési képességeiddel és a fogalomzavaraiddal, valamint azzal, hogy szándékosan keresed a pontokat amikbe beleköthetsz... És azzal, hogy még mindig nem prezentáltad számomra a te összeszedett véleményed, csupán azt, hogy hol nem értesz egyet az enyémmel....

Quotes bár istenítem Oda-t ezért a remek mangáért
>One Piece, offical manga of colossal asspulls.

:zomg:

-Chronus has left the arguement.

Ez a végszavam neked, blackronin, nem arról van szó, hogy Kubo hibái nincsenek beismerve/felismerve, hanem arról, hogy fel vannak nagyítva istentelen mértékekbe. Egy valaki korábban már említette, nem tudom ki, de mostanában Naruto mégorbitálisabb baromság, mint régen volt, és még sincs ekkora rage.

Itt egyetlen apróságon is mindenki hirtelen boszorkányégetést rendel. Aztán én vagyok megkövezve, miközben ti veszitek túl komolyan az egészet, de annyira, hogy egyesek azon is képesek elindítani a harmadik világháborút, hogy SoiFon bankai-ja nem úgy nézett ki, mint ahogy előre elképzelték.

Ez a zavaró az egészben.

blackronin

#4835
Quote from: Chronus on 2009-08-24, 12:20:18
A foreshadowing nem tervezés, blackronin. A foreshadowing mint olyan, csak egy olcsó módja annak, hogy egy orbitális Asspull-t előre tervezett húzásként állíts be.

foreshadowing a következőképpen működik:
1: eldobálod a bullshitet, a lehető leghoroszkóposan megfogalmazva, hogy gyk bármi lehessen, aztán mivel jelenleg fogalmad sincs még, hogy mi kezdj majd vele, ezért ülteted amíg nem kell.
2: mikor majd szükséged lesz rá, hogy úgy tűnjön, hogy valami előre tervezett, akkor előhúzod
3: vagy soha nem kerül elő többet.

Páldák ilyesmikre Bleachben: Shinji feje Volume 1 borítóján. Hell's Gate. Ichigo maszkján a csíkok növekedése. Ez a color spread. Ukitake és Kyouraku relese commandjai (tökéletes negatí példa Ukitake esetében, hogy hogy dobott félére teljesen egyet).


Quote from: blackronin on 2009-08-24, 08:44:43Én a véleményed ellen vagyok, nem TE ellened!


[spoiler=oh you...]
Quote
Érdemes megnézni, hogy milyen stílusban válaszolsz vissza az embereknek...
QuoteIgazán örülök, hogy ennyire jól ismersz minket, s rögtön tudod, hogy ki, mit, miért csinált...  Gondolom a megérzés.
Osztod itt az ítéleteket, hogy ki milyen, mindenfajta átgondolás nélkül...
Ezért bocsáss meg kérlek, hogy esetleg ezek után néha erőteljesebben reagáltunk a hozzászólásaidra, elvégre téged rohadtul nem zavart hogy miként válaszoltál a többieknek...  Ha nem tiszteled a többiek véleményét, s úgy is beszélsz velük, akkor ne várd el MÁSOKTÓL, hogy ők viszont normálisan beszéljenek veled...
Ez egy alapvető dolog, nincs benne semmi rendkívüli, nem csak konkrétan téged érint, hanem mindenkit
QuoteGondolom, hogy ezt a hozzászólást annak szántad, hogy megint mennyire megmutasd, hogy mennyi mindent tudsz, s csak mi vagyunk hülyék... megint.
Azonban ha valaki veszi a fáradságot, s elolvassa még egyszer, akkor azonnal rájön, hogy az égvilágon semmit nem mondtál, csak írtad a sok hülyeséget... megint.
Kissebbségi komplexus:
QuoteAzért mert minden válaszod egy kis novella, azért attól még nem lesz igazad.  ^^"
Én is tudok oldalakat írni, de ezt már úgy is tudod...
S azért mert mások nem írnak állandóan oldalnyi posztokat, attól még ugyanolyan fontosak.
Nagyon nem érdekel a postod mérete, igazából a rövidebbet jobban preferálom, mert nem kell magam átrágnom annyi bullshiten. Értelme legyen, ne mérete.
QuoteTehát mielőtt elájulnál magadtól, azért jó lenne ha tudnád, hogy mi sem vagyunk hülyék, akiknek mindent bemesélhetsz...
[/spoiler]

Quote from: blackronin on 2009-08-24, 08:44:43Azt honnan tudod, hogy én miként olvastam a mangát? Tudod egyáltalán, hogy mikor kezdtem el olvasni? Mert, ha igen, akkor te telepata lehetsz...

....és a tagadás teljes hiányából nézve a megérzéseim tökéletesen működnek.
Esetleg tévednék és nem úgy olvastad, ahogy jellemeztem?

Quote from: blackronin on 2009-08-24, 08:44:43Ezek szinte mind a te posztjaid a régebbi oldalakról, ezeket te írtad, tehát ha gondod van vele, akkor magaddal van problémád.

Az értelmezési képességeiddel és a fogalomzavaraiddal, valamint azzal, hogy szándékosan keresed a pontokat amikbe beleköthetsz... És azzal, hogy még mindig nem prezentáltad számomra a te összeszedett véleményed, csupán azt, hogy hol nem értesz egyet az enyémmel....

Quotes bár istenítem Oda-t ezért a remek mangáért
>One Piece, offical manga of colossal asspulls.

:zomg:

-Chronus has left the arguement.




Ez a végszavam neked, blackronin, nem arról van szó, hogy Kubo hibái nincsenek beismerve/felismerve, hanem arról, hogy fel vannak nagyítva istentelen mértékekbe. Egy valaki korábban már említette, nem tudom ki, de mostanában Naruto mégorbitálisabb baromság, mint régen volt, és még sincs ekkora rage.

Itt egyetlen apróságon is mindenki hirtelen boszorkányégetést rendel. Aztán én vagyok megkövezve, miközben ti veszitek túl komolyan az egészet, de annyira, hogy egyesek azon is képesek elindítani a harmadik világháborút, hogy SoiFon bankai-ja nem úgy nézett ki, mint ahogy előre elképzelték.

Ez a zavaró az egészben.
Most erre mit írjak?  ^^"
Nem olvasod el rendesen a hozzászólásokat, s lelépsz...
Ha pedig nem olvasod el, s szarsz az egészre, akkor mit csináljak?

Na, mindegy, látom hogy nálad esélytelen bármilyen értelmes kommunikáció...

Chronus

Elolvastam, ahogy láthatod, reagáltam is:

Quotenem arról van szó, hogy Kubo hibái nincsenek beismerve/felismerve, hanem arról, hogy fel vannak nagyítva istentelen mértékekbe. Egy valaki korábban már említette, nem tudom ki, de mostanában Naruto mégorbitálisabb baromság, mint régen volt, és még sincs ekkora rage.

Itt egyetlen apróságon is mindenki hirtelen boszorkányégetést rendel. Aztán én vagyok megkövezve, miközben ti veszitek túl komolyan az egészet, de annyira, hogy egyesek azon is képesek elindítani a harmadik világháborút, hogy SoiFon bankai-ja nem úgy nézett ki, mint ahogy előre elképzelték.

Ez a zavaró az egészben.


Csupán már unom ezt az értelmetlen vitát.

Tulajdonképpen miről akarsz engem meggyőzni? Minden amit eddig tettél csak az volt, hogy nem hagytad, hogy én meggyőzzelek. Ez így csak az "unresistable force vs the indestructible object" c. műsorszám legújabb menete. Ennél értelmetlenebb nem is lehetne.

Az én álláspontom az, hogy Bleach hibái 200%-al fel vannak nagyítva, és túl komolyan vannak véve.

A tied pontosan mi is lenne? Az enyém ellentéte? Ezt csak feltételezem, mivel még nem írtad le.

blackronin

#4837
Rendben, akkor elolvastad.  Nem kamuztál.

Quotenem arról van szó, hogy Kubo hibái nincsenek beismerve/felismerve, hanem arról, hogy fel vannak nagyítva istentelen mértékekbe. Egy valaki korábban már említette, nem tudom ki, de mostanában Naruto mégorbitálisabb baromság, mint régen volt, és még sincs ekkora rage.

Itt egyetlen apróságon is mindenki hirtelen boszorkányégetést rendel. Aztán én vagyok megkövezve, miközben ti veszitek túl komolyan az egészet, de annyira, hogy egyesek azon is képesek elindítani a harmadik világháborút, hogy SoiFon bankai-ja nem úgy nézett ki, mint ahogy előre elképzelték.

Ez a zavaró az egészben.

Az utolsó hosszú hozzászólás lesz ebben a témában, mert én is le akarom zárni a vitát végre!

1. rész okés, ebben nagyjából egyetértünk!
2. rész nem okés... Nem egyetlen apróságon rendezünk boszorkányégetést. Ha valóban így lett volna, akkor igazad lenne. De így nem.

QuoteA tied pontosan mi is lenne? Az enyém ellentéte? Ezt csak feltételezem, mivel még nem írtad le.
Nem, az én véleményem NEM a tied ellentéte, hanem az hogy változtatásokkal lehetne javítani a mangán, mert mostani formájában nem elég jó.

QuoteTulajdonképpen miről akarsz engem meggyőzni?
Ki akart téged meggyőzni bármiről?  :confused:
Én csak azt szerettem volna, ha jobban elviseled hogy egyeseknek esetleg nem tetszik a manga mostani állapota, (történetben és stílusában egyaránt) s ennek hangot is adnak...  ^^"
Meggyőzni téged? Ilyen küldetésre nem vállalkozok!  :P

De rögtön kifejtem a változatásokat: (spoilerbe rakom, hogy megkíméljem a többieket.)  :rotfl:
[spoiler]Bleach hibái és MEGOLDÁSOK: (szerintem)
a, Rossz oldalkihasználás, alig történik valami egy fejezetben, feleslegesesek az esetek többségében az egyoldalas, gyakorlatilag alig mutató képek (lásd. Ulqi "Heart" fejezet, egy szó volt az egész oldalon),
Régen is így volt, s most is így van.
Megoldás: kisebb képek, nem kell ennyire részletezni a mozgást, ne MINDIG cliffhanger-rel érjen véget az egész (ez megoldható, lásd One Piece)
A 2 oldalas képek megcsinálása a One Piece-he hasonlóan, tehát a nagy kép mellett több kisebb kép is elfér.
b, Dialógusok, a gyerekes, semmitmondó kifejezések tömkelege.
Megoldás: tartalmasabb párbeszédek kidolgozása, a valójában semmitmondó beszólások elhagyása (lehetnek, de ne ebből álljon az egész fejezet)
Nem kell félni attól, ha egy kicsit komolyabb témájúak a szövegek.
c, Történetvezetés:
Haladjon normális ütemben, ne álljunk egy helyben 10-20 fejezetig, aztán hirtelen 1 fejezet behozunk mindent. Néhány karakternek nagyon hanyagolva van a backstory-ja, pedig remek lehetőség lenne a kari személyiségének bemutatására.
Megoldás: jobb oldalkihasználás, a fent említett módon, a harcok ritmusának áttervezése, a felesleges elnyújtás hanyagolása, a szükséges, kari-develpoment backstory-k berakása (lásd Espada, néhánynak semmi ilyen nem volt)
d, Karakterek:
Túl sok a karakter, minimális kidolgozás.
Megoldás: kevesebb karakter legyen, azok viszont legyenek rendesen megalkotva, nem kell a sok töltelék, a meglévő, fontosabb szereplők mélységének kidolgozása
A királyabb karakterek többet szerepeljenek, ne várjunk éveket rájuk.
Ez nem türelmetlenség, hanem feledékenység Kubo részéről.
e, Ötletek:
Olyan ötletek, amelyek túlzottan megoldás centrikusak, nagyon leegyszerűsítik a küzdelmeket, mert már előre sejtjük/tudjuk, hogy miként fog nyerni a jó kari.
Megoldás:
Ne legyen feltétlenül adott a győzelem, nem kell a kiosztott karakternek győznie feltétlenül. Nem baj, ha végül nem válik be a tuti technika, majd valaki más leveri az ellenfelet.
f, Jó-rossz:
A legvitatottabb! Kérdem én: ha állandóan a jók győznek, s nem az a kérdés, hogy "Ki győz?", hanem az, hogy "Hogyan győz a jó kari?", akkor abban mi lesz az izgalmas? Olyan lenne, mint egy Disney rajzfilm.
Legyen dráma, legyen feszültség, ne legyen biztos a győzelem!
Megoldás: karakter halál.
Lehet, hogy nem fontos annyira a történet szempontjából az adott kari, de az a tény hogy meghalt, hatni fog a többiekre is! Ha nem, akkor meg a mangakával van a baj, hogy nem csinálja meg úgy a történetet.
Ne azért haljon meg valaki, mert utáljuk, hanem azért hogy megingassa a jó karikba vetett bizalmat, hogy ők is veszíthetnek, s bármikor jöhet a K. O.
És ez már dráma, mert azért aggódunk, hogy a mi kedvencünk élni fog-e majd...
g, A jó karik közötti feszültség:
Ichigo és barátai között szinte semmi összeütközés nem volt, úgy elvannak mint a befőtt.
Megoldás: legyenek vitás kérdések, inogjanak meg a biztosnak hitt barátságok, szövetségek...
Váljanak a régi barátok ellenségekké és fordítva!

FONTOS!
Ezek közül a dolgok közül sok benne VOLT a Bleachben, de MOST nincs, ezért írtam le, hogy kellene! Ezért tartom a régi Bleach-et jónak, a mostani pedig rossznak.
Ha újra előjönnek ezek a dolgok, akkor újra jó lesz a manga.
[/spoiler]

Nekem ennyi ötletem van, a megvalósítást Kubo-ra bízom, csinálja meg úgy, hogy beleilleszkedjenek a mangába.
Nincsenek itt ÓRIÁSI hibák, hanem csak IDEGESÍTŐ apróságok, amelyeket simán ki lehetne küszöbölni. Mert más mangákban ezt megteszik.


3. rész okés, tényleg zavaró ha feleslegesen szarakodnak, de itt azért nem erről volt szó... Nem volt felesleges. lásd fentebb + te is elgondolkoztál pár dolgon.  :P

És végül:
Ha nem érdekelne ez a manga, s nem akarnám, hogy jobb legyen, akkor nem írtam volna tele az utóbbi oldalakat ennyi mindennel... Szóltam.


Elolvasom a véleményedet még erről, Chronus de utána befejezem.
Tisztellek, mert nem hagyod magad, s kiállsz a véleményed mellett.
S bárhogy is gondoljuk, mindenkinek valamilyen szinten igaza van.
(Ez a sok szöveg elég volt 1 évre is...  ^^" Lerohadt a kezem, még szerencse hogy alig volt tennivaló a munkahelyemen!)

Meg gondolom a többieknek már elege van abból, hogy két idióta veri a mellét, mert pár dologban nem értenek egyet.  :D

Chronus


Liquid Snake

Kialudtam magam, beszálljak én is?  :P

[spoiler]NYUGI, CSAK VICC VOLT :hehe:[/spoiler]

blackronin

Quote from: Liquid Snake on 2009-08-24, 14:14:43
Kialudtam magam, beszálljak én is?  :P

[spoiler]NYUGI, CSAK VICC VOLT :hehe:[/spoiler]
Még mit nem!
Mi itt kifárasztjuk egymást, erre te nevető harmadiként learatod a babérokat?  :P

Dreamcleaver

Sztem egyértelmű, hogy miért lett szar a Bleach.

Régebben volt Yoruichi-sama.

Most nincs.

>_>

<_<

De ha megint lenne...

*_*

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

SaiyaGin

Eddig nem szóltam bele a vitába, de most, hogy olvasható az Egyetlen Igazi Igazság....

Quote from: Dreamcleaver on 2009-08-24, 15:47:16
Sztem egyértelmű, hogy miért lett szar a Bleach.

Régebben volt Yoruichi-sama.

Most nincs.

>_>

<_<

De ha megint lenne...

*_*

:tezsvir:

Member

Quote from: Dreamcleaver on 2009-08-24, 15:47:16
Sztem egyértelmű, hogy miért lett szar a Bleach.

Régebben volt Yoruichi-sama.

Most nincs.

>_>

<_<

De ha megint lenne...

*_*
Akkor dobnám a mangát. ::)

Chronus

Quote from: blackronin on 2009-08-24, 12:45:44
tl;tq

Egy pontra térek csak ki, az általad említett indokra, hogy ha meghalnának jó
karakterek is, komolyabban vennénk majd a csatákat, és több lenne az izgalom...

Ez így igaz... Ez a módszer mindig beválik.
Viszont a gond soha nem is a módszerrel volt.
A módszer maga logikailag kikezdhetetlen. A hiba emberi. Túl sok idő telt el.


Ez a módszer csak akkor működik, ha a manga kezdete óta halnak meg jó karakterek, és ez rögzül be az olvasó fejébe. Viszont így, x év Disney stílusú távlatából, ha Kubo most vezetne fel egy halált, az már nem érne szart se.

Bleach fanbázisa már nagyjából 99%-ban elvesztette a hitet egy protagonist karakter halálának esélyében, szóval még ha most mégis valaki meghalna, abból se lenne már rendszerváltás, max annyi, hogy milliónyi és billiónyi Epileptic Tree sarjadzana az adott karakter fanbázisából, azt teorizálva, hogy mikor és melyik ponton fog majd varázslatos módon újjáéledni (ami valljuk be egyáltalán nem is lenne lehetetlen, tekintve Orihime képességeit).

Ennyi idő után 1 vagy 2 karakter halála még nem jelentené azt, hogy a fanok hirtelen 180%-ot fordulnak, és hirtelen azt hiszik, hogy mostantól bárki meghalhat, főkarakteri pozíciót figyelembe nem véve. Tökéletes példa Kakashi "halálának" esete, amit senki se vett be, attól függetlenül, hogy Narutoban már 2 karakter is meghalt és a haláluknak mind volt komoly szerepe. Egyszerűen nem hitték el, és az indok az volt, hogy "főkarakter". Mert az emberek nem változnak ilyen könnyen. Az előítélet olyan mint egy csótány. Bemászik valahova, aztán az életben nem kaparod többet elő és nem taposod el.

Ezt már a legelején is már megmondtam. Ez a karakterhalálosdi már csak eső után köpönyeg.


Gantz mennyiségű embernek kellene elhullania, Orihimével az élen (hogy kizárjuk a REZ lehetőségét), hogy az emberek elkezdjenek máshogy nézni a harcokra.

Egy-két halállal már nem érne el Kubo semmit. Csak kidobna pár karaktert az ablakon, megvonva magától a lehetőséget, hogy később még kezdjen velük valamit. És teljesen feleslegesen.

Member

Chronus: Ezen post után tényleg az az érzésem, hogy túlbecsülöd azt a képességed, hogy megérted az emberek viselkedését és reakcióit. És nem, nem gondolkozunk ennyire egyformán, nincs ilyen hogy "blícsfan", akik ugyanarra a gépezetre kötve ugyanazt szajkózzák.
Engem meglepetésként ért a manga elején, hogy nem döglik ki senki, mindenkit addig csapnak, amíg a vállá és a feje vérezni kezd, aztán otthagyják. Ekkoriban még a fene sem gondolt SSre úgy, mint egy pozitív karakter bázisra, inkább egy zsarnoki hatalmat láttam bennük, akik nem értenek a szép szóból. Úgy gondoltam utólag, hogy Kubo azt tervezte a kezdetektől, hogy majd hirtelen SS lesz a jófiúk tábora és ha most kinyírnak Ichigo-ék onnan valakit, akkor soha többet nem számíthatak SS segítségére. Persze Kubo mondja, hogy ő semmit nem tervezett előre, de mivel már így is trollkodott párszor, lehet, hogy ezzel akarja a jelenlegi hozzáállását kicsit fényezni, hogy "anno így is ment".
Amikor viszont meghalt Di Troy röhejes gyorsasággal, majd követte Grimm teljes frakciója, nagyon az az érzésem lett, hogy ez csalás. Ha eddig nem döglött mindenki halomra, most se tegyék, mert ez igazságtalan.
"azt teorizálva, hogy mikor és melyik ponton fog majd varázslatos módon újjáéledni" Ezen filózni max a Dragon Ball alatt volt szokás, ha valakit porráégetnek és azt még le is nyelik, nem tudom, Orihime hogyan hozhatná vissza. Vagy most hogyan mentene meg egy levágott tagot, amikor ő HMben maradt? Meg szerinted SS tolerálná, hogy visszahozzanak egy hősi halottat (főleg egy 11th squad)?
"Tökéletes példa Kakashi "halálának" esete" Szerinted pontosan ezért mekkora poén lett volna, ha tényleg kidöglik? Az a lényeg, hogy meglepd a nézőt, és ha az teljesen beleégett már, hogy főhős nem halhat, akkor ideje valami mást tálalni a képébe.
"Csak kidobna pár karaktert az ablakon, megvonva magától a lehetőséget, hogy később még kezdjen velük valamit. És teljesen feleslegesen." Ha ezzel a kismillió mindenkivel egyesével tud valamit kezdeni, akkor nagyon, nagyon ügyes. Ilyen Shūhei Hisagi szintű "azért van 69 a képén" dolgokkal felesleges foglalkoznia, ettől egy karakter még nem lesz kidolgozott személyiség.

Chronus

Quote from: Member on 2009-08-24, 19:03:34
ha valakit porráégetnek és azt még le is nyelik, nem tudom, Orihime hogyan hozhatná vissza.

Így.

[spoiler][/spoiler]

"Event Rejection: The power to reject or reform any event that happened to a certain object."
Ha az az "event" az "porrá égni és megemésztődni", akkor azt.
Aizen nem viccből jellemezte úgy, hogy "az erő ami ellent képes mondani Istennek."


Pont ezért értelmetlen a vitának ezen része ígyis-úgyis.

Amíg Orihime él, addig még ha igazad is van, és én is vagyok a beképzelt, és tényleg masszívan pozitívan hanta egy karakter halála az izgalmi faktorra a későbbiekben, akkor se fog senki meghalni véglegesen.

Fizikailag lehetetlen.

Liquid Snake

Quote from: Chronus on 2009-08-24, 19:20:31
"Event Rejection: The power to reject or reform any event that happened to a certain object."

Csak az a bökkenő, hogy ha valakit megemésztenek vagy porráégetik akkor nem marad belőle semmi, ergo nem marad egy "object" amin használni tudná Orihime a képességét... Na jó a porráégetésnél még talán, ugye a hamuból...

Chronus

Quote from: Liquid Snake on 2009-08-24, 19:54:42
Csak az a bökkenő, hogy ha valakit megemésztenek vagy porráégetik akkor nem marad belőle semmi, ergo nem marad egy "object" amin használni tudná Orihime a képességét... Na jó a porráégetésnél még talán, ugye a hamuból...

Mármint, hogy érted, hogy "nem marad semmi"? Olyan nincs, hogy nem marad semmi. Se az energia se az anyag nem pusztul el, csak átalakul. Ez elemi fizika. A megemésztett shit az ellenség gyomrában van, vagy kiszarja, vagy a testébe építi. "Valami" mindig marad, olyan nincs, hogy valami csak úgy *puff*, "megszűnik létezni". Még a Shinigamik testét alkotó reishi is Soul Society alkotórészévé válik, miután meghaltak.

....de jó, akkor tekintsünk el ettől, mert ez egy fantasy manga, és mondjuk feltételezzük, hogy Starrk fegyverei térhasadékokat lőnek, amik kitörlik az elért célpontot a téridőből. Miért ne? Még illik is. Ennél jobbat úgy se nagyon lehet elképzelni, ami imbább, mint Barragan képessége.

Puff megtörtént, Ichigo kitörlődött a téridőből.

....de annak a végbemenetele is egy "esemény" volt. Orihime szépen beburkozza a területet ahol történt, és megtagad minden eseményt ami ott történt. Paff, a "kitörlődés a téridőből" c. futó esemény megszűnik, és célpontunk újra él az ő "az időből Starrk fegyvere által nem kitörölt" állapotában.

Ennyi.

Fogd fel úgy, hogy képes visszalapozni 3 manga fejezetet is és áthozni onnan a célpontot egy oldalról a még ottani ép állapotában. Az egyetlen gyenge pontja Orihime elmeállapota... de az is csak Tsubaki-nál feltűnő. Ha healelésről volt szó akkor még sose volt gond....



...De akkor már vigyük tovább a conceptet még egy szinttel, Usoda Hachigen would like to have a word with you.

Az ő állítása szerint Orihimének még úgy is újra kellene tudnia teremteni egy objectet, ha egy darabkát se talál belőle. Más szóval innentől már a "teljesen semmiből újrateremtés" is csak szintlépés kérdése....  :falba:

Liquid Snake

Quote from: Chronus on 2009-08-24, 20:50:31
kiszarja

Na jó hagyjuk, ezt azért mégse kéne :D Elképzelem Orihime-t ahogy egy szarkupac előtt guggolva feléleszt vkit xD Inkább tudjon a semmiből, az sokkal jobb megoldás :D

Chronus

Quote from: Liquid Snake on 2009-08-24, 21:03:02
Na jó hagyjuk, ezt azért mégse kéne :D Elképzelem Orihime-t ahogy egy szarkupac előtt guggolva feléleszt vkit xD Inkább tudjon a semmiből, az sokkal jobb megoldás :D

Valahogy sejtettem, hogy meggyőző érv lesz. :D

chilip

böködi egy bottal, közbe vidáman: "ne félj kurosaki-kun, ennél szarabb neked már úgyse lehet! event rejection!"

Dreamcleaver

Majd akkor fogjuk a fejünket, ha Ichiék megérkeznek erősítésként fake-Karakurába, és nem más kíséri őket, mint a megtért, Orihime által újjáélesztett Ulquiorra.
És majd letolt Aizennek valami olyan dumát, hogy:
"Aizen...now I know the true meaning of heart. The essence around which all reason and emotion revolves. Nothingness does not exist because there is always the heart. You musn't be allowed to destroy this essence. Aizen...I will oppose you."
Ezután ránéz Orihimére, megfogja a kezét, és elmosolyodik. Aizen pedid benyomja a "just as planned" fejet.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Chronus

Aranyos fake spoiler.

[spoiler=371]場面が変わり素人たち
The scene shifts to amateur (Hitsugaya).

素人「あっちの十刀は片付いた・・・残るお前とあっちだけだぜ」あっちは
スターク
Hitsugaya: That Espada's been taken care of... now only you and him are left (him being Stark).

ハリベル「十刀?バラガンは十刀落ちだ。」
Halibel: Espada? Baragan was a Privaron Espada.

素人「なん・・・だと?」
Hitsugaya: What...?

素人の後に黒腔で腹に2と書いている男登場
A man with the number 2 on his stomach appears from a garganta behind Hitsugaya.

バッカニア「第二十刀、バッカニア・D・ハイレディと申します、以後よろ
しく~」で素人に王虚の閃光を放ち素人落下で終わり
Bakkania: I am the second Espada, Bakkania D Hairedi. Pleased to meet you.
Then he hits Hitsugaya with a Gran Rey Cero and the chapter ends with Hitsugaya falling to the ground.


"十刀落ち" actually means "Privaron Espada", like Dordoni or whatever he was called.

Also, Barragan is actually Espada #102 (the 1 is displayed while he's vanishing into thin air) [/spoiler]

Junchi

Quote from: Chronus on 2009-08-25, 14:14:27
Aranyos fake spoiler.

[spoiler=371]場面が変わり素人たち
The scene shifts to amateur (Hitsugaya).

素人「あっちの十刀は片付いた・・・残るお前とあっちだけだぜ」あっちは
スターク
Hitsugaya: That Espada's been taken care of... now only you and him are left (him being Stark).

ハリベル「十刀?バラガンは十刀落ちだ。」
Halibel: Espada? Baragan was a Privaron Espada.

素人「なん・・・だと?」
Hitsugaya: What...?

素人の後に黒腔で腹に2と書いている男登場
A man with the number 2 on his stomach appears from a garganta behind Hitsugaya.

バッカニア「第二十刀、バッカニア・D・ハイレディと申します、以後よろ
しく~」で素人に王虚の閃光を放ち素人落下で終わり
Bakkania: I am the second Espada, Bakkania D Hairedi. Pleased to meet you.
Then he hits Hitsugaya with a Gran Rey Cero and the chapter ends with Hitsugaya falling to the ground.


"十刀落ち" actually means "Privaron Espada", like Dordoni or whatever he was called.

Also, Barragan is actually Espada #102 (the 1 is displayed while he's vanishing into thin air) [/spoiler]

Awww~ Kellemes ch lett volna... :3

Btw wait! Az előbb is ez volt itt from Ohana? o_O

Chronus

Quote from: Junchi on 2009-08-25, 15:03:51
Quote from: Chronus on 2009-08-25, 14:14:27
Aranyos fake spoiler.

[spoiler=371]場面が変わり素人たち
The scene shifts to amateur (Hitsugaya).

素人「あっちの十刀は片付いた・・・残るお前とあっちだけだぜ」あっちは
スターク
Hitsugaya: That Espada's been taken care of... now only you and him are left (him being Stark).

ハリベル「十刀?バラガンは十刀落ちだ。」
Halibel: Espada? Baragan was a Privaron Espada.

素人「なん・・・だと?」
Hitsugaya: What...?

素人の後に黒腔で腹に2と書いている男登場
A man with the number 2 on his stomach appears from a garganta behind Hitsugaya.

バッカニア「第二十刀、バッカニア・D・ハイレディと申します、以後よろ
しく~」で素人に王虚の閃光を放ち素人落下で終わり
Bakkania: I am the second Espada, Bakkania D Hairedi. Pleased to meet you.
Then he hits Hitsugaya with a Gran Rey Cero and the chapter ends with Hitsugaya falling to the ground.


"十刀落ち" actually means "Privaron Espada", like Dordoni or whatever he was called.

Also, Barragan is actually Espada #102 (the 1 is displayed while he's vanishing into thin air) [/spoiler]

Awww~ Kellemes ch lett volna... :3

Btw wait! Az előbb is ez volt itt from Ohana? o_O

Jah. Itt az igazi, BA Confirmed:

[spoiler=Bleach 371:] Originally Posted by Nja
んじゃ ◆bvOTKk1mXg :2009/08/25(火) 21:26:03 ID:XaOUBleV0
タイトルとかは...

王様の回想から
かつて王だった王様いきなり3人のオールバック。糸目。盲目
が参上
王 おお~暇で暇でしょうがない所によくきた~お前らが来なかったら
  自分の軍を2つに分けて戦争でもしようとしてた所だ~
オールバック この刀をみてくれ
王      なんだ~?
オールバック ここから俺についていけば~色々かえてやるぞ~
王      貴様の作る世界などいらん~
オールバック あなたの世界はもうこんなですよ?
糸目と盲目に部下たちを一瞬で瞬殺されている世界になり
王服従><
しかし オールバックを殺すのはワシ常にお前の命を狙ってやる~
    俺が王なんだ~お前を殺すのはこのワシ!!! アイゼンソウスケ!!

と絶命後ろで消滅してる王様に見向きもしないオールバック
スターク No2が死んでも一言も無しか...
ハリベル ...
スターク やるせないね~  弔い合戦じゃないですがこちらもそろそろはじめますか~

っていった所で完です あんま進まないね;;

んじゃ ◆bvOTKk1mXg :2009/08/25(火) 21:39:58 ID:XaOUBleV0
すまん
刀をみせられ多分そのまま糸目と盲目は大人しくしているんだが
すでに術に係り裏では虐殺が始まっており
勧誘をきょひった時に お前の世界はもうこんなんだよと 術を解かれ
部下がみじん切りやらで死んでる元の世界に戻った 

こんな感じですかね


と絶命後ろで消滅してる王様に見向きもしないオールバック

スターク No2が死んでも一言も無しか...
ハリベル ...

スターク やるせないね~  弔い合戦じゃないですがこちらもそろそろはじめますか~
[/spoiler]

[spoiler]Barragan hulla. Flashback arról, amikor Aizen, Gin, meg Tousen megjöttek először Hueco Mundoba.
Barra már akkor se szerette Aizent és nem örült neki, hogy átvette a trónt. Az se tetszett neki, hogy Starrk-ot fölé rakta.

Gyűlölte Aizent. Volt, hogy azon gondolkozott, hogy megölje.
Et cetera, et cetera, sok duma, gyakorlatilag végig egy Király szomorú és dühös gondolatai akit megfosztottak a trónjától.


Úgy hal meg, hogy rá se néz Aizen-ra. Starrk és Harribel nem szólnak semmit. Illetve Starrk kijelenti, hogy nem szokta megbosszulni a bajtársait.[/spoiler]

blackronin

#4856
Quote from: Chronus on 2009-08-25, 16:15:17
Quote from: Junchi on 2009-08-25, 15:03:51
Quote from: Chronus on 2009-08-25, 14:14:27
Aranyos fake spoiler.

[spoiler=371]場面が変わり素人たち
The scene shifts to amateur (Hitsugaya).

素人「あっちの十刀は片付いた・・・残るお前とあっちだけだぜ」あっちは
スターク
Hitsugaya: That Espada's been taken care of... now only you and him are left (him being Stark).

ハリベル「十刀?バラガンは十刀落ちだ。」
Halibel: Espada? Baragan was a Privaron Espada.

素人「なん・・・だと?」
Hitsugaya: What...?

素人の後に黒腔で腹に2と書いている男登場
A man with the number 2 on his stomach appears from a garganta behind Hitsugaya.

バッカニア「第二十刀、バッカニア・D・ハイレディと申します、以後よろ
しく~」で素人に王虚の閃光を放ち素人落下で終わり
Bakkania: I am the second Espada, Bakkania D Hairedi. Pleased to meet you.
Then he hits Hitsugaya with a Gran Rey Cero and the chapter ends with Hitsugaya falling to the ground.


"十刀落ち" actually means "Privaron Espada", like Dordoni or whatever he was called.

Also, Barragan is actually Espada #102 (the 1 is displayed while he's vanishing into thin air) [/spoiler]

Awww~ Kellemes ch lett volna... :3

Btw wait! Az előbb is ez volt itt from Ohana? o_O

Jah. Itt az igazi, BA Confirmed:

[spoiler=Bleach 371:] Originally Posted by Nja
んじゃ ◆bvOTKk1mXg :2009/08/25(火) 21:26:03 ID:XaOUBleV0
タイトルとかは...

王様の回想から
かつて王だった王様いきなり3人のオールバック。糸目。盲目
が参上
王 おお~暇で暇でしょうがない所によくきた~お前らが来なかったら
  自分の軍を2つに分けて戦争でもしようとしてた所だ~
オールバック この刀をみてくれ
王      なんだ~?
オールバック ここから俺についていけば~色々かえてやるぞ~
王      貴様の作る世界などいらん~
オールバック あなたの世界はもうこんなですよ?
糸目と盲目に部下たちを一瞬で瞬殺されている世界になり
王服従><
しかし オールバックを殺すのはワシ常にお前の命を狙ってやる~
    俺が王なんだ~お前を殺すのはこのワシ!!! アイゼンソウスケ!!

と絶命後ろで消滅してる王様に見向きもしないオールバック
スターク No2が死んでも一言も無しか...
ハリベル ...
スターク やるせないね~  弔い合戦じゃないですがこちらもそろそろはじめますか~

っていった所で完です あんま進まないね;;

んじゃ ◆bvOTKk1mXg :2009/08/25(火) 21:39:58 ID:XaOUBleV0
すまん
刀をみせられ多分そのまま糸目と盲目は大人しくしているんだが
すでに術に係り裏では虐殺が始まっており
勧誘をきょひった時に お前の世界はもうこんなんだよと 術を解かれ
部下がみじん切りやらで死んでる元の世界に戻った 

こんな感じですかね


と絶命後ろで消滅してる王様に見向きもしないオールバック

スターク No2が死んでも一言も無しか...
ハリベル ...

スターク やるせないね~  弔い合戦じゃないですがこちらもそろそろはじめますか~
[/spoiler]

[spoiler]Barragan hulla. Flashback arról, amikor Aizen, Gin, meg Tousen megjöttek először Hueco Mundoba.
Barra már akkor se szerette Aizent és nem örült neki, hogy átvette a trónt. Az se tetszett neki, hogy Starrk-ot fölé rakta.

Gyűlölte Aizent. Volt, hogy azon gondolkozott, hogy megölje.
Et cetera, et cetera, sok duma, gyakorlatilag végig egy Király szomorú és dühös gondolatai akit megfosztottak a trónjától.


Úgy hal meg, hogy rá se néz Aizen-ra. Starrk és Harribel nem szólnak semmit. Illetve Starrk kijelenti, hogy nem szokta megbosszulni a bajtársait.[/spoiler]
Na ez már valami! Most nincs köpködés, se nyavalygás, mert ez egy király fejezet lesz!
Valami ilyesmire gondoltam, amikor téptem a számat oldalakon keresztül...
Barragan flashback, mert ENNYIT megérdemel ez a király Espada.
Csak így tovább.

Persze attól még nem fogok elájulni a Bleach-től mert sikerült egy fejezet éppen...
Még ehhez hasonló kell kb. 4-5, s akkor rendben leszünk.  :D

Chronus

[spoiler=translation]タイトルとかは...
About the title...

王様の回想から
From King's reminiscence we learn that
かつて王だった王様いきなり3人のオールバック。糸目。盲目 が参上
he was a king before, but suddenly there were 3 people appearing before him - Aizen, Gin and Tousen.
王 おお~暇で暇でしょうがない所によくきた~お前らが来なかったら
  自分の軍を2つに分けて戦争でもしようとしてた所だ~
King: Oh! I always have totally nothing to do, so I'm glad you came. If you hadn't come I'd've probably divided my army in 2 and made them fight each other [from total boredome]
オールバック この刀をみてくれ
Aizen: Look at this this blade
王      なんだ~?
King: What, excuse me?
オールバック ここから俺についていけば~色々かえてやるぞ~
Aizen: If you follow me, I'll change all this
王      貴様の作る世界などいらん~
King: I don't need the world you're trying to create
オールバック あなたの世界はもうこんなですよ?
Aizen: But your world has already become like this
糸目と盲目に部下たちを一瞬で瞬殺されている世界になり
[The scene] changes into the world where Gin and Tousen instantly killed all his subordinates.
王服従><
The king submits
しかし オールバックを殺すのはワシ常にお前の命を狙ってやる~
    俺が王なんだ~お前を殺すのはこのワシ!!! アイゼンソウスケ!!
But I'll always be after your life. I'm King! I'll be the one to kill you, Aizen Sousuke!
と絶命後ろで消滅してる王様に見向きもしないオールバック
The king's dissappearing, but Aizen takes no notice of his death.
スターク No2が死んでも一言も無しか...
Stark: Segunda's dying and he still hasn't uttered a word...
ハリベル ...
Hallibel: ...
スターク やるせないね~  弔い合戦じゃないですがこちらもそろそろはじめますか~
Stark: What an unforgivable thing to do... Even though it's not exactly battle of revenge, we better start it anyway
っていった所で完です あんま進まないね
With these words the chapter ends. Not a lot of plot development we got here.

んじゃ ◆bvOTKk1mXg :2009/08/25(火) 21:39:58

ID:XaOUBleV0
すまん
Sorry
刀をみせられ多分そのまま糸目と盲目は大人しくしているんだが
すでに術に係り裏では虐殺が始まっており
勧誘をきょひった時に お前の世界はもうこんなんだよと 術を解かれ
部下がみじん切りやらで死んでる元の世界に戻った 
Probably at the moment when Aizen was showing Barragan his sword, Gin and Tousen just stood quietly and did nothing, but it was Kyouka Suigetsu technique and it was already too late as the slaughter was currently taking place, so by the time of Aizen's invintation and Barragan's 'I don't need the world you're trying to create' the image was real - Barragan returned to his former world where all his subordinates had been atrociously killed.

こんな感じですかね
At least I think so [/spoiler]

Aizen egy k*csög. Pont.

Member

Tán Barragan volt a King, akiről korábban beszéltek, csak nem volt meg a kulcsa? :eek:

Junchi

Quote from: Member on 2009-08-26, 08:57:06
Tán Barragan volt a King, akiről korábban beszéltek, csak nem volt meg a kulcsa? :eek:

Keverni teccik a szezont a fazonnal. ^^ Az a bizonyos King, akihez a kulcs kell egy shinigami (egészen pontosan shinigamiland királya), aki egy full ismeretlen dimenzióban tengeti mindennapjait és köze nincsen Barraganhoz. :3